neljapäev, veebruar 09, 2012

Pullerits: Kellega hirmutada suusasõpru?

Mulle rääkis mees, kes Viru maratonil lõpetas tükk maad minust tagapool, et neljanda kategooria suusatreener Jaak Teppan - ja siin ei ole tegemist kategooria saamisega olümpiavõitja Erki Noole stiilis - oli talle mõni aasta tagasi öelnud, et temal on Tartus kõige kohutavam klassikaline tehnika, isegi hullem kui Pulleritsul, ning innustanud teda, et kui ta veidi enda kallal tööd teeb, siis nihkub tasemelt ettepoole ja mina langen selles mitteametlikus pingereas viimaseks.

Protesteerin!

Ei saa see asi sugugi enam nii hull olla. Jah, tänavu esimest korda klassikasuuskadega rajale tulles oli raskusi, et isegi siledal pidama saada. Aga olen püüdnud hoolega kuulata, mida targemad, sealhulgas Jaak Teppan, on mulle rääkinud. Eelmine aasta, kui ta näitas mulle ette, kuidas kereraskust puusale viia, hakkasin end tõusudel palju kindlamalt tundma. See aasta olen suusatamas käies noid õpetusi meelde tuletanud ja proovinud uusi trikkegi hankida. Näiteks viimati näitas mmumäärdemees Jaanus Kunts Suusavendade tiimist laupäeval, kuidas jalga tõusul ette viia ja kuhu keharaskus täpselt langema peab. Jälle sain targemaks ja proovisin rajal järele teha.

Ei tulnud enda arust halvasti välja.

Muidugi on arenguruumi palju. Pärast viimase Maratoni eriväljaande ilmutamist (kaanel Jan Uuspõld) võttis minuga ühendust Tallinna Ülikooli suusaõppejõud Kaarel Zilmer, kes avaldas tänu, et seal tehnikale tähelepanu sai osutatud, ning kiitis Vahur Teppanit, kelle erialane keel ja sõnastus oli võrreldes tema esimese panusega Maratoni veelgi paremaks ja täpsemaks läinud. Et tulevikus need rubriigid veelgi sisukamaks saaksid, saatis ta mulle kolm enda tehtud pilti näitamaks, kuidas tuleb suusatajaid nende tehnika jäädvustamiseks pildistada.

Siinse sissekande juures ongi Zilmeri loal avaldatud need kolm fotot, kust igaüks saab vaadata, mismoodi sooritada perfektselt paaristõukeid. Mulle kui vigastatud seljaga suusatajale on õpetlik jälgida, kuidas selga tuleb tõuke ajal sirge hoida.

Ütlesin Zilmerile, et Eesti suusajuhid peaks rohkem kasutama selliste tarkade ja tarmukate, põhjalike ja pühendunud noorte meeste nagu mind korduvalt abistanud Vahur Teppani potentsiaali juhendajana. Seda enam, et senistel koondise treeneritel, sealhulgas Mati Alaveril, ei ole tänavu talvel oma töö tulemusena mitte kui midagi ette näidata.

Niisiis üleskutse: rohkem värsket verd Eesti suusatamisse! Minu ettepanek on kaaluda rohkem Vahur Teppani kaasamist. Aga see ei pea jääma, mõistagi, ainsaks ettepanekuks.

Ja nüüd küsimused suurele ringile.

Esiteks, kas keegi on nõus aitama laupäeval vigastatud seljaga suusataja Tartust Alutagusele ja tagasi? (Suusataja liigub üldiselt omal jalal, jutt ei ole kanderaamist.)

Ja teiseks, kas keegi on nõus toimetama pühapäeva hommikul Alutaguse maratonil osalenud suusataja varakult Otepääle Tehvandi staadionile teatemaratoni starti? (Edasi ja Tartusse tagasi saab ta loodetavasti juba võistkonna jõududega.)
******Cactus Loop Trail, Yaqui Pass Road, Anza-Borrego Desert State Park, California. 5. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1-3: Kaarel Zilmeri tehtud fotod klassikalise tehnika paaristõukelisest sõiduviisist Otepää MK-etapil. Fotod avaldatud Kaarel Zilmeri loal.

66 Kommentaarid:

At 11:52, Anonymous Anonüümne said...

Ära tee illusioone. Keegi ei õpi ega paranda tehnikat piltide pealt. Vahur Teppani pildid "Maratonis" olid väikesed, kommentaarid lühikesed ja väheütlevad. Nii õiget tehnikat ei õpeta. Pilt on vaatamiseks. Pildi juurde saab ka udu ajada, emotsionaal-luulelist teooriat arendada jne, jne.

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

.. Zilmer tegutseb selles žanris. Sellel võib täiesti olla kirjanduslik väärtus, aga suusatamist usun keegi pildi + jutu pealt ei õpi.

 
At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

mis lahe võistkond kes ei aita oma meest starti. tiimitunde eest preemiasekundid

 
At 13:48, Blogger Gaspar said...

Alutaguse stardiprotokoll väljas: http://www.sportinfo.ee/images/stories/alutagusesm12_stardikas.xls
Priidul number 105

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Paar päeva tagasi Maamees pakkus hädalistele abikätt, aga arvasid rikkuvat see mänguilu.....aga pakkumine on ikka jöus....Vöib-olla isegi pühapäev tuleb köne alla, aga see vajab täpsustamist, sest oma seltskonnaga ekspluateerime tasuta TM rada, mis juhendi järgi olevat sel päeval keeluala, mis kell ja kust alustame, see selgub homse päeva jooksul....Maamees

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on igal juhul Selist kõvem spordimees: trenni mahult, tulemustelt, tuntuselt. See, et vasaraheites EMV-l kolm osalejat ja ala harrastajatele aktraktiivne pole, on vasaheite probleem. 8)

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

gaspar, pane lingi teine pool uuesti, ei leia seda protokolli sportinfo lehelt.

 
At 14:26, Blogger Gaspar said...

Proovin uuesti.
http://www.sportinfo.ee/images
/stories/alutagusesm12_stardikas.xls

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Kui Eestis valitaks Aasta harrastussportlane, siis Priit Pullerits oleks raudselt üks esikohakandidaate. Regulaarsel 9-17 palgatööl käijatest kindlasti üks paremaid. (See viimane tegur on kindlasti oluline, sest on harrastajaid-ärimehi, riigikogulasi, jne nagu Ivar Tupp, Andres Keba, Sven Sester - http://www.endomondo.com/challenges/3340483 - kes tööl ei pea käima ja võivad päevavalguses (spordi)naudingutele pühenduda).

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

14:28, Sinu loogika järgi pole PP mitte Aasta harrastussportlane vaid Aasta töölissportlane

 
At 14:45, Anonymous Anonüümne said...

Jah, nii see on. Pullerits ei ole aga kunagi oma töörügamist varjanud, vastupidi ta tõstab seda pidevalt esile.

14:28

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

Need kes tööl käivad on TM PP-st eespool, osa neist käib tootval tööl (osa on PP-st vanemad jne). Millel rajaneb väide et PP on kõige kõige...? Edevusel, rumalusel...?

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

endomondo kasutaja,
milleks siia niimoodi nimeliselt inimesi välja tuua? Ivar Tupil teeb see jaanuaris umbes 45 treeningtundi, pole paha.
Terv, Joel

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

PP on kõige rohkem oma isikust kirjutav ajakirjanik ja mitte ainult, ilmselt teeb silmad ette poliitikutele ja teistelegi.

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Esiteks, kas keegi on nõus aitama laupäeval vigastatud seljaga suusataja Tartust Alutagusele ja tagasi? (Suusataja liigub üldiselt omal jalal, jutt ei ole kanderaamist.)

Ja teiseks, kas keegi on nõus toimetama pühapäeva hommikul Alutaguse maratonil osalenud suusataja varakult Otepääle Tehvandi staadionile teatemaratoni starti? (Edasi ja Tartusse tagasi saab ta loodetavasti juba võistkonna jõududega.)

Kuna Priidul on isiklik treener ja määrdemees, siis nüüd vaja leida ka isiklik autojuht! Ise kahjuks selles osas aidata ei saa! Mehed siin on teie võimalus kohtuda iidoli enesega!!! Haarake kinni!

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

See Teppani ja alaveri jutt on kuidagi vildakas! Jutt käib suusatamise tehnikast milles Teppan olevat tugev ja Alaver nõrk.
1. Kuidas suusatavad Alaveri õpilased tehniliselt, Veerpalu jne.
Kuidas teevad seda Teppani juhendatavad Pullerits jne.
2. Tehnika on ainult üks pisike osa tulemuse struktuuris, selle alusel noori mehi Alaveri asendama panna on liiast

 
At 15:16, Anonymous ÄN said...

http://www.endomondo.com/challenges/3340483

Kas siin nimekirjas oli ka Andres Keba nimi? Kui jah, siis kuhu see kadunud on? Ka otsing ei anna midagi...

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

15:13 Olen valmisn viima PP kuhu iganes ja millal iganes, kui palju on pakutav km hind? (sponsoriks ei hakka, ei vaja oma logo PP dressil)

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

Andres Keba kirjutab oma treeningutest http://jookseme.blogspot.com/ (üks parimaid blogisid oma klassis, imho).

 
At 15:24, Blogger Priit Pullerits said...

Jälle hakkab pihta! No kuidas saab mu stardinumber olla 105, kui mu koht oli Virul 84. ja rohkem pole võistlusi olnud tänavu? Seega peaks stardinumber olema 84. Kes, kurat, sinna jälle vahele on pistetud?

Maamees, peame sidet (sidet? kuidas ja kus?), ma hea meelega ei rikuks mängu ilu, kui mul tekib muid variante - seni pole tekkinud -, aga kui ei teki, siis püüan sidet saada - mis sagedusel?

Aitäh, 14:28! Usun, et samasuguseid tublisid ja veel tublimaid on veel teisigi, kuid me lihtsalt ei tunne neid ega tea neist.
Ja ma ei arva, et töölissportlase nimetus oleks kuidagi häbistav. Töö pidi inimest ju kaunistama! Kuid tööliseks ma klassikalises mõttes end vist pidada ei tohi.

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Aru ma ei saa! Kord on anonüümsed kommentaatorid kurjast, kord rikub nime teadasaamine mänguilu.
Mis värk sellega on?

 
At 16:25, Anonymous Anonüümne said...

Tartu Maratoni rada on sel päeval avatud ainult 41. TM Avatud Rajale registreerunud suusatajatele.

Et kui enamus kampa on kella 11-ks Matult läbi läinud, siis ei tohi ma sinna lastega suusatama minna? Hallo, kas nii propageerime sportlike eluviise?

ain

P.S. Tartu Pärismaratoni juhendis sellist klauslit ei olnud, et siis võib igamees rajale minna?

 
At 17:10, Blogger Priit Pullerits said...

Ain, ka teised, järgmisel nädala tuleb Indrek Kelk mu raadiosaatesse ja seal on üks blokk blogi kirjasaatjate küsimused talle. Nii et varuge oma küsimused uue nädala alguseks, siis annan märku, millal need siin üles panna. Ärge praegu neid ära tulistage.

 
At 17:22, Anonymous Anonüümne said...

Aini küsimusega ei kannata ju oodata. Mis õiguslikul alusel piiratakse juurepääsu rajale - see on küsimuse point.

 
At 17:26, Blogger dr Holden said...

Einoh nüüd ma olen siis kellegi arvates harrastaja-ärimees, riigikogulasega ühel pulgal???

Perioodil aprill-oktoober saab töölisharrastaja ikka kell 17 kontori- või muu ukse tagantkätt pauguga kinni lüüa, minusugune "ärimees-harrastaja" nii teha ei saa. Eelmise hooaja pikim tööpäev algas reedel kell 7 ja lõppes ööl vastu esmaspäeva kell 3 - kokku siis 68 tundi tööl. Sääraseid üle 50-tunniseid lakse tuli kokku üle viie. Aga ma ei kurda, seitse kuud rabelemist ja viis kuud puhkust.

Ainus mure on, et selle 5 kuu jooksul jääb pajuk iga kuuga õhemaks, alati on probleeme, kas kevadeni veab välja. 9-17 mehel seda probleemi pole, esimesel kuupäeval peab pangakontol kolks käima, riigikogulasel veelgi lihtsam, sihukesi summasi ei looda lotogagi võita...

Ehk siis, hea 14:28, ma käin tööl, aga ma teen aasta tunnid seitsme kuuga ära!!! Teie väide, et ma ei pea tööl käima, on vale!!!

 
At 17:30, Blogger Priit Pullerits said...

Õige, dr Holden, tuleb võidelda lahmivate anonüümikute vastu, kes esitavad oma kujutelmi fakti pähe.

 
At 17:33, Blogger Vigurivänt said...

Priit, ära hakka sina ka pihta :S
Nii mitmeid aastaid suusavõistlustel käinud ja ei jaga ikka stardinumbrite jagamise süsteemi. Esimestel etappidel antakse ju eelmise hooaja tulemuste põhjal ka numbreid. Kui keegi, kelle parim koht sinu omast parem on olnud, stardib sel hooajal esimest korda, siis satub ta kohe ettepoole ja sina sammukese tagasi. Sama on eliidi sõitjatega, nemad liiguvad kohe esimesse gruppi.
Ma olen kunagi tormi veeklaasis põhjustanud, kui oma TM 71. kohaga Alutagusel numbri 26 sain, kuigi see oli minu hooaja esimene start.

 
At 18:15, Anonymous Anonüümne said...

"mu raadiosaatesse"

Kas Pullerits on saanud autorisaate?

 
At 18:32, Anonymous Anonüümne said...

Ma leiutan nüüd siinsamas uue alamliigi - töölissuusataja.
Paluks see protokollida! Et kui EE hakkab jälle au endale tahtma, siis oleks algallikas korrektselt fikseeritud.

Samas võib töölissuusataja olla veel ka nii mahe- või muhesuusataja või mõlemad või veel midagi või kedagi, aga muidugi ei pruugi. Kõik sõltub konkreetsest eksemplarist.
Nii, sai pisut keelt uuendatud.

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Kirjade järgi pidi täna TM stardiprotokoll üles pandama,aga meid peteti järjekordselt.Suusatehnikast--sellises vanuses on see keeruline,aga kui kõvasti harjutada,midagi lkka külge jääb.Omal ujumisega sama lugu.

 
At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

Harrastaja, ajakirjanik, prominent.
Autor, reporter, toimetaja. Raadiomees, õppejõud, meediaekspert.
Õpilane, treener, treenerite kriitik.
Mis rollis põhitulemus peaks tulema? Või on sage rollivahetus ainult kasuks?

 
At 20:56, Anonymous Anonüümne said...

Prominent:
http://et.wikipedia.org/wiki/Prominent

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Kasutan ära asjatundjate olemasolu foorumis ja esitan paar küsimust hingeõhu soojendajate (võib-olla on neil mingi ilus eestikeelne nimi olemas, aga kuna ma tõesti nägin neid täna Kontiolahti piltidel esimest korda, siis ma tõesti vabandan) kohta; Kas nendega sõidetakse ka või topitakse ainult enne/peale trenni suhu? Mis põhimõttel nad töötavad? Kas mingeid parameetreid seadistada ka saab (nt väljatuleva õhu temperatuuri)? Kaua need on juba kasutuses olnud?
Mõtlesin, et natuke läheb teemasse ka, kuna paar postitust tagasi oli külma ja treenimise jutt.
Ette tänades, Kaisi

 
At 22:31, Blogger Gaspar said...

Ülesse on pandud Eliidi stardinimekiri. Huvitavad nimed seal on Algo Kärp ja Aivar Rehemaa. Puudub Petter Northug..

 
At 22:31, Blogger Karli said...

Viimasel nädalal oleme lugenud, et rahvusvahelises spordiarbitraazhis ei saanud õigust nii Contador kui Ullrich, kusjuures mõlema mehe juhtumi kohta on Spiegelis avaldatud täiesti eluterved lood:

http://www.spiegel.de/sport/sonst/0,1518,813601,00.html

http://www.spiegel.de/sport/sonst/0,1518,814299,00.html

Ning kuigi USA kohtusüsteem jättis Armstrongi rahule sponsorite petmise süüdistuses, jätkab USA antidopinguagentuur tema juhtumi uurimist ja kindlasti kuuleme veel sellest.

Meeldib, kui asjade uurimisega/menetlemisega minnakse lõpuni.

Kas olümpiavõitja Christian Hoffmann pöördus pärast üsna värsket Austria antidopinguagentuuri süüdimõistvat otsust spordiarbitraazhi, seda ei ole tähele pannud. Võib-olla keegi teab?

 
At 22:38, Anonymous Anonüümne said...

Tänan Kaisat asjatundliku küsimuse eest.
Hingeõhu soojendaja standardversioon on passiivne. Temperatuuri reguleerimine on võimalik vaid välise soojendusallika olemasolul. Kuna küttekeha lisamine halvendab maski kandmise omadusi siis on soovitav täiendavaks temperatuuri reguleerimiseks kasutada armsate kaassuusatajate abi, suust suhu hingamise meetodil, loomulikult läbi maski;-) Liigse õhutakistuse tekkel võib maski ka eemaldada.

Asjaarmastaja

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

Nõnda haige suusataja võiks Alutagusele ja Nuustakule kiirabiga minna. Telefoninummer on laialt teada.

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

Tähendab, et koondis Szklarska Porebasse 15km-le ei sõidagi. MK-etappideks enam tõsiselt ei valmistugi ja jalg on sirgu lastud? Või jäetakse lühem distant vahele ja keskendutakse hooaja lõppakordideks - Oslo 50km ja Faluni 30km?

 
At 23:30, Anonymous Anonüümne said...

Lp Asjaarmastaja!
Mis suhtes passiivne? Mis põhimõttel see toru (ma mõtlesin just seda toru moodi asjandust) siis soojendab, kui välist küttekeha ei ole? Kas see toimib siis sellise soojusvaheti põhimõttel (väljahingatav-sissehingatav õhk)?
Parimatega, Kaisi

 
At 00:08, Anonymous Anonüümne said...

Külma ilmaga on mõtekam siseruumis sporti harrastada. Internet kubiseb arvamustest a la "sõitsin -25C ja polnud midagi". Üks kord võib-olla küll aga pidevalt nii ei ole suurt mõtet. Külm on organismile lisastress ja -10C madalama temperatuuriga võib treeningu rahumeeli ära jätta või siseruumi üle kanda.

 
At 00:46, Anonymous Anonüümne said...

Jätkates Dr.Holdeni juttu, ongi nii ju, et igaüks on oma önne sepp, igaühel on vaba valik ja vöimalus olla oma aja, iseenda peremees. Aga kuna köik ei saaks, ei suudakski hakata ettevötjaks, siis olles töövötja rollis, on selliselgi juhul vöimalus panna end tööandja silmis maksma. Oluline on suhtuda oma töösse selliselt, et tööandja möistaks sinu kui töövötja tähtsust ja vajalikkust, mitte aga vastupidi. Sellisel juhul usun, et paljudel erialadel-töökohtadel on vöimalik ka sobitada sportlikku harrastust tööajaga, nt. möned päevad tund-paar lühemad, paari tunnine löunapaus jn, jne. Peaasi, et antud tööülesannetega toime tuleks. Kolmas , köige lihtsam variant on loomulikult sitsida kellast-kellani ja oodates igakuiselt kindlal päeval kindlat summat pangakontole. Aga sellisel juhul ei ole kohane näpuga näitama ka hakata neile, kes suudavad oma igapäevast elu korraldada vastavalt oma vajadustele....Tunnistades ausalt, pole mul ka hetkel suurt s...tagi teha, solidaarsusest oleks ääretult totter keset küntud pöldu ka seista ju, kohalik külarahvas kaeks, et linnahärra lolliks läinu....
Maamees

 
At 06:49, Blogger Andres said...

Lisaksin ka omalt poolt varasematele kommentaaridele ühe mõtte.

Ettevõtjaid peaks jah vaatama teistmoodi - kes ikka aktiivselt omas nišis tegutseb, ega alla 50 tunniseid töönädalaid väga ei tehta. Pigem 60 tunni ligi on tavalised. Päevavalges spordi tegemine tähendab vaid seda, et nö. vastuvoolu minnes on päevad efektiivsemad - sõites tööle siis, kui linnas liiklust ei ole jõuab kiiremini; minnes trenni siis, kui rajad on tühjad, on igas mõttes parem trenni teha (eriti spordihallides); tehes mõttetööd siis, kui teised magavad, jookseb mõte kiireimini, sest keegi ei saa segada jne. ... Niiet igal asjal oma head ja vähem head küljed.

 
At 08:02, Anonymous ÄN said...

Sekundeeriksin siin ainile (16:25)

TM toimub minu arust suuremalt jaolt eramaadel. Ja seal viibimist või muud tegevust korraldab maaomanik. Või eksin?

 
At 08:34, Anonymous Anonüümne said...

Vigurivänt, seekord ei ole Alutaguse stardiprotokollis küll seda loogikat. Seal on mingi muu loogika. Minu arust on seal tehtud nii, et need kellel on eelmise aasta Alutaguse olemas on saanud selle järgi numbri, teised kes ei osalenud seal on saanud teiste maratonide järgi.

 
At 08:45, Anonymous Anonüümne said...

Noh, austatud autokeskused, -kauplused ja -aiads, Fordi, Opeli ja Volvo maaletoojad. Millised margiga sõidab Priit Pullerits Alutaguse ja Tartu maratonidele? Kas selleks on Hyundai, Land Rover või Lexus? Või astub sponsoriks limusiiniteenus - hea pikk, suusad mahuvad ära ja on lahedalt ruumi riietumiseks?

 
At 08:55, Anonymous Anonüümne said...

Päikese tõusust päikese loojakuni - palun väga. Kui eraomanik just keelavat silti välja pannud või tara ehitanud pole. Riigi- ja munitsipaalomandis oleval maal asuva suusarajaga on keerulisem. "Avatud raja" nimelise ürituse jaoks juurdepääs sulgeda - see läheb juba ürituse nimega vastuollu ja KOV ei tohiks selleks luba anda.
See kõik käib raja kasutamise kohta. Rada lõhkuda ei tohi aga ilmselt mingil juhul, sest see oleks õigusvastane teisele kahju tekitamine (nt kui kellelgi tekiks tahtmine just raja alt seeni otsida).

 
At 09:07, Anonymous Anonüümne said...

Priit, võiksite uurida Kelk'i käest mis põhjusel pole senimaani Tartu Maratoni numbrilist stardinimekirja üleval, kuigi see pidi juba eile, 9. veebruaril, üleval olema.

 
At 09:09, Anonymous Nipi said...

Kaisa,

nendest passiivsetest soojendajatest (airtrim/scott) on paar rida juttu siin sellel lingil

 
At 09:22, Blogger Madis said...

Ei saa aru, mida te jahute neist stardikohtadest. Nii Alutagusel kui Otepää-Elva. Kõva mees sõidab selle 100-200 numbrit ka tagasi :-)
Ja Otepää-Elva pidi ju olema laulupidu suuskadel. Mida seal üldse pongestada? Tavalaulupeol ju ei ole kõige kõvemini lauljale eripreemiat...

 
At 09:44, Anonymous Anonüümne said...

TM-l on osalejad gruppidesse jagatud ju, mis tähtsust sellel on, kas seal nt. 5-s grupis on numbriks 701 vöi 999. Stardigrupis kehtib primitiivne ritta seadmine- kes ees, see mees...
Maamees

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh Nipi lingi eest, respiraatoreid ma tean. Mind huvitab aga see toru:
http://www3.biathlonworld.com/en/press_releases.html/do/detail?presse=1543. Proovin nüüd õppida Pulleritsult ja küsin siis pigem niimoodi:
Kaisa - Kas suusablogis pole ühtegi meest, kes suudaks asjaarmastajale õhusoojendajast rääkida? Mehed ma ootasin teist rohkemat. Kui vastust ei saa, siis ma ütlen, et te ei kõlbagi siia üldse muudest asjadest kirjutama!
:)
Päikest,
Kaisa

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

Mäkäräinen oli silme ees, läks oma nimigi meelest ära :)
Kaisi

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

Kaisi, kumb sa oled Kaisa või Kaisi või skiso? Kõik naised solvuvad kui nime valesti kirjutada - sa ilmselt oled kimäär.

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Kaisi, siin Pulleritsu blogis sebivad ringi karmid mehed, kes passivad vaid hetke, et üksteisele turja karata vöi lihtsalt molli anda, mingite öhuvärskendajatega tegelemiseks lihtsalt aega ei jagu....
Aga vöta siis asja teise nurga alt: kui asjast(torust) midagi ei tea, on targem lihtsalt vait olla...
Maamees

 
At 10:08, Anonymous Anonüümne said...

Kaisi, ma olen mees ja seamaski ei kasuta, suusatan külmas ilma selleta. Mulle ei ole see probleem, tervis võimaldab, mees ikkagi.
Olen ma nüüd vähem mees, et seamaskiga kursis ei ole ja pean seetõttu siia kirjutamise ära lõpetama???

 
At 10:20, Anonymous Anonüümne said...

no siinsed mehed jah nalja ei mõista :D

 
At 10:26, Anonymous Anonüümne said...

Kaisi, siinsed mehed on tead kõvad tulistajad nagu näed. Eks nad on blogiomanikult kes on kuulus püstolreporter midagi ka õppinud, seega pane aga kuulivest selga ja pisarad pühi liivapaberiga ära.

 
At 10:40, Blogger Priit Pullerits said...

Maamees, 10:05, ma pole juba tükk kaega nii kõvasti naernud kui teie märkuse peale. Naersin nii et pisarad silmis. Ja 10:08 just annab Kaisile nätaki selle õppetunni, millest te, Maamees, just rääkisite, tõestades, et teil oli jälle neetult õigus.

Kahjuks ma ei kvalifitseeru Kaisi argumentatsiooni järgi siin üldse enam sõna võtma, sest õhuvärskendajast, selle torust rääkimata, ei tea ma midagi.

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Suusasõpru saab hirmutada kivipea Andrus Veerpaluga

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümne ütles...

Aitäh Nipi lingi eest, respiraatoreid ma tean. Mind huvitab aga see toru:
http://www3.biathlonworld.com/en/press_releases.html/do/detail?presse=1543. Proovin nüüd õppida Pulleritsult ja küsin siis pigem niimoodi:

Kaisa - Kas suusablogis pole ühtegi meest, kes suudaks asjaarmastajale õhusoojendajast rääkida? Mehed ma ootasin teist rohkemat. Kui vastust ei saa, siis ma ütlen, et te ei kõlbagi siia üldse muudest asjadest kirjutama!

:)
Päikest,
Kaisa

Mina kasutan seda sama toru - mida teada tahad?

 
At 12:24, Anonymous Anonüümne said...

Kui möned päevad tagasi edastas Priit spordipoliitfunktsionääride soovunelma töhustada talentide otsinguid toomaks Maarjamaale veel enam au ja kuulsust, siis tundub, et otsitakse valest kohast. Sattusin eile lugema lumeinfos ühe tösiselt suusatamisse suhtuva isiku kommentaari:

Rossignolimees, 09.02.2012 17:56
Mul on kõige kallimad ja paremad Rossignoli suusad. Selle aasta mudel. Loomulikult ei tee ma nendega trenni. Neid hoian võistluste jaoks. Trenni jaoks on mul 2 paari eelmise aasta kõige kallimast mudelist. 1 külma, teine soojema ilma jaoks. Arusaadav ka, vaja ikkagi kaitsta Tartu Maratoni 537. kohta. Trenni teen kõvasti. 3 korda nädalas 180se pulsiga. Ainult üht asja ma ei mõista, mille pärast need uimerdajad, kes suusatada ei oska, sinna rajale ronivad? Tolknevad mul jalus koguaeg ja kui ma neil vihaselt üle suuskade sõidan, sest mina küll ei ole nõus korraks mingi kakerdaja pärast klassika jälge astuma, siis jääb neil veel õigust ülegi. Kas nad tõesti ei mõista, et mõni üritab siin trenni teha? Mingi viisakus võiks ju ikka olla tippsportlaste suhtes?


Sellise kiindumuse ja pühendumisega on kahe aasta pärast olümpiamedal kindlustatud.
Maamees

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Maamees, mille poolest erineb Rossignolimehe suhtumine ja tekst Pulleritsumehe ärplemisest? Mõlemal on universumi keskpunktiks tema ise ja teised on lollid.

 
At 12:37, Blogger Priit Pullerits said...

Saite jälle ära panna, 12:33, süda rahul ja päev kirjas?

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

Ma hoopis muretsen Priidu pärast, et mis seltskonnas tema küll liigub. ERR-i suusainfo kommentaariumist võib lugeda järgmist:

"Täna 5.02 leidsin rajalt energiageeli "liguid energy BCAA". Ehk omanik soovib tagasi"

"No mina vist kaotasin ära jah, aga rahune maha ja pista perse!"

"Ära kaotas selle geeli suusataja kelle seljal oli suusavennad.ee kirjas. Sellise ropu ja idiootse kõnepruugiga inimene ei tohiks oma firma reklaami kanda kui käituda ei oska, nüüd ma tean kuhu oma suuski hooldusesse pole mõtet viia ..."
Huvitav kas Kunts ise või mõni teine tobedik?

 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

Keemia jätab jälje :-)

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

12.33...neil kahel pole midagi ühist. Kui sellest tekstist edasi arendada möttekäiku, et miks Eesti tippsuusatamine nii viletsas seisus on, siis sinna see koer maetud ongi. Kevad-suviste skandaalidega keevitati rahapajale kaan peale, treenida saab vaid max 1km kodutrepist kaugemal asuvas treeningpaigas ja veel vanade suuskadega...aga need treeningpaigad on höivanud igatmasti algajad ja kakerdajad ning treeningust suurt välja ei tulegi midagi, kust see tulemuski peaks tulema....
Mis selle irooniasugemetega kommentaari kirjutama sundis, selle vöib püüda tabada lugedes 20-30-t viimast kommentaari lumeinfo Nömme keskuse kommentaariumist...
Maamees

 

Postita kommentaar

<< Esileht