reede, juuli 06, 2012

Pullerits: Miks Taaramäe trumpab üle kõik jalgpallurid?

Selle nädala algul tekkis Postimehe toimetuses probleem. Selline probleem, et ma ei pääsenud kohe löögilegi. Laupäeval oli ilmunud teise külje arvamusrubriigis jalgpallikommentaar, esmaspäeval ilmus kergejõustikukommentaar ja teisipäeval oli ilmumisvalmis minu kommentaar Rein Taaramäest. Saate aru, seda olnuks liiast – kolm sporditeemalist kommentaari järjest. Nii siis pidigi mu kommentaar ootama kolmapäeva, kuigi jään raudselt selle juurde, et võrreldes jalgpalli ja kergejõustiku EM-võistlustega käis minu kommentaar mehe kohta, kes pakub eestlastele rohkem rõõmu ja kaasaelamist kui mingid välismaalastest võõrad jalgpallurid või taaas üksjagu kesiselt esinenud kergejõustiklased (v.a Rasmus Mägi, minuga sama kooli, Miina Härma gümnaasiumi lõpetanud poiss, ja Gerd Kanter, kel siiski on olnud palju paremaid päevi.) Taas pidi Tour de France’il heitlev sitke Taaramäe jääma justkui vaeslapse ossa.

Aga sellegipoolest, nagu oma kolumnis argumenteerin, võib Taaramäed pidada Eesti armastatuimaks sportlaseks. Või söandate vastu vaielda?

Teate, kes mu kolumnist end puudutatuna tundis? Olümpiavõitja Erki Noolelt tuli väga pahane telefonisõnum, mida siinkohal, lähtudes isikliku kirjavahetuse kaitsest, ei saa ilma tema nõusolekuta avaldada. (Vaevalt ta selle avaldamiseks ka nõusoleku annaks.)

Ent vaevalt olin saanud Taaramäed tunnustava kommentaatri avaldada, kus väitsin, et temaga ei seondu ühtki skandaali, kui sain teada, et Tartus Turu tänava äärses Sõbra Selveris, millega sama katuse all asub A&T Spordi kauplus, mille klient on ka Taaramäe – selle kinnituseks on ta jätnud oma allkirja leti esisele kuulsate sportlaste galeriile –, oli ta saanud toidupoe turvameestelt hiljuti kõvasti võtta, et miks ta sõidab spordipoe ukselt kogu kaubanduskompleksi välisukseni – umbes 6-7 meetrit – rattaga. No on ikka turvamees! Kas ta siis ei näe ega tunne, et mees, kelle kallal ta keelt teritas, on Eesti parim ja maailma üks paremaid, küllap ka osavamaid rattureid? Oleks ma Selveri juht, vaataksin Taaramäe rattasõitu kaupluses hoopis loovama ja konstruktiivsema pilguga. Kutsuksin Taaramäe Selverile reklaamklippi tegema – las ta sõidab poes ringi. Sõnum oleks selline: esiteks, Selveris on nii suur valik, et kõigega tutvumiseks on vaja lausa jalgratast, ja teiseks, Selveris on nii palju ruumi, et seal mahub vabalt ka rattaga manööverdama. Aga ei ole meie ärijuhtidel loovat mõtlemist! Ja kui keegi nüüd lähiajal samasuguse klipiga välja peaks tulema, siis on teada, kust ja kellelt ta selle idee varastas.

Kuid nüüd rattasõpradele head uudist ka: sain oma salaallikalt, kes ei tööta rahvusringhäälingus, kuid keda mul ei ole vähimatki põhjust mitte usaldada – ja kes on seotud rohkem jalgpalli kui rattasõiduga –, teavet, et ETV on lõpuks jõudnud nii kaugele, et on saanud leppe tuleva aasta Tour de France’i ülekanneteks. Nagu näete, ei ole ma sugugi tühja koha peal häält teinud.

Mõned on küsinud, miks on vaja alasid vastandada. Hea küsimus, kerge vastata. Aja- ja rahavaru on piiratud. Ööpäevas on 24 tundi, ERRil on spordi jaoks n+1 eurot (mitte n+12 vms). Nonde n+1 euro eest saab näiteks kolm spordiülekannet. Programmis, mis ei kesta ETVs ööpäevas 24 tundi, vaid mitu tundi vähem, on spordi jaoks oma osa. Sinna ei mahu raha ja aja piiratuse tõttu korrraga näiteks kolm võistlust, vaid kaks. See kõik kokku tähendabki, et iga ala on teiste alade konkurent. Või teine paralleel, et asjast veel paremini aru saaksite. Inimeste aeg, mida nad ühele või teisele tegevusele pühendavad, on üldjoontes samuti normeeritud. Kaheksa-üheksa tundi töötame, kuus-kaheksa tundi magame, tund-kaks teeme trenni või tegeleme muude hobidega, tund-poolteist tarbime meediat jne. Tunni-pooleteise jooksul ei ole võimalik tarbida kokku kahte päeva- ja ühte nädalalehte, ühte-kahte ajakirja, kahte-kolme veebisaiti ja kolme-nelja telekanalit. Kõik need meediakanalid on üksteisele konkurendid. Ka minu blogi on konkurent mitte ainult teiste blogidega, vaid samuti teiste meediakanalitega. Samamoodi on spordialad üksteisega konkurendid, ja et ala, mis sulle rohkem meeldib, pääseks rohkem pildile ja saaks põhjalikumat kajastust, selleks tulebki teda teistest aladest ettepoole ja kõrgemale suruda.

Selline on elu loogika. Need, kes sellest aru ei taha saada, peaks endasse vaatama, ega nad ei kaldu liiga ohtlikult kõike võrdsustavasse ja edasiviivat konkurentsi tapvasse vasakpoolsusse.
Union Station (Santa Fe Depot), San Diego, California. 8. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits.


Foto 1: Rein Taaramäe (keskel nr 81) pärast Tour de France'i neljanda etapi massikukkumist uuesti finiši poole pedaalimist alustamas. Foto autor: AP/Scanpix
Fotod 2 ja 3: Rein Taaramäe juhtimas Thomas De Gendti ees Sisteroni-Nice'i võidusõidul. Fotode autor: Press Association Images / Scanpix

60 Kommentaarid:

At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

Olen isegi AT Spordi poest parklapoolse välisukseni need ca 20 meetrit ratta sõitnud. Katsu sa selle põranda peal MNT kinga ja klotsiga käia :).
Üks pisike põngerjas vaatas suurte silmadega otsa ja ütles: "Emme, vaata sõidab toas."

 
At 13:07, Anonymous Anonüümne said...

Faktitäpsustus: Tartus Tähe tänaval ei ole Selverit. Jutt käib pigem Sõbra selverist.

 
At 13:11, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et asi kisub siiski inetuks ja tagajärjed võivad olla kogu rattaspordi imagole laastavad:

http://sport.delfi.ee/news/jalgrattasport/uudised/armstrong-ikkagi-valemangur-tiimikaaslased-raakisid-kogu-toe.d?id=64638542

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

Tegevused mis on lubatud reklaamis, pole kohased tavaelus, elementaarne. Poes rattaga rallimine on arrogantsuse tipp isegi kui oled oma ala guru. Eks me kõik eksime aegajalt ja seetõttu ei tasu nüüd seda sündmust blogis võimendada.

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

Täiendavalt ka siin:

http://uk.eurosport.yahoo.com/news/no-garmin-riders-banned-armstrong-case-vaughters-095338227--spt.html

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

Vahe Touri ja jalka EM/MM vahel on paraku see, et viimaste vastu on alati suur huvi ka juhul kui Eesti koondis ei osale (keegi isegi ei oota nende osalemist). Samas masside jaoks on Touri müügiargument hetkel Vader (ja ehk Kangert järgmisel aastal), aga nende osalemine (eriti kõrges konkurentsis) on kaugel garanteeritusest.
Mis oleks Touri esimene nädal keskmise tugitoolisportlase jaoks ilma Vaderita? Lõpmatu igavus ja sajad tundmatud nimed.
Need vähesed huvilised kes vaataksid Touri (rääkimata mittejuuli sõitudest) ka ilma meie meheta saavad seda väga edukalt teha Eurospordist.
Ehk siis ETV jaoks on Touri õiguste muretsemine aasta jagu ette väga suur ehku peale minek. Muu maalilisi maastikuvaateid pakkuva programmi saaks ilmselt ka odavamalt.

 
At 14:21, Blogger Heiki said...

Foto 1 on hea :)

 
At 14:26, Blogger Heiki said...

ei ole väga kindel, et jalka EM/MM on paljudele huvitav...
ETV (ERR) kohustus peaks olema kajastada võimalikult palju eestlaste osalemist mujal maailmas toimuvatel üritustel ja kui selleks on TdF, siis paremat võimalust kui ETV selleks ei ole. Lisaks sellele ei ole Eurosport kõigile kättesaadav ja ma küll võin rängalt eksida, aga see ülekande õiguse ostmine ei pruugi üleüldse palju maksta. See, mida Vader praegu seal saavutada võib, on võrreldav juba sellega, mida J.Kirsipuu 1999 tegi ja ilmselgelt on olemas suur tõenäosus saavutada palju rohkem.

 
At 14:29, Blogger Heiki said...

ja kõigile dopinguteema austajatele: rahu, ainult rahu. las kontrollid teevad oma tööd. seniks aga head kaasaelamist tervisele suhteliselt kasulikule spordialale! :)

 
At 14:41, Anonymous Anonüümne said...

minule ei meeldi Taaramäe ühel põhjusel - ta meeldib Priit Pulleritsule.

 
At 15:25, Anonymous Anonüümne said...

Täpsustuseks pildi allkirjade suhtes, et rattaspordis räägitakse ikka vedamisest (vedaja) mitte juhtimisest.

 
At 15:26, Anonymous Anonüümne said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 16:03, Anonymous Anonüümne said...

"Aga ei ole meie ärijuhtidel loovat mõtlemist! Ja kui keegi nüüd lähiajal samasuguse klipiga välja peaks tulema, siis on teada, kust ja kellelt ta selle idee varastas."

Kui ma selle nüüd ära teen, kas ma siis olen varas?

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

"Hekkonens: ei lennujaam ega selle pressiesindaja ütle mulle, mida teha!"

http://www.elu24.ee/897632/tallinna-lennujaam-hekkonens-ulbitses-politseiga-ja-ahvardas-meediapeksuga/

Kas kiidad ka selle heaks Priit?

«Eraldi tahaks rõhutada, et argumentatsiooniloogika «meil on staarid, invaliidid käigu jala» on oma künismis lausa jahmatav ning inimlikul tasandil sügavalt vastuvõetamatu.»

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Järgmine aasta ei ole tiitlivõistlusi ning Tour juhul kui meie mees/mehed peal tuleks kõne alla! Aga seda võiks näidata hoopis TV3

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 16:51, Anonymous Anonüümne said...

Kui selles rattapoe intsidendis poleks olnud Taaramäe, keda Pullerits nii sügavalt armastab, siis oleks ilmselt kommentaar midagi taolist:

Ja need on need vasakpoolsed ära hellitatud nolgid, kes arvavad, et neile on kõik lubatud.

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

16:19 kui teise mehe nime avalikult karjud, siis pane oma nimi ka alla.
Teet

 
At 18:41, Blogger Madis said...

Heiki, mul oli selle esimese pildi kohta täpselt sama mõte.

Priit, saad avaldada pildi EXIF andmeid.
Kui avalikult ei saa/taha, siis peaks Sul minu e-posti aadress teada olema.

 
At 18:51, Anonymous Ants said...

Kas keegi oskab kommenteerida - 1 pildil olevad rattad tunduvad kõik üsna väikeste raamidega jnö langeva toru ja pika sadulapostiga. Eestis üldiselt sõidetakse suurema raamiga on mulje jäänud.

 
At 19:16, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 19:56, Anonymous Anonüümne said...

ei ole igavamat, raha, aega ja tervist tapvamat harrastust kui jalgrattasport. rääkimata sellest pidevast dopingu toppimisest

 
At 21:09, Blogger Jüri Ruut said...

Madis,
EXIF info on pildi küljes täiesti olemas. Vaja ainult foto oma arvutis salvestada.

Jüri Ruut

 
At 21:42, Blogger Madis said...

Madis proovis. Vbl on Madis saamatu või on ta tehnika (veebisirvija) vale. Ei näe, mis kaameraga tehtud, mis säriga jms. Aita siis välja hädast...

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

Priit, jäta hetkeks oma erkinoolelik ärplemine ja jürilinalik argumenteerimine ja loe Vaderi blogi tänast sissekannet - "fakki" ja "idiooti" saab kasutada vägagi muhedalt, peaegu et sõbralikult. On mida õppida...muust rääkimata.

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Jalgplli sõpradele ettepanek: vaadake kuis tuuril peale kukkumist kohe sadulasse ronitakse. Kui vaja siis sõiduajal meedikute auto juures sõidu pealt natuke tohterdatakse ja ikka lõpuni sõidetakse. Kusjuures kukutakse asfaldile mitte murule. Siis aga mõelge neile kõigile "jalgpalli võluritele" kes oigavad ja vingerdavad ilma erilise põhjuseta murul maas ja öelge, et jalgpall on MEESTEsport - teater on ikka rohkem kultuur mitte kehakultuur. :))
Kus seal murul neid mehi näha on?
Terv. Toomas

 
At 22:42, Blogger Rene said...

Canon EOS 1DX
1/1250
229mm focal lenght
EF70-300mm f/4-5.6L IS USM
LensSerialNumber 7200005027
F Number f / 11
ISO Speed Ratings 2000

 
At 22:43, Blogger Rene said...

Canon EOS 1DX
1/1250
229mm focal lenght
EF70-300mm f/4-5.6L IS USM
LensSerialNumber 7200005027
F Number f / 11
ISO Speed Ratings 2000

 
At 22:50, Blogger Jüri Ruut said...

Tehnilist poolt on vähe.
Picasas toimetatud pilt, autoriks Joel Saget, copyright JS1, 1600x871 pikslit.

IPTC info puudub, vanematel Saget' veebiajakirjanduses avaldatud fotodele on
see vahel lisatud, kuid tehnilist teavet on sealgi vähe.

Kasutasin Irfanview'd.

 
At 22:52, Anonymous Anonüümne said...

Foto 3: Leho Rips Vooremäe 3000+ raja downhilli lõigul. Foto autor: Priit PulleritsUser Comment 3068
Date Time Original 2012:06:27 19:35:10
Exposure Time 1/25
F Number 3.60
ISO Speed Ratings 400
Max Aperture Value 3.61
Focal Length 15
Auto white balance
Make OLYMPUS IMAGING CORP.
Model E-410 Software Version 1.1

 
At 22:57, Blogger Rene said...

Software Adobe Photoshop CS5 Macintosh
Artist Joel Saget
Copyright JS1

 
At 23:03, Blogger Priit Pullerits said...

Tore, kui ka foto- ja arvutihuvilised siin endale tegevust leiavad!

Aga tänane Touri etapp - no kas saab veel keegi öelda, et jalgrattasõit ei ole palju põnevam ja võitluslikum kui jalgpall?! Ja meie mees on kangem ja kõvem ja sitkem ja mehisem kui igasugused Ronaldod ja kes need teised kõik seal pehmel murul suht tühja jooksevad ja igast kukkumisest suure numbri teevad, nagu Toomas õigesti osutas. Kas keegi on näinud juba Touril meedikuid kanderaamiga raja äärest trassile jooksmas?

 
At 23:19, Anonymous Anonüümne said...

"Kas keegi on näinud juba Touril meedikuid kanderaamiga raja äärest trassile jooksmas?"

Loodame et ei näe ka sellist pilti, mis eelmisel aastal

 
At 23:36, Anonymous Anonüümne said...

meie kange-kõva-sitke mees pidi müts peos minema kohtunike juurde, et tema ajast poolteist minutit maha võetaks. ei näe mingit erinevust jalgpalluriga, kes taktikalistel kaalutlustel maha kukub.

 
At 23:42, Blogger Tauno said...

23:19
Paranda, kui ma eksin. Aga see tüüp vist sõitis tuuri lõpuni ka. Endal mitu õmblust tagumikus....

 
At 23:43, Anonymous Anonüümne said...

"Loodame et ei näe ka sellist pilti, mis eelmisel aastal"

Juba oleme näinud.

 
At 00:03, Anonymous Anonüümne said...

Ei saanudki aru, millega siis Taaramäe kõik jalgpallurid üle trumpab. Teile tundus see vist nii hea intriige tekitav pealkirjana, et enam polnudki oluline, et sisu pealkirjaga seostuks. Priit, olete vist ikka rohkem pullivend kui spordivend. Et pärast hea vaadata-lugeda, kuidas nõrgema närvi ja madalama IQ-ga rahvasportlased närvivapustuse piiril kommentaare sisse taovad. Ja klikke muudkui tuleb, uhke tunne, eks

 
At 00:39, Anonymous Anonüümne said...

Ants ütles...
Kas keegi oskab kommenteerida - 1 pildil olevad rattad tunduvad kõik üsna väikeste raamidega jnö langeva toru ja pika sadulapostiga. Eestis üldiselt sõidetakse suurema raamiga on mulje jäänud.

18:51

Langeva geomeetriaga raam on paremini juhitav

 
At 00:59, Anonymous Anonüümne said...

Mulle Taarame ilgelt meeldib. Kõva sportlane ja ütleb kõik essu välja, mis vaja ütelda.

Seetõttu - ei saa ma aru hr Pulleritsust - kes solvub tühja teie ja sina sassiajamiste puhul siinse blogi postitustes.
bSamas sõnad "pask" ja pizdets" hr Pulleritsu ei häiri?

Minu jaoks on Taaramäe suur iidol, aga tema kohatine sõnapruuk veidi häirib.

Et las Taaramäe ropendab (nooruse uljus kaob, kultuurikiht pakseneb vanusega -ja ropendamine tundub intelligentse Reinu puhul siis imelik) - aga hr Pullerits võiks püstitada uue blogipostituse-intriigi teemal - kas jupiteridele ehk siis (hr Pulleritsu) lemmikutele on kõik lubatud - aga jalgpallurid närigu muru.

 
At 11:38, Blogger Ain Veemees said...

Kui ETV jägmisel aastal tõepoolest rattaspordi tippsündmust livena edastab, siis tuleks neil väga pädev kaaskommentaator võtta, sest Helsingi EM oli küll läbikukkumine.

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

lugesin täna arterist PP intervjuud Meikariga. loed järjekordselt seda stoorit ja vaatad kiitsakaid mehi pildi peal ja mõtled, et kust sellised tulevad. ja siis avastad - mõlemad on Tartu 2. Keskkoolist...

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Arvestades PP hõiskeid siin blogis mõni päev tagasi, siis ootasin midagi rabavat. Antud stoori meenutas Heleniusega tehtud intervjuud. Ja me teame kõik, kuidas Joakimi käekäik Eesti riigile olulisel positsioonil pärast seda käis.

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

See on ju loogiline, et kaasatakse omaala spetsialist(nagu ka jalka EMil)

 
At 21:20, Blogger Priit Pullerits said...

12:23 - lugesite intervjuu ikka lõpuni? Kas panite tähele, kui innukas spordimees on Meikar ja et üle kõige meeldib talle joosta? Olete ka sama innukas spordimees nagu Meikar ja mina? Või ainult kirjutate enda arvele olematuid asju? Nagu see, et "siis avastad - mõlemad on Tartu 2. Keskkoolist" - no on ikka avastus! See tõsiasi on mul loo sissejuhatuses neljandas või viiendas lõigus kirjas! See on sama absurdne hõiskamine nagu Lennart Mägi nimelise kommentaatori hiljutine väide, et ta ei ole mind kunagi sinatanud, mille peale ta nõudis mult lausa vabandust selle eest, et olen teda enda sinatamises süüdistanud, sest seda ei ole olnud - mille peale ma esitasin tema kommentaari järele ühe tema kommentaari, kus vaatas otsa sinatamine nii selgelt, kui veel olla saab.

Vähem bluffi, palun!

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei ole küll Lennart Mägi, aga heatahtlikult juhatan, et ehk võiks Priit Pullerits tutvuda natuke loogika alustega. Lennart Mägi ei väitnud seda, vaid esitas küsimuse. Kui Priit Pullerits nõuab teistelt, et lähtugu nad sellest, mis on kirjas, siis võib-olla lähtub ta ka ise sellest, mis teistel on kirjas.

 
At 22:29, Anonymous Anonüümne said...

Arvan, et Touri oleks väga hea vaadata ETV-st, eriti nendel, kes pole eriti suured rattahuvilised olnud. Kuid see oleneb samuti kommenteerijatest. Ja hetkel, kes ei saa väga aru sellest, soovitan sellist lehekülge nagu rattaprofid.ee
Nad teevad igast etapist professionaalse ülekande.
Siim.

 
At 00:24, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 00:42, Anonymous Lennart Mägi said...

Härra Pullerits, tõepoolest, õppige lugema! See kui keegi esitab küsimuse stiilis "Kus kohas ma küll seda tegin?" ei tähenda, et küsija eitaks et on eales seda teinud. See tähendab seda, et küsijal endal ei tule ühtegi sellist olukorda meelde (inimese mälu pole paraku perfektne) ja seepärast esitab sellises vormis küsimuse.

 
At 00:58, Blogger Andres said...

Hea intervjuu oli Silver Meikariga. Sport spordiks ja jooksmine jooksmiseks, suurem huvi on ikka, kas peale tema enda ka keegi süüdi jääb.

 
At 02:46, Anonymous Anonüümne said...

Praegune oluokord on ikka väga halenaljakas. Pullerits tõmbab jalgpalluritele puid alla, samas Postimehes on kodune suurturniir väga kehvasti kajastatud. Siis tuleb tabloid, mille sporditoimetus on vaieldamatult Eesti parim nii paberil kui online's ning räägib nii, nagu asjad nende arvates on.
Mis nagu asja point on? Kaua võib? Mingi kuradi lasteaed?

 
At 09:51, Blogger Priit Pullerits said...

Et teistel oleks ka asi selge:

Lennart Mägi küsis:
Härra Pullerits, kus kohas ma Teid küll sinatanud olen? Ka mina teietan võõraid täiskasvanuid, viisakuse eesmärgil.

Ma vastasin:
Toon vaid ühe näite teie sinatamisest (kõige esimene kommentaar minu loole "Kes päästab Eesti suusatamise"):
At 16:54, Anonymous Lennart Mägi said...
Priit, ei ole siin midagi case closed ja sinu võit.

Loodetavasti saite, Lennart Mägi ja 22:03, vastuse. Edasi sel teemal siin rohkem arutelu ei toimu. Räägime asjast - Taaramäe kõvast sõidust. Jalgpall, 02:46? Mis on jalgpallil meie mehele Tour de France'il vastu panna? Kaotused 0:3 ja 1:4. Värav Kreekale oli niisugune suursündmus, et see tembeldati lausa ajalooliseks. See on sama, kui kirjutataks, et Taaramäe tegi ajaloolise sõidu, jõudes etapi peagrupi sabas nibin-nabin lõpuni ega katkestanudki.

Minu arvates on PMil spordi kajastuse vallas prioriteet hästi paigas.

 
At 10:34, Anonymous Anonüümne said...

Kas jalgpall = Eesti U19 koondis?

 
At 11:15, Anonymous Lennart Mägi said...

Et teistel oleks tõesti asi selge, siis selline oli omakorda minu vastus Priidu kommentaarile:


Lennart Mägi ütles...

Ma ju esitasin täiesti ausa küsimuse, et kus kohas ma teid sinatanud olen. Teie leidsite vastuse ja ma aksepteerin seda ning tunnistan, et antud juhul tõepoolest olen teid sinatanud. Laimanud olete te mind siiski, kuna väidate, et ma ei tunne kommet võõraid inimesi teietada. Tunnen küll. Ja üritan ka seda ise järgida. Kuigi nagu näha, siis vahel tulevad inimlikud eksimused sisse.

 
At 17:14, Blogger markopolska said...

Trivia: E-sporti reporterid läksid Astana juurest jutuga Kõrgõstani lipu juurde ja sealt 'koledaim koht kus oled viibinud'.. üks neist nimetas selleks Magnitogorski.

 
At 20:51, Anonymous Anonüümne said...

PP homme Kuku Pressiklubis. Räägib spordiülekannetest ETVs. Igaks juhuks ETVst oponenti ei kutsuta, selle asemel Jurtšenko, kes 100% ratta pooldaja. Ajakirjandus Postimehe moodi.

 
At 02:29, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 02:36, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 02:48, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 05:22, Blogger yanmaneee said...

adidas ultra
yeezy boost
cheap jordans
adidas yeezy
yeezy shoes
air jordan 13
atlanta falcons jersey
ferragamo belt
kate spade handbags
westbrook shoes

 
At 06:05, Blogger raybanoutlet001 said...

nike air huarache
adidas ultra boost
longchamp handbags
canada goose jackets
tn pas cher
pandora charms outlet
nike tn pas cher
nike factory outlet
jordan shoes
canada goose uk
zzzzz2018.5.19

 

Postita kommentaar

<< Esileht