teisipäev, oktoober 30, 2012

Pullerits: Kust saab Eesti kasulikemat spordiinfot?

Kas teate, miks Tartu on parem kui Tallinn, rääkimata muudest kohtadest? Sest Tartus liigub rohkem asjalikku infot. Kui ei usu, vaadake seda, mida Vahur Teppan on sellest sügisest Vilde tervisekohvikus korraldanud: loengusari «Treenime mõistusega».

Teisipäevaõhtune programm on selline, millele Tallinnal pole samasuguse regulaarsuse ega sisulise tuumakusega midagi vastu pakkuda. Või ma eksin? Ja huvi loengusarja vastu on suur! Teppani arvepidamise järgi on nii mitmelgi loengul olnud  50-60 kuulajat. (Programmiga paremaks tutvumiseks klikkige allolevale kavale!)

Täna, teisipäeva õhtul, nagu näete, räägib jõutreeningu tähtsusest suusatajatele Eesti suusakoondislane Peeter Kümmel.

Aga vaatame ajas veidi ette. 12. veebruariks, Tartu maratoni nädalaks, on Teppan välja kuulutanud minu eksklusiivloengu «Küsida võib kõike». Ma ei hakka sedapuhku pikalt keerutama, vaid küsin siis otse: millised on need teemad, mille käsitlemist minult ootate, ja küsimused, millele minult vastust ootate? Kinnitan, et küsin seda heatahtlikult, sest loeng tuleb teha sellest, mille vastu kuulajail on suurim huvi, ja selleks tuleb korralikult ette valmistuda.
******
A very sandy descent into Hidden Canyon from Bartlett Wash Road, Moab, Utah. 17. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks kikkida piltidele.)

Foto 1: Vahur Teppan (vasakul) ja Priit Pullerits lõpetamas laupäeva pärastlõunal kella poole ühe ajal pooleteisetunnist suusaretke. Foto autor: Kalle Kiiranen

41 Kommentaarid:

At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

enne,kui siin mölluks läheb-----04.11.toimub Ebavere suusakeskuses maastiku- jooks 5ja10km vaba valik,tasuta,kuum jook,saun,jne.info 5294245 ants

 
At 16:02, Anonymous Marlon S said...

kes Tartu Ülikooli keemikutest Alaveriga koostööd tegi? Neid võis tegelikult päris mitu olla.
Kas oli tavaline sisseostetud hgh ampull või osati omaloomingut teha?

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

Dopingu kasutamise võimalused rahvasportlasel. Millised ained ja retseptid on Eestis praegu vabalt saadaval? Teisisõnu - milliseid ained võivad vabalt rahvasportlase konkurendid oma soorituse oluliseks parendamiseks manustada ja jätta seetõttu ausa rahvasportlase teistega võrreldes halvema koha peale? Nagu aru saate ei ole küsimus dopingu kasutamiseks, vaid dopingut mittekasutava sportlase protokollitava tulemuse legitiimsuses. Kui ained on vabalt saadaval, siis kohti tohiks arvestada vaid esimese 50 osas ja ülejäänud peaks saama kirja ainult osaluskorra.

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Väga vahva idee,võtaksin alati osa kui oleks Tallinnas selline üritus.

MM

 
At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu nähti muide täna PM toimetuses värske number näpus, ustest sisse astumas ja igaühelt küsimas Why write such crap?

 
At 20:33, Anonymous Anonüümne said...

Võiks teha mõned teemamuudatused.
- "Kes Tartu Ülikooli keemikutest tegi Alaveriga koostööd?"
- "Kas sisseostetud hgh ampull või omalooming?"
- "Dopingu kasutamise võimalused rahvasportlasel"
- "Millised ained on Eestis vabalt saadaval?"
Teemad lähtuvad harrastajaid reaalselt huvutavatest küsimustest.
Asjatundlikke käsitlejaid leiab Vahur kergesti kavas olevate lektorite seast.

 
At 20:33, Blogger Madis said...

Ärge küsige Priidult suusatamise ja spordi kohta. Sellest saab nii-kui-nii siin blogis juba lugeda. Küsige ikka tema töö kohta :-D

 
At 20:36, Blogger Madis said...

20:33 anonüümne
Miks arvad, et harrastajaid peaks huvitama sellised teemad? On huvi kasutada endi peal? Andke andeks, mind ei kõigutaks need teemad karvavõrdki.

 
At 20:48, Anonymous Anonüümne said...

Jah, Madis, mul on alust arvata, et vähemalt kaks inimest tunneks nende teemade vastu huvi. 20:33

 
At 21:08, Anonymous Anonüümne said...

Kui loengute sari on pealkirjaga "Treenime mõistusega", siis kuidas peaks sellesse konteksti mahtuma Priit Pullerits?

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus loenguks: Mitu päeva suudab PP olla ilma spordita?

 
At 21:27, Anonymous Anonüümne said...

Lgp. 21.08
Võtsid suisa sõnad suust;)))
10p.

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

Kogu siit blogist vastamata jäänud küsimused kokku. Ei hakka rohkem aega sinu peale raiskama. Kui siis vaid, miks sa selline tuulelipp oled?

 
At 00:57, Anonymous Anonüümne said...

"Orienteerumine. Kaardilugemine edasijõudnule" - hea pealkiri kui "orienteerumine" ära jätta (me ei ole ju pokkerilauas?). Üks vähestest, mida kuulaksin, kuigi ma ei ole orienteeruja.

"Kuidas ma end motiveerin?" - no tee mis tahad, ei huvita kuidas sa end motiveerid.

"Lihashoolduse tähtsus spordis", "Jõutreeningute tähtsus suusatajatel", "Aeroobse treeningu tähtsus pallimängijatel", "Söömise tähtsus spordis" - no on selge, et on tähtis, aga liialdada ka ei maksa. So what?

"... nipid, trikid ja tähelepanekud", "... tarkuseterad", "... telgitagused", "Vead, mida vältida ..."

"Treeningud enne ...", "Treeningute ülesehitus ... ", "Kuidas planeerida ..."

Eesti (Tartu) sporditegemise hiilgus ja viletsus paistab kavast ilusasti välja. Ühelt poolt üldistavad akadeemilised käsitlused. Praktikute kogemusekillud teiselt poolt. Sportlasi, kes võiks öelda MINU SÜSTEEM, kavast ei paista. Ometi huvitaks kuulata kuidas üks või teine sportlane on oma süsteemi kokku pannud. Kui harrastajana sealt kasvõi 5% omale üle võtta suudaks, siis oleks juba suur asi.

 
At 09:19, Anonymous Anonüümne said...

ETV2 promos eile HIT treeningut 3 korda nädalas a 3x20" ja sellest piisab 3,5h tavatreeningu asemel nädalas. Enam ei pea treenimiseks isegi ülikonda seljast võtma, sest selle ajaga on võimatu minna higiseks :)

Seega Priit võiks teha oma senise koormuse asemel 6* nädalas 3x20" HIT-i ja ülejäänud aja võiks vabalt raha teenida või perega koos olla...

 
At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus: Kes oli maailma esimene inimene, kes ajas selga suusakombinesooni ja mis tal viga oli?

 
At 10:20, Anonymous Anonüümne said...

Mis on ФАРМАКОЛОГИЧЕСКАЯ ПОДДЕРЖКА? (mõnedest meetodistest sooritusvõime tõstmisel, Venemaa koondise näitel) – lektor Vahur Teppan

 
At 10:38, Blogger Tauno said...

Muide sellest samast eilsest ETV2 saatest tuli välja ka hea vastus Priidu mitmeid kordi korratud küsimusele, et palju teevad hullu mööda tranni ja miks nad minust ikka aeglasemad on. Inimesed reageerivad treeningkoormusele erinevalt. Loodetavasti Priit siis enam selliste (retooriliste) küsimustega ei esine.

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Kui Priit retoorikat enam panna ei saa, siis kuivab blogi lõplikult kokku.

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

Suur aitäh kava jagamise eest! Kahju ainult, et nüüd on juba liiga hilja, et enam "Psühholoogilisele ettevalmistusele võistlusteks" ei saa minna. Paljud kipuvad psühholoogilise treenituse tähtsust millegipärast alahindama. Priit, kas sul oleks äkki võimalik uurida natuke "Kuidas ma end motiveerin kohta"? Kas need on spordiala spetsiifiliselt üles ehitatud (jooksmine, sõudmine, triatlon) või jagatakse seal üleüldiseid nippe?

S

 
At 12:12, Blogger Priit Pullerits said...

Lp S, ma arvan, et kõige parem on, kui küsite otse Vahur Teppanilt, ta jagab kindlasti lahkelt teavet, on tema ju peakorraldaja. Saate ikka otse ja vahendamata infot! Vahur on abivalmis ja meeldiv ja haritud noor inimene, ärge kartke temaga kontakti võtta.

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Einoh kui kõik teemad külmaks jätavad, siis miks seda plogi lugemas käiakse pidevalt?
Priidu teema peaks olema hoopis "Kuidas treenida ja võistelda võimalikult väheste rahaliste kulutustega!" või "Puff- kasulik või mitte ning kes seda kannavad" samuti "Jalgpall, homod ja neegrid küsida võib kõike".
Teet

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

to 11.54 -- "Kuidas ma end motiveerin kohta" -- suures osas saad oma küsimusele vastuse sellega, kui mõtled, kui palju oskab Loskutov sõudmise teemadel rääkida. Eks ikka ühtelt poolt räägib sulle kindla spordiala tipp, teiselt poolt on motiveerimine ka üldine teema. Tasub tulla igal juhul, kõik loengud kus ise käinud olen, on huvitavad ja asjalikud olnud. Küsimuste-vastuste voorus annab ka teemast väljapoole minna.

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

kodanik 16.08: rahvasportlasele on Riboksiin vabalt saadaval, väidetavalt tegemist südame vitamiiniga, mida ka lgp hr Marnda tarvitab.

 
At 17:59, Anonymous Anonüümne said...

riboksiin, panangiin, mildronaat, kaalium kuuluvad juba noorte suusatajates kavasse...kuidas lood proffidega on- ei tea, aga aresnaal on kindlasti laiem..alustades ampullidest ja lõpetades süstimisega.

 
At 19:19, Anonymous Anonüümne said...

Apteegist öeldi mulle, et kaaliumi saab rosinatest ja banaanidest. Kohvi viib kaaliumi välja kehast.

 
At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

Kui "ilusasti" küsida saab perearsti käest kõiki kurikuulsaid -iine ja -oone .

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

Inimesed mõtlevad, et kui teen trenni, läbin maratoni, jne, siis ma ei ole enam tavaline jobu, olen midagi enamat. See ongi masse liikumapanev peamine motivatsioon.

 
At 21:50, Blogger Priit Pullerits said...

Fasten your seatbelt! Tomorrow there will be news.

 
At 21:50, Anonymous Anonüümne said...

veerpalu lugu. kas EE dopinguagentuur lekib? oli ju juttu teadlikust ja pikaajalisest kasutamisest. kas Mae ja teised on puhtad?

 
At 23:01, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
ajakirjanik ei pea end põlema panema,
et vaid homses lehes oleks uudis

.................................
(noh, lase käia, lugeja, ma tean, Sul juba sügeleb)

 
At 08:42, Anonymous Anonüümne said...

Priit, uudiseid tuleb maailmast iga päev. Ei ole ükski päev siin erand.

Ja miks selline kõva eesti kultuuri ja põhiseaduse preambuli eest võitleja avaldab oma tähtsaid teateid eestlastele inglise keeles?

 
At 05:16, Anonymous Anonüümne said...

Hello just wanted to give you a quick heads up.
The words in your content seem to be running off the screen in Chrome.
I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I'd post to let you
know. The design look great though! Hope you get the problem resolved
soon. Many thanks
my page - barcelona transfer news january 2013

 
At 03:53, Blogger Unknown said...

qihang0630michael kors handbag
michael kors uk
gucci uk
burberry handbags
replica watches cheap
pandora charms 2015
longchamp handbags
jordan shoes
ed hardy clothing
cheap beats headphones
christian louboutin
air max 95
ray ban uk
michael kors
true religion outlet
chanel bags
oakley sunglasses
coach outlet
ralph lauren homme
louis vuitton
nike air max
cheap oakley sunglasses
kate spade outlet
michael kors bags
chanel outlet
jorda femme pas cher
michael kors
ed hardy
abercrombie outlet
ed hardy
cheap true religion jeans
kate spade outlet online
coach outlet online
prada outlet
gucci outlet
q

 
At 02:32, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 02:37, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 02:48, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 02:53, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 04:37, Blogger chenlina said...

ralph lauren outlet
gucci outlet
oakley canada
louis vuitton outlet
ralph lauren outlet
celine bags
lebron 11
coach outlet store online clearances
lebron shoes
coach outlet store online
fitflops sale clearance
toms outlet
louis vuitton purses
kobe bryant shoes
gucci handbags
ed hardy clothing
christian louboutin shoes
true religion outlet
adidas originals
michael kors outlet
ray ban sunglasses outlet
oakley vault
ralph lauren
ray bans
jordan 4 toro
michael kors outlet
oakley sunglasses
kate spade handbags
air jordans
air max 90
cheap jordan shoes
cheap air jordans
michael kors outlet online
pandora outlet
louis vuitton outlet
louboutin shoes
adidas yeezy 350
kobe 9
timberland outlet
louboutin pas cher
chenlina20160729

 
At 06:55, Blogger Unknown said...

www0803

pandora charms
kate spade handbags
クロムハーツ
nike factory outlet
ray ban sunglasses
jordan shoes
michael kors outlet clearance
coach outlet
vibram fivefingers shoes
louboutin shoes


 
At 21:21, Blogger Mai said...

خدمات دبي
بناء الشبرات وبراكن بدبي
بناء الشبرات بدبي

 

Postita kommentaar

<< Esileht