esmaspäev, november 05, 2012

Pullerits: Suur küsimus – kas treenimisel on mõtet?

No nii, nüüd on esimene nädal ka suusarullitrenni tehtud. Kokku läks kirja neli treeningukorda, trenniaega kogunes 5:22 ja kilomeetreid 64,4. Algatuseks pole ju paha?

Ei saa ju esimese hooga ülepingutada. Olen hoidnud madalat tempot, sõitnud sissejuhatuseks Tähtvere spordipargi 850-meetrisel ovaalil ringe 4.07-4.15ga, nagu targad mehed on soovitanud. Ent laupäeva õhtul, kui pärast vihmasadu pimedas välja läksin – loomulikult olin ainus treenija –, tundsin millegipärast juba kolme ringi järel, et energiapatareid on tühjad. Pühapäeva pärastlõunal, taas ainsana, tundsin, et jaks kadus kümne ringi järel. Kuigi alustasin enda arust rahulikult, tegin esimesed kümme tiiru 40.01ga ehk keskmiselt 4.00,1 ringi peale. Järgmisel kümnel ringil lasin tempo nimme alla ja läbisin need 41.25ga, misjärel sõitsin mööda tuldud teed 1,1 km koju. Kokku sai pühapäeval läbitud 19,2 km.

Aga see kõik on pelgalt statistika. Palju tähtsam on see, millest arvud ei räägi.

Arvud ei räägi sellest, kuidas mõjus rullidel sõitmine haigele põlvele. Hästi mõjus. Põlv ei saa rullitades liiga suurt koormust, aga on pidevalt kerges liikumises. Ju see «õlitab» põlve mehhanisme. Küllap tugevdab ka põlve ümbruse lihaseid. Igatahes on turse taandunud ja valu vähenenud, enam lonkama ei pea. Ilmselt on siin oma osa ka jõulises ravikuuris, mis tähendab päevas dr Leho Ripsi ettekirjutuse järgi kolmel korral korraga nelja tableti neelamist, ja arvatavasti ka kodustes harjutustes, mida olen dr Ripsi soovituste järgi õhtuti paremale jalale teinud (vähem vasakule).

Arvud ei räägi ka sellest, mis on rullitrenni mõte. Selle üle olen treenides jõudumööda juurelnud. Olen mõelnud, et enne operatsiooni allesjäänud üheksa päevaga tuleb saavutada maksimaalne vastupidavusbaas, sest pärast lõikust tuleb nagunii pikem vahe sisse. Samuti olen mõelnud, kas liiga palju rullidel sõitmisel on üldse mõtet. Mäletan mullusest, kui alustasin rullitrennidega neli nädalat varem, oktoobri alguses, et kuu aega hiljem mõtlesin, kas edasises rullitamises on üldse iva: et võin ju sõita, aga see ei anna mulle mitte midagi kasulikku – see on niisama üks lõputu toksimine.

Minu arvates on selge see, et minu üldbaasi, vanust ja kogemusi arvestades kaotab mingist piirist treenimine mõttekuse. Ehk teisisõnu: saan teatud treeningtööga teatud taseme kätte, aga sealt edasi minna pole lihtsalt enam võimalik. Sest maksimaalne hapnikutarbimise võime, lihaste sitkus ja muud füsioloogilised näitajad teevad vanuse lisandudes, eriti minu eas, selget vähikäiku. Ehk veel kord ümber öeldes: looduse vastu ei saa.

Aga miks siis mõned minuvanused minust ikkagi palju paremad on, küsivad need, kes ei taha mu eelnevat argumentatsiooni uskuda? Aga sellepärast, et nende tase ongi kõrgem. Millegipärast ei küsi nood skeptikud, et miks küll paljud nooremad mehed, kes treenivad minuga vähemalt sama palju, treenivad teaduslikultki (plaanid, pulsikellad, spetsiaalne toitumine jne), mulle ikka ja jälle ja mitte kuidagi vastu ei saa. Aga samal põhjusel: nende tase ja suutlikkus on lihtsalt minu omast nõrgemad. Või teisisõnu: mõned mehed võivad treenida palju tahes, aga mind ei võida nad nagunii.

Äkki saabuval talvel tekib neil seoses minu traumaga šanss? Iseasi, kas mul tasub neile seda šanssi üldse pakkudagi. Millised on arvamused?
******
Part of Hidden Canyon system, Moab, Utah. 17. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks kikkida piltidele.)

Fotod 1 ja 2: Vahur Teppan mullu sügisel Tähtvere spordipargi ovaalil klassikasõidutehnikat näitamas. Fotode autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 3: Priit Pullerits (paremal) uudistamas Nukuteatri proovisaalis näitleja Taavi Tõnissoni, kes mängid "Kelgukoerte" seriaalis uurija Pulleritsu. Foto autor: Toomas Huik, Postimees/Scanpix

77 Kommentaarid:

At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Suur küsimus: kuhu kadus eelmine sissekanne?

Siin kommentaariumis viidati eelmisel teisipäeval ETV2 pealt tulnud dokumentaalfilmile, kus näidati, et mõnigate inimeste organism ei allugi treeningule. Vähemalt mitte vastupidavustreeningule. Kuigi, jah, treeningmetoodika vastupidavuse arendamiseks oli küsitav.

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

Miks peaks keegi tahtma just Sind edestada?
Kui tahta, tuleks seda teha pigem parema tehnika arvelt.
Ka Sinu potentsiaal ei ole vanusele vaatamata ammendunud. Ka siin blogis on olnud piisavalt asjalikke kommentaare nt Sinu uisusammutehnikate kohta. Üksnes tehnika arvelt on Sul ilmselt 10% arenguruumi. Kusjuures juhendajate hulgas ka tõeliselt tarku mehi. Miks Sa neid ei kuula?

Ja veel. Suusatamise tulemuste võti ei ole jalgades ega nende arendamises. Endisel jooksjal vähemalt. Vaata parem youtubest, millega treeningutel tegelevad team unitedbakers pikamaasuusatajad. Usu, tõde on olemas ning õigus on sel, kes rullidega kepitoksimise suudab õiges mahus millegi muuga asendada.

 
At 10:59, Anonymous Anonüümne said...

10:42 Pead silmas jõutreeningut?

 
At 11:14, Blogger Priit Pullerits said...

10:39 - midagi ei kadunud kuhugile! Ja ärge uskuge dokkfilme - need on alati kindla agendaga tehtud. Sõna dokk seal ees on petekas. Isegi ju viitate, et "treeningmetoodika vastupidavuse arendamiseks oli küsitav".

10:42 - ma ei tea, miks, aga neid on palju, kes tahavad, siingi on nad endast teada andnud. Ilmselt tahavad seepärast, et a) oleks treeninguteks eesmärk ja b) nagu ütleb Jaan Kirsipuu Vahur Kalmre raamatus, on pähetegemise rõõm nii suur.
10 % tehnika arvelt, arvan, on ülepakutud. Ilmselt olete kuulnud, et aastatega väljakujunenud tehnikat on raske muuta.

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Jee, PP-l polegi agendat, ainult dokil on agenda...

Viimane ERR O³ tõi välja, et tegelikult on peamine, et promoda inimestele liikumisharrastust kuni á 30' päevas. Selle ülesande täitmine oligi tolle doki agenda. PP aga lajatab kõigile lauaga, peab salajutte suusarajal ja siis kirjutab selle räägitud mula ise blogisse, wtf, kas tõesti paneb selline jura vähemalt ajakirjaniku diafragma intensiivselt õõtsuma, et justkui oleks sutnud lugejaile vägeva tünga teha oma ihuhädaga? Asi läheb tõesti koomiliseks. Mees on sant ja viskab oma lombaka jala üle avalikult villast. See on tase.

 
At 12:10, Anonymous Anonüümne said...

PP: 10:39 - midagi ei kadunud kuhugile!

Jään eriarvamusele - eelmise sissekande alt on jälle hoolega komme kustutatud.

 
At 12:13, Blogger Priit Pullerits said...

...ju olid viletsad ja sisutud kommid, puhas mõttetu müra...

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Jah, kui oled pugeja ja sulle saab see elumõtteks ehk on kümnel muul moel ka kasulik.

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

Kui "paljud sulle niikuinii" vastu ei saa, siis selle rõhutamine ei väljenda just sportlikku solidaarsust. Tähtis ei ole mitte sportlane ise, vaid sulandumine loodusesse, üksinda või üheskoos. Selles on puhta spordi väärtus, mitte ärapanemine või isegi võit tasemelt nõrgemate üle.

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

"Aga sellepärast, et nende tase ongi kõrgem."

Mis asi on tase ja kuidas seda süüakse?
ETV 2 dokk lajatas ühe ammu teada tõe näitlikult ja graafiliselt -need kes eesotsas pole tingimatta (näiteks sinust Priit) enam treeninud ja need kes kaugel tagapool on võib-olla hoopis enam vaeva näinud - elu on karm ja ebaõiglane :)
Tänavusel TRM-l sõideti 50 trennikilomeetriga 300 sisse, ja viimases 500-s oli küllaga 100x enam treeninuid.

 
At 14:00, Blogger Priit Pullerits said...

Tohoh, 13:28, see mõttelaad, mida väljendate, on küll see eriliselt tobe liberaalvasakpoolne "kõik peavad olema võitjad ja kaotajaid ei ole" mõttelaad, mida läänes juba maast madalast viljeldakse, andes kõigile esikoha diplomi. That sucks! Spordi mõte on selgitada võitja, ja võitja on see, kes on teistest parem, olgu kiirem või tugevam või vastupidavam - ükskõik, mis siis otsustavaks saab. Mis soovunelmate maailmas te elate?! Ja kas mehepoegade allakäik sellest osalt ei algagi, et ka tossikesed lastakse pjedestaalile?

13:38 - mis imelik küsimus? Kes ütles, et taset peab sööma? On teil peas ikka kõik korras?

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pulleritsul 14:00 on väga piiratud arusaam spordi mõttest. Tema järgi tuleb välja, et need tuhanded maratonist osavõtjad, kellel puudub igasugune võimalus võitjaks tulla, absoluutselt või omas klassis, elavad kõik soovunelmate maailmas. Ja nende seas, nagu ühiskonnas tervikuna, on kindlasti nii vasakpoolse kui ka parempoolse mõttelaadiga inimesi.

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Tossikesed ei pääse nii ehk naa kunagi pjedestaalile, neile lihtsalt meeldib sport (harrastustasemel). Milleks neid selle eest mõnitada?

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

Lgp. P. Pullerits

Teie kommentaare lugedes meenub vägisi idamaade vanasõna "Näita lollile kuud, ta vaatab sõrme."

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Inimesed on erinevad - olles alles 26.aastane võin väita, et minust ei saa kunagi Pulleritsule vastast kestvusaladel. Samamoodi nagu Pulleritsust ei saa mulle vastast jõualadel.

Heiki

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Küsin jällekord - mis on selle blogi mõte? Ilmselgelt ei ole see liikumisharrastuse - suusatamise - propageerimine?

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits ütles...

Tohoh, 13:28, see mõttelaad, mida väljendate, on küll see eriliselt tobe liberaalvasakpoolne "kõik peavad olema võitjad ja kaotajaid ei ole" mõttelaad, mida läänes juba maast madalast viljeldakse, andes kõigile esikoha diplomi. That sucks! Spordi mõte on selgitada võitja, ja võitja on see, kes on teistest parem, olgu kiirem või tugevam või vastupidavam - ükskõik, mis siis otsustavaks saab. Mis soovunelmate maailmas te elate?! Ja kas mehepoegade allakäik sellest osalt ei algagi, et ka tossikesed lastakse pjedestaalile?

13:38 - mis imelik küsimus? Kes ütles, et taset peab sööma? On teil peas ikka kõik korras?

14:00

Millal sa Priit spordis esimeseks tulid? Kõik muud kohad on statistika. 100s koht Estoloppetil ei ole parem kui 500s!!!

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

PP on aru saanud, et sport on meelelahutus. Sellepärast ta siin luusereid mõnitabki, et oma meelt lahutada. Carry on!

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

Priit,kui tahad neil võstlustel,kus viimasel ajal osalenud oled,esimene olla,siis ei tasu treenida.Kui tahad olla füüsiliselt heas vormis,säilitada kõrge töövõime teha võistlusel parim,milleks hetkel suuteline ja tunda sellest rõõmu,siis tasub.

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

Kuna suusatamine on muutunud "jöualaks", siis rullitamise ainuke möte saab olla vaid ülakehatreening, paaristöuked. Tehnikat harjutada? Rullide veeremine ja suuskade libisemine on kaks eri maailma, kui niigi tehniline pool lonkab, siis rullidel seda paremaks küll ei saa.
See milleks harrastaja vöimeline tegelikult on, ei saa kunagi teada. Selleks peaks hakkama päris sportlaseks. Siis saab öelda alles kes nörgem, kes tugevam. Harjutada vöib rohkem ja vähem. Sportlik tulemus söltub ikkagi sellest, et kuidas harjutad. Vaadeldes tänapäevaseid metoodikaid, mis näitavad siiski suunda intensiivsuse kasvule, on hetkel palju kiidetud ja levitatud metoodikad "tasa ja targu", oma aja ära elanud. Kui hetke kalendri seisuga öelda, esimese Estoloppeti matatonini aega 2,5 kuud, siis juba novembri keskpaigast peab üldettevalmistus läbi olema ning intensiivsemaid treeninguid rohkem plaanis. Siis tulevad ka paremad etteasted kui varasemad.
Oluline roll on ka sellel, et kuidas ollakse valmis psühholoogiliselt oma treeninguid tulemuseks realiseerima. Paljud ei oskagi seda teha. Suur vahe on kas minna üritusele valmis taktikalise plaaniga, valmis andma endast peaaegu maksimumi(surnuks sportimisel pole mötet) vöi siis lihtsalt lähed ja vaatad mis saab....
Nüüd olulisemast ehk sellest mille pärast taas jälle karvu pidi kokku mindud. Harrastajaid on 4 tüüpi: 1.need kellele tähtis oma tervis ming kes ei osale massiüritustel, 2.grupp kel on mingi pöhiala ja kes osasid massiüritusi kasutavad treeninguna( nendel ei ole töesti iga kord tulemus tähtis), 3.grupp kellele mängib löpptulemus tähtsat osa( vöitlus käib siiski igale kohale ja kui mitte kellegi muu, siis iseendaga), 4.grupp on sellised, kellele massiüritusel osalemine on pigem maine küsimus...
Maamees

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Maamees suutis jälle oma joruga üllatada. Arusaamatuks jääb ainult, et millisesse klassi ta ise kuulub. Mina olen igatahes 5. grupi mees ja nüüd mõistata ise Maamees, mis sul siia ritta panemata jäi...

 
At 17:20, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Maamees, kas te mulle treeneriks või juhendajaks või suunajaks ei taha tulla? Ausõna, ilma mingi irooniata!

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

Täiega lepikus... Pullerits soovib Maameest endale mentoriks... Oma peaga mõtlemine on totaalselt aut..

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

Kas PP thab tõesti mentori teenuse eest pappi köhima hakata, wow, see on areng! Ma jälle nägin alles mõningad päevad tagasi "valget juuti"( heas mõttes), kes soovis enda sildi alla saada treenerit ning "treeenri" käest veel mägede viisi papp koorida. See oli läbirääkimiste tase alles. Millegipärast tundub mulle, et ka antud PP ilma irooniata juhtumil on lood samasugused ja Maamees peab hakkama hoolega PP-le andamit andma, et juhendatav ikka rahul oleks ning mentorile kavõi siin blogiski liiga ei teeks.

 
At 17:41, Blogger dr Holden said...

Kuna ei suutnud ennast Maamehe loendist leida, siis pakun välja veel ühe variandi - harrastajaid on kahte sorti:
- ühed jagavad teisi harrastajad eri tüüpidesse (klassidesse, gruppidesse)
- teised ei jaga
Selle klassifikatsiooniga on vähemalt kindel, et kolmandat või viiendat võimalust ei ole! :)

Aga kui teema juurde tulla, siis kõik sõltub eesmärgist. Kui eesmärgiks on KTM neliküritusel 50 hulka tulek, siis pole ju palju vaja trenni teha, sest üldine tase on ju olemas. Ja kuna kõrgemat eesmärki kui eelnev polegi, vähemasti mina olen nii aru saanud, siis pole tõsisemal treenimisel tõesti mõtet.

Ise leidsin 4-5 aastat tagasi kaduma hakanud motivatsiooni kaks aastat tagasi taas üles, kui hakkasin midagi uut proovima - triatlon (loe:ironman), jooksumaraton. Hea on vaadata, kuidas tulemused paranevad ja seetõttu ka motti jagub. Oleks seda nelikut edasi toksinud, oleks ammu kepid nurgas....

 
At 17:51, Anonymous Anonüümne said...

täiesti välistatud et Tartu pehmode kunn viitsiks/suudaks/julgeks ironmani käsile võtta.

 
At 17:55, Blogger Priit Pullerits said...

No nii, mehed, samal ajal, kui meie siin selgitame, kes on kõige kõvem isane, siis vaadake, mida naised samal ajal teevad. Ainuüksi tänane päev on toonud kaks mõtlemapanevat teemat.

Teema 1: küpsed naised toidavad rinnaga mitmeaastaseid lapsi (sellest oli isegi Time'i kaanelugu!)
http://www.news.com.au/lifestyle/parenting/mother-50-says-she-is-proud-to-still-breastfeed-her-4-year-old-daughter/story-fnet085v-1226510573713

Teema 2: normaalsed ilusad Eesti naised leiavad ühtäkki, et aitab meestest, parem on naisega http://www.elu24.ee/1029724/teekond-iseendani-saatejuht-aveli-janes-kihlus-naisega/

 
At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
kuna Sul tekib nüüd periood vabamat aega, milliseid uusi projekte oled mõelnud käivitada/üles soojendada? "Favoriit" oli, kas nüüd oleks õige aeg "Luuseri" väljaandmiseks?

 
At 18:28, Blogger Priit Pullerits said...

...Ei, sinna suunda ma küll ei kavatse minna, seasl on juba EEi Jobu ees.

 
At 20:00, Anonymous Anonüümne said...

Veelkord tehnikast ja 10%-st.
Vabatehnikas 10% keskmist kiirust kindlasti on võimalik tõsta, klassikalise osas ei tea.

Kuid kuna enamus sõidab valesti (ehk võib-olla küll kaunisti, kuid mitte ühtlaselt ja kiiresti), siis ilmselt ka klassikalises tehnikas see 10% tehnika arvelt tuleb. Ja arendada on (saalis) vaja hoopis teisi lihaseid, kui algselt võib tunduda.
Unitedbakeries on märksõna.
Kui googeldamine raske, siis siin üks link. Tehke järgi.
http://www.youtube.com/watch?v=Slm9XY2rAYQ

Jõutreening? Jah ja ei. Eks mingit tüüpi ringtreening on vajalik ning hantlid ja kangid võivad olla, kuid saab teha ka üksnes keha raskuse arvelt.

Veelkord, Priit: Sul on häid juhendajaid läbi aastate olnud. Käi mõnega neist rohkem saunalaval ja otsi see õige ots üles. Teaduslik lähenemine ja puha. Ruumi on kui palju, eeldused varasema treenituse arvelt olemas.

 
At 20:04, Anonymous Anonüümne said...

Ja lisaks veel - miks treenida just neid lihasgruppe, mis Alsgaardi klippides on? Aga selleks, et optimaalselt kiire maratonitehnika vajab neid lihaseid. Ja see on sootuks teisiti kui 99% eestlastest suusatajatest sõidab.

 
At 20:45, Anonymous Anonüümne said...

UnitedBakeries jah, aga vaata millised mehed on sinna valitud. Priidul on ju säärelihase läbimõõt väiksem kui keenia jooksjatel, sinna on võimatu mingit lihast kasvatada!

 
At 20:53, Anonymous Anonüümne said...

Kõõlus on vedru. Palju seda lihast seal massiga peab olema? Kogu see mass teeb ju tööd iseenda vedamiseks...


Head kõõlused, vähem lihast massis, vatid kg kohta samad?

Pole nõus ka sellega, et lihast ei saaks kasvatada. Aga kui palju?
Samas on igaühe enda otsus, kas ja kuipalju valku sisse ahmata ning kas ja kuipalju taastumisvahendeid kasutada. Ja milleks see vajalik on.

Priidul on suuri eeliseid - suhteliselt madal kehakaal, tehtud aeroobse, ANL ja anaeroobse töö maht elu jooksul, sportlase suhtumine!

Samas on mulle alati jäänud arusaamatuks, miks ta tahab vaielda ning kas ja kui palju ta soovib õppida ja vajadusel muuta.

 
At 20:57, Anonymous Anonüümne said...

Ja vähemasti allolevas klipis on üks kõrend, kel lihaseid pole suurt ollagi...

http://www.youtube.com/watch?v=yLhPuXGFfzA&feature=relmfu

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

Jah, seda muidugi, et lihase mass üksi ei loe, tähtis on firing, ehk närvisüsteemi töö, mis lihast liikuma paneb. Siiski, ka pikal maal tuleb lõpus ikka jõuga panna, selleks peab ikka lihast olema. Eesti jooksus imho Evelin Talts on hea näide.

 
At 21:08, Anonymous Anonüümne said...

P.S. Ülalolevas videos harjutused on kõik oma keha raskusega. 8)

 
At 21:25, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult tulekski Taltsile teha ettepanek suusatehnika täiustamise osas - tulemus võib olla väääga ootamatu.
NB! Evelinil kõik lihased vajalikus konditsioonis olemas, kes tema trennis käinud, see teab...

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

Jõudu Sulle, Priit. Treenimisel on alati mõte.
Küsin Sinult aga hoopis seda, mida arvad EOK presidendivalimistest ja täpsemalt tekkinud olukorrast, kus tulevane võitja ei vaevu vastaskandidaaga avalikult debateerima. Mis roll on siin Erki Noolel?

 
At 00:24, Anonymous Anonüümne said...

Priit elab Tartus ja soovib ka edaspidi elada Tartus. Seepärast ei julge ta tulevase võitja kohta midagi öelda.

 
At 00:56, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
kui sa oleksid kuulnud Timothy Ferriss'i ülipopulaarsest raamatust "The 4-Hour Body", siis Sul ei tarvitseks siin jalgratast leiutada.

 
At 09:51, Anonymous Anonüümne said...

Milleks ennast mingis foorumi saates lasta küsitleda ja tampida, võit on niigi kindel. Super ülbus, või mis?

http://arvamus.postimees.ee/1030132/rein-veidemann-demokraatia-halvustamine/

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Priit kui sa oma treeningu mitmekülgsemalt üles ehitaksid, ei tekiks sul tüdimust ei suusatamisest ega ka rattasõidust. Miks sa üldse nürilt toksima hakkasid - kas rattage enam sõita ei julge?

FÄNN

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Miks sul Maameest vaja, kui sul eks Eesti koondislane Teppan parem käsi?

 
At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

Priit, elage vaimselt puhtamalt, tagasihoidlikumalt, vähemjutukalt, siis ei tule oma mürgisust teiste sportlaste ja amatööride peal välja elada. Vastasel juhul muutute ise selleks neegriks, keda me näha ei taha.

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit on ajakirjanik, kes kirjutab spordist, mitte sportlane, kes on ajakirjanik. Priit ei ole sportlane, ta ei ole spordis kunagi mitte midagi võitnud. See, et ta ülistab võitu, mida ta kunagi ei saavuta ja treenib nagu segane (tervisest hoolimata), näitab, et kätte on jõudnud keskeakriis.
Kas on mõtet siin tema kriisile kaasa hüüda või selle kallal norida?

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

11:49

Mina toetan moraalselt keskeakriisi põdevat inimest. Mul on väga meeldiv seda transformatsiooni jälgida. Varem või hiljem lõppeb see korgi või tableti otsas. Praegu nähtav progressioon ei saa ju muud moodi päädida enne kui meetmeid rakendama hakatakse.

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

"Pullerits: Suur küsimus – kas treenimisel on mõtet?" - suur vastus "EI OLE"

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Treenib see, kes muidu ei jõua.

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Evelin on ka suusatrennis käinud minu teada, seega enne kui keegi kedagi täiustama hakkab, võiks lihtsalt kätte võtta ja 1 talve proovida meelde tuletada ammu-unustatut. Lihaste vastupidavus ekoha pealt on 21.04-l õogus.

 
At 16:03, Anonymous Anonüümne said...

Evelin

vs

Priit

Võrrelge reielihaseid!!!???

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

Tehnika - täpsemalt võimalik tõhus tehnika - mida sportlane saab rakendada, sõltub ilmselt kehatüübist. Kui vaadata jooksjaid, naisjooksjaid, siis selleks, et seada eesmärgiks joosta nagu jookseb Paula Radcliffe või nagu jookseb Jelena Petrova - kas see on üldse võimalik, kui kehatüüp on erinev? Eestis on ka kerge kaaluga, hästi saledaid noori naisjooksjaid, aga edukamad on meil pragu ikkagi ütleks atleetlikumat tüüpi nagu Evelin Talts, Arro, võib-olla ka Mägi, kui võtta Stamina/Arcotranspordi tiim, Laura Suure paneks ka sellesse seltsi. Ja tuletagem meelde, et õed Luiged on ju ka kõva (sport)võimlemise taustaga, kuigi intensiivne jooksutreening Itenis ei ole ehk nende figuurile kasuks tulnud. Kui nii, siis oleks tore kui Eestis kujuneks välja oma naisjooksu tehnika koolkond. Kindlasti on eesti naine oma rassiliselt joontelt erinev Etioopia või Keenia sookaaslastest. Seetõttu ei ole meil mõtet kopeerida neid, vaid tuleks välja arendada oma, eestlase kehatüübile sobivaim jooksutehnika. Mida selleks vaja on? Julgust nende poolt, kes treenimisega vahetult seotud. Ei ole mingit takistust, et me Eestis tehnikateadust ei võiks arendada.
21:04

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

16:03
just-just, seetõttu ma Priidule panust ei teeks, kui Evelin võtaks pähe Priiduga suusas võistelda.
21:04

 
At 17:11, Anonymous Anonüümne said...

Nüri toksimine

http://www.youtube.com/watch?v=RXILd2oW_9k&feature=related

Võrrelge sageduse vahet finishis

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

http://www.sportfoto.ee/et/p/109912

http://y.delfi.ee/norm/254039/13968733_mtXaRZ.jpeg

Nende piltide põhjal, mis siin eelnev kommenteerija kirjutas on tõesti priidul parem suu kinni hoida maskuliinsuse koha pealt...

 
At 09:13, Blogger Priit Pullerits said...

Viidatud Northug versus Hellner - hämmastavalt aeglane! Avaring 58ga ja 800 m kahe minutiga. Meestel on veerevad uisurullid all, võimsad käed abiks, nad on praegu maailma tipud - ja nad jäävad sellise tempoga minu paremate aastate 800 meetrile selgelt alla. Uskumatu, aga ma oleks neid Bislettil 800 meetris lõdvalt võitnud. Aeg üle kahe minuti ei tulnud mul kõne allagi. Jah, nad sõitsid kokku 1600 meetrit, said aja üle nelja minuti, aga sellegipoolest - kes olin mina nendega võrreldes. Mitte keegi. Ja ometi neist kiirem... jaaa, vanasti olid mehepojad ikka sitkemad.

20:21 - teil on maskuliinsusest priimitiivne arusaam. Maskuliinsus ei ole ainult lihased ja luud, vaid see on ka põhimõtted, võitluslik ellusuhtumine jms. Mingi põhimõtteilt pehmomees küll maskuliinne ei ole, olgu tal lihased millised tahes.

Evelin Taltsil on kas või Euroopa tasemel jooksmiseks selgelt liiga suured ja jämedad reielihased. Need talle takistuseks saavadki. Näidake mulle sama jämedate reitega Euroopa tippjooksjat (ei too nimme paralleeli maailmaga, sest aafriklaste ideaaljooksja figuurile ei saa eurooplannad üldse vastu)!

 
At 09:39, Anonymous Anonüümne said...

Oehh Priit!

Oled sa kunagi proovinud sõita suusarolleritega pehmel staadioniringil?!

Priit Pullerits ütles...
"Maskuliinsus ei ole ainult lihased ja luud, vaid see on ka põhimõtted"

Kui inimesel ei ole kumbagi - mis ta siis on?

FÄNN

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Sina kui USA fänn, mis sa arvad presidendivalimise tulemustest?

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Näe, kustutatigi see kommentaar ära, mis puudutas Tartu mehi Pulleritsu ja Neinar Seli. (Ei ole küll selle autor, aga jõudsin lugeda.)

 
At 10:09, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 10:06, ma ei luba siin enda kohta halvasti öelda. Loogiline ju? Kui tahate väita vastupidist, pange oma nimi kommentaarile juurde ja ma ütlen, oi kuidas ütlen, mis teist arvan, mis siis, et teid ei tunne - aga lahmida on ju nii lahe, eriti anonüümselt!

10:05 - seda oli arvata, et nii läheb. Aga valijameeste arvust olulisem on see, et viimati, kui vaatasin, siis rahva hääli oli Romney rohkem saanud, mis näitab, et Obamal puudub rahva enamuse mandaat. Ja see on talle halb.

 
At 10:27, Anonymous Anonüümne said...

Hea kommentaar oli, mis ära kustutati;))

Ja tõepoolest- sõida ,Priit, rullidega tartaanil ja imesta, kui lennukalt sa liigud;)) IRW.

Huvitav, kas anonüümne lahmimine erineb kuigivõrd isikustatud lahmimisest?? Seda viimast on siin ju pidevalt näha.

 
At 10:43, Anonymous Anonüümne said...

Võtke keegi kätte ja hakake kommentaare koguma, et need siis kustutamise korral kusagil mujal välja tuua, kust neid enam maha võtta ei saa.

 
At 11:43, Blogger Priit Pullerits said...

Mis te teisi ässitate ja ise seda ei tee? Mees või asi...

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=164734 - seda taktikat on vist kasutatud, kuna cache annab errori

 
At 13:44, Anonymous Carl Philip MudaCoon said...

Ärge siin lollitage midagi oma kommidega ja kässidega. Vaat võtab Priit kätte ja lõpetab blogi ära. Mis me siis teeme? Läheme jooksuportaali kommima või? Seal on nii haige captcha vahele pandud et kommenteerimine on võimatu. Lisaks kustutab blogipidaja enamuse süütuid komme. Kas te seda tahate?
PP on meil nii spordi, ajakirjanduse,
meelelahutuse kui bloginduse kunn ja kes sellega rahul ei ole võib oma plöögi teha

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

Midagi ei tee.Saab üks asi otsa,tekib uus.Loodus tühja kohta ei salli.

 
At 17:18, Anonymous Anonüümne said...

Nagu meeste vestlusringis ikka, nii ka siin: alustatakse naisteteemal, löpetatakse poliitikaga...vöi vastupidi...
Priit , oli see nali vöi mitte, aga ahvatlev ettepanek. Vastus oleks niiehknaa ei. Seda päris mitmel pöhjusel: hakata kedagi juhendama, tähendaks see ka ühtlasi vötta vastutus, selleks olen liiga laisk...nagu märgiti juba, siis targemaid ning tituleeritumaid juhendajaid sul endalgi küllaga....arvestades sünniaastat ja tervislikku seisundit, oleks see perspektiivitu ettevötmine, 20a noorem, suhteliselt algaja- siis miks mitte üritada midagi voolida....pulsikella sa ka ei kasuta, mille järgi treeningutele hinnang siis anda?...
Aga mötteid ja kogemusi vahetada vöi mönesse kindlasse treeningetappi uudsust leiutada, seda küll vöib....
Maamees

 
At 20:18, Anonymous Anonüümne said...

Obamal siiski ei puudu rahva häälte enamus http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203347104578099361429417912.html, 50-48

 
At 21:31, Blogger Priit Pullerits said...

16:40 - tühje kohti on blogimaastikul küll, aga pole siin midagi uut kusagil. Võtke või jätke, ei külastajate hulgalt ega tegevuse aktiivsuselt saa selle blogi vastu siin Eestis mingi sporditeemaline blogi. Ja selle eest muidugi suur tänu kõigile siin lugemas käijaile ja sõnavõtjaile! Nii et on nii ja jääb nii, nagu Carl Philip ütles. Carl Philip jagab matsu ja on tegija!

 
At 22:02, Anonymous Anonüümne said...

Kuna Carl Philipp kiidab Pulleritsu, ja Pullerits teda vastu tegijaks nimetab, jagab ka Pullerits matsu ja on tegija!

 
At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

to 20:18
Ära pane Pulleka väiteid tähele. Tõde pole tema jaoks enam ammu oluline.

Kui ma lisan, et ma toetan suurt, valget, tarka ja sportlikku juhti Neinar Seli, kas siis jäetakse kommentaar alles?

 
At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

siin Obama vs. Romney:

http://elections.huffingtonpost.com/2012/results

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

No kuulge mehed/naised - see ei ole ju spordiblogi!

 
At 10:52, Blogger Unknown said...

www0525

coach outlet canada
dansko shoes
michael kors outlet
ugg outlet
coach outlet
michael kors wallets
world cup jerseys
wellensteyn jackets
ralph lauren polo shirts
canada goose outlet

 
At 05:25, Blogger Unknown said...

qzz0606
coach outlet
mulberry handbags
ysl outlet
chloe outlet
nike presto
jordan shoes
polo outlet
pandora
true religion jeans
supra shoes

 
At 05:20, Blogger Unknown said...

www0705
burberry outlet
coach outlet
warriors jerseys
fossil watches
pandora outlet
supra shoes
michael kors outlet
keen shoes
hornets jerseys
ferragamo outlet

 
At 05:29, Blogger jeje said...

adidas yeezy
pandora charms
ray ban sunglasses
football soldes
salomom shoes
nike shoes
coach outlet
kate spade outlet
pandora charms outlet
ray ban eyeglasses

 
At 06:08, Blogger 5689 said...

ray ban eyeglasses
michael kors outlet
pandora jewelry
off-white clothing
manolo blahnik shoes
ugg boots clearance
christian louboutin outlet
ralph lauren uk
coach outlet
uggs outlet
zzzzz2018.8.6

 

Postita kommentaar

<< Esileht