pühapäev, september 14, 2014

Pullerits: Mida näitas Tartu rattamaratoni treeningsõit?

Ma jäin grupist maha juba 7. kilomeetril. Ja jäin järsku. Kohe nii järsku, et mingit šanssigi pühapäevasel Tartu rattamaratoni avatud raja treeningsõidul teistega kaasa minna ei tekkinud. Süütus olukorras viskas esihammasrattalt keti maha. Grupp kadus kurvide taha ja puude vahele ja sootuks silmist. Ilus grupp oli, sõidetav, vähemalt 20 meest.

Koopereerusin ühe pika ja saleda mehega, kel juustes paistis üksjagu halli, ning püüdsime vähemalt 20 km vältel eesmise grupi väljapudenenud riismeid kätte saada. Nood olid kruusalõikudel nägemisulatuses, aga kannule kuidagi ei jõudnud. Ega kaks ikka mitme vastu saa. Aga lõpuks tuli tagant lisa ning neljakesi läks sõit juba märksa kiiremaks. Lausa nii kiireks, et kuskil metsa vahel kihutasime nagu postist mööda sel samal rajal aastate eest Euroopa meistriks tulnud Allan Orasest. Kaaslased läksid sellest elevile, arutasid omavahel, kuidas sellest teistele ka teada anda. Ütlesin, et ärge muretsege, panen selle kauni fakti blogisse. Tehtud!

Puka TP alas, kust algab umbes kolmekilomeetrine kergelt tõusev kruusasirge, moodustus eest pudenenuist ning tagant tulijaist ligi tosina mehega grupp. Kohe läks sõit rõõmsamaks. Meegaste mäel püüdsime eest veel ühe umbes kümnese grupi kinni. Vähemalt veerandsada meest pressis mäest üles. Aga ei olnud neil jalges erilist särtsu ja võimu. Jõudsin tippu teisena – ja veel mitte kunagi varem polnud too mägi nii kergelt alistunud.

Hakkasin ennast juba päris hästi tundma, kui tuli isetegevuslik söögipunkt. Seal oli juba igasugu mehi leti ääres platsi võtnud, näiteks Viljar Kannimäe ja Arne Tilk, mulluse rattamaratoni vastavalt 32. ja 71. Ent minut hiljem selgus, et seal peatumine oli viga. Muist mehi sõitis edasi ja mõnus grupp lagunes tükkideks. Jäin totaalselt üksi. Kõik hülgasid mu.

Paar kilomeetrit hiljem, seal, kus pärast liivase põhjaga kiiret laskumist järgneb raja ilmselt raskeim tõus, jõudis mulle järele Caspar Austa. Palusin, et ta näitaks, kuidas seda laskumist ja tõusu tehniliselt õigesti sõita. Ta ütles, et tuleb hooga panna. Panime, lausa nii hea hooga, et jõudsime mingile grupile selga, aga seal, kus Austa grupist nagu nuga võist läbi lõikas, jäin mina aeglasemate taha kinni. Kui Austa eest läks ja taas üksi jäin, otsustasin, et nüüd aitab: lähen üle default mode’ile ja alustan pühapäevast rattamatka päikse käes. Kuhu siin ikka kihutada?

Selleks ajaks, mis seal salata, oli see sõit juba tüütama hakanud. Nagu alati, ka varasematel aastatel. Ma ei saa aru, mis naudingut võib kellelegi pakkuda metsa all ja mätastel rattaga lõgistamine, jalad ja silmnägu porine. Selles pole ju midagi vaimustavat. Pikapeale olid ka mu mõlema käe randmed raputamisest valutama hakanud – mis siis, et ratta amort oli lahti ning vasaku, mullu tõsiseid probleeme tekitanud randme, mille häda koldele isegi Eesti parimad ortopeedid kõige moodsama ja kallima meditsiinitehnika abil jälile ei saanud, spetsiaalse toetava teibiga kinni tõmmanud.

Umbes 35 km enne lõppu sain rajal kokku Pelotoni klubi sõitja Meelis Leidtiga. Ta oli välja tulnud cyclocrossi rattaga, mis tähendas, et kui ma sain tema ees metsa all mustamullatõusudel soliidse edumaa, siis kruusastel laskumistel kihutas ta minust mööda nagu elektrirong hobukaarikust. Igatahes, kord üks meist üksjagu teisest ees, siis teine, võtsime asja hästi rahulikult, sest kuhu kiiret võiks olla – vaat seda ei osanud küll välja mõelda.

Püsisin oma pühapäevases default mode’is seni, kuni lõpuni jäi kuraditosin kilomeetrit. Siis tuli tagant kaks sõitjat, üks Saint-Gobaini ja teine Tridensi vormis, ning haakisin neile sappa. Et teeks vähemalt lõpuosa pisut kiiremini. Kuid ega ma nende tuules ainult luuslanki ka lasknud. Selle kruusalõigu, mis viib Hellenurme TPni ja sealt pikalt üles mäkke, võtsin enda vedada. Ja teist korda asusin tempot dikteerima pärast Elva jõe ületamist – «Las ma ka vean, muidu arvate, et ma olen siin taga mingi tšainik,» ütlesin neile – ja vedasin lõpuni välja.

Päris lõpp läks paraku käest. Lõpusirge alguseks saavutasin mõningase edu, aga siis, kui staadionidiktor kuulutas, et tulen kõige ees, oli see kui äratussignaal minust kümmekond meetrit mahajäänuile, kes siis tormasid nagu hagijad mulle kallale. Olavi Mõts Haanja Rattaklubist, mulluse rattamaratoni 167., oli üks noist, kes vahetult enne lõpujoont minust mööda vuhises.

Rattakompuuter näitas sõiduajaks 3:31.25. Eelmisel aastal lõpetasin võistluse 3:16.12ga. Kuhu küll veerand tundi jäi? Mis veelgi olulisem: kust need veerand tundi tuleval pühapäeval võtta?

Neile, kes ei sõitnud: rada oli enamasti kuiv, täiesti võrreldav mulluse võistlussõidu tingimustega; kuid märjaks ja poriseks sai juba vana lasketiiru tõusu järgsel laskumisel – seal on all mustad sügavad roopad ja nois vesi sees; kurvid on liivased – tasub olla ettevaatlik: kahes kurvis oleksin äärepealt vääratanud; kõik metsaradade turritavad kivid ja juurikad on värvitud punaseks, et oleks kaugelt hea märgata; singlid on korraliku tahke kattega, sügavaid ja ohtlikke porikohti pole; kõik tõusud on tugevaile sõidetavad – kuigi ise ronisin tollel kurikuulsal metsavahelisel püstloodis lühikesel tõusul ratta seljast maha, ei soovinud seal pongestada, kuid näiteks Kannimäe lendas sealt nagu kuul üles; 5,5 km enne lõppu, kus rada kulgeb vasakult metsa äärest ja paremale jääb mingi pooleldi lagendik, on rajal üllatus – suur must porilomp, mida varem pole olnud, kuid sellest saab ilusasti läbi sõita; Elva jõe silla eelne, laskumisjärgne lõik 4 km enne lõppu, mis on alati olnud porimülgas, on praegu vähemalt minu silmis ajaloo parimas seisus – selle lõigu saab hooga kõval pinnasel läbida; ka pehme saepuruga täidetud koht 1,5 km enne lõppu on otsejoones täie hooga läbitav.

Kui olin finišisse jõudnud, lasin ratta puhtaks pesta ning lõin seejärel kampa kahe Tridensi vormis mehega, et sõita ühiselt kohe edasi Tartusse (Margus Kelk, neljas, keeras Vapramäel metsa alla ja pärast seda pole teda enam nähtud). Neetud – tuul puhus vastu, ja mitte nõrgalt. Need 29 km Elva mändide alt koduukse ette kujunesid ikka üksjagu vastikuks. Ega need mu kambasemudele samuti mingi meelakkumine olnud. «Päris rõve oli,» kommenteeris üks noist, kui Tartusse jõudsime. Koju jõudmine võttis tunni ja üheksa minutit. Tunnistan ausalt: olin omadega ikka parajalt läbi.

Kuid ega see saa ju takistada koheselt päevast siin ülevaadet andmast, ega ju?
******
Priit Pullerits pushing the bike up the Hell's Gate on Hell's Revenge jeep trail, Moab, Utah, 25. aprill 2012. Pildistanud Jaanus Laidvee. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Ratturid mulluse mulluse Tartu rattamaratoni stardi ootel. Foto autor: Karli Saul, Charliemedia/Scanpix
Foto 2: Viljar Kannimäe (keskel) mulluse Tartu rattamaratoni stardis. Foto autor: Karli Saul, Charliemedia/Scanpix
Foto 3: Tuules sõit mullusel Tartu rattamaratonil. Foto autor: Karli Saul, Charliemedia/Scanpix
Foto 4: Asfaldilt põllule mullusel Tartu rattamaratonil. Foto autor: Karli Saul, Charliemedia/Scanpix
Foto 5: Fotograaf mullusel Tartu rattamaratonil kaadrite jahil. Foto autor: Karli Saul, Charliemedia/Scanpix
Foto 6: Vahefiniš Hellenurmes mullusel Tartu rattamaratonil. Foto autor: Karli Saul, Charliemedia/Scanpix

149 Kommentaarid:

At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

"Maratonis Eesti täiskasvanute meistriks tulnud sportlastele ja nende treeneritele makstakse toetust. Eesti meistriks tulnud sportlane saab ühekordse toetusena 500€ ja Eesti meistri treener 300€."
Kas siis pole tegu varjatud diskrimineerimisega? Ja kohe kahes mõttes. Esiteks, miks treening(u)partnerid toetust ei saa. Teiseks, miks samal jooksul sama koha eest erineva passiga inimesed erineva võidurahaga peavad leppima? Peidame see selle siis toetuse, stipi või mis iganes hüve alla.
P. S. Mukunga kotti jäi täna ainult 100 €. Kas seda pole vähe. Oleme ju peaaegu, et Euroopa rikkuselt viies riik, miks koonerdame?

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Nii Priit, mõned kommentaarid (ajakirjanduslik uurimus/tõdemus teiselt täna lõpetanult):
- Orasega võrdlemine on kohatu,sest mees tegi tõsist tööd (nägin nii teda kui Kelku korduvalt rattalt maha ronimas ja juurikaid/kive aerosooliga värvimas). Kui kaua oleks sina seda rada sõitnud värvimistööd tehes?
- Kui kett lihtsalt maha viskab, siis on ratas hooldamata või on kasutajas probleem. Kolmandat varianti ei ole.
- Sind jäeti toidupunkti maha. Aga miks oleks pidanud keegi sind järgi ootama? Ainult peaministril (endisel oli) on see eelis, et turvad PEAVAD vajadusel ootama.
- Sõitmine jama ( ja amort lahti...). Jälle jõuame sinna, et ratas hooldamata. Ühe nikerdisega ei saagi sõitu nautida!
- Aeg aeglasem kui eelmisel aastal? Avatud rajal ja treeningutel ongi üldjuhul aeg aeglasem. Paugutada tuleb järgmisel nädalal, mitte praegu. Ja muuseas, eelmisel aastal oligi üks ajaloo kiiremaid sõite, nii et sel aastal saavad enamus olema aeglasemad. Relax!

PS. Oled blogis kõvasti võidelnud erinevate sooritust mõjutavate asjade vastu - survesäärised, geelid, joomine jne. Kõik mis on, peab võrdsuse huvides olema sündimisel kaasas ja ajaga arendatud. Ole hea ja jäta järgmisel nädalal prillid koju maha, neid sul sündimisel polnud. (Ära solvu, sest tegemist oli just sinu tekstide üldistava klassikalise ameerika-tüüpi jalaga-per.e naljaga). Nothing personal ...

 
At 20:05, Blogger Priit Pullerits said...

Vastan, lp 19:52:
- Orasega võrdlemine oli nali - nii rajal omavahelises jutus kui siin kajastatuna. Aga miks peab kive värvima? Kas nüüd on mehed juba nii pehmod, et kõik tuleb kivile ja puule punaseks teha?!
- Ratas oli hooldatud, käisin reedel A&T Spordis, kus asi võeti küllalt põhjalikult ette.
- Ega vist jäetud... Võtsin ise asja mõnuga, aga teised kippusid kihutama, nagu oleks võistlus. Nojah, selles mõttes jäeti vist maha küll.
- Mulle pole TRM kunagi meeldinud, see pidev põrutamine mõjub mu randmetele väga halvasti, lausa laastavalt.
- Kui prillid peavad koju jääma, tuleb ka mul koju jääda. Mul on prillid vähemalt funktstionaalsed, lasevad rajal ikka midagi näha, aga need, kellel on niisama värvilised moeprillid, mis nägemist ei paranda - vaat need jätku küll need koju.
Aitäh nähtud vaeva ja kommentaaride eest! Vähemasti kirjutate asjast, mitte nagu 19:32.

 
At 21:09, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kui TRM sulle ei meeldi ja tervise halvasti mõjub, miks sa siis sellel osaled? Mis sunnib?

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

Kui on vastik ja igav ning aru ei saa miks Sa siis sõidad ja punnitad .Ise ju väidad, et teed kõike ainult lõbu pärast?
Ket mahatuleku kohapealt...Ju siis pole at sport õige koht ratta hoolduseks. Väike antireklaam ka blogis. Oled ju ise ka pehmo ku halad, et siit valutab ja sealt on katki ja tuul on vastu jne. Õige mees kannatab ära ja ei otsi vabandusi.

 
At 21:22, Blogger Priit Pullerits said...

21:09 ja 21:13 - mis oleks TRM ilma minuta?! Sajad mehed tulevad starti, et võrrelda end minuga, et mind edestada, et vähendada varasemat kaotust mulle, et näha, mida ma seekord suudan, jne, jne. Noblesse oblige ehk seisus kohustab - seetõttu ei saa ma puududa. Suvalistel anonüümsetel on sellest muidugi raske, isegi võimatu aru saada - muidu oleks nad seda ju ise taibanud ega oleks siin küsima tulnud.

 
At 21:32, Anonymous Anonüümne said...

vastan 19:52-le prillide asjus

Optilised prillid taastavad nägemise tasemele nii nagu see on tavalisel tervete silmadega inimesel ehk 0 nägemine.

Optilised prillid ei paranda kuidagi sooritust, küll aga igasugu spordigeelid ja -joogid.

Ehk kohatu võrdlus, isegi naljaks ei sobi.

 
At 21:49, Blogger Priit Pullerits said...

Mis jookidesse ja geelidesse puutub, siis pühapäevasel sõidul geele ei tarbinud ning vedelikku kulus TRM rajal ja Elvast Tartusse sõites üks liiter. Teise pudeli tõin tühjendamatult tagasi. Peaks TRM rajale minema ühe pudeliga, teist ei ole küll mõtet kaasas kanda, lisaks saab ju TPdes ka juua.

 
At 21:53, Anonymous Anonüümne said...

Priit, palju siis tänavu kilomeetrid kokku on? Stardime samast grupist ja oleks hea teada, kas on mõtet tuulde võtta.

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Hea lugemine. Sain targemaks, et A&T Spordis ei rohi ratast hooldada.

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsule seletati, et hammasrattaid ei vahetata ühekaupa, vaid pakina. Aga kus sa sellega. Poes vaidlema ja õiendama. Pakett maksab! Nüüd on tulemus käes: kett maas.

 
At 23:01, Anonymous Anonüümne said...

Võis ju mingi shit lennata ketirattasse, keti vahele.

 
At 08:29, Anonymous Anonüümne said...

to 21:32 .

Kuidas siis kohatu nali?

Silmanägemise korrigeerimine on lubatud aga vedeliku tasakaalu hoidmine ei ole?
Nii nagu silmad on individuaalsed, nii ka ainevahetus. Pole midagi teha, mõned inimesed lihtsalt higistavad rohkem kui teised.

Antud juhul oli kommentaari taustaks see, et kõigepealt teeb Priit mingi asja maha, siis mõne aja pärast peale proovimist leiab, et vahel ikka võiks (näiteks memmerätt). Asi ole solvamises, vaid selles, et näidata, kuidas Priit lahmib kõigepealt lapiti "halb-halb" ja alles hiljem, peale tegelikku kogemust saab asja mõttest aru. Ennem mahategemist võiks konsulteerida, veel parem ise pikemalt proovida. Liiga kiired järeldused on meie Eesti ajakirjanduse suurim probleem ...

Teie 19:52

 
At 08:30, Anonymous Anonüümne said...

to 23:01 -
teie oletus lubaks selgitada keti mahatulekut, kuid ei vabanda HOOLDATUD ratta amordi loksumist.

 
At 08:48, Anonymous Anonüümne said...

Priit miks peaks Sinult mõõtu võtma?? Pigem oled Sina see, kes kogeuaeg mõõtu võtab. Õige mees sõidab võidu enda ja enda ajaga ja on rahul kui on suutnud targalt sõita. Ajakirjanduslik taust on Blogiautorile ikka väga halvasti mõjunud. Elab teine veel ainult enesekiituse ja teiste mahategemise arvelt. Lihtsat rõõmu soprditegemisest pole juba ammu näha. Priit ära ole nii pehmo HAKKA MEHEKS.

 
At 08:55, Anonymous Anonüümne said...

HEI, kuskil pole ju räägitud amordi loksumisest, vaid öeldud, et amort polnud lukustatud, vaid liikuvas asendis, et vähendada koormust kätele maastikul. spetsialistid siin koos :)

 
At 09:11, Anonymous Anonüümne said...

Ainuke spetsialist kes võib siin teisi kritiseerida ja oma arvamust avaldada on blogi autor.

 
At 09:23, Anonymous Anonüümne said...

Sõitsin Priiduga mingi osa avatud rajast koos ja hiljem Elvast Tartusse. Väidan,et ta on ikkagi "läbi ja lõhki" spordimees, ei ole tegemist enesekiitusega ega teiste mahategemisega. Loodan, et ajakirjanikuhärra ei hakka, siin blogis emotsioonimärke kasutama, et kõigile lugejaile õige sõnum pärale jõuaks. Arno

 
At 11:42, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, Arno, hea seltskonna eest rajal ja maanteel! Kahju, et me grupp pärast isetegevuslikku TPd ribadeks pudenes.

Aga teistele, nagu märgib tabavalt 08:55 (kellel on silmselgelt olemas funktsionaalne lugemisoskus): no kuidas on võimalik teiega midagi üldse arutada, kui te täiesti suvalisi väiteid esitate ja absurdseid järeldusi langetate (nagu 08:55 teile selgelt ja konkreetselt kätte näitab)...

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Rada oli tõesti heas korras ja sõit sujus ilma viperusteta 3:14. Kahjuks tuli teine pool sõita suht üksinduses, kuigi osalejaid oli palju. Kõige raskemaks osutus Elvast tagasisõit Tartu poole, neetud vastutuul:(, üksinda oli väga väsitav. Nädala pärast saab uuesti rassida. Joel

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge tsiklistid, lugupeetud kaasmaalased. Kui kirjutate, siis kirjutage nii, et ka teistel, näiteks põhja eesti ratturitel oleks huvitav lugeda. Laske tulla veristest kahevõitlustest, ilgetest solvangutest, rüvedatest altvedamistest (sportlikest ma mõtlen). Aga selline "tartust tagasi oli vastutuul, ..." on igavam veel kui vasakpoolsusest nõretavad poliitkorrektsed juhtkirjad. Andke tuld!

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

Nii, nüüd tahaks öelda midagi sitasti aga no vot ei tule head kohta ette kust võtma hakata. PP aeg on normaalne, tekst annab aimdust, et arvamused EPO kasutamisest on tühipaljas spekulatsioon ja jääb järgi ainult Loone teema. Nagu näha polnud Loone nimelisest dopingust nädalal lõpuks kasu, pauk läks liiga vara lahti - kolmapäeval vist. Ainuke soovitus oleks nüüd üks hüperkompensatsioon teha, ehk siis tuleb suhteliselt parem aeg. Karta on aga, et probleemi nimi on vanus ja eale ning ettevalmistusele sobimatud treeningumeetodid.

Kunagi pakkus PP tõmblemine ja raja olukirjeldus mingit pinget, kuid nüüd tekitab selle lugemine eufoorilise seisundi, et oh kui hea, et ma seda värki kaasa ei pea tegema. Kogu jutu mõte oli ju, et oh kui hea, et koju sain. Samas vastamata jääb küsimus, et mida sa sinna trassile tuiama ronid siis kui tahad koju saada. Istu kenasti kodus ja kõik on OK ilma vastutuule jamata. Igatahes jättis jutu lõpp mulje sadomaso harrastajast.

 
At 15:56, Blogger mrg said...

Tere Priit, Margus Kelk on jälle metsast väljas! Just jõudsin tööle. Head mehed jätsite mind metsa maha, kumm läks ka tyhjaks :), mine veel sellistega luurele, FSB tuleb ja teeb Kohvrit. Olite mul kogu aeg nägemisultuses, aga ....

 
At 18:21, Anonymous Anonüümne said...

Head rattavalitsemist on Pulleritsul vaja ka FSB agentide eest üle Porhovi, Staraja Russa ja Izborski Vene sõjaväest Eestisse tagasi põgenemisel. Teekond kulgeb suures osas üle singlite.

 
At 19:17, Anonymous Anonüümne said...

SEB Tallinna maratoni finišiprotokolli sirvides torkab silma, et meie meeste heade tulemuste kõrval - 4 meest alla 2:30, 10 meest alla 2:35 ja 19 meest alla 2:45 - T.Tarm tõenäoliselt kirjutab kokkuvõtteid tehes, et mõne aasta pärast võiks isegi 6 meest joosta alla 2:30, 12 meest alla 2:35 ja 25..30 meest alla 2:45 - on protokollis ka keegi soomlane, kes on oma klubilise kuuluvuse täitnud sõnadega "Run or Shit!" Miks lubatakse meie jooksuürituste lipulaevale ropendavaid ja meie kultuuri mitteaustavaid põhjanaabreid? Sittugu nad oma Soomes, ärgu tulgu meile!
Maano,
jooksusõber, läbinud 5 täispikka maratoni
Aruküla, Harjumaa

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Jooksusõber Maanol väga asjalik kommentaar. Olen minagi tähele pannud et jobukakud väljamaalt, eriti Soomest kirjutavad lahtrisse *klubi* mingi ekskremendi. Tuleks sisse viia karistus. Ning see täie rangusega ellu viia.
ps. Priidu ponnistused pakuvad väga lahe lugeda. Tak derzat!

 
At 20:32, Anonymous Anonüümne said...

Pühapäevast päälinna pika jooksu protokolli vaadates torkab silma, et vähem kui 2km enne lõppu on "keenia poiss" 3. kohal olnud. Vahe jälitajatega 1 min ja enam. Üks Peeter Aafrikast on protokolli a veel tagapool. Kas Keenia mehed ei jaksa joosta või on nad osa tsirkusest?

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Kuigi pidevalt räägitakse keenlastest (nö. household name), siis tegelikult edukamad (medalite osas) on alati olnud etiooplased.
Yifter oli etiooplane
Gebreselassie ja Bekele etiooplased. Viimaste aastate parimad naisjooksjad etiooplased jne jne
kuigi eks nad tegelikult üks hõim ole. Riigipiir vaid kunstlikut vahele veetud. Aga tore kuulda et paljud ratta-autoriteedid käisid Tartu proovisõidul.

 
At 20:51, Anonymous Anonüümne said...

Mulle tundub, et keenia mehed said kõige ehedamal kujul suhkamit.
Vast nii lihtne see ongi.

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

Keenia poisid said suhkamit jah. Hoidsid sellel etioopia poisil sabas ja kõrvetasid end läbi. Ilma selleta oleks ehk mõlemad 2:19 ka jooksnud. Hea et meie poisid olid kannatlikud ega läinud kaasa.

 
At 21:09, Anonymous Anonüümne said...

Tiidrek ja Harry läksid ahneks. Ibrahim ei olnud maratoniks valmis, läksid aga ikka proovima. Kui vana see Ibrahim on? Paistab õige nooruke.

 
At 21:21, Anonymous Juhkami said...

Just just, 21:09, ka ise olen terve päeva pead murdnud, et mis nüüd küll Mukungast saab. Ilmne lepingu rikkumine ja seda lossi (rahalist kaotust) annab ikka härradele tagasi teenida.
Eeldatavasti peab võistlema talv läbi ja kas varakevadelgi veel puhata saab...

 
At 21:32, Anonymous Anonüümne said...

Aga mis meil keenlastest! Kristobal Reinsalu tegi kõigi raskuste kiuste tubli jooksu. Tõeline eneseületaja eesti mees. Oli ta suvel burnoutis ja siis muud hädad peale. Aga maratoni tegi hea. Selle mehe tahtejõud on sama kõva kui PP-l.

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Tahtejõulisi mehi on kerkinud nagu seeni pärast vihma. Nii põhja kui lõuna eestis. Aga 34 aastane T Rõivas jookseb neli tundi ... see on küll väga aeglane sörk. Noore mehe kohta nõrk tulemus.

 
At 22:37, Anonymous Anonüümne said...

Teet on ratta-autoriteet. Sõidab ratast, autot pole või on rariteet.
Mukungast on kahju. Väiksemad rahvajooksud, eriti jõukamates maapiirkondades ja väiksemates linnades on kordades kindlam väljavaade.

 
At 22:57, Anonymous Anonüümne said...

"Naiste arvestuses võitis noorsooklassis Eesti meistri tiitli Kaidi Käämer (TÜ ASK) ajaga 4:01.35 ja hõbeda Aveli Vellerind (Ultrajooksuklubi) ajaga 5:11.11." /EKJL
See maratonivärk on ikka naistele liiga pikk. Rahuliku matk-jooksuna küll, aga mitte spordina. Eks seda näitab ka tõsiasi, et ükski kolmest Luigest-maratoniõest EMV medalite vastu huvi ei tundnud.

 
At 08:03, Anonymous Anonüümne said...

Õed Luiged taastusid EM maratonist. Aga et saada üle 5 tunnise jooksu eest emv medal, see on liiast. Olgu või noorsooklassis. Mis see on? Alla 23 või alla 20? Kas on mõtet noorsooklassile pidada EMV maratonis? Arvan, et nii mõnigi tubli neiuke oli kiirem kui 5 tundi, lihtsalt ei taibanud ennast emv arvestusse registreerida.

 
At 08:50, Blogger Priit Pullerits said...

Allan Oras - stardigrupp Eliit
Anti Arak - stardigrupp 1 (loe äsjailmunud "Estonia inimesed", lk 155-160)
Art Soonets - stardigrupp 2
Priit Pullerits ja Tõnu Pullerits (ei tunne) - stardigrupp 3
Joel Zirel - stardigrupp 4 (avatud rada - 3:14!)
Kalev Pullerits (ei tunne) - stardigrupp 5

 
At 09:14, Anonymous Anonüümne said...

Priit, keda see huvitab?

 
At 09:16, Anonymous Anonüümne said...

Mõni peab blogi ainult ülbamiseks ja egotamiseks.

 
At 09:18, Anonymous Kalmu Ain said...

Millal tuleb stardigrupp Ohhoota tüdrukud? Ammu oleks aeg

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

Priit bännib Tallinna Maratoni kuna need ei tellinud PM-lt piisavalt reklaami. Pagan, oleks mina kui PM-i stammsirvija funktsionaalselt märganud mõnda apetiitset regamise võimalust PM-s Tallinna Maratonile, oleks ma raudselt 8 tunniga raja läbijate koridorisse ilmunud. Aga ainult mmiskid udused liiklusskeemid ja ma ei tea mis peenes kirjas jutt mille funktsionaalseks mõttestamiseks peaks olema enne ikka aastas 10 km jooksnud...

 
At 09:31, Anonymous Anonüümne said...

"Mõni peab blogi ainult ülbamiseks ja egotamiseks."

Mis on lubatud Jupiterile ....

 
At 09:42, Blogger Priit Pullerits said...

Priit Pullerits, Tartu rattamaratoni avatud raja läbimise aeg:
2011 - 3:47.30
2012 - 4:02.40
2013 - 3:52
2014 - 3:31.25

 
At 09:46, Anonymous Archibald said...

Mõni peab blogi ainult ülbamiseks ja egotamiseks.

Rahvuslikult meelestatud intelligentsed tahtejõulised eesmärgikindlad mehed on lausa kohustatud ülbama. Ega te ometi soovi et allaheidetud muserdatud oma-nina-otsast-mitte-kaugemale-nägev pööbel ülbitseks? Sellisel juhul ripuksime me nöör kaelas lähima laternaposti otsas.

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

Ukrainas Žaporožjes on suurtükiväelased keeldunud sõjaväljale minemast. Istuvad kasarmus ja ütlevad "Meie situme sõjale". Vaat sellised meeleolud Euroopas.

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

oi bljäät, avatud raja aegrea järgi ikkagi EPO või siis Loone. Näete mida noorema naisterahvaga koosviibimine võib keskeakriisile läheneva meesterahvaga teha!

 
At 11:13, Anonymous Anonüümne said...

PP paneb teile kõigile pika puuga. Ubljuudokid!

 
At 11:52, Anonymous Anonüümne said...

Selles me ei kahtle.

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Tahaks öelda, et tartu rattamaraton pole kellegi õige maastikusõit. Sisuliselt on tegu maanteesõiduga, veidi karmimal pinnasel.

Seega on ka arusaadav miks läheb nüriks kätte.

Õigel maastiku(mägi :))rattasõidul ei tohiks tekkida eriti kohti, kus saad muudkui teiste tuules puhata ja järgmisi gruppe püüda. Tegu rohkem ikka pigem isikliku pingutusega, mitte rongis sõitmisega.

Tõsi, selliste sõitudega eestis on raske.

Ei saanud ütlemata jätta. Arvestades autori etteheiteid et küll see maastikusõit on üks hirmus nüri asi. Tuleks ikka mõni korralik ette võtta, enne kui sedasi, ühe puuga lajatada.

 
At 13:48, Anonymous Kapten Ameerika said...

Sõbrad kõik on õige, aga kuidas ikkagi selle profitiimiga jääb? Mandri direktor, soome rahad ja meie edasipürgivad noored. Asja juurde kuuluks igapäevane meediapurakas ja -promo. Vaid siis saab jalad alla. Muidu sumbub nagu enamus projekte sussti, vaikse susinaga.

 
At 14:31, Blogger Priit Pullerits said...

...Jah, kurb on seis: sa võid ju igasuguseid ideid välja pakkuda - see on minu kui ajakirjaniku ampluaa -, aga need, kes peavad end tegijateks-ärimeesteks-ettevõtjateks, alates kõige kõrgemalt hr Selist ja lõpetades rohujuure tasandil ühe Lõuna-Eesti pseudodoktoriga - neist pole asja. Kõik nikerdavad oma tillukeste n***de kallal, suuri m**e pole tegelikult kellelgi. Kirjutasin kunagi PMis suure loo, kui Justin Catlin oli paaria ja keegi teda võistlema ei tahtnud, et anname poisile Eesti kodakondsuse, viib Eesti lipu 100 m sprindis maailmakaardile. Kõik naersid, et mis jama ma ajan. Aga nüüd, näete, on Catlin maailmas numero uno - ja meiega pole tal enam mingit pistmist. Kirjutasin äsja, et teeme profitiimi - aga ei, keegi ei võta asja üles, kõigil oleks nagu täiesti savi, kas Eesti jõuab millegagi maailmakaardile või mitte. Olen muidki ettepanekuid teinud - et lõpetame jalgpalli heaks mõttetult raha loopimise, jne, jne -, aga kui kaua jõuan minagi pärleid sigade ette loopida. Ei jõua... Okei, eks siis nikerdame nädalavahetusel oma TRMil edasi ja kujutame ette, et küll see on ikka suur ja tähtis ja oluline võistlus ja üritus. Kuradi väike on see eestlaste mõtlemine ja tegutsemishaare. Ja kui mul on suured ideed, millele on andnud tiivad see, et olen elanud-õppinud-stažeerinud-töötanud Ameerikas, kus kõik ongi suur ja lennukas - vaatasite ikka äsjast korvpalli MMi? -, siis öeldakse üleolevalt ja põlastavalt, et olen oma Ameerikaga lolliks läinud. Muide, kunagi, 1990ndate teisel poolel kirjutasin Tartu PMis, olles elanud kokku ligi aasta Ameerika kaunis äärelinnas Bethesdas pealinna Washington, DC külje all, et peame ka ikka Tähtveres äärelinna tänavad asfalteerima, nagu see on Ameerikas - siis peeti ka seda minu arulagedaks ameerikalikkuseks. No läks paar aastat, siis asfalteeritigi (ja keegi ei rääkinud enam, et selline tegu on nõme ameerikalikkus). Aga et spordis keegi midagi suurt Eestis ette võtaks ja ära teeks, seda ei jõua vist küll ära oodata.

Mis mõte on sellises keskkonnas üldse midagi välja pakkuda?

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Eino, eino. Arendusdirektor PP eh miks sa PM-s konutad, kui nii suur ideede genekas oled? VAstus on see, et suuri m..e võib iga koolijunsu välja mõelda, aga alguses tuleb ikka oma n..u püsti ajada ja vaadata kas see toimima hakkab. Vanematel meestel kellel enam oma m..n korralikult ei toimi, need kipuvadki teistele ulmelisi ideid välja pritsima. Tead Priit, et amerikanecitel on olemas juba kogu järgmise veerandsajandi tehnoloogia plaanidena valmis ja osaliselt ka protüüpidena. Seda aga ei lasta lihtsalt käiku enne kui saabub õige aeg. Mõni neist võib tulla meie kätte varem mõni hiljem, kuid siinsetel geeniustel pole siin olles erilist lootust sarnaseid asju toimivatena isegi unes näha. Siin loeb ainult see, et kelle käes on rahakott ja kuidas tal gaidlainid annavad ette selle raha investeerimise plaani. Targutajad saavad siin seletada selle juures vaid sellest, et kuidas seda kupatust sutsu mugavam kasutada oleks.

 
At 15:26, Anonymous Anonüümne said...

No nüüd ütlesid mehed lõpuks südamelt ära. Ja see lause läheb Eesti poliitökonoomia kullafondi - Kõik nikerdavad oma tillukeste n***de kallal, suuri m**e pole tegelikult kellelgi.

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Ansipil on, aga ta ei olnud motiveeritud.

 
At 15:50, Anonymous Anonüümne said...

Võiks olla üks selline masin, kust ühest otsast paned paekivi sisse ja teisest otsast tuleb sealiha välja. Sellise mõtte kallal olen pikalt nokitsenud. Samahäid ideid on mul veel mitmeid.
Kuna mul endal raha väga pole, siis kas keegi tahaks kampa hakata. Tulud teeksime pooleks. Kuludest oleks esialgu ühe suure toru ostmise kulu. Hea kui toru oleks sama jäme nagu üks suur m**n.

Ma vaatan, et ka Priit on sama masti mees nagu mina, ideid on palju aga rumalad eestlased ei saa ega oska neid oma enese rahva heaks ära kasutada. Sääne asi ajab vihaseks küll.

 
At 16:06, Blogger Priit Pullerits said...

...aga te irvitage ja pidage peenikest naeru edasi pealegi... Kui kunagi üsna hiljuti poleks olnud mehi, kes oleks unistanud, et Eesti saab vabaks, siis olekski meil praegu heal juhul mingi savisaarelik isemajandav liiduvabariik või SRÜ ripats, mitte täieõiguslik NATO ja ELi ja eurotsooni liige Eesti Vabariik. Ka sellest mõtlemine oli suur, isegi üli-ülisuur mõtlemine, mille viljelejaid peeti reaalsustundeta utopistideks. Justin Catlini suguste vendade eestindamine või oma profitiimi loomine rattaspordis on EV taastamisega võrreldes köki-möki. Ilmselt pole enam lihtsalt tahet, enamik on langenud mugavustsooni, rahulolu on võtnud maad ja võimust.

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

Oli kord mees, kes mitte kunagi ei langenud mugavustsooni. Kes mitte kunagi poleks reetnud kodumaad. Kes mitte hetkekski ei jätnud mõtet eesti spordi viimisest rahvusvahelisele areenile. Lembit Kaun nimeks. Aga temast ei taheta kuulda.

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Nende ülisuurte mõtetega on tihtipeale nii, et need on juba stsenaariumina kuskil valmis ning siis leitakse patuoinas kellel lastakse see välja köhida. Väikse n-i suurest m-i unistusest on vähe abi. Suuri m-e lastakse elluviia ikka neil kellel on juba suur m per..s.

Oletame, et Justin liduks praegu Eesti eest - kas see tekitaks mingit positiivset emotsiooni padueestlastes?

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Kes on sinu arvates padueestlased? Mis kuradi padueestlased? Kust läheb veelahe?

 
At 17:40, Anonymous Anonüümne said...

Jaroslav Hašeki kirjastaja andis "Vahva sõduri Šveijki juhtumsui Maailmasõjas" välja vihikute kaupa. Iga nädal ilmus uus vihikuke ja inimesed käisid meeleldi väikest raha välja. Vanasti osati äri teha. Ja kui tehti äri, siis tehti ausalt! Raha sulle, kurgid mulle! Kristo Reinsalu on nüüd aga leiutanud sootuks huvitava viisi raha teha. Hooandja nimelise saidi kaudu korjati raha kokku. Hea südamega inimesed nagy Keba panid õla alla. Raamatut aga pole ja ei tea kas ja millal tuleb. Kus on kurgid, küsime!
Teine - ja hoopis olulisem küsimus on aga kas Eesti jooksu saab üldse ühte raamatusse mahutada? Ei saa! See on jabur mõte. Juba ainuüksi Enn Sellik nõuab omaette raamatut - mis loodame, et peagi ka teoks saab. Samutu teenimatult unustusehõlma vajutatud L. Kaun.

 
At 18:16, Anonymous Anonüümne said...

Kui need TÜ külalis- ja muidu doktorid on tõelised, miks siis palju neist jätavad kelmide ja šarlatanide mulje? Särav naeratus, hambad välguvad. Dr Holden seevastu on tõsine, aus eesti mees. Teeb ja korraldab, võistleb ka ise. Müts maha sellise mehe ees!

 
At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

Õige jutt. Holden on kange mees.

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on kõva mees. Ilma temata ei teaks meie, põhja eesti kotkad Holdenist midagi. Ega ka teistest Võru- ja Valgamaa autoriteetidest. Seda siis niipalju.

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

Andke kannatust. Kristo Reinsalu teeb väga hea raamatu. Nimi on liiga ambitsioonikas, aga muidu pole viga.

 
At 19:21, Anonymous Anonüümne said...

Õigust räägid mees, suured teod vajavad suurte munadega mehi. Küll neid leidub, kui nad vaid nii tagasihoidlikud ei oleks.

 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole midagi "meil". Mukunga on "Tiidrek Nurme treeningpartner" ja see on kaubamärk. Ta ei ole "meie", nagu Pullerits, nagu Holden, nagu Kohver.

 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

Padudopingutarvitaja Justinit vihkaks tõesti isegi tavaeestlased ja siinsed muulased. See jah pole just kõige parem näide padueestlase defineerimiseks.

 
At 20:14, Anonymous Ricardo, alfaisane said...

Teeks suurte munadega meeste kokkutuleku. Kamba peale mõtleks välja kuidas anda Eestile uus kiirendus et euroliidu tagahoovist jälle esile kerkida. Venemaa ei julgeks meid seejärel kottida ka. Hakkaks lipitsevalt meie sõbraks.

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Oli ju palju mune koos miskil arvamusfestivalil. Kui seal polnud suuri mune siis kust neid suure mune ikka leida? Eestiga on asi klaar. Suurmunad on siit kas küüditatud, pagendatud või parematele jahimaadele siirdunud. Järgi on lihtsalt munad kes blogis kiidavad Justinit aga käega ei oskamuud teha kui arvutisse tähti koksida. Mis sa sellistega arutad? Sellistega võid metsa allklassikat nohistada aga mitte kokku saada ja ilma kangema kraamita elluviidavaid plaane paika panna.

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult munadega mehi eestimaal ikka leidub. Nad on liig tagasihoidlikud ja neile on eestvedajat vaja, kes süstiks neisse eneseusku ja siis - hoia alt! No ma ei tea, juhimoodi mehi kah on - Pullerits, Holden, Reinsalu ...

 
At 21:54, Blogger Priit Pullerits said...

No olete teie ka ikka... Ma dropin ehk viskan teile ühe lühikese tärnidega sõna ning te lähete sellest nii leili, et jaurate selle kallal terve õhtu. Kas keegi telekat ka vaatas? Mind tõmmati seal ka aktsiooni, saade oli, nagu oli, aga minu sõnavõtud olid see-eest nii ära nuditud, et tuumakamad kohad olid kõik poolikuks lõigatud. Fast-food television...
Ahjaa, õhtul MTBga 18,5 km pühapäevast lõdvestuseks - 44.10ga. No on ju aeglane lõdvestus? Pagan, väljas läks juba külmaks. Sügis vist tuleb.

 
At 22:07, Anonymous Anonüümne said...

AK-s nagu ei näinud ja muud peaaegu ei vaata. Mis saatest jutt?

 
At 22:59, Anonymous Anonüümne said...

Need vutimunad jäävad Breiviku omadele ikka väga kõvasti alla. Eesti pole suuri mune.

 
At 00:17, Anonymous Anonüümne said...

Muide, Tartu külje all Haanjamaal olid ka 90-ndate keskel teed asfalteerimata. Läks poolteist aastakümmet, ning näedsa, asfalteeritigi ära, ilma et üks maailmaparandaja sellest isegi Postimehes pidi juttu tegema.

Selle asja nimi on loomulik areng, mitte ameerikalikkus. Said ju ise kogeda neid endisi kruusakaid tänavusel VÕRR-il, kas siis Vastseliinast Haanjasse sõites või Haanjast Rõugesse sõites või Kasaritsast Rõugesse sõites või Rõugest Haanjasse sõites. Ja ka Võru-Haanja tee sai kõvakatte alles 1990-ndal aastal! Bethesda my ass!

 
At 08:02, Anonymous Anonüümne said...

Bethesda ei ole äss, Bethesda on ameerika kõige rikkamate inimeste kodu. Kõige tervemad, tublimad ja kehaliselt karskemad inimesed elavad kus? - Bethesdas.

Mikipeedia:
Bethesda is one of the most affluent and highly educated communities in the United States, placing first in Forbes list of America's most educated small towns[2] and first on CNNMoney.com's list of top-earning American towns in 2012.[3] In April 2009, Forbes ranked Bethesda second on its list of "America's Most Livable Cities."[4] In October 2009, based on education, income, health, and fitness, Total Beauty ranked Bethesda first on its list of the U.S.'s "Top 10 Hottest-Guy Cities."[5

 
At 09:02, Anonymous Anonüümne said...

Priitu ei saa süüdistada selles, et eesti (väikeste munadega) mehed midagi suurt ei ole suutnud korda saata.

 
At 09:05, Anonymous Anonüümne said...

Kas Eesti Bethesda pole mitte Ülenurme?

 
At 09:07, Anonymous Anonüümne said...

"Meil juba on tumedat karva jooksumees.
http://www.delfi.ee/teemalehed/ibrahim-mukunga"

Tuletan meelde, et Mukunga pole mingi meie jooksumees. Hea, et ta veel oma suure m...iga meie naistes ei vehi.

 
At 09:10, Anonymous Anonüümne said...

Kas venelaste saatkond ei asunud mitte Bethesdas? Miks ma siis ei imesta kus PP elas...

 
At 09:18, Anonymous Anonüümne said...

Priidul on õigus - mõtelda tuleb suurelt.
Kui joosta, siis 1000 kilomeetrit.
Kui ujuda, siis üle jõe Kim Jong Uni juurde.
http://www.postimees.ee/2922869/ameeriklane-puudis-ujuda-pohja-koreasse-et-kohtuda-kim-jong-uniga

 
At 10:34, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, Bethesda pole mingi Ülenurme ning ammugi ei asu seal mingit Vene saatkonda - tulge ikka mõistusele! Bethesdas elasin kaks korda pool aastat - esmalt 1995, kui töötasin Washingtonis Newsweeki toimetuses, ja teine kord 1997/98 koos perega, kui olin Marylandi ülikoolis Fulbrighti teadusstipendiaat. Väga mõnus ja hea ja ilus ja turvaline koht elamiseks. Selle kohta öeldakse ka, et Bethesda on the most desirable zip-code ja see on ka koht, where all the money is. Kas pean teile otsima lingi ka selle maja juurde, kus elasin?

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Vene saatkond ehitati spetsiaalselt Bethesda vahetusse lähedusse, et tähtsate nägude liikumistel ja tegemistel silma ja kõrva peal hoida. Vähe sellest, venelased lasid kõrge kaarega Washingtoni majade kõrgusepiirangule - nimelt ei lubata sinna ehitada ühtegi maja mis on kõrgem kui kapitoolium. Ai ai ai 2* 1/2 aastat ja midagi pole koha olemusest külge jäänud peale selle mis Wikist lugeda võib :(

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Väga intrigeeriv. Kust on tulnud nimi Bethesda ja väärtpaberite kontsentreerumine sinna assotseerub vägisi võimu, väe ja ekstraklassi salateadmistega. Kas meie blogimaastikul figureerib mees, kes omab sidemeid enesekindla silmavaatega lihvitud härrasmeeste suletud ringidesse? Kui vastus on jaa, siis on Eesti maa ja rahvas kindlalt kaitstud ning järgmise öö võite sõbrad magada juba hoopis rahulikumalt, ilma ärevate ärkvelekargamisteta higimull otsaees.

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits - Eesti Mukunga. Koost laguneva Nõukogude Liidu lõpuaastatel Nõukogude Armee väeteenistusest läbi käinud mees, Vene sõjaväe peldiku, söökla, õppeplatsi ja kino ellusuhtumist kujundavad elamused alles värskelt meelest, tagasi Tartus, ähmased lootused tippspordis - aga kas neid siis ei olnud? Kehaehitus ja võimed nagu Seb Coel - Vene sõjaväe betoonpeldikust Washingtoni eliitlinnaosa paradiisi. Noore mehe maailmavaade oli sellega kogu eluks paika pandud. See on põhjus-tagajärgahelate üks oluline kiht. Väljaõpe, tagasitulek, töö vabanenud Eestis. Ajaloo lõpp.
Ainult üks väike konks on asjade käigus sees, nagu oleks ehk öelnud (pseudo?)akadeemik Gustav Naan. Euroopas kisub suure sõja poole. Suur sõda toob aga lõpuks kaasa Suure revolutsiooni. Nagu 1914. aastal. Ja seda need, kes sõda kisuvad, kohe kindlasti ei taha.

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

Euroopas ei tule sõda, sest vanuritest ja lödipükstest ei ole sõdijaid. Mis tuleb on vaesus.

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Hakkab tasapisi välja kooruma kes seda elu siin eestis juhib. Ja mina loll arvasin et Ansip

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

..... kas hakkab tasapisi selguma kes seisab varjunime Suur Tüürimees taga?

 
At 13:28, Blogger Priit Pullerits said...

No nii, kui asi juba avalikuks tulnud, siis olgu avaldatud ka minu Ameerika-aegade nn agendikodu aadress, mida saate ise siis Google mapsist vaadata: 7205 Exfair Road, Bethesda, Maryland. (Comcasti kaubik varjab pisut vaadet.) Keegi uus on sinna sobimatu kolmanda korruse peale ehitanud. Minu elamine oli mõlemal korral teisel korrusel.

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

See pagana rõdu on kah vasema ukse juures väga ebaarhitektuuriline viimase aja lisand mida tookord seal õnneks ei olnud.

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

Ai pagan PP vassib jälle aadressiga õige aadress on 7204 Exfair Road, Bethesda, Maryland. Ajakirjaniku värk, teadagi, faktid ei püsi meeles.

 
At 13:51, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, ärge sogage, see on see punastest tellistest maja, 7205, mitte 7204, sa tarkpea, millel on ees lahtine veranda ja millele on kolmandale korrusele minu arvates täiesti sobimatu nelja aknaga hele ärklikorrus lisatud.

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

Mis pagana moodi see kaubik siis vaadet varjab kui faktid on täpsed? Milleks sogada juttu miski kaubikuga kui see ei puutu asjasse, oh ajakirjandus, ajakirjandus ega siin ei lähe kunagi loogika ja tegelikkus kokku.

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Punasest tellisest maja on 1207. Davai anna nüüd õige aadress kus iseloomustus ja number kokku lähevad. Milleks enam vassida?

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

Aaah priit usub googlemapi numbreid, ise enam õiget aadressi ei mäleta ja StreetViewst kah lugeda ei oska... No comments

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

Kuule Priit zuumi nüüd majanumbrile mida sina väidad olevat 7205 ja loe kõva häälega kontoris, et mis number seal ukse juures kirjas on ( ja nii, et kogu kontor kuuleks). Seejärel iseloomusta oma funktsionaalset lugemisoskust kõigile nii nagu heaks arvad.

 
At 14:09, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, kobakäpad, ma ütlesin, et 7204 Exfair Road, Bethesda, Maryland, punastest tellistest maja, mille kolmandal korrusel hele nelja aknaga ärklikorrus, tänaval seisab maja ees Comcasti hele kaubik, ka Match Color Paintingu auto. Või on teie Google'i pildil kaubikuk juba eest ära sõitnud? Aga te konnake street view-ga seal rajoonis ringi, siis ka näete, kus on raha ja võim ja mõju ja power. Ja kuidas Ameerikas inimesed elavad.

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

Kumb siis on 7204 või 7205? Häbi ei ole nii vassida või?

 
At 14:12, Blogger Priit Pullerits said...

Aga läheme huvitavate küsimustega edasi: kui palju maksin ma 1995. aastal seal ühe magamistoa ning oma personaalse vannitoa kasutamise eest kuuüüri? Ja kui palju maksin ma samas majas, kus elasime neljakesi, kahe magamistoa ja oma vannitoa eest kuuääri?

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

Kumb on Priit Pulleritsu kujunemist, loometeed ja hilisemaid valikuid rohkem mõjutanud - kas Vene sõjavägi või õpingud-stažeerimine Washingtonis ja New Yorkis? Arengupsühholoogid kalduvad arvama, et varasematel kogemustel on sügavam mõju. Nn praiming. Ainult varasemad mõjutused ei tarvitse nii hästi välja paista kui hilisemad.

 
At 14:18, Anonymous Vana PR-mees said...

PP: "Või on teie Google'i pildil kaubik juba eest ära sõitnud?"
Väga hea, Priit, elegantne. Sellist stiili ja suhtumist võiks rohkem olla, puhas nauding.

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

Mida ütles Jon Cougar Mellenkamp?
"Never underestimate the quiet power a wise man with secret ties can apply."

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

No mis vahet sellel maja numbril? Kas tahate selle vassimisega juhtida teraviku kõrvale subordinatsiooni küsimuselt? Maja numbri asemel tuleks küsida kas Priit kohtus Suure Koordinaatoriga? Kui jah, siis .... vist rohkem küsimusi esitada ei ole tervisele väga kasulik.

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Võtame üksipulki lahti:
- Vene sõjaväes oli Pullerits kaks pidevat aastat. Ameerikas mitmes tükis ja kestuselt vähem. +/-
- Sõjaväes anti Pulleritsule sõjaväeline auaste. Noorele alaväärsustunde küüsis piinlevale mehele ilmselt tohutu emotsioon. Ameerika õpingute järel Pulleritsule omistatud auaste kohta andmed puuduvad. Columbiast anti ehk diplom kursuste lõpetamise kohta. +/-
- Ameerikas sai paremini süüa. -/+
- Sõjaväes oli rangem kord. +/-
- Sõjaväeteenistus oli varem. =/=
Kokkuvõttes, tulemusega 3,5 : 1,5 näitab analüüs, et Vene sõjavägi on Pulleritsu rohkem mõjutanud.

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Kuskilt varasemast PP jutust on meeldejäänud, et PP elas Washingtonis mingis muus majas (kah) aga kus?

 
At 14:36, Anonymous Anonüümne said...

Kes on Suur Koordinaator kas tema http://www.postimees.ee/1581535/ilves-torjus-washingtonis-venemaa-johkrat-propagandat, pildilt selgub, et temaga ta tookord kohtus.

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Kes on Suur Koordinaator kas tema , pildilt selgub, et temaga ta tookord kohtus.

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Seal lähedal on kohe ka Elm street

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Arvatavasti mitte. SK ei saa ju olla mingi palgatööline.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Aga kus väljaõpe toimus? Kas oskate seda kaardil või Google View's üles leida? Kas sinna viidi bussiga ja kaua sõit kestis?

 
At 14:51, Anonymous Anonüümne said...

Lp 14:36 ja 14:38.
Palun õpeta rumalat, kuidas sa tegid siin keskkonnas teksti sisse hüperlingi?
Ette tänades.

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Suurt Koordinaatorit ei ole kunagi pildistatud. Katseid on tehtud, kuid ta omab spetsiaalset dekrüoniseerivat välja enda ümber. SK määrab paika maailmajagude superviisorid. Ida-Euroopa kui veel kujunemisjärgus oleva regiooni jaoks on oma ülevaataja. Mitte keegi ei tea, kes on see isik. Kardetavasti ei saagi teada. Me võime vaid spekuleerida, et jäljed viivad .... kuhu nad justkui viivad. Aga kindel on see et Bethesdas ei ela juhuslikke inimesi.

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Kui asjale väga analüütiliselt lähenda, siis me võime olla ohtliku avastuse künnisel. Parem see teema sulgeda, see ei ole meieesuguste madala taseme meeste asi arutada.

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Nii nagu all õpetus kirjas on nool vasakule a href="http://www.blogger.com/" nool paremale teksti osa nool vasakule /a nool paremale

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Aa see SK teema läheb sinna sisalike kanti - keegi vaimust vaene kuid väga informeeritud riigipalgaline tegelane rääkis miskitest sisalikest või pagan teab mis Šrekidest mille peale mul pilt kotti kukkus ja tolle jutu igaveseks oma mälust kustutasin. Ma parem olen kristlane ja selles muinasjutus sisalikest midagi ei räägita. Aa üks lohe oli aga Jürka lõi selle mättasse, seega peaks teema olema ammendatud. Vastasel korral tegi see roomlane kehva tööd.

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

Võtame ikka süüdlase pingile ja lõikame kõhu lõhki, vaatame, mis sees on.

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Ei mehed hoidke ikka mõistus kaine. Mis sisalikud? Ikka ilusate inimestega on tegemist. Selle vahega, et nad ei presenteeri ennast ei sõnas, ei pildis. Tegevdirektori pilt on veebis. Omanik istub tagatoas ja hoiab niite peos.

 
At 15:20, Anonymous RippenTropp said...

Vaadake nüüd eesti riiki kuidas maksumaksja raha põletatakse kahju tundmata.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/fotod-ja-video-piiriesindajate-asemel-hakatakse-kohveri-roovi-asjaolusid-arutama-ilmselt-diplomaatilisel-tasemel?id=69761003

Mida siin enam arutada ja punnida? Asi liigub edasi vaid siis kui Venemaa nii otsustab. Sealtpoolt on vaikus (pahaendeline), Eesti pool aga rabeleb et pihik lõhki.

 
At 15:33, Blogger Priit Pullerits said...

14:28 - te ajate segamini New Yorgiga.
NYCs olen elanud lühemat aega mõned korrad:
269 71st Street (neljamajalises townhouse'ide grupis vasakult teine maja, valge trepiga; kolmas korrus)
ja neli kuud:
500 Riverside Drive, International House, 6. korrus, kus näiteks kohtusin dinneril ja istusin kõrvuti James Wolfensohinga, kes, kui te ei tea, oli World Banki ehk Maailmapanga president; sealt on üldse läbi käinud palju world leadereid.

 
At 15:42, Blogger Priit Pullerits said...

14:36 ja 14:38 - braavo, suurepärane töö, te olete asjade jälil!

Jah, 14:39, Elm Street oli Bethesdas tänav, mida mööda ma iga päev vähemalt kaks korda kõndisin.

Aga te ei ole ära arvanud, kui palju ma üüri maksin!

14:53 - selles on teil õigus, et Bethesadas ei ela juhuslikke inimesi. Mäiteks elas seal - no vaadake ise: http://en.wikipedia.org/wiki/Bethesda,_Maryland#Notable_people
Kõrvalmajas, ses vasakpoolses, käisin külas investment bankeril, kes liigutas maailmas sääraseid summasid, et oi-oi-oi. Ta naisel oli nii hea ja muretu elu, et tegeles päevad läbi hobi korras maalimisega.

Aga nüüd peamine: mees, kelle juures mina 2x0,5 aastat Bethesdas elasin, oli Joseph Laitin. Kui lete välja peilinud, mis mees tema oli, siis on meil, millest edasi rääkida.

 
At 15:45, Anonymous tarkpea said...

Tänud meeldetuletamast! Täpsustuseks, et aadress oli siiski 269 W 71st Street. On veel olemas ka 269 E 71st Street. Ameerika värk seal käib kõik kompassi järgi.

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

Jah, James Hundipoeg, Paul Wolfowitz, Ronald Perl, hakkab juba õiges suunas liikuma. Need härrad ei jäta midagi juhuse hooleks, ei jäta midagi ülevaataja silma alt välja.

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Priit, you're a name dropper?

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Autoriteetseid nimesid ja ametikohti arvestades hakkab välja kooruma kes on baltimaade Tüürimees, isegi võiks spekuleerida kes on too povvarful Supervisor On East- and Central Europe. Aga teeme näo, et täpselt ei tea.

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Pakun huupi, et Bethesdas lasti elada tasuta, maksta tuli vast ainult telefoniarveid. Pika tuhnimise peale leidsin üles ka 2 pilti kus ma olen Laitini endise kontori ees ja taga. See polnud selfie ja praegu ei mäleta ma ka, et kes küll piltnik oli. On mõned võimalused aga mida ei mäleta seda ei mäleta.

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

16:02 ära hägusta skenet,
keda need telefoniarved kotivad? Kui on kavandamisel "Suur Maalritöö", siis telefon ja muu selline pisipahn läheb kululahtrisse "Melotši". Tundub et oled käinud mees. Aga kelle kinganinad paistsid kardina tagant?

 
At 16:35, Blogger Priit Pullerits said...

Hea küll, hea küll - Joseph Laitin, kelle juures ma Bethesdas siin viidatud majas kahel korral elasin, oli viie USA presidendi pressiametnik (siin on nt lugu temast ajakirjas People: http://www.people.com/people/archive/article/0,,20074484,00.html). Mehel oli igal pool käsi sees - mis seal ka ime, nt movie star Warren Beatty oli omal ajal alustava näitlejana tal lapse hoidja olnud. Ükspäev helistas Uncle Joe näiteks Jack Valentile, kes oli pikka aega Motion Picture Association of America president. Rääkis temaga, siis ütles, et hei, Priit, kuule, tule, kas tahad ka Jack Valentiga rääkida. No ma siis rääkisin. ja üldse, kui vaja, ajas ta mulle igasugu sidemeid välja.

Kui olin Columbia ülikooli tudeng 1990 sügisel, siis käisin elus esimest korda Washingtonis. Et kus ma ööbisin? Ööbisin USA endise asepresidendi Walter Mondale'i venna pool. See oli kusagil R või S tänaval, enam täpselt ei mäleta.

Rahast ka. Maksin Bethesdas elamise eest 300 Ameerika dollarit kuus (incl. utilities). Kui elasime seal perega ja üürisime kahte tuba, siis 600 dollarit kuus. Uncle Joe'l käis teenijanna, Jennifer Jamaicalt, kes tegi õhtuks ja järgmiseks päevaks meile dinneri valmis ja Joe'ga jõime õhtuti alatasa Kendall-Jacksonit. What a life!

 
At 16:37, Anonymous Anonüümne said...

16:29 sa küsid ikka peenikest asja. Kui mind ringi solgutati siis käis salajutt mördikatest aga kuivõrd nimesid ei nimetatud, siis hiljem mosaiiki kokkupannes pole mördikatele paremat alternatiivi tekkinud. Täpsemalt nägin kah ühte pankiiri kes kangesti tahtis Eestist ühtteist kaukasse haarata ja sebis väga osavalt kuid ilmselt oli see jooksupoiss kellel poolel maal kinganina mingi jama taha jäi ja ta ninali prantsatas. Selle selli nimi tuleb kindlasti mul veel meelde aga see võtab aega.

 
At 16:41, Anonymous Anonüümne said...

300 krt, selleks pidi hoiukassas käsi sees olema, et sihuke papp 6 kuud maksta oleks. Eks omadele ikka anti. Turuhinnaga ei hakanud ju keegi taalasid kokku ostma.

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

Ärme räägime jooksupoistest, räägime Suurest Kalamehest kelle isaliku tiiva all me siin täna sebime. Iga päev ja iga tund. Öösiti ärkame südame põksudes et kas kõik läheb ikka plaani kohaselt. Nende influenss on niivõrd omnipotentsiaalne, et reeglina me ei märka teda. Ever never.

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

Ja jah plaanist räägiti kah, see oli Ukraina piirkond ja sõjast käis kah miski luul läbi aga seda rohkem vaenulike ülevõtmistena ja muu sihuke vastik ja tüütu jama. Tõsist verevalamist ei lubatud kuid need on vanad plaanid.

 
At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

Ehk meenutate mõnesid eredamaid kaaslasi ka sõjaväeteenistuse päevilt Kandalakšas Murmanski oblastis_

 
At 18:28, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sinu riietus Tallinna maanteel eile hämaras oli üsna kehv valik. Postimehe rattasärk näeb hämaras välja pehmelt öeldes "hämarik". Helkureid ja neoone, kui ellu tahad jääda.

 
At 19:34, Anonymous Rudolf said...

Priit "Hundipoeg" Pullerits! Vastake ausalt ja keerutamata. Kas olete kohtunud Suure Koordinaatori, Suure Superviisori või mõne teise sama taseme isikuga? Mitte et see kuidagi meie edasist tutvust mõjutaks aga .....

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

Priit on kohtunud Suure Diginaatori, ehk Andrus Ansipiga

 
At 21:46, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits!
Kas Teie õige nimi on tegelikult Amos Donovan Hickley, sünd. W. Jordan, UT?

 
At 23:09, Anonymous Anonüümne said...

Jaa, Suurel Diginaatoril on käia üüüüratu, et mitte öelda toooohutu Kolgata tee, et kasvõi nii lihtne asi kui Eiffeli torni kõrval m-parkimine võimalikuks saaks.
Karta on, et pigem ei saagi, enne lüüakse vist risti ära. :)

 
At 23:13, Anonymous Anonüümne said...

Ou sh.t, Valentit süüdistati ju oma m...i mehe p...e toppimisesja seda lausa ajal kui see kriminaalkuritegu oli. Oh sa juudas, äkki see mees andiski PP-le ideid kuidas suuri mõtteid looma ja presenteerima peab?

 
At 23:39, Anonymous Anonüümne said...

PP jõi Kendall-Jacksonit aga mul õnnestus selle veinitootja marjamaadega kaunistatud ilusaid vaateid nautida. Santa Rosa veinitoas mekkisime õhtusöögi kõrvale aga Sonoma maakonna konkureerivaid sorte, sest sel ajal oli too bränd üks tavaline lauavein mida meile ei soovitatud.

 
At 04:30, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, nagu öeldakse, has class. Selliseid erilisi mehi on eriti vähe. Eestis ainult väga vähesed, mõned üksikud. Needki väliseestlased.

 
At 07:50, Anonymous Anonüümne said...

04:30 indeed
See mees teab, kuidas STRUKTUUR seestpoolt välja näeb

 
At 07:58, Anonymous Valdek said...

Aga mis selles halba on, et sala teadmiste ja haruldaste sidemetega mees meie seltskonda kuulub? Ta on ju meie sõber, vähemalt formaalselt? Mina tunnen ennast küll kindlamalt.

 
At 08:32, Anonymous Anonüümne said...

Valdek, tead kui STRUKTUUR oma plaanid ellu viib, siis sa krijutad siin varsti vabatahlikult neid lauseid mida sa ei soovi. Tavaliste nohikute ainuke iidol on peremehe kasum mida tuleb vaikselt ja rahulolevalt teenida, 10 aastat vanema proua seltsis, kitsas betoonkuudis. See on see mis ootab enamust ees. Kes ei soovi olla enamuse seas see peab teenima ennastsalgavalt struktuurseid jõudusid. Nii lihtne see ongi.

 
At 08:38, Anonymous Anonüümne said...

Karm, karm, väga karm.
Kas see on tõesti meid ees ootav saatus?

 
At 08:54, Anonymous Kuimet, vana treener said...

Aga PP ise? Suur Integraator? Ta on suutnud integreerida absoluutse enamiku eesti kestvusspordi harrastajaid "ühise laua" taha, ning inspireerinud oma mõtteid avaldama tsiklistid, suusatajad, jooksjad, orienteerujad, pikamaaujujad, rahva- ja tippsportlased, treenerid, aktivistid, lapsevanemad, nihilistid ja täppsportlased, šovinistid, mustasajalised, puutinlased, ning isegi rahvuslased. See on saavutus.

 
At 03:44, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:47, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:50, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:53, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 

Postita kommentaar

<< Esileht