reede, oktoober 17, 2014

Pullerits: Mida on jalgpallureil rattureile vastu panna? Mitte midagi!

Ma ei usu, et kellelegi teist meeldib see «hüppamine» ja suurustlemine, mis saadab Eesti jalgpalli. Jah, mul on jalgpalluritega õnnestunud teha toredaid pikki intervjuusid, näiteks Mart Poomi, Indrek Zelinski ja Marek Lemsaluga, Ragnar Klavani (pildil paremal) ja Joel Lindperega. Kõik väga meeldivad ja sõbralikud vestlused, mida siiani suurepäraselt mäletan (eriti muidugi koos Lindperega mullu suvel tema mängul käimist Chicagos). Aga ma ei usu, et neile endalegi meeldib, millist ažiotaaži jalgpallurite ümber lõkkele puhutakse. See mõjub naeruväärselt. Pean silmas ETVs jooksnud reklaame, kus Alvar Tiisler hõiskas enne mänge Leedu ja Inglismaaga, et Eesti jätkab nendega kohtudes Euroopa vallutamist. Millega see vallutusretk lõppes, teavad isegi need minusugused, kes jalgpalli ei vaata (jah, ma ei vaadanud kumbagi mängu).

Kui me nüüd asja rahulikult ja kainelt vaatame – mis jalgpallifanaatikuile käib paraku sageli üle jõu –, siis näiteks võrdluses jalgrattaspordiga saame aru, et jalgpalli arendamisse ei maksa panustada ega ka jalgpallist vaimustuda. Meil on jalgpallis ainult üks mees, kes mängib vähegi arvestataval tipptasemel – Ragnar Klavan. Seda on teatavate reservatsioonidega isegi vähem, kui on eesti mehi ameerika jalgpallis – Margus Hunt (pildil vasakul) ja Michael Roos. Kõik teised jalgpallurid, vaadakem tõele näkku, mängivad n-ö pooletoobistes meeskondades. Lohutuseks jalgpallifanaatikuile: ega korvpallis asi parem ole, sealgi saab rääkida vaid ühest Euroopa tipptaseme lähedale küündivast mängijast, Kristjan Kangurist. (Kaunase Žalgirises mängiva Siim-Sander Vene paigutamine temaga ligilähedasele pulgale oleks selge ja arutu ülepakkumine.)

Jalgratturitel, keda avalikul areenil ei poputata ligilähedaseltki sama palju nagu jalg- või korvpallureid – kindlasti ei ole teil jäänud märkamata, kui pikalt on ETV spordiuudiste saade juba mitu õhtut jutti jahvatanud esiloos sellest, kas Eesti koondis hakkab EM-turniiri mänge pidama Riias või mitte –, on aga palju rohkem ette näidata. Kaks meest, Tanel Kangert ja Rein Taaramäe (pildil paremal keskel), sõidavad ikkagi maailma absoluutses tippmeeskonnas, Tour de France’il kuuenda koha saanud Astanas, kusjuures Kangert oli maailma esituuril oma tiimis paremuselt teine. See on võrreldav sellega, kui keegi Eesti jalgpallureist oleks tõeline tegija näiteks FC Chelseas, Londoni Arsenalis või Madridi Realis. Meile oli ja on jäänud aga suursaavutuseks see, et Mart Poom mängis mitu hooaega Derby Countys, mis pehmelt öeldes ei olnud Premier League’is just kõige tugevam meeskond. (Jah, ta sai platsile ka Arsenali eest, kuid kõigest korra, ja sedagi karjääri loojangul.) Lisaks ärgem unustagem Gert Jõeäärt, kes väntab Cofidise punavalgetes värvides; Cofidis oli tänavu Tour de France’il 16. meeskond – tõsi, Jõeäär seal ei osalenud. Aga ta tegi kaasa Vueltal, kus, hoolimata sellest, et pidi leppima 152. kohaga, näitas viimasel, veidi vähem kui 10 km pikkusel eraldistardist etapil 17. aega – muljetavaldav tulemus igal juhul. (Võimalikele vasturündajaile: Taaramäe ja Kangert ei ole dopingut tarvitanud ning need mehed, kes Astanas vahele on jäänud, ei olnud seal sugugi kõige kõvemad väntajad. Igaks juhuks lisagem, et jalgpallis võetakse palju-palju vähem dopinguproove kui rattaspordis.)

Niisiis, Eestil on kaks jalgratturit, kes pedaalivad maailma tippmeeskonnas, ja üks rattur, kellest on samuti saanud suurtuuride potentsiaaliga sõitja. Raske on võrrelda, kas Jõeäär on rattaspordis kõvem kui Klavan jalgpallis, aga fakt on see, et Taaramäe ja Kangert (pildil vasakul tagumine) on rattaspordis tugevamad ja nimekamad kui ükski Eesti jalgpallur oma alal. Mis kokkuvõttes tähendab seda, et kuna Eesti rattamehed on paremad kui Eesti jalgpallurid, on selge, kumba ala tuleks riiklikult rohkem toetada ja arendada ning kummale alale tuleks rohkem tähelepanu osutada. Ja mis meile, rattureile ja teistele kestussportlastele oluline: me oleme valinud õige ala. Aga tugevad peavadki kokku hoidma.
******
Balanced Rock, Arches National Park, Moab, Utah, 25. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Ragnar Klavan juuni lõpus Eestis. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 2: Margus Hunt (nr 99) murrab maha Indianapolis Coltsi mängija David Fuelleni. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 3: Rein Taaramäe (keskel Cofidise vormis) veab tänavusel Toure de France'i viiendal etapil jooksikute punti. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 4: Tanel Kangert (vasakul) laskumas tänavuse Tour de France'i 17. etapil Püreneedes meeskonnakaaslase ja tuuri võitja Vincenzo Nibali kannul. Foto autor: Reuters/Scanpix

265 Kommentaarid:

At 23:21, Anonymous Anonüümne said...

Asendage jalgpallurid homoseksualistideg ja ratturid heterotega; asendage jalgpallurid venelastega ja ratturid tsiviliseeritud maailmaga - ja saate Eesti ajakirjanduse ühe põhižanri - .

 
At 08:58, Anonymous Anonüümne said...

Vana hea PP on tagasi. Krt, kuidas mulle mu peegelpilt meeldib.

 
At 10:17, Anonymous Anonüümne said...

Priit räägib õiget juttu. Olen temaga miljon protsenti nõus.
Kuid, kuid ei ole midagi parata, maailm on ebaõiglane. See mis sportmängud esiohale asetab on nende pööblit hullutav ja meediat ületav efekt. Piinlik on kuulata Tiisleri nõretavat pateetikat, mängijate lubadusi ENNE mängu (Ojamaa: kiirusega teeme inglaste elu raskeks), kellegi noortreener Haugi tühja juttu missugust taktikat peaks Eesti kasutama, jne jne.
Inimesed lähevad kollektiivselt lolliks. Postimehes kirjeldas mingit pereisa kes läks matši vaatama oma eelkooliealiste laste ja abikaasaga. Samas artiklis oli juttu brittide tribüüniletungimisest ja CSKA vägivaldsetest fännidest. Kui oleks midagi juhtunud oleks perepea süüdimatult süüdistanud korraldajaid. Aga et ise valesse kohta ronib, selle peale "pereisa" ei mõtle. Temal on ju õigus spordi kuningat nina vastu lina vaadata. Nüüd läks jutt metsa.
Mäletate lugu kus Levandi oli rahvuskangelane, aga vene kahevõistleja olümpialane oli mitte keegi, samas kui sama linnakese 3.liiga hokimängija oli kätel kantud mees?
Isegi meie 70.koha suusatajad on etemad kui klavanid hundid kangurid. Aga näe spordiuudistes loetakse ikka ette Kanguri klubi tulemus, Zenjovi Vassiljevi Purje tundmatute klubide tulemused kuski tundmatutes liigades.
Ma ei saa üldse aru spordiuudiste kontseptsioonist. Grusiinlased kes mängisid Rockis sada aastat tagasi ja toksivad täna kuskil rumeenias bulgaarias, nendest ikka veel uudiseid???

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Islandi näitel ütleks et Eesti jalgpallil on lootust. Kui mehed norm klubidesse mängima saaks. Aga miks nad siis ei saa?
Seal taga see konks vist ongi. Mitte selle taga et tuua väljamaalt kõva treener kes mingi imenipi-taktika lansseerib. Treener võib ju meie eesti poisse analüüsida ja katsetada igasugu 4-4-2 4-3-3 skeeme, aga kokkuvõte on ikka 0. See et Rüütli ajal mõned head mängud joppasid, see oli asjaolude kokkulangemine. Sest õige ruttu kukuti vanasse auku tagasi ka koos Rüütliga

 
At 12:08, Anonymous Ken-Marcus Bauman said...

Anonüümsed rotid! Mis on teist kasu? PP peab siin üksi võitlus teiesuguste sitanikkerite eest ja teil pole siin muud kui jalgpall. Lõbu ajad on möödas. Nüüd tuleb pumpa anda ja isamaa kaitsele asuda. Jalgpalli mängid siis kui ema lubab. Mitte enne.

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanduse põhižanrid
(ajal. Postimees näitel)

(alustame lihtsamatest)
bläkutus
lühibläkutus
kuupläkutus
nädalabläkutus
päeva bläkutus
toimetaja bläkutus
aasta parim bläkutus

bläkutus haldusreformi teemal
bläkutus praamide ostu asjust
bläkutus aktuaalsel päevakajalisel teemal

kolumnisti bläkutus
eksperdi bläkutus
ministri bläkutus
presidendi bläkutus

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

"Kuna potensiaalseid rooli jagavaid huvilisi ei leidnud, ostsime ära bussi piletid."
"raudtee jaama ümbrus on suurim selle linna liiklus-sõlm"

See on maratHon100
Oh, armas emakeel!

Kes kõik ei püüa ajakirjandust teha. Ja see on nii kerge. Toimetajate diktatuuri ei ole, KGBd ei ole, trükimasinaks on internet.

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

Marathon100, kuigi tituleerib ennast Eesti suurimaks jooksuveebiks
läheb rappa juba esimeste valikutega:
absoluutselt ebaõnnestunud lei-out, vilkuvad reklaamid, pajuinglise nimi (marathon, telegram), ning sellest tulenevalt olematu osalus, ehk on inimesi kes nö harjunud sinna klikkima, et tulemusi leida? Selline tühi sait saab veel EAS toetust? Eks ta ole rohkem ühe mehe pensionisammas.

 
At 13:05, Anonymous Janari said...

Minu ema lubab mul küll jalkpalli mängida

 
At 13:12, Anonymous L. said...

Jutt blogi sissekandes täitsa õige ja võrdlused tabavad: jalgpallurid vs maanteratturid. Aga kui kõvaks meie MTB sõitjaid pidada? nt M.Loo

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Priit teeb tänuväärset tööd - ta on üheaegselt nii rahva teener, kui rahva juht ja liider. Vähesed on selleks suutelised.

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

Jooskuportaali kontseptsioon on tegelikult päris hea, kahjuks käib iseenda allatõmbamine. Viimase kande all oli 1 (üks!) täiesti neutraalne kommentaar, kuid tänaseks on see kustutatud. JP oleks hea koht, kus jooksjate kommjuuniti saaks omavahel vadistada, teisest küljest, võib-olla ongi hea, et seda ei võimaldata, aimate ehk isegi miks.

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

M.Loo on oma klassis kõva sõitja. Kuid harrastajad, kes omale MTBd ostnud ja lisavarustusse, tagidesse, pealampidesse üüratuid summasid panevad, peaksid mõtlema, et MTB olemusel on pigem põgenemise relv. Vastupanuks valmisoleku arendamiseks ei piisa ainuüksi kusagil Harkus 700-luumenise lambiga veeremisest. Jooks, suusk, jõulinnak, pumpamine, poksi imitatsioon.

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

13:25 nimetatud kommentaar siiski ei olnud neutraalne, sest julges osutada tillukesele toimetaja teksti sisselipsanud ebatäpsusele. 8)
JP on hea näide, kuidas nn "TASSi stiil" (Marju Lauristini Ameerika kolleegide termin) eesti rahvale 50 a viljastava nõukogude parteilise ajakirjanduse tingimustes nii omaseks saanud, et nii ajakirjanikud kui lugejad selles kõvasti kinni.
Üks teema, mis pragu tõsiselt huvitaks, on Ibrahimi ja Tiidreku kiire maalt lahkumise tegelikud põhjused. JP ei taha mingil põhjusel selliseid teemasid puudutada. "TASSi teadaannete" lugemine aga ei tekitagi soovi midagi vadistada.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

13:26 on väga õigel positsioonil.
Tulevases spordimeeste erakonnas peaks see mees istuma ideoloogiasekretäri possal

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

1) kooseluseaduse ümber toimunu (Tiidreku sõnavõtud, Toompea sündmustest osavõtt, selle kajastus meedias Varro Vooglaiu poja ähvardamine homoaktivistide varjatud agressiivne reaktsioon kooseluseaduse vastuvõtmisele)
2) maksutemaatika
3) Astana massvaheljäämised, nende seos Eestiga, WADA aktiveerunud tegevus
Põhjus võib olla kõige proosalisem.
"Mukunga keha ei olnud [Saaremaa 3-päevajooksu pingutuseks] valmis!, ütles Nurme. Sama ütles Nurme ka SEB Tallinna ajal ("Mukunga keha ei ole veel maratoniks valmis.") Ometi Mukunga SEBil osales. Saaremaal teatavasti on 42,125 km jaotatud kolmele päevale. Hüpoteeside, ka kõige kummalisemate läbitöötamine on ajakirjanduse ülesanne.
AInult nii saab teha ajakirjandust, mis rahvast kõnetab ja kaasa tõmbab.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Arvestades JP tegijate noorust, siis TASSi ega nõukaajaga seo neid palju miskit. Pigem on see lääneliku poliitkorrektsuse äraspidisus. Või isegi rohkem isiksusehäire (autor võtab kõiki kommentaare oma isikliku solvanguna).
JP toidab meie igapäevast naljaisu kuiva huumoriga a la 'treeningpartnerid' , 'Spartalane Kaisa Kukk', 'TÜ ASKi esindaja Poljakova' jne jne

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

13:41 väga hea kokkuvõte
Jättes Mukunga teema kõrvale, siis T Nurme on siiski meie pikamaaseltskonna kirkamaid tähti. Edasi, Märt Roosna Õhtulehes esitatud paskvill Nurme aadressil oli jälk ja ülekohtune. Mida tehakse sotsiaalse meedia ajastul sellistel puhkudel? Kommuun asub oma inimese kaitsele. JP roll oleks olnud anda vaba pinda sadadele Nurmet kaitsvatele kommentaaridele nimeliselt või anonüümselt. Mida tegi JP? Me teame mida. Ehk mitte midagi. JP on mõttetu portaal juba sellest punktist lähtuvalt, et ei kaitse oma inimest, ei kaudselt, ega otse. Kurb.

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

AInult nii saab teha ajakirjandust, mis rahvast kõnetab ja kaasa tõmbab.

Jälle järjekordne kuldne tõde, mis suusablogis ilmavalgust näeb, kuid miks ei ole resultaati? Makse maksma, piiri ei ole? Makse maksame, päästevõimmekust ei ole? Makse maksame, politseid ei ole? Venelased on meie arust küll lollid, aga nende plära juba 1990, et te ei saa ju ise hakkama, hakkab nüüd, 2014 üha konkretiseeruma.

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

See blogi peaks olema kohustuslik lugeda mitte ainult spordimeestele, vaid ka politikaanidele, ametnikele, meedia tegelastele, tudengitele, isegi penskaritele. Teisest küljest kas me seda tahame? Maailma ei saa soojaks kütta.

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

JP tegijad ei taipa kus nad on ja mida teevad. Näituseks või seesama Nurme-Mukunga keiss. Tõenäoliselt oli Mukunga siinne elu igati jokk, kuid pidev "treeningpartneri" nina peale hõõrumine tegi Nurmele karuteene, vihjates tahtmatult inimkaubandusele. JP autorid ehk ise selle peale ei tule. Neile on tähtis ühendada inimese nimi ikka mõne tiitliga "spartalane Kukk", "Autotranspordi Nikolajev". Okei see selleks. Maadlejad, poksijad, tennisistid, maletajad vajavad treeningpartnerit palju rohkem kui jooksja, ometi ei ole varem kedagi nii massiivselt treeningpartneriks nimetatud. Lisaks veel ehk see aspekt, et jooksjale on treeningpartnerit vaja eelkõige ettevalmistusperioodil, ehk siis meite juures sügisest kevadeni.

 
At 16:57, Anonymous Andreas, anonüümne nugis said...

Ütleks sama mis 08:58
Vana hea PP on tagasi, sellest kajab ka kommentaariumi märksõnad ehk kuumad tagid - jõusaal, varjupoks, goolõi torss, isamaa, varrovooglaid, lesbid, samasoolised partnerid, rotid, maratonijooks, jalgpall ja tsiklismus, meie igavene armastus. Selline kompott teeb head hingele ja vaimule ja hoiab vere sooja. Andke mehed lisa! Mis südamel, see ära. Talitab viimase aja moetrendi järele - MORE IS LESS. Tahaks ütelda et olete anonüümsed rotid, kõige madalamad inimeste seas, aga veel ei ütle. Teine kord.

 
At 16:58, Blogger Priit Pullerits said...

Eile, reede õhtul maanteel vabas õhus ja karastavas tuules rattaga 49,7 km 1:32.35ga ehk keskmine kiirus mõnusad 32,2 km/h. Täna, laupäeva hommikul 28,1 km samades tingimustes 52.00ga, keskmine 32,4 km/h. Vorm stabiilne. Tehkem trenni ka, eks!

 
At 17:09, Anonymous Anonüümne said...

Kui pidada võistkondade arvestust (nagu Saaremaa 3-päeva jooksul) siis Anonüümsed Rotid juhivad Tsiklistide ees juba märkimisväärse eduga. Viimased on kuidagi mandunud. Vaid PP üksi hoiab lippu kõrgel. Kas ülejäänud on püssi põõsasse visanud?

 
At 17:13, Anonymous Krassus, tsiklist said...

Ole mureta, me teeme kambäki.

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Kus on see mees kes endale uue LOOK ratta sai? Oli siis asja ka või hoiab kevadeks?

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

Ma valasin ennast täna külma veega üle ja tegin 35 käte kõverdust. PP on kunn jah. See on vastuvaidlematu.

 
At 17:40, Anonymous Anonüümne said...

Ma hüppasin sooja vette. Lasin surveveega kõik pehmeks. Kõverdamiseks mott maas. PP on ilus. A muide miks seekord ilma munadeta Utahi kivi näidatakse. Võiks pilti vahetada. See on juba nähtud.

 
At 18:03, Anonymous Anonüümne said...

Sama hästi võiks küsida "Mida on jalgratturitel kettaheitjatele (vmt.) vastu panna? Mitte midagi!"

r.

 
At 18:07, Anonymous Pinarello said...

kujutle olukorda kus aatom- või mõni muu pomm üle on käinud. Ei ole elektrit, ei ole naftat, bensiini, diislit. Rattur võtab oma ratta ja väntab 30km teise külla kas soola, viina või abi järele. Temast on palju kasu. Mis kasu on samas olukorras kettaheitjast?

 
At 18:16, Anonymous Anonüümne said...

17:40, pole päris nõus. Kui Loojal on see asi ikka nii huudge ja ilus välja kukkunud, siis ei ole sellest mingit häda, vastupidi, seda kunstiteost suisa peab pikki tunde imetlema.
Teeme hea lihtsa katse.
Jõllita seda jõulist riistapuud, ütleme et tundi 3, ja seejärel peaksid tundma, kuidas energia liikmetesse tuleb ja pead hakkama tõstma sinu Yang pool. Võimas tunne.
Proovi järele ja anna meile teada.
Putin selliseid mehi kardab, aga ka austab!

 
At 18:28, Anonymous Anonüümne said...

imede ime! Meie kossarid said Venemaal võidu! Kraamo sunnik võitis vene neegreid

 
At 18:36, Anonymous Kerd said...

Kettaheitja viskab pommi tagasi? Ei?

 
At 18:44, Anonymous Hannes Nahk said...

kas te räägite nahksest nuiast?

 
At 18:58, Anonymous Anonüümne said...

Valel teel olete! Nahksest nuiast ei ole keegi rääkinud.
Jutt käib liivakivist Meigasest.

 
At 19:02, Anonymous Anonüümne said...

Vene БРДМ-2 luuresoomukite kolonn on jõudnud Toompeale. Vene dessantnikud on hõivanud ka kõik teised võtmepunktid linnas. Kiiresti on vaja abi kutsuda. Ühistransport ei tööta. US Army 22. motoriseeritud ratsaväe Tactical Battle Group'i liikumine Paldiskist on toppama jäänud. Venelased on Hüürus tee õhku lasknud.
Rattur istub MTB sadulasse, kinnitab pealambi ja alustab teekonda läbi Harku singlite..

 
At 20:12, Anonymous Anonüümne said...

Seda et tsiklistd on inimkonna eliit, seda räägiti siin blogis juba kevadel. Teie aga - kettaheitjad, heheh

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

See kommentaarium on muutunud grafomaanide kogunemiskohaks.
2 tundi rullsuuska. 35 km. Kuldne sügis ja tunne on seks.

 
At 21:36, Anonymous Krafomaan said...

Ei ole hullu. Kes hästi suuska paneb see ka hästi kirjutab.

 
At 23:08, Anonymous Anonüümne said...

17:25 kas sinus räägib kadedus või imetlus?
Kuid Priit, on ikkagi suur vahe kas ratas kaalub 9 kg või 6,9 kg. Vahe on tunda juba esimesel vändapöördel. Soovitan proovida.
Teet

 
At 23:43, Anonymous vetelpäästja said...

Varvastes on selline imelik võbelus, mis võib viidata sellele, et rootslased saavad varsti sõjasaagiks tuumaka allveelaeva.

Kapteni asemel ma pinnale siiski ei tõuseks, sest see saaks olema hullem põrgu kui vaikselt põhja vajumine...
Vladimir Vladimirovitšilt sellise prohmaka eest ei andesta iialgi.

Mida härrased spetsialistid pakuvad, kas tõuseb viimases hädas pinnale või "vajub" põhja?

 
At 00:38, Anonymous Anonüümne said...

Vene allveelaev Konnatiigis? It's so 1980s.. Rindejoon on edasi liikunud, tehnoloogiad on teised ja pealegi pole venelastel Läänemeres tuumaallveelaevu.

 
At 01:02, Anonymous Anonüümne said...

Kuigi, jah, kui meelde tuletada, Rootsi võib ühe vana asja üles võtta. Teatavasti sai 300 a tagasi läks Karl XII Ukrainas (mida ta sinna otsis?) Poltaava lahingus suure kaotuse. Nii suure, et pärast läksid asjad täitsa allamäge ja 1721. a Nystadti rahuga läksid Eestimaa, Liivimaa, Ingerlandia provintsid Venemaale, tükk Karjalat veel pealekauba.
Nüüd, kus Ukrainas taas on asutud piire loovalt ümber joonistama, võib rootslane ka ärgata - ja Ostsee taguseid provintse tagasi nõuda. Mis meist siis saab, ei tea. Kui tahame iseseisvat riiki säilitada, siis võib-olla pakutakse platsi Uurali taga. Midagi kindlat praegu otsustatud ilmselt ei ole.
Seniks aga bul-bul-bul..

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Rootsi rannateenistus püüdis kinni katkendliku merepõhjast antud signaali: Кингстоны ху..рь, мать твою, бл..дь!
Mis riigi allveelaevaga võib olla tegu?

 
At 17:22, Anonymous Anonüümne said...

Hei mehed!
kuhu on kadunud teie geniaalsed analüüsid? Ärge hoidke oma talenti vaka all. Laske särada.
Priit, anna lisa inffi. Missuguseid üllatusi on banaanivabariigis oodata lähinädalatel?

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:47, Anonymous Anonüümne said...

Mis tuleb esimesena meelde seoses jalgrattaspordiga? DOPING! DOPING! DOPING!, siis tükk tühja maad ja alles siis kõik need TdF-d ja Astanad. Seesama Astana alles sai järjekordse dopingubänni ja sümptomaatiline on seejuures see, et selle meeskonna juht on dopingutarvitamisega vahele jäänud endine tipprattur.

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

17:32 ja 47 väga nõrgad postitused. paluks kustutada. 17:47 nii vana uudist ei tasu korrata

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

17:32 ja 47 väga nõrgad postitused. paluks kustutada. 17:47 nii vana uudist ei tasu korrata

 
At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

Eile matk-sörk vahelduval maastikul 1 t 40 m. Lõuatõmbed jõulinnakus, althaare, seitse seeriat.
Täna jooks aeglases aeroobses tempos 1 t, lõpus reipalt. Poksi ei teinud.

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

Inglise justiitsminister nimetab kuulsusi solvavaid anonüümseid trolle argpüksideks ja teeb ettepaneku kehtestada trollingu eest kuni kaheaastane vanglakaristus. 17:32 kirjutav argpüks oleks sobiv täiendus meie Rummu või Tartu vangla kontingendile.

 
At 18:25, Anonymous Anonüümne said...

18:19 oled karm mees. Tere tulemast meie ridadesse. Poksist on kahju, kuid loodetavasti vaatasid koduteel mõnele tiblale tõsiselt otse silma sisse.

 
At 18:58, Anonymous Pullikakk Paavo said...

Priit kustuta pask siit kommidest ja ütle Kadastikule edasi et Postimehe arvamusportaalist ei kustuta targemate meeste nagu näiteks Roman Ubakivi kommentaare. Postimees hakkab juba väga Edasit meenutama. Kurb ja hale. Eesti eluterve rahvusluse vastased ei ole ei venelased, sovjeedid ega juudid, vaid närused arad eestlased ise.

 
At 20:02, Anonymous Anonüümne said...

We must chase the commies down to the Gates of Hell!!!

 
At 20:03, Anonymous Anonüümne said...

Chase the waggots down to the Gates of Hell!!!

 
At 20:19, Anonymous Anonüümne said...

Need, kes rahvuslikult mõtlevate meeste kommmentaare kustutavad on argpüksid ja armetud könnid.

 
At 20:36, Anonymous Anonüümne said...

Mis on esimene asi, mis meenub, kui nimetada sõna jalgrattasport? Vastus on doping, siis veel kord doping ja võib-olla siis edasi on põhjust rääkida Tour de Francest ja Astanast. Astanad mainides meenub esmalt see, et just saadi dopingubänn ja ka selle juhtfiguur Vinokurov on kandnud dopingukaristust. Aga edu sulle Priit ka selle kommi kustutamiseks.

 
At 20:53, Anonymous Anonüümne said...

mida sa poja kaagutad nagu papagoi ühte ja sama. See Vinokurovi dopinguasi on juba 5 aastat vana ja teada igale delfi tatikale. See siin on suurte poiste foorum, ei ole vaja siin tule eile meile jutuga esineda. Räägi oma vanaemale astanast dopingust ja pepu-ussidest. Teda kindlasti huvitab.

 
At 21:09, Anonymous Anonüümne said...

to 20:53
Iglinskite dopinguasi on siiski värske ja see ei ole Astanal esimene selline..

 
At 21:09, Anonymous Anonüümne said...

Priit ole nüüd sõber ja tule eetrisse! Mees kellele info igast maailma nurgast otse kätte jookseb on vajalik mees. Kuidas selle asjaga siis on? Venelased ise spekuleerivad et nende tippallveelaev D Donskoi on nurka aetud - raske et olla tõsi .... üllatused ikka vahel juhtuvad

 
At 21:10, Anonymous Anonüümne said...

Vinokurov vist on Jaan Kirsipuu hea tuttav?. Oh, wait, Kirsipuu on vist Astana meeskonna palgal.. Connect the dots.. Ja Taaramäe sai vist ka sinna tiimi. Taaramäe tulemused kukkusid kohe kokku, kui Cofidese doupikuller vahele jäi. .. Connect the dots.. 95% TdF võitjatest on olnud dopingutarvitajad. Jaan Kirsipuu on ka võitnud mitu Tdf etappi - dopingu kuldaegadel. .. Connect the dots.. Dopingust rääkides on Kirsipuu nagu Jaak Mae - ne poiman, ne vor! .. Connect the dots..

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

Pärast Iglinskeid jäi veel kolmas mees vahele, aga juba kuuldud uudis. No ei tea asjast rohkem ei Kirsipuu, ei Kangert ega siinse blogi tippanalüütikud. Seega esiteks, vana asi (tänases meedias on 48h igivana) ja teiseks, litsentsi kaotusest hoolimata on Astanal võimalus tuuridest osa võtta. Lugege mehed Postimeest, see seal kõi kirjas. Siinne blogi koondab infot mida laias meedias ei kuule. Iga jorss ei oska aga välja lugeda ning väga hea.

 
At 21:18, Anonymous Anonüümne said...

21:09 demonstreerib hämmastavat valestiinformeeritust. "Vürst Dmitri Donskoi", тяжёлый ракетный подводный крейсер стратегического назначения проекта 941 «Акула» ei mahu siia lompo äragi.
Vene Sõjalaevastiku pressiteate kohaselt on kõik laevad tegelemas plaanipärase väljaõppega ja mingit tše-peed ei ole.

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Loodame et varsti tuleb Priit ja ütleb mis värk on

 
At 22:59, Anonymous Anonüümne said...

"Mutai,kelle ametlik isiklik 2:04.15 ja mitteametlik Bostoni Jooksublogidest

T.Tarm kasutab järjekindlalt sõna isiklik. Ilma nimisõnata.
"Neile pakuvad konkurentsi alla 2:05 isiklikega etiooplane Gebre Gebremariam (2:04.53) ja keenlane Stanley Biwott(2:04.55,Londoni maratoni 2. kevadel).Ja siis veel 2 meest,kelle isiklikud ei ole nii kõvad"
Mis keel see selline on? Eesti keel see küll ei ole, kus omadussõna ripub omaette.

õed Luiged teatavad, et külmaks on läinud. Eestis ei saa enam joosta. Lihased kanged ja kurk valus. Lend Keeniasse. Üks õdedest olevat aga pidevalt "vooliku all" (ööd alpitelgis). Teeks äkki nii, et Eesti meistrivõistlustele lubada ainult neid, kes 360 päeva Eestimaa pinnal treeninud? Olgu nad siis valged või ka neegrid.

 
At 23:27, Anonymous H ja K said...

Soovitan soetada statika stardika!

 
At 23:30, Anonymous Anonüümne said...

Õdede Luikede areng ka seisma jäänud. Ei tea kas ületreening või ongi tipp käes?

 
At 23:31, Anonymous Anonüümne said...

Misasja, 23:27?

 
At 02:03, Anonymous Anonüümne said...

Vennad Williamsid. Mida arvab härra Pullerits?

 
At 08:16, Anonymous Anonüümne said...

On asju, mille puhul silm kinni pigistatakse. Noh seesama vennad Williamsid. Kuhu kadus Caster Semenya? Ta oleks võinud ju vabalt tänaseni 800m kinni panna. Ju siis IAAF sprordijuhid leidsid, et et on liiga transu. See oleks julgustanud ka teisi transusid naiste sporti tulema. Kas me oleks tahntud näha naiste sporti, kus kõik osavõtjad on ladyboyd? Williams on seal ääre peal ja eks teda kaitseb usa tenniseorganistasioon.

 
At 09:16, Anonymous Anonüümne said...

Priit on meid maha jätnud. Pole ka Pärtelit kes kanalisatsiooni suubunud kommentariumi tagasi kuivale rajale juhtis. Ei saa lasta isevooluteed minna

 
At 11:48, Anonymous Telfiin said...

Nagu härra blogimeister pealkirjas küsib - Mida on jalgpallureil rattureile vastu panna? - Siis vastus on: mitte sittagi. Mis on jalgpallurite eesmärk? pakkuda pööblile "hamster jookseb rattas" vaatepilti. Mis on ratturite eesmärk? viia lõpuni inimkonna intellektuaalne areng.

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

74 kommentaari ja 90% artikli teemast mööda! Mis toimub?

 
At 15:24, Anonymous Oru Juhan, Konservatiivne Põllumeeste Ühendus said...

Ei ole häda, kui anonüümsed lödipüksid välja arvata, siis 100% komme läheb täppi

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

Kui heaga ei saa seda (pede)kommentaariumi joonde siis,
jahtige ta sinna Põrgu Väravateni nagu siin tihti soovitatud.

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Piinik teema, aga
kus on rohkem o-s-iharaid? Tsiklistide või futbolistide hulgas? Või on küsimus veidi ulme vallast, sest kuidas sa ütled et 3 - 39 ?

 
At 18:32, Anonymous Aadu-Martin, Sindi said...

Valehäire! Venelane teatab, et tegu on Hollandi allveelaevaga. See olevat veel enne Tallinnast läbi käinud. Mis need hollandlased jamavad?

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Täna: Sörk, järkjooks Hiiu-Nõmme parkmetsas, pumpamine.

 
At 19:10, Anonymous Kuimet said...

Kõhulihased, kükid raskusega, kereringid kivijurakas käte vahel jne jne? Kareda nuustikuga hõõrumine? Pehmed mehed olete, teiesugustega ei saa iseg luurele minna, kaevikus magamisest rääkimata

 
At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

Andi Noot võitis Soomes rajarekordiga järvejooksu /JOOKSUPORTAAL
Nagu lihvitud teemant! Komad õiges kohas, stampväljendeist ja lonkavast inglišist pole haisugi, stiil & vormistus mõlemad on okei.

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Vabandan teema muutmise eest, mõned mõtted golfisaaga jätkumise asjus (tänane kajastus TPMs).
1. Planeeringust. Golfi rajad on planeeritud paiknema Emajõega pikuti, ent dendropargi spordiharrastuskohana teeb nauditavaks just sealse nõlva kasutamine – suusa-, rattasõidu- ja jooksurajad on asetusega risti jõega, vaheldusrikas reljeef on saadud ikka tänu nõlvast ülesse ja alla kulgemisega. Paraku üks välistab teise.
2. Räägiksime golfist ausalt: oluline osa klubilisest tegevusest toimub siiski siseruumes või terrassidel sirmi all õlut või viskit rüübates, ja lolli juttu ajades. Pangem tähele kaardil asetsevat klubihoonet ja parklat – silma järgi hinnates umbes 1/3 kuni 2/5 spordipargi suurune ala dendropargist asfalteeritaks ja betoneeritaks!? Samas üleval nõlval maaülikooli ja natuke eemal näituste hallide juures parkimiskohti jagub küll ja veel.
3. Golf ja härrasmehelikkus. Tartlastele pakutakse stoor’it, et eakad briti dzentelmenid kibelevad kangesti oma investeeringutega Emajõe äärset korrastama: puhastama dendroparki võsast, istutama kena muru, tegema muid pinnasetöid jne.. Jutt kõlab kui autoturu argipäev, seal kah mehed-dzentelmenid väidavad romu müües, et eelmine omanik kasutas autot vaid pühapäeviti kirikusse sõitmiseks. Kuidas aga siinsetel härrasmeestel-golfiklubilistel seni läinud on. Tartust lähim golfiväljak Otepää läheduses on vähemalt korra pankrotistunud (jah äri on risk ja äririski realiseerumine, nagu ütlevad asjatundjad, ei ole iseenesest kuritegu). Härrased jäid siis võlgu ja ka praegusel majandaval firmal on maksuvõlad üleval. Mis argumentidel võiks Tartus paiknev golfplats ausamalt end majandada?

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Mida on jalgpallureil rattureile vastu panna?
not the smallest shit!

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

Lootsin minagi, et järsku on ema või mõni vanem inimene palutud tekstis korrektuure tegema. Vorm jätab veel soovida. Kus on teise soomlase 10k aeg?
" ... lausus Noot, kelle peaeesmärk on järgmisel suvel kiiresti joosta 1500 m distantsil."
Kui kiiresti? Kas ainult 1500m distantsil? Mis mõtet on kirjutada lause, millele tekib kohe mitu küsimust perrä? Parandamist veel on.

 
At 14:20, Anonymous Okerman said...

Varsti tuleb lumi. Ning ega Eesti suusatamine enne tuhast tõuse kui professor Alaver on rehabiliteeritud. Pidage mu sõnu meeles.

 
At 15:08, Anonymous Pukspuu said...

Aga mis on meil vastu panna Sarmaatia satraapidele? Rus Delfi juba kirjutab FT-le viidates et ukraina on ajalugu ja järgmine põnev uudislugu saab toimuma baltikumis. Mehed kes tempokrossi, allvee-ujumist ja regulaarset pumpamist teinud on muidugi või sees. Aga ülejäänud?

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Kus on Pullerits?

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võib olla ülemuste jutul, kuid loodame et sportlase ja terasest tsiklistina ta ei murdu, ei reeda meid ega meie üritust.

 
At 19:11, Anonymous Valdek said...

Sõbrad, ärge andke alla. Kakime seegi kord 100 kommentaari täis. Me oleme seda väärt! Me oleme selle Priidule võlgu!

 
At 19:29, Anonymous Anonüümne said...

Loodame et mees on ikka kodus ega ole näiteks vaenulike vennaskondade poolt vangistatud ja piinatud kuskil keldris kinniseotud käte ja jalgadega.

 
At 19:47, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits pani blogi kinni, tal nüüd uus ja tulus amet- golfiklubi pressiesindaja.

 
At 19:50, Anonymous Anonüümne said...

Loodame, et taktikalise tuumalõhkepea kohaletoimetamise võimekusega raketiseadeldiste käitamise kogemusega Pulleritsu ei ole pettusega kinni võetud, maalt salaja välja toimetatud ega mõne okupatsiooniriigi relvajõudude teenistusse sunnitud astuma. "Jadrjönnõi batontšik" ohuna ripub üha ähvardavamalt Leedu, Poola, Ukraina, võib-olla Lätigi kohal.
Venelaste tehnika aga, nagu teada, on igivana. Alles 2020. aastaks on venelaste plaan 70% relvastusest uue vastu välja vahetada.
Loodame kõige paremat.

 
At 20:59, Anonymous Anonüümne said...

Olukord on skisomaatiline.
Šeff on kadunud ja uimased tartu tsiklistid ei tee teist nägugi? Praegu peaks skandaal lahti olema!

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

Reptiilid - ei mingit kahtlust!

 
At 23:37, Anonymous Anonüümne said...

Pole midagi, "талант не пропьешь" nagu öeldakse. Meistri käsi ei värise. Tuleb ja näitab kõigile, kuidas kirjutada.

 
At 01:26, Anonymous Anonüümne said...

Lugupeetud blogiomanik kuseb kõrge kaarega oma lugejatele: enne ei liiguta, kui 100 kommi täis onentaari

 
At 03:22, Anonymous Anonüümne said...

Priit, don't let other bloggers eat your lunch.
"Päevaste trennidega on ka see hea asi, et saab valida parimaid/huvitavamaid trennikaaslasi - ikka neid, kellel päevakava on vaba - ettevõtjad ja sportlased", kirjutab A. Keba.
Kui siia blogisse enam materjali ei ilmu, hääletavad lugejad jalgadega.

 
At 08:08, Anonymous Anonüümne said...

Oh perse!
Nüüd on siingi captcha kontroll. Jooksuportaalis on see nii rõve, et ole õnnelik, kui selles sigrimigris õigesti arvad

 
At 08:25, Anonymous Anonüümne said...

Normaalseid spordiblogisid ikka on, ma ei saa aru kust on tulnud siia komme kebatada?

 
At 09:28, Anonymous Anonüümne said...

Spordiuudiste fännidele otse tõukesektorist: http://www.jt.ee/2746818/turi-toukaja-minu-toukamised-on-tougatud

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

PP on juba varakult mures oma suusamaratoni tulemuse osas?
http://goo.gl/KmveHq

 
At 13:47, Anonymous Karvajalg said...

Priit saab minu käest TM-il suhkamit see aasta! 1500-2000 kohapealt hakkan tulema. Loodame et ta stardib ikka.

 
At 14:18, Anonymous Kamraad said...

Ärge muretsege,Priit paiskab varsti siia mingi paraja pomm-pähkli,seniks aga tehke trenni,sest ees on palju põnevat-ärevat.

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Kurikuulsa sadulast maha ja otse suuskadele prantsatanud Karvajala alistamiseks peab küll vahendeid valima. On oodata rasket lahingut!

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Jah, nüüd on tarvis üllatuspommi. Tore lugu kui saaks captcha kontrolli maha. Me ei ole ju mingid neegrid, et meid kantrollima peaks? Ühes suusablogi fännid ja intellikentsed futbolistid/tsiklistid me kõik. Kui mõni sigatsema kipub, siis võtame ta kommentaariumi autoriteeti kasutades rajalt maha.

 
At 16:53, Anonymous Anonüümne said...

Kirjuta Google'le, vaata mis nad vastavad.

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

Priitu hoitakse vist tõesti keldris kinni. Teavitage politseid, või otsige maa alt ja maa pealt.

 
At 17:16, Anonymous Valdemar Vingerpuss said...

Muidugi Tartu mehed võivad teile vingerpussi mängida. Nad teavad et Priit pole kadunud aga ei ütle seda teile.

 
At 18:21, Anonymous Anonüümne said...

Olukord on katastroofiline. Välisturvalisusele lisaks laguneb ka siseturvalisus. Mis toimub ja kus on Priit?

 
At 18:38, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on Washingtonis kuuajalistel kvalifikatsiooni tõstmise kursustel. Kuulab loenguid maailma poliitilisest olukorrast, inimkonna hetke kolmest suurimast ohust (Ebola, Venemaa, ISIS) ja täiendab end ideoloogiliselt.

 
At 18:47, Anonymous Anonüümne said...

Kui Priit tagasi tuleb, siis läheb lahti. Nii tähtsaid mehi ei kutsuta ilmaasjata kokku.

 
At 18:59, Anonymous Tim Bukk Tuu said...

Väga võimalik et olukord on sealmaal - eliit enam ei suuda ja rahvas enam ei jaksa. Kordioni sõlm tuleb lahti raiuda ja selleks on parim Suur Seesama. Priit tuleb tagasi ja läheb lahti. Selles valguses saab Priidu üleskutse treenida vaimu ja võimelda keha, trimmida lihaseid ja teritada kavalust veidi teise suuna. Aga egas siis midagi, tuhanded (eestlased) hukkugu et miljonid eurooplased elada saaks. Me oleme selleks valmis!

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Venelaste agressiivsus tuletab meelde poolakate provokatsioone 1939. aastal.

 
At 19:47, Anonymous Anonüümne said...

Kas on uut infot Priit Pulleritsu asukoha kohta? Sahinaid? Keegi on ehk täheldanud midagi ebatavalist, eriti Tartust 50 km raadiuses?

 
At 20:14, Anonymous Glaz Almas said...

Rootsis mingites skäärides - või oli see ikkagi karjäärides, võta nüüd kinni - olla nähtud mustas meest.
Pilt oli ka ajakirjanduses kuskil, küll udune, aga parem kui mitte midagi. Ahjaa, must seljakott oli ka seljas.
Aga rohkem midagi ebatavalist täheldanud ei ole.

 
At 20:29, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen juba täitsa haige,
peast,
üks asi on et PP kadunud kui tina tuhka,
teine asi mis haiget teeb on see captcha, ma ei taha arsti juurde, ma jälestan mingit faking arsti, terve elu terve mees olnud kui mitte smiffi arvestada, päästke!!!

 
At 20:38, Anonymous Velsker said...

Kui arsti juurde ei taha minna, siis proovi neid. Kindlasti aitab.
Esiti proovi kas trikarbinooletelksülfatiini või meskaliinpenteelhüdroksiidi.
Kui läks hullemaks, siis pane paar raksu peale veel eksakloortribroomkloraati.
Edasi mured kaovad.

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Mehed tehke midagi kurat kaua võib!
Ku PP-d ei ole, siis kes tema assistant vms. asjamees on? Soonets? Saugalepp? Rips? Remmelgas?

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

PP on Toronto Eesti Majas,ise nägin,seal toimub mingi setude või kihnlaste kammajjaa,nii et kannatage ja tehke trenni.

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

Tahate öelda, et nägite Pulleritsu välimusega meest Toronto Eesti Majas?
Setud ja kinhlased pole Pulleritsu kunagi huvitanud. Ega ka välismaalased - ta põlastab neid.
[Tõestasin, et ma pole robot - kood 284]

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

Miks Pullerits väliseestlasi põlastab?

 
At 23:26, Anonymous Anonüümne said...

See on vale jutt, mehed!
Pullerits on hoopis Sotšis "Valday klubi" konverentsil. Kõik juhtivad putinistid, puutinlased ja Putini-imetlejad on sinna kokku sõitnud. Sotši OM-e kiitnud Pullerits (kes ei ole ka Putini suhtes ükskõikne) ei saa sealt puududa.

Kood: 9733

 
At 00:07, Anonymous Anonüümne said...

TÄIESTI SALAJANE
Allveelaev ei pääse Stockholmi skääridest tulema. See ähvardab väga kalliks maksma minna. Vastuvõetamatult kalliks. Hädaolukorras aktiveeritakse kogu Balti mere piirkonna agentuur. Sealhulgas ka Professor ja Velosipedist.

Šifr: 157 (udune)

 
At 01:50, Anonymous Anonüümne said...

Ka Kanadas on praegu ärevad ajad. Armee ülejuhataja keelas sõjaväelastel vormis tänavale ilmuda ja üldse hoonetest, kus nad praegu viibivad, mitte lahkuda.

Kood: 1415

 
At 07:41, Anonymous Anonüümne said...

Torontos

 
At 10:54, Anonymous Anonüümne said...

Kas see on seotud Karvajala ilmumisega? Põgenemine, avastusretk, taaskogumine ja sellele järgnev tugevamana lahingusse ilmumine?

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

ELOI ELOI LAMA SABAHTANI !!!

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Heteromees gei-Kanadas. Pullerits läks asja oma silmaga kaema.

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Ei oleks tohtinud suusamalevat üksi omapead jätta. Vaadake nüüd kommentaariumi - nagu mingi narkouimas käng, hullem veel, mida nüüd suust välja ajavad.

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Mis on saanud ja kuidas elavad gornjakk Taaramäe ja zemljakk Kangert? Kas mõni tsiklismiga seotud inimene teab lähemalt?

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Doktor H-d.. ei W-d on suure Kentuki roostekindlast tehtud malakaga liikumas nähtud http://33.media.tumblr.com/e867fb100a6b674d72430b5b3f7c837a/tumblr_na8tbiU5uR1s8dpx7o1_500.gif

Ei tea, kas Kanadas kohtuvad?

 
At 13:00, Anonymous Karvajalg said...

Priit ma panen su kotti TM-l. Et sa mind unes ka nüüd näeks, kuidas ma paaris tõugetega tõusul sust mööda kupatan.

Kood: 26894

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

12:03-le

Meie esiratturid lähevad laadale:

http://sport.postimees.ee/2964337/kangert-ja-taaramae-muuvad-end-paljaks

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

Spordimees Ligi "paneb" hästi.

http://www.postimees.ee/2964497/ligi-nimetas-ossinovskit-sisserandaja-pojaks-roosast-erakonnast

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Mis mõtet on visata link mida niikuinii kogu meedia ketrab? Ütle siis oma teravmeelne arvamus asjast. Aga ei, link nätaki kopeeritud ja punkt.

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

Kas sa herr Priit juba suusahooaega ka ette valmistad? See aasta tuleb muidugi veel vähem lund, kui eelmine, ei tea kas üldse suusale saab.

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

Rääkige teadjad siis vähemalt millal Suur Tüürimees tagasi koju tuleb. Ning miks kommentaariumisse jäetud vastik robot? Kas me oleme mingid teise järgu kodanikud, kelle järele robot valvama lastakse? Või lausa neegrid?

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Jah 14:24
Neeger sa oled ja neegriks sa jääd, kuid sind neegriks juba loodi

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

Demokraatlikus ja suvatsevas kommentaariumis nagu see siin on neegrid täitsa lubatud. Pealegi, esimene neeger ei too veel kevadet!

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

Vaat siin on uudis mis arutamist väärt:
http://www.ohtuleht.ee/600612/porsche-arendab-putini-limusiini-jaoks-uut-v12-mootorit

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Sul on õigus. Me ei ole väärt sellist stalinistlikku kohtlemist. Ma olen siin lugeja juba aastast 2006

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Lood on ikka sitad. Meie väikesele vabariigile raskel ajal mil satraapide ja pederullade parved ootavad väits taskus oma tundi on liidri kadumine problemaatiline

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

Pimedusega löödud

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Kes veab kommentaariumi? Kas võtab keegi autoriteet vabatahtlikult karja juhtimise enda õlule? Muidu on selline kaootiline olek?

 
At 17:49, Anonymous Oma küla autoriteet said...

Nii suured saapajäljed on ees, et ei julge.
Kurb, aga nii on.

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

Siin koorub välja meie vennaskonna nõrkus. Kui šeff on ära, siis peata olek torkab pahasti silma. Näiteks ajaloost on teada et kui seltsimees Stalin Euroopa linnades ringi gastrollis, siis seltsimehed Beria ja Kaganovitš hoidsid kodus korda, nagu poleks midagi juhtunud.

 
At 18:29, Anonymous Anonüümne said...

Nu nüüd kotitakse triatleet Jürgenit.
Siis kui avastati, et riigil pole piiri Venamaaga ei pdanud keegi tagasi astuma . . .

 
At 18:46, Anonymous Anonüümne said...

Suured saapad küll, aga mantlipärija peaks ikka kasvatama. Kuhu sa pääsed.

 
At 19:03, Anonymous Anonüümne said...

Kui seltsimees Stalin reisile läks ja seltsimees Kaganovitš ohjad enda kätte võttis, siis laiskvorstid ja seanaha vedajad said tunda, mis on distsipliin ja subordinatsioon. Pisisulid redutasid oma urus ega julgend ninagi välja pista.

 
At 19:18, Anonymous Anonüümne said...

Ajal, mil Venemaa tuumaallveelaev on kinni Stockholmi skäärides, mil Vene ülimoderne, ülisalajane IL-22 tehnilise luure lennuk rikub Eesti õhuruumi, mil venelased on alustanud Donbassis suurpealetungi, Andrejevi lippude, Vene Õigeusu ikoonide ja deviiside "Dolg. Tšest. Otšestvo" all, mil Putin on Ukraina ja kogu tsiviliseeritud Läänemaailma vastu lasknud käiku salajase kliimarelva - jätab Pullerits varjatult Tartu ning otsib endale kindlamat kohta Torontos kanaada väliseestlaste soojas, rahulikus ja stagneerunud keskkonnas. Litsid mehed need Tartu mehed. Kood: 8401

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Jah, litsid mehed need Tartu velosipedistid. Lits mees, Pullerits.

 
At 23:24, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, laulame! Laul on meid rasketel aegadel ikka ühte liitnud.

 
At 00:09, Anonymous Kontra bass said...

to 23:24
Jürgen, sina või?

Vana spordimehe toetuseks muidugi laulame. Mida ette paned?

 
At 08:22, Anonymous Anonüümne said...

No loodame et Priit tuleb tagasi enne kui suusabloogi kommentaarium vaimset moraalset ja füüsilist vähikäiku tegema hakkama.
Ligi kah ohmoon, lasi ennast sisse vedada. Nüüd veel vabandab takkajärele. Aga see poliitkorrektsus eesti rahvale kätte maksab. Või meie oleme euroopas? Nurkasurutud rahvana me ei saa poliitkorrektsust harrastada - kõike seda pedendust ja ajaloolise vaenlase nunnutamist.

 
At 09:14, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.postimees.ee/2965801/uci-ja-wada-on-veendunud-et-astana-tipprattur-kasutas-veredopingut

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

mida kurram! Kas Taara ja Kangert on 2015 töötud mehed?

 
At 10:04, Anonymous Anonüümne said...

Miks on Pulleritsu blogi Lux Expressi busside wifivõrgus blokeeritud?

 
At 10:17, Anonymous Anonüümne said...

Isegi kui on, siis vana sportlane Ansip kui nüüdne digiesimees peaks selle asja joonde ajama

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

ega vist Astana suurte ümberkorraldusteta seekord pääse. Kirsipuu teeb sääred ja näis mis Tanelist ja Vaderist saab

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

Helistage mister Pulleritsule ja küsige millal ta kodumaale returnib? Kaua võib sellist korralagedust kannatada?

 
At 13:39, Blogger Indrek Sarapuu said...

uudiseid pehmostumise rindelt: paaditäis rahvast sai hingetrauma kui nägid pättide kinnivõtmist. allikas pm: http://www.postimees.ee/2966193/politsei-pidas-saaremaa-laeval-kinni-kaks-morvakatses-kahtlustatavat
Kas normaalne poleks, et rahvas ikka rõõmustaks et jätised vabadusest eemaldati?

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Kas peaks härra Pulleritsu kadumisest teatama politseile?

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole nõus. Pehmostunud on hoopis ajakirjanduslik tekst. Samuti eriüksus. Ei usu et tegemist mingite bondidega oli, keda autos/maanteel/kodus poleks saanud kinni nabida. Kahe mehe tarvis sõitis praamile 4 eriüksuse masinat. Erimehi oli 10-12 kahe perega olnud mehe kinninabimiseks. Kaugele näha et oli suurtükiga varblase laskmine.
Aktsioonist nähtub nagu oleks järjekordne Viktor Bout kinni nabitud. Tegemist kohalike pättidega. Praami järjekorras oleks ilusti saanud mehed kinni. Praamil palju hullem, seal oleks saanud mõne võõra naise/lapse pantvangiks haarata

http://en.wikipedia.org/wiki/Viktor_Bout

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

13:49 - äkki oli vaja veel veidi pealt kuulata, et tõendeid koguda, aga praamijärjekorras istuti veel alles eraldi autodes? anonüümsena teate muidugi paremini

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Lahkunust on keegi jürka aga pajatanud avalikus veebis niimoodi:

Ei, kuulge, tõsiselt - kui kirjaoskus välja mõeldi, siis mitte selleks, et juhmardite kõik tobedused välja nuuskida ja siis nende üle naerda või nutta. Aga kui te just peate, siis lugege see ka läbi:

Viljandisseminemine

Ülitark Rünt, Johannes Saurus XXII ja Priit Pullerits läksid Tartust Viljandi. Sild oli jälle katki, no alati on sama jama, ära on tüüdanud.

Priit Pullerits ütles, et tühiasi, õige mees ei karda midagi, ei anna kunagi alla, ei salli pinnast mis ei kanna. Mis õigusega on olemas pinnas mis ei kanna!? Suman läbi, jõuga suman läbi, ütles Priit Pullerits.

Johannes Saurus XXII ütles, et sina, Priit, oled küll noor ja tugev mees, ehk peaksid hoopis möldrina töötama, aga minu vanu reumahaigeid konte me läbi selle va külma jõe vedama ei hakka. Saan veel ishiase ja mis siis saab, kui see pähe lööb ja seal suurpuhastuse teeb, ehk viskab väärtuslikku kraami minema, va märatsev haigus. Senine tõbi on igati armas ja alalhoidlik, tahan sellega edasi elada.

Pulleritsule oli selline jutt vastik, ta suudles paavsti sandaale, sülgas, hüppas jõkke ja ujus üle jõe. Viljandi poolt hakkas kostma meeleheitekarjeid ja hädakisa.

Ülitark Rünt hüppas vette ja muutus näkiliseks, käib teinekord Anne kanaliski lobistamas.

Paavst, olen kuulnud, nutab siiani jõe kaldal ja ootab kaht rändurmeest. Korra need küll läksid temast juba mööda, aga keeldusid taati sülle kahmamast.

***

Lahtiütlemine: Nimed ja tegelaskujud on rangelt välja mõeldud ja nende seostamine mõne teile teadaolevaga näitab ainult teie rikutust. Erandi tegin Ülitargale Ründile - temaga saame teinekord jõe ääres kokku ja vestleme.

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

14:09 vastus
kui oldi juba 4 auto ja kogu üksusega praamil, siis oldi juba Tallinnast alates kinnivõtmisoperatsioonil. Vaevalt seal midagi veel tõestada lisa oli vaja. Samuti on loogiline, et aeg ei mänginud selliste kohalike külameeste kinninabimisel olulist rolli. Oletame et alles praamijärjekorras saadi viimane tõestus. Nad ei olnud ju mingid rahvusvahelised terroristid, et karta oleks meeste maalt põgenemist esimese ohusignaali korral vms.
Politsei eriüksus tegi rahvale pakasuhhat. Aga eks see ole (demokraatlik)totalitaarse ühiskonna ilming näidata rahvale riigipoolset füüsilist jõudu. Ning kirjutada asjast nõretav artikkel kuidas politseišeff pärast äksonit nutvatele naistele/lastele nänni jagab ja meediale jutustab kui täpselt nende droonirelv tulistab - kolme inimese summas lastakse süüdlane metsavend/terroristile otse vastu kaela. Ikka rahva kaitsel oleme väljas.

 
At 14:29, Anonymous Eugen said...

13:40, politsei kui hästi informeeritud organisatsioon teab seda juba esimesest päevast, kuna teabehanke meestel on blogi lugemine tööülesannetes sees.
Miks aga pole kapo midagi ette võtnud, vat siinkohal tasuks hetkeks peatuda ja mõtelda.
Kas käib mingi suurem ja koordineeritud operatsioon? Kodumaa on hädaohus?

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

14:29 aga väga võimalik,
et tegu on planeeritud kadumisega, sellega fikseeritakse kommentaariumist kahtlane element (suusatajad, spekulandid, rahvuslased, homofoobid) välja, tehakse kindlaks nende kodused aadressid ja ..... edasi juhtub juba nagu soaremaa laeval.

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Tundub et vankumas on vaba sõna viimane bastion. PP on püssi põõsasse visanud.
Aga vaadake nüüd minekut - milleks meile naato saabas ja tankirusikas, kui pööre itta (tegelikult totalitaarsesse jälgimisühiskonda) tehakse selja taga toompeal ära.

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

Saan kinnitada, et Ülitark Rünt on tõesti täiesti eksisteeriv isend ja ontlik vanahärra - kui mitte öelda, et kala.
Käime laupäeviti pärast mudas püherdamist ennast kanalis lobistamas ja vigurjutte pajatamas - rüntimas - nagu me isekeskis vaimukalt kutsume.
Muide, seal me tuttavakski saime.

Heade soovidega,
Kivihall Rünt, Ülitarga Ründi naabrimees

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

15:24 vaimukas oled küll, aga järsku leiad endale mõne muu koha? Juba ette tänades

 
At 16:51, Anonymous Anonüümne said...

15:24 kirjutab väga huvitavalt. Kirjutage veel! 8))))
Kas härra Andrus Kivirähk või härra Enn Vetemaa ise? ))))

 
At 17:56, Anonymous Anonüümne said...

15:41, rohkem tolerantsust, sallivust, mõistate, sallivust paluks üles näidata teistsuguste suhtes.

Ma pole küll selline nagu teie, kuid proovige siiski mõista, et pole kerge talve üle elada järves, mis põhjani ära jäätub, kusjuures veel nende šaakalitega üheskoos! Aga süüa üldse ei ole.
Ka esihomolemb E. Nestor seletab pidevalt tähtsa näoga, kui hea meil lõpuks kõik on, et homo ja naisemees, sõbralikult näe, ulatavad teineteisele nüüd käe! Olge kordki suuremeelne.

Ei, 16:51, mulle tundub, teil on funktsionaalse lugemisoskusega raskusi. Mina kirjutasin selgelt ja põlisrahva keeles, et mina olen Rünt, R Ü N T.
Ning ka minu naabrimees on Rünt. Loodan, et jõudis nüüd lõpuks kohale.

Teie,
Kivihall Rünt

 
At 18:41, Anonymous Anonüümne said...

Vahva! Ründi jutud on nüüdsest minu lemmik ))))

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

Tuli pauk ära ratturite poolt, ei ole midagi vastu panna tõesti!!!

 
At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

Contra pole ka ammu sõna võtnud.

 
At 19:03, Anonymous Anonüümne said...

Rünt ehk harilik rünt (Gobio gobio) on karpkalaliste seltsi kuuluv kala. Rahvakeeles kasutatud ka nimesid liivarull, pess, penijüri, koerakala jpt.

Rünt on väikekala, kes tavaliselt on kuni 10 cm pikk, harvem kuni 15 cm, kaal kuni 21 g. Keha on sihvakas ja suhteliselt ruljas. Selg on rohekaspruun, küljed hõbedased ja kaetud sinakasmustade täppide või laikudega. Suu on alaseisune ja selle nurkades on poised.

Rünt on levinud Mandri-Euroopa ja Suurbritannia hapnikurohketes jõgedes ja järvedes, harvem riimveelistes rannikulahtedes. Eestis on levinud pea kõikjal, kus on talle sobivad tingimused.

Rünt elutseb veekogu põhjakihis, eelistades kõva pinnasega liivaseid veekogusi.

Tegutsevad parves.

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

Rünt - Pullerits sina vää?

 
At 19:33, Anonymous Anonüümne said...

Contra jääb tegelikult kirjamehena Holdenile sisu poolest alla. (Aga edestab see-eest maratonis.) Holden ei ole äri kõrval viitsinud oma kirjutamisele reklaami teha. Ütlematata on selge, et Pullerits muidugi on neist tükk maad eespool. Ja uue tulnukana Rünt - väga kõva debüüt!

 
At 19:36, Anonymous Jürgenson, endine tsiklist said...

olgu Rünt aga kirjuta lühidalt ja asja. Selline niisama rüntimine on tüütav, istu seal oma põhjamudas aga ära arva et meie su igavat teksti ootame. Tüüpiline uimastele eestlastele - riik viiakse käest aga need munevad õnnelikult omas rasvas. Ning endaarust veel maru vaimukad. Ründivad isekeskis samal ajal kui neegrid kõlvartid ja muulased riiki juhivad. Ptüi!

 
At 19:43, Anonymous Anonüümne said...

700 M LASTEJOOKS
TREVORI *** VARBLA LASTEAED
JORVEN *** JÕÕPRE KOOL
ROBIN *** TÕSTAMAA
EVERITA *** TÕSTAMAA KK
CRISTOPHER *** PÄRNU
RICO *** TÕSTAMAA LASTEAED
CHATLIN *** TÕSTAMAA

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

19:43 nii see on
Ei ole vaja et Putin tankidega üle piiri tuleks.
Ei ole vaja et Turay, Toom ja Ossinovski meid Riigikogust ja Valitsusest kamandaks.
Eesti rahvas teeb oma hääbumise ISE ära. Lapsed meil kõik ju Tšälissid ja Robinid. Palju õnne olematu eesti rahvas!

 
At 20:00, Anonymous Anonüümne said...

Igati vahva kui nimed ikka ingliššis kirjutatakse:
Christopher Christian Christjan Joseph

RICO ROHTLAAN
RON-JOOSEP NIIT
tore et perekonnad Rohtlaan ja Niit oma järglastele pornonäitlejate nimesid panevad. Kohe soe tunne.

 
At 20:07, Anonymous Anonüümne said...

Hoooooo! Veel veidi punnitamist ja 200 kommi jälle käes. Baltimaade ülekaalukaim blogi.

 
At 20:24, Anonymous Anonüümne said...

Loodame,et asi tankideni ei lähe. Hea tahtmise juures saab kõiges kokkuleppele jõuda.

 
At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

20:24 vaata ikka kardina taha ka
Me valmistume tankide vastu mis võibolla jäävadki tulemata. Sest selja taga antakse kõigile stirlitsitele kodakondsus ja võõrastele keeltele on uksed valla. Milleks meile Kaitsevägi ja relvad? Kelle vastu? Eesti muudab end ise täiesti euroseadusi järgides rahvaste paabliks ja eurokommunismi näidiskolhoosiks. Lääne teravate ninadega onud tabasid nõksu ära et venelaste hirmus neelab eestlane alla iga läänest tulnud konksu - homonduse, multikulti, lääge poliitkorrektsuse.
Mäng käib ammu üle meie pea. Läänele on vaja Vene maavarasid, mitte Eesti rahvusriiki.

 
At 20:48, Anonymous Anonüümne said...

Hea tahtmise juures saab kõiges kokkuleppele jõuda.
---------------------------------------------------
Saab jah, aga kellega sa kokku lepid? Kas Putini, Merkeli, Obama, või Brüsseliga? Vastus on tõenäoliselt Putin. Järgmiseks, kes on meil nii kõva mees, kelle Putin vastu võtab? Lõualoti ja kõhukesega poisu Paet see kindlasti ei ole. Juntsu Rõivas ka mitte. Sotsdemm THI? Njet! Ansip võiks isegi sobida. Tegelikult ehk ainult Kallas annaks mõõdu välja. Aga kas Putin enam euroametnikega suhtleb? Ta peab seda endale alandavaks.

 
At 21:09, Anonymous Anonüümne said...

Jah, tuleb tunnistada, et Eestis ei ole praegu jõudu, kes Putiniga rääkida võiks. Mõni on lödipüks, mõne huvid on kusagil teiselpool Euroopas või veel kaugemal, mõni ei teeni Esti huve, mõni pole üldse eestlane...
Niisama õhku võngutada pole aga mõtet.

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

Minu meelest Rainer Vakra annaks mõõdu välja. Alustas küll kahtlase taustaga Tallinna keskerakonna nimekirjas, kuid astus sealt välja. Teinud tõsiselt jooksu, mängib ka korvpalli. Pikka kasvu, heas füüsilises vormis.

 
At 21:25, Anonymous Anonüümne said...

PP oleks ainuke mees keda poleks häbi Putini juurde saata - sõnakas, rühikas, rahvuslik, sportlik, omab sidemeid euroopa ja ameerika elitaarsete vennaskondadega, abielus, koguduse liige, kui vaja ütleb kõva sõna, kui vaja lohutab, evib juhi omadusi, tunneb euraasia ajalugu, geopoliitikas ja majanduses kodus.

 
At 21:35, Anonymous Joakim said...

21:25 väga hea kirjeldus
Kui PP läheks saaks Putin kohe aru et Eesti rahvusriik pole nalja-asi ja lubaks kaitset lääne mandumise ja moraalituse eest.

 
At 21:45, Anonymous Anonüümne said...

Juba mitmendat korda küsin.
Millal tuleb tagasi Mr. Pullerits?

 
At 22:32, Anonymous Anonüümne said...

Kremlis pole enam Brežnevit või Jossi,
Columbia mees on pugend Kadrioru lossi.
Ärge siiski minge mossi.
Saatke oma mees Rossi-
Mees, kes mõistaks mõjutada Bossi.

Ärge saatke lödipüksi,
paksu perset, tossi ega sossi.
Ega jooksuhuvilist, sest matšo mees ei mängi kossi.

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Võimsa Suur-Rootsi Kuningriigi õigusjärglane Pehmo Manduv-Rootsi Printsessriik saigi siis jälle Vene käest korralikult suhkamit. Piinlik, kurb ja hale.
Kui peaks asi tõsiseks minema, siis kuidas sa sõdid, kui sa vaenlast oma koduhoovist üleski ei leia!

See on muidugi palju laiem probleem kui ainult Rootsi. Siia ritta tuleb panna valdav enamus riike Euroopas...
Ka Saksa panustab endiselt kaitsevõimekusse midagi 0.8% SKP-st.
Skaala paika panemiseks olgu lisatud, et USA panustab 10% SKP-st.

 
At 23:55, Anonymous Anonüümne said...

http://www.youtube.com/watch?v=bbuQV6wzhn4

 
At 00:06, Anonymous Anonüümne said...

Just-just, 19:03, "...harvem riimveelistes rannikulahtedes."
See on mullegi silma jäänud, aga ma polnud kindel.

Teie,
Kivihall Rünt

 
At 01:18, Anonymous Anonüümne said...

Miks kontradmiral arvab, et avalikkus teda uskuma peaks?
Kui näitame pimedale kätt kolme sõrmega püsti ja küsime, mitu sõrme püsti on ning saades vastuseks - et ühtegi, siis kas me usume pimedat?

Rootsi kaitsejõud: tundmatu laev on saarestikust lahkunud

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits Kanadas ja tulemus käes! Kaks pederasti on vallutanud arteri.

 
At 10:18, Anonymous Anonüümne said...

Rääkige täpsemalt. Arterit internetis ei ole. Kes need seal siis möllavad ja eesti rahvast lollitavad?

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

Rahulik taastav kross. Hüpped üle kraavide (Harku rabas).

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

aga kätekõverdused? Kerelihased? Varjupoks? Pehmeks lähete mehed kui Pulleritsu pole innustamas.

 

Postita kommentaar

<< Esileht