neljapäev, oktoober 02, 2014

Pullerits: Kuidas salanüansid torpedeerivad sportlasi?

Sportlased ja lähimad inimesed nende ümber lollitavad meid! Ajavad meile puru silma. Kas te Jane Salumäed, Eesti kõigi aegade parimat naispikamaajooksjat veel mäletate? Kui jah, siis küllap mäletate, et pahatihti läksid tal võistlused vussi. Aga miks? Ilmselt mäletate lugusid sellest, et ei saanud joogipudelit kätte jms. Kuid see pole kogu tõde.

Palju suurem tõde on see, et Salumäe elas kümme aastat ühe Andresega, kes oli säärane mees, et ei suutnud kahe naise vahel valida. Ta pendeldas alalõpmata Salumäe ja oma endise elukaaslase vahet, kellega tal oli ka laps. Salumäe ootas teda sageli öö läbi koju, muretses ja nuttis ja tundis häbi ka. Kuni mees siis lõpuks saabus hommikul kell kuus, ja kui Salumäe küsis, kus oli, siis vastas, et käis poega vaatamas. Seda küllap ka, aga siis helistas Andrese poja ema ja teatas Salumäele, et tegelikult oli mees terve öö tema juures voodis.

Sellise eluga, kui oled ööd läbi magamata ja murest murtud, sporti korralikult ei tee. Kohe kindlasti ei tule pärast selliseid öid edukast võistlemisest midagi välja. Asi läks nii hulluks, et isegi Salumäe treener Uno Källe pidi Andresele ütlema: «Teie elu kahjustab Jane sporditegemist.»

Aga Eesti ajakirjandus sellest omal ajal ei kirjutanud. Võib-olla spordiajakirjanikud ei teadnudki sellest. Selle asemel avaldas ajakirjandus igasuguseid muid põhjusi, mida iganes Salumäe oma nurjunud esinemise põhjenduseks tõi.

Küsite, kust ma kõike seda tean, kas olin kusagil kolmandaks? Ei olnud. Tean seepärast, et ma ei tee ainult trenni, vaid loen ka raamatuid. Sellest kõigest, millest siin rääkisin, on Salumäe ise kirjutanud oma elulooraamatus «Agulist maailmaareenile».

Tihtipeale on põhjused, miks kellelgi võistlus aia taha läks, väga kummalised ja isiklikku laadi. Tänases, neljapäevases Tartu Postimehes kirjutan, miks lõppes suve lõpul Hiinas Nanjingis noorte suveolümpial totaalse fiaskoga Eesti suurima medalilootuse Hans-Christian Hausenbergi võistlus kaugushüppes. Noormees, kes oli enne seda purustanud Valter Külveti nimele kuulunud Eesti A-klassi habemega rekordi 7.36 ning viinud uue rekordi 7.55ni, ei saanud Nanjingis finaalis neljal (sic!) katsel tulemust kirja ning lõpetas võistluse nulliga. Eesti ajakirjandus kirjutas ainult nulli-faktist, Õhtuleht tembeldas ta koguni aasta nullimeheks, aga milles võis olla läbikukkumise põhjus, seda ei vaevunud keegi uurima. Ma siis täitsin oma kirjutisega selle piinliku tühiku Eesti spordiloos.

Hausenbergi loo tarvis taustainfot kogudes kuulsin igasuguseid huvitavaid lugusid Eesti spordist, mida teiega siin diskreetselt jagan. Näiteks sellest, miks üks Eesti pallimängukoondislane oli mitu mängu moraalselt rivist väljas. Ta oli tantsutüdrukuga liiga lähedaseks saanud ja siis haledalt sisse kukkunud. Või näiteks sellest, kuidas ühe Eesti aegadepõlise eduala esindaja, olümpiale jõudnud mees oli oma pruudiga, temast tulemuste poolest veelgi tublima tegijaga enne väga-väga tähtsat võistlust lõpparve teinud, mis mõistagi lõi endise pruudi rivist nii välja, et võistlusest ei tulnud tal midagi välja (sõnakordus taotluslik). Või näiteks sellest, kuidas üks kaunis sportlanna pidi enne tähtvõistlust pisaraid neelama, kui treener, kel enda lapse huvid mängus, otsustas teda enne starti vajalikku varustust jagades – õigemini, peaaegu et mittejagades – moraalselt õõnestada.

Jah, sportlased on ka inimesed ning kõik, mis on inimlik, pole neilegi võõras. Enamgi veel: isiklik elu mõjutab nende tulemusi sagedamini, kui oskame arvata. Kahjuks enamasti me neist põhjustest ei kuule, sest nii mõnigi kord on tegemist piinlike olukordadega, mistõttu tuleb huvilistel rahulduda spekuleerimisega või sportlaste väheusutavate hädavalede kuulamisega (suusad ei pidanud, heitering oli libe jne). Aga kui tegemist on situatsioonidega, kus pole midagi häbeneda – nagu Hans-Christian Hausenbergi nullivõistlus Hiinas –, siis on igati õige samm, nagu selle astus noormehe vanaema Karin Hausenberg, kui üldsust ajakirjanduse vahendusel tegelikest põhjustest teavitada. Et ekslikke arvamusi ja vildakaid järeldusi ära hoida

Või arvab keegi teisiti?
******
Tower of Babel, Arches National Park, Moab, Utah, 25. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Jane Salumäe oma elukaaslase Andresega septembris 1999. Foto autor: Krista Väli, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Jane Salumäe oma elulooraamatu «Agulist maailmaareenile» esitlusel novembri lõpus 2012. Foto autor: Tairo Lutter, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Hans-Christian Hausenberg hüppab kaugust veebruaris Eesti talvistel meistrivõistlustel. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 4: Hans-Christian Hausenberg oma vanaema ja treeneri Karin Hausenbergiga 2013. aasta juunis. Foto autor: Mari Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 5: Hans-Christian Hausenberg (keskel) finišeerimas tänavu juunis 100 meetri jooksus Gustav Sule mälestusvõistlustel Tartus. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

85 Kommentaarid:

At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on ... eh, peab kohe sõna otsima - tahaks omakeelset, kuid eesti keeles napib sellistest sõnadest - AMAZING! Ülihästi kirjutatud!

 
At 19:08, Anonymous Anonüümne said...

Tõsi ta on. Blogides nikerdajate või Pulleritsu stiili imiteerijate (dr Holden) tasemega võrreldes hoopis teine sügavus ja kvaliteet. Muide, miks see saksiku nimega andekas noormees endale Eesti nime ei võta?

 
At 19:22, Anonymous Anonüümne said...

Lahe lugemine. Esimese hooga vaatasin, et fotol 1 on Tiidrek ja Mukunga.

 
At 19:29, Anonymous Anonüümne said...

Hea ja asjalik jutt ja asjal on jumet - mul oli ka umbes aastal 2000 midagi nii, et vahetult enne jalkalahinguid Saue MV-l põrutasin 1 naisega ja platsil olid jalad pehmed ja eriti ei skoorinud aga õppisin vigadest ja juba aastal 2012 enne Tartu RM unustasin naised, võtsin eelneval õhtul nii mõnedki õlled ja järgmisel päeval oli elu siiani parim tulemus! Naised ja suhted segavad sporti aga ilma naisteta samas nagu ei saa ka :-)

 
At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

Õlu on hea taastusjook.
Õlu sobib hästi ka maratonieelseks tankimiseks.
Õli ja sport - neid tuleb võtta mõnuga!
Rajal konkurendid, õllelauas semud!
jne
Saku Õlletehas on EKJL partner

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen põrutanud paar tundi enne starti ka, tegin veel eesti rekordi, pärast mõtlesin, et kui ei oleks, kas siis üldse oleks teinud reksi või veel parem tulemus. Mis blogide kroonimata kuningas arvab?

 
At 23:21, Anonymous Juha Peedo said...

Noo noo, 22:45, ära nüüd nii ka ülba! Ma saaks veel aru kui põrutamise ajal oleks Eesti rekordi teinud või sinna lähedale, siis küll jah, aga see enne starti värk, tead, see on selline spordimehe tavaline argipäev, et enne starti paned ja põrutad tühjaks ja siis on hea kerge hommikul joonele minna. Nothing special.

 
At 01:26, Anonymous Anonüümne said...

> + Kõigļe täíe aruga iníméstele tėadaoļévalt on ĶO
> GU péėsėķs TÄĮEGA ņiivôrd räpnė, ilgé ja térvisėle
> ohtlļk pérverssus, et sėlléga tégeļevad ehk vaid
> üksįkud, éritį räįgé kiįksuģa pėrvaríd.
> Eés
> tį Séksuaaltérvįse Liįdu al. E.S.Ţ.Ļ.-i aétav mö
> ļa on tégelįkult sihįtud péđédeļe, et nad teinétei
> se pérséįd puhťa räbalątéks ei ŕapįks, kuna nende
> lappįminé lähéks Haįgékassale kallįks. Kusjuurés s
> élle kuuļamįne on iségi néile vabątahťlik. Séepäŕa
> st ei saa see E.S.Ţ.Ļ.-i joga ka koolįďe ôppėmatér
> jal olla. Péalegi saab E.S.Ţ.Ļ. oma juŕą ajada vaí
> d seal, kuhu kuťsutaksé ja koolįdésse érįti ei kuť
> suta, kuna péeséķsíkoolįtust pole ühégi noŕmaaļse
> kooli õppékąvas.
> Mískįpärast on Harįďus-Teaď
> usmįn. oma méelėtus péđėfoobsuséhįrmus E.S.Ţ.Ļ.-i
> jauŕamįse karįsťamatust kogémata kiņnįtanudki.
>
> Loomulįķult ei sooví meíe sėlgŕootud amétįd, aş
> utuséd, aŕstįd, étç. oma sįssétulékutes kaoťada ja
> seépäŕast péavaďki "ķohusťuslįkult" seda E.S.Ţ.Ļ.
> -i péđėstunud įba kaasa ümîséma. :D
> ,

 
At 09:50, Anonymous Vandersant said...

Õige mehed!
ikka tühjaks. ikka tühjaks. ja siis võistlustulle. ja siis kotile puhkama. ja siis kõik otsast peale.

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

Priit kirjutab elust, kommijad on kahjuks ikka häbiväärsed lati alt läbi hüppajad.

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Palume siis ad hominem selgitust, miks siinne blogija on seni temposõitude protokollis nullimees.

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Palume siis ad hominem selgitust, miks siinne blogija on seni temposõitude protokollis nullimees.

 
At 11:55, Blogger Priit Pullerits said...

ma ei ole mingi elukutseline sportlane, et pean tingimata mingitel võistlustel osalema. Ma olen tavaline eesti inimene, kes sõidab seal, kus tahab.
Võin sama luuaga vastu äsada: miks näiteks teie, kes ta oma küsimuse kaks korda esitasite - olge rahulik, ma saan ühest korrast aru küll - jätkuvalt, nagu enamik teisigi, olete siin blogis ainult anonüümne number (ehk kellaaeg), miks ma teie nime siit jätkuvalt ei leia?

 
At 14:03, Blogger Priit Pullerits said...

Hea meel ja uhke tunne on teatada, et eesti rahvas on rääkinud:

TNS Emori läbiviidud tuhande küsitletuga uuringu tulemuste kohaselt ei toeta 67 % ehk kaks kolmandikku Eesti ühiskonna liikmetest homoseksuaalsete suhete riiklikku tunnustamist perekonnana.

Kuigi mind ei küsitletud, olen üks selle 67 % seas. Kas teie olete ka?

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

No kui vanama paneb lendama nii kui fotol 3 (väga vinge jäädvustus!), siis olgu ta alati võistlustel kaasas.

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Sageli on sportlastel omad ebausud-talismanid. Kas see on nüüd tõde, põhjendamaks noorsportlase ebaõnne - võib-olla. Tõe teadasaamiseks rääkisite ju ka noormehe võistlus- või toakaaslastega, kes olid koos liimist-lahti olnud sportlasega?

 
At 16:06, Anonymous Anonüümne said...

Mhh, nüüd loen põhjustest aga enne pidin lugema iba, mis paistis kohe ibana välja ja ükski ajakirjanik ei häbenenud tookord, et ta ruuporist iba ajas. Milleks siis enam tõest rääkida kui ibaga sai papp tasku pistetud, kas tegemist on miski ajakirjandusliku süümekaga millest kuidagi hing ei suuda vabaneda ja proovitakse õlekõrrest kinni haarates, et äkki on ärarääkimisest abi? Mis räägib rahvatarkus sellisest tegevusest uppujale? Mulle meeldib, üks Estonialt pääsenud tütarlapse kirjeldus, et kuidas ta pääsemiseks rapsis edukalt jalgadega, et vabaneda tema külge klammerdunud käest. See mälupilt uppujast elab temaga nüüd igavesti, sellest rääkimisest pole abi, ikka kerkib see kogemus esile. Sama ka iba pasundajate puhul, räägi palju sa räägid aga süümekate vastu pole sellest abi.

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

Loomulikult 67% hulgas. See pedenduse propaganda on juba ammu üle igasuguse hea maitse piiri. Kui selline rahva enamuse mõnitamine jätkub, siis ma ei oleks üllatunud kui mõni mees automaadi järgi haarab...

 
At 17:50, Blogger Priit Pullerits said...

17:46, jah, ka mina ei oleks sellest üllatunud.

16:23 - ei arva hästi, kui ajakirjandus tahetakse asendada sisuloomega. Teie ju kõik siin loote sisu, aga reporteritöö ehk ajakirjanduse A-d ja O-d teen ainult mina. teie kommentaarid on teretulnud, ärge saage valesti aru, aga teie sisuloome siin ei ole ajakirjandus.

 
At 18:01, Anonymous Manitoba Ants said...

... siis ma ei oleks üllatunud kui mõni mees automaadi järgi haarab...

ärge mehed ulmet oodake. Meil eestlastel on nii vagased emotsioonid, kui keegi midagi tõsisemat haarab, siis on selleks mõni eestimaalane (aga kindlasti mitte eestlane)
Vene aeg oli? Oli. Kas mõni eestlane pani ennast protestiks põlema? Ei mitte ükski. Leedukaid selliseid oli 2, lätlasi 1, poolast ja tsehhist mitmeid.

 
At 18:11, Blogger Priit Pullerits said...

Aga no muidugi, kui ajakirjandust tehakse nii, nagu seda teevad BNS ja keegi Martin Gorris seal, siis selline ajakirjandus ei erine küll millegi poolest sisuloomest. Vaadake seda, milline uskumatu faktide väänamine ja manipulatsioon:

03 okt 2014 15:51 |Category: Siseuudised

Samasooliste kooselu vastu on ligi pooled eestimaalased

TALLINN, 3. oktoober, BNS - Uuringutulemustest selgub, et 51 protsenti eestimaalastest ei poolda üldse homoseksuaalse paari kooselu riiklikku tunnustamist perekonnana, seejuures võib antud tulemus olla statistilise vea korral ka vaid 47,9 protsenti.
*
Kui te ütlete, et Eesti ajakirjanduses tegutsevad faktidega meelevaldselt ringikäivad lollpead, kelle järele valvavad vastutustundetud toimetajad, siis mul on väga raske teile vastu vaielda.

 
At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

Vastu võib olla või 120%,
läbi suruvad nad selle niikuinii. Brüssel nõuab, mis teed.

 
At 18:44, Anonymous Karl-Geivald said...

"Postimeest" sirvides võiks arvata, et 80% eestimaa elanikest on russofoobid. Sest 80% Postimehest on nii või teisiti pühendatud Venemaa ja eesti venelaste kallal näägutamisele. Näiteks kirjutab seal fašistlike sõjakurjategijate elulookirjutaja Olev Remsu, kuidas eestlased ikka on nii ja venelased naa. (Kusjuures Remsu, end Remsujevi nimi viitab mingitele sügavatel isiklikele kompleksidele antud teemal). Kas me saame siis Postimehe põhjal otsustada, et 80% eestlaste jaoks on "vene küsimus" A ja O? Ei, muidugi me ei saa seda otsustada. Valdavale osale on see, mida Postimehes aetakse, üpris "pohhuj".
Täpsemalt sama moodi, küsime, mida see 67% näitab? See ei näita mitte midagi! Usun, et ENAMUS eestimaalasi on seda meelt, et homod-lesbid saaksid oma asjad aetud, nende õigused oleks kaitstud ja rahu maa peal. Seda ettepandud seadus ta tahab saavutada.

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

Vaene Karl-Geivald,
kuhu nagi otsa sa oma mõistuse riputasid? Sinu tekstist 100% on kahjuks väär. Postimehe artiklid on tegelikult estofoobsed. Postimees on kahjuks endise EPLO kui liberalismi, globalismi, terava antirahvusluse ja estofoobse rolli enda peale võtnud. Ei möödu päevagi kui seal ei tambitaks topeltkodakondsuse, kakskeelsuse, vene koolide säilitamise, jms. teemasid. Eesti rahvas on väsinud sellest. Ei ole ime et kommentaatorid vene naabrust neavad. Selleks on põhjust. Vaid tobedaid "Putin on loll" kommentaare võiks vähem olla. Putin on tegelikult väga nutikas. Meie kahjuks.

 
At 19:39, Anonymous Karl-Geivald said...

18:56 näitab, et eestlased on kõvast puust. Eriti sealt pea poolelt. Erki Nool on spordis väga kõva meest. Riigikogulasena ei ole kahjuks paremat leidnud kui geiteema. Tegelikult oleks vahva, kui Erki Nool Riigikogu debatil kapist välja tuleks. Rekordiraamatusse saaks pallipõrgataja-maratoonarite kõrvale veel üks eesti mees. Tiidrek Nurmele aga kapist väljatulekut ei soovi. Pole kellegi asi, mida nad Mukungaga partnerluskokkuleppe alusel ajavad.

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

Olen ammu arvanud, et Eesti tippspordis on kõige suurem puudus just psühholoogilisest toetusest ja strateegiast. Tore on, et keegi kõrval tehnikat aitab kohendada, aga sageli on puudu strateegist, kes vastaseid analüüsib ja võistleja kindla plaaniga "lahingusse" saadab. Usun, et mitmedki medalid ning läbipõlemised on selle taha jäänud. Saadetakse küll ulme taustajõud olümpiatele, aga vajalikul hetkel on sportlane ikka üksi oma muredega.

Sportlased on aastaid ja aastaid harjutanud, töö on tehtud, tiitlivõistlusel ei ole enam midagi parandada, lihtsalt keegi peab sportlast veenma, et nüüd on vaja minna ja võita.

V.

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

Jaa 22:28 tabab pointi.

Aastaid tagasi märkasid paljud ühte visa ajakirjanikku, kes kimas naise Optimaga. Oli näha, et sisu mehes jätkub kuid olematu varustuse tõttu oli ta lihtne saak igasugustele korralikuma riistvaraga matkajatele.

Siis sündis ime, korruptsiooniministeeriumi PR tiib toetas isiklikult korralikke lennuharjutusi sooritanud meest ja ennnäe ta hakkaski lendama ning lõpuks soetas endale laenatu asemel lausa 2 ratast ning iga aastaga tulemused muudkui paranesid ja paranesid. Tõsi röögatut tipptulemust tulnud ei ole, ju siis on toetav tiib jäänud nõrgaks ja taustastrateegid pole piisavalt pädevad motivatsioonikõnede ja materiaalse poolega toetamaks ja sinna need tulemused jäävadki. Meil siin on juhtideks europehmod. Ühtegi Suurt Aleksandrit näha ei ole kes mehed maailma tasemel liikuma paneks.

 
At 00:12, Anonymous Anonüümne said...

Kas see Pullerits, kes siin anonüümseid kommentaatoreid terroriseerib, Ameerikas mormoonide poolt ei saanud mitte ümber ristitud ja ühtlasi ka uue nime?

 
At 11:01, Blogger Priit Pullerits said...

Jõudu, mehed, mu tänane suur lugu PMis räägib küll tulisest reklaamiskandaalist, ent selle varjust näitan palju suuremat ja olulisemat probleemi: kuidas häälekas ja agressiivne vähemus võib terroriseerida ühiskonna enamust ning panna saba jalge vahele tõmbama nii loomeinimesi kui ärijuhte. Kahjuks on see sümptomaatiline meie ajastule, ja te saate kahtlemata aru, mida ja keda ma silmas pean:
http://tarbija24.postimees.ee/2942587/firmajuht-koolipoiss-voi-hipster

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Reklaam ja eriti reklaam Eestis on keeruline, isegi ohtlik teema. vanameister saab oma artiklis muidugi elegantselt hakkama.

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Vanameister? Kes on härra Pullerits ise sotsiaalselt kuuluvuselt. Eks ikka seesama "loomeintelligents"(ajalehes kirjutamine ka ju loometöö) kellele meeldib tavalisi inimesi provotseerida ja õrritada, tavaliselt inimesele "kõrge kaarega" peale kusta. Kui tavaline inimene aga selle peale vihastab ja ähvardab molli anda, kus siis on "loomeintelligendil" äkki KISA LAHTI!
Ei näe probleemi, kui need, kes molli küsivad, seda ka saavad. ja vastu molli saada tahtjaid on meil oi kui palju.

 
At 12:10, Anonymous Anonüümne said...

Mart Luik pani praegu kogu Postimehe toimetusele maratonirajal ära.

 
At 12:10, Anonymous Anonüümne said...

Väga õige. Väikelinnades küsib iga teine molli.

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

Situatsioon on keeruline, aga Priit paneb kulda.

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

Demokraatia rõõmud

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

http://tartu.postimees.ee/2942867/linnamaratoni-voitjad-andsid-endast-viimast

Zurnalistika rõõmud ja mured. Juba pealkiri on ülimalt konarlik. Sisu aga väga jooksuportaalilik - samade väljendite kordus igas lauses, nagu eesti keeles ei oleks sünonüüme, ... väga palju on ilma sisuta lauseid.

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Priidu artikkel on tugevalt kallutatud korporatiivmeedia poole. Artiklis on täielikult kajastamata regulaarne loomevargus copywraitimisel. Ükski reklaamiidee ei sünni ju selle looja peas vaid elus eneses ja jõuab vormistaja kätte erinevate infokanalite kaudu. Loomulikult ei huvita kundet kunagi, et keda plagieeritakse vaid genereeritav tähelepanu. Seega on artiklis lambukesena esinev looja kahjuks hoopis hunt kellelt PP üritab pesta maha patuoina tiitlit.

Sellega seoses tuli meelde üks plagiaadi juhtum kus PM premeeris tolle loojaid miski auhinnaga ning jättis idee autori täiesti tähelepanuta ehk nii öelda usaldas reklaamiloojaid ja lasi sisuliselt sellega autorile "kõrge kaarega", et vaata kui sa pole meiega siis pole sind olemaski aga need kes töötavad meiele saavad siit ka oma ärile abi.

 
At 16:15, Anonymous Karl Arnoldt R. said...

Muidu on Priidu kirjatööd väga head, nö. kogu eesti rahvale. Seekordne on kahjuks kaldu kapitalistide ja ekspluataatorite klassi suunas. Mida peavad mõtlema tuhanded noored töölisklassi naised? Neil pole lootustki sellistele eliitkingadele. Ammugi pole lootust omaniku naiseks saada. Sekretäri kohta ära mitte loodagi magamata silmade ja tööst punaste näppudega. Priit, võta ennast kokku! Sinus on Martin Eedeni ainest. Vaja see ainult välja arendada. Eesti rahvale on tarvis oma jõulist Jack Londonit. Noortest pedekirjanikest ei ole ju asja.
/lugupidamisega Karl Arnoldt R.

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Priit paneb kulda.

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

Kriitikud olete te sitad. Priit kirjutab nagu noor Balzac - nõtkelt, sujuvalt, kaasakiskuvalt, te ei saa vaid aru sellest, puupead.

 
At 17:53, Anonymous Anonüümne said...

Mehed! ärge unustage peamist!
We must chase them down to the Gates of Hell! And if possible, even further!

 
At 18:05, Anonymous Anonüümne said...

HULLEM KUI EBOLA
Tartu-Tallinn, 4. oktoober
"Jooksuportaali stiil" on nüüd levinud ka Postimehe veergudele. Esialgu küll Tartu väljaandesse. Edasine levik on väga tõenäoline. Hoiatame kõigi spordisõpru ja palume olla tähelepanelik. Nakkusest a la "naistest näitas kiireimat minekut Annika Vaher" ja "teisena lõpetas 46-aastane vanameister Vjatšeslav Košelev" või "naistest jäi poolmaratonil teistele püüdmatuks Lily Luik" (kelle järgmine eesmärk on Torino maraton) pole välistatud ka spordiblogid.

 
At 18:17, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, aitäh, võrdlused Jack Londoni ja Honore de Balzaciga (ning mitte hiljuti vist ka Ernest Hemingwayga) on siiski liiga lennukad. Esialgu pole midagi võrrelda isegi kohalikult kamaralt sirgunud tegijatega, nagu Taaramäe Rein ja Kangerti Tanel, kellelt saan kalendriga, kuigi näiteks tänagi, laupäeval, sõitsin 52,6 km täitsa mõõdukalt 1:36.56ga, keskmine kiirus 32,55 km/h - aga sellise kiirusega ei ole isegi Eestis midagi peale hakata. Või on?

 
At 18:34, Anonymous Anonüümne said...

Mitte ratas ega korvpall, vaid kuningas jalgpall pidi olema spordiala number üks. Kas aga on? Lemsalu püüab intriigi üles kiskuda et "Podholjužin tegi 3.minutil topeltvea", kuid .... kuid tribüünid on ikka tühjad. Vaadake Õhtulehest ja "elage kaasa"! Pohlak on FIFA käest suured rahad välja nurunud, mida aga ei ole, see on Eesti kohalik jalgpall.

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

Jack London, Ameerika rahva suur poeg suri 40 aastaselt mitme haiguse tagajärjel. Üheks põhjuseks kindlasti ka alkohoolsete jookide sagedasem manustamine. Tema hauatähis on maailma kõige tagasihoidlikum, see on lihtne sammaldunud kivi tema koduaias Kalifornias, vikipeedias nähtaval. Nii et Vana-Liivimaa suurmehed, teile siin väike eeskuju.

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

Minu meelest on PP hoopis süntaksi meister. Seda kannatab nautida isegi siis, kui tekst kõneleb Šotsi olümpiast, võrdõiguslikkusest, Rootsi Kuningriigist või ajateenistusest okupeeritud Karjalas. Rind- ja põimlausete tulevärk jätab küll stiililiselt närvilisevõitu mulje, kuid võistelda saaks PP selles distsipliinis kellega iganes, mõõdetagu seda siis või kirjavahemärkide arvus.
Teksti mõttes meeldib mulle siin Lembit Kauna keelatud biograafia tundmatu(d) tutvustaja(d) ja mitte nii tundmatu luuleridade autor.

 
At 23:14, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu kirjutamisstiil meenutab korvpallurit, kes põrgatab intensiivselt, hea jalgade töö, meisterlik pallikäsitlus, ühe-käe dribble, kahe-käe dribble, petteliigutused, võitleb kujuteldavate kaitsjatega, isegi jalgade vahelt laseb palli läbi. Läheb pealeviskele ja vahel skoorib ka. Vahel tuleb aga ball drop.

 
At 23:21, Anonymous Anonüümne said...

Jajah. Mängib jalgpalli koguaeg kätega nagu barakistanis.

 
At 01:17, Anonymous Anonüümne said...

Mõõdukus on suurim voorus,.
Aga võib-olla on hoopis pahe.
Nelja nädalaga kolmel maratonil
jooksis saarlanna Vaher.

- -
Suure Sõja järel tuleb tõenäoliselt Suur Revolutsioon. Pidage seda seal Postimehes silmas.
Mõni ootab sõda,
mõni juba - Revolutsiooni.

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Jooksuportaal, ERR Sport, delfi, Run is fun, "Jooksusõber", "Kuidas minust sai jooksja", Marathon100, Konnula jooksublogi, Jooksupäevik, dr Holdeni blogi, etc, etc... Pullerits beats them all.

 
At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

Tiidrek Nurme keenialasest treeningupartner Mukunga võitis uue rajarekordiga Paide Türi jooksu. Õnnitleme!

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits beats them all with a huge margin. Hjuudž, hjuudž.

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

16:56 väga täpselt väljendatud

 
At 18:10, Anonymous Anonüümne said...

Kõvad mehed on nad kõik

 
At 18:30, Blogger Priit Pullerits said...

11:37, 16:56 ja 17:49 ja kõik siinsed lugejad ja kommentaatorid - jah, meie võidame kõiki teisi, meie võidame kõiki teisi tõesti suure ülekaaluga, seda tänu meie ühisele tegutsemisele - paneme samamoodi edasi ja mitte keegi ei astu meile kannule, sest meie käes on võim ja meie päralt on tulevik, kuni me ise alla ei anna. Meie käes on võidu lipp!

 
At 18:43, Anonymous Anonüümne said...

Jah Priit me oleme sinuga. Võiduka lõpuni. See "võidukas" tähenduab küll eesti rahvuse hääbumist, aga mis me siin teha saame.

 
At 18:49, Anonymous Spordimees said...

Hääl saalist: "ÕIGE !!!"

 
At 19:07, Anonymous Paul Bunker said...

Ma olen seda pidevalt rääkinud et uus president, peaminister, välis- ja siseminister, rahandusminister ja Kaitseväe juhataja ja peaprokurör tuleb valida Priidu kamanda meeste hulgast. EOK president muidugi ka. Nemad on tõestanud oma eestimeelsust ja printsipiaalsust.

 
At 20:07, Anonymous Anonüümne said...

Kas 'Pullerits beats them by WIDE margin' poleks siiski realistlikum?

See treeningpartneri värk.. TASSi stiil elab ja võidab. Kolmanda põlvkonna tippkommunisti Marju Lauristini protežeena Ameerikas õppinud ajakirjanik Pullerits peaks oma ülikooliõpiku "Ajakirjanduse põhižanrid" mõnede seisukohad ehk üle vaatama.

 
At 20:19, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, 20:07, mitte mingil juhul - see oleks allaandmine, mille just eelmises kommentaaris kuulutasin teie aplausi saatel vastuvõetamatuks.

 
At 20:26, Blogger Priit Pullerits said...

Lugesin just Elaine N. Aroni maailmas laineid löövast raamatust "Ülitundlik inimene" mõtlemapanevaid ridu:

"Olgu mis on, maailm allub järjest enam agressiivsete - väljapoole laieneda soovivate, kasvavate, konkureerivate ja võidule orienteeritud - kultuuride kontrollile. See on tingitud asjaolust, et kultuuride kokkupuutel jääb võit reeglina agressiivsele."

Kas kellelgi veel on küsimusi ja kahtlust, miks siin blogis leviv jõuline, võidule orienteeritud, kompromissitu, võitluslik, alistumatu hoiak on parim, ülimuslik, tulevikule ja ellujäämisele orienteeritud ning miks see hoiak ning ellusuhtumine, mis vaatab meile vasu Euroopast ning mille rüppe Eesti ametlik doktriin ka Eestit surub, on hukatuslik ja enamgi veel - riigi- ja rahvavaenulik?

Seni kui see blogi suudab koondada eesti mehi, on Eestil veel lootust - see võiks olla selle blogi uus moto.

 
At 20:52, Anonymous Anonüümne said...

Õige! Ja et blogis kokkulepitu jääks pelgaks talk-show-ks, tuleb koonduda - ja seejärel ühiselt välja astuda!

 
At 21:00, Anonymous Spordimehed ühendkooris said...

Hääled saalist: "ÕIGE, LOOTUST, ÕIGE, NIIKAUA VEEL LOOTUST !!!"

 
At 21:07, Anonymous R said...

Täna õhtune AK ja Astrid Kannel. Piinlik.

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

20:26 on klassika! Uus moto võiks jah olla sedalaadi.
Kuigi, kui nüüd aus olla, siis kõigest Euroopa pehmusest hoolimata jäävad alles miljonirahvad, isegi 8 miljonilisel rootsil ja soomel on lootust, sest muulaste arv ei ületa kriitilist. Teine asi on 3 balti rahvaga. See et meile vaenulik garnison sisse jäeti ... Balti rahvad olid katsejäneseks. Nööritõmbajad tahtsid näha kui kaugele võib minna. Toimus see kuulsa muinasjutu järgi et enne söödi Väikse Peetri toidukott tühjaks.

 
At 22:12, Blogger Priit Pullerits said...

Piisas mul siin vaid eelmises kommentaaris välja tuua, et Eesti kipub Euroopa kiiluvees pehmeks muutuma, kui ETV teatas juba pelgalt tunni aja pärast oma promoklipis, et Eesti jalgpallimeeskond jätkab Euroopa vallutamist - jah, just nii Tiisler juunior kuulutaski! Vägev!

Aga mis see Kannel suust välja ajas?

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

Maadevallutamiseks peaks eeldusena liigesed heas korras olema. Lech Walesa lubab ka, relv käes Moskva väravatest võitjana sisse astuda. Walesa on srrejuures juba vana mees. Poolakad tõesti, oli aeg, kus määrasid, kes Moskvas tsaariks sai. See oli kusagil ca 1600. Pärast seda jagati Poolat ennast, sh Vene Impeeriumi poolt kolmel korral. Aga edu poolakatele.

 
At 00:23, Anonymous Anonüümne said...

Jajah PP loeb 17 aastat vanu laineid. Kas makulatuuri lugemisest tasub ikka nii vaimustuda, et seda siin tsiteerida? Nende sõnade väljaütlemisest jäi veel 5 aastat Iraagi sõjani.

 
At 07:49, Anonymous R said...

Kannel, Delfi, EPL ja Postimees - kõik ühe vitsaga löödud. Nende arvates osales meeleavaldusel lollid ja vihased vanurid, kes ei tea, kuidas tänapäeval elu käib. Kannel lausa irvitas tobedalt. Tegelikkus oli see, et kohal väga palju rahumeelseid inimesi igas vanuses ja mühendas see, et neile läheb Eesti riik korda

Näha oli ka sotse: Nestor, Raud ja Prants, kes veetsid aega kaugel nurgas geiaktivistidega.

Kellele üldse rahva tahe korda läheb?
Kas Iff sai ise ka aru, milles osaleb?

 
At 08:36, Anonymous Anonüümne said...

Kannel oli tõesti väga väga ebameeldiv.

Miks mina vana homo pean tsiklismi uudiseid edastama?
http://sport.delfi.ee/news/jalgrattasport/uudised/dopingujuhtumid-voivad-astana-jatta-world-touri-litsentsita.d?id=69884327

 
At 08:56, Blogger Priit Pullerits said...

veel näiteid meedia manipulatsioonidest Eestis.

Elu24 kuulutab pealkirjas:
Tuhanded eestlased on oma Facebooki profiilifotodel kasutusele võtnud «KOOS» badge'i, et pöörata tähelepanu kooseluseadusele ja võrdsetele võimalustele

Lugu ise algab nii:
Juba üle tuhande eestimaalase on oma Facebooki profiilifotodel kasutusele võtnud «KOOS» badge'i...

PP: kas panite tähele, kuidas tuhandetest pealkirjas sai loo algul veidi rohkem kui tuhat (juba üle tuhande)? Vastik, vastik, vastik!

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Teegelikult Priit oleme ausad - saidilt nähtub, et juba on ühinenud selle kampaaniaga pea 5000 inimest, peamiselt noored. Noored on hukas.

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/the-independent-usa-ja-vene-kristlased-on-moodustanud-eesti-homode-vastu-liidu?id=69883325

Väga piinlik lugeda sellist kiidujuttu. Aegade jooksul on mitmeid kirjutisi kus Eestit kiidetakse küll lairiba, küll ilmalikkuse jms. kahtlase sousti eest. Kõige hullem on see "identifitseeritakse ennast põhjamaana". Haige jutt. Me ise taome nagu ahv endale vastu rinda kui Põhjamaa me oleme. Põhjamaast, ehk iseseisvast elust lahutab meid kuristik. Paljuski on ses süüdi ajalugu, kuid 23 aastaga oleks ehk saanud midagi ära teha. Meile ei antud võimalust. Uus bolševism ehk nwo langes robinal kaela. Ühiskond on meil ju totalitaarsem kui ENSV ajal oli. Meil on küll pangakaart ja id-kaart, kuid nende omamiseks pead sa ühiskonnas mutrikesena sees olema. Viimased laused läksid küll teemast (põhjamaa) mööda. Ehk vabandate.

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Hämmastav on Eesti ajakirjandusvabaduse ülistamine. Kus otsast seda vabadust leida, igatahes sabaotsast seda ka ei leia. Lugege ikka Delfit, Postimeest ja vaadake ERR, saate detailideni teada, mis toimub Hong-Kongis. Parem kui te ise ei mõtle lugege ja kinnistage endale seda infot, nii jõuate varsti teadmiseni, et olete õilsameelsed ja võitmatud.

Ahja ärge Nõmme raadiot kuulake.

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Kalmet võiks avalikult vabandada!

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

Mul on vist midagi kahe silma vahele jäänud, mida see Kalmet tegi?

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

Henrik Kalmetist

Meedias ja sotsiaalmeedias hakkas pärast meeleavaldust raevukalt levima järgnev pilt, millel roosa mantli, roosa mütsiga ja põsele maalitud liblikaga tüdruk hoiab käes roosat õhupalli kirjaga "PEDED KOJU KAPPI".
Antud õhupall pärineb kooseluseaduse pooldajate leerist. Täpsemalt jagas neid laiali "vaga vend" Henrik Kalmet, Tallinna Linnateatri näitleja, kes istub tõenäoliselt samas paadis Sihtasutusega Patriarhaadi ja Keskaja Kaitseks, mis kujutab endast SAPTK pilaportaali Facebookis.
Postimehe tugevalt kooseluseaduse toetajate poole kallutatud videoloos "Miks on inimesed kooseluseaduse vastu?", saab lisaks Mihkel Rauale sõna sekka öelda ka roosasid vihakõneõhupalle lennutav Kalmet, kes seisab seal nendega nagu roimar suitseva püssiga.
Lisaks Postimehe poolsele audiovisuaalsele dokumentatsioonile on olemas veel ka ühe osaleja ülesvõte hetkest, mil Kalmeti keskaegsesse rõivasse rüütatud seni tuvastamata kaaslane tõenäoliselt õhupalle laiali jagamas on.
See on lapse kuritarvitamine ja vihale õhutamine, kui kooseluseaduse pooldaja Henrik Kalmet jagab meeleavaldusel perekonna ja demokraatia kaitseks laiali õhupalle homoviha õhutavate loosungitega, misjärel lükatakse pahaaimamatu laps koos vastse "kingitusega" julmalt Delfi fotograafi Rauno Volmari halastamatu objektiivi ette.

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

Kui 16:58 räägitu tõele vastab, siis mis sallivusest me saame rääkida kui peded või nende eeskõnelejad normaalsetele inimestele nii räigelt - sisuliselt ju - taha keeravad!
Sealjuures ei halastata ka lastele...
Ning sellistega peaksime me sallivad olema!?

 
At 17:41, Anonymous Anonüümne said...

Olen ka pannud tähele, et sallimatust külvab just see väike hulk agressiivseid vähemusi, aga nad teevad seda töölt palju ja mitmel rindel.

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

17:23

Ei soovita sul nii kõvasti suud pruukida, Priit on siin korduvalt öelnud, et tema tütre kohta siin sõna ei võta. Niiet sa vana lödipüks ole ettevaatlik...!

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

NB! AINULT PULLERITSU BLOGIS - Eriintervjuu Ibrahim Mukungaga
-- Öelge, Ibrahim, kuidas kulges Paide-Türi jooks?
-- IM: "Läksin kohe algul eest ära. Poole maa pea oli vahe 30 sekundit. Kaks eestlast (üks oli natuke venelase moodi) suutsid lähemale võtta. Üks neist vedas teist. Staadioni väravatel vahel üks neist üritas spurtida, aga tal läks jalg kangeks ja teravat lõpuspurti enam ei tulnud."
-- Aga Iisakul?
-- IM: "Iisaku rahvajooksul alustasin kiirelt. Kiikasin siiski üle õla, et näha kui kaugel olen. Üks punase peaga pikk noormees võttis järgi. Tempo läks aga talle vist liiga kiireks. Lasi 10-15 meetrise vahe sisse. Kolmandal kilomeetril võttis natuke järgi, kuid hiljem ta lasi vahe uuesti tagasi. Lõpus läks meil mõlemal päris raskeks."
-- Aitäh! Kas selle aasta moonakott kodumaale on juba koos?
--Ei veel. Tuleb veel joosta.
--Edu!
--Tänan!

 
At 04:00, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 04:01, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 04:03, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 05:32, Blogger Unknown said...

www0525

canada goose
ugg outlet
prada sunglasses
michael kors outlet online
cleveland cavaliers jersey
christian louboutin outlet
coach factory outlet
canada goose outlet
michael kors handbags
coach handbags

 

Postita kommentaar

<< Esileht