esmaspäev, september 22, 2014

Pullerits: Kuidas ma tegin rattamaratonil kaks isiklikku rekordit?

Paar tundi pärast Tartu rattamaratoni lõppu helistas mulle Raido Kodanipork, Barcelona olümpia grupisõidu üheksas mees, ja tundis huvi, kuidas mul läks. Ta ise sai umbes 9000-lise aastakilometraaži pealt – sellest 7000 maanteel – neljase grupiga teistel üksvahe eest ära ning saavutas lõpuks igati tubli 11. koha. Oli minu vanuseklassis Alges Maasikmetsa järel teine.

Mul läks sedapuhku nii, et tulemus tuli ligi 120 kohta parem kui mullu ja aeg ka üle viie minuti kiirem: 3:11.03 ja 571. koht. Seda siis olukorras, kus vanusest lähtudes ei peaks nii suured arenguhüpped enam võimalikud olemas. Eriti arvestades, et minu hooaja ainus maastikusõit enne Tartu rattamaratoni oli nädal varem avatud raja sõit.

Kust see edasiminek siis tuli?

Võistlusnädalal võtsin koormused maha. Teisipäeval ja reedel väntasin maanteel rahulikult 18,5 km, laupäeval lisasin sellele 10,7, kui käisin A&T Spordis mehaanikuile oma Ameerikast toodud Treki ette näitamas. Kõik.

Päev enne starti andis Allan Oras, kes aastaid tagasi tuli Tartu rattamaratoni rajal Euroopa meistriks, nõu, et distantsi esimesel poolel sööksin energiavarude täiendamiseks batooni (tahket) ja alles teisel poolel võtaksin geeli (vedelat). Paningi taskusse ühe PowerBari, tegin selle ümbrise otsast veel katkigi, et rajal suutäis kiiremini kätte saada, aga tõin batooni puutumata finišisse. Veega lahjendatud Dexali geeli võtsin vaid korra, raja viimase kolmandiku peal. SiS-i spordijooki jõin kogu võistluse jooksul ühe pudeli. Teise pudeli tühjendasin enne starti Tehvandi staadioni tribüüni äärde peaaegu tilgatumaks – milleks lisaraskust kaasa vedada. Nii et toitumisest ega joomisest tulemus ei sõltu. Tõsi, Puka TPs valasin kurgust alla ühe heleda sisuga ampulli, mille olin juba kevadel enne Tartu rattarallit ostnud, ja Hellenurme TPs tegin sama ühe tumeda sisuga ampulliga, mis pidi kaitsma krampide tekke eest, kuigi see häda pole mind õnneks kummitanud.

Tartust Art Soonetsi kaheksakohalises Fordi bussis Tehvandi staadionile sõites tuletas ortopeed-traumatoloog Leho Rips, kes opereeris ligi kaks aastat tagasi mu paremat põlve, meelde oma vana väidet, et mu tempo kukub alla niipea, kui rajal tulevad auklikud ja juurikatega metsarajad. Seega teadsin, kust leida reserve. Ja kuna olin nädal varem raja läbi sõitnud, siis teadsin, millises seisus rada on – vahepeal polnud ju ka vihma sadanud –, mis lubas paljudest teistest, kes oludega nii hästi kursis polnud, rohkem riskida. Nii nägingi, et olin mitmeistki, kes minu ees ja järel sõitsid, singlitel uljam. Teiste seas möödusin metsa all ka dr Ripsist, kes, tõsi küll, taastub ikka veel tosina tunni pikkusest Šveitsi mägirattavõistlusest, kus tõusumeetreid kogunes üle 5000.

Jalgratturite keeli kihutasin nii mitmeski kohas, kus varasemail aastail olin ettevaatlikult laskunud, alla täie pasaga. Näiteks poolel maal, kui ühe talu ees tuleb teha s-kujuline manööver, millele järgneb kiire laskumine kivisel ja uuretega külateel liivasesse põhja ning sealt üles järgneb raja ilmselt raskeim-pikim tõus. Alustasin laskumist ligi 20-mehelise grupi sabas, võtsin paremale serva, rohupinnase äärele, ja vajutasin sealt täie lauluga alla. Seal, kus paljud teised laskumise põhjas liiva takerdusid, kasutasin inertsi ja tuiskasin paljudest rohuserval mööda. Siis lükkasin sisse kerge käigu ning väntasin sadulas istudes peaaegu kogu grupist mööda.

Samas hoidsin tõusudel alati varu. Ei ole mõtet hinge paelaga kaela sõita. Sest just siis, kui üles jõutud, tuleb pedaalidele vajutada ja kiirendada, mitte kulutada aega tõusust taastumiseks ning tirri lasta. Paljud, vaatasin, tegid selle vea. Näiteks esimesel metsaalusel lõigul, kui jõudsin raja kõige järsema, ehkki lühikese tõusu alla: ronisin seal sadulast ning tõukasin ratta käe kõrval üles. Minu kõrval pressis üks mees sadulas üles ning kuulsin-nägin, kuidas ta ähkis-puhkis-lõõtsutas. Mõttetu enda koormamine. Sain samal ajal jalgu sirutada ning olin üles jõudes senisest sõidust koguni veidi taastunud.

Ent kõige tähtsam oli ökonoomitada. Allan Oras oli mulle aastaid tagasi maininud, kui tähtis see on – kuidas tuleb liigutusi lausa poole vändapöörde haaval kokku hoida, et jõudu säästa. Olin otsustanud, et püüan ees tuule murdmist nii palju vältida, kui vähegi võimalik. Isegi olukordades, kus tundsin, et võiksin teiste tagant ette söösta ja kiiremini sõita, loobusin sellest mõttest, sest energiat ei maksa pillata. Tõsi, kahel korral see ei õnnestunud ning tuli ikka rivi ees ka teisi vedada. Lisaks jäin viimasel viiel kilomeetril korduvalt üksi. Ja poolteist kõige viimast kilomeetrit väntasin samuti ihuüksinda, sest ligi kümnene grupp, kes kilomeeter pärast Elva jõe ületust tagant tuli ja kellele sappa haakisin, sai poolteist kilomeetrit enne finišit pehmel saepurulõigul eest ära. Olen alalõpmata sinna takerdunud; pole veel aru saanud, milles peitub tolle lõigu kiire läbimise nipp.

Kuid veel üks asi oli oluline: ilmtingimata tuli hoolitseda selle eest, et enne kiireid lõike saaks ikka suurema grupi sisse. Näiteks Harimäe tõusul venis rivi pikaks ning hakkas paarkümmend meetrit eestpoolt rebenema. Vajutasin siis kohe tugevamini pedaalidele ja tõmbasin end eesmistele järele, et nonde tuules mäest alla kiire sõit saada. Sama juhtus enne, kui algas kiire laskumine Palu TP poole. Ja sama juhtus ka pärast Elva jõe esmakordset ületamist, 14 km enne lõppu, kui tikkusin maha jääma – aga võtsin end kokku ning tänu Haanja Rattaklubi sõitja Toomas Pindise ergutusele sain grupil ikka sabast kinni ning tänu sellele õnnestus järgmised kilomeetrid läbida suure hooga. Kui niisugustel kriitilistel hetkedel alla annad ja üksinda jääda, võid väga kergesti kaotada küllap minuti, ehk rohkemgi.

Pärast finišit, kui Eesti ühe parema maastikuratturi Caspar Austaga sõidumuljeid vahetasime, tunnistas ta, et rada oli väga kiire. Võitja Lätist tuli ju üle lõpujoone 2:29.11ga. Austa sai eestlastest kolmanda koha 2:31.30ga. Müstilised resultaadid, kas pole? Kaotasin Austale ligi 40 minutit. See on kolossaalne tasemevahe. Soonets oli minust napi nelja minuti jagu kiirem, aga koht oli rohkem kui saja võrra parem (3:07.00 ja 467.). Jah, minutites mõõdetuna pole vahe suur, aga mul on raske näha, kust suutnuks kärpida kas või poolteist minutit.

Kodanipork soostus siiski mu sõidustiili üle vaatama, kui selleks soovi avaldan. Ta pakkus, et kindlasti leiaks seal elemente, mida lihvida ja mille arvelt võiks tulemust parandada. Või oskab keegi juba praegu välja pakkuda, kus leidub kasutamata reserve?
******
Courthouse Towers, Arches National Park, Moab, Utah, 25. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Priit Pullerits võtab veerand tundi enne Tartu rattamaratoni algust sõõmu vett ja kallab seejärel ülejäänud pudeli sisu maha - nii palju vett pole vaja kaasa tassida. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: What are those chicks waiting and looking for? Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Ratturid rohumaal. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: Tolmupilv õhus. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 5: Raido Kodanipork (nr 11) läbib kurvi, kannul Aksel Nõmmela. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix 
Foto 6: Seljakott raskuseks seljas, kihutab leedulane Ignas Gylys mäest alla. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 7: Priit Pullerits pärast Tartu rattamaratoni lõpetamist. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 8: Art Soonets pärast Tartu rattamaratoni lõpetamist. Nägu naerul, sest Priit Pullerits jäi taas selja taha. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

105 Kommentaarid:

At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

Millised need rekordid siis olid? Aimata võiks et raja läbimise aeg on üks aga teine?

 
At 12:02, Anonymous mbn said...

No esiteks saaks ikka toitumisega juba oluliselt parandada tulemust. See on narr, et mm meister soovitab ja sa siis veel ikka arvad, et ta ei tea millest räägib :)

Sa küll ise ei tunne vajadust selle järgi, sest keha järk järgult harjub veidi kesisemates oludes veidi vähem pingutama. Kuid kui lõpuks, näiteks sellel viimasel kilomeetril, see saepuru tuleb, sina ei jõua vajutada, teistele on see lihtne. Sinu veri glükogeenist tühi ning uue käigu jaoks pole miskit lisa võtta. Sama on ka paljudes teistes kohtades, kus sa ilmselt suudaks teha parema pingutuse kui kehal oleks rohkem kütust peale võtta. Mingit muud trikki polegi seal saepuru peal - lihtsalt kõigil on seal vaja rohkem watte välja pigistada. Jalad käivad ikka sama moodi all ringi ja ratas veereb ka ikka edasi.

Võid rahulikult ka korra pingutada ja sööki proovida rajal :) ei pea machot mängima, et suudan läbida ilma söömata ja joomata. Kõik suudavad ;)

 
At 12:10, Blogger Priit Pullerits said...

Mõistlik jutt, mbn. Häda on selles, et kui kogu aeg käib kimamine ja pinnas on, nagu ta on, siis oli mul juba ampullidel korgi kinnitusest lahti saamisega tükk tegemist - samal ajal pead ju teise käega kindlalt juhtrauda hoidma -, lõpuks lihtsalt hammastega murdsin selle lahti. Seni kui seal batoonide kallal nikerdad, võivad teised ju eest ära sõita?

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Järgmisel aastal tuleb HRK krossisari kaasa teha ja ainuüksi selle arvelt saab 5-10 minutit võitu!

 
At 12:36, Anonymous mbn said...

Eks see toitumine on selline risk alati. Tuleb valida tõesti ohutum koht - sirge sileda pinnaga tee ja soovitavalt positsioon grupi äärel. Hea on kui keegi vedajatest hakkab parajasti jooma/sööma, siis korraks tekib grupis selline mõnus paus vajutamisest ning kõik võtavad midagi.
Joogipunktid on üldiselt jällegi päris valusad kohad, kus üldjuhul grupid katkevad. Samas seekord oli tihti nii et paar km-i peale punkti tehti selline jooming :)
Ampull on muidugi minujaoks eelkõige hädaabi vahend, neid on tõepoolest tülikas avada. Pigem siis juba tarbida näiteks magneesiumi rikast batooni sõidu ajal igaks juhuks.

 
At 12:51, Anonymous Mis toimub? said...

postimehe veebiväljaanne kirjutab, et tähistati tallinna vallutamise aastapäeva. sama ajalehe venekeelne portaal, aga et vabastamise. kumb siis?

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

Doktor Rips võiks kirjutada oma Šveitsi turneest. Või kui ise ei viitsi, siis vahendagu läbi PP elegantse sule. Lugejaid oleks tohutult.

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

Küsimärk pealkirjas meenutab väga kvaliteetajalehte ÕL ;)

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Rips pangu oma jutt Holdeni blogisse. Keda huvitab see, et väntasin üles ja veeresin alla. Lisana veel paar pilti? Huvitab,et kui suured olid kaotused, millised kulud, kas oli mõni tee kuhu ei tasu nina toppida või oli mõni tee mida kindlasti kõik võiks nautida ja panna isinna tõestuseks oma parim pilt, maal, või joonistus :) Ja tänapäeval võiks oma seiklusi presenterida video kokkuvõtte näol. Foto käib kah. Aga mull, et vapustav, fantastiline ja muus elline eufooria on eelmise sajandi rudiment, mis tuleb kvaliteetblogist eemale hoida.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

13:21 seda nüüd ka,
aga asi selles et pead teadma mida lugeja näha ja kuulda tahab. Loomulikult, mingit igavat heietust ei taha keegi näha, ole siis mees ja aima ette mida ja kuidas kirjutada, et oleks asja-eest

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kuhu sa tühja ampulli panid, kas viskasid loodusesse?

 
At 14:08, Blogger Tauno said...

Priidult tubli sõit.
12:51 tabab olulist teemat. Tragikoomiline on kuulata arutelusid venekeelse telekanali loomise ning selleks vaja minevate eelarvesummade üle, kui Delfi ja Postimees oma venekeelses versioonis rahumeeli Venemeelset maailmavaadet kultiveerivad. Ma saan aru, et erameedia teeb ise valikud oma uudiste suuna ja tooni osas aga üldist olukordas silmas pidades kukub pehmelt üeldes ikka nukralt absurdne olukord välja.

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

Üks soovitus veel parema tulemuse saamiseks.
Plaani ettevalmistusperioodil paar korda nädalas jõusaali külastamine. Kui hooaeg käib siis võiksid samuti korra nädalas jõusaalist läbiastuda. Vastupidavust on sul küll ja veel, sealt midagi juurde pigistada on keeruline. Kõrvaltvaataja tundub, et suurem vajakajäämine on toores füüsilises jõus.
See saepuru lõik, kus iga-aastaselt ikaldud nõuab lihtsalt toorest jõudu. Kui ikka jalas jõudu pole siis ongi tulemuseks ikaldumine raskemates oludes (saepuru, raputavad heinamaa lõigud, jms). Allamäge ja sirgel veereb niigi, seal ei tule vahe niipalju välja.

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Juu siis on veneteemaline kirjutis rohkem rahalõhnaline. Sest olgem ausad, päriseestlus eeldaks ju, et pool Talinna elanikest lahkuks koheselt linnast ja maale elama. Mis siis Postimehest saaks, kui käivet üldse enam ei oleks?

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Väidetavalt vahetasid oma jalgrattal tagakummi ära vahetult enne sõitu, kuid pildil on see vägagi kulunud moega, kuidas nii?

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Parandab ainult üleminek HT pealt FSi peale. Siis saad ka juurikatel sõidust naudingu ja kruusal kimad lukustatud amortidega.

 
At 15:10, Anonymous Joel said...

Rada ja ilm oli pühapäeval super, sõit samuti. Priit sa võidaksid aega, kui võtaksid laskumisi julgemalt "täie pasaga" aga see võib olla mõttetu risk. Harimäe tipus olime koos, all ma sind enam ei näinud. Saepuru sutsakas on puhta jõupealt ja kõik on kinni peas, korda endale ma jõuan seda 10m sõita!!!
Joel

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Vanameistrilt igati hea sõit. Võib endaga rahule jääda küll. Reportaaž on samuti norm. Teised jörmid võtke õppust. Kus on teie kaasakiskuv ja meinstriim-blogi stereotüüpe lõhkuv ettekanne? Üks asi jäi kripeldama, kuhu jäid ohhoota tüdrukud?

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

Ootasin hetke ära, mil hakatakse võrdlema "teiste jörmidega". On paljupalju tugevamaid mehi, kui isand PP. Aga noh jah, supp ajab lausa üle ääre.

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Kus need tugevamad mehed on? Ootavad oma aega? Mina ootan juba 6 aastat millal tulevad veel tugevamad bloogerid kui PP. Kas ma jõuan ära oodata? Mida aeg edasi, seda rohkem tunnen et ei jõua. Ju siis selliseid mehi ei olegi. Kes suudaks PP-ga võrdväärselt stagnantlikele ilmingutele verbaalselt molli anda? Kes suudaks PP-ga kestvusspordi küsimustes sammu pidada, ehk eestikeelsete spordikirjutiste kultuurikihti kasvatada? Not a single junkie in mainland Estonia. Am I right?

 
At 16:18, Blogger Indrek Sarapuu said...

Kõvemaid blogerdajaid ei ole. Muidugi võiks PP isehakanuid välja koolitada, korraldada loengu või isegi kursusejupikese. Aga äkke kasvab siis keegi üle pea?

 
At 16:25, Blogger Priit Pullerits said...

14:07, ühe ampulli viskasin Puka TPs muu rajakõrvalise prügi sekka, teise ampulli tõin Hellenurme TP lähistelt tagataskus koju ja viskasin prügikasti.
14:10 jt ka - nõus, toorest jõust jääb vajaka. Samas, teistega võrreldes suutsin mäkke vähemalt sama hästi sõita ja enamikust enda vahetutest konkurentidest ka paremini.
14:48 - ei, ei vahetanud tagakummi, aga selline vähese mustriga veereski ju pühapäeval suurepäraselt. Milleks mul siis mustrit vaja olnuks?
Joel, 15:10, pärast Harimäed, eeskätt sellele järgnenud pikal kruusalõigul said pärast TPd osad eest minema, olin laskujate seas liiga taga, et eesmistega kaasa minna - oma viga, muidugi. Proovisime eesmisi jälitada küll, olin seal kogu aeg 2.-3. possal, aga lähemale ei saanud. Otsustasin ka, et ise ette tõmbama ei lähe, sest raja raskemad osad olid ees ning ei tahtnud end jälitustöö nimel põletada.
15:21 - ma ka ei tea, kuhu nad jäid. Või keegi nägi neid?

Aga üks lahe hetk oli siis, kui esimest korda pärast pikka kruusateed tõmmati paremale, ca 37.-38. km-l, sealt kergelt mäkke ning siis vasakule heinamaale, kust kerge nurga all tuli laskumine puusalu poole. Seal tuli - NB Joel! - üks vend täie pasaga tagant, hüüdis kõigile, et andke nüüd minna, ja kui all paremale keeras, et kivide vahelt puusallu sõita, siis lendas uhkelt ja efektselt oma pasaga paneku pealt nätaki külili. Kõrvalt oli seda mitte ainult õpetlik, vaid ka naljakas vaadata. Aga müts maha tolle tüübi ees - ta sai ilmselt kohe püsti ja juba enne, kui puusalust väljusime, kihutas ta minust ja teistest jälle lennukalt mööda. Rohkem teda ei näinud.

 
At 16:29, Blogger Priit Pullerits said...

Ja muidugi aitäh headele lugejatele blogi kohta poetatud heade sõnade kohta. Osa kiitusest läheb ka teile endile - kuigi vahel käib mõni mees mulle siin üksjagu närvidele (kahjuks ei tea, kes, aga küll nad ise seda aima), siis palju on ka neid, kes ei pea paljuks jagada tarka ja väärt nõu, nagu näiteks täna, või sekkuda kommentaaridesse teraselt ja vaimukalt ja intrigeerivalt, nagu kahe eelmise sissekande puhul - vt sealset kommentaaride laviini! Nii palju ei saa isegi paljud sopa-Delfi lood vastukaja. Aga enamik sellest, mis siin puistatakse, on tolle Delfiga võrreldes ikka puhas kuld. Pangem edasi, mehed!

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

Mis siin salata. Suusa Scanpixi blogi on puhas kuld, kommentaarid on peaaegu puhas kuld. Ei näe lähemas tulevikus kedagi konkureerimas. Üksikuid blooge on, mis kirjutavad pigem vähe, aga hästi. Üks asjalik tüüp oli kes kirjutas lahti noore profikspürgija sportlase finantsidega varustamise küsimuse. Alaliidule, eriti kui see on väike ja hale, seda tööd jätta ei saa. Väljapääs oleks inimene, kes tunneb spetsiifiliselt sponsorluse ala ning ajab/organiseerib isiklikult sportlasele toe välja. Väga asjatundlikult oli see probleem välja kirjutatud. Olen unustanud blogi aadressi.

 
At 17:13, Anonymous Anonüümne said...

Selles videos oli küll 1 kustunud mees kellele peaks kaasatundma. MA ütlen ka, et hakka Priit kerima, krt sai seda sulle kunagi ka sõidu ajal seletatud aga ikka ei õpi. Salajutuna ütlen sulle, et kerides paistad särtsakam välja isegi aeglase sõidu puhl ja tipud vaatavad tunnustavalt su peale, et näed mees oskab ikka sõita ka. Pealtvaatajad aga vaatavad, et kes see kiir sammuga poiss on. Ajakirjanik ja ei oska tasuta tähelepanu endale tekitada, eh ma ei või. JAkui hakkad pikalt targutama siis Priit võtab seda kui solvangut. Tead mul on üks inimene kellele ma ikka seletan, et ära uuri seda pudelipõhja nii tihti, paistad palju ägedam välja ilma selleta, no aga kus sa sellega, milleks mingi ninatarga jutu järgi teha kui oma peaga on nii kuul olla.

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

PP teeb tänuväärset tööd. Suusk.bogspot on mul hommikul esimese veebina lahti. Mida ma loeksin suusablogi asemel? Postimees Sporti? Ameerika jalgpall ja sealne "eestlaste duell" jätab külmaks, Palotelli ja teiste neegrite tüdruksõbrad (olgugi et valged) jätavad külmaks, eurovutt ja F-1? Ärge nalja tehke. Seega Suusablogi enne ja pärast lõunat. Õhtul, hommikul ja keset ööd kui laaberdamiselt koju tulen. Priidule soovin isiklike rekordite puhul õnne ja et ikka jätkuks uusi mõtteid ja povvarit eesti spordirahva innustamisel.
Allah on suur!

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

Ja tema teod meile eeeskujuks!

 
At 17:36, Anonymous Anonüümne said...

Legendaarne L Kaun oli 38 kui viimase isikliku tegi. 3000m 8.16,4

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Pônev nagu Harry Potter! Aeg-ajalt olen visanud Priidu blogile silma peale, mõnus lugeda ja tööstress kukub kolinal. Kevadest saadik olen mõelnud, et kui kõva siis Priit tegelikult on ja kas saan ka suhkamit nagu enamus mehi. Stardis oli igatahes hirm. Kuna startisin 1000+ grupist, siis endale olin vabanduse kotti saamise puhul välja mõelnud. Startida mehe tagant, kes paneb 50 km/h minuteid järjest, kes paneb grupetod ja kamandad tööle, hirmutab kiirendustega kevadisel Vooremaa või Jõgeva sõidul, see mees oli minu jaoks väärt sihtmärk.
Loen eilse sõidu kommentaari ja imestan, et kus kohast nii vapper mees. Ise sõitsin ühtlaselt kiiresti ja Priidust sain mööda teise ja kolmanda TP vahel. Tundub, et ma olin see õnnelik, kes nägi Priitu ühe korra rivi vedamas. Mehed olid kruusal suurest grupist ma jäänud, ja PP vedas enda taga kolme laipa. Vilksamisi nägin PP käeviibutust, et tagumised mehed tehkem samuti tööd, kuid viibutuseks see jäigi. Juu siis ei olnud seekord kõva kamandamist. Mina läksin sealt oma gruppi vedades edasi ja õigesti tegin, et vedasin ning ei olnud Priidust seekord meie grupiga liitujat. Kahju, oleks tahtnud ikka juttu puhuda. Selles mõttes on mul pisut raske blogi lugeda, sest kõik oli vastupidine sellele, mida mina nägin.
Hoolimata eelnevast on 3.11 ja koht 571 kõva saavutus. Kuna ma olin TRMil Priidust kõvem, siis olen lausa nii julge, et annan hea soovituse: "Priit, söö ja joo julgelt! Veresuhkruga pullides ja vedelikupuuduses on suur oht tervist kahjustada."
Revanssi pakun järgmisel TRMil.

 
At 19:07, Anonymous Kaarel, rindemees said...

Te võite ju Priidust metsa vahel mööda sõita, kuid ideoloogilises plaanis ja infosõjas joonduvad massid siiski tema taktikepi järgi.

 
At 19:08, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
Raido Kodanipork ja Alges Maasikmets ja Allan Oras ja Caspar Austa on hoopis teist klassi mehed kui sina.

 
At 19:18, Anonymous Anonüümne said...

Mina vana Korpusemehena läheksin PP omakaitse salka küll. Polegi ammu madistada saanud.

 
At 19:33, Anonymous Anonüümne said...

> Tartu Ülikooli sotsioloogia ja sotsiaalpoliitika vanemteadur Mare Ainsaar ütles, et ka kahaneva rahvaarvuga Eesti arengu turgutamiseks on vaja juurde inimesi. "Hiljuti siseministeeriumi poolt ellu kutsutud kohanemisprogrammi järgi nähakse ette, et järgneva viie aasta jooksul jõuab Eestisse kokku ligi 49 000 uut immigranti," rääkis ta.

Osutusite elujõuetuks - Lahkuge areenilt!
Keerasite oma haridussüsteemi persse - Teie aeg on läbi!
Küüditasite oma rahvast poole sajandiga kolmel korral - Ajalugu pole teiesuguste jaoks!
Teie eliit müüs end Ameerikale - Asuge indiaanlastele järele!
Olete lollid, laisad ja mölakad - Tehke ruumi energilisematele ja andekamatele!
Nii lihtne see ongi.

 
At 19:42, Anonymous Anonüümne said...

19:33 väga hea kokkuvõte
lühike ja asjalik. Aplodeerin!

nii see kahjuks on. Pole midagi parata. Ise tegime

 
At 22:08, Anonymous Anonüümne said...

Ilus seletus, miks tekib õllekõht:

http://www.barprof.ee/alkohol-teeb-paksuks-ja-olu-tekitab-ollekohu-muut-voi-tode/print/true/

 
At 22:13, Anonymous Anonüümne said...

Reserve on kindlasti veel ratta arvelt. See Trek võib küll hea ja mõnus ratas olla, kuid "täispauk" karbon ratastele, mis on võibolla isegi mitu kilo kergemad, jääb see kõvasti alla. Ega enne sellest vahest enen aru ei saa kui ühte tippratast saad proovida. Tunned kohe, et on hoopis teine tera.

 
At 23:44, Anonymous Anonüümne said...

Õllemüüjad ongi maratonidel agaralt platsis. Saku õlletehas on EKJL partner. * Õlu on hea taastusjooks.
* Pika trenni või võistluse järel pole paremat 2-3 pudelist heat õllest.
* Õlu sisaldab hulgaliselt mineraale ja toitaineid.
* Õlu on ultrajooksjate lemmikjook.
* Rajal konkurendid, õllelauas - sõbrad!
jne
Märgime, et Tallinna linna piires on avalik joomine keelatud. Holdenil tuleb seetõttu oma rabajooksudel puhvetist kangem kraam ära peita. Muidu võib MuPo trahvi teha.

 
At 08:12, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas aga seletada seda, et 62 aastasel gospodin Putinil ei ole õllekõhtu, küll aga 40 aastasel Urmas Paetil ja 57 aastasel THI-l?

 
At 08:13, Blogger Priit Pullerits said...

19:08, ja mille poolest need Austa/Oras/Kodanipork/Maasikmets teise klassi mehed on? Okei, minust head mitmed aastad nooremad, aga kas tasub neid seepärast siis kohe teise klassi poisteks tembeldada? Ja see, et nemad minust rattaga kiiremini sõidavad, ei tähenda, et nad kirjutamise kiiruselt ja tasemelt ja mahult mulle omakorda veelgi rohkem alla ei võiks jääda. Ehk teisisõnu: kõik toredad eesti mehed, ühel ühed, teisel teised tugevused, ja pole kellelgi keelatud neid endaga samas lauses mainida. Vaat nii! Saite nüüd! On teil üldse midagi oma absurdum kuubikumi õigustuseks vastu kosta?

 
At 08:23, Anonymous Valdemar said...

Seda olen minagi rääkinud. Metsa vahel võivad nii mõnedki mehed higist vaeva nähes Mister Pulleritsust mööduda, kuid kui vaja tuhandeid mobiliseerida, kui vaja uued ideed letti lüüa, kui vaja rahvuslikule liikumisele jalad alla saada, kui on vaja kohtuda härrade Morgensterni, Wolfersohni, Coe, Tritchet' ja lord Mountbatteniga? Teate isegi vastust.

 
At 08:54, Anonymous Anonüümne said...

Venemaale on vaja maismaakoridori Krimmini. See geopoliitiline hädavajadus saab selgeks kõigile, kes kaardile viitsivad vaadata. Siis tahab venelane aga juba kogu vasakkalda Ukrainat. Midagi tuleb vastu anda. Kalininggrad/Köningsberg. 1939. a piirides. Aga mitte leedukatele. Ega ka mitte poolakatele. Saksamaale. Siis hakatakse ka siinmail mõningaid piire ümber tõmbama ja Eestil peaks tekkima teatud võimalusi.

 
At 08:55, Anonymous Anonüümne said...

Meie mees saab varsti super pauli. Seejärel ei ole leedulastel lätlastel oma korvpalliga rohkem midagi hüpata.
http://www.ohtuleht.ee/596195/bengals-ja-margus-hunt-teel-super-bowli-poole

 
At 09:03, Anonymous Anonüümne said...

08:54 väga ebatõenäoline stsenaarium
Mis tähendab "vastu andma"? Krimm ja Ukraina ei ole ju ei ameerika, ega saksa oma, mille äravõtmisel peaks midagi vastu andma?
Kas Saksamaa tahab seda tagasi? Vaevalt. Miljon venelast elanikkonda. Teine miljon ujub sujuvalt juurde, kui läheb lahti kõlakas, et saab Saksamaaks. Leidke mõni argument (peale emotsionaalse ajaloo), miks peaks Saksamaa Königsbergi tagasi tahtma?

 
At 09:30, Anonymous Anonüümne said...

Isand Paetil võib olla suurtest toidukordadest ja sagedasest kohvetamisest tekkinud väljaveninud magu, mitte õllekõht. Pluss muidugi treenimata kõhulihased.

 
At 09:49, Blogger Priit Pullerits said...

Hmm, kas siin käivad mingid pehmod koos, kes ise rattamaratoni ei sõitnud, et midagigi sekka öelda, aga muudkui panevad teoreetilist pseudotarka Krimmist ja Königsbergist jne? Äkki räägiks ikkagi asjast? Kas tõesti kellelgi rattamaratonilt mingeid muljeid ei ole, mida tasuks teistega jagada? No see ei saanud ju nii nüri ja igav ja tüütu võistlus ju olla? Muidu siin olid üksvahe kõik mulle kõvad ette heitma, et miks ma lähen sinna TRM-ile, kui see pole peaaegu kunagi meeldinud - aga näete, mul on sellegipoolest asjast palju rääkida, aga teil, kes te olete siin jätnud mulje, et küll teile TRM meeldib (versus mina), on suu vett täis ja midagi arukat pole kosta. Milles asi, ah?

 
At 10:37, Anonymous Anonüümne said...

Veelkord tagaratta kummist.

Kas ma siis seda unes nägin, et lugesin siit Priidu sissekandest, kuidas ta käis enne avatud raja sõitu A&T-s ratast hooldamas, kus vahetati ära kett, tagahammasratas ja tagumine kumm (rehv)?

 
At 10:40, Blogger Tauno said...

Mis siin ikka pikalt seletada. Rada enamvähem pähe kulunud. Seekord oli ka kenasti kuiv, et minegid erilisi mudaelamusi ka ei olnud. Ilm oli kah enamvähem ilus, paar lisakraadi sooja oleks muidugi veelgi parem olnud.
Ainukesena torkas seekord silma, et kuidagi närvilisem oli. Isegi sellel nn Stepää-Sihva sporditeel olnud kiiretel laskumistel käis aktiivne sõelumine ja kohtade vahetamine. Ilmsel sellisest närvilisusest tingitult jäi silma ka mitu karmi kukkumist. Üks Harimäelt laskumisel nint teine enne Meegaste mäge kiirel laskumisel.
Osalejaid on palju ning rada kipub kitsamaks jääma. Ehk oleks härra Kelgul aeg mõelda stardikohtade jagamise süsteemi muutmise peale. Kui ikka inimesed ei ole paar aastat TRM-l käinud, aga muude rattavõistluste järgi on tegu kiirete sõitjatega, siis ei ole väga mõtet neid tagumistesse stardiguppidesse panna. Nagunii hakkavad nad sealt tagant ettepoole murdma aga kõikide ohutuse nimel tasuks nad ikkagi panna oma võimetele vastavasse stardigruppi.

 
At 10:48, Anonymous Anonüümne said...

Mõni VIP peale PP ja tippratturite kah rajal oli või? Võtaks parem nende aasimise ette, et mis nad sinna otsivad.

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

Mõelda tuleb klobaalselt. Tegutseda tuleb samuti - klobaalselt.

 
At 11:19, Anonymous Joel said...

Kui arvestada, et see oli minul sel aastal 4x rattaga maanteelt metsa minna, siis võib tulemuse heaks lugeda. Seekord kõik kuidagi sujus, sai tehtud tööd ja tirri lastud. Umbes 45km tuli tagant hirmsa hooga nr.44, haakisime neljakesi sappa, kuni tuli kehva liivase põhjaga laskumine u.48km. Panime kõik põhjagaasiga alla (Priidu õpetussõnad avatud rajalt) ja siis see juhtus, nr.44 (cyclocross) ja üks teine pöörane otsustasid mõlemad natuke keskele tõmmata ja olidki küljed koos ja kruusal ülepea maas, väga napilt läks, vist riivasin kergelt kiivrit. Väntan mingi 15km edasi ja juba tuli tagant uuesti rakett nr.44 ja läinud ta oligi. Viimasel 3km õnnestus organiseeruda ja 4kesi võrdelt tööd tehes lõpetada!

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

Tsiklistipedede videot vaadates on mul tunne, et tegemist on kõige võimsama pühasõdalaste liikumisega, mida Eesti lähiajaloos nähtud

 
At 11:46, Blogger Priit Pullerits said...

Nr 44 - Steven Kalf, Saaremaa, sünniaasta 1995. Nii noortel meestel ilmselt puudub enesealalhoiu instinkt.

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Veelkord tagaratta kummist.

Pullerits on vastava lõigu ilmselt oma postitusest eemaldanud, ilmselt juba hetkel, kui esimest korda tema jalgratta tagakummile tähelepanu juhtisin.

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Täna, õnnestunud rattasõidu roosamõnusas uimas on kerge eufooriasse langeda ja endale tunnustavalt õlale patsutada, et lahedad sellid oleme. Tugevad, targad, ilusad ja seksikad. Kõigi naiste lemmikud. Kuid sõbrad, ärgem unustagem et kull on endiselt hüppevalmis kanapoegade kallale kargama, kui aga vähegi võimalus antakse. Seega, ärgem kaotagem valvsust! We must chase them down to the Gates of Hell!!!

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

5,5km peal tundus, et sai õla- ja rangluumurd ühes vaatuses ära nähtud. Sellise valust väänatud olukorra järel ei olnud enam isu muljeid koguda ja mõte laulupeost kahanes veidi. Loodetavasti ei juhtunud midagi, mis paari aastaga ära ei paraneks..

 
At 12:51, Blogger Priit Pullerits said...

11:59, ei, ma ei ole midagi oma viimastest sissekannetest ega kommentaaridest eemaldanud. Küllap on infot teil ajapikku nii palju kogunenud, et te ei mäleta, mida ja millal, või on lihtsalt nii palju igasuguseid assotsiatsioone ja mõtteid tekkinud, et te ei suuda tegelikkust oma vaimumaailmast enam eraldada. Pole hullu, juhtub.

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult on 12:14 õige asja eest võitlemas. Enne me ei puhka kui pahad on Põrguväravani välja tšeisitud! Go! Go! Go!

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

Veelkord tagaratta kummist.

Kas sedasi näivuse piiril need vennaskonna tegelased viimaseid taiplikke tinistavadki, pole olnudki....., midagi pole olnudki?

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

reede, september 12, 2014
At 18:36, Blogger Priit Pullerits said...

Reede õhtul lasin A&T Spordis panna Treki MTB-le uue keti ja uue tagumise hammasratta, mõned trossid ja kõrid ning uue tahumise rehvi kah ning pedaalid palusin samuti Scotti võidukalt ümber Trekile tõsta, et jalad ikka paremini jalgratta küljes püsiks.

 
At 14:08, Anonymous Rahvatantsija said...

Kas taga mitte kaks rehvi (lohvi, kummi) pole?

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

Kui sõjasarv meid viimasesse võitlusesse kutsub, siis Priidu juhtimisel läheme
Martna jalgrattaklubi

 
At 14:41, Anonymous Anonüümne said...

Oi kuidas mulle selline tinistamine meeldib. Mingil ajal mõtlesin, et kuidas on selline tinistamine järjepidevalt võimalik sest tavaline sell vahetatakse ju pikema jututa säherguste tininate ilmnemisel välja. Aga nuputasin ja nuputasin ja välja nuputasin. Tegemist on kõikide tinistajate isa Platoni koopa tänapäevase versiooniga. Ligidalt kuulsinkord kuidas üks kõrgelennuga tinistaja oma tegevuse alustalasid põhjendas ja Platoni koobas oli üheks oluliseimaks ning asi päädis muidugi raha kõrvalekantimisega suures pildis tänu ohtrale tininale tekkinud piiride hägustumisele. Piiride hägustamiseks on aga infosõdurite armee. Ühe sellise blogiomainkust kindrali valsa pilgu all saame ka meie siin seda suppi nautida.

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Sisekumm ja välisrehv. Jutt käib rehvist, mis on väljas. Siserehvist pole veel kuulnud.

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

KAS SEE KURK SAAB SEEGI KORD 100 KOMMENTAARI TÄIS?

 
At 15:36, Anonymous Kaarel, tsiklist said...

Saab saab aga jätke see tobe sisekummi jutt. Neegrid olete väi?

 
At 16:04, Anonymous Indrek P said...

Seekordne sõit andis hea positiivse emotsiooni. Ilus ilm, hea kiire sõit, jõudu jagus, napikaid ei olnud, ratas ei lagunenud, kummid ei purunenud, krambid ei peletanud jne. Kõige raskem osa oli ja on olnud stardipaugust asfaldi alguseni (lühikese maa ärapöörde kohani). Kuna esmane eesmärk on ühes tükis finišisse jõuda, siis pole ma vanas eas enam kunagi külg küljes pressimisel ja stardiraginas positsioonide parandamisel tegija olnud. Samas rolleriraja tõusudel saab juba päris kenasti kohti tagasi võita. Laskumistel pigem hoian positsiooni ja hullu ei pane. Ja lõpuks finišis olen seal kus tavaliselt. Nagu PP siin loos kirjutabki, et hea koht kus vajutada on pärast tõusu, või natuke varem kui tõusu lõpuni on veel tsipa aega. Ja grupisabas loksumisel (kui pole just peagrupp) pole suurt mõtet, suurem osa lasevad seal tirri ja mõnulevad. Pigem minna veel endale vastuvõetavas tempos (pingutus on ikka õige mõnu) ette ja pakun, et üsna pea oled sa paari mehega sealt grupist läinud, järgmisi eespoolseid püüdma. Muidugi selleks peaks õige aeg ja koht olema. Aeg oli üllatavalt hea, parim läbi aegade, aga koht mitte. Ükskord sõidan seda sõitu ka nii, et peatun kurgilaua ääres ja ei hooli oma kohast ega ajast. Suurem osa sõitjatest seda nii ju teebki.

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Veelkord tagaratta rehvist.

Pole küll minu asi, mida peremees alla paneb, aga milleks siis salgamine? Ja nüüd nagu sidekatkestus, vaikus eetris.

 
At 16:49, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, rahunege maha, ma ju ütlesin, et ma ei vahetanud tagarehvi või kummi või lohvi või... kantossi (vt "Keskea rõõmud") või kuidas iganes te toda keskelt pikuti pooleks lõigatud kummivoolikut nimetate, mis ratta või jooksu või pöia või kurat teab, kuidas te toda asjandust nimetate, peal ja sadula all veereb või pöörleb või jookseb või keerleb. Vaadake pilti, kui ei usu. ja tuletage meelde vana tõde: üks pilt räägib rohkem kui sada sõna. Kas see on tõesti teile uudis?

Ja üleüldse on mul praegu palju tähtsamat teha. Sa bloody hell, mina olen ju siin Eesti Vabariigis praegu ainus, teie ainus lootus, kes näeb vaeva ja püüab teile pisutki selgust luua, miks tulevast aastast on kaks maastikurattasarja ja kuidas selline asi küll juhtus ja miks edasi saab. Ma olen eile õhtust saadik reporteritööd teinud - ja vahepeale palju muud tööd ka - ning homme kannan tulemused ette - kogu Eesti rahva ette. Olgu aegsasti lisatud, et lehte mahub vaid kümnendik sellest, mis välja olen uurinud, aga räägime sellel teemal homme, täna on vara, sest seni on faktid teada ainult mulle ja tühjalt puusalt teil siin tulistada ja targutama hakata... no ei ole mõtet tühje padruneid tühjalt raisata, on ju?

 
At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

Tagajooks? Tagavelg?

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Olgu olgu, Priit võiks siis rohkem pilte ja vähem sõnu siia panna. Ühe pildiga saaks homse pika reportaazi kah lihtsalt ära katta ja kõigil asi selge, et kuidas edasi. Vihjeks ütlen, et erinevate sarjade asukohad võiks ilusti erinevate värvidega ühele kaardile kanda. Siis oleks kõigil asi selge ilma pika juttu läbinäksimatagi.

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Priit, are you trying to piss us off?
Ära pea end kogu aeg lugejatest targemaks. Kuula, mõtle. ütle, aga enne mõtle. Vaidle, aga argumenteeritult.
Miks tulevast aastast on kaks maastikurattasarja? Tõepoolest, miks? Miks jooksukorraldajaid on rohkem kui üks? / http://roadrunner3000.blogspot.com/ "..Eestis. Siin on suuremate spordiürituste korraldamine MTÜ-de käes. Nendest suuremad annavad 20-le inimesele küll aasta ringi tööd aga kasumit selle tegevusega otseselt ei teenita. Neli suuremat pööritavad aastas 3 miljonit eurot, kaks nendest on kahjumis." /

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

Sõnad, sõnad, ikka sõnad on need mis hinge lähevad, aga teinekord on ka pilt väärt mõned sõnad, näiteks ohhoota tüdrukuid oli 2 pilti, aga sõnu sai sinna juurde sada ja mitu peale. Mitte et ma millelegi vihjaksin .....

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits küberründas ausat eesti meelt.

 
At 17:21, Anonymous Anonüümne said...

Tõsisematel rattahuvilistel on vastused selles küsimuses juba vähemalt eelmisest reedest teada, mille osas Priit nüüd suurt reporteritööd teeb. Lihtsalt siin blogis ega kommentaarides pole eriti uudisest, mis oli "kuum" 19.09 juttu olnud.

 
At 17:23, Anonymous Paul, kaitseliitlane said...

Priit on asunud irriteerima. Mitte see halb oleks, aga teinekord vajavad kommentaatorid hella mõistmist. Eks meilgi ole omad rasked päevad, millest ülesaamiseks ...

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Bloody hell, eestis on juba juppaega kaks maastikurattasarja, tegelikult isegi rohkem.

EC ei olnud ainus.

Aga huvitav jah mis nüüd saab...

 
At 18:47, Blogger Priit Pullerits said...

Ahh et teie tate juba kõike, 17:21?!? Et olete rääkinud kõigi rattamaratonide korraldajatega, olete rääkinud katusorganisatsiooni esindajaga, teate kõiki taustu, asjade ajalugu - einooh, müts maha. Tahaks teiega kohe isiklikult tuttavaks saada, tuleksin teie juurde õppima, kuidas kõik osapooled põhjalikult üle kuulata, kuidas nende öeldut üle kontrollida, kuidas tõsiasju hankida, inimesi avada ja rääkima panna. Meile kõigile on suur au, et teie - ikka Teie, vabandust - siin meid asjust erapooletult ja põhjalikult valgustate, nagu te seda teete. Suur tänu Teile!

17:08 - Teie olete aga majandushiiglane, Teie teate, et MTÜd peavad kasumit teenima. Kindlasti käib siin blogis ka MTÜ-de esindajaid - palun õpetage seda tuluteenimise kunsti ka teistele mittetulundusühinguile.

Tagajooksu- ja -velje- ja -rehvi- ja -kummi-teema lõpetuseks (NB: kas pole haruldane sidekriipsude mäng!!!): no kui ma tõesti tookord kirjutasin, et ma käisin A&T Spordis MTB-l tagarehvi vahetamas, siis see vastab tõele ainult osalt, väikselt osalt. Mul oli seal küsimus, et kas peaks rehvi vahetama, aga sain vastuseks, et kui ilm püsib kuiv, siis ei pea. Ilm püsis kuiv. Rehvi ei vahetanud. Miks mu küsimus muutus sündinud faktiks, no vaat seda ei oska isegi minusugune mõttehiiglane teile, teistele mõttehiiglastele ära seletada. Ju siis soov rehvi vahetada oli nii suur ja pakiline.

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Pp taktika on nagu breznevi ajal- enne faktina esitatav jutt ja seejärel alles tegu mis ei lähe täpset jutuga kokku. See käitumine selgitab,et miks Priit on Lauristini lemmik.

 
At 19:26, Blogger Indrek Sarapuu said...

Seekordse TRMi ainuke meeldejääv koht oli avastus, et Ande TP ei asu mitte Andel, vaid Sikstinas. Muidu kõik üks nüri tiksumine.

 
At 19:59, Anonymous Anonüümne said...

to 16.04
"Ükskord sõidan seda sõitu ka nii, et peatun kurgilaua ääres ja ei hooli oma kohast ega ajast. Suurem osa sõitjatest seda nii ju teebki."
Kas ikka suurem osa ei hooli kohast ja ajast? Arvan küll, et see osa on väiksem kui pool. Ise sõidan tuhande ja tuhande viisja vahel. Seal küll on kurgilaua ääres peatujaid vähe. Isegi väga vähe!

 
At 20:46, Anonymous Anonüümne said...

Kui Pulleritsu käest keegi küsiks, et kus on rattal raamikõrv, siis Pullerits oleks nagu suur silm. Mees ei jaga rattaterminoloogiat. Esi- ja tagaratta vahet ikka teeb. Ärge küsige Pulleritsu käest kuidas suuski määrida. Võtke eeskujuks Dr Holden: mees saab oma riistade kergema hooldusega ise hakkama ja osutab teistelegi teenust.

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

Tartu Rattamaratonist. Stardinumber pisut suurem Priidu omast ehk 7-ga algav ehk 1 stardigrupp taga pool. Eesmärk oli 500 sisse tulla, mis ei saanud aga teoks. Priitu nägin esimest korda ca 15-16km juures (Kääriku-Harimäe vahel, kus kruusatee tõus paremale väiksemale teele keeras). Enne Harimäge metsa vahel vedas rea pikaks, tekkisid väiksed augud sisse ja peale Harimäge Priidu punt oligi läinud. Laskumisel ja Ande punkti kandis hakkas aga tasapisi eest ja tagant liitujast grupp suurenema ning Ande-Puka vahel saime lagunenud Priidu pundi kätte. Priidul tundus raske olevat. Mitu korda jäi vahe sisse, tõusudel enamasti sai jälle saba peale. Vahetasime mitu korda kohti. Enne Pukat aga grupp kuidagi väsis-rahunes ning eriti tempot tõstmata jäi grupp maha. Peale Pukat aga tundus paras vastutuul olevat, üks tuli mulle veel appi tempot tegema, aga varsti neelas oluliselt suurenenud grupp meid ikkagi ära. Priit oli tol hetkel üsna peas vedamas, kuigi natuke enne Pukat oli selgelt näha, et raske oli. Laskumised enne Meegastet sellise grupiga oli ikka päris ärev, keegi oleks vääratanud, oleks ikka ilgem külakuhi seal olnud. Lõpus läks raskeks nagu Priidulgi.

Eks endalgi samad küsimused nagu Priidul - et mida ja kuidas paremini, et järgmine aasta veel paar minutit kärpida ja 500 sisse saada. Sellist mahtu ja kilomeetrite hulka muidugi ei ole olnud nagu Priit siin üles on loetlenud. Mõned mõtted:
1) söömine - hommikul sai vist liiga palju/hilja müslit söödud, alguses oli liigne täiskõhutunne ehk enamus geele jäi alles, kuna ei tahtnud. Eks lõpus võis seetõttu energiat puudu jääda, pulss ju enamik ajast punases ehk suhkrut kulus;
2) ei tohi sõidu ajal mõtetult energiat raisata - tagantjärgi muidugi hea tark olla, aga ju Priidu Harimäe pingutus võis hiljem kahjuks tulla. Punt liiga väikseks jääb, siis pigem juua-taastuda ning suuremat punti järgi oodata, küll hiljem jõuab vajutada;
3) toores jõud - ise samamoodi kergekaallane nagu Priit. Tõusul jõuan sõita, aga kui toore jõuga vajutama hakatakse, siis läheb raskeks. Talvel jalad jõusaalis tugevamaks treenida ning hooajal tuleb siis jõudu hoida.
Järgmine sügis näeb jälle!

V.

 
At 22:40, Anonymous Anonüümne said...

Spordiürituste mtüdes käib ilmselt korralik oü-tamine, kasum tuleb neil ju ära kaotada.

 
At 22:55, Anonymous Einar, Vana-Pääsküla said...

Pullerits on kõva mees. Mina nii kõva mees ei ole. Seepärast pean piirduma imetlemisega.

 
At 00:14, Anonymous Anonüümne said...

Kas PP käis ka "doktori vastuvõtul" MTBest asjus?

 
At 08:11, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 22:26, huvitava ja sisuka kõrvalpilgu eest! Ei tundnud, et Harimäel endale liiga oleksin teinud, ent tõsi on see küll, et tahtsin igal juhul pundiga laskumisele minna, mitte selle tagumiste tükkidega.

20:46 - ka mina osutan teistele teenust, ja erinevalt Ain-Ivarist täiesti tasuta - näe, saate siin lugeda ja vaielda ning ma ei küsi selle eest teilt sentigi, kuigi ise panustan siia tundide kaupa oma aega.

00:14 - aga loomulikult!

 
At 08:20, Anonymous Anonüümne said...

Ära tegele soovmõtlemisega hr. Priit. Ja sellise vaimuhaige järel jookseb meie spordirahvas? Kähku minema siit uinutavast blogist.

 
At 08:36, Anonymous Anonüümne said...

Nu ei meeldi mulle see TRM, meenutab liigselt maantee grupisõitu (asi millest ma mõne kogemusega isu täis sain). Miks ma seal siis käin? Nu ega tõsised muusikagurmaanid kah laulupeol muusikaelamuse pärast käi, ikka atmosfääri pärast...
Seekord siis läks nagu oodata oli - tunnistades oma kopsakamat kehakaalu, võtsin tõuse rahulikult. Laskumistel selle võrra gravitatsioon aitas. Kõige lemmikumad kohad olid igasugused pehmed ja liivased kohad, mida kiiremad seda parem - sest suur osa inimesi ei osanud seal ilmselt sõita või olid parema veeremise nimel slikkrehvidega rajale tulnud. Kellegi eelmainitud poolviltune laskumine heinamaal koos sellele järgnenud pöördega üle kiviaia riismete andsid mulle kümmekond skalpi. Lõpetasin esituhande tagumises veerandis, üle 200 koha eespool kui eelmine aasta.
Aga jah, tehnilisemad sõidud on põnevamad. Tegijad kohtuvad 4.10 Haanjas ;)

 
At 09:33, Anonymous Anonüümne said...

Täna läheb andmiseks. Gornjak Taaramäe ja Zemljak Kangert, ehk meie mehed lähevad kannatama. Palju jõudu neile ja pikka iga siinsele blogirahvale!

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Andke sõbrad tuld - sada kommentaari tuleb täis lükata. Egas me nannipunnid ole

 
At 12:32, Anonymous Kaarel, endine korpusemees said...

Voldemar Kuslapil täna 77. Miks keegi vanameistrile õnne ei soovi?

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Soovime kõigile vanameistritele palju õnne ja jätkugu teil povvarit

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas Sa oma pardakaamera video oled nõus avaldama? Sõitsime raja esimeses osas ühes pundis, seepärast tunnengi huvi.

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Väike vastuolu endiselt väidetes, kumb on õige?:
------------------------------
reede, september 12, 2014
At 18:36, Blogger Priit Pullerits said...

Reede õhtul lasin A&T Spordis panna Treki MTB-le uue keti ja uue tagumise hammasratta, mõned trossid ja kõrid ning uue tahumise rehvi kah ning pedaalid palusin samuti Scotti võidukalt ümber Trekile tõsta, et jalad ikka paremini jalgratta küljes püsiks.



------------------------------
esmaspäev, september 22, 2014
At 16:49, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, rahunege maha, ma ju ütlesin, et ma ei vahetanud tagarehvi või kummi või lohvi või... kantossi (vt "Keskea rõõmud") või kuidas iganes te toda keskelt pikuti pooleks lõigatud kummivoolikut nimetate, mis ratta või jooksu või pöia või kurat teab, kuidas te toda asjandust nimetate, peal ja sadula all veereb või pöörleb või jookseb või keerleb.
......

"Vahetasin tagumise rehvi vs. ma ei vahetanud tagumist rehvi"

Pilt käis teise väite kohta, see on pilt nr. 2, kuid, kus on pilt nr.1?

 
At 03:44, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:47, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:50, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:53, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 05:44, Anonymous Anonüümne said...

Tänab suurele Dr.Chambercile oma probleemide lahendamiseks Tema EMAIL ON kambc564@yahoo.com
Minu nimi on Miss Fatima. Olin abielus minu abikaasaga 5 aastat. Me elasime selle aasta jooksul õnnelikult ja mitte seni, kuni ta sõidab Austraaliasse ärireisile, kus ta kohtus selle tüdrukuga ja sellest ajast alates vihkab mind ja lapsi ning tema armastust, nii et kui mu abikaasa reisist tagasi tuli, ütles ta, et ei tahtnud mind ja mu lapsi enam näha, nii et ta viskas meid majast välja ja läks Austraaliasse, et näha seda teist naist. nii et mina ja mu lapsed olid nii pettunud ja ma jäin koos emaga ja ma ei raviks hästi, sest mu ema abiellus teise isaga pärast mu isa surma, nii et tema abielus mees ei kohanud teda hästi ja mu lapsed olid nii segaduses ja ma otsisin viisi, kuidas mu abikaasa koju tagasi saada, sest ma armastan teda ja hindan teda palju, nii et ühel päeval, kui ma oma arvutit sirvisin, nägin ma seda, et Dr.Chambercil on abiks naise tagasisaatmine talle, ka palju naisi jagavad ütlused Internetis ja mul oli muljet nii palju, et ma ka pean seda proovima.
Alguses olin hirmul, aga kui ma mõtlen sellele, mida mu lapsed ja mina käime, siis ma võtsin ühendust Dr.Chamberciga, kes tegin kõik, mida ta palus minuga usuga teha, ja ta ütles, et ma jäin rahulikuks ainult 24 tunni jooksul, et mu abikaasa peaks tule minu juurde tagasi ja minu üllatuseks sain teisel päeval minu abikaasa helistada, küsides pärast lapsi ja ma helistasin Dr.cahmberile ja ta ütles, et tema probleemid on lahendatud mu pojaga. nii et ma sain oma pere tagasi pärast pikka stressi pidurdades kurja daami, kogu selle Dr.Chamberci abiga, ma tahan, et teie kõik selle foorumiga ühineksid, et öelda tohutut tänu Dr.Chambercile ja mulle samuti peaks ta oma e-posti teel temaga ühendust võtma ka sellistes või sarnastes probleemides või igasuguste probleemide puhul nõu andma. See on lahendus kõikidele teie probleemidele ja raskustele elus. Te saate ka seda mobiiltelefoni numbrit +23480887777194
See on spetsialiseerunud järgnevas seerias.
(1) Kui soovite oma ex-tagasi.
(2) kui teil on alati halvad unistused.
(3) Kui soovite oma kontoris reklaamida.
(4) Kui soovite, et naised / mehed jooksevad teie pärast.
(5) Kui soovite last.
(6) Kui soovid olla rikkad.
(7) Kui sa tahad siduda oma abikaasa oma igaveseks.
(8) Kui vajate rahalist abi.
(9) Kuidas sa olid petetud ja tahad sa kaotatud raha tagasi saada.
(10) kui soovite oma lahutust lõpetada.
(11) kui soovite oma abikaasa lahutada.
(12) kui soovite oma soovi anda.
(13) Rasedus, et rasestuda laps
(14) Tagada, et võidate probleemsete kohtuasjade ja lahutuste tegemise olenemata sellest, millises etapis
(15) Lõpetage oma abielu või suhte eraldamine.
(16) kui teil on mõni muu haigus (H I V), (CANCER) või mõni muu haigus.
(17) kas teil on vaja oma lapse või enda eest vabastuspalveid.
(18) soovite ravida suhkurtõve ravi, ravi herpesega, HIV ja AIDSi ravi, rinnanäärmevähi ravi ja vähi ravimine,
Jällegi võtke kindlasti ühendust temaga e-posti aadressil roomc564@yhaoo.com, kus ta on lahendus kõigile teie probleemidele ja raskustele elus. Te saate ka seda mobiiltelefoni numbrit +23480887777194

 
At 05:47, Anonymous Anonüümne said...

Tänab suurele Dr.Chambercile oma probleemide lahendamiseks Tema EMAIL ON chamberc564@yahoo.com
Minu nimi on Miss Fatima. Olin abielus minu abikaasaga 5 aastat. Me elasime selle aasta jooksul õnnelikult ja mitte seni, kuni ta sõidab Austraaliasse ärireisile, kus ta kohtus selle tüdrukuga ja sellest ajast alates vihkab mind ja lapsi ning tema armastust, nii et kui mu abikaasa reisist tagasi tuli, ütles ta, et ei tahtnud mind ja mu lapsi enam näha, nii et ta viskas meid majast välja ja läks Austraaliasse, et näha seda teist naist. nii et mina ja mu lapsed olid nii pettunud ja ma jäin koos emaga ja ma ei raviks hästi, sest mu ema abiellus teise isaga pärast mu isa surma, nii et tema abielus mees ei kohanud teda hästi ja mu lapsed olid nii segaduses ja ma otsisin viisi, kuidas mu abikaasa koju tagasi saada, sest ma armastan teda ja hindan teda palju, nii et ühel päeval, kui ma oma arvutit sirvisin, nägin ma seda, et Dr.Chambercil on abiks naise tagasisaatmine talle, ka palju naisi jagavad ütlused Internetis ja mul oli muljet nii palju, et ma ka pean seda proovima.
Alguses olin hirmul, aga kui ma mõtlen sellele, mida mu lapsed ja mina käime, siis ma võtsin ühendust Dr.Chamberciga, kes tegin kõik, mida ta palus minuga usuga teha, ja ta ütles, et ma jäin rahulikuks ainult 24 tunni jooksul, et mu abikaasa peaks tule minu juurde tagasi ja minu üllatuseks sain teisel päeval minu abikaasa helistada, küsides pärast lapsi ja ma helistasin Dr.cahmberile ja ta ütles, et tema probleemid on lahendatud mu pojaga. nii et ma sain oma pere tagasi pärast pikka stressi pidurdades kurja daami, kogu selle Dr.Chamberci abiga, ma tahan, et teie kõik selle foorumiga ühineksid, et öelda tohutut tänu Dr.Chambercile ja mulle samuti peaks ta oma e-posti teel temaga ühendust võtma ka sellistes või sarnastes probleemides või igasuguste probleemide puhul nõu andma. See on lahendus kõikidele teie probleemidele ja raskustele elus. Te saate ka seda mobiiltelefoni numbrit +23480887777194
See on spetsialiseerunud järgnevas seerias.
(1) Kui soovite oma ex-tagasi.
(2) kui teil on alati halvad unistused.
(3) Kui soovite oma kontoris reklaamida.
(4) Kui soovite, et naised / mehed jooksevad teie pärast.
(5) Kui soovite last.
(6) Kui soovid olla rikkad.
(7) Kui sa tahad siduda oma abikaasa oma igaveseks.
(8) Kui vajate rahalist abi.
(9) Kuidas sa olid petetud ja tahad sa kaotatud raha tagasi saada.
(10) kui soovite oma lahutust lõpetada.
(11) kui soovite oma abikaasa lahutada.
(12) kui soovite oma soovi anda.
(13) Rasedus, et rasestuda laps
(14) Tagada, et võidate probleemsete kohtuasjade ja lahutuste tegemise olenemata sellest, millises etapis
(15) Lõpetage oma abielu või suhte eraldamine.
(16) kui teil on mõni muu haigus (H I V), (CANCER) või mõni muu haigus.
(17) kas teil on vaja oma lapse või enda eest vabastuspalveid.
(18) soovite ravida suhkurtõve ravi, ravi herpesega, HIV ja AIDSi ravi, rinnanäärmevähi ravi ja vähi ravimine,
Jällegi võtke kindlasti ühendust temaga e-posti aadressil chamberc564@yahoo.com kus ta on lahendus kõigile teie probleemidele ja raskustele elus. Te saate ka seda mobiiltelefoni numbrit +23480887777194

 
At 05:48, Anonymous Anonüümne said...

Tänab suurele Dr.Chambercile oma probleemide lahendamiseks Tema EMAIL ON chamberc564@yahoo.com
Minu nimi on Miss Fatima. Olin abielus minu abikaasaga 5 aastat. Me elasime selle aasta jooksul õnnelikult ja mitte seni, kuni ta sõidab Austraaliasse ärireisile, kus ta kohtus selle tüdrukuga ja sellest ajast alates vihkab mind ja lapsi ning tema armastust, nii et kui mu abikaasa reisist tagasi tuli, ütles ta, et ei tahtnud mind ja mu lapsi enam näha, nii et ta viskas meid majast välja ja läks Austraaliasse, et näha seda teist naist. nii et mina ja mu lapsed olid nii pettunud ja ma jäin koos emaga ja ma ei raviks hästi, sest mu ema abiellus teise isaga pärast mu isa surma, nii et tema abielus mees ei kohanud teda hästi ja mu lapsed olid nii segaduses ja ma otsisin viisi, kuidas mu abikaasa koju tagasi saada, sest ma armastan teda ja hindan teda palju, nii et ühel päeval, kui ma oma arvutit sirvisin, nägin ma seda, et Dr.Chambercil on abiks naise tagasisaatmine talle, ka palju naisi jagavad ütlused Internetis ja mul oli muljet nii palju, et ma ka pean seda proovima.
Alguses olin hirmul, aga kui ma mõtlen sellele, mida mu lapsed ja mina käime, siis ma võtsin ühendust Dr.Chamberciga, kes tegin kõik, mida ta palus minuga usuga teha, ja ta ütles, et ma jäin rahulikuks ainult 24 tunni jooksul, et mu abikaasa peaks tule minu juurde tagasi ja minu üllatuseks sain teisel päeval minu abikaasa helistada, küsides pärast lapsi ja ma helistasin Dr.cahmberile ja ta ütles, et tema probleemid on lahendatud mu pojaga. nii et ma sain oma pere tagasi pärast pikka stressi pidurdades kurja daami, kogu selle Dr.Chamberci abiga, ma tahan, et teie kõik selle foorumiga ühineksid, et öelda tohutut tänu Dr.Chambercile ja mulle samuti peaks ta oma e-posti teel temaga ühendust võtma ka sellistes või sarnastes probleemides või igasuguste probleemide puhul nõu andma. See on lahendus kõikidele teie probleemidele ja raskustele elus. Te saate ka seda mobiiltelefoni numbrit +23480887777194
See on spetsialiseerunud järgnevas seerias.
(1) Kui soovite oma ex-tagasi.
(2) kui teil on alati halvad unistused.
(3) Kui soovite oma kontoris reklaamida.
(4) Kui soovite, et naised / mehed jooksevad teie pärast.
(5) Kui soovite last.
(6) Kui soovid olla rikkad.
(7) Kui sa tahad siduda oma abikaasa oma igaveseks.
(8) Kui vajate rahalist abi.
(9) Kuidas sa olid petetud ja tahad sa kaotatud raha tagasi saada.
(10) kui soovite oma lahutust lõpetada.
(11) kui soovite oma abikaasa lahutada.
(12) kui soovite oma soovi anda.
(13) Rasedus, et rasestuda laps
(14) Tagada, et võidate probleemsete kohtuasjade ja lahutuste tegemise olenemata sellest, millises etapis
(15) Lõpetage oma abielu või suhte eraldamine.
(16) kui teil on mõni muu haigus (H I V), (CANCER) või mõni muu haigus.
(17) kas teil on vaja oma lapse või enda eest vabastuspalveid.
(18) soovite ravida suhkurtõve ravi, ravi herpesega, HIV ja AIDSi ravi, rinnanäärmevähi ravi ja vähi ravimine,
Jällegi võtke kindlasti ühendust temaga e-posti aadressil chamberc564@yahoo.com kus ta on lahendus kõigile teie probleemidele ja raskustele elus. Te saate ka seda mobiiltelefoni numbrit +23480887777194

 
At 00:31, Anonymous Anonüümne said...

Ma kannatan tõesti armastuse pärast ja hiljem taastun
Minu nimi on Mariam Linda, ma pole kunagi mõelnud
et jälle naeratada, jättis mu mees mind kaheks aastaks neljaks aastaks. mu mees jälgib noor ülikooli lõpetanud daami paar aastat tagasi vaatamata ja ta ei võtnud laste eest mingit vastutust. Arvasin, et ei näe teda enam, kuni kohtusin naisega Maryga, kes rääkis mulle loitsurullist nimega Dr .Pellar, ta edastas mulle oma meili ja võttis temaga ühendust ning ta kinnitas mulle, et tal on 48 tundi. Mu abikaasa tuleb minu juurde tagasi. Vähem kui
48 tundi hiljem tuli mu abikaasa tagasi andestust paludes ja ütles, et need on kuradid töötavad, nii et mõtlen endiselt selle ime üle, ei osanud ma ette kujutada, et loits valati, rasestusin ja sünnitasin kolmanda lapse, kui vajate abi Dr, Pellar, mis aitavad mul oma abikaasa tagasi saada, pöörduge lahkelt tema poole sellel järgmisel meilil; drpellar@gmail.com

 
At 14:12, Blogger Chloe Elizabeth said...

Urgent effective love Spell caster to help you bring back ex lover & save your marriage fast, (drogunsnya@gmail.com) is certainly the best spell caster online and his result is 100% guarantee!..a whole lot of people are still suffering from all manner of issues of life. What is that particular thing that bothers you? Sometimes, the problem is not the problem but the problem is the inability to identify those who have the solution. I'm Chloe Elizabeth From Edinburgh United Kingdom and I like to introduce you to Dr ogunsnya a man who is come to rescue humanity from all issues of life. Ever since the day I had an encounter with him, that was the day my problem got terminated. When wisdom is blinking, it becomes a word for the wise. I would encourage you to relate whatsoever problem you are facing with Dr ogunsnya and be rest assured that with God all things would work together for your good. You can contact Dr ogunsnya via email: (drogunsnya@gmail.com) I congratulate you as you do so, indeed you are the next testifier.you can also call him or add him on Whats-app: +2347064365391

 
At 14:13, Blogger Chloe Elizabeth said...

Urgent effective love Spell caster to help you bring back ex lover & save your marriage fast, (drogunsnya@gmail.com) is certainly the best spell caster online and his result is 100% guarantee!..a whole lot of people are still suffering from all manner of issues of life. What is that particular thing that bothers you? Sometimes, the problem is not the problem but the problem is the inability to identify those who have the solution. I'm Chloe Elizabeth From Edinburgh United Kingdom and I like to introduce you to Dr ogunsnya a man who is come to rescue humanity from all issues of life. Ever since the day I had an encounter with him, that was the day my problem got terminated. When wisdom is blinking, it becomes a word for the wise. I would encourage you to relate whatsoever problem you are facing with Dr ogunsnya and be rest assured that with God all things would work together for your good. You can contact Dr ogunsnya via email: (drogunsnya@gmail.com) I congratulate you as you do so, indeed you are the next testifier.you can also call him or add him on Whats-app: +2347064365391

 
At 18:14, Blogger Anonymous said...

Armastus ei anna kunagi alla, ei kaota kunagi usku, on alati lootusrikas ja püsib igas olukorras. Ma annan Jumalale kogu au selle eest, et tõi minu ellu dr Ige Ajayi, kes aitas mul tagasi saada mu naise, mille tõttu ma üheks aastaks lahutasin. Olin viimane inimene maa peal, kes nõustus tõsiasjaga, et loitsud eksisteerivad või toimivad, alles siis, kui mind suunati veebis dr Ige Ajayi juurde, kes on oma võimsate loitsudega nii paljusid inimesi aidanud. Mul polnud muud võimalust, kui proovida, sest 3 kuud pärast lahutust alandati mind depressiooni tõttu töökohal, sest ma ei tea, mida teha, et ta tagasi saada, kuid tänan Jumalat, et kasutasin Dr. Ige Ajayi, et saada oma õnn ja armuelu tagasi 48 tunni jooksul. Just eelmisel nädalal edutati mind tagasi oma ametikohale ja olen siin, et jagada oma kogemusi selle mehega, keda kutsutakse dr Ige Ajayiks. Ma ei tea, mida sa täna läbi elad, aga tea, et igas olukorras on alati väljapääs. Dr Ajayi valmistab ette ka selliseid loitsusid nagu loitsumäng, tööloits, lahutuse peatamiseks mõeldud loits, mis tahes haiguste raviks mõeldud loits, kaitseloits, edukaks saamise loits, jõukas ja võimsa kohtumõistmise loits E.T.C. Võtke ühendust e-postiga drigeajayi@gmail.com. Telefon/Whatsapp +2348057393990

 

Postita kommentaar

<< Esileht