esmaspäev, oktoober 06, 2014

Pullerits: Miks sportlased ei salli homovärki?

Kui olen rattameestega pedaalimas käinud, kuulunud jooksumeeste seltskonda, vestelnud suusatajatega, lävinud triatleetidega ehk suhelnud Eesti kõige vastupidavamate meestega, olen, kui jutt on läinud mehelikkusele, kuulnud alati põlastavat suhtumist igasugusesse homovärki. Ma ei ole nende aastate jooksul, mil olen aktiivselt ringelnud Eesti vastupidavusalade tegijaskonnas, kuulnud veel mitte ühtegi meest rääkimas, et suhtume homosuhetesse sallivalt või pooldavalt. Miks selliseid tolerante ja homopropagandiste ei ole?

Vastuse, mida niigi aimasin, juhatas kätte mu omaaegne tudeng Tartu Ülikoolis, Laura Mallene, kes tegi viimasesse Eesti Ekspressi intervjuu militaarpsühholoog Merle Parmakuga. Parmak seletas:

«Ajalooliselt on sõjavägi maskuliinne organisatsioon. Homoseksuaalsus seondub naiselikkusega. Sõjaväelased ei taha, et naised nende mängumaale trügiksid – sest naine on nende hinnangul nõrk, vähendab üksuse võitlusvõimet. Sama kehtib homoseksuaalide kohta.»

Nende paari lühikese lausega tegi psühholoog Parmak kõik puust ja punaseks. Kui sõjavägi on maskuliinne organisatsioon, siis sport on olemuslikult üdini maskuliinne valdkond. Te võite ju lasta naisi ajaloolisele meeste mängumaale – antiik-Kreekas polnud naistel isegi tribüünidele asja –, aga spordi olemus sellest ei muutu, sest sport hindab ürgseid mehelikke väärtusi, mis kõik taanduvad lõppeks sellele, kes lööb keda. (Isegi iluvõimlemine, pealtnäha väga naiselik ala, on tegelikult äärmiselt halastamatu ja võitluslik, mille tõestuseks on ilmselgelt see, et ala harrastajad on ühed enim pisaraid valavad sportlased.) Eks spordi maskuliinsus kajastu paratamatult ka selles, et paljudel spordialadel ei ole tippu kuuluvad naised sellised, kelle kohta enamik mehi ütleks, et jah, nad on naiselikud. (Ja ma ei räägi siin sugugi ainult vendadest Pressidest ega Caster Semenyast ega Marit Björgeni biitsepsitest ega palu teil tuletada meelde vana anekdooti, et mida tegi Kulakova seepeale, kui Smetanina kinkis talle pardli [või oli see vastupidi?].)

Kindlasti leidub sportlaste hulgas homosid, selles pole kahtlust. Nende nimed on internetist kergesti leitavad. Samas, nagu on veendunud igaüks, kes ise aktiivselt sporti teinud ja sportlaste ringis liikunud, on suhtumine homodesse seal pehmelt öeldes tõrjuv. Mart Poom, igati sümpaatne inimene, võib ju teha oma avaldusi, aga sportlaskonnas need laia kõlapinda ei leia. Enamik sportlasi vaatab teda ja homosid väga küsiva ja mõistmatu pilguga. Näiteks TÜ/Rocki korvpallimeeskonna peatreener Gert Kullamäe ütles reedeses intervjuus ajakirjanik Jaan Olmarule otse:

«Ma pole kunagi nendest inimestest [homodest] aru saanud ja ma ei tahaks sel teemal avalikult sõna võtta. Las nad olla ja las nad teevad oma asju, aga ma ei mõista neid inimesi ja ei hakka mitte kunagi mõistma.»

See on viisakalt väljendatud hoiak, teadmisega, et see läheb lehte. Sagedane tegelikkus, mida tihti kuulnud olen, on sellest palju-palju otsekohesem. Seda te avalikult ei kuule, kui te vastavatesse ringkondadesse ei kuulu; avalikult kuulete teistsuguseid asju, mida lisaks moonutatakse ja väänatakse ja lausa võltsitakse. Ja mõni autor on lausa varjamatult mõnitav. Vaat siis, kuidas tehakse Eestis ajakirjandust. (Ma ei ole Venemaa ajakirjandusega kursis, seepärast küsin, et mil määral see, mida teeb Eesti ajakirjandus, erineb sellest, mida teeb Putini Venemaa ajakirjandus.)

Ükskõik, kui palju ja kõvasti ajakirjandus praegu homopropaganda trummi taob, spordiringkondades valitsevaid hoiakuid – ma räägin neist hoiakutest, mida te näete siis, kui olete insider, mitte neist hoiakutest, et panete kellelegi mikrofoni nina alla ja küsite, et «nooh, kuradi sportlane, on sul, vana homofoobist värdjas, midagi kobiseda kooseluseaduse koha pealt või?» – see ei muuda. Miks ei muuda, seda selgitab taas psühholoog Parmak Eesti Ekspressis:

«Kui tahta sügavat maskuliinsust panna tolereerima midagi, mida ta peab nõrkuseks, siis sellele tuleb pikka aega ja strateegiliselt läheneda.»

Ta lisab: «Eesti on kultuuritüübilt maskuliinne ühiskond. Kui korrutada see veel armee maskuliinsusega, saame midagi niisugust, mida on tohutult keeruline muuta.»

Teisisõnu: Eesti sportlaste enamikul, ürgse maskuliinsuse esindajail, on antud küsimuses oma arvamus kujunenud, see ei pruugi homoaktivistidele riigikogus ja meedias meeldida, aga nii see on ja muuta seda on väga raske, kui mitte võimatu. Sest spordimehed teavad seda intuitiivselt, mida tõdeb Parmak: «Homoseksuaalsus seondub naiselikkusega.»

Naiselikkusega pole spordis, alfaisaste mängumaal, mitte midagi peale hakata.
******
Balanced Rock (left) in Arches National Park, Moab, Utah, 25. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Sport, meheliku agressiivsuse väljendus Venemaa Nižni Novgorodi ja Leedu Lietuvos Rytase mängija esituses. Foto autor: RIA Novosti / Scanpix
Foto 2: Bodybuilding, bikiinidega hajutatud maskuliinsus Vilniuses. Foto autor: Xinhua / Sipa USA / Scanpix
Foto 3: Tõsine jalgpall Donetski ja Bilbao meeskonna mängija esituses - siin pole kohta mingile naiselikkusele. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 4: Sport pole pehmodele ega nõrkadele - siin tehakse haiget. Nägu on verine Bastian Schweinsteigeril. Foto autor: AFP/Scanpix

258 Kommentaarid:

At 19:40, Anonymous Anonüümne said...

Ärge valetage, Pullerits! Teil ei ole mingit alust väita seda, mida te väidate. Teie avalikkust desinformeerivast ja manipuleerivast kirjutist võib välja lugeda ainult seda, et Tartu on kolm homofoobi: teie ja teie kaks sportlasest sõpra.

 
At 19:46, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, tulge ometi kapist välja!

 
At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

Nii see on, nagu Priit räägib. Ja mina pole üks tema kahest spordisõbrast.

 
At 19:50, Anonymous Anonüümne said...

Ühiskond peaks aitama Pulleritsu sugustel kapist välja tulla. Selles, mitte kooseluseaduses on probleem.

 
At 19:55, Anonymous Anonüümne said...

Hehehee, peded on täiega närvis! Nüüd ei jää vaesekestel muud üle, kui kasutada argumentum ad hominemi ehk sõimata autorit sellega, nagu oleks ta nendesugune, panemata ise seejuures tähele, et seda strateegiat kasutades näitavad nad ise, et olla selline, nagu nad ise on, on põlastusväärne - sest ega nad muidu üritaks Priitu sellega türaniseerida ja rünnata.

 
At 20:27, Anonymous Anonüümne said...

Suurepärane vastus, 19:55.
Kummardan. Aamen.

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

Seega, kui keegi julgeb siin halvustada lillade kaitsjaid, pange end valmis, sest teil tuleb tegemist teha härra Priiduga! Vot. Sitapead.

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

Mõnele lollile (21:00) ei anna ikka rahu. Priit ju seletas siin hiljuti, et tema tütar õpib psühholoogiat ning psühholoog peab igasuguste häirete ja hälvetega inimesi mõistma. Võiks selle juba ükskord meelde jätta ning lõpetada siin selle ühe ja sama teema tagumine. Saa aru, tüüp, et meile kõigile, kel meil on ka tütred ja lapsed, erinevalt sinusugusest kinnisidee paines õnnetusehunnikust, on see sügavalt mitte meie asi, mis kellegi peres keegi laps arvab.

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

: Kõiķidele täie aruga inimesţele teadaoľevalt on KOGU peêşeks TÄIEGA niivôrd räpąne, ilgę ja tervişele ohţlik perveŕssus, et selĺega tegeĺevad ehk vaid üksiķud, eríti räige kiikşuga perveřdid.
Eeşti Sekşuaalteřvise Liídu [a.m.o.r.ee (punktideta)] al. Ę.S.T.L.-i aeţav möĺa on tegeĺikult sihiţud pęđędele, et nad teinéteise peřşeiď puhťa räbąlateks ei rapiķs, kuņa neņde lappimine läheķs Haigękassale kaĺliks. Kuşjuures seĺle kuuĺamine on isęgi neíle vabaţahtlik. Seepäřast ei saa see Ę.S.T.L.-i möğa ka koolíde ôppemateřjal olla. Peaĺegi saab Ę.S.T.L. oma juřa ajaďa vaíd seal, kuhu kutşutakse ja kooliďesse eřiti ei kutśuta, kuna peêşeksikooliţust pole üheģi nořmaalse kooli ôppeķavas.
Miskípärast on Hariďus-Teaďusmin. oma meeĺetus peđefoobşusehìřmus Ę.S.T.L.-i
jauřamise kařistamatust koģemata kinņitanudki.
Loomuĺikult ei sooví meíe selgřootud ameţid, asutuşed, arştid, etç. oma sisşetuleķutes kaoţada ja seepäřast peavaďki "kohustusĺikult" seda Ę.S.T.L.-i peđeśţunud ila kaaşa ümísema. :D

 
At 21:18, Anonymous Anonüümne said...

on see sügavalt mitte meie asi, mis kellegi peres keegi laps arvab. - Ainult nii kaua, kuni laps homo ei ole?

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole hullu, vanad peerud Priit, Vooglaid jne muutuvad vanaks, noor põlvkond järeltulijaid tuleb peale ja nii see homovabariik tulebki..! Kui juba Pulleritsu peres kord majas ei ole, siis mida üldse nõuda ja tahta.

Taevas halasta ja tule appi!

 
At 21:32, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.postimees.ee/2944199/yle-kusitlus-soome-hokimehed-pooldavad-homoabielu-igauhel-on-oigus-onnelik-olla

Kogu artikkel lasti WC potist alla

 
At 21:39, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

See pede värk ajab juba südame pahaks raisk. Meil siin tähtsamaid asju ka ajada. Aga nende fitness tüdrukutega(pilt 2) ei julgeks ka linade vahele hüpata, need ju kägistavad oma jalgadega ära.

 
At 21:45, Anonymous Anonüümne said...

Kuule ära jama, karvajalg, ennast jätab teema külmaks, aga nii head andmist ei ole ammu meedias saanud... koguaeg tuleb ainult peale. Priit tõmbab ka asjale vürtsi lisaks. Magus.

 
At 21:50, Anonymous Anonüümne said...

Suur, suur tänu Priit! Muutsid päeva õhtul paremaks.

Häbi on eelkõige sellise meedia, sõnavabaduse piiramise ja valede vassimise pärast. Kole halb tunne tekib kui oled ise olnud tunnistajaks tõele, aga näed kuidas valetatakse ja vassitakse. Ei tea kuhu see viib, kas seal nende vähemuste maailmas ongi see ainus tõde. Vaevalt, et see pikemas skaalas kedagi õnnelikuks teeb. Vale ei ole kunagi kestnud ja ei kesta ka edaspidi.

Eriti naljakas oli see, et perekonna kaitseks tehtud meeleavaldusega samal ajal korraldas Läänemere suurim laevafirma pereürituse kutsudes avalikult kõik pered tasuta laeva.

 
At 23:33, Anonymous Anonüümne said...

Õige varsti saame siin blogis teavitada vääga erakordsest, ei, mis erakordsest - lausa sensatsioonilisest! - sündmusest. Seniks aga lugege Mukunga eksklusiivset Pulleritsu blogile antud intervjuud eelmise blogikande kommentaarides.

 
At 23:36, Anonymous Vana spordimees ja psühholoog, naiste lemmik said...

Kestvad aplodismendid antud sissekandele.
BRAAVO, Vanameister, braavo!
Siiski on jäänud veel ka munadega mehi.
Sissekanne võtab kompaktselt ja samas ammendavalt selle - kuidas lödipükstest poliitikutele väga meeldibki end tähtsaks teha... ahjaa - a g e n d a kokku ja rohkem polegi vaja midagi lisada. Kõik on selge.

 
At 23:44, Anonymous Anonüümne said...

Hei, aga kui Mukunga Pulleritsu blogile intervjuud annab, miks ta teeb seda kommentaarides?

 
At 00:51, Anonymous Anonüümne said...

Imelik miks Tiidrek Nurme kooseluseaduse vastu on? Kooseluseaduse vastuvõtmise korral saaks Nurme oma partnerlussuhte Mukungaga ära vormistada ja Mukunga ei peaks Iteni ja Eesti vahet käima.

 
At 01:24, Anonymous Anonüümne said...

Sest Tiidrek pole mingi pederast, vaid tõsine spordimees!

Aga sul on viimane aeg oma "vaimukustega" Delfisse üle kolida, seal tuntakse sellistest kindlasti puudust.

 
At 08:54, Anonymous Anonüümne said...

Rahvast on palju. Tõeliselt palju. Meie korrespondendil tuleb küünarnukkidega tõsiselt tööd teha, et sündmuste keskmele pilk heita. Ja seal nad ongi! Tänase päeva peakangelased!
Tiidrek ja Ibrahim. Tiidrekul on seljas Montoni must originaalse pükse ülalhoidva lahendusega ülikond ja Eesti rahvusvärvides lips. Mukunga frakk on aga juba nädalaid olnud delfi, elu24 jt suure meedia elava arutelu objektiks. Väga raske oli Eestist leida rõivadisainerit, kes Keenia traditsioonilist piduürpi oskaks õmmelda. Aga nemad pole ainus paar, kes täna tähtsa tseremoonia läbida on otsustanud. Tuntud Tartu harrastussportlane Pullerits oma noore kaaslasega. Pulleritsul on üll tumesinine pin-strike ülikond, erepunane lips ja pintsakutaskus "Senator" kuldne sulepea. Kas me näeme und?
Ei me ei näe und. Käes on aasta 2016. Kooseluseadus on vastu võetud ja eestlased, kes on maailmas tuntud kui kõige uuenduslikum rahvas üldse, on varmas uue seaduse toodud vabadusi kasutama.
Aga vaatame ringi - siin on nii palju tuttavaid. Maratoonarid, jooksusõbrad, kestvusspordiharrastajad ja nende toetajad. Üks klubi on tulnud täies koosseisus roosade ja roheliste neoonpõlvikutega ja lasevad hoogsalt tuharatõstejooksu. Pallipõrgatajad! Eesti on ka sellel alal maailma Top,. Guinessi rekordiomanikud lasevad pallidel käia. Dr Holden on tulnud oma lahutamatu kaaslase twenty-nineri ehk fixed-gear sõiduriistaga. Kohal on Kristo Reinsalu, et koostamisel Eesti Kullafondi Nurme-peatükki täiendused operatiivselt läpptopiga sisse viia. Päevakangelasi on tulnud tervitama Veloklubi Grand Magister Jaan Veeranna juhatusel. Milline värvide paraad! Punased kombed, rohelised kombed, kollased, lillad, ...
Pim-pomm, pimm-pomm, pimm-pomm!

 
At 09:02, Anonymous ... said...

... ja Lembit Kaun vaatab alla pilve pealt ning mõtleb vaikselt rahulikult omaette: "Just sellist Eestit me tahtsimegi."

 
At 09:16, Anonymous Eedvart, Järvakandi said...

Olen samuti vana spordimees ja Priidu blogi sagedasem lugeja (naiste lemmik ma kahjuks ei ole) ja pean ütlema et tore lugeda et meestel siin selgroogu, printsipiaalsust, sitkust, isiklikku vaprust ja tulevikkuvaatavat visiooni on. Pange edasi ja nagu Priit saluteeris - võit on meie!

 
At 09:38, Blogger snaperski said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 09:39, Blogger snaperski said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 09:39, Blogger snaperski said...

Mulle näib just, et dd hominem hoiak on PP-retoorikase vaikimisi juba inkorporeeritud, seega sellega ründajat rünnata oleks lihtsalt mõõgatera lööja enese vastu suunata.
See on ka selle blogi üldine toon, sestap ei taha ma liiga leebete mesisõnadega siin esineda - peetakse veel pedeks, eks.

Vihjan - on palju spordiarmastajaid, kelledele alfaisasuse afišeerimine on naeruväärt lapsikus. See selleks. Ka nt Tiidrek oma avalduse sügavasti endas läbi mõelnud ja ei vahuta pinnapealset halvustavat joga. On kahetsusväärne, et PP ja ka mõned teisedki teda enda paati üritavad tirida - te ei küündi temaga seilama, sõbrad.

Raivo Alla

 
At 10:10, Blogger Priit Pullerits said...

Eile õhtul saatsin riigikogu kõigile liikmetele meeldetuletuskirja ning juba olen saanud sellele ka esimesed vastused, kus riigikogu liikmed lubavad mulle, et nemad selle seaduse poolt ei hääleta. Ma ei ole see, kes ainult nurga taga kirub ja sarjab, vaja on oma võimalusi arvestades tegutseda ning soovitan seda teile ka.

Minu kiri riigikogu liikmetele oli selline:

Lugupeetud riigikogu liikmed!
Olen tähelepanelikult jälginud debatti kooseluseaduse üle ning mind on hämmastanud, millise hoolimatuse ja arrogantsusega paljud teie seast sõidavad üle rahva arvamusest ning enamgi veel - peavad neid, kes teie läbisurutava kooseluseadusega ei nõustu, tagurlikeks ja hukkamõistu väärivateks. See on olnud mulle isiklikult väga solvav.
Käesolevaga kinnitan teile, et jälgin tähelepanelikult, kuidas kõik saadikud kooseluseaduse hääletusel käituvad ning pean seda riigikogu valimiste eelsel ajal kindlasti meeles, jättes kindlasti oma hääle andmata neile saadikutele, kes ei austa meie kultuuri alusväärtusi ning perekonna ja abielu ideaale.
Ühtlasi kinnitan, et teen endast kõik oleneva, et tuletada nende nimesid, kes ei austa meie kultuuri alusväärtusi ja perekonna ning abielu ideaale, valimiste eel kõigi vahenditega meelde ka kõigile neile kümnetele ja sadadele inimestele, keda tunnen ja tean ning kellest paljud peavad lugu minu arvamusest. Samuti kinnitan, et soovitan tuttavail ja sõpradel ja lähedastel mitte hääletada valimistel mitte ühegi sellise erakonna poolt, kelle liikmed toetasid kooseluseaduse vastuvõtmist.
Soovides Teile kaalutlevat meelt ning mõistlikkust rahva enamuse arvamusega arvestamisel,
Priit Pullerits

 
At 10:29, Anonymous Karl, Põltsamaa said...

Väga õige Priit! Me oleme sinuga! Meie, maarajoonide rahvas, kelle hääl Toompea linnamäeni harva kui ulatub, seisame sinu selja taga!

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Homopropaganda on muutunud Eestis ajakrjanduseüleseks ja kahjuks on selline suhtumine on oma jälje jätnud ka neile inimestele, kes selle vastu olid, sest kes ei taha ks olla edumeelne,innovaatiline, keegi ei taha olla tagurlik, sotsiaalselt mahajäänud, vanamoodne.

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

" ... keegi ei taha olla tagurlik, sotsiaalselt mahajäänud, vanamoodne".

selles asi ongi. Ka sitt, mis paratamatult tekib, rakendub kuidagi iseenest "progressi vankri" külge.

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Veel paar meeleavaldust nädalavahetustel ja avalik arvamus muutubki vastupidiseks...nood eestvedajad-aktivistid ja kõikvõimalikud nõuandjad ei jäta variantigi.
Midagi pole parata, PP, tuleb vastu võtta järjekordne kaotus.

 
At 11:24, Anonymous Kamratov, kolonel, Kaitseliit said...

Gospodin Putinil on täna sünnipäev ja siin bloogis on vaikus? Kuidas siis nii sõbrad? Igatahes parandame selle vajakajäämise ja soovime palju õnne ja pikka iga. Tuhat aastat sulle, Voldemor Voldemorti poeg!

 
At 11:36, Blogger Priit Pullerits said...

Isegi kui tuleb vastu võtta kaotus, 11:05, siis vähemalt saan endale ausalt otsa vaadata ja öelda, et ma püüdsin enda poolt sellele vastu hakata - kas ka teie, teised, püüdsite midagi ära teha? -, ja teiseks, ega ma sellepärast oma arvamust muutma pea; ei muudagi.

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Sai Riigikogu liikmetele meeldetuletus saadetud, et nad koosolekuseaduse praegusel kujul ühiskonna lõhenemise peatamiseks ikka vastu võtaksid. Tänan, et selle kirjutisega meeldetuletuse sain.

 
At 12:04, Blogger Pärtel said...

Ma olen paremakäeline. Ma arvan, et täitsamehed ongi paremakäelised – ja eriti muidugi spordimehed. Ma ei saa aru inimestest, kes kirjutavad vasaku käega, ehkki neil on olemas ka parem käsi, mida kõik normaalsed inimesed kirjutamiseks kasutavad. Minu arust on vasaku käega kirjutamine lausa inetu, esteetiliselt vastuvõetamatu. Olgu, nad võivad ju kodus kirjutada mistahes käega, kirjutagu kasvõi jalaga, aga ma ei saa aru, mis nad nõuavad endale paremakäelistega samasuguseid õigusi. Miks nad arvavad, et riik peaks tunnustama vasaku käega allkirjastatud dokumenti? Olete näinud vasakukäelise allkirja, rõve! See vasakukäelisuse avalik propaganda viib lõpuks selleni, et isegi normaalses paremakäelises peredes kasvavad lapsed võivad hakata vasakukäelisteks. Mõtlete, et see teid ei puuduta - aga kujutlege, kui teie oma laps ühel päeval teatab, et tegelikult on ta juba ammu eelistanud vasakut kätt ja nüüd hakkabki sellega kirjutama.

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

Elementaarne, Pärtel, vasaku käega kirjutamine ei ole seepärast mõistlik, et siis lükkad käega üle kirjutatu ning hõõrus selle laiali, määrid käe ja varruka. Jah, Pärtel, ka pastakad määrivad, mitte ainult suled.

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa aru milles on kommentaari point? Kas see parema- vasakukäelisus vihjab millelegi? Kas see eufemismidega ümbernurga kirjutamine pole juba eilne päev?

aga kujutlege, kui teie oma laps ühel päeval teatab, et tegelikult on ta juba ammu eelistanud vasakut kätt ja nüüd hakkabki sellega kirjutama.

see on traagika, kui nii juhtub, kuid miks kirjeldada seda "vasaku käega"? Et vähem valus või?

 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

Eks küsimus ongi selles, kas oled selgrooga mees ja julged oma arvamuse välja öelda või lööd põnnama oma kliendi, kolleegi või tööandja ees, et ei tea, mis teised arvavad, olen pigem vait. Kui Sul on arvamus, siis ütle see välja, aga tee seda viisakalt. Priit ja Tiidrek on seda viisakalt teinud, mitmed kooseluseaduse eelnõu pooldajad aga loobivad vaid musta pori ja otsivad kohe, kuidas saaks oma pooldatud elustiili eriti rõvedalt esitada.

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh Priidule kodanikujulguse eest.

Tegelikult ei ole küsimus mitte ainult spordimaailmas vaid üleüldse ühiskonnas. See sallivus on suur bluff, lihtsalt repressioonidega on inimeste arvamus maha surutud, tegelikult sallitakse neid perverte Euroopas veel vähem. Meil pole asi veel vägivallani läinud aga mujal maailmas on vale arvamuse eest töö või lausa vabadusekaotus igaapäevasteks uudisteks.

Aga üldisemalt, mida rohkem ühte äärmusesse ühiskond liigub, seda suurema hooga ta tagasi veereb nii et pikas perspektiivis võib tulevikus homoks olemine tõepoolesttagakiusu kaasa tuua. Inimestel on neetud türannidest kõrini ja 20 aastat on homod igal võimalikul ja võimatul juhul tõestanud, et nad pole normaalsed.

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

Inimene, kes on nõus pärast suusamaratoni tunde higiste dressidega autos istuma (kas ta häbeneb teiste ees riideid vahetada?) peaks äkki ikka esmalt endale otsa vaatama, enne teiste elu korraldamist.

 
At 12:39, Blogger Pärtel said...

12.18 Kui oled "selgrooga mees", siis miks kirjutad anonüümselt?

12.16. Ma kahtlustasin, et kõik ei saa ka üsna lihtsast allegooriast aru. Point lühidalt kokku võetuna: inimkonna ajaloos on väga erinevaid asju ebanormaalseks või eba-inimlikuks peetud. Enamasti on üsna raske mõista, miks mõned on teistsugused, veelgi raskem sellega ära harjuda või tolereerida. Kusjuures "enamuse" argument vähemuste kaitse küsimuses ei päde. Sinu õigus pühapäeviti näiteks rattaga sõitma minna, mitte kirikus Jumalat teenida, ei ole sugugi tekkinud enamuse survel, vaid mõned sajandid tagasi ütlesid mõned vähe liberaalsemad ja tolerantsemad inimesed, et hei, ta pole küll kristlane, ent ta on sellegipoolest täisväärtuslik inimene. Need inimesed sattusid enamuse põlguse, naeruvääristamise ja viha alla oluliselt suuremal määral kui praegu kooseluseaduse pooldajad. Ometi võtame oma praegust vabadust olla kristlane või mitte olla kristlane - ning seda ka diskrimineerimist kartmata avalikult kuulutada, sealjuures nautides kõiki kristlastele osakssaavaid õigusi - äärmise enesestmõistetavusena.

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Pärtel, sa oled hea ajaloolane ja hea jooksja, aga matsu sa ei jaga. Su paralleelid ei ole adekvaatsed. Pärtel, asi on selles, et kui sa edaspidi ütled, et sa ei poolda ükskõik mis põhjustest tulenevalt homosid, siis sind sildistatakse heal juhul homofoobiks, halvemal juhul saad trahvi või lastakse töölt lahti. Pärtel, sa tead ajaloolasena uuemast ajast neid näiteid küll ja küll, eks ju? Aga kas sinu nimetatud kristlased ja mittekristlased kuidagi kannatavad, kui nad üksteisele ette heidavad kas uskmist või uskmatust? Pärtel, tunnista, et oled pannud puusse oma paralleelidega.

 
At 12:50, Anonymous Argpüks said...

härra Pärtel paneb siin kulda, pean tunnistama

 
At 12:52, Anonymous Anonüümne said...

Pärtel ei pannud puusse, Pärtel pani sulle kahe silma vahele.

 
At 12:52, Anonymous Anonüümne said...

Kõigepealt müts maha Teie, Tiidreku ja Varro ees, paraku on tuntus see, mis vibratsiooni tekitab, enamuste sh minu kirjad lähevad ilma märki maha jätmata.
Valimiste eelset meeldetuletust vajavad küllap paljud, kas või selleks, et enam mitte valida valimistel "rahvateenritena" esinevaid Randperesid ja Pallinguid.
Mis puutub poolehoidjaid, siis valdavalt on avalikkuses esinenud pehme (kultuuri) taustaga.
Kui meenutada Vabariigi eelmist krahhi 40-ndatel siis moodustasid reeturite lõviosa just kunstnikud ja kirjanikud. Tahan öelda sellega seda, et militaarsete väärtuste kandjatele saab rohkem toetuda, nemad tõusevad peale lööki (ükspuha kuhu, kas või munadesse) üles ja võitlevad läbi valu edasi eesmärgi nimel - nemad ei reeda.
Sama on ka spordiga, sport käibki läbi valu ja kui on raske või valus siis pooleli ei jäeta. Vaim võidab.
Terv. Toomas

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake nüüd sõbrad kuidas väikese Tartu ja mõttetu Lõuna-Eesti suured pojad Pullerits ja Ansip tõusevad miljonite inimeste teadvusse. Priit on Delfi esiküljel ja komissar Ansipist räägib NYT. Ameerika gigandid värisevad kui vestluses tõuseb teemaks Euroopa digi-direktor Mr.Ansip!

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Kulla Pärtel,

Milleks homodele seadus? Piisab, et hälbinud tegelasi kinni ei panda - see on juba väga suur vabadus, mida kahjuks on üllatavalt agrssiivselt ärakasutatud. Sündsas ühiskonnas on jäänud homondus vangide pärismaaks. Kahju, et "vabakaäiguvangide kandidaatide ehk keemikute" sõnavõtte üldse riigikogus arutatakse. Tõsi on, et sõjavabas maailmas on võimul püsimiseks vaja teha vanglate uksed lahti ja lasta kooselunorme mitteärgivad tegelased välja võimul olijatele appi nende võimu hoidma. Nende tegelastega tehakse maailmas revolutsioone. Nemad võtavad keskvõimu mahitusel riigitüürid enda kätte. Loomulikult on parem kui vanglast pääsevad mõrtsukate ja varaste asemel homod. See ikka sihuke leebem ja aeglasem variant ühiskonna p--se keeramisel.

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne lödipüks. said...

Pärtel jagab matsu.

 
At 13:06, Anonymous Sink Evald said...

13:03 kulda paned mees, puhast kulda (aitäh selle eest)

 
At 13:16, Anonymous Pihlapuu said...

Pärtel on kooliskäinud mees. Jagab seda matsu mida nimetatakse nihilismuseks. Meiesugustel jorssidel tõmbab naha üle kõrvade et arugi ei saa. Olge ettevaatlikud. Ärge vaielge.

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

Kas Delfi keeras KOGU kommentaariumi suure ähmiga kinni, kuna PP artikkel hakkas saama enamuses väga toetavaid kommentaare? :))

 
At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

Aga mul on hea meel Lõuna-Eesti suurte poegade üle. Tänu neile saan isegi feimi juurde. Töö juures rääkisin kolleegidele (enamuses naised) et tunnen PP-d. See pole küll päris tõsi, aga väike liialdus ei ole ju patt. Mulle oleks peaaegu õlale patsutatud. Naistele meeldivad julged mehed. Mind vaadati ka et "täitsa poiss"

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

Siin ei ole ikka veel keegi aru saanud, et kooselu ja voodielu ei puutu kokku mujal, kui härrade-prouade paremakäeliste fantaasiates. Riigikogu ei aruta täna voodielu ja selles osas olete oma saadikutega suhtlemises ja VVga lehvitamises töö tegemata jätnud. Saadikult kinnitus eelnõu toetamiseks olemas, saab selle eelnõu teemast mööda mineva amoraalse arutelu lõpuks päevakajast maha.

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

PP blogi kullafond täieneb:
Ameerika gigandid värisevad kui vestluses tõuseb teemaks Euroopa digi-direktor Mister Ansip!

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

meie kultuuri alusväärtusi ning perekonna ja abielu ideaale. - a mis need Eestis siin siis ka on? Sul endal ka Pullekas ju naisel teisest kooselust teine laps... mis küll Piibel sellest arvab?!?!

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

Mina näen küll Eesti spordis vastupidist probleemi - kultuurilistel põhjustel on nii suur vajadus pidevalt oma alfasust tõestada, et tehakse rumalusi. Terve talve käiakse ringi pea paljas ja hõlmad laiali ning pärast imestatakse, miks liigesed kanged, nina tatine ja tulemust ei ole.

Mõõdutundetust joomisest ma ei hakka rääkimagi. Mäletate neid isaseid, kes Tallinna lennujaama pingil pohmelli välja magasid? Olid ju kõvad mehed? Turniiril jäid viimaks, aga vahi millised eluvennad!

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

13:50-le

Meil ei ole läbivat kultuuri, mis kogu rahvast läbiks; selline püsib ainult külakogukonna või iidsete tugevalt läbipõimunud linnade puhul. Meil on mitmekesisus ja sallivus - pea igal perel on ja võib olla oma arusaam.

Kui kliima poleks sundinud kõiki talusid niimoodi iseseisvaks saama, nagu meie kliima sunnib, võiks teisiti olla. Aga me ei sõltu naaberküla vee puhtusest, vaid ammutame endale ise. Sestaps ei pea ka mitte keegi Vooglaidude pere moodi puhkeaega kõval kirikupingil kulutama ega ka muudest naaberküla asjadest kuidagi kaasakinnitavalt aru saama

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

2014. a on Bakunini aasta. 200 aastat Mihhail Aleksandrovitš Bakunini sünnist. (Kui Kristjan Jaak alustas maavillase palituga, toidukott üle õla, alles jalgsi teed Riia kooli poole, tegeldi idas, Läänest rääkimata ja juba kõrgfilosoofiaga.) Bakunini ideed olid omal ajal väga populaarsed. Kus on Eesti Bakuninid? Meil on Võsa Peeter ja see on ka kõik. Koondumisel pole ju mõtet, kui rahvuslikku mõtet ja sädet ei ole. Mölakakarjana on pigem mõtet hoopis laiali minna.

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Kahtlane jah, et pedofiiliast läbi imbunud katoliiklased (Vooglaid) seda värki eesotsas ajavad. Ajaks Pullerits, oleks asjal kohe teine tera. Vot tema oskab ja teab.

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

14:39 väga asjalik kommentaar.
Mullegi tundub et kui iseseisvus kergelt kätte tuli ja asjad hoogsalt lahenesid, siis leiti et nagu keegi teine peaks rahvuse eest hea seisma. Samas kes vähegi piuksatas midagi eesti rahvuslikest huvidest, sellele lendasid kohe peale "filosoofid" kes mölisesid Diderot-st ja Focaultist ja palju muud, ehk sokk topiti suhu ja sinna see jäi.
Nüüd on õnneks oma mees Ansip Euroopas ja lootus jälle suur. Küll Ansip teeb ja korraldab.

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Kurat, Priit, miks sa mu kommentaari ära kustutasid, kus ma kutsusin sind üles ise võtma ohje enda kätte Vooglaiu käest, kuna sa sinna rolli paremini sobid?

 
At 15:08, Anonymous Matšeraano,artist said...

Sokk suhu teema meil juba hiljuti oli. Ei saa mitte mööda vaadata faktist et 90% inimestest kardavad seda puudutada.

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

Priidult oli Delfis ikka väga jõuline ja isane jutt. Arvestades üldist ajakirjanduse mölafooni eristub see nagu startiv rakett lammaste määgimise keskelt. Mees on konkreetne ja otsustavust täis. Huvitav kuhu see rakett küll läheb kas kuule või marsile? Marsi koloonias küll homodega olla ei tahaks. Inimese saatmisest marsile üheotsapiletiga on unistatud aastakümneid. Nüüd tehakse see ära. Juhul kui homod võimuhaaravad, siis topitakse Priit esimesse raketti marssi väikeseid Priite täissigitama.

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Mingi karnevaliriik meil "vabastati". Rahvas ja vaimsus jäid ikka orjapõlle alla.

 
At 15:19, Anonymous Toetame poistega said...

15:12: "Priidult oli Delfis ikka väga jõuline ja isane jutt. Arvestades üldist ajakirjanduse mölafooni eristub see nagu startiv rakett lammaste määgimise keskelt."

Paremini on juba küllaltki keeruline öelda. :)

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Ka mina olen triatleet ja ei saa nõustuda Pridu väitega, et kõik spordimehed(triatleedid) on temaga ühes paadis, pigem arvan vastupididi. Enamik hingega spordimehi väärtustab iga inimest meie riigis ja ei lase end häirida millestki, mida ta põhjendadagi ei oska. Enamikul homofoobidest puutuvad igasugused väited, selle asemel kasutavad nad lasteaialapselikku "ei"-d ja lauset "Mul on õigus", suutmata ühtki oma väidet põhjendada. Selle asemel võiks silmad avada ja näha, et traditsioonid on muutumas. Võrreldes keskajaga on vahepeal leiutatud mikroskoop ja miljoneid muid seadmeid ning jõutud on hoopis uuele tasemele inimkeha mõistmises. Tiidrek Nurme väide, et homoseksuaalsus on ümberkasvatatav, kuulub aga kahjuks keskaegsete väidete hulka. Tõestust on aga leidnud, et homode ajus on ehituslikud iseärasused, mis homo meeste puhul on sarnased tavalise orientatsiooniga naistele ja homo naiste puhul tavalise orientatsiooniga meestele. Lähtudes sellest, on täiesti arusaamatu, miks peaks piirama kahe inimese vahelist lepingut, mis on igati vabatahtlik ja nende isiklik soov. Enamike homofoobide tõenäolisim foobia põhjus on ilmselt nende kartus, et nad ise selliseks muutuvad. Aga mida peaks üks tõeline mees kartma, kui ta endas ja oma orienteerituses kindel on? Blogipidajale soovitan agarat tööd faktide leidmiseks oma veendumustele, mille otsimises ta tavaliselt väidab end meister olevat.

Klassikalise peremudeli liige

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

Karmid mehed koonduvad Priidu selja taha. Kes ei taha sokki suus hoida.

 
At 15:43, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake PM-ist kui ägedad on Putini pildiga särgid. Eurominister Ansipi pildiga särgid oleksid siinmaal päris populaarsed. Mõnda aega. Mõned kümned ikka maha müüks.

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

Putin tegija

 
At 16:01, Anonymous Anonüümne said...

Priit kõmmutas kümnesse. Valvefeminist Barbi Pilvre hädaldab Delfis ja kurdab et Pullerit teeb liiga. Tahtnud temale sokki suhu panna. Näed siis. Kogu Eesti kihevil kui tõsised mehed tegusid teevad.

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Vaadates nt. Pallingu reaktsiooni Pulleritsu kirjale, siis olen riigi tuleviku suhtes kõhklev. Kujutage vaid kui Putin endast märku annab. Mis siis saab?

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

15:20 on õppinud selgeks Ligi retoorika. Kaukajumal lähtub loomulikult homode poolt genereeritavast rahavoost riigimeestele ja seetõttu pole säärane sõnavõtt kohane riigis, kus amatöörsportlased peavad ise oma vormi saavutamise eest hoolitsema omavahenditest. Sponsoritest näeb absoluutne enamus vaid und (kui sedagi), seega homode rahadest finantseeritud valgete vareste jutt on eemaldunud rahva soovidest.

 
At 16:14, Anonymous Jaan Paul II said...

Sotsiaalset närvi peab olema. Priit viskab paugust kogu banaanivabariigi skene pea peale.

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

Seda ta on. Kaukajumala väljakutsele peab reageerima.

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Hästi pandud pandud pandud

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

[...]Kui olen rattameestega pedaalimas käinud, kuulunud jooksumeeste seltskonda, vestelnud suusatajatega, lävinud triatleetidega ehk suhelnud Eesti kõige vastupidavamate meestega, olen, kui jutt on läinud mehelikkusele, kuulnud alati põlastavat suhtumist igasugusesse homovärki.[...]
Jooksumees PP enam ei ole, triatlon on liiga karm, suusatab üksi, järelkult rattamehed - kas Velo või Peloton?

 
At 16:58, Anonymous V said...

Priit ütles et meie võidame ja nii jääb. Anname oma panuse selleks.
Meeskoor Virmalised

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

Kõvad spordimehed küll, kardavad paari lillapüksi!

 
At 17:08, Anonymous Jaan-Vello, Kurepalu said...

Kas "rattameestega pedaalimas käimine" siis ei liigitugi "homovärgi" (Priit Pulleritsu enda poolt käibelelastud termin) alla? Liigitub küll!
Velo ja Peloton klubinimedena on väga "peded". Mis klubid need tegelikult on.
* Näeme, et Pullerits räägin endale vastu. Teema käin temale ilmselgelt üle jõu. Pärtel ainsana saab asjadest aru. Teistel napib haritust. Mölakakari mõisa majandushoovis. 200 aastaga pole midagi muutunud.

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

No nii, Pulleritsu artikkel pandi Delfis kuhugi arhiivi ära, klikke sai vist liiga palju. Sooäärega samas paadis istuv Pilvre ruttu ruttu pooldajate arvamust tuututama.

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

Postimees on eriti lahe, ei ühtki artiklit eelnõu mitte toetajate poolt. Mõnus sõltumatu press :)Ja ega see ju ei ole ka mingi teema praegu Eestis, kirjutame parem Hong-Kongist.

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Kas alfaisasel ei peaks olema rohkem lapsi kui üks?

 
At 18:34, Anonymous Peeter (Pjotr), Räpina, Põlvamaa said...

Pullerits peaks oma strateegiale, eriti sellega seotud riskidele rohkem tähelepanu pöörama. Meeldiv on küll tähelepanu keskpunktis olla. (Mõnele inimesele on see lausa hädavajadus.) Meedia tähelepanu toob ka raha sisse, või vähemalt "leiva lauale". Varro Vooglaiu sarnase marginaali ja riigi suurima päevalehe vanemtoimetaja vahel on siiski oluline vahe. Vahe ühiskondlikus, sotsiaalses positsioonis ja sõnumites, mida sootsium ühelt või teiselt rollilt ootab. Ülikooli õppejõult eriti. Ülikool on varjatud, aga küllalt karmide sisemiste reeglitega süsteem. Kui dopinguteadlased neelati alla, siis üht kärarikast homovaenajat ja meesšovinismi ei tarvitse maailma 500 tippülikooli hulka kuuluv Universitas teps mitte välja kannatada. Pärtli sõnavõtt olgu siinkohal hoiatuseks.
Kuigi, tööta ei Pulleritsu sugune võimekas mees kunagi.
Putini pika käe poliitika (millel oskusliku serveerimise korral oleks Eestiski palju toetajaid) vajab propagandiste ja vahendajaid.

 
At 18:40, Anonymous Anonüümne said...

18:34

Põhivahe ja olulune vahe on see, et Pullerits ei kuulu pedofiilide vennaskonda. See kristlus tuleb siit Eestist välja peksta samamoodi nagu see kooselu seadus!

 
At 19:15, Anonymous Anonüümne said...

Noh, tsiklistid, tunnistage nüüd ausalt, kes teist pole naise mustikat proovinud, või kui mitte proovinud, siis unistanud sellest, ja pilte olete kindlasti kõik näinud?
http://merjeaus.blogspot.com/2013/05/jumal-laske-nendel-homodel-juba.html

 
At 19:47, Anonymous Anonüümne said...

Mulle see PP ei meeldi, kohe üldse ei meeldi. Vastik eneseimetleja tüüp!
Samas tänane kiri oli tubli tegu, Lugupidamine, müts kerkib.

 
At 20:03, Anonymous Anonüümne said...

See merjeausi sissekanne oli nõrk. Selles on tal õigus et me keegi ei taha näha kahte pedet aktsioonis, ega ka kahte õiget lesbit. Neil kuulsatel internetipiltidel lesbidest on tegelikult aktsioonis heterotibid, nagu ka vastavates filmides. Tegelikud lesbinaised on mehelikud. Nad ei ole fotogeensed. Kui neile kõik "õigused" kätte anda, siis sagenevad uudised nagu äsja saksa õllefestivalilt tuli kus peded kellegi noormehe vägistasid. Soolikas on muudeks asjadeks ette nähtud. Kooselust järgmine samm on muidugi geiabielud. Millest see neile signaliseerib? Et seadusega on inimeste urruaugud neile lubatavaks tehtud. Te ei taha sellist maailma.
Ütlen veelkord - Merjeausi loogika ja ettenägemine on 0. Perverssusi ei saa lubada. Isegi poolikult mitte.

 
At 20:28, Anonymous Anonüümne said...

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/delfi-video-marianne-mikko-ma-ei-karda-priit-pulleritsu?id=69897919&com=1&reg=1&no=0&s=1

Ja veel üks...Priit võiks valimistel kandideerida,

 
At 20:47, Anonymous Anonüümne said...

Priit, fantast võimas sooritus, see tänane esitus kompenseerib kõik su pehmelt öeldes mitte-esikohad ehk esisajast kaugele jäämised TRRil ja TRMil. Näete, teised mehed: mees ütles oma sõna ja pool riigikogu tegeleb enesesugestsiooniga, et ei-ei-ei, mina ei karda Priit Pulleritsu, ise tegelikult hirmust lõdisemas, kui massiivse toetuse Priit Eestis täna välja teenis. Oleks homme valimised, oleks Priit Riigikogus nagu naksti. Ja see, et ta saab sinna Pallingute ja Mikkode ja Pilvrete asemele, nood nii ähmi täis ajabki.
Me siin blogis võisime mõnikord arvata, et Priit teeb lihtsalt suuri sõnu ja ässab tühja, aga täna näitas ta kogu Eestile, et temas on sisu, et ta on tõesti mees, keda paljud peavad kartma, ja väga tõsiselt.

 
At 20:52, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea Priit(kiri riigikogle)!Nüüd tao vaid rauda kuni kuum on!Toetan!

 
At 20:54, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Mina näiteks Mikkot kardan, sest tal on vuntsid ja kurat seda teab mis veel?
Õudne mutt ajab õudsat asja. Kas Mikkol lapsi on üldse, kui ei siis on asi selge, kellega on tegu:)
Nurme ja Pulleritsuga läheks rindele küll. Mõlemad oma ala tipud ikkagi.

 
At 20:55, Anonymous Trampoliino Viktor said...

20:47 väga asjalik kommetaar. Aplaus!
Ma olen alati rääkinud et mingid rattaralli 153.koht pole Priidule tegelik näitaja. Kes tunneb Coed, Cameroni, Ansipit, Wolfowitzi? Keda kardab Eesti Riigikogu? Kes paneb moraalselt molli kõigile kintsukaapijatele? Noh?

 
At 21:01, Blogger Priit Pullerits said...

Aga midagi ilusat ka tänases päevas: leidsin õhtul, kui Tallinnast saabusin, kodu juurest heina seest raudtee lähedalt musta kassipoja, niutsus teine haledalt ja oli õnnetu, vaatasin, mis teeb - ta ei osanud midagi teha, siis võtsin ta endaga kaasa ja helistasime tütrega loomade varjupaika, sai vähemalt sinna, ei jäänud tänavale, kuigi selle väikse ajaga tekkis kiisuga juba emotsionaalne side, et jäta või endale, aga meil ju koer juba on; aga küll nii ilus must kass endale kindlasti uue omaniku peagi saab. Sellised asjad teevad rõõmu, kui saad kedagi tõesti aidata, olgu või väikest abitut kassikest.

 
At 21:10, Anonymous Anonüümne said...

Just, üle-eelmine, see võiks olla selle blogi uus statement või slogan:
Keda kardab Eesti Riigikogu!
Mehed, raisk, me oleme siin õiges kohas!

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

Suusablogi kullafond on täna saanud paksult täiendust:
Mehed, raisk, me oleme siin õiges kohas!

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Kassilugu on lahe aga veel lahedam on see, et üks mees ühe kirjaga suutis terve riigi punased lõugama panna, kõigi artiklite alla kokku ligi 1000 toetavat kommentaari tekitada ning vasakäärmus tundub olevat kapituleerunud, see nähtamatut jõud kes miinuseid laob ning normaalsust ja inimlikkust vihkab oleks justkui maa alla kadunud.

Braavo Priit. Loodame et kassil läheb hästi ning kõigil teistel samamoodi.

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Priit sinust saab kindral kes viib eesti rahva viimasesse lahingusse. See on karm saatus aga ilus ka. Aastal 2032 loevad väikesed venelased oma ajalooõpikust kuidas kunagi ammu elas Tšudskoje ozero taga üks väike imelik rahvas, kes suure usinusega oma isandaid teenis, viimaks küll selja sirgu ajas, oma juhi suusahunt PP eestvedamisel võitlusse läks, kuid oli juba päästmatult hilja. Suur Ajalooratas oli oma pöörde teinud, tšuudid jäid ratta alumisse otsa

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Rusikaga lauale löömine Priidu poolt oli vältimatu ja vajalik ning paljude poolt ka oodatud.

Kui rahva enamuse arvamusest sõidab meedia tuimalt üle, loob manipulatsioone ja otseseid tõestatud valesid, siis millisest eetikast me meedias üldse rääkida saame härra eetikanõunik Tarmu Tammerk? Täna ei olegi enam küsimus niivõrd kooseluseaduses vaid sellest milliste vahenditega seda läbi surutakse ja millise ühepoolse kuvandi on meedia loonud. Tulemus on käes - viha ja vaen. Eetikanõunikel oleks aeg tagasi astuda, kui nad seda ei märka.

Toetus Priidule, eeskujulik kodanikujulgus!

Jõudu,
Indrek Teppo

 
At 22:00, Anonymous Kõva M said...

Seekord on Priit pannud oma ameerika kivirahnu suure fallose pildiga otse kümnesse. Ma ise pole just nii suur fallose fänn, et sellepärast kuhugi kõrbe sõidaks, kuid antud foto puhul on tunda kunstilist õiget rakursi tabamist mis seda hiigel M-i väga väärikalt presenteerib koos kenade kurrutustega munandite piirkonnas. Vähemalt Barbi Pilvre on selle fallosega paika pandud, homode kohta jääb aga seisukoht lahtiseks. Need ju on kah tegelikult ühed kõvad M-i kummardajad. Mõneti võib siit välja lugeda sümpaatiat Rebaste poole. Kahtlane värk. Ja üldse kui neid pilte vaadata siis lähevad nad kokkuvõttes kribatud tekstist pigem 180 kraadi lahku. Kuule Priit mis värk sul nende piltidega nüüd ikka on. Pilt ütleb rohkem kui 1000 sõna ja need pigem promovad homondust. Me siin naudime kommenteerimise osas ilma piltideta teksti osa ja ei pane tähelegi, et tegelikult pildikeelega on PP hoopis homo meeste eeskõneleja. Mis toimub, kas Priit on reetur?

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

22:00, eee... nüüd panid ikka täiega võssa. Uuema aja moodsas kõnepruugis võiks isegi öelda, et täiega urruaugust mööda.
Ja nagu nähtub, on sihik nii paigast ära, et uuesti ära hakka enam isegi proovima.
Aga jooga võiks äkki aidata.

 
At 22:35, Blogger Priit Pullerits said...

Esiteks, suur ja südamlik tänu kõigile neile kümnetele, sadadele, tuhandetele, nimega ja nimeta esinejaile, kes mind täna toetanud on! Ilma teie toetuseta ei oleks kerge vastu pidada. Vaat nüüd ma tunnen, kuidas mitte ainult spordimehed ja tõelised mehed hoiavad kokku, täna tunnen ka, kuidas paljude äng ja pahameel ja pettumus on kui paisu tagant välja pääsenud. Ma usun, et paljud nõustuvad, et tänane päev on olnud enamikule vabastav. Ja me tegime seda koos (ma andsin vaid väikse tõuke, ei enamat).
*
22:00, tähelepaneku olete teinud õige asja kohta, aga tõlgendusega pannud urruaugust kah mööda, nagu teile eelnevalt öeldi. Liiga primitiivselt otsekoheselt tõlgendate kõike. Esimene tõlgendus ei ole kunagi õige, vähemalt siin ja minu pildivaliku puhul.

 
At 22:52, Anonymous Anonüümne said...

Aga, Priit, ärgem jäägem poolele teele!!!
Kas tuntud spordimehed ja tsiklistid Kaun ja Mukunga jäid poolele teele? Ei, ja veelkord ei.
...kas naised peaks müüma end abielu eest seksorjadeks? idiootsus. pulmad ei õigusta mingil juhul kõiki neid metsloomalikke rõvedusi, mida tänapäeva vulgaarne hedonism ja radikaalne liberaalsus küsimusi esitamata võimaldavad – anaalne penetratsioon, vagiina stimuleerimine peenisega, ejakulatsioon jne. need on vaid kõige jõhkramad näited. kehaosade paljastamine, puudutamine, seksuaalse erutuse tekitamine ja demonstreerimine, interoraalne kontakt, embuses viibimine – need kõik on samuti millegipärast lubatud kui süütu eelmäng millelegi heale. ma küsin ahastusega, kuidas on selline tolerants ühiskonnas võimalik?! säärast moraalset dekadentsi ei saa ju lubada, rääkimata siis selle legaliseerimisest püsisuhte või abielu kaudu. ja ärge arvake, et ma siinkohal mehi seksisõltlastest vägistajateks pean. nemad on samuti ohvrid. seksuaalkäitumise propageerimine meedias on viinud nii mehed kui naised kollektiivse psühhootilise katastroofini. kummalegi soopoolele suunatud ajakirjades luuakse teisest mudeleid, mis neid alandavad, muutes nad otsustusvõimetuteks objektideks, kelle nõrkust bioloogilisi mehhanisme kontrollida saab kergesti ära kasutada, et siis võtta neilt võimalus areneda normaalseiks indiviidideks ja jääda hoopis omavahel kehavedelikke vahetama. kuid mitte kauaks muidugi. vaja on ju degeneratsiooni eksponentsiaalset kasvu, uusi partnereid rõlguses, hälbe levitamist.
kõrgem vajadus madalate naudingute järele ja madalam kõrgete järele on kunstlikult loodud pervertide, vaimuhaigete, masturbeerijate, seksisõltlaste poolt. emotsionaalse lahenduse asemel vajame meditsiinilist – hälbelise käitumise karistamist ja alalist preventiivset monitooringut, sugurakkude regulaarset kogumist teadusspetsialistide poolt ja katseklaasilapsi, kes kasvaks asjatundjate kontrollitud tingimustes armastama tsiklismi ja cubet, mitte onanismi ja cosmot...

 
At 22:58, Anonymous Anonüümne said...

Füüreril on juba sadu ja tuhandeid toetajaid? Millal siis "marss Tallinna" ette võetakse?

 
At 23:30, Anonymous Anonüümne said...

Aaa nojaa, Kui ikka pilte ja teksti sünkroonis lugeda siis klapib. Aga kivifallos on ju ka homodel ikka p-se keeramise vahend ja seetõttu võib öelda, et no see ikka hästi selle jutu juurde ei sobi, muidi keeravad oma meeletu papikuhjaga Eesti seadused kah sinnasamusesse. Sellegipoolest oleks piltidel vältima otsest käperdamist. Näitama oleks pidanud sajandiku võrra varasemat kaadrit kui meestel ei olnud veel kontakti tekkinud kuid kehad ja näod on juba dramaatilises maskuliinset ähvardusest nõretavas rünnakuasendis.

22:00

 
At 23:31, Anonymous Anonüümne said...

Kõik on õige 22:52, foorumlased võiksid ausalt kirjutada, mis "meeldib" ja mis tundub patune, kõlvatu ja EV konstitutsiooniga vastuolus olev. Omaenda elust võetuna. Las kirik (või Tiidrek) hiljem otsustab, mis on j-'le meelepärane ja mis mitte.

 
At 00:00, Anonymous Anonüümne said...

Peded võivad selle kooseluseaduse ju saada,kuid see ei tee neid normaalsete inimestega võrdseks ikkagi, sest kiriklikku laulatust ei saa nad kunagi.

Teet

 
At 00:46, Anonymous Anonüümne said...

22:52, kas on vaja tõesti juba teisipäeva õhtul ennast nii täis kaanida, et hakata mõttelagedalt avalikus ruumis segast peksma?
Ei ole ju, idiootsust on niigi pea igal sammul, milleks?
Katsuks nüüd nii, et rohkem enam peale ei võta, eks.

 
At 05:36, Anonymous Anonüümne said...

nii ongi

 
At 06:06, Anonymous Anonüümne said...

võtame veel peale ja võtame Toompea koos pededega ära.

 
At 10:06, Anonymous Teedule said...

Ja kiriklik laulatus on sinu arust normaalne? Halloo? Mis see kirik on? Tumeda keskaja lollikeste koht, kus patuseid nuheldi, ähvardati ja enda tahtedel alistati. Ja blogi autoril kruvid korralikult loksuvad. Kahju kohe kõrendportlasest natuke.

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

uus teema, kuid meie slõugan
We must chase them down to the Gates of Hell! Every day, every minute!
käib nagu rusikas silmaauku

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Eesti on liigagi salliv riik
Teate te riiki, kus äsjaseid okupante niimoodi poputatakse, nagu Eestis? Homodel pole siin ka midagi viga, keegi ei tee neile liiga. See praegune vingumine on meile eksporditud välispedereerijate poolt. Siis meie homod ka, et näe neil on, me tahame ka. Nagu tited, et vaata temal on, ma tahan ka. Omal pole häda midagi.

Pime ei saa autojuhilube ja jalutu ei pääse jooksuvõistlusele. Kas sellega piiratakse nende inimõigusi? Ei! Nad ei kvalifitseeru. Ka samasoolised ei kvalifitseeru perekonnaks ja lapsevanemateks. Nii lihtne see ongi. Kui nad tahavad kvalifitseerida, siis palun, abiellu vastassoo esindajaga ja ala pereelu. Ega me ei pea igale soovijale hakkama lapsi andma ja tegema nägu, et vot nüüd olete ka nagu päris pere. Kellel sellist lollimängimist vaja on? Keda me petame?

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

Aga Teedule niipalju et kui Rootsis Norras Britannias Prantsusmaal ON homodel abiellumise õigus, siis viimaks 2016 tuleb seesama meilegi. Seejärel laulatavad nad kirikus nagu miškad. Vahva mis?
Ärge andke alla mehed. Võiduka lõpuni.
Nagu see slõugan - iga päev tee üks heategu Eesti heaks.

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Mida ütlevad EL-i direktiivid homode kohta. Elu on lihtne - juhul kui on vaja harmoniseerida siis võib ka 99,9% olla vastu aga tehakse ikkagi. On siin mõni jurist? Viimane kord kui EL-st seaduseakte nõutasin, sain kohalike eurobürokraatide käest pasa kaela, sest need olid suutnud oma korralagedusega olulised dokumendid kalevi alla susata. Vaja oleks mõnda pädevat tegelast keda ei seo vendlusvanded asjade salastamiseks. Äkki tõesti on kuskil kohtustus olemas ja see oli juba EL-ga liitumise käigus Hololei and Co poolt salajastes lepetes kokkulepitud?

 
At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

Äkki tõesti on kuskil kohtustus olemas ja see oli juba EL-ga liitumise käigus Hololei and Co poolt salajastes lepetes kokkulepitud?

väga tõenäoline

 
At 12:24, Blogger Priit Pullerits said...

Olgu mis on, tähtis on see, et lihtsad eesti inimesed said eile tuhandete kaupa häält teha ja ehmatus, mille nad riigikogule korraldasid, oli ikka šokilaadne. Ilmselt oletas Delfi - minu arvamus, tõestada ma seda ei saa, ja ega Delfi seda ka kinnitaks, ent arvestades kogu eelnenut, kuidas ja kelle laulu Delfi on laulnud -, et saab kellegi Pallingu hädakarje abil minusuguse, valitsevale doktriinile vastuhakkaja liistule tõmmata ja paika panna ja taanduma sundida ning andis innuga tuld. Aga ohh imet! Ei juhtunudki seda, et taome "ähvardajast" Pulleritsu mutta. Juhtus hoopis vastupidine: rahvas tõusis julgust saanuna mitte ainult minu, vaid ka enda väärikuse ning arvamusvabaduse kaitsele, ja tegi seda massiivselt. Vean kihla, et selline reaktsioon tuli üllatusena ka Pallingule ja Delfile ja riigikogulastele üldiselt.

Järeldus: teinekord, nagu näete, ei ole palju vaja, mõnikord piisab ka ühe julgusest, väiksest taganttõukamisest ja teenäitamisest, et rahvas tõuseks häälekalt valitsejate vastu.

Mehed, raisk, meis on jõudu ja väge - pidagem seda meeles ja ärgem kartkem seda kasutada!

Mäletate: "Keda kardab Eesti Riigikogu?"?

 
At 12:30, Anonymous Noor ema said...

Õige Priit!
koos teeme me palju ära, võidame Eesti rahvale tagasi.
Salakaubitsejad, korruptandid, valerahategijad, kiirlaenuärikad, kintsukaapijad, sahkerdajad värisege!

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Priit, täiesti nõus, väga sedamoodi mulje jääb küll.
Spordiringkondades öeldakse sellistel puhkudel, et Palling ja Delfi lendasid omast võttest armetult selili.
Härrastel on, mille üle järele mõelda, et tulevikus fopaasid vältida...

PS. Rahva toetus on tõesti muljetavaldav! Nii toetavat kommentaariumi sellises mahus ei mäletagi.

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

Viimased Priidu postitused on nagu taganemise õigustused. Ah et kisasime ja loopisime Molotovi kokteile ja saime auru välja lasta ja üldse oli lõbus lõuata, aga nüüd elame normaalselt edasi. Puss värk ühesõnaga. Tunnista parem, et sul polnud õigus.

Ilmselt tegi kallis kolleeg selgeks, et ta ei olegi koletis, vaid inimene.

http://arvamus.postimees.ee/2946589/mariel-gregor-millest-hirm-et-homosuhted-kuidagi-eriliselt-levima-hakkavad

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole häda. Me viime oma võitluse võiduka lõpuni. Kõik see mees, noviitsidega alustades ja autoriteetidega lõpetades.

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa aru, kuidas see teema siin kooseluseadusesse puutub!
Pullerits, palun tee vihkamise partei! Valijaid tundub olevat.

 
At 13:19, Anonymous Pabulja said...

No muidugi, see "vihkajate" argument tuli ka ära. Oligi pikem vahe sees.

 
At 13:50, Anonymous Viktor, hallivatimees said...

Tundub et selles lahingus jääme kaotajaks, kuid sõja me võidame niikuinii

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

> Ja blogi autoril kruvid korralikult loksuvad.
Kui juba teemale sellele läks:

* Hullumajas valitsev atmosfäär
hulluma ajas.

* Ära hullu ärgita -
hull on särgita!

 
At 14:21, Anonymous Anonüümne said...

We will win. Sooner or later. Euroopas teeb konservatism kambäkki. Meedia veel sellest ei räägi, kuid küll rääkima pannakse.

 
At 14:30, Anonymous Anonüümne said...

Ilge pressing jätkub. "Ärimees" Rebane nutab, et tema olevat ähvarduskirja saanud. Mainib koheselt Vooglaiu nime. Teades neid libedikke, siis väga tõenäoliselt saatis ta selle endale ise.

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas üks mõistlik ja argumenteeritud jutt ka võiks vahel olla? Mis sinu elus muutub, kui see seadus vastu võetakse?

 
At 14:41, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.postimees.ee/2947001/wada-juht-veerand-maailma-spordist-on-kurjategijate-kontrolli-all

vaat sulle siis. Pohlak on meedias aegajalt paatoslik-filosoofiliste aruteludega, mis küll kangesti õpilaskirjanditena välja kukuvad, aga spetsialistide arvamuse kohaselt on osa kirde-eesti vutiklubidest idamaffia käpa all. Pohlak aga ootab jalgpallile uusi rahasüste.

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Saab olema huvitav, milline on Priidu seekordne "Exit Strategy".

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Mingit strateegiat ei tule. Priit on õigel teel

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

Strateegia peab kindlasti olema. 2/3 rahva toetust annab ikka käpardlikumalt kasutada.

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

Rahva toetus on 9/10

 
At 19:36, Blogger Priit Pullerits said...

Kas te lugesite, et ka Marianne Mikko pandi eile minu kirja kommenteerima? Mikko siis ütleb, et mina pole õige mees ja tema võtab minu kirjutatut koefitsiendiga ja tema ei usalda mind ja tuletab meelde seda kümne aasta tagust intervjuud.

Very nice! Ise ta selle peatüki avas, nüüd läheme sellega lõpuni ja tuletame seda tõesti täpselt meelde:
http://www.postimees.ee/1419967/marianne-mikko-enda-arust-ajast-ees

Mikko tekitas sellest suure skandaali, kui tõstis kisa PMi toimetuses, sest ma olin kõik ausalt kirja pannud, nagu ta rääkis. Aga see pilt, mis temast sealt otsa vaatas... seda iseloomustab kõige paremini loodusemees Fred Jüssi. Käisin teda mõni aeg hiljem intervjueerimas. Meie intervjuu lõpus ütles Jüssi mulle: Aga ma helistan teile aasta pärast ja ütlen teile ühte asja.

Täpselt aasta pärast helistaski Jüssi. Ütles, et oli lubanud mulle helistada. Jah, lubas küll, tuli mul meelde. Ja ta ütles: see pilt, mis minu intervjuus tollest daamist välja tuli, oli väga tabav tema kohta. Niisama lihtsalt ütleski. Ja sellega ütles kõik. Arusaadav, miks Mikko mind nüüd sellise sõnavalinguga üle valab.

Aga vaatame, mida ütleb rahvas! Ja rahvas ütleb (Delfi esimesed kommentaarid Mikko mind ründava uudise peale):

Mati Talumaa:
No näoilme reedab ju ka ikka midagi. Tigedus ja hirm tõele näkku vaadata. Seda enam,et häälega väljaütlemine,et ei karda,tähendabki ju seda just,et kardab! Lastetu vananaise jutt ja nutt. Demagoogia koolitus ju täiega ruulimas! Äkki rahvas hakkab ka nii mõtlema, nagu Pullerits!
+ 121, -12

Rünno55:
"Ta ei ole õige mees" - Nojah, sotsist tädi on ilmselt lesbi, tunneb kohe lõhnast ära, et Pulleritsul ei ole seda "õiget" spetsiifilist lõhna...
+117, -12

Martin Malm:
Marianne Mikko on tühi koht.
+72, -8

mammu:
Te ei pea kartma Pulleritsu, vaid rahvast. Kas Teid ka pärast sellist jama hea kohapeale valitakse?
+133, -6

irw:
õige, sina veel puudusid. ma ennustasin juba ammu, et küll marianne mikko ka varsti välja ilmub oma rumalustega ja kohal ta ongi. pinocchio peaministri kandidaadiks veel pandud ning sotsidega ongi valimistel jokk - pole enam muret.
+118, -4

Rahvalaulik:
No kartma ei pea, aga häbeneda pisut ikka võiks. Ja eks Marianne peaks arvestama sellega, et ega tedagi kõik inimesed ei usalda. Ja suhtuvad temagi tegemistesse-väljaütlemistesse suure koefitsiendiga.
+100, -3

Palun lugege sealt edasi ise, muidu tsiteerin teist meediakanalit ebaproportsionaalses mahus.

 
At 20:07, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul tõepoolest kruvi kõvasti loksub, nagu ülalpool üks kommentaator tabavalt ütles. Aga oot - mitte nii kiiresti! - Lollil on oma loogika. Tiidrek Nurme annab oma blogis tasakaalustatuma ülevaate viimaste päevade tormilistest sündmustest. Varro Vooglaiu, Tiidrek Nurme ja Priit Pulleritsu suur tund on saabumas! Kas on? Varro Voolaid (seni täiesti marginaalne ja tundmatu tegelane) sättis Toompeale end riidesse nagu mingi Riigikogu liige või tähtis riigimees. Kas kooseluseadusest ja homoteemast saab kiviheitemasin, mis uued mehed Riigikogusse lennutab? Toompeal oli kohal ka keegi musta kikilipsuga professor (loodetavastu mitte libaprofessor). Pidage silmas, et kõik need tegelased himustavad rahvaesindaja ülimagusat ja kindlustatud töökohta. Kes ei himustaks! Aga Riigikogus on juba kohad hõivatud. See panebki solgiämbreid välja võtma, nagu Pullerits siin Marianne Mikko suhtes.
... Kõrendsportlane ainult ei suuda raskeid ümbreid valitseda ja valab enda pasaga üle.

 
At 20:36, Anonymous Artur Vader, inimeste sõber said...

20:07 on viimaste aegade konkurentsitult kõige lollakam kommentaar. See et sina Varro Vooglaidu ei tunne, ning arvamus, nagu oleks Riigikogu mingi inimsaavutuste tipp reedab sinust rohkem kui arvata oskad. See et inimesed ka mujal kui RK liikmeks olles hästi hakkama saavad on sinu jaoks kindlasti üllatus. Vooglaid on üliintelligentne mees. Tema jaoks oleks alandav istuda RK-s selliste "kolleegidega" kõrvuti nagu Marika Tuus, Peep Aru, Marianne Mikko jpt.

Palju õnne sulle sinu rumalas arvamuses nagu oleks inimeste ülim eesmärk elus pürgida RK-sse!

 
At 20:52, Anonymous Anonüümne said...

Varro Vooglaid on riigikogupajuki peal väljas. Näost näha. Samuti Tiidrek Nurme. Kristliku liidu fraktsiooni liige Tiidrek Nurme, sirge sportlik noor mees, lips ees ja sinimustvalge rosett rinnas.. Tiidrek Nurmel poleks kindlasti midagi sellist kolleegide vastu nagu Erki Nool, meie purjetamise ja sõudmise maailmameistrid, vasaraheitjad ja kes meil kõik seal Riigikogu rikkalikul ülalpidamisel on. Ja mis seal salata, sportlikust küljest on Nurme tulemused olnud nii head, et ta võiks täiesti seal olla. ... Samuti Pullerits. Pulleritsuga on aga see krõnks lisaks, et tema ei ole iseseisev, vaid pelgalt tööriist. Postimehe omanike taga seisevad poliitilised jõud teevad sihikindlat tööd (ei taha siiski õnnestuda eriti, sotsid risti tee peal ees). Pullerits ei harrasta isetegevust, tema tegevus on kooskõlastatud.
See on muidugi nn "suur pilt", asjade seis üldjoontes. Detailid võivad erineda, neid teavad kõige paremini asjaosalised ise. 20:07

 
At 21:36, Anonymous Anonüümne said...

Bääd njuus- ERR teatas, et esimesed üheotsa piletiga marsile saajad ei saagi lastetegemisele rõhku panna, kuna kardetakse riske mutatsioonide näol. Seega jääb heterodel minek sinna ära. Priit on sellega marsile surema saadetavate nimekirjast disklahvitud.

Saagu homme mis saab aga PP jääb õnneks meiega!

15:12

 
At 22:33, Blogger Andres P said...

Priit - otsi üles mõne bioloogi ja käitumisökoloogi kontaktid ja võta neilt arvamus "homo" värgenduse kohta. Seletame, mis seletame, inimene on ikkagi loom. Miks peaks mingile liigile olema kasulik mitteproduktiivse osa teke. Mugavuspagulased?

Teine nüanss siinjuures on tegelikult osavalt ära peidetud "eriarvamuste" õiguse taha. Noortele (alati mässumeelsed ja vastanduvad) tundub, et kui nüüd seda seadust heaks ei kiideta, siis sellega keelustatakse või noh vähemalt luuakse alus tõrjuda erinevat käitumist ja eksponeerimist.

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

Priit, Varro, Tiidrek on tugeva selgrooga, julged ja Eesti riigi jätkusuutlikkusest lugupidavad mehed, kes suudavad näha tänasest homsesse - objektiivselt ja omakasuta.

Indrek Teppo

 
At 22:50, Anonymous Anonüümne said...

Hr Teppol ei tohiks olla vähemalt nüüd, peale PP viimast kommentaari, kahtlusi, mille üle mees eelkõige muret tunneb - nimelt oma populaarsuse üle.
Exit strategy launched.

 
At 23:08, Anonymous Anonüümne said...

Populaarsust on vaja, see on vahend. Aga just tänu Priidu populaarsusele avati peavoolumeedia uks ka oponeerivale seisukohale. Ust ei avatud küll mitte viisakalt ja lugupeetult aga asi seegi.

Indrek

 
At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

Tiidrek võib ju uskuda üht või teist asja. Andres usub, et inimene on loom (juba Vanas Kreekas jõudsid preplatoonikud tunnetusega kõrgemale tasandile). Kuid mis sel "Eesti riigi jätkusuutlikkusega" pistmist on?

 
At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

Räägiks vahelduseks kuulukaid kah.
Üle kümne aasta tagasi teadsid targad mehed siiralt, et mehi pole juba selle sajandi esimeses pooles enam vaja. Uus generatsioon kasvatatakse Matrixi ulmefilmist tuntud kookonites kehavälise viljastamise ja kloonimise teel. Eesmärgiks on kasvatada väikesi ja käske täitvaid feminoide kelle IQ on väiksem kaalust. Nende integratsiooniks ühiskonda on seda pagana kooseluseaduse värki tegelikult vaja. Neid pidavat saama kasutada mugavalt olematu keskklassi orjadena. Siit annab teemat muidugi pikalt edasi arendada. Kuid teadlased rabavad selle eesmärgi täitmise nimel tööd.

 
At 00:12, Anonymous Anonüümne said...

Kuulda mehelt, kes sulest nauditavaid kirjeldusi kuidas veloklubi trennides (100% meeste värk) "rongi" tehakse, homovastaseid sõnavõtte on tagasihoidlikult öeldes kummaline.

 
At 00:24, Anonymous Anonüümne said...

23:15, põhiline probleem on siin siiski madal EQ.

 
At 01:13, Anonymous Anonüümne said...

to 23:10
Eks sellest on jahvatatud juba palju, mis siin ikka pikalt. See, kes tahab saab aru ja teeb omad järeldused. Kas Eesti rahvas saab olla jätkusuutlik, kui otsustatakse meie järeltulevate põlvede invaliidideks tegemise poolt või kui see on liiga järsult öeldud, siis kasvõi sellise riski vabatahtliku võtmise poolt. Kas maailmamastaabis imepisikese arvu eestlaste peal pole mitte liiga riskantne katsetada. Kas eestlased peavad olema iga "moodsa" ülesande täitmisel alati oma klassi parimad. Miks meie rahva peal arutult ja kiirustades riskida, kui ei ole veenvalt kindlaks tehtud, et samasooliste peredes kasvamine ei mõjuta lapse seksuaalust. Kogu lugu jätab mulje nagu oleks tegemist eestlaste ühise ravimiuuringus osalemisega, kus tagajärjed pole teada. Mul on uskumus, et seksuaalne kõrvalekalle ei ole kaasa sündinud ja seda on võimalik mõjutada. Kui mõni neutraalne allikas väidab ja tõestab vastupidist, siis kaalun oma arvamuse muutmist.

Indrek

 
At 07:30, Anonymous Anonüümne said...

Lp Indrek jt, Ants Erm, üks Eesti põhiseaduse eelnõu autoritest ja Põhiseaduse Assamblee liige kirjutas teisipäevases Postimehes (!): "Homoseksuaalrevolutsiooni võidukäik on jõudnud sinnamaale, et mõnedes maades harrastab homoseksuaalset vahekorda juba üle 20 protsendi inimestest, suhe on seadustatav abieluna, eksisteerivad soovabad lasteaiad, koolides on homoseksualismi õpetus."
Teistel soovitan rahulikult ignoreerida sellise lollaka nagu 20:07 ja 20:52 sõnavõtte - inimene on selgelt Eesti riigi ja rahva vaenlane või vähemalt täiega idikas.

 
At 08:48, Blogger Priit Pullerits said...

Mõned skeemipunujad on paranoiliselt küsinud, mis on mu exit strategy.

The truth is: there's no exit strategy.
Because I simply don't need it.

Kui mõned seda äkki ei usu, siis võin neile öelda järgmist: minu strateegia on, nagu õpetas mulle juba lapsena isa - ja jätke see hästi meelde:

parem üks kord elus lõvina möirata, kui terve elu lambana määgida.

See möire, mis üleeile sai tehtud, oli, kui taas inglišit kasutada: the shot heard all over Estonia.

Või kui mõni ikka veel exit strategy kohta küsib, siis lisan veel ühe asja, miks ma seda ei vaja:

te võite ju täna saada oma poolpiduse nullemotsiooniga kooseluseaduse, aga ühte te ikkagi ei saa - kaks meest või kaks naist abielluda Eestis ei saa. Ehk abielu - see on Eestis jätkuvalt ainult mehe ja naise vaheline asi.

Ja seda, et see nii jääks, tean, töötades info kogumise ja töötlemise tööstuses, kaitsevad ka need, kes muidu on või pigem on kooseluseaduse poolt.

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

väga õige,
we don't need any exit strategy
Victory is our strategy

 
At 09:29, Anonymous Anonüümne said...

raske saab see olema, sest euroopa suurtes "progressiivsetes" riikides abiellumise õigus on. Ega siis väike "progressiivne" eesti saa maha jääda.

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd ühest olulisest asjast, millest seni on vaikitud ja mida meinstriimmeedia kohe kindlasti käsitleda ei luba.

Me kõik tuleme oma lapsepõlvest. Priidu ja ilmselt ka paljude teiste, kes praegusi protsesse ei toeta, suur "probleem" on selles, et ta on pärit korralikust, stabiilsest haritlaste perekonnast. Kui sa oled oma lapsepõlves saanud peres kogeda igati normaalseid suhteid, siis on arusaadav, et sa pead neid ideaaliks (mida need ongi) ning kõike, mis sellest kõrvale kaldub, hädaks ja õnnetuseks (mida need ka on). Nüüdisajal on probleem (ilma jutumärkideta!) selles, et neid normaalseid, korralikke, stabiilseid perekondi on üha vähem, mida kinnitab ka see, et järjest rohkem on emotsionaalselt sassis ja psühholoogilist abi vajavaid lapsi. Kui sa oled pärit sellisest ebastabiilsest perekonnast, siis su hoiakute ja väärtuste süsteem ei kujune arukalt välja, vaid mõistagi hakkad sa õigustama ka kõiki kõrvalekaldeid ja siit tulebki see nn (!) tolerants kõige muu suhtes. See kõik seletab ka, miks just noorte seas, kes on ise kasvanud üles n-ö sigrimigriperedes ja suhetes või kes ise viljelevad sellist elulaadi, on toetus igasugustele kõrvalekaldemudelitele suurem kui vanemaealiste seas. Ja see seletab ka, miks vanemaks saades inimeste hoiakud muutuvad konservatiivsemaks, sest nad näevad küpseks saades, milleni see nn vabameelsus viib ning nad ei taha oma lastele ega lastelastele neid kibedaid vilju, mida nad ise on elus tunda saanud. Mis jällegi viib küllap igavese konfliktini noorte ja vanade vahel.

See on suur tõde selle kohta, mis seletab praeguse Eesti veelahkme tagamaid, aga mida meinstriimmeedia ei puuduta, sest liiga paljud, kelle elu on fucked-up, kuid kes on ise pidanud end progressiivseks, saavad haiget. Kuid see ei muuda, et asjad on just nii, nagu sai kirjeldatud.

 
At 10:14, Anonymous Naisi armastav mees said...

Sõbrad, kestvussportlased, ja ka muud südamega inimesed!
Kõik ei ole veel kaugeltki kadunud ja kellegi võitu deklareerida on siiski enneaegne.

Nagu PP väga tabavalt ütles, et kui täna peakski see poolpidune kooseluseadus (väga suur rõhk sõnal poolpidune) Riigikogus vastu võetama, siis see tähendab küll esimest sammu Kolgata teel, kuid siiski väga pisikest sammu.
Selleks, et sisulises plaanis riigis ja eriti praktiseerivates homoringkondades midagi muutuks, on vaja lisaks sellele kohiseadusele muuta või vastu võtta veel suurusjärk 100 seadust/rakendusakti (Imre Sooääre hinnang täna Kuku raadios).
AGA, 1.märtsil 2015 on meil mis? Õige, valimised.

Ja nüüd kõigil palun tähelepanu, sest the real strategy kõlab nüüd.
Valimispäeval tuleb südamega inimestel ja elu põhiväärtuste ning eelkõige demokraatia eest seisjatel anda hääl nendele jõududele või isikutele, kes täna Riigikogus seda kohiseadust ei toeta.
Sest, kui need jõud on järgmises parlamendis ülekaalus, siis ei võeta Riigikogus ette ka seda meeletut seaduste muutmise (tuleks öelda, et ka mõttetut) tööd ning mingisugust paradigma muutust - kui kasutada poliitikute poolt nii armastatud lembefraasi - ei tule.

Seega, midagi ei ole veel kadunud, kõik on siiski jätkuvalt meie endi kätes ja nimede meeldetuletamise eest õigel ajal hoolitseb teatavasti hr blogiomanik isiklikult.
Mis tähendab, et urrunurru-meestel on veel väga vara hõisata ja kõigil väärtuspõhise maailma pooldajatel tuleks kindlalt sadulas püsida ka järelejäänud napp 5 kuud. Jõudu meile selleks!

 
At 10:33, Anonymous Lootuse minetanud mees said...

Mister Naisi armastav mees,
teie strategy on suurepärane, kuid kuidas see ellu viia kehtiva valimisseaduse juures? Senine 20+ aasta pikkune praktika on näidanud, et eestlased (ütlen meelega eestlased, jätame eestimaalased välja) valivad tuima järjekindlusega kõige ebameeldivamaid kesikuid (Ratas, Simson, ..) ja reffe (Aru, Ligi, ..) Kuidas see võimalik on? Täna liitub valmisfarsi juurde veel e-valimiste hämarus.
Lisame veel eesti väiksusest tingitud inimeste nappuse. Kui Vooglaid ja T Nurme ei kandideeri, siis jäävad kandidaatideks ikka needsamad tuttavad rahvavaenlased, kes juba täna Toompeal istuvad. Nokk kinni, saba lahti.
Kus on lahendus?

 
At 10:54, Anonymous Anonüümne said...

Järvsoolt ülimalt manipulatiivne lause - nagu oleks meil neid "segaduses poisse ja tüdrukuid" miljoneid. Ning pede Järvsoo kutsub neid kõiki oma tiiva alla. Tõeline Leenin!
Heterod ei ühine kunagi nagu seda homod teevad. Grupis on jõud. Kui palju oli 1917 Peterburis bolševikke? Käputäis võrreldes ülejäänud rahvaga, aga näed, tegid revolutsiooni nagu nalja ära.

 
At 10:56, Anonymous Naisi armastav mees said...

Lp Lootuse minetanud mees,
Täna näitas kindlameelsust ja sügavamat sisu 38 riigikogu liiget.
Suurepärase strateegia elluviimiseks on sellest täiesti piisavalt. Esimese asjana tuleks need saadikud tagasi valida ja lisaks toetada neid erakondi, kelle ridades selliseid saadikuid kõige rohkem on.
Ma ei tea veel häälte jaotust, kuid suure tõenäosusega ma ei eksi, kui ütlen, et üks erakond erineb siin selgelt teistest.
Ära anna alla, lootustandev mees, Eestil on veel lootust! :)

 
At 11:01, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 10:14 ja teised ka, "nimede meeldetuletamise eest õigel ajal hoolitseb teatavasti hr blogiomanik isiklikult". Saab tehtud!
Ühtlasi kinnitan, et selleks on olemas ka juba plaan, kuidas seda võimalikult tõhusalt teha. Aga ma ei ole nii loll, et seda siin avalikult kuulutaks.

 
At 11:02, Anonymous Anonüümne said...

Eriti huvitav see, et palud sotsid (end. rahvaliitlased) olid kohal kuid ei hääletanud!

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

Rõõmusõnumid - kooseluseadus koos elamise kaitseks olemas, kirikuabielu ja seksuaalsuse erinfännid saavad oma joru edasi ajada! Topeltvõit!

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole seda IRL-i midagi kiita.
Miks ei olnud kohal Nool ja Ergma? Lõid põnnama? Miks ei hääletanud Mihkelson? Lõi araks?
Nende vastuhääled läksid ju kaduma.

 
At 11:13, Anonymous Anonüümne said...

Selge see - Erki Nool ei tahtnud seaduse vastu hääletada!

 
At 11:13, Anonymous Anonüümne said...

Harvard tegi Columbiale silmad ette.

 
At 11:18, Anonymous Anonüümne said...

Erki Noole exit strategy sai selgeks. Spordimehena oleks ma ennast ka koomas sinna hääletuspuldini roomanud, mis siis Erkil nüüd oli, tahaks teada?

Respect Aivar Sõerd!

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Kui oli teada, et on võrdne heitlus, siis sellised nooled ja mihkelsonid on kaalukeel. Pärast siis vabandavad midagi lapse haiguse või komandeeringuga. Argpüksid, argpüksid!
Mölisema on Nool kõva, kui tegemiseks läheb, siis ......

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

Mihkelson ka vana pask. Viimane konjunktuurlane. Ergma, mis tal vanamutil oleks olnud vastu hääletada. Pensionär, tema tulevik on kindlustatud, eesti rahvale oleks vanamoorist tilga võrragi kasu olnud, aga ei, isiklik heaolu ikka kõige ette

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Asi on selge - 101-38=63 saadikut on härra Pulleritsu nimekirjas. Toetan.

Rein Valdmaa

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Et spordimehed on homovastased? Aga Jüri Jaanson?
Ratast peetakse tegijaks poliitikuks. Miks tegija mees ei hääletanud? Kartis? Keda?

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

daa daaa da daa da da daa dadaa dadaa

 
At 11:42, Anonymous Nõutu mees said...

Seda Noole asja tuleks muidugi uurida.
Eesti rahva jaoks nii olulisel hetkel astub ühe kõvemahäälse oma leeri kõnelejana kõik kolm katset täiega üle või hoidku jumal selle eest kui järgnev peaks tõeks osutuma - põletab kõik kaasasolnud teibad ära!
Mis toimub, Erki Nool?!

(piiripealsetes asjadas just sellised trikitamised saavadki tihtipeale määravaks, kas asjad muutuvad või mitte.
Nool, Ergma,... ja juba olekski tulemus olnud teine...)

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Mina ei ole enam ammu kartellierakondade toetaja, aga nimed tuleb kindlasti avalikustada ja seda õigel aja inimestele meelde tuletada

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

In your face, nazi!

 
At 11:56, Anonymous Paul, kaitseliitlane said...

Igavene põlgus "spordimees" Noolele. Hale konjunkturist.
Tervisi Valdmaa Reinule. Vana hea konkurent.

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

E.E-st - no olge nüüd arusaajad mehed. Kui elad teise naisega juba ammu-ammu, siis ei saagi ju vastu häält anda. Siis on passimine loomulik. Seega, E.E-st võib aru saada, aga OV E.?

 
At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

Ratas hääletas rahvahääletuse läbiviimise poolt aga siin jättis hääletamata, nõrk :(

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Kel veidi pikem mälu, siis Ratas on esinenud vägagi eestlusevaenulike sõnavõttudega. Ma ei saa aru kas mingite kanaajuga naiste häälte abil see libe Ratas seal RK-s figureerib.
Noor eesti mees KE-s? Lengist ja Eesmaast saab veel aru, aga Ratas? Milleks meile oma riik, kui sellised tuulelipud meil elutsevad? Jälkus jälkus jälkus

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

No nii, mehed, hakkame siis tasahaaval meelde jätma nimesid, kellele kevadel häält mitte anda:

Algatajatest toetasid lõpphääletusel seadust:

reformierakondlased
Arto Aas
Imre Sooäär
Jüri Jaanson
Kalle Jents
Kalle Palling
Kristen Michal
Laine Randjärv
Lauri Luik
Mati Raidma
Meelis Mälberg
Rait Maruste
Rein Aidma
Remo Holsmer
Tiina Lokk-Tramberg
Valdo Randpere

sotsiaaldemokraadid
Barbi Pilvre
Eiki Nestor
Heljo Pikhof
Indrek Saar
Jaak Allik
Jüri Morozov
Karel Rüütli
Maimu Berg
Marianne Mikko
Mart Meri
Neeme Suur
Rainer Vakra
Rannar Vassiljev
Tatjana Jaanson

keskerakondlased
Kadri Simson
Lauri Laasi
Olga Sõtnik

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Kes on OV E.?
Mida te reinud kardate? Trummipulgad ju läinud. Varsti olete salaheterod, ning kapist teid välja ei lasta.

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Minu lapsed avaldasid soovi Erki Noole kergejõustikukoolist lahkumiseks.

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Nimekiri peab olema täielik, sest rahva mällu peavad jääma eelkõige need nimed, kes vastu hääletasid. Ärge hakake ainult pooldajaid avaldama, igasugune reklaam on reklaam.

 
At 12:12, Anonymous Pussikätt said...

Üks õige kaval naaskel on Olga Sõtnik. Presenteeris ennast vahepeal isegi KE vastupanuvõitlejana. Tegelikkus on see et eesti meediale räägib üht, vene meediale teist, mis vaid endale kasulikum. Hiljuti vene delfis oli eestlaste suunas mürki pritsinud.
Eestlased udupead lähevad väga lihtsalt õnge. Oli interneti komme, et näe kui tubli Olga, "Savisaare vastane"

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

Ei tule sest midagi. 95% sinu nimekirjast saab sisse nagu naksti. Esiteks rahvas niikuinii ei mäleta, teiseks, kui nimekiri koosneb ainult nimetatud isikutest? Pask on maailma ja pask on Eesti

 
At 12:49, Anonymous Anonüümne said...

Loomulikult peab nimekiri olema täielik, mis on reeturite palk? »

HÄÄLETUSTULEMUSED » NELJAPÄEV 09. OKTOOBER 2014 KELL 10:29
Istungit juhatas Jüri Ratas
Eelnõu: 650 Kooseluseadus
Sisu: Lõpphääletus
Hääletamine oli avalik
• Kohal: 88
• Puudub: 13
Poolt: 40 Vastu: 38 Erapooletu: 0 Ei hääletanud: 10
Nr Nimi Otsus Fraktsioon
1 Andrus Saare vastu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
2 Peeter Laurson vastu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
3 Erki Nool puudub Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
4 Marko Pomerants vastu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
5 Urmas Reinsalu vastu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
6 Annely Akkermann vastu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
7 Aivar Kokk vastu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
8 Liisa-Ly Pakosta vastu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
9 Priit Sibul vastu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
10 Andres Herkel vastu Fraktsiooni mittekuuluvad Riigikogu liikmed
11 Ene Ergma puudub Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
12 Toomas Tõniste vastu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
13 Sven Sester vastu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
14 Margus Tsahkna vastu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
15 Kaia Iva vastu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
16 Meelis Mälberg poolt Eesti Reformierakonna fraktsioon
17 Paul-Eerik Rummo poolt Eesti Reformierakonna fraktsioon
18 Margus Hanson puudub Eesti Reformierakonna fraktsioon
19 Valdo Randpere poolt Eesti Reformierakonna fraktsioon
20 Kalev Lillo puudub Eesti Reformierakonna fraktsioon
21 Väino Linde vastu Eesti Reformierakonna fraktsioon
22 Tõnis Palts vastu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
23 Reet Roos puudub Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
24 Igor Gräzin vastu Eesti Reformierakonna fraktsioon
25 Rait Maruste poolt Eesti Reformierakonna fraktsioon
26 Lauri Luik poolt Eesti Reformierakonna fraktsioon
27 Laine Randjärv poolt Eesti Reformierakonna fraktsioon
28 Jaanus Tamkivi ei hääletanud Eesti Reformierakonna fraktsioon
29 Tarmo Leinatamm puudub Eesti Reformierakonna fraktsioon
30 Marko Mihkelson ei hääletanud Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
31 Rein Aidma poolt Eesti Reformierakonna fraktsioon
32 Mati Raidma poolt Eesti Reformierakonna fraktsioon
33 Tõnu Juul vastu Eesti Reformierakonna fraktsioon
34 Remo Holsmer poolt Eesti Reformierakonna fraktsioon
35 Terje Trei ei hääletanud Eesti Reformierakonna fraktsioon
36 Kalle Palling poolt Eesti Reformierakonna fraktsioon
37 Peep Aru vastu Eesti Reformierakonna fraktsioon
38 Tõnis Kõiv poolt Eesti Reformierakonna fraktsioon
39 Jüri Jaanson poolt Eesti Reformierakonna fraktsioon
40 Aivar Sõerd vastu Eesti Reformierakonna fraktsioon
41 Imre Sooäär poolt Eesti Reformierakonna fraktsioon
42 Andre Sepp poolt Eesti Reformierakonna fraktsioon
43 Arto Aas poolt Eesti Reformierakonna fraktsioon
44 Aare Heinvee ei hääletanud Eesti Reformierakonna fraktsioon
45 Kalle Jents poolt Eesti Reformierakonna fraktsioon
46 Enn Eesmaa puudub Eesti Keskerakonna fraktsioon
47 Eldar Efendijev vastu Eesti Keskerakonna fraktsioon
48 Kalle Laanet vastu Fraktsiooni mittekuuluvad Riigikogu liikmed
49 Mihhail Stalnuhhin vastu Eesti Keskerakonna fraktsioon
50 Peeter Võsa vastu Eesti Keskerakonna fraktsioon

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

51 Kalev Kallo vastu Eesti Keskerakonna fraktsioon
52 Jüri Ratas ei hääletanud Eesti Keskerakonna fraktsioon
53 Aivar Riisalu vastu Fraktsiooni mittekuuluvad Riigikogu liikmed
54 Lauri Laasi poolt Eesti Keskerakonna fraktsioon
55 Tarmo Tamm vastu Eesti Keskerakonna fraktsioon
56 Mailis Reps puudub Eesti Keskerakonna fraktsioon
57 Priit Toobal poolt Eesti Keskerakonna fraktsioon
58 Inara Luigas puudub Fraktsiooni mittekuuluvad Riigikogu liikmed
59 Viktor Vassiljev vastu Eesti Keskerakonna fraktsioon
60 Kadri Simson poolt Eesti Keskerakonna fraktsioon
61 Lembit Kaljuvee poolt Fraktsiooni mittekuuluvad Riigikogu liikmed
62 Olga Sõtnik poolt Eesti Keskerakonna fraktsioon
63 Marianne Mikko poolt Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon
64 Mart Meri poolt Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon
65 Jaan Õunapuu ei hääletanud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon
66 Vladimir Velman vastu Eesti Keskerakonna fraktsioon
67 Valeri Korb vastu Eesti Keskerakonna fraktsioon
68 Rainer Vakra poolt Fraktsiooni mittekuuluvad Riigikogu liikmed
69 Neeme Suur poolt Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon
70 Kalev Kotkas poolt Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon
71 Heljo Pikhof poolt Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon
72 Rein Randver puudub Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon
73 Heimar Lenk puudub Eesti Keskerakonna fraktsioon
74 Marika Tuus-Laul ei hääletanud Eesti Keskerakonna fraktsioon
75 Deniss Boroditš vastu Fraktsiooni mittekuuluvad Riigikogu liikmed
76 Kalvi Kõva ei hääletanud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon
77 Karel Rüütli poolt Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon
78 Indrek Saar poolt Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon
79 Eiki Nestor poolt Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon
80 Jaak Allik poolt Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon
81 Rannar Vassiljev poolt Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon
82 Kristen Michal poolt Eesti Reformierakonna fraktsioon
83 Tiina Lokk-Tramberg poolt Eesti Reformierakonna fraktsioon
84 Tiit Tammsaar ei hääletanud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon
85 Urbo Vaarmann vastu Eesti Keskerakonna fraktsioon
86 Jüri Morozov poolt Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon
87 Rein Lang puudub Eesti Reformierakonna fraktsioon
88 Tarmo Mänd vastu Eesti Reformierakonna fraktsioon
89 Helir-Valdor Seeder vastu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
90 Siim Kiisler vastu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
91 Ken-Marti Vaher vastu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
92 Juhan Parts vastu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
93 Jaak Aaviksoo vastu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon
94 Barbi Pilvre poolt Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon
95 Etti Kagarov poolt Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon
96 Tatjana Jaanson poolt Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon
97 Maimu Berg poolt Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon
98 Aivar Rosenberg ei hääletanud Eesti Reformierakonna fraktsioon
99 Kalev Kallemets poolt Eesti Reformierakonna fraktsioon
100 Mihhail Korb vastu Eesti Keskerakonna fraktsioon
101 Siret Kotka puudub Eesti Keskerakonna fraktsioon

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

Vana juut soovib Eestist lahkuda. Välisministeeriumi ametnik küsitleb teda:
„Abram Moissejevitš, miks te tahate ära sõita? Mis teid ei rahulda?“
„Mind ei rahulda riigi suhtumine homoseksuaalsusesse!“
„Kas meil on siis sellega probleeme? Kõik on ju vaikne ja rahulik.“
„Vaadake, Stalini ajal lasti selle eest maha, Brežnevi ajal pandi istuma, nüüd loetakse seda normaalseks. Ma tahaksin lihtsalt enne ära sõita, kui see kohustuslikuks muudetakse!“

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas sattus pederass Sooäär üldse riigikogusse?

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

Miks vastu hääletanute nimed jämedalt trükitud on!? See on mingi vähemuste peale surumine enamusele - kas enamuse ehk poolt hääletanute nimesid ei peaks mitte jämetrükis esile tooma!? Või tegi selle väljatrüki keegi vasakukäeline?

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Tehke poolthääletanud ilusasti lillaks.

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

keegi asjamees on nimekirjaga kõvasti vaeva näinud, kuid miks ei ole 40 poolthäält punasega ja argpüksid mittehääletanud ja kojujäänud siin välja toodud?

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

13:09 Vaja on eristada jämedad terad tuule suunas lendavatest sõkaldest. Valimiste ajal puhutakse sõklad minema.

13:35 Kunstilisi liialdusi on siin keeruline eksponeerida.

13:38 Me peame ju valimiste ajal teadma kes on väetid ja ei suuda rahva soovi eest seista ning seisukohta võtta.

 
At 14:10, Anonymous Carl Joakim Tillenbäk said...

Kuidas kommenteerib asja PP ja tema autoriteetsed sõbrad?

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Olgu ma panen ise 200-nda kommi ära.

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole mõtet üle dramatiseerida!

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

PP - alfaisane (oma arvates), aga ka luuser. Thumbs up!

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Priit paneb kulda

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, et 1 seadus on siin mõnele pröökajale nii AjaO, mille osas võetud seisukoht defineerib kogu rahvaesindaja olemuse. Muidu vana M, kes nüüd selle seaduse vastu hääletas, on järsku siis kõige etem vend üldse. Heimarlenk oleks justkui järsku muutunud nobelistiks ja Kalevipojaks ühes isikus ja kogu rahva messiaks. Kamooon, homofoobid radikaalid.

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Peded kiunuvad > 14:57

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

14:57 võiks nüüd rõõmu ja lilli nautida, aga ei, ikka pidi siia roomama homofiilitsema

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

14:57 Mis sa muretsed? Europeded meelitasid mu saadiku juba Eestist ära (kahju, et nii läks aga inimene muutub) ja nüüd pean talle väärilist asemikku intensiivselt otsima hakkama. Mina tahan, et minu hääl ei läheks valimistel tühja ja mittepede saaks parlamenti, et tänasele apsule vesi peale tõmmata.

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Naised-mehed, hetkeks rahu.
Need sadakond seadust/rakendusakti, mis veel vaja üle käia ja ära muuta, nendest paljud (või kas isegi peaaegu kõik?) nõuavad 51+ häält. Neid hääli pole juba praegusel Riigikogul koos antud teemal ja veel vähem saab neid olema, kui järgmistel valimistel Eesti rahva huvidest lähtuva valiku teeme.
Niisiis, häda pole veel midagi.

Ja lilli võiks Toompeale rohkelt viia, homod oskavad lilladest rõõmu tunda ja näidakem ikka ka tegudes, et oleme sallivad.

 
At 15:53, Anonymous Monja said...

okei, nõus,
piiss, frendšip, pederasmus!

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Mis need homod siin prõõkavad!?!

Kuulge, ma ütlen teile sõna selgelt ja suurte tähtedega, et te ikka aru saaksite:

Oma ikaldusliku suhte kinnistamiseks võite ju mingi paberi ületuleval aastal saada,
AGA ABIELLUDA TE IKKAGI EI SAA!!!!!!!!!!!!!!

Vaat nii. Ja arvestades, läbi millise p*d*m*nni te täna oma võidu saite, siis seda rahvas ei unusta ning enam ei taha ükski arukas rahvasaadik seda janti läbi teha, mis nad nüüd tegid, nii et sellest õppetunnist lähtudes te oma näruse elu ajal siin riigis abiellumisest unistagegi.

 

Postita kommentaar

<< Esileht