kolmapäev, mai 06, 2015

Pullerits: Kuidas Volkswagen mu rattagruppi rammis?

Kui Jõgeva rattarallini jääb vähem kui kolm ja Tartu rattarallini vähem kui neli nädalat, hakkavad, nagu näha, mehed end lõpuks liigutama. Eile õhtul kogunes Tähtverre nn vanameeste trenni juba vähemalt kaks tosinat ratturit, nende hulgas Klubi Tartu Maraton pealik Indrek Kelk, kuulus ortopeed-traumatoloog Leho Rips ja kõva tempomees Paul Lõiv. (Puudu oli vaid Art Soonets, kes viibib metsas, Siilil.) Aga mida on siis hea teha, kui nõnda palju mehi koos?

Loomulikult on siis hea kogu seda gruppi maanteel sõiduautoga otse rünnata!

Trenni algul käis grupis paras passimine, sest horisondil kogunesid ähvardavad tumesinised pilved. Nende liikumissuund polnud päris selge, aimatav aga küll. Vedajatel oli mingi plaan, kuhu suunduda, aga ega nad teistele sellest valjul häälel eriti rääkinud. Nii veeres suur grupp, sõitjad paaris, stabiilselt 32-33 km/h. Küsisin oma paarimehelt, kas nii aeglasel sõidul – sest 32-33 km/h grupi keskel on sedavõrd aeglane, et neil, kel väsimus, võib uni peale tulla – on üldse mingit mõtet. Ta arvas, et lõdvestuseks kõlbab küll. Ainus häda: mul polnud millestki lõdvestuda. Isegi mitte hommikusest EMSist (elektromüostimulatsioonist, kui keegi ikka veel ei tea).

Mõistagi, kui tempo on nagu jalutuskäigul, tikub meestel kummalisi mõtteid pähe ning söakamad hakkavad igavuse peletamiseks sõna võtma. Nii märkasid mehed, kes pedaalisid ja jutlesid omavahel minu järel, midagi, mis tekitas neis imestust ja mida nad pidid vajalikuks kõva häälega kuulutada: «Priit, sul on jalakarvad ajamata! Kuidas sa niiviisi küll sõitma tuled?» Nad, kui mälu nüüd alt ei vea, vist isegi väitsid, et jalakarvad suurendavad tuuletakistust. Igatahes näis tehtud tähelepanek, tundus mulle, neid niivõrd erutavat, et niisama ei saanud seda kindlasti jätta.

Seletasin siis neile, et kuna tempo on hirmus aeglane, siis iga pisiasi, mis teeb väntamist raskemaks, suurendab treeningu tõhusust. Seda esiteks. Teiseks lisasin – vaadates, kuidas enamik mehi sõitis pikkades pükstes, mina aga mitte –, et tänu karvkattele püsivad mu jalad soojas.

Kuid neid argumente, paistis, et ei võetud liiga tõsiselt. Siis tõmbasin grupist välja, veidi kõrvale, ja kuulutasin: «Kurat, ega ma pede ole, et karvu ajan!»

Pärast seda ei olnud kellelgi enam midagi ütlemist. See peatükk sai suletud. (Paarismees, arstitudeng, siiski parandas, et nüüd kasutavad arstid sõna «pede» asemel lühendit MSM. Kui uurisin, mida see tähendab, sain teada: mehed, kes seksivad meestega.)

Kümmekond kilomeetrit hiljem tuli aga silmitsi seista palju tõsisema ähvardusega kui tumedad pilved või kaaslaste kriitika. Ja mitte ainult mul, vaid kogu grupil.

Olime keeranud Tartu-Valga maanteel Külitsel lennuvälja teele. Tempo oli viimaks tasapisi tõusma hakanud. Juba liiguti kiirusega 37-38 km/h. Ületasime raudtee – ja siis see äkki juhtus.

Mõni mees väitis hiljem, et nägi juba kaugelt, et sealt tuleb probleem. Märkasin ise ka raudteeületuse järel paremat kätt kruusaselt väikselt kõrvalteelt lähenevat tuhmi karva tumepunast sõiduautot. Eks ikka tule sõites ju silmad lahti hoida. Kui järsku levis eesotsast – olin grupis neljas või viies paar – üle kõigi peade vanduv mitmehäälne karjatus.

Justkui poleks meid olemaski, keeras luukpäraga tumepunase, silma järgi hinnates 15-20 aasta vanuse Volkswageni juht meile süüdimatult vastu, otse gruppi sisse.

(Angry White Man ütleb: jah, nüüd võib küsida, miks ma pean identifitseerima nii täpselt sõiduauto, sest esiteks, mis tähtsust on auto margil ja tüübil ja vanusel ja värvil, ja teiseks, sedasi identifitseerides heidan ma halba varju kõigile luukpäraga tumepunaste ja vanemate Volkswagenite juhtidele; ehk paralleeli tuues: võite ju küsida, kas ma siis ei tea, et kui Euroopa linnades toimuvad mässud ja rahutused, ei ole heaks kombeks öelda, et neis osalesid tumedanahalised 20ndates eluaastates noormehed, sest vastasel juhul heidetaks ju halba varju kõigile tumedanahalistele 20ndates eluaastates noormeestele; mille kohta ütlen, tsiteerides siinkohal esteet Linnar Priimäge: «Minge persse!»)

See oli ootamatu frontaalrünnak. Grupp pidurdas ja tõmbas hetkega maanteel kahte lehte. Volkswagen jäi keset meie sõidurida, keset gruppi seisma. Rooli tagant vaatas välja umbes 30-aastane naine. Tema taga istus turvaistmes väike laps. Raske oli naise pilgust välja lugeda, mida ta tundis või mõtles. Ja kas ta üldse suutis tol hetkel aduda, millise eluohtliku olukorra ta oli tekitanud. Arvata võib, et šokilaine tabas teda alles mõne aja möödudes.

Tänu sellele, et grupp hoidis silmad lahti ja jõudis kiiresti reageerida, jäime kõik püsti ja ellu.

Aga ehmatus oli suur, mida kinnitab tõsiasi, et pärast püüti seda lõõpimisega leevendada. Näiteks üks grupis levitatud teooria rääkis, et süüdi juhtunus olin – seda pole teil ju raske aimata! – mina. Ja süü seisnenud selles, et ma olla talviste suusatreeningutega end nii õhukeseks treeninud, et autojuht lihtsalt ei märganud mind. Mille peale väitsin, et see ei saa olla vettpidav teooria, sest sõitsin ju grupi keskel, mitte peas.

Vett saime lõpuks ka. Kui Ülenurmele jõudsime – seal oli vahva see, et sai harjutada täie hoo pealt üle lamavate politseinike hüppamist (mõned korrad tulid mul täitsa hea ajastusega välja) –, et seal Roiu poole keerata, oli asfalt juba lombine. Mõned mehed hakkasid vihmakeepe ja veste selga ajama. Pakkisid end sisse nagu Kubujussid. Milleks?! Suurt sadu ju selga ei tulnud ning külma samuti ei olnud. Ja mida üks väike vihm ratturile teeb!?

Selleks, et mitte teiste rehvide alt asfaldimaitselist veejuga limpsida – mäletatavasti rääkis Rein Taaramäe hiljuti, kuidas selline eessõitjate näkku pritsitav vesi oli tal kõhus mikrofloora sassi löönud ning oksendamise põhjustanud (loogiline, sest tegelikult sisaldub asfaldile kogunenud vees ju üksjagu mürke) –, lasin kõige sabas grupiga 3-7-meetrise vahe sisse. Ja aeg-ajalt lasin vahe veelgi suuremaks, üle poolesaja meetri, et harjutada üksinda grupi püüdmist.

Sedasi kogunes eile õhtul 73 km (keskmine kiirus 33,4 km/h). Pärast tuli muidugi kõik riided kohe pesumasinasse panna, et maanteemustus kiududesse ei taheneks. Täna hommikul vaatasin järele: riietuselt paistis, nagu poleks eile midagi juhtunudki. Mitte midagi.
***
Kas seekordne jutt tuli juba parem välja kui mõned varasemad? Kui jah, siis, palun, linkige siit Eesti blogiauhindade küljele ja andke parima spordiblogi kategoorias (skrollige avaneval lehel umbes kahe kolmandiku peale) blogile suusk.blogspot.com, mis on spordiblogide tähestikulises järjestuses alt teine. Kui olete siinse blogi ära märkinud, minge külje kõige alla ning vajutage rohelisele nupule "Saada". Olge te tänatud!
******
A dry wash curving around sandstone towers in Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 28. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Türgi velotuuri viimane etapp 3. mail Istanbulis. Foto autor: AA/TT/Scanpix
Foto 2: Ratturid Tour de Romandie viiendal etapil. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 3: Šveitsi rattur Stefan Kueng vedamas gruppi Tour de Romandie neljandal etapil küljetuules. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 4: Relvastatud sõjaväelased kaitsmas Türgi velotuuril peagrupist lahti rebinud kuueliikmelist jooksikute punti. Foto autor: Sipa USA / Scanpix
Foto 5: Inglane Mark Cavendish spurdib Türgi velotuuri kuuendal etapil kõigil eest. Foto autor: Sipa USA / Scanpix 
Foto 6: Tour de Yorkshire Inglismaal Hawsker Lane'il Whitbys. Foto autor: PA Wire / Press Association Images / Scanpix
Foto 7: Eesti lipp Liege-Bastogne-Liege ühepäevasõidul. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 8: Tour de Yorkshire Inglismaal. Foto autor: PA Wire / Press Association Images / Scanpix
Foto 9: Prantslane Thibaut Pinot spurtimas Tour de Romandie viiendal etapil vihmas võidu poole. Foto autor: AP/Scanpix

63 Kommentaarid:

At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Ma kohe mitu korda lugesin seda lauset - mõnuga - tõeline "enjoyment"

(Angry White Man ütleb: jah, nüüd võib küsida, miks ma pean identifitseerima nii täpselt sõiduauto, sest esiteks, mis tähtsust on auto margil ja tüübil ja vanusel ja värvil, ja teiseks, sedasi identifitseerides heidan ma halba varju kõigile luukpäraga tumepunaste ja vanemate Volkswagenite juhtidele; ehk paralleeli tuues: võite ju küsida, kas ma siis ei tea, et kui Euroopa linnades toimuvad mässud ja rahutused, ei ole heaks kombeks öelda, et neis osalesid tumedanahalised 20ndates eluaastates noormehed, sest vastasel juhul heidetaks ju halba varju kõigile tumedanahalistele 20ndates eluaastates noormeestele; mille kohta ütlen, tsiteerides siinkohal esteet Linnar Priimäge: «Minge persse!»)

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirja "Sport" maikuu numbris lugu "Vanamoeline üksik hunt" - 1.55,9 mehest:)

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas sa tõesti ei tea, miks pannakse vihmaga keepe või veste selga?
Kui sul haigestumise tõttu peaks jääma planeeritud sõit tegemata, siis saad aru ...

PS. Haigestumist ei ole võimalik ette ennustada. Tuttav apteeker kinnitas, et enamus külmetushaigusi on tänapäeval just suvel, kõige palavamate ilmadega.

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

13:57 poolt viidatud loos on juttu ajakirjanike kümnevõistlusest. Kui suur on blogiperemehe isiklik rekord sel alal?

 
At 18:20, Anonymous Martin said...

Hr Pullerits, tunne on, et teil nagu ei oleks millestki kirjutada. Kulunud, tired stiil. "Vanity Fair"-i ahvimine, puiselt ümberpandud, Eesti kontekstiga haakumatud tsitaadid...
Teie kirjutised ei löö enam pahviks. (pun intended). Võiksite kirjutada nt ajaloovõltsijatest - kelle võltsinguid on üha raskem avastada, sest võltsijate tehnoloogia areneb pidevalt edasi.

 
At 19:12, Anonymous Anonüümne said...

Täitsa broo lugu.
Kuid sina Martin, mine viidatud blogide lehele ja vali sealt endale jõukohasem. Paljud tüdrukud kirjutavad, kuidas nad dieeti peavad ja paksuks jääda ei taha, nendega peaksid olema oluliselt rohkem samal lainel kui siin. Võib-olla nad isegi huvituvad sinust.

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Härra M. võtke palun nõu kuulda. Hakkate siin juba tüütuks muutuma.

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

Martin aga sa ise? Kirjuta meile ise suurtest võltsijatest Taageperast Lauristinist Kaplinskist Vetikust jt. kuidas nad eesti rahva ära petsid ja kotti püüdsid. Kui hästi kirjutad, võibolla pakub Pullerits sulle kaas-autorlust? Saaksid selle eest oma punases ülikoolis mõne arvestuse tasandatud? Ahh?

 
At 19:41, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu gruppettole tervitused.

http://www.mk1dubz.com/forums/attachment.php?attachmentid=5327&d=1314303807

 
At 20:22, Anonymous Utjussov said...

Kehva pilt. Usun et Pulleritsu gruppetto karused mehed eelistaksid naturaalset tatari tüdrukut neile klanitud ja värvitud reklaami-mimmidele
Volga Volga mat rodnaaja, Volga russkaja reka

 
At 20:32, Anonymous Märt, hobikorras riistvõimleja said...

Tubli, mr Utjussov, nüüd juba looma hakkab!
Sest need punases võltsbimbod on tõesti nilbe vaatepilt. Naturaalne tatarlanna, ehh... eto daa....

 
At 21:28, Anonymous Kaštanov, Pulleritsu gruppetto mees said...

Jaa, tatarka eto naturalnaja krassaavitsa

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Juhtusin vaatama delfist kossu ülekannet Rokk vs Tarvas.
Jumal hoidku kas see on korvpall? Täiskasvanud mehed ja ei saa 40 minutiga 60 punktigi täis? Kääbikud on vä? Korv nende jaoks liiga kõrgel? Missuguste meestega kavatseb Sokk EM-ile minna? Seal saadakse ju kõigilt -30p pakk.

 
At 21:42, Anonymous Nibaali grupetto mees said...

Õige Utjussov! Kvaliteetses blogis peab olema naturaalsed krassaavitsad.

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea pareering Priidu poolt. Oli teine paar ja oleks kohe pidanud vedama hakkama, aga tuli eest ära grupi lõppu :) , et ei peaks asfaldisegust vett neelama:)

 
At 22:58, Anonymous Anonüümne said...


Kas kuulujutt (eelmise blogikande kommentaariumi lõpust), et Vaderit pole TdF ülesandmislehel, vastab tõele?

 
At 08:08, Anonymous Artur, krestjanõi otets said...

Ei ole see mingi kuulujutt, vaata ise
http://www.steephill.tv/tour-de-france/#rosters
7 sõitjat on praeguseks üles antud, lisandunud on F Aru
Taaramäed ei ole. Ehk lisatakse ta hiljem. Või hoopis äkki Kangert kui hästi Giro paneb? Või on seekordne tour ilma meie meesteta? Ma ei saa aru mida see hollandlane Westra suurtel sõitudel kaasas on. Ta on pidevalt tagaotsas.

 
At 08:27, Anonymous Anonüümne said...

Kui Astana direktoritel oleks mõistus peas, siis laenaksid nad Pulleritsu grupettost endale tegijaid mehi. Need on talvel hoolega trenni teinud ja juba praegu löögihoos. Suveks läheb vorm vaid teravamaks. Astok, Rips, Lõiv paneks ärahellitatud proffidele pika puuga. Siledal või mägedes, vahet pole. Ära unusta Priit siis vastutasuks korralik nuts küsida. Niisama aitähi eest ära anna. Küsi tatarlanna veel kauba peale.

 
At 10:15, Blogger Priit Pullerits said...

Eile kella kuueks Otepääle. Seal oli mul Tehvandi staadioni suures saalis esinemine umbes 30-40 inimesele, kuulajate seas näiteks Jaak Mae, Aare Tamme, Aivar Rehemaa. Kaks tundi rääkisin. Küsiti küsimusi, arutati. Pärast tehti veel suur aplaus. Mida te samal ajal teistele olulist pakkusite?

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Kiidame heaks.
Mis teema oli ja mis eesmärki loeng kandis?

 
At 11:04, Blogger Priit Pullerits said...

Seletada inimestele oma elust võetud näidete, juhtumite, seikade jne baasil, kuidas ajakirjandus toimib ja miks ta seda kõike nii teeb, nagu ta teeb.

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sa ikka veel ülehindad neid sitakotte. No mida on neil pakkuda peale veebis igisemise?
Vana kolhoosnik Vootele on tubli mees, tema pakub vanu mälestusi ilusatest aegadest mil töömees oli veel au sees ..... aga on temagi enesemüümise libedale teele läinud

 
At 11:24, Blogger Priit Pullerits said...

Lugege tänase Postimehe arvamusküljel kriitilist sõnavõttu kõigi nende kohta, ja osade kohta väga konkreetselt, nimeliselt, kes on meile siin viimastel nädalatel hakanud jutlustama ja peale suruma, et peame immigrante vastu võtma. Litakas kirja neile!

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Kuldaväärt artikkel Postimehes Priidult, kiidame!

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Kas M. Karlovitš, kes endale väljamaalt uue ratta tõi, oli ka kohal?

 
At 12:00, Blogger Priit Pullerits said...

Täna juba kaks toetuskõnet, kus helistajad on tänanud tänase Postimehe kirjutise eest, et keegi lõpuks räägib asjast otse ja ausalt ja kriitiliselt. Aitäh neile helistajaile ja ka teistele, kes vaikimisi teotavad. Ma tean, et toetajaid on palju rohkem kui noid, kes on minu vastu. Üks helistaja pakkus, et toetajaid on 98 protsenti rahvast.

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Ilmselt helistasid Helmed. Samas, ka mina olen selle arvamusega nõus. Uskumatu. Tavaliselt ma autori arvamusi kõrgelt hinnata ei oska.

 
At 12:13, Anonymous Laane Jakup said...

See arvamusartikkel on nõrk, nagu enamus sarnaseid ja selle all olevad kommentaarid samuti.
Mõned nimed on nimetatud, kuid ei Käsper, Raud ega Remsu ei ole ole lõppkokkuvõttes mingid otsustajad, kelle sõnal kaalu oleks.
Vahelehõikeks niipalju, et läheb nii nagu selle suhkru trahviga. Me võime ju ütelda, et meie inimeste traditsioon on ise kodus moosi keeta, kuid Brüssel pisaraid ei usu.
Seega, mitte Remsut ei pea kottima, vaid Rõivast, Mikserit ja Roosimannust. Sest käsk Brüsselist tuleb neile, mitte Remsule.
Eesti on Brüsseliga lepingulistes suhetes, kui sealt tuleb käsk tuhandeid immisid võtta, siis nii ka läheb. Kui meie poolt oleks tugev pressing vastu, siis võib Brüssel öelda, et pühite oma suu euro abirahadest puhtaks ja vsjoo.

Mingit kuradi nutused-emotsionaalsed arvamusartiklid siin ei aita. Tuleks korraldada ööpäevaringne plakatitega valve Rõivase koduakna alla. Kas olete mehed selleks valmis? Sittagi te olete, kergem on loota, et ehk ei tule immigrantide küla minu kodule väga lähedale.

Kommentaarides leidub viginat meie nõuka immigrantide asjas. Et neid on tervelt 30% jne. Jällegi, Brüsselit see ei koti. Brüssel võib ütelda, et poisid, teil oli 24 aastat aega neid integreerida. Mida te selle ajaga tegite? Brüsseli silmis on see 30% vastaliste mass ju "vähemusrahvus", keda peab igati armastama ja poputama.

 
At 12:26, Anonymous Šahmatov said...

Vaadake mehed suurelt peab unistama. Nagu meie sõbrad Venemaal:
SEGODNJA KRÕM,ZAVTRA RIM !!!
Kui upitame Priidu sõbra Ansipi Brüsselis komissariks, vaat siis hakkame alles möllama - miljon pagulast saadame Rootsi ja Soome, Eestisse mitte ühtegi. Vaat selline olgu meie eesmärk!

 
At 12:28, Blogger Priit Pullerits said...

Laane Jakup paneb kulda. Helistajad ei olnud Helmed. Nemad, olen kindel, on vaikivad toetajad. Nagu te kõik, kes te pole siin veel jõudnud sõna võtta ja toetust avaldada. Mida passite? Kas mul peabki jääma tunne, et olen üksinda julge ja kõik teised on nahahoidjaist argpüksid?

 
At 12:32, Blogger Priit Pullerits said...

Ja hakkab tulema! Juba tuli meilile toetus ühelt juhtivalt pangainimeselt. Mehed, me ei ole üksi ega ka vähemuses mitte - tehke suu lahti, seiskem enda, oma kodumaa ja oma rahva eest!

 
At 12:55, Anonymous Jakup said...

Jaa mehed, me peame saavutama selle, et ASI läheks kasvõi vere hinnaga võtmeinimeste lauale.

Minu mäletamist mööda on auväärt inimesed Riigikogule/valitsusele/presidendile petitsioone ka varem saatnud, kuid need kõik on kadunud kui vits vette.

See kui me siin kommentaarides omavahel teineteise rinnal nutame, sellest ei ole ju tolku midagi.

Immigrantide asjus peame saavutama selle, et võtme inimesed lähevad õige asjaga võtme inimese juurde ja too esineb VÄGA sugereerivalt.

Ehk siis herr Rõivas läheb ja palub end herr Junckeri vastuvõtule isiklikult ja eksklusiivselt (võtku Vana Tallinn ja jupp suitsuvorsti ka kaasa),
ning räägib selle 30% immigrantide jutu soojalt ja ilmekalt seltsimees Junckerile edasi. Võtku Ansip veel julgustuseks kaasa ja Tunne Kelam kui muidu põlved värisevad.

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Brüsselist tuleb käsk, aga käsku ei pea täitma hakkama. Selle peale tuleb trahv, aga seda trahvi ei pea maksma hakkama.

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

See 30% moositakse kiirelt ümber 5%-ks, aga ka seda pole tarvis ja selle saame saavutada ainult vägisi, reegleid rikkudes.

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

13:02 on ilmekas näide eesti inimese arukusest ja kodanikujulgusest. Interneti kommides on rind rasvane ja meri põlvini. Me ei täida rumalat käsku ja isegi makse ei maksa sellele korrumpeerunud valitsusele!!! Nii kõvad mehed oleme!
Mis on aga tegelikkus? Kas saatsid sms-i Rõivasele ja teise Sesterile kui need paugust kütuseaktsiisi kavatsesid tõsta? Või lõid põnnama?

 
At 15:21, Anonymous Isafiguur Roobert said...

Toetame hr ajakirjanikku, et mingeid murjaneid alaliselt siia elama ei võta.
See on endale jalga tulistamine, mis varem või hiljem tähendab kogukondadevahelist sõda. Vt näiteks Prantsusmaa, Rootsi, Saksamaa, kus tõsised madinad juba käivad, aga mille mastaap ja jõhkrus ja tagajärjed on täna veel köömes võrreldes sellega, mis mõne aja pärast juhtuma hakkab.
Ja seda, et juhtuma hakkab, selle peale võib mürki võtta.
Kas soovime meile ka sellist tulevikku? Täna on seda veel võimalik ära hoida.

Ukrainlasi, poolakaid, tatarlasi jms - mõõdukas mahus ja piisava kvalifikatsiooniga - welcome! -, aga harimata ja oskusteta murjanitele kindel EI!

 
At 15:26, Anonymous Anonüümne said...

Roobert mis pada sa ajad? Poolakaid? Poolal on oma raha, 40 miljonit rahvast ja tugev kasvav majandus. Poola on euroopa lootus. Miks peaks poolakad siia venekülla elama tulema? Samuti ei mingeid ukrainlasi.

 
At 15:46, Anonymous Paul said...

Edasi Pulleritsu poisid! Valu punanahkadele!
SEGODNJA KRÕM, ZAVTRA RIM !!!

 
At 15:55, Blogger Priit Pullerits said...

Tänase PMi kirjutisega sai ikka päris kõva pauk pandud, toetust muudkui tuleb, äsja helistas just üks endine väga kõva jooksumees ja ütles palju toetavaid sõnu. Praegu vasakpoolsed seedivad seda maksahaaki, mille neile täna uhasin, on praegu vait, kuulavad ööbikuid. Nüüd on kaks võimalust: kas nad toibuvad ja tulevad varsti vasturünnakule (vähem tõenäoline) või kui on toibunud, siis teevad näo, et ei ole mult seda maksahaaki saanud ja keeravad pilgu lihtsalt mujale (rohkem tõenäoline).

Aga teilt, spordimehed, oleks oodanud ikka jõulisemat ja otsustavamat kaasaelamist. Kuna seda pole just teilt, keda olen pidanud oma suurimaks liitlaseks, tulnud, siis olge hoiatatud, et homme saate ajakirjanduses ka mult oma jao. Hakake end liigutama!

Mina kavatsen veel võidelda Eestimaa ja eesti rahva eest, aga ega ma üksinda ka lõpmatuseni jõua, kui teie ei toeta.

 
At 15:56, Anonymous Isafiguur Roobert said...

15:26, kuna me nii jätkusuutlikult väheneme ja lahkume kodumaalt, siis selleks, et mõnekümne aasta pärast oleks siinelajatel vähegi inimväärne elu, on vaja lisatööjõudu, kes eeskätt pensionäridele ja noortele, aga ka paljudele teistele seda võimaldaksid. Kuna murjanid (põgenikud või mitte) meid selles kindlasti ei aita - otse vastupidi, pingestavad, laostavad ja laastavad siinset elu veelgi -, siis kedagi on meile siia juurde vaja. Kui ütled, et poolakas ei taha, siis valikuid on kaugelt rohkem (valgevenelased, venelased jne).
Lihtsalt tulevikku silmas pidades on meil peagi ees kriitilise tähtsusega valikud, kellele me panustame, sest valele teeotsale astudes pole kodumaad ja selle elukorraldust hiljem enam võimalik näha põliselanike tavadele vastavat. Mitte kunagi.
Targad inimesed mõtleksid sellele kohe praegu ja kasutaksid mõtteainet edasistes otsustes.

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

13.17
SMS-i võib saata küll, kui see midagi muudaks.

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

13:17
Kas eestlane on selles süüdi, et ta kurva tõe välja ütleb, et läbirääkimised ei aita? Kohalik Tallinna ülemus peab andma Eesti ametnikule oma peaga käsu, mitte Brüsseli käsu, nii lihtne see ongi.

 
At 16:21, Blogger Priit Pullerits said...

Isafiguur Roobertilt kogu Eesti edasise arengu tuuma ideaalselt tabav ja väljendav lause:

Lihtsalt tulevikku silmas pidades on meil peagi ees kriitilise tähtsusega valikud, kellele me panustame, sest valele teeotsale astudes pole kodumaad ja selle elukorraldust hiljem enam võimalik näha põliselanike tavadele vastavat. Mitte kunagi.

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Muidugi ei aita mingi SMS, see oli vaid näitlikustamiseks öeldud. Kui Brüsselis vastav ametkond otsustab et Eesti selle aasta kvoot on 3286 süürlast, siis nii see ka jääb. Ei sinule ega minule ei öelda millised ettevalmistused Eesti selleks tegema peab. Hea kui teatatakse, et septembris saabub laev nendega Tallinnasse. Meie osaks jääb vaid interneti kommides nutta ja ennast julgustada tühja jutuga, et "meie ametnikud mõtlevad oma peaga. Meie ametnikud ei hakka pimesi Brüsseli (Moskva) käske täitma". Juba saksa, juba rootsi ajal täitsime kõik peremehe käsud. Viimse kui üheni. See saaks maailma suurim ime olema, kui Eesti järsku oma käskija käske ei täidaks.
Aga interneti tagatoas oleme kõvad mehed edasi, onju?

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

Avalikus veebis levib sõna, et ausad Tartu rüütlid vahendavad juba pagulaste majutuskohti, PP eesrindlikult neid suunamas (olles ise oma tagahoovis juba ruumi sinna mahtuvaga ära täitnud): https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/11196360_964571383562081_3334466153298254042_n.jpg?oh=197ed71b0fa4be934ddd78e32d0060bf&oe=55CFC7BD

 
At 16:36, Anonymous Mati, lasteaia teine rühm said...

Kohalik Tallinna ülemus peab andma Eesti ametnikule oma peaga käsu, mitte Brüsseli käsu, nii lihtne see ongi.

Kuna kohalik Tallinna ülemus kardab oma koha pärast, siis teeb ta nii, nagu tema Toompea ülemus käsib. Kuna Toompea ülemus pabistab oma koha pärast, siis teeb ta nii, nagu tema Brüsseli ülemus käsib. Nii lihtne see ongi.

 
At 17:00, Anonymous Arkadi B said...

Ärge sõbrad tühja muretsege. Krõmm on meie, samuti nagu Eesti ja Läti. Kui miskit juhtuma hakkab, küll me siis midagi välja nuputame.

 
At 17:02, Anonymous Elmu, staier, vabal ajal humanist said...

Üks tsentnerine neegrimutt Tammsaare tänava hüpohondriku majapidamises teeks imet, pole kahtlustki.

 
At 17:09, Anonymous Harjumaa tsiklistide ühendus said...

Vaid härra Pulleritsu juhtimisel läheme viimasesse, otsustavasse võitlusse.

 
At 19:37, Anonymous Martin said...

International people IN! Xenophobe Pullerits OUT!
(Kägar rattalogu järele)

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

Mrtin ära aja mind kurjaks. Ma tõesti tulen sulle sinna TLÜ-sse järele. Ma ei ela sealt kaugel. Ainult 2 trammipeatust. Siis vaatame, kuidas su välismaa sõbrad sind päästavad.

 
At 20:49, Anonymous Vältimatu Vello said...

Kahteteistkümnele eelkõnelenule. Kolmeteistkümnendalt.

Ärge segage faktidega vett, vaid vaadake neile otsa nii, nagu mina nendega manipuleerin.

 
At 21:55, Anonymous Kägu said...

Pealkiri on liialdustesse kalduv ja eksitav. Keegi pole kedagi ramminud, sest kokkupõrget ei toimunud. See oli kõigest rammimis üritus. Huvitav kas mõni tõeline mees ja hetero läheb Tartu kevadjooksule ka ( krt keel ei paindu seda 23 kildist sutsakat maratoniks nimetama) või on kõik siin mingid jalgrattapeded? Millal jõuab kätte see aeg, hr Pullerits avastab enda jaoks rulluisutamise? Vanainimese põlvedele-liigestele on see veel sõbralikum tegevus.

 
At 23:16, Anonymous M. said...

Tartumaal toimus täna liiklusõnnetus. Kolonn Liibüa, Sudaani ja Süüria sisserändajatega oli lähenemas Ülenurmele, kui Jõgeva suunas sõitev jalgrattur ootamatult muutis sõidusuunda, hakkas kätega vehkima ja arusaamatult karjutam. Raske veok lömastas mehe ratta. Mees ise pääses kerge ehmatusega. Isegi prillid jäid terveks. Talle anti humanitaarabist süürlastele mittesobinud riideid ja juhatati Tartu poole. Kolonn jätkas teed, et uued eestimaalased elamispaikadesse laiali vedada.
Ratas, mis osutus täielikuks vrakiks, aga jäi kraavis metallikorjajaid ootama.

 
At 08:16, Anonymous Anonüümne said...

13.17 ja 16:29 on sama isik?

Olen peaaegu veendunud, et osa mehi nagu need kaks kommentaatorit (või ainuisik) ei tahagi värvilisi blokeerida. Vastupidi, nad tahaks väga mõnd värvilist kõnetada ja oh taevas, ka füüsiline kontakt murjaniga oleks jumalik. Saaks päikesepruuni ihu saagida.
---

Vastupidisel juhul nimeta midagi, mida tavainimene saaks sisserändajate hordide tõrjumiseks ära teha. Nagu see provokaator teab, siis kellegi VIP-i telefoninumbrit mul pole ja ma ei ole ka minister. Mis variandid siis jäävad?

 
At 09:28, Anonymous Laane Jakup said...

08:16 sarnaste seltsimeeste tõttu meile suhkamit pidevalt pannaksegi.
Et mida saab tavainimene teha? Kas me sõbrake, elame Põhja-Koreas? Teoreetiliselt elame me siiski parlamentaarses, demokraatlikus riigis. Sa ei pruugi telef numbreid teada, samuti minister olla. Seda samuti, et hädise sms või e-maili saatmine ei otsusta mitte midagi.
Saada ministrile, või oma saadikule avalik kiri immigr kvootide jms. asjus. Nii mõnigi leht avaldaks selle meeleldi. Mine plakatiga Toompeale seisma. Nii mõnigi leht avaldaks foto sinust meeleldi. Kui endal pea ei jaga, siis vaata kuidas väljamaal sarnast asja aetakse. Meie lehed avaldasid ka nõuka ajal fotosid protestirongkäikudest, tuumajäätmete rongi rööbastel istumisest ja muust säärasest. Vaat selline ongi demokr riigis "tavainimese" võitlus. Tuleb ministrite töö- ja koduakna all banderolliga istuda, kaua ja pidevalt. Kui vastust ei tule, tungi pressikonverentsile ja viska teda tordiga näkku. Tulemus on sulle paar päeva türmi, kuid see on väike ohver arvestades sellega, et võitled oma laste tuleviku nimel.

Mis mind närvi ajab, on interneti kommides tehtavad resoluutsed laused, a la "MEIE AMETNIKUD EI PEAKS LOLLE KÄSKE TÄITMA", "MEIL ON NIIGI 30% IMMIGRANTE, ROHKEM EI TOHI VASTU VÕTTA" mille kirjutajad siis arvavad, et on andnud oma hindamatu panuse eesti asja ajamisel.

Siin jätan nüüd selle aspeki lahkamata, et Eesti on alla kirjutanud EL-i lepingule, mille järgi Brüsseli otsused on liikmesriikidele ülimuslikud, ehk siis mitte Rõivas ja tema lasteaed otsustavad mis ja kui palju saab Eestist, vaid keegi õilis eurooplane Brüsseli kontoris.

NSVL ajal panid paar leedukat ja üks tšehh ja venelased-juudid endale tule otsa totalitaarse riigi vastu protestimisel. Kui tahad olla Eesti patrioot ning oma protesti kuuldavaks teha, ei jää sul/mul/meil muud üle kui endale Vabaduse väljakul keset valget päeva bensiini peale ja tikust tuld.

Eesti avalik debatt immigratsiooni asjus aga piirdub sellega et Remsu-Sutrop-Lobjakas-Lauristin kirjutavad mingit ümmargust ila euroopalikest väärtustest ja PM-i tšarlid kustutavad teravad kommentaarid alt ära ja üksik hunt Pullerits kirjutab mida arvab rahvas asjast, kuid artikkel peidetakse arhiivi ja tehakse nägu nagu midagi poleks olnud. Edasi möliseme kommentaarides lapsikuid kõva-mehe-kommentaare ja laiutame käsi et ega tavainimene saa ju midagi ära teha.

 
At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

Iga allkirja saab tagasi võtta. Nagu sm. Lavrov ja Putin teevad.

Kui parlamendil ja rahval laiemalt endal mõistust pole, siis torti pilduma minna pole mõtet, selle tulemus on ainult korraks.

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Nt. rahvahääletusele panna ja see on juba igast allkirjast kõvem.

 
At 11:56, Anonymous Jakup said...

Rahvahääletus on väga libe tee.

On asju, mis peavad jääma spetside otsustada, näiteks tuumajaam, kosmoselendude eesmärgipärasus, geenimanipulatsioonid ja palju muud sarnast, laiad rahvamassid lhtsalt ei ole pädevad, ega näe kaasnevaid ohte pikemas perspektiivis ette. Väikese riigi puhul on neid asju palju, peab väga oskuslikult laveerima, sest kust võtta maksuraha? Laenata? Trükkida?

Lisame siia juurde et asutakse kohe demagoogitsema ja rahva ajusid pesema. Väidan, et 2 nädala pikkuse sihipärase kavalalt orgunnitud propaganda (tekst, video, reklaamid, kaudsed viited) tulemusena hääletab rahvas sujuvalt ka enda Siberisse saatmise.
Seda ennegi nähtud. Valitsev klikk palkab oma parimad demagoogid, inimhingede insenerid asjale ja saavutavad nn. rahvahääletusel just omale sobiva lahenduse.

Kasvõi presidendi otsehääletus ei ole eesti-sugusele okupeeritud rahvale parim lahendus. Valitakse ju endasugune rehepapp. Praegu muidugi valivad äriringkondade lõa otsas rippuvad rahvasaadikud endale sobiva rehepapi.

Parim oleks kui pressat valiksid tublid rahvuslased, aga kus sa sellega, kohe kukuvad Remsujevi sugused ilastama lauseid nagu "ekrele sobivad 6-klassilise haridusega joodikud" jne jne.

Võtame näite rahvahääletusest. Viimased valimised: Riigikogust jäi välja Tiina Kangro, tark ja eestimeelne tegus naine, sisse aga sokutati "vene küsimust" lahendav Ladõnskaja??? Oleme oma eesti vabariigiga pasas ja kes meid sellest välja aitab?

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Väga tumedad mõtted, Jakub, teie ärge ennast küll põlema pange, las seda teeb mõni väiksem mutter. Teid läheb vaja „Ночной дозор’i“ ajutrustis.

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Aga küsimus - kas rahvas ON kunagi halvasti hääletanud? See on ainult hirm, et ta hääletab nt. tuumajaama vastu (ju siis pole vaja). Rahvast on vaja koolitada. Järelikult ongi see tõde, et pole vaja kosmosesse minna jpm.


Kashjuks on IGAST inimesest juba saanud Eestis poliitik ja mitte keegi enam ei usu rahvasse. :(

 
At 14:49, Anonymous Jakup said...

Asi pole üldse mingis koolituses, vaid propagandas!
Kas arvad, et koolitatud rahvas pole propagandale vastuvõtlik?
Kõrgelt koolitatud akadeemikud on tihti täielikud totud muudes küsimustes peale enda ala. Näiteks poliitikas. Rein Raud tahtis süümepiinadeta enamuse tallinna koolidest panna venekeelsele õppele. Et suur kultuur-keel. Märt Väljataga arvas, et eesti keele nõue olevat eestlaste väiklane kättemaks vene aja eest!!! Kas toon veel näiteid haritlaste töllmoklusest?

 
At 18:11, Anonymous Anonüümne said...

Laane Jakup räägib asja!
Järgmises sõjas kindlasti üks brigaadipealike kandidaate.

 

Postita kommentaar

<< Esileht