reede, mai 08, 2015

Pullerits: Miks on spordimehed mannetud argpüksid?

«Pullerits on julge mees ja ajakirjanik! Ta julgeb asjadest otse ja nii rääkida nagu on. Mitte nagu mõned teised siin teevad köki-möki ja varjuvad poliitkorrektsuse taha peitu...»
Selle arvamuse toetajaid – 290; vastaseid – 12.

Niisugune, eeltsiteeritud arvamus ilmus eile Postimehe veebis minu kirjutise «Eestkõnelejad näidaku eeskuju» alla. Too oli kirjutis, mis tegi väga paljudel inimestel südame soojaks, sest inimesed tundsid, et lõpuks ometi ütleb keegi otsesõnu välja selle, mida enamik mõtleb – et immigrantide pealesurumisega on valitsevad ringkonnad ja vasakliberaalid läinud liiale ning nende innukus sisserände edendamiseks lõpeb tegelikult niipea – ja ühtlasi paljastub nende silmakirjalikkus –, kui Aafrikast ja moslemimaadest pärit immigrandid peaks saabuma elama nende vahetusse naabrusse. Sain arvukalt toetavaid telefonikõnesid ja e-kirju nii sportlastelt kui äriinimestelt, nii tuttavatelt kui suisa tundmatuilt. Isegi tänaval astuti ligi ja öeldi, et «hea kirjutis täna Postimehes».

Jah, see oli immigratsiooni eestkõnelejaile küllap kõva pauk. Nagu üks mu lähedane inimene tõdes, pole kirjutis vasturünnatav, sest olen kasutanud immigratsiooni eestkõnelejate kritiseerimiseks ühte vasakpoolsete nimekamat tegelast ennast, Mihkel Rauda, ja nagu tõdes teine lähedane inimene, pole kirjutises tõepoolest kohta, millest mu vastased võiks kinni võtta ja kontrarünnaku korraldada.

Jah, see oli oluline kirjutis, mis lõi immigratsiooniteemalist õhku kainemaks, sest ainult pime ei saa märgata, kuidas ajakirjandus on asunud immigratsiooniteemat vedama ja lükkama täpselt samas suunas, kuhu ta mullu sügisel lükkas ja vedas kooseluseaduse temaatikat. Ehk otse öeldes: ajakirjandus, mis peaks olema valitsevate ringkondadega alati opositsioonis ja nende suhtes kriitiline, on neis kahes küsimuses, kooseluseadus ja immigratsioon, hakanud millegipärast äärmiselt valitsevate ringkondade meelseks. Kuhu on Eesti ajakirjandus kaotamas oma kriitilist meelt ja isepäisust? Kuhu on Eesti ajakirjanduses kadunud erapooletu debatt?

Aga lähme nüüd isiklikumaks! Kus on teie, spordimeeste panus ühiskondlikku diskussiooni, et meie riiki ja rahvast ei juhitaks sinna, kuhu eesti rahva enamus ei taha minna, nagu näitasid kas või sügisesed kõik arvamusküsitlused kooseluseaduse asjus ja nagu näitaks mingi kahtluseta ka küsitlused, mis korraldataks teemal, kas te pooldate nn kolmandatest riikidest immigrantide Eestisse toomist või mitte?

Kahjuks, väga kahjuks ei ole teist võitlejaid. Ainus, mis te suudate ja söandate, on kuskil nurga taha kommenteerida – ja seda ka üksnes anonüümselt. Teil kõigil on julgusest nii neetult palju vajaka. Jah, see võib siin kõlada upsakalt, aga nii see on: olen ainus teist, kes julgeb oma nime all avalikult suurel areenil sõna võtta.

Väidate küllap vastu, et see on minu töö – avalikult sõna võtta. Jah, aga mitte kuskil ei ole kirjutatud, isegi mitte minu töölepingus, et pean sõna võtma kriitilistel ja poleemilistel teemadel. Sama hästi võiks ma kirjutada ohututest asjadest, näiteks lilledest ja liblikatest. Aga ma ei tee seda. Miks? Sest kui mina ka ei võitle, kes siis üldse võitleks? Niisama kirumisest ja anonüümselt plärtsumisest pole tolku. Keegi ei keela ka teil, tavakodanikel, kes te ei ole ajakirjanikud, kirjutada mõnda ajalehte lugejakirja, mille järele toimetused tegelikult janunevad, ja paremad kirjutajad teist võiks saata oma seisukoha väljaannete veebitoimetustele, kus on alati palju rohkem ruumi kui lehes. Mäletate, immigratsioonivaidlus algas ka lihtsa ja tundmatu lugeja Marit Hermanni kirjast.

See on äärmiselt kurvastav, et te, spordimehed, füüsiliselt nii sitked, olete kodanikuna ja isikuomadustelt nii arad. Jah, te esindate enamasti kainet ja kriitilist mõistust ning isamaalisi seisukohti, aga te ei julge olulistel teemadel piiksugi teha. Mis on tulemus? Tulemus on see, et pehmete valdkondade esindajad, näiteks kultuuritegelased, kes in corpore füüsiliselt teile alla jääks, on avalikul areenil palju mõjusamad ja tugevamad. See on kurb paradoks, millele juhin tähelepanu oma järjekordses, tänases avalikus sõnavõtus, Tartu Postimehe sporditeemalises kuukummentaaris «Kõvad mehed, kes paugutavad tühja».

Miks te, spordimehed, olete küll nii arad ja mannetud?
******
A jeep with a spotter ahead of it descending Elephant Hill Trail, Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 28. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Aafrika immigrandid istuvad Melillas traataia otsas, Hispaania märulipolitseinikud passivad nende all. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 2: Belgia märulipolitsei on Brüsselis sisse piiranud Afganistanist pärit immigrandid. Foto autor: AFP/Scanpix
Fotod 3 ja 4: Tõenäoliselt immigrantidest noorukite mahapõletatud sõiduautod Rinkeby linnaosas Stockholmis puhkenud rahutuste ajal kaks aastat tagasi. Fotode autor: Reuters/Scanpix
Foto 5: Moslemistest märatsejad 2012. aasta septembris Ateenas. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 6: Illegaalsed immigrandid loopimas 2011. aasta suvel Itaalias Baris politseid kividega. Foto autor: AFP/Scanpix

62 Kommentaarid:

At 13:13, Anonymous Vätimatu Vello said...

Ärge segage faktidega vett, vaid vaadake neile otsa nii, nagu mina ise nende otsas istuda tahan. Ei mingit jonnimist.

Spordimehed ei ole mitte arad, vaid mõtlevad oma pea ja teoga. Seega, jonn lõpetada.

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Raske vastata. Ühelt poolt on suur osa PP kirjutistest pikitud täis pehmolt rahastatud teksti (jah, EMSi oli sii nüüd raske kontekstist totaalselt väljas toppida, aga juba eelmisest kirjutisest selle leiate).

Teiselt poolt võtab autor sageli reljeefselt sõna teemadel, millede kohta on veendunud ja kibestusest väändunud seisukoht kujunenud isikliku traagika pinnalt (põlvevigastus, ergo jooks on paha). Tihti võtab see nostalgitsev meelisklus (800m 155,9 rituaalne kordamine; samuti vormeli "kas läheb kihutamiseks?" - "muidugi läks!" mitmekordne pikkimine nii blogisse kui Jooksja ajakirja jne jne) autori sissekannetes sisu asendava rolli ja taandab kogu ülejäänud tekstisupi ilutsevaks dekooriks.

Kolmandast otsast - migratsiooniküsimuses, vähemasti, on PP arvamuslugu tõestiu vajalik.

 
At 14:12, Anonymous Jakup said...

See küsimus on tegelikult palju laiem ja filosofeerida saaks mitme lehekülje jagu. Võtame kasvõi selle paljunämmutatud rahvusküsimuse asja. Väidan, et Eesti vabariigis on kaitstumad isikud sovjeedid (rahvuselt venelased ukrainlased armeenlased jms.), kaitstumad kui eestlased. Nii psühholoogilises, kui konkreetselt füüsilise kaitstuse plaanis. Praegu ei viitsi teile näiteid tuua, võite küsida kui huvitab.

Kitsamalt PP teemasse: lisaks spordimeeste mansadele ja -koondistele on olems veel meeskoorid, üliõpilasseltsid, huvialaringid jne, mis koosnevad valdavalt eesti rahvusest meestest, kuid neist ei ole rahvusele vajalikul hetkel kippu ega kõppu. Tegelikult on sama asi igal pool maailmas nõnda. Ma usun paljud on märganud sellist asja - AK uudised näitab meie spordisaavutusi: eesti mehed on alati olnud kõvad raskejõustiklased, kuulsad rammumehed, kes rahvusvahelitel võistlustel kulda ja karda toonud, sõudjate 4-paat on võimsad pikad noored mehed pungis rinnalihastega, meil on kümneid noori sirgeid korv- ja võrkpallureid, jne jne ühesõnaga testosterooni pidu päevast päeva.
Siis on sisepoliitised uudised. Näeme kuidas vene raisad Tõnismäel vana naist näkku peksavad, näeme üksikut kõhetut pensionäri Jüri Böhmi Eesti lipuga, kes pollarite autosse topitakse, et sovjetinärakad teda ära ei tapaks ....

Otse loomulikult sellega ei taha ma öelda et nüüd peaks poksima hakkama, EI, ikka mõistusega peab seda asja ajama. Kuid vaatame näidet aastate tagant. Aastast 2006 maikuus, mil Pronkssõdur värviti 8.mai öösel punaseks ja süü veeretati "eesti natsionalistidele". Tallinna politseiprefekt oli sel ajal Raivo Küüt ja siseminister Kalle Laanet (mõlemad tublid eesti mehed). Kogu lugu lõhnas toreda angažeerimise järele - 9 mai hommikuks oli PS punase värviga mäkerdatud ja lehed pasundasid, et paharetid rääkisid lahkudes "eesti keeli". M.O.T.T! Vene lehtede fotoreporterid olid samuti varahommikul juba nurga taga ootamas ja oma vajalikku hetke kaadrisse püüdmas.
Küüt ja Laanet laiutasid käsi ja seletasid et politsepatrullile anti käsk valvata kino Kosmose ümbruses ja üleüldse, Pronkssõduri peal tehtavast provokatsioonist ei olevat olnud mingeid märke!!! Malatsõ, rebjaata! Hiljem vaatasin jämeda politseipealiku Küüdi cv-d. Mees on käinud õppimas USA-s politseikoolitustel ja mingitel NATO õppustel.

Nüüd küsimus Pulleritsule: mida sa tahad spordimeestelt, kui meie rahvuslikud, naato-koolitatud jõustruktuurid ei suuda pead kasutada? Ööl vastu 9.maid jäetakse Objekt nr.1 politseivalveta!? Palun, vaenlase provokaatorid, tulge vaid ja tehke mida iganes tahate Eesti riigi ja rahva järjekordsesse skandaali tõmbamisel. Väidan, et eestlased on ses suhtes maailma lollim rahvus. Teineteisele keerame küll väga nutikalt rehepappi, aga ajalooline vaenlane tõmbab meile mütsi pähe igast asendist. On seda teinud siiani, ning teeb ka tulevikus.

Meie eestlased, võime küll laulupidusid pidada ja ennast heaks ja kultuurseks laulurahvaks pidada, kuid poliitilises plaanis loputavad venelased/juudid meid nagu kassipoegi pesukausis. Meie enda riigis. (viimaseks näiteks sellest oli Tartu muuseumis holokaustinäitusest välja imetud skandaal).

Kõigel sellel on ka oma üldine põhjus, miks eesti rahvas ei ole ei omavahel solidaarne, ega oma rahvusriigi eest väljas.

 
At 14:38, Anonymous Meediakriitik emeritus said...

Karm jutt, Jakup, ja vaielda ei ole siin millegi üle. Mind kui meediainimest kurvastab seejuures, et Eesti ajakirjandus on hakanud kas sinisilmsusest või lauslollusest või kosmopoliitsest idealismist või lihtsalt idiootsest naivismist kogu selle enesehävitustöö üheks aktiivseks osaliseks. Võtame kas või teie mainitud Tartu holokaustiteema - sellised asjad ei saaks laia kõlapinda, kui ajakirjandus peale ei lendaks ega hakkaks otsima innuga neid, kes kõik siis saaksid materdada toda näitust ja elada välja oma salatungi tembeldada Eesti väikseks natsiriigiks, mis on ainult vesi meie vaenlaste veskile - ise söödame neile magusad palad kätte. Sama lugu Madisoniga - ajakirjandus leiab üles noormehe ammuse kirjutise ja tembeldab selle oma käsitluses natsipropagandaks, teades väga hästi, kuidas natsisilt kirgi kütab, vaevumata asja rahulikult ja kainelt ning kriitiliselt lahkama, et mis seal ikka kirjas oli ja mida oli kirjatükiga tahetud öelda, ja laseb siis igasugustel tegelinskitel päevade kaupa jahvatada, et meil on natsid parlamendierakonnas, kusjuures kurb on seejuures, et ajakirjandus kujutab ette, et sedasi teeb ta ühiskonnale mingi puhastava heateo, nägemata suurt pilti, kuidas ta ise siin seda sisuliselt olematut natsiteemat üles klohmides mängib trumbid kätte vaenlastele idas, kes vaid ootavad seda, et me end ise oma kätega tapaks ehk kogu maailma silmis häbiposti taoks. Ja see kõik tuleneb sellest, et ajakirjandus on kui sitemat sorti börsiettevõte, kus nähakse ainult lühikest perspektiivi ehk kvartalinäitajaid, kuid kus ei osata näha pikaajalise arengu tagajärgi, sest heitlikul ajal elatakse ainult päeva kaupa - oo, saime mingil skandaalipotentsiaaliga infotükil küljest kinni, puhume selle suureks: suure pealkirjaga esiküljele, võtame kommentaarid neilt, noilt ja kolmandailt ja hoiame teemat üleval, anname tuld... äge!

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Huvitavad hirmud siin Eestis. Sisserändajaid negrosid jm. ei võigi siis häääletusele panna? Kuidas küll Sloveenia julges panna kooseluseaduse rahvahääletusele? Estlasi on liiga palju assimileeritud, et juba nad kardavad iseenda varjugi. Instinktide najal veel püsivad püsti.

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Martin Padar on ainukesena tugevatest sportlastest õiges ametis - ööklubi turvamehena. Ka temal pole tappa lubatud. Varemalt oli aga tubli mõõgavend see, kes ikka vahetevahel tappis ka. Nüüd on kohe politsei jaol.

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Ärge võtke sõnasabast kinni liiga konkreetselt. Otse loomulikult, oleks suurepärane, kui neegriasi läheks rahvahääletusele, sest lootus oleks sellest meile positiivne tulem saada.
Aga homoasja tulemus on meil ju hästi meeles. Meie omad targad (Lobjakas, + väiksemad vennad) tegid meile selgeks, et homoasi lihtsalt peab vastu võetama, kuna see on euroopalik väärtus ja meie oleme seejärel kah peaaegu eurooplased. Lisaks veel teeksime end eurooplaste ees lolliks kui juhtumisi vastukarva hääletaksime.
Rahvahääletust neeg asjas näeme nagu oma kõrvu. Küll koalitsioon koos opositsiooniga selle eest hoolitseb.

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Vaat, ongi huvitav nüüd, kas Hardi Volmeri jt. eetika lubaks teha harakiri, kui neegrid lubataks sisse tulla. Tähendab, et mitte mingit piiri ju pole ees. Miks ei panda rahvahääletusele asju?

Ja kõigile on selge, et Pulleritsu eilne artikkel "tegi ainult südame soojaks", kuid tegelikult tehakse neegriseadus meile kahjulik valmis ikkagi. Priit, mis kostad? Kas on vaja populaarsete artiklitega uinutada lugejaid? Vat ei usu enam kedagi.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

On väga naiivne küsida et miks ei panda rahvahääletusele asju? Esiteks on rahvahääletus valitsusele ohtlik. Kuna võib osutuda selliseks, mis valitsuse plaanidega kokku ei lähe. Teiseks, rahvahääletus ei toimu homme, vaid mitme kuu pärast. Aga kohe homsest läheb lahti propagandapressing. Ülimalt tõenäoline, et selle lühikese ajaga suudetakse väänata rahva arvamus endale sobivaks. Psühholoogia on arenenud teadus, kirjutatakse artikleid erinevaid, kuid selliseid mis kõnetavad eri vanuses ja eri haridustasemega inimesi.
Lisame siia veel e-hääletuse aspekti.
Isegi kui näidata telekas igal õhtul LAV-i mässavaid neegreid, hääletab 74 protsenti POOLT. Saate näha.

 
At 15:39, Anonymous Jakup said...

Võtame kas või teie mainitud Tartu holokaustiteema - sellised asjad ei saaks laia kõlapinda, kui ajakirjandus peale ei lendaks ega hakkaks otsima innuga neid, kes kõik siis saaksid materdada ...

Lugupeetud Meediakriitik emeritus,
konkreetne Tartu holokaustiskandaal mängiti välja filigraanselt, seda oli ka väga lihtne läbi viia, kahjuks.

See et meie kohalik meedia sellest artikleid ja arvamusi vormpis, oli juba teisejärguline ja kohalik teema. Operatsioon oli selleks ajaks juba lõpetatud ja kokku pakitud. Toimik suletud ja riiulisse lükatud. Eesmärk oli täiega saavutatud. Punkt kirjas.

 
At 15:59, Anonymous Kalmer, Põlvamaa said...

Leidsin väga hea kommentaari. Teema pole just sobiv, aga kopin siia ikkagi :

Eesti on piiririik ja eesti rahvas piirirahvas, kelle olemasolu on kogu viimase aastatuhande jooksul olnud ohus. Meie ei saa endale lubada luksust punaprofessorite või vasakliberaalide retseptide kohaselt lolli mängida. Me peame nägema asju nii, nagu need reaalsuses on: Venemaad oma põlisvaenlasena, siinsete venelaste kriitilist massi Moskva viienda kolonnina ja multikulturalistlikke liberaale rahvuskehandi nõrgestajate ja lõhestajatena. Ja peame olema aina valmis enda eest seisma. Sest see loeb. Mitte aga eurotädilik loba mõistmisest ja andestamisest.

 
At 16:35, Anonymous Ploomipuu Viktor said...

Tervitan härra Pulleritsu kui austusväärset paljude võitudega pärjatud Suurt Valget Pealikut!

Postimehes ilmus multikulturnik Uku Särekanno vastunoot härra Pulleritsu artiklile. Tasapisi koguneb artikli alla kommentaare. Jälgime siis kaua need kommentaarid püsivad? Samuti väike palve härra Pulleritsule. Loodetavasti tunneb ta kedagi Neeme Korvi. See hale vennike on PM Arvamusrubriigi peatoimetaja. Härra Pullerits võiks teda ette hoiatada, et kommentaare EI kustutata.
Väga iseloomulikult PM arvamusrubriigile kaovad kommentaarid paari päeva möödudes jäädavalt. Kas me peame sellist reetlikku tšarlitamist alandlikult taluma? Arvan, et ei pea. Ma kirjutaks härra Presidendile. Tema on ikka toonitanud, et Eesti vabas riigis peab säilima euroopalik väljendusvabadus. Ja muud edumeelsed vabadused.

 
At 17:00, Anonymous Kaštanov, Pulleritsu gruppetto kolmas mees said...

Nonii sõbrad oponendid kes siin arvasid, et kui me delfi kommentaarides natuke protesti avaldame ja rahvahääletuse teeme, siis pääseme neeger-immigrantidest. Samuti on meil nii tublid ametnikud, kes Brüsseli tobedaid korraldusi ei täida.

Eks vaadake ise, Brüssel Junckeri isikus paneb julmalt molli GeeBee-le endale.
http://maailm.postimees.ee/3183775/el-liikumisvabaduse-pohiprintsiipide-ule-londoniga-ei-kaubelda

Meie Rõivas saab käsu sms-i teel, suurel Junckeril pole aega provintsiametnike peale raisata.

 
At 17:00, Blogger Priit Pullerits said...

15:31 kirjutab:
"Isegi kui näidata telekas igal õhtul LAV-i mässavaid neegreid..."

Tabavalt kirjutab! Homme, järjekordses teravust loovas kirjutises, näitan ühe eesti noore mehe vahendusel teile väga reljeefselt LAV-is mässavaid neegreid. Lugu sellest Postimehes, vähemalt tänahommikust plaanide järgi oli see sees.

 
At 17:11, Anonymous Mukk said...

Priidul õigus - on tõesti mannetud argpüksid.

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Kordame ka siin: Laane Jakup räägib asja!
Järgmises sõjas kindlasti üks brigaadipealike kandidaate. Nii hoida!

 
At 19:21, Anonymous Martin, kultuuriteooria 2. kursus said...

Ksenofoob ajakirjanik hr Pullerits
Teen ettepaneku kuulutada välja oma moraalne pankrott.

P.S. Rahaline pankrott saabub teile niikuinii: teie vaadetega koht ei ole Euroopa Liidus mainstream ajakirjanduses.

 
At 20:55, Anonymous Martin said...

Teen ettepaneku kinnitada ajakirjanik Pulleritsu moraalse pankroti toimkond kolmeliikmelisena: Rips, Soonets, Piirimäe.

 
At 21:06, Anonymous Jakup said...

Mul pole suuremat ambitsiooni. Olen tagasihoidlik mees. Ette ritta ei trügi. Kui kindral Pullerits mind oma staapi lipnik-adjutandi soojale kohale võtaks, sellest oleks mulle juba küllalt. Aega teenisin Nõuk. armees õhudessandidiviisi miinipildurina. Hiljem jooksin ja tegin triatlooni vabariigi tasemel. Võitsin mitu korda kõrgkoolidevahelise sõjalise mitmevõistluse matši. Tundsin isiklikult Pulleritsu teravaid konkurente-keskmaajooksjaid kes Tallinna kandis intervalle harjutasid. Loodetavasti sellest vähesest El Komandante jaoks piisab. Kui ei, pole midagi parata.
Laane Jakup
PS.
tundsin isiklikult ka seltsimees Kamratovit, sedasama kurja tüüpi, kes paljakäsi internatse murdis (temast kirjutati siin mõni aeg tagasi, kes mäletab?). Oli teine väga äkiline mees, aga oma vägitegudega kiidelda ei armastanud. Kui temas parasjagu rahvuslikku viha ei pulbitsenud, sai taga täitsa asju ajada. Kord näitas mulle oma puulõhkumise kirvest. Selle pikk vars oli tsäkke täis nakitsetud, nagu oleks parv moskiitosid kallal närind. Iga tsäkk tähendas ühte kommunistide kintsukaapijat. Päris külmaks võttis. Saate isegi aru, et sõprus sedalaadi mehega tervisele õige ohtlik oli. Väiksemagi mögina korral oleks minugi käsi täbarasti käind (nagu nendel kintsukaapijatel). Jeesus Kristus olgu nende hingedele armuline!

 
At 22:04, Anonymous Anton, spordiveteranide koondis said...

Tere mehed!
Kasutan juhust ja õnnitlen teid kõiki saabuva Saksamaa üle saavutatud võidu 70. aastapäeva puhul! Palju õnne! Võtke pits ja teine veel. Ning kui meel väga kurvaks kätte läheb, siis mõelge sellele, et KRÕMM NAŠ! Skool!

 
At 22:16, Anonymous Huno said...

Jakup, kas teie Ants Käbi ka tundsite? Rattamees oli, töötas Sommerlingi sovhoosis. Elab võib-olla praegugi.

 
At 22:17, Anonymous Paul said...

Õige Anton! Krõmm naš ja mitte üks lääne rott ei köhi ega vigise!

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

Teiesugust mees, Jakup, ei tohi Kaitseväe ligi lasta. Teie ettevalmistusega Nõuk. armee õhudessantvägedest "v odinotšku" pološite tšeluju rotu - ehk siis kompanii amereid, poolakaid või keda iganes Eestisse sisse on toodud, eesti oma poisse lugemata, võtate Abramsi tanki ja sõidate Petserisse.

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

See Jakup on hirmus mees tõesti. Ta võtaks kõik tiblad neegrid jänkid mankid ja tšankid korraga ette ja lahinguvälja nurmed niidud lõhnaks vere ja soolikate järele veel 10 aaastat takkajärgi.

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

Loen ja imestan, kuidas küll PP spordiblogi (kahtlemata vabariigi parim) meid kõiki oma vaimuvalgusega pimestab. Kui nüüd korraks iroonianoodilt taanduda peab tõdema, et blogi on ilma igasuguse kahtluseta lugemist väärt. Veelgi enam. Kommentaarium on blogile tugevaks täienduseks.
Kuid tagasi põhiteemasse. Lugedes blogi meenub tihti üks väljend "self-licking ice cream".

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Niivõrd kogenud ja loendamatutes tapatalgutes karastunud mees nagu Jakup tuleb staabi ülemaks panna. Meil ei ole inimressurssi raisata. Kuuled Pullerits!

 
At 12:48, Anonymous Martin said...

Lgp Jakup,
kas teie Punase väljaku paraadi jälgisite? Mis mulje teile jäi Vene uutest soomusmasinatest?

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Martin, jälle sa küsid küsimusi. Ise alles 2 kursuse tudeng. Sul habe juba kasvab? Lugupeetud Senjöör Jakup on Suure Isamaasõja, Vietnami sõja, Korea sõja, Egiptuse sõja, Välksõja, Lahesõja, Serbia sõja, salasõja, infosõja veteran. Sina temalt küsimusi ei küsi. Kas on raske aru saada?

 
At 17:54, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pulleritsu juhtimisel oleme nõus otsustavasse lahingusse minema. Ning poleks paha kui Jakupi sugune rikkaliku lahingukogemusega suurte ja veriste sõdade veteran selja taga seisaks. Häda võidetuile! Urraaa!

 
At 19:54, Anonymous Martin said...

Hiina liider Si Zingping andis paraadil osalenud Vene sõjaväelaste väljaõppele kõrge hinnangu.
Hiinlastel on hea väljend "kausike riisi". Et igaüks peab oma kausikese riisi kuidagi välja teenima. Või nagu ajakirjanik Pullerits ütleb, leiva lauale saama.
Ja häda sellele, kes oma kausikese ära lõhub. Aga sellest Tartus ei teata. Sinoloogia ehk hiinateadus ei ole Tartus, vastupidiselt Tallinnale, moes.

 
At 22:13, Anonymous Laane Jakup said...

Tere mehed,
Soovin teile palju õnne, tervist ja jõudu natsi-saksamaa üle saavutatud suure võidu 70.aastapäeva puhul! Võtke vastu minu tagasihoidlikud õnnitlused!

Aga asja juurde:
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/foto-tallinnas-rallivad-jougud-nsv-liidu-ja-nn-donetski-rahvavabariigi-lippudega?id=71433245

Ideoloogilises sõjas taas 100:0 meie 5.kolonni võit Eesti Vabariigi üle.
Meil on praegu Siil käimas - sada tuhat okast või mida nad seal kirevad. Roomavad kuskil lõuna- ja lääne-eestis mätaste vahel ringi.
9.mai saabumine oli ette teada. Kas kindral Terrasel ja tema staabil ajud külmunud? Seekordne talv ei olnud ju väga pakaseline? Või oleks NATO liitlased taas pidanud ette ütlema, nagu Pronksiöö korral? Kas võinuks osa Siili 9.maiks Tallinnasse orgunnida? Sellelt mootorratturite jõugult oleks saanud vabalt kõik lipud jms. ideoloogilise varustuse rekvireerida. Oleks põdlad kordki Eesti vabariiki austama sunnitud. Nüüd aga irvitavad näkku ja paarutavad mööda Tallinna. Tallin - eto naš goorod!

Tavakodanikule imagoloogiline etendus, et kes tegelikult EV-s peremehitsevad. Palju õnne hädine Eesti vabariik. Millest unistab Ilmar Raag, kas mees ei saa mitte palka mingi infosõja nõunikuks olemise eest? Ilmne näide kogu Eesti rahva taktikalise sõjapidamise oskusest. Alutaguse metsas lõket tegema oleme kõvad mehed, kuid oma pealinna jätame mitu korda aastas vaenlasele mõnitada. Suurim häbi mis olla saab! Venkud hammustavad selle läbi. Nad ei ole lollid. Nad saavad suurepäraselt aru. Siin ka üks põhjusi, miks ei ole nad nõus eesti rahva sisse integreeruma. (kui midagi soomlasele ei meeldi, siis haarab too pussi ja tagajärjed võivad olla kurvad. Aga näe, soomlaste sisse integreeruvad venelased heameelega. Isegi keele, mis on eesti keelest oluliselt raskem, õpivad rõõmuga ära. Eestikeelne tere on aga oi kui raske selgeks saada).

Rohkem kui üks kord on ka Eesti meedias räägitud kuvandist ehk immitsist, modernsest sõjast rahvahulkade meelsuse pärast. Räägime suure suuga, aga ei tee sittagi. Videost nägime, kuidas Siili reservistid treenivad Lääne-Eestis tühja heinaküüni kaitsmist. Aga miks me Toompea künka kaitsmist ei treeni? Kas oskab keegi seda juba täna efektiivselt kaitsta? Kas Alabama farmeri poeg peab tulema Tallinnasse Toompead kaitsma? Missuguse mulje oleksime jätnud eesti vanuritele, kui Siil oleks planeeritud 9.mail Toompea kaitselahinguteks? Nii mõnigi Eesti vanur jäi täna pelglikult koju kükitama, et mitte georgi lintidele jalgu jääda? Missuguse mulje oleksime jätnud tuhandetele eestivenelastele, kui Siil oleks planeeritud 9.mail Toompea kaitselahinguteks? Kas on raske ära arvata? Ütlen taas, venelased ei ole lollid. Ka nemad vaatavad õhtul AK-d. Missuguse signaali saatis aga tänaõhtune ETV AK? Kes nägi, see teab. Aga sellise, et EV aktsepteerib täielikult väikese venemaa olemasolu EV sees. Kas meie, eestlaste rahvuskehand on nii suur ja tugev, et seedime selle ära? Mina igatahes kahtlen selles. Ju ma siis olen jänespüks.
Oht ei ole mitte väljaehitama piir, või tankide-lennukite puudumine. Suurem oht on see, et me ei tunne meie oma kohalike venelaste psühholoogiat. Kui palju on meil kõrgharitud onusid ja tädisid kes tv-s "tarka" juttu ajavad. Aga kohalike venelaste hinge ei hammusta ükski neist läbi mitte mingi trikiga.

Ütleks, et seekordne paljukiidetud Siil 2015 on taktikalises plaanis eelnimetatud põhjustel läbikukkunud üritus. Jänestele ja siilidele metsas sai külma tehtud, 400 000 eestimaalast aga elavad rõõmsas veendumuses edasi, et ühel päeval Kremli Siil nendegi (s.t. meiegi) õuele saabub. Palju õnne eesti rahvas! Oleme selle ära teeninud.

Või mida arvab Studiosus Martinus, meie blogi ainuke intellektuaal?

 
At 22:53, Anonymous Martin said...

Uus dessantlaev "Ivan Green" http://nationalinterest.org/feature/the-russian-navys-5-most-deadly-weapons-war-12845?page=2, 13 tanki või 36 soomukit + 350 dessantväelast. Baseerub Kaliningradis... Tallinn on kaitseväelastest ja kaitseliitlastest tühi. Kõik on Virumaale metsa sõitnud. Mõelge ise.
"Siil" (kindral Terras) on perse paljaks jätnud - kui dr Holdeni kõnepruuki kasutada.
Hokimängus ei jätaks vastasmeeskond seda kasutamata.


 
At 23:29, Anonymous Jakup said...

Veel meediasõjast ja meelsuse mõjutamisest:
Kui mitu korda nuteti tänases AK-s venelaste hukkunud esivanemate pärast? Vähemalt 4 korda mainiti ära. Jälgige pilti, kui eestlased jäetakse oma esivanemaid leinama nö. igaüks isiklikult, siis venelaste esivanemaid leinab EV meedia aga poliitilises plaanis, nö. ühiskonna-üleses paradigmas. Missuguse signaali saadab 9.mai AK sellega eesti rahvale? Missuguse signaali sovjeetidele?

Maailma rahvad on lääbakil juutide ees (loomulik ju, sest nende käes on nende vara)
Eesti rahvas on lääbakil sovjeetide ees (loomulik ju, sest nemad vabastasid meid fašismist)

 
At 23:46, Anonymous Jakup said...

kommentaaride kustutamisest
Kui tavaliselt vingutakse, et Delfi kustutab (isamaalisi) kommentaare,
siis viimasel ajal tegeleb sellega väga intensiivselt just Postimees.
Avaldasin kerget rahulolematust, et miks Siili Sõduriraadio kodumaise popi asemel meile võõrkeelset kräppi kõrva sisse laseb, siis loeti komm mitte-isamaaline olema ja kõrvaldati ruttu. Järgmiseks taotakse vastu rinda kui kõvad siilid me kõik oleme. Isegi karu pidavat kartma.

kas härra Pullerits, kes on ISE ja tunneb mõjukaid inimesi teatud korporatsioonis oskab kommenteerida? Aitäh!

 
At 00:15, Anonymous Vältimatu Vello said...

On teil, tuisupead, ka aega terve päev läbi mingeid olematuid hirme välja mõelda ja arvutimasina taga väriseda. Vaadake endale otsa nii, nagu mina seda näen ja ärge segage teiste tegematajätmisega enda vett.

 
At 01:34, Anonymous Anonüümne said...

See jakup kirjutab siin ajalugu ümber. Ma loodan et tuleb Pullerits ja paneb talle diliiti.

Jeruzalim ne naš gorod. Tallin - eto naš gorod!

 
At 08:28, Blogger Priit Pullerits said...

Laane Jakub ei kirjuta ajalugu ümber. Seda esiteks. Laane Jakup ütleb siraki otse ja silmade vahele kõigile, kes ilmutavad meie keskel naiivsust, ja noid on hirmuäratavalt palju. Üldine passiivsus ja käed ripakil olek on võimust võtnud. Kurat, venelased teevad mida tahavad ja meie korrakaitsjad vahivad mäksa molu näoga pealt. Aga kui nad ükskord tulevad tõesti, kaikad käes ja oma lipud lehvimas Toompeale, kas siis ka politsei ütleb, et polnud põhjust neid enne Toompea ust kinni pidada, sest korda nad ei rikkunud? Vaat, kuhu viib läänest õpitud nn õpitud abitus ja humanistlik rahvaste sõprus. Ja AKd nägin, nägin seda, kuidas AK on nakatatud poliitkorrektsusest, kuidas kaamera ette on püütud venelased, kes uinutavad meid oma družba jutuga, ise samal ajal vene vorm seljas ja kogunenud vene sümbolite ette. Tuleb vaid oodata noil sobivat hetke ja...

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Eestlasena ei häbene välja öelda, et Talinn vääribki sellist mõnitamist. Ei ole see mingi kuldne linn, eelõige omad joped, eestlased, kes on rahast lolliks läind. Tallinnas on kõik inimesed telekast, (Seenelkäik).

 
At 10:08, Anonymous Anonüümne said...

AK on tihti selline, et vaataks nagu Vreemjat. Kui maoli võib veel laskuda? Oksendamise tahtmine tuleb peale seda tiblade taguotsa lakkumist vaadates.

 
At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

Tallinnas elab massiliselt närvihaiged ja on just väga hea, et venelased neid tümitavad. Ka PP on telekast, kuigi Tartust, mis on hoopis teine maailm. Tallinnas elavad "roboklounid" - minu sõnaus. Saaks välja töötada laserseadeldise, mis kuvab mistahes lipule sinimustvalged värvid, siis ei pea muretsema üldse enam. Nii et e-lipp?

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Olen sündinud Tallinnas. Armastus kodulinna vastu kadus 1995. Tallinn prostitueeris itta ja läände. Vanalinn on soome ja vene rikastele müüdud. Eks ta vene külaks kujunes juba sügaval nõuka ajal. Täna on see vene luurele, maffiale jms. saastale tänuväärne paik redutada, sest "omasid" on palju ja nende hulka kerge nö. peitu kaduda.
Tallinn on mõnus koht sellistele nagu Kender, J Toom, Max Kaur, Vitsutite vennad, Klandorf, .... ju neim moor

 
At 12:42, Anonymous Martin, intelligent, Tallinn said...

VENEMAA ehk ei tulegi meile kallale.
Kuid russofoobia ajakirjanikule (poliitikule, kultuuritegelasele) jätkuvalt toob riisikausi lauale.

Jakup, ärge neid, kes uut aastat septembris tähistavad, puutuge. Sellest võib teile ja blogiomanikule paksu pahandust tullla.

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Meie Mukunga tegi tollele poluvernikule nii et tolmas, tubli sooritus!

 
At 17:23, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei tea Mukungast midagi ja see pole mingi teema. Tänane teema on see, et sõitsin rattaga - pärast eilset 63 km-t - 122,5 km. Ei mäletagi, et oleks kunagi nii pika trennisõidu teinud. Aega kulus 50 sek-i üle 4 h, oli selline kerge tempo, palju pildistasin sadulast, trennikaaslane taastus Kuusalu rattarallist, nii et kihutama seekord ei hakanud. Aga neli tundi - koos põikega minu maakoju, poepeatusega Palamusel ja Kaiaveres vaatetorni otsa ronimisega 4:40 värskes õhus kevadpäikese käes - peaks andma korraliku D-vitamiini laengu ja ka ettevalmistuse nii Jõgeva kui Tartu rattaralliks, mille trasse täna siis kombineeritult saigi läbitud.

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits, Mikk Salu ja Priit Hõbemägi ongi ühed ainsamad mõistuse hääled Eesti meediamaastikul.

See Marit Hermanni artikkel oli tõesti jahmatav, lugesin ka Ruuben Kaalepi artiklit http://rahvahaal.delfi.ee/news/uudised/ruuben-kaalep-kas-rassismi-valtimine-on-tahtsam-kui-tode?id=71428045

mis on kommentaariks paljudele viimaste aastate sündmustele Euroopas.

Küsiks Priit Pulleritsult, et miks Postimehes on viimasel ajal trend, et kommentaarid kustutatakse mõne päeva pärast ja miks tundlike teemadega artikleid saab ainult anonüümselt kommenteerida?

 
At 19:49, Anonymous Väino, end "Rahva Võidu" kolhoosist (praegune Kiili) said...

Mustanahalise Mukunga saavutused on ajakirjanik Pulleritsule 'invisible'. Temal on silma ainult aia otsas istuvate ja Stockholmis märatsevatele "mustadele".

Jooksuportaal aga teatab, et Eesti jooksjad on Ameerikas treeninglaagris. Kivistik ja Tšernov(a) peavad küll kõvad tegijad olema, et maikuus kodused tingimused neile jooksu harjutamiseks kehvad. Eestimaa jääb niimoodi tühjaks. Aga mitte kauaks. Tulevad mukungad, kellele pole probleemi, kellele meeldib siin harjutada ja võistelda.

 
At 20:04, Anonymous Anonüümne said...

Kes tahavad oma silmaga näha, kuidas meie Mukunga suhkamit teeb, siis kohe teleka ette!

 
At 20:20, Anonymous Robi said...

„I knew that Fosti is fast in the last few kilometres. So I decided to push hard already from the beginning. I managed to shake him off my tail after 7-8 kilometres,“ said Mukunga

Kui rattas vajutama hakatakse, mida teeb siis Pullerits? Jääb kohe maha või üritab vähemalt sabas püsida. Jutt on mehel blogis küll kõva.

 
At 20:31, Anonymous Ustjugov said...

aga Robi sinu kommentaar on alla kõikide standardite. Kas häbi ka on? Mida sa nagu ütelda tahtsid? Mis on sinu tõde?
ütlen sulle vaid niipalju et Pullerits on kunn ja keiser ja poisikesed temalt küsimusi ei küsi.

 
At 20:33, Blogger Priit Pullerits said...

Minu teada on PMis reegel, et kommentaarid kustutatakse kolme päeva pärast. Siis on diskussioon selleks ajaks ammendunud, jääb vaid algtekst. Seetõttu ütlengi on selles sissekandes: ei ole mõtet anonüümselt kuskil peavoolumeedias kommenteerida, selle asemel kirjutage sinna oma nime alt arvamuslugu!

 
At 20:52, Anonymous Tanel said...

Ma arvan küll, et võiks põgenikke natuke vastu võtta. Inimesed ju nagu meiegi.

 
At 21:16, Blogger Priit Pullerits said...

Ja kui palju on natuke? Üks? Kümme? Sada? Tuhat? Rootsi arvab, et neile kõlbab 120 000 aastas. Meid on kuus korda vähem, nii et meile siis 20 000 aastas, ah? Mõttetu ettepanek, Tanel, sest igaüks peaks ikka olema ja saama hakkama seal, kuhu ta on sündinud. Mul on õigus seda öelda, sest mina ju ei lasknud siit jalga, kuigi võinuks ka 1990 USAsse jääda, kui siin veel vene väed sees olid ja vabadust ei paistnud suurt kusagilt. Aga ma ei hüljanud oma kodumaad. Sain Ameerikast haridust ja läksin kodumaale, Eestisse tagasi, et siin õpitut edasi anda, mitte ei läinud sinna burgeriputkade põrandat küürima ja abiraha manguma. Tulin Eestisse tagasi, et siinsele elule oma panus anda, kuigi Eesti oli võõrvõimu poolt okupeeritud, võõras sõjavägi oli siin sees. Kas see pole mitte õige ja õiglane ja väärikas teguviis, mitte joosta ummisjalu kusagile parema elu peale, kuhu sa ei kuulu ja kus sind enamik tegelikult ei taha, ah? Mul, nagu näete, on moraalne õigus öelda: mina ei taha siia ühtegi immigranti. Ma ei ole ise immi- ega emigreerunud, kuigi võimalust oli, ega näe põhjust, miks peaks keegi teinegi seda tegema.

 
At 21:20, Anonymous Kuiger, blogirott said...

See on väga rumal reegel. Arvamusportaalis kommivad enamvähem ühed ja samad mehed reeglina oma nime alt. Tegemist kainete, loogiliste, täiskasvanud meestega. Väga tihti on kommentaarid väärtuslikumad kui noore lapsiku autori lugu ise. Kommentaare on reeglina ka väga vähe, sest paljud asjalikud inimesed on kommenteerimisest loobunud. Milleks raisata oma aega, kui niikuinii kustutatakse.

Arvamusartiklite idee on vist kutsuda inimesi diskussioonile. Koas kommentaaridega moodustaks artikkel siis orgaanilise terviku. Mis mõtet on need vaevalised 3 - 7 kommentaari kustutada?

ELU24 rubriigis aga on kõik kommentaarid hoolega alles. Neid hoiab postimees nagu oma silmatera. Need peavad tulevastele põlvele alles jääma. Ju siis on need väga olulised.
http://elu24.postimees.ee/3181591/paparatso-fergie-bikiinifiguur-teeb-kadedusest-roheliseks

 
At 21:21, Anonymous Paduliberaal Taavi said...

Vaatasin meie Mukungat, suhkam oli filigraanne, et mitte öelda perfektne, olusid arvestades. Tubli!

 
At 21:31, Anonymous Viktor said...

http://tartu.postimees.ee/3185047/tartu-jooksumaratoni-voitis-ibrahim-mukunga

Mukunga tiitel oli ju "Tiidrek Nurme treeningpartner". Mis ajal ja mis tingimustel temast järsku "Eestis elav keenialane" sai?

Kas mõni paparatso oskaks selgitada?

 
At 22:21, Anonymous Väino said...

"Eestis elava keenialase" siiasaabumise loos on palju küsimusi. Nagu ka Pulleritsu ülalesitatud "stooris".
Tiidrek Nurme kirjutas paari aasta eest, et elamisloa(?) saamisel olid otsutavad mingid Nurmega seotud Hollandi isikud - kelle sekkumisel uksed kohe avanesid.
Siin võib olla pigem usu- kui spordiliin. Ega Pulleritski nii lihtjooneline ole nagu välja näitab.

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pulleritsu juhtimisel oleme nõus minema viimasesse, otsustavasse lahingusse. Patria o muerte! Krõmm naš!

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Priit,täna JM ja rattaga koju 130km,kokku 5.45.

 
At 10:42, Anonymous Tanel said...

"Mul, nagu näete, on moraalne õigus öelda: mina ei taha siia ühtegi immigranti. Ma ei ole ise immi- ega emigreerunud, kuigi võimalust oli, ega näe põhjust, miks peaks keegi teinegi seda tegema."

Ma olen ka elanud erinevatel perioodidel (kokku 3 aastat) Lääne-Euroopas ja siis tagasi Eestisse tulnud, kas mul on ka siis moraalne õigus, kuigi ma arvan teisiti? Kumma õigus siis moraalsem on?

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

Priit - miks sa panid pilte mässavatest moslemitest ja muudest murjamitest aga ei pannud Eestis elavatest sibulvantidest, kes 2007 samuti mässasid?

 
At 16:30, Anonymous Ahjude ehitus said...

Väga lahe lugemine ;)

 
At 12:09, Blogger Unknown said...

qihang0904,coach outlet online
michael kors bags
jordan 3 infrared
discount oakley sunglasses
ralph lauren
cheap oakley sunglasses
coach factory outlet
louis vuitton outlet
ncaa jerseys
air jordan 11
louis vuitton purses
oakley sunglasses
hollister uk
adidas trainers
uggs australia
abercrombie fitch,abercrombie and kent,abercrombie & fitch,abercrombie outlet,abercrombie kids
gucci shoes
michael kors uk
michael kors outlet online
louis vuitton outlet
louis vuitton
ray ban wayfarer
"hollister,hollister co,hollister jeans,hollister.com,hollister ca,hollister clothing
"
abercrombie and kent,abercrombie fitch,www.abercrombie.com,abercrombie fitch,joe abercrombie,abercrombie uk
louis vuitton
coach factory outlet
louis vuitton outlet
uggs for women
louis vuitton outlet
ray ban aviators
timberland uk
mcm bags
michael kors handbags
michael kors handbags
michael kors
michael kors handbags
nike free runs
q

 

Postita kommentaar

<< Esileht