esmaspäev, september 28, 2015

Pullerits: Kuidas ohustada võitjate tulemusi?

Pärast Tartu rattamaratoni edukat sõitu, 300. kohta, sain teate kahekordselt trekisprindi olümpiavõitjalt Erika Salumäelt: «Priit, parim tunne ju, kui ületad ennast! Hoogsalt edasi!» Ma polnud veel finišialast lahkunudki, kui helistas Raido Kodanipork, kes sõitnud nii Prantsusmaa kui Hispaania klubides ning sai Barcelona olümpial maantee grupisõidus üheksanda koha, ning tundis huvi, kuidas läks. Andsin kiire ülevaate. (Kodanipork sai rattamaratonil 20. koha ning oli M45 vanuseklassis Alges Maasikmetsa järel teine.) Endine jalgpallur Marek Lemsalu, Liis Lemsalu isa, kes pidanud Eesti koondise eest 86 mängu, saatis veidi rohkem kui tund pärast enda lõpetamist ajaga 3:07.10 sõnumi: «Hei, Priit! Kõva mees ja hea ratas = supertulemus!! Õnnitlused!»

Jah, Tartu rattamaratonist on nüüd möödas juba rohkem kui nädal, aga nagu igal suurel sündmusel, kestab sellegi järellainetus argisemast kauem. Ja annab põhjust igasugusteks huvitavateks küsimusteks. Nimelt, kas mäletate, et aastal 2007 võitis tookord 87 km pikkuse Tartu rattamaratoni Jaan Kirsipuu (fotol vasakul)? Ta aeg oli 2:50.57. Arvestades, et seekord oli distants kaks kilomeetrit pikem, ja arvestades ühtlasi, et mu keskmine kiirus oli 29,75 km/h, saab ekstrapoleerida, et mu aeg 87. kilomeetri märgis oli 2:55.30. Niisuguse ajaga olnuks ma 2007. aastal viies, ligi poole minutiga Maasikmetsa ees.

Kerime sealt aasta edasi. 2008. aastal võitis Tartu rattamaratoni taas Kirsipuu, aeg 2:42.49, kusjuures tookord oli distants juba 89 km. Minu tänavune aeg 2:59.31 oleks mind viinud kindlalt esisaja sisse, 78. kohale. 2012. aastal olnuks ma oma tänavuse ajaga 79.

Põikame ka aastasse 2010. Tol korral võitis 89-kilomeetrise Tartu rattamaratoni nüüdne Astana proff Tanel Kangert, aeg 2:50.44 – kuid tema sõitis cyclocrossi rattaga (fotol vasakul ja all paremal). Minu tänavune tulemus andnuks taas viienda koha ja taas Maasikmetsa ees.

Loomulikult, eks maastikusõidus sõltu kohutavalt palju rajaoludest ja ilmastikutingimustest. Ent sellegipoolest julgen väita, et see, kuidas mu tänavune tulemus andnuks veel möödunud kümnendil kõrgeid kohti, aga viimati mahtus ajaga pool minutit alla kolme tunni napilt esimese kolmesaja lõppu, peegeldab Eesti maastikurattasõidu taseme ilmselget tõusu. Vaadakem järgmisi näitajaid.

2011. aastal andis aeg 2:59.31 koha teise saja teises pooles – 176. Aastal 2013 olnuks ma selle resultaadiga alles kolmenda saja keskel, 259., ning mullu jäänuks sellega neljanda saja algusse, 308. kohale.

Sellegipoolest on edasiminek, hoolimata vanuse lisandumisest ning tänavu juba 50. eluaasta piiri ületamisest, olnud kolossaalne. Üle-eelmise nädala lõpus kaotasin võitjale Peeter Tarvisele 25 minutit. Kas oskate pakkuda, kui palju kaotasin 2006. aastal võitnud Jaan Kirsipuule (kõige ülemisel parempoolsel fotol)? Saavutasin – selle sõna peaks siin vist jutumärkidesse panema, et tähistada eneseirooniat? – 906. koha. Kirsipuu lõpetas siis 57 minutit enne mind.

Kärpida kümnendiga kaotust võitjale rohkem kui kaks korda – vaat see on sportlik areng, kas pole?
******
Sandy bottom of Horseshoe Canyon, Canyonlands National Park, Utah 30. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Jaan Kirsipuu võitmas 2006. aasta Tartu rattamaratoni Alges Maasikmetsa ja Allan Orase ees. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Jaan Kirsipuu võitmas 2007. aasta Tartu rattamaratoni Allan Orase ees. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 3: 2010. aasta Tartu rattamaratoni võitja Tanel Kangert kihutamas läbi vee. Foto autor: Karli Saul, Scanpix
Foto 4: 2010. aasta Tartu rattamaratoni võitja Tanel Kangert mudaväljast mööda hiilimas. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix

46 Kommentaarid:

At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Armsad kaasteelised, ärgem jäägem kinni minevikku, et kes ja kus oli aastal 1965 või 2015. Kes lõpetas 1. või kes 300. kohaga. Vaadakem siiski tulevikku.
Ja ma teen ühe ennustuse. Juhul kui järgmine aasta sattub olema TRM porine rada, siis meie lugupeetud juhi ja õpetaja 300. koht asendub natuke kehvema tulemusega. Selmet mitte öelda katastroofiga.

Tõsisemalt rääkides siis PP selleaastane tulemus jääb kardetavasti igavesti kordamata. Ning sellel on päris mitu põhjust. Viimased kolm aastat on rajaolud TRM meenutanud pigem maantesõitu, mis teadupärast hr PP sobivad. Tiivustatuna tänavusest edust läheb Priit järgmisel aastal panama ja see maksab talle distantsi teisel poolel valusalt kätte. Samuti lisandub Pulleritsule vahepeal aasta jagu vanust ja see, teadupärast, ei tõsta sportliku vormi.
Mõned põhjused on veel, need jätan esilagu ütlemata. Ja et kõike seda häbi ei juhtuks on blogiomanikul viimane aeg hakata plaane seadma kuidas siiski häbiväärsest kaotusest pääseda ja lõpetada vähemalt 299. kohaga. Ideid kellegil?

 
At 19:43, Anonymous Vello said...

Pullerits 2016. Porisem. Vanem. Vihasem.
Pulleritsul on max 3-4 aastat, siis tuleb järsk langus tulemustes.
Ajakirjanduses ei jaga mees aga ammu enam biiti. Kuldaväärt teemad maas vedelemas - Haanja100 mudaporr, Sagani superlaskumine - aga näe, silm ei võta enam.
" Anonüümne ütles ...
Haanja100 oli paras porr. Mudaporr. Haanjas on ilusaid radu ja paiku küll ja küll, aga jääb arusaamatuks, miks peab korraldaja rattureid mudaaukudesse ajama. Pakub see talle mingit sadistlikku mõnu või? Tean küllaga mehi, kellele see porr enam ei meeldi ja kes juba küsivad, et milleks neile selline püherdamine, mil pole rattasõiduga enam suurt mingit pistmist.
14.04"

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

Watch: Peter Sagan's amazing descent of the Col de Manse

 
At 20:15, Anonymous Anonüümne said...

http://www.velodaily.com/how-to-drop-like-a-stone-peter-sagan-shows-how-descending-should-be-done/

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

Ainult täielik diletant võtab võrrelda võrreldamatut, ehk eri aastate maastikurattasõidu aegasid, mis sõltuvad 100 prossa ilmast. Mudase TRM oleks PP lõpetanud 600-nda koha kandis, äsjase Haanja100 aga oleks ta katkestanud sada protsenti!

Aga vaata mehikest, sai selleaastasel TRM maanteerajal kolmesajanda koha ja läks pilvedesse, vaata et atmosfäärist välja ei lenda. Tegelikult võiks lennata, saaks ühest kehkenpüksist lahti!

 
At 20:48, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole Eestis teist sellist võistlust, mille osalejatelt oleks saanud peale sõitu nii võimsaid emotsioone lugeda ja millegi pärast oli startijate list "mudaporri" nautijaid täis.

Lugege,

http://velo.clubbers.ee/foorum/viewtopic.php?f=177&t=52446&start=150

 
At 20:50, Blogger Priit Pullerits said...

Ahaa, 20.26, saite TRMil mult paugu kirja, nüüd siin ärplete anonüümselt? Julge olete, kuradi julge, lausa hirm tuleb peale, kui teie teksti lugeda. Ma arvan, et kõik 300 esimest meest juba värisevad, kui siit teie "kõvamehejuttu" loevad.

 
At 21:11, Anonymous Anonüümne said...

Jahjaa 20:50, ei osalenud TRMil, sest see ei ole maastikusõit! Õige maastikusõidu elemendis aga saaks PP minu käest iga kell lutti ja neid, kes saaksid ennast PP-st paremaks pidada, oleks sadu! Haanja sajal näiteks! Sinna aga PP tulla ei julge, sest randmed ei pea valu vastu

 
At 21:21, Blogger Priit Pullerits said...

21.11, Eestis on paar harrastussportlaste stammüritust, mille tulemused loevad. Need on ennekõike Tartu maraton, Tartu rattamaraton ja Tartu rattaralli, ehk veel mõned, kuid enamik muid üritusi, sh Haanja100, on nišiüritused, millest 90 protsenti Eesti inimesi, küllap rohkemgi, pole midagi kuulnud - seetõttu ei maksa nende tulemusi ka ületähtsustada ja neid ette lükata.

Ja veel: ainult kuri, väga õel ja tige ning kultuuritu ja lastetoata inimene osatab teise inimese mahategemiseks tema füüsilistele hädadele. See ei ole teist pelgalt inetu, vaid on suisa näotu. Aga vähemasti olete oma tõelise palge paljastanud, asi seegi.

 
At 21:34, Blogger margus Kivirüüt said...

Andrus Värnik ei saanud peale 2005 a. maailmameistrivõistluste kulda enam ree peale tulemus hakkas "pähe". Loodame et hr. Pulleritsuga sama ei juhtu elu läheb edasi ja tulevad uued võistlused ja tegemised

 
At 21:47, Blogger Priit Pullerits said...

Olge mureta, Margus, 300. koht vabariiklikul võistlusel, mida vürtsitavad lätlased, ei ole mingi MM-kuld. Uskuge, ma oskan neil kahel tulemusel vahet teha. Nagu ma oskan ka oma väga heast sõidust ja korralikust tulemusest rõõmu tunda. Teistel, nagu 20.26 ja 21.11, ei maksa seda kadestada ega nina peale hõõruda, sest ega see neid aita. Teie tulemust 2:55.54, Margus, ma vaevalt et ületada suudan. Samas võib püstitada küsimuse: kui kolme tunni piir murtud, siis kas see enam väga motiveeribki, et viis järgmisel korral aeg 2:58 või 2:57 sisse. Mis vahet seal on? Aga hea on rääkida, Margus, kui ikka kommenteerijal nimi juures - pilt selge, kellega tegu. Tubli ja kiitus teile, teised võiks teist eeskuju võtta. Öelge neile, ega ole ju hirmus ja heidutav, kui siin öelda, kes keegi tegelikult on!

 
At 21:49, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, et 21:21 loetelusse üritustest, mis PP arust loovad Eesti nn harrastussportlaste stammürituste lõpetajate paremusjärjestuse, ei ilmunud TJM, TRM ja TLM, ehk siis need alad, mida PP ei harrasta, pigem ei saa harrastada oma varasemate aastate möödapanekute tõttu! Olen ise need kõik kolm asja läbinud ning tähtsustan ka nende ürituste tulemusi. Loeme siit omakorda välja, et tegija on see, kes suudab kuubiku kõik alad läbida, ei ole aga mitte see, kes saavutab mingil ühel kuubiku alal 300+ tulemuse! Case closed!

 
At 21:51, Anonymous Anonüümne said...

Kas Kirsipuul oli tol korral 26'' ratas?

 
At 21:54, Blogger Priit Pullerits said...

21:49, palun lugege hoolikamalt mu kirjutatut: "...ennekõike Tartu maraton, Tartu rattamaraton ja Tartu rattaralli, ehk veel mõned..." Näete ju, et mu nimekiri polnud absoluutne ega lõplik. Rulluisumaraton sellesse nimistusse siiski veel ei kuulu minu arust, liiga noor ja alustav võistlus, paljud tõsised spordimehed seda ei tee - teate ju küll, see rohkem naiste ala.

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

Rebime konteksti, kunagi oli TJM PP jaoks TM kõrval primaarne ala, nüüd minnakse liuhka sellest mööda! Ajakirjanduslikult viiakse suund rulluisu peale! Me selle ajakirjandusliku triki õnge ei lähe...

 
At 22:14, Blogger Priit Pullerits said...

22:06, nagu Ansip ütleb: olukord on muutunud.
Teil ja teistel jääb üle sellega ainult leppida (lisan ma).
PS: Kui te õnge ei lähe, siis tulen ja püüan võrguga, nii et ärge siin nii väga kiidelge.

 
At 22:46, Anonymous Martin, TLÜ 3. kursus said...

hr Pullerits, kas selleks, et kellelelgi "paugu kirja panna", mitte randmed terved ei pea olema?
See selleks. Vaadakem aga seda Haanja100 mudarallit lähemalt. Vaadakem mitte ainult kvantiteeti (osalejate arvu), vaid kvaliteeti. Dr Holdeni paljud üritused on täis müüdud. Nii ka Haanja100. Meeste kvaliteedi poolest oleks huvitav võrrelda, kes seal "mudaporril" sõidavad. Kuidas need mehed teistes edetabelites, äris jm seisavad.

 
At 08:13, Blogger AinK said...

PP:"...paljud tõsised spordimehed seda ei tee - teate ju küll, see rohkem naiste ala."
Aga mine ütle seda ka sellele mehele, kes suure tõenäosusega selleaastase Kuubiku kinni paneb. "Naiste ala" tegija paneb kõigil meestel särgi püksi.

aink

 
At 10:22, Blogger Priit Pullerits said...

Ain, ta teab, et olen seda öelnud! Ja olen sellest siin ka kirjutanud, kuidas ta sellele ütlemisele me esimesel kohtumisel reageeris. Otsi see üles!

 
At 10:34, Anonymous Anonüümne said...

Saan aru, et PP Harku Karvajalale Haanjasse kedagi appi ei saada ja laseb metsas karudega vastamisi barrikaadil passida. Eks nii kõvad mehed kaevavad endale onni ja jaksavad karudest kauem. Okei, Karvajalast ei kirjuta. Aga vaatame kõrvalt - ka PL lubab enne Delfis 900-sõnalise artikli enda elu ja surma küsimustest ning pidutsemistest kirjutada, kui enda nime siin mainida.. mille tagajärg see on?

Kuidas küll kamraadide tegevusse saab nii suhtuda, et mina ei jaksa, järelikult on see marginaalne asi (väljamõeldiste esitamine a la "90 protsenti Eesti inimesi, küllap rohkemgi, pole midagi kuulnud"). Vaadake osalenute nimekiri üle ja öelge uuesti, et pole midagi mainimist väärt!

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

Kas mulle ainult tundub või ongi nii, et Lätis ja vist isegi Leedus on tekkinud suur mtb buum. Mille muuga selgitada seda, et neid nii palju oli TRM-il stardis ja paljud ka 300 sees. Viimastel aastatel on nende hulk järsult kasvanud. H-100 stardis oli neid ka väga hulgaliselt.
Oleksin väga tänulik kui lugupeetud PP viitsiks teha hoopis sellise võrdluse mis võtaks arvesse lisandunud lõunanaabreid ja võrdleks mis koha oleks ta saanud aastate lõikes siis kui naabrite osalus oleks jäänud samaks mis ca 10 a. tagasi.
Kui minu kartus tõeks osutub siis aasta aastalt läheb koha hoidmine järjest raskemaks just tänu sellele, et rahvusvahelist seltskonda lisandub.

Usun, et kui järgmisel aastal stardib PP esimesest kastist (võttes veel arvesse seda, et ta orgunnib endale kohahoidja kasti esimesse ritta) siis usun, et siin on kuiva raja korral ainest alates 130+ kohale. See eeldab muidugi sama hea rattaga sõitmist ja ka eelnevalt mõningast maastikul harjutamist.

#299

 
At 10:54, Blogger Ain Veemees said...

Rattasõit vs rulluisutamine, mina küll end mitte spordimehena ei tunne, kuigi olen rulluisumaratoni mõned korrad läbinud. Muide rattamoaratoni läbimine ilma erilise ettevalmistuseta (koos TRM-ga 450km) on lihtsam ja kergem, kui 42km rulluiskudel.

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

Kunagi mulle mingi tüüp vaidles vastu, et rattasõitjad tunnevad SIIRAST rõõmu teiste (meeskonnakaaslase) võitudest. Ma omaltpoolt ütlesin, et see on suur rattasõidu totrus.

Kangert tänases postimehes: «MMi grupisõit on üks väheseid võistluseid, kus ma saan minna rajale ja teha asju enda äranägemise järgi,» rääkis Kangert. «Sellel võistlusel saab rohkem improviseerida ja see on asi, mis mulle meeldib.»

Ja endiselt te mind ei usu, et Kangert teeb tööd ainult raha pärast, mitte siirast rõõmust teisi aidata. Aga kindlasti on veel selliseid tüüpe, kes mulle vastu vaidlevad. Alles hiljuti oli ka üks tüüp, kes tõmbas kõrvakpali kõrvast ja kimas üksi lõpuni ja võitis :)

 
At 12:52, Anonymous Joel said...

Mulle tundub samuti, et rattasõitjate tase läheb järjest ühtlasemaks. Varustus paraneb, treenitakse harrastajate tasemel tuhandeid kilomeetreid. Võistlustel rügatakse mehemoodi, et saada 100,200 või 300 sisse. Proffide meelest tõenäoliselt mõttetu rabelemine, aga meie paneme täiega "sest panna on vaja". Igaüks leiab endas rahu, kui tunneb, et ületas iseennast ja see on peamine! Haanja 100 MTB on kindlasti paras eneseületamine ja huvitav! Miks paljud sinna ei lähe on üüratu stardimaks 75-99.- eurot. Mul on nendest pasta partydest ja bändist täiesti ükskõik, põhiline oleks sõit ja joogipunktid. Aga maksta 75+ lisaks veel muud kulud on selgelt palju. Igaaastane üleüldine stardimaksude tõus on juba tavaline trend.
Priit, küll sa leiad endas alati uue motivaatori, kas või VKL võit, see oleks ju magus suutäis!
Ahjaa, mulle meeldiksid nimelised numbrid!

 
At 12:54, Anonymous muff, vunstidega said...

Eks iga inimene otsib spordist erinevat. Olen kah sõitnud mitmeid kordi nii TRRi kui TRMi. Poodiumile mul asja ei ole, seega miks ma peaks vaeva nägema? Ma teen hooaja jooksul vähem kui 10 võistlust, igaüks mingil moel eriline - H100, TdR, Saku100, Jõelähtme maraton, Kodasoo-Ruu jne. TRRi jätsin sel aastal vahele, "laulupeomeeleolust" tulenev positiivne emotsioon ei kaalu enam üles seda stressi mis (minusuguste) amatööride grupis tõmblemine tekitab. Maanteel võistlen viimasel ajal üldse harva (kui siis temposõidus), pigem on maanteeratas trenni jaoks. TRMil käisin ikka. Minu jaoks ei ole see küll õige maastikusõit aga käin seal melu pärast koos sõpradega. PPst jäin maha aga enda varasemaid tulemusi jälle parandasin, järgmisel hooajal jälle järgmisest grupist ja ehk tuleb jälle parandus. Kui muda ka tuleb siis tõenäoliselt saab PP seljatatud ;) . Käisin ka H100'l. See on sõit mille võtan ette selleks et tunda mõnu hästi sõidetud sõidust ja eelkõige enese üle saavutatud võidust. Eelmine aasta sain viimases kolmandikus haamri. Jäi kripeldama. Sel aastal ei saanud, parandasin kohta üle 100 positsiooni. Kui olen seal suutnud endast kõik anda ja siis peale pikka päeva finishisse jõuan, siis see on tunne mis püsib pikalt meeles ja mis motiveerib trenni tegema, et järgmine aasta kah sama kogeda. AGa PP'le soovin edu - kui inimene suudab selles vanuses nii tugevalt esineda ja maanteesõidust endale liikumapanevat motivatsiooni leida, siis jumala eest, andku minna.

PS rulluisutajad on hullud. 42km kurvilistel linnatänavatel ajaga üle või alla tunni - see on haige saavutus.

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

Ain-Ivar on tõesti stardimaksu kergitamisega liiale läinud. Eks ta ajab endale elatist välja, ja kui maksjaid leidub, siis miks mitte nende arvelt rikastuda. Tulu kuskil 30 000 euri vähemalt - aga kulu? Kahjuks ei saa selle raha eest rajal, kus ruulib muda, isegi survepesu. Miks nii?

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

hakake muidugi siin veel teiste rahakottides sorima ja targutama.

 
At 15:21, Anonymous Üllar said...

Vox populi vox dei, 15:14.

 
At 15:26, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et 15.03 pole ühtegi rahvaspordi üritust ise organiseerinud, sest näeb ainult tulu poolt. Retooriline küsimus kulu kohta näitab, et sisemisest asjaajamisest ei tea muhvigi.

Siit aga üleskutse Priidule kui ausa ja läbipaistva tegevuse eest võitlejale - tee üks uuriva ajakirjanduse lugu rahvaspordi korraldamise tagamaadest!

 
At 15:43, Anonymous Anonüümne said...

Tulebki hakata sorima, kui seda rahakotti täidetakse teistelt inimestelt võetava rohkem kui tuhande krooniga. Siis on iga osavõtja õigus küsida, mis ma selle raha eest saan. Lisaks tuleb silmas pidada, et paljud teenused saadakse sponsorluse korras või kõva alega, alates jookidest-söökidest ja lõpetades muu tränaga. Kuulge, ärge olge naiivsed, ega üks Võruma mees korraldaks teile võistlust, kui ta teie pealt ei teeniks. Oi, kuidas teenib! Sest ega ta muidu poleks käivitanud ka teisi Haanja100 üritusi, et ikka tulu lõigata. Või mõni siin üritab väita, et spordiüritusi tehakse teile lihtsalt altruismist ja peale makstes, sest korraldajad on pururikkad ja neil ei ole midagi targemat oma puruga teha?

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

see 15:43 on küll priidu enda poolt kirjutatud. igast lausest ja sõnast kumab läbi.

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

Oli 15:43 autorilt endalt või mitte, panen enda vaate:
Osalesin ja pidasin kulu silmas. Kaks korda sai rootsi lauas süüa (mitte mingi lahjendatud ja vedeldatud supp), SPA külastusaeg koos välisaunadega oli vist piiramatu ja pärast sõitu täiesti asja ete, tehnilist rada jagus sõiduoskusele vastavalt kümneks tunniks, TPdes oli mehaanikult abi ja laudadelt kraami külmadest jookidest söökidest kuumadeni välja (mitte ainult morss, banaan, rosin, leib ja sool), finišis süüa-juua (jälle tummine kraam) ja meened, fännidele live-tulemused ja videoülekanne. TRM maksis ~40% vähem, aga H100 pakkus pigem 4x60% rohkem. Ja ühtegi ebaviisakat sõitjat ega fänni rajal ei kohanud, meeleolu oli vaba, mitte punnituslik.

Punnitada pole vaja, nautida on!

 
At 16:51, Anonymous haanjaline said...

Soovitaks kah siin teiste raha lugejatel ise korraldada ja siis otsustada mis on palju ja mis vähe. H100 puhul on jah korralduse tase selline millest nii mõnedki teised võiks õppust võtta. Ja üritus müüb oma limiidi st 500 kohta aasta aasta järel välja. Ju siis kaup on hinda väärt. Kindlasti on neid kelle jaoks see on kallis, aga ega osalemine polegi kohustuslik. Ma saaks aru kui tegu oleks maksumaksja raha eest korraldatava avaliku teenusega, siis on õigus käia ja plõksida. Praegu aga - ma ei hakka parem ette kujutama milline see töö maht on - 100km trassi leida, kõikvõimalike maaomanikega ja looduskaitsjatega kooskõlastada, märgistused panna ja maha võtta, sponsoreid taga ajada, TPde ja võistluskeskuse taristu ja vabatahtlikud sebida, siis veel toitlustus, mehhaanikud, laibakad, osalejate nimelised numbrid, kaardid, kleepsud, lõpetajate särgid jne jne miljon asja. Ja kui kuskil on äpardus, siis kohe on näpuga näitajaid - teleülekanne oli igav või rada liiga porine ja selle kohta pesuvõimalus napp. Tegijal juhtub. Minu jaoks on igatahes H100 palju suuremat emotsiooni pakkuv üritus kui TRM ja kord aastas selle raha leian. Kui raskeks läheb, siis jätan ennem TRMile minemata ja hoian sealt kokku.

 
At 16:52, Blogger Priit Pullerits said...

...Ja üldse, 15.47, on siin pooled kommentaarid minu kirjutatud. Ei, tegelikult kaks kolmandikku. Aga võib-olla suurem enamik neist, sest nime pole ju juures? Ma olen teile sada korda rääkinud: pange nimi alla, siis kaovad spekulatsioonid ära ja kõik on selge.
PS: minu stammsõnavarasse kuuluvad tõepoolest ale (alahindlus) ja puru (raha) ja träna (kaup). Hea tähelepanek! Aitäh! Ise ei teadnudki, et neid nii varmalt kasutan.

 
At 19:10, Anonymous Anonüümne said...

Tubli töö, mehed! Siin on peaaegu ainest jällegi Priimäge tsiteerida või diliiti muljuda.

 
At 21:19, Anonymous Martin said...

Kas teadsite, et:

1) Dr Holden on oma blogis taagiga "muda" märgistanud tervelt 3 blogikannet?
http://blogger-holden.blogspot.com.ee/search/label/muda
Samas on kasutusel märgend "mülgas".

2) Dr Holdeni paljud sõidukirjeldused sisaldavad võsas või porimülkas rassimist?
"Minek toimus risti kinnikasvanud kiviterassidega piki võsa ainult üles. Käed said kraabitud ja vahel oli ikka tunne, et mida krdit me siia võssa ..."
"tegime otselõike läbi võsa ladude juurde"
"Vaatamata õigeaegselt konsumeeritud võileivale muutus kolmanda ringi Oja singli padrik nii pimedaks, et otsustasin raudselt vaid 4 ringi ära ..."

3) Dr Holdeni korraldatud Eesti tõenäolisemalt raskeimat maastikurattasõitu Haanja100, kutsutakse osalejate seas "Mudaporr"?

 
At 21:20, Anonymous Anonüümne said...

kellel seda oma nime alt kommimist vaja on? siis ei jõua seda osatamist ära kuulata.

 
At 22:47, Anonymous A7K said...

Rulluisutamist võib muidugi naiste alaks pidada - kui vaadata asja nii kitsalt, et Eestis liigub kergliiklusteedel naisi rulluiskudel rohkem kui mehi. Ja see vaatepilt on ju ilus. Või on vastuväiteid?
Samas maailma tasemel on rulluisutamine teinud viimase aasta jooksul tohutu arengu edasi. Ma ei tea kui paljud selle blogi lugejad/kommentaatorid teavad midagi maailma parimatest rulluisutajatest, aga olles isklikult kokku puutunud tänaste maailma parimatega, on selle ala arengut küll huvitav jälgida ning kui maratoni sõidetakse juba 44 km/h, on see vaatepilt asjast huvitatutele päris võimas. Nii, nagu Berliini rullimaratoni otseülekandest näha oli.
Kahju on ainult sellest, et kui eelmisel aastal üritasid ka Eestist pärit rulluisutajad maailma parimatega konkureerida, siis sel aastal on taandutud Eesti võistlustele ja maailma tipust jälle kaugemale jäädud. Tartu Kuubik on ju ikkagi puhas vananevate harrastajate mõõduvõtmine, ei enamat ...

 
At 22:55, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Jah Haanja 100 on seekord läbi ja pooleli ta kahjuks jäi. Ega mina Haanja metsade vahel hätta jää, mets on ju toitu täis. Tee aga kiimas nugise häält ja ulukid jooksevad ise sülle. Nüüd tuleb valmistuda suusa hooajaks ja ülakeha garaazis kangiga trimmi ajada. Esimesed rulli trennid tehtud ja 1000km kindlasti veel ees.
Priit, mis keiss nende ohhootadega on? Sul tuli mingi jama nende pärast või?

 
At 23:03, Anonymous Martin said...

hr Pullerits, kui teie elokventsete sõnavõttude kohaselt inimesed tegelikult tahaksid spordivõistlustel endale nimesildid ette ja taha riputada, siis tahaksid nad ju ka siin blogis mitte anonüümselt, vaid "oma nime all" esineda.
Aga nad ei tee seda. Hoopis saadavad teid Linnar Priimäge.

 
At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

loodetavasti ei vaata keegi meistrite liigat hetkel. sest see on nii igav ja ajarasik :)

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Täiesti sõge on võrrelda 10 aasta taguseid aegu ja ennast sinna nimekirja asetada 2015 aastal sõidetud ideaali lähedasel rajal ajaga.

 
At 04:16, Blogger oakleyses said...

burberry, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, uggs on sale, ugg boots, louis vuitton outlet, nike air max, michael kors, prada outlet, ray ban sunglasses, louboutin outlet, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, nike air max, oakley sunglasses, cheap oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, replica watches, longchamp outlet, ugg boots, chanel handbags, ugg boots, oakley sunglasses, tiffany jewelry, longchamp, jordan shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin shoes, kate spade outlet, oakley sunglasses, prada handbags, louboutin, ugg boots, christian louboutin outlet, longchamp outlet, nike outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet

 
At 04:20, Blogger oakleyses said...

iphone 5s cases, abercrombie and fitch, giuseppe zanotti, ralph lauren, iphone 6s plus cases, wedding dresses, nfl jerseys, soccer jerseys, valentino shoes, asics running shoes, iphone 6s cases, herve leger, hollister, new balance, timberland boots, beats by dre, lululemon, ipad cases, reebok shoes, s5 cases, babyliss, mcm handbags, iphone 6 plus cases, oakley, mont blanc, iphone 6 cases, iphone cases, soccer shoes, north face outlet, ferragamo shoes, nike huarache, jimmy choo shoes, nike trainers, p90x workout, birkin bag, baseball bats, louboutin, hollister, vans shoes, instyler, longchamp, insanity workout, mac cosmetics, celine handbags, ghd, nike air max, bottega veneta, nike roshe, north face outlet, chi flat iron

 
At 04:25, Blogger oakleyses said...

juicy couture outlet, doke gabbana outlet, nike air max, wedding dresses, pandora charms, bottes ugg, karen millen, moncler, gucci, montre pas cher, ugg,uggs,uggs canada, swarovski crystal, canada goose uk, swarovski, pandora jewelry, toms shoes, vans, hollister, supra shoes, canada goose outlet, michael kors handbags, louis vuitton, ray ban, louis vuitton, hollister, moncler, pandora jewelry, ugg boots uk, converse outlet, ugg pas cher, louis vuitton, moncler, canada goose, canada goose outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler, canada goose, coach outlet, moncler, michael kors outlet online, canada goose, links of london, barbour, moncler outlet, marc jacobs, michael kors outlet, thomas sabo, pandora charms, lancel, sac louis vuitton pas cher

 
At 02:42, Blogger Unknown said...

cheap nike shoes
adidas outlet
soccer jerseys wholesale
michael kors handbags
mulberry outlet store
prada outlet
cheap nba jerseys
ralph lauren uk
swarovski crystal
oakley sunglasses wholesale
chanel handbags outlet
ralph lauren outlet
cheap jordan shoes
canada goose coats
toms outlet store
puma outlet
north face outlet store
ugg boots
black friday deals
ugg outlet
1205minko

 

Postita kommentaar

<< Esileht