pühapäev, veebruar 18, 2018

Pullerits: Kuidas edeneb viimane lihv suureks maratoniks?

Nädalatagune suursõit, teatemaraton Raio Piiroja ja Grete Gaimi võistkonna vastu päev pärast Alutaguse 39-kilomeetrilist klassikamaratoni, mis seal salata, tean, et küpsetas veel vähemalt ühe sitke meeskonnakaaslase keha ja organismi peale minu oma. Aga too pühapäevane pingutus oli seda väärt, sest võit tuli magus (mis siis, et kirja läks seitsmes koht, aga esimesed kuus olid lihtsurelikega võrreldes väljaspool konkurentsi, profid, eks- ja poolprofid). Kuid nõudis ka taastumist.

Niisiis algas uus nädal põhjaliku puhkusega. Vähemasti puhkusega suusatamisest. Sest töiselt tuli, nagu öeldakse, hagu anda. Kohe Pyeongchangi olümpia avapäevast on mul vaja igal tööpäeva pärastlõunal kella kahe ja kolme vahel teha Kuku raadiole 7-8-minutiline olümpiakommentaar, nädala teisest poolest algas mul Tartu Ülikoolis uudise kursus, kus avaloenguks kogunes Juhan Peegli nimelisse auditooriumi ligi 80 tudengit – see siis kõik lisaks põhitööle Postimehes. Mõni ime, et tööpäevad venivad õhtul kella üheksa-kümneni ning suusatamiseks aega ei jää. Seetõttu jäi kolmapäeval vahele isegi Lemeksi suusasarja viies etapp.

Aga Tallinna maraton läheneb. Selleks tuleb ikka pisut harjutada. Niisiis võtsin pärast eelmise töönädala lõppu reede õhtul end kätte ning suundusin Tähtvere spordiparki. Seal võtsin Suusavendade / Suusaakadeemia / Limpa suusakooli hoolderuumis lae alt oma Atomicud ning tegin nendega pärast nelja pausipäeva veidi rohkem kui tunnise sõidu: 1:02.20-ga 15,1 km, keskmine kiirus 14,5 km/h.

Laupäeval võtsin asja veidi kergemini. Eks põhjus oli ka selles, et puistas lund ning Atomicud, mis niigi libisevad tuntavalt kehvemini kui auguga über-Fischerid, olid üksjagu kinnised. Läbisin 1:11.10ga 15,3 km, keskmine kiirus 12,85 km/h. Üle aasta sai proovida ka dendropargi viiekilomeetrilist ringi, mis oli üllatavalt heas seisus, vaid paaris kohas oli rajamasin õrnalt mullakihti välja kiskunud, aga enamasti sai sõita täiesti muretult. Siiski «jooksid» Atomicud looduslikul lumel palju-palju halvemini kui spordipargi kunstlumeradadel. Looduslikul lumel oli tunne, nagu kulgeksin niiske vati peal.

Pühapäeval, kui väljas paistis kena talveilm, tegin taas hoogsama sõidu. Nüüd võtsin oma auguga Fischerid ning läbisin nendega 1:34.50-ga kokku 24,4 km, keskmine kiirus täiesti arvestatav 15,36 km/h. Kümme kilomeetrilist nn Lauri ringi läbisin 36.38-ga, kaks dendropargi viielist ringi läbisin 19.47 ja 19.31-ga, lõpetuseks tegin veel viis Lauri ringi. See trenn andis taas tunde, et suusatamisest saab mõnu tunda ning ehk ei pea Tallinna maratonil kartma teise poole sisse pudenemist. Aga! Sinnani on veel nädal aega ning selle ajaga võivad töökohustused – lisaks tuleb hakata olümpia lõpu lähenedes kiiresti ka olümpiaraamatut kirjutama! – nii mitmedki mahlad must välja pigistada. Kuid kohale tuleks Tallinna maratonile sellegipoolest minna.

Foto 1: Priit Pullerits on pälvinud Vilniuses Eesti Meedia auhinnagalal professionaalseima teostuse auhinna. Foto: Eesti Meedia
Foto 2: Meeste 4x10 km teatesõit Pyeongchangi olümpial. Foto autor: Chine Nouvelle / SIPA / Scanpix
Foto 3: Johannes Hösflot Klaebo viis Pyeongchangi olümpial Norra meeskonna 4x10 km teatesõidus enesekindlalt olümpiavõiduni. Foto autor: Chine Nouvelle / SIPA / Scanpix
Foto 4: Karel Tammjärv tõstis Eesti meeskonda Pyeongchangi olümpial 4x10 km teatesõidus ettepoole. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix

50 Kommentaarid:

At 19:46, Anonymous Anonüümne said...

Suur maraton oli täna. Kes seal ei olnud, on Eesti suusatamises mitte keegi. Samamoodi - kes seal oli, selle koht Eesti suusatamises on selge. Nr. 2 suusataja Eestis on aerutaja.

 
At 19:55, Anonymous Anonüümne said...

Muidugi tuleb harjutada ja tiirutada kilomeetrisel kunstlume ringil, samal ajal kui ca 20-30 cm paksusel lumel on kümnete kilomeetrite jagu suusaradu -suur treeningumeister! Muidugi! Ja kõvasti kohe ja veel parem kui saaks mitu korda päevas tiirutada Tähtvere ringil!

 
At 19:59, Anonymous Anonüümne said...

Tähtvere ringil pole tõuse, selle Pullerits seda ringi nühibki. Tartu maratoni, Tehvandi ja Mammaste rajad on vanurile rasked.

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

Sõita kolme päevaga pea maratoni kilometraaz, samas TM-il mitte osaleda?

Suur maraton on aasta pärast.

Raio Piiroja täna 83.

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Klassika on anakronism. Õige maraton on ikka vabastiilis. Siin tuleb Priiduga ainult nõustuda. Pole vaja punnida ülearu. Täna käis ühele 50+ mehele klassika 34,5 km-l tervisele. Vajas elustamist. Selge viide, et liiga raske. Samas militaartehnoloogidel on ammu juba valminud kosmoserelvad, mis võimaldavad sihtmärgi soovitud kohas maha võtta. Vaevalt, et eestlaste peal sellist värki keegi proovima hakkab. Meil on ikka kombeks ilma, laiskust ja liigset fanatismi süüdistada.

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Karm juhtum Tartu maratonilt, surma vari on kohal:
https://tartu.postimees.ee/4413755/tartu-maratonil-kukkus-kokku-51-aastane-mees?_ga=2.268889137.1980475573.1518969073-809111270.1510944499

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

Mis õige maraton vabastiilis? Kangutada kergelt ühelt jalalt teisele -seda oskab igaüks!
Õige suusatamine ja suusamaraton on ikka klassikastiilis!

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Mis hargitamine, suusatamine on ikka klassika.

 
At 01:16, Anonymous Anonüümne said...

Arvad Priit et Tartu maratoni mitte mainimine ja udutamine teatemaratoni super tulemusest ja miskist Tallina Maratoni hargitamisest sind säästab?
Jätta minemata lumevaesete tealvede järel täispikal rajal toimuvale Tartu Maratonile?!
Oled ikka mömm küll. Mis sul viga on?

Huu

 
At 08:20, Anonymous Studiosus blogisticus said...

Väga mämm-mämm on meie spordiajakirjandus. Üle poole olümpiast läbi, Eesti parim vist 18. koht, aga kõik on pealtnäha nagu korras. Ei ole ju! Eesti ei ole olümpial millegagi pildis! Meil ei ole midagi ette näidata. Asi on juba teist taliolümpiat järjest hull. Ja ainult hullemaks läheb, sest nüüd ei panda ju kehalises varsti enam hindeid ka, teisalt oleme e-riik, kus noortele on tehtud paleuseks vidinatega rasva ja kõhtu kasvatada. Eesti käib sportlikult allamäge, aga me ei taha seda üldse näha millegipärast. Miks?

 
At 09:18, Anonymous Anonüümne said...

Studiosus, võta nüüd ette Eesti kohad euroopa meistrikatel laulmises ja tuleta meelde, et millal oli ilusaim keel maailmas viimati pildis? Vastu vaatab ainult üks BS. Selle aasta nominendid on nagu tarretis pilpal. Aga keegi ei irise. Oleme siis ka sportlaste suhtes tolerantsed. Teevad, mis teevad. Kui meie tase on maailmas 18, siis on see ikkagi parem kui Euroopas eelviimane. Elame üle. Ja peamine. Nende võidumedalitega ei käi kaasa korraldajate poolt peale medali mingit muud autasu. Kõik autod ja majad mis kingitakse võitjatele maksavad kinni ikka lähetuse andnud maad ise. Seega oleme õnnelikud, et me ei pea võitjate ees tänuvõlga tundma rahvusau upitamise pärast.

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

hale, Priit. Hale.
selmet lugeda jäägitult lummavat ja erakordse faktitäpsusega vürtsitet reporaaži Suurelt Laulupeolt...
Noh kui suurde liivasti ei võeta, siis näkerdan koerajunnidega. Nii omaette.

 
At 09:48, Anonymous Anonüümne said...

Muljeid Tartu maratonist. Kas teiatel tagant poolt startides oli ka probleem selles et vaskakul rajal, mis oli mõeldud kiirematele, sõitsid ikkagi sellised, kellel ei olnudki plaanis kellesti mööduda. Algul mõtlesin et äkki need vasakut rada blokeerijad on välismaalased , aga hiljem osutus nende hulka ka üks saadik, nii et probleemi taga on tõenäoliselt inimeste üldine ükskõiksus reeglite vastu ja arusaamisraskused.

 
At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

Mis sa 09:48 urised, esimest korda sõidad või? Rahvas sõidab seal kus libiseb. Nii LIHTNE see ongi.

 
At 10:18, Anonymous Anonüümne said...

Suusahullus nõudis järjekordse TÜ teaduri elu. Kas karma Kõksi tempude eest?

 
At 10:27, Anonymous Anonüümne said...

9:48 ja teistele temasugustele. Siis ärge urisege, kui teist möödudes mingil hetkel võib keegi teie suusakepid katki sõita.

 
At 10:32, Anonymous Raud said...

Suur Mõõduvõtt oli vägev! Blogipojalt väärt sõit.

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Staažikamad blogilugejad mäletavad, kuidas juba 2011. aastal võitles PP TM ärajatmise eest. Sest tal oli külm! Sellest tuli üks parimate radadega ja parima ilmaga maratone ever.

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

9:48 ennemuiste kehtiski reegel, et liiguti tee vasakus servas. Parem osa teest oli kiiretele suksudele. Tagant poolt ei stardita vaid alustatakse matka kaasmatkajaid mittesegaval viisil. Kui oled kõva, siis ära virise. Kauple omale õige stardikoht TRM kontorist välja ja pane nagu jaksad. Võtame parem teemaks, et miks matkatempos liikuv inimene vedru välja viskab? Äkki on kuskil selle pulsi kõrgeks panemise promoga puusse pandud, äkki lausa siin blogis? Kas blogiperemees võtab endale vastutuse oma järjekordse kamraadi langemise eest suuskadel hulluse ohvriks? Võib-olla on aeg, et kõrgelt haritud professorid võtavad siin blogis sama äedalt sõna nagu blogipidaja ja selgitavad, et kas on vaja panna või on mittepanijad pehmod.

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

11:20 -- ärge hakake oma eelarvamuste põhjal lahmaneerima, et kes ja milliste treeningkäitumiste juures missuguste terviseolukordadeni jõuab. Jutt võib üldselt sobida, aga ärge haakige ilma terviseandmete käitlemise loata mingeid näiteid oma saunajutule taha.

 
At 13:00, Anonymous Anonüümne said...

12:1 millest selline ületundlik reageerimine. Ei ole 11:20 jutus ühtegi säärast viidet mille eest kipud asjata hurjutama.

Tegelikult on täna maru hea olla. Ei ole ühtegi lihasväsimust ega valu. Ei ole totaalset tumm-tumm olekut. Ja teate, mis sellisele lahedale olemisele kaasa aitas? Ei osalenud ka mina suurhullusüritusel. Jah. Nii lihtne ongi õnne valem. Siinkohal tunnustan Priitu julge otsuse eest ja elust mõnutundjate parteiga liitumise eest sel pühapäeval. Ei ole vaja panna! Võtame vabalt.

 
At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, oleme hakanud liiga mölisema ja tulemus võib olla meile kõigile valus ehk disklahv suusablogist.
Kui Padre ütleb et selle aasta Suur Sündmus on Tallinna maraton ja vaba stiil, siis nii ongi ja punkt asjaloole.

 
At 13:52, Anonymous Sportimine ja äkksurm - kes on ohustatud said...

Midagi pole öelda. PM-s täitsa asjalik jutt täna. Täiesti vastuoksa siin blogis promotule. Targutamise korras küsin, et kas PP võtab vastutuse töökaaslase hauda motiveerimisel oma panemise üleskutsetega?

 
At 14:07, Blogger Priit Pullerits said...

Esiteks, lahmijad, hukkunud professor, Klubi Tartu Maraton ürituse ja Tartu maratoni järjekordne ohver, ei olnud mingi panija. Ta läbis 23 km 1:54ga, nagu uuriv kolleeg teatas. Kas mõne arvates on see tõesti panemise tempo??? Selles blogis pannakse ikka märksa kõvema tempoga. Nii et on haiglane näha seost siinse panemispaatose ja hukkunud suusataja vahel. Põhjus on ilmselt muus. Ja ma ütlen, milles: selles, et korraldajad ja nende jüngrid on teinud Tartu maratonist kohustusliku ürituse, kust ei tohi puududa - ei tohi puududa ka siis, kui sul on treenitus kehv või pole tervis parajasti hea vms põhjus. Seda iga hinna eest kohale tulemist toetatakse igasuguste hõbemärkide ja saadikunumbrite jms-ga. Kõik ei ole nii tugevad nagu mina, et julgevad avalikult selja sirgu lüüa ja teatada, et mina seda värki kaasa ei tee, kuna see ei lõpe mulle tänavu heaga, sest 300 km ei ole piisav TMi isegi läbimiseks enda tervist ohtu seadmata.

 
At 14:18, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea treenitusega Olle on tunnistanud, et tema sõidab rahulikult 13 km/h. Tippsportlane Olle vs hobisportija pingutus samal kiirusel on totaalselt erinev. Mis tipule rahulik on pahatihti amatöörile väga kõva koormus. Panemine suutlikuse piiril. Mida ta 100% ongi. Keegi ei liigu maratonil alla oma võimete. Seega ollakse panemise hulluses, panemise, mida promob Priit Pullerits.

 
At 14:18, Anonymous Anonüümne said...

Blogipidaja saatis ju korraldajatele lehe kaudu avalikult väga selge hoiatuse, et seekord ei lõpe asi heaga. Lugege
https://tartu.postimees.ee/4408297/priit-pullerits-tartu-maraton-kui-puhapaevane-piinapink
Kahjuks korraldajad nägid ainult seda, et tuleb maraton läbi viia iga hinna eest, pole oluline, kui palju keegi on saanud treenida, aga maraton toimub täisrajal täispikkuses -- ja nüüd on väga kurb tulemus käes. Mind kui suusasõpra huvitab, kas selliste TM suguste ekstreemürituste korraldajad näevad ka endal üldse mingit vastutust, kui nad kehutavad inimesi osalema pikal suusasõidul, milleks nad pole saanud piisavalt valmistuda?

 
At 14:21, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin samuti seda PM is esitatud teksti Ei jaga vaimustust. Et artikkel täis tuleks on sinna kogutud palju üldist pahna a la joo vett soorituse ajal ja soojendus lõdvestus. Lisaks veel see arstil käimise mantra.
Mul ajab see "konsulteeri arstiga" tekst ausalt öelda sita keema. Kurat olen 50+ eluaeg aeroobsete aladega tegelenud, lugenud spordi füsioloogia raamatuid mida juba Atko Viru kirjutas ja teisigi samalaadseid. Perearst on selline kõhukas elu aeg suitsu kimunud jobu ja siis öeldakse mulle et enne sportimist konsulteeri arstiga!!!!! Mõistate spordimehed sellise soovituse naeruväärsust! No teeb mulle kardiogrammi. Mida ta sealt näeb või oskab ütelda? Sittagi! Ma võiks ise teda konsulteerida.
Kui sel teemal kirjutada siis seda kui juba vanust on, siis hoiduda maksimaalse tempo hoidmisest, lasta seal 85% peal, kuid spordimeestel see kerge ei ole täita. Ikka paned täie maratonitempoga.
Vaadake või meie kuninga Pulleritsu pealt. Tubli 50 mees aga tõmbab 20stele mütsi pähe nagu ise tahab. Ütle sellisele ässale et mine arsti juurde vererõhku mõõtma. Ega ikka ei ütle küll kui elu kallis. Priidul muidugi hea tal seal tartu ülikoolis noored professorid kes ise spordimehed. Välismaal õppinud ja teavad aeroobse spordi toodud eeliseid.

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge lollpead, tuletan teile meelde, et inimene ei hukkunud Pulleritsu, vaid Indrek Kelgu korraldatud üritusel. Seda esiteks. Ja teiseks: Pullerits näitas meile kõigile isiklikku eeskuju, et ärge minge osalema, kui ei ole piisavalt treeninud. Kolmandaks: Pullerits tegi kõik, mis võimalik, et inimesed ei läheks maratonile, ta avaldas sel teemal paar päeva varem isegi kirjatüki. Kas korraldajatelt kuulis keegi signaali, et ärge tulge starti, kui te pole treeninud? Mina kuulsin küll ainult Kelgu kilkamist, et maraton tuleb ja täispikkusega, hurraa!

 
At 14:31, Anonymous Anonüümne said...

14:18 paned kahetsusväärset pada. TM ei ole mingi ekstreemüritus. 63km suuska on kergem kui 42 jooksu. Et inimesed pole saanud piisavalt valmistuda? Selles pole TM organisaator süüdi. Distants on normaalne, tempo oli ehk liiast, või nagu ikka, asjaolude kurb kokkulangemine.

 
At 14:36, Anonymous Anonüümne said...

2:22 te ületate piiri! PP isiklikult õhutas siin blogis aziotaazi, et kas ta ikka tuleb rajale, kas blogisõbrad näevad teda rajal? Ei tulnud selget Eesti mehelikku juttu, et otsus on 100% kindel ja ei kuulu muutmisele. Hoopis räägiti, et kui keegi annetab hea toitumuse ja rahalise sissetulekuga mehele eesotsas oleva rinnanumbri, millega saaks otse stardinööri tagant startida, siis võib-olla. Sõnum oli siin blogis võib-olla! Ei midagi konkreetset.

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

14:22 teil on õigus. Priit P oli siin prohvet suure algustähega. Tema ütles ja hoiatas. Mitu korda. Kirjalikult. Murenoodiga hääles.

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

See suusatamine lõhnab surma järele:
- jõulureedel TÜ rektor Volli Kalm;
- eile TM-l TÜ professor Rein Ahas;
- samal päeval, eile, kõva 800 m mees (1.49,1) Peeter Varrak,
ja jälle suusatamise ajal ootamatu haigushoo tagajärjel.

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

Vahet pole mida Kelk teeb või ütleb, solvunud PP-l on alati risti vastupidine arvamus, puht jonni pärast.
Võiksid juba üle saada, laps näeb ka sinust juba läbi))

 
At 15:08, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 14:57, vaatame selle kohta ka uuringuid!

Saksa teadlaste hoiatav teadusartikkel Internal medical accidents during cross country skiing. Deaths and hospitalizations in the Upper Engadine aastast 1978.

Abstrakt:
Between January 1975 and March 1978, 15 cases of sudden death or hospitalized medical emergencies occurred during cross-country skiing in the Engadine region, comprising 3 sudden deaths, 9 myocardial infarctions, and 3 neurovascular accidents. /--/ Two cases of cerebrovascular accident demonstrate that competitive cross-country skiing may impose enormous stress on the cerebrosvascular system even in well-trained individuals.

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Selle PM terviseartikli eriti hea soovitus oli et 2 tundi enne ja pärast sportimist mitte suitsetada. Katsume siis soovitust järgida.

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Hei, 15.03, ära aja asju segamini! Ikka Kelk ajab ju jonni. Priit on tahtnud meie teada ikka mitmest üritusest osa võtta, aga Kelk on ju see, kes teda jonni pärast ei lase. Nüüd sai oma jonni pärast kahjuks valusa nähvaka kätte, kui tema korraldatud üritusel hukkus üks osaleja. Valus hoop hinge peale võtta. Sügav kaastunne lahkunu omastele! Ja Kelgule vähem väiklust, rohkem sallivust ja teravamat oskust elus märke lugeda ja neist õigel ajal järeldusi teha!

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

Kui lugeda neid Pulleritsu toetavaid ütlemisi, siis tuleb sõnaseadmine kuidagi tuttav ette...

 
At 15:47, Anonymous Take away said...

Oluline on nüüd tähelepanna kuidas PP panemise vastutust libedalt endalt Kelgule siirdab. Tõsine Eesti mees. Selline moosivargilt vahele võetud lapse lalin. Las too nüüd jääb. Selge, et otseselt pole Priit ja ka Indrek milleski süüdi. JOKK.

Oluline on, et kas pull jätkub endisel moel, endise ažiotaažiga? Kas hurjutatakse ka edaspidi inimesi kangelaslikult dzotile viskuma. Nt 20% tõenäosusega sureb suitsetaja ca 100000 sigareti suitsetamise tagajärjel. TRM-l sureb 100% tõenäosusega 1 suusataja ca 150000 startinust. Seega on suitsu ettepanemine 3 korda ohutum kui suusamaratonil lõppu panemine. Mõtlemapanev fakt! olete aga märganud TM ürituste kuulutustel silti poole kuulutuse ulatuses, et maraton on ohtlik teie tervisele?

 
At 16:01, Blogger Priit Pullerits said...

Mina, 15:41, kirjutan erinevalt teiesugustest oma nime alt. Ma julgen oma sõnade eest vastutada, erinevalt teist. Aga mis siin imestada: eks arukad ja loogiliselt mõelda oskavad inimesed ongi minu poolel, nagu näha.

 
At 16:41, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge tarkpead. Kui nüüd keegi hukkub PP promotaval megaüritusel, Tallinna maratonil (siiralt soovin, et seda ei juhtuks), kas siis on ka Kelk süüdi?

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

Sinu poolel olevad inimesed ei kirjuta samuti oma nime alt elik ei vastuta oma sõnade eest.

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Sorry, Priit,
aga sinu sõnad mida sa regulaarselt Klubi Tartu Maratoni ja selle juhi kohta halvustavalt kirjutada, pole sinu Suurt Vastutust väärt.
Tegelikult pole need ülespuhutud sõnad üldse midagi väärt.

45.Tartu Maratoni rõõmus lõpetaja(6+ tundi mõnusat trennitempot)

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu kaitsja.
1. Kelk pole keelanud Pulleritsul oma võistlustel osaleda. Ta on keeldunud teda tasuta osalejate nimekirja lisamast, kuna Priit igal võimalusel talle kaikaid kodarasse loopimas.
Alfaisaste verepulm
Ökosüsteemide lammutamine kunstlume tootmisel. Vee ammutamine tiikidest (sic. Need tiigid selle jaoks üldse loodud)
Maraton tapab jne.
Andke andeks mina küll sellisele mehele oma “pidupäevale” kutset ei saadaks.
Samas pole ta keelanud mehel endal pilet osta ja osaleda.
Suusatamisest tingitunal võib olla inimesi surnud. Samas kes annab aru voodis surnud inimeste omaksetele?

Väita et Kelk ei maininud kordagi muret , et suusatajad pole see aasta harjutada saanud on möga. Ise näinud vastavaid lõike mitmes videousutluses, kirjasõnast rääkimata.

 
At 18:26, Anonymous Anonüümne said...

"Ta läbis 23 km 1:54ga, nagu uuriv kolleeg teatas. Kas mõne arvates on see tõesti panemise tempo???"

Minul samaealisena on see puhtalt anaeroobne tase. Aga ega PP saa aru, et inimesed on väga erinevad.


PP eeskuju võtmine võib surmav olla, sest kes siin aina ässitab, et panna on vaja, muidu pole justkui õige isane.

Sellist kibestumust annab leida, aga selge on see, et PP süda saab alles siis rahu, kui Kelk oma kontori uksed kinni paneks.

Hale värk.



 
At 18:44, Anonymous Anonüümne said...

On Priit soovinud Kelguga madistamist lõpetada aga Kelk ju jonnib. Käib võistlus, kes keda. Indrek sai medali. Järelikult juhib. Vägikaika vedu on ikkagi maraton. Ei tasu medalist ennast heidutada lasta. Ükskord saabub aega, mil maratoonar kirjamehele ulatab alandlikult käe. On vaja juhti, kes suudab need pillimehed ühes taktis liikuma panna. Juhtide põud ongi Eesti 100 probleem. Iseasi kas rohkem sportijaid ka ellu jääb. Siin ei pruugi seost olla või vastupidi, kõik aetakse surema voodist lumisele väljale. Aga ka neid juhte on Eestist üle käinud ja seni on kõik ikkagi õnneks läinud. Õnn ei pruugi aga olla igavene.

 
At 18:59, Anonymous Anonüümne said...

18:44 väga kõva sõnavõtt. Olete kindlasti haritud mees ülikoolist ja Padre hea semu. Aga teie steitment on puhas kuld.

 
At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

http://forte.delfi.ee/news/teadus/kuidas-saada-maailma-parimaks-norra-teadlased-analuusisid-marit-bjorgeni-paevikuid-et-ta-edu-saladus-lahti-muukida?id=81173275

Nagu näha siis "trennis panemise" % väga väike. Kui aga kiirelt vormi vaja jõuda siis saab "panemisega" selle hetkeks paremaks küll, kuid tervisele see ilmselgelt kasulik pole? Veel suurem lollus minna ilma treenimata võistlusele "panema". "Panemise" tempo on aga individuaalne, st täna raadios Madis Kimmel rääkis, et läbis maratoni 168 keskmise pulsiga, maks 188 ja ajakulu 6 tundi! Raul Olle aga oleks läbinud vast sama pulsiga 3 tunniga.

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

On kahju ka vä?

 
At 00:03, Anonymous Anonüümne said...

Ausalt, mina ei näe küll loogikat kuidas Priit oleks Tartu Maratonil ennast rohke tapnud kui Tähtvere ringil tiirutades.
p.s. palju õnne Priit
10. aasta kõige igavam Tartu Suusamaratoni perortaaš


Huu

 
At 04:05, Blogger raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.4.27
true religion jeans
seahawks jersey
coach outlet online
oakley sunglasses wholesale
clippers jersey
cheap nba jerseys
jordans
canada goose uk
coach outlet
nike shoes

 

Postita kommentaar

<< Esileht