neljapäev, märts 14, 2019

Pullerits: Kas hüsteeria kütmisega on liiale mindud? Jah, on küll

Kõigepealt, enne spordi kallale asumist, peame rääkima ajakirjandusest. Kriitiliselt. Sest väga palju, tooniandvalt palju on ilmunud välja intervjueerijaid, kes on ideoloogilised, valdavalt vasakpoolsena paistvad sõdalased; kes lähtuvad intervjuud läbi viies oma eelarvamustest ja hoiakutest, jättes mulje selgest kallutatusest, erapoolikusest; kes ei oska intervjueeritavat kuulata, vaid segavad pidevalt ja ebaviisakalt vahele; kes tegelevad ennekõike enda näitamisega, justkui oleks nemad intervjuu peategelased, mitte intervjueeritavad. Arvan, et nii palju te elu ikka jälgite, et mõista, kellest ma räägin

Samal ajal oleme näinud, kuidas poliitikud, kes on ju sageli olnud suured mulliajajad, on esinenud üllatavalt väärikalt ja viisakalt ja sisukalt. Siinkohal tooksin välja Helir-Valdor Seederi teisipäevases «Esimeses stuudios». Ka Jüri Ratase (vasakpoolsel fotol paremal), kes on muutunud viimastel päevadel, ajakirjanduse surve all, palju selgemaks ja konkreetsemaks. Ja toon välja isegi Mihhail Kõlvarti kolmapäevases «Esimeses stuudios», kes ütles väga tabavalt, kui Johannes Tralla teda järjekordselt ei kuulanud, vaid oma joru ajades vahele segas, et kui te tahate mind kuulata, siis peate andma mulle veidi aega ka vastata. Pärast seda võttis Tralla vähemalt tagasi.

Kõrvalt jälgides on olnud eriti reljeefselt näha, kuidas ajakirjandus on tegelenud hüsteeria ja vaenu õhutamisega – selle üle arutlesime täna hommikul ka Tartu Ülikooli ajakirjandus- ja kommunikatsioonitudengitega –, mitte ühiskonnas pingete maandamisega, mis võiks olla endast lugupidava ajakirjanduse eesmärk; ja mille peale ei jäänud Indrek Neiveltil hiljuti muud üle, kui soovitada veebiuudiste jälgimisest loobuda.

Huvitav, kust on tulnud see agressiivne vaenulikkus ja kurjus? Miks ajakirjanduse mõned esindajad arvavad, et see on õige ja väärikas? Kas nad tõesti ei ole tulnud selle peale, et kui vastaspool säilitab rahu – nagu on enamik poliitikuid õppinud vaenuliku surve all säilitama –, siis paistab nende lõrisev-urisev hagijalikkus (fotol vasakul hagijas) eriti hästi silma – ja hagijalikkus ei ole küll see, mis inimestele, ajakirjanduse tarbijatele, võiks meeldida.

Veel üks asi, mis on ajakirjandusele viimasel ajal omaseks saanud: pidev vastandamine. Selle üheks näiteks oli neljapäevane «Esimene stuudio», kus vastakuti läksid Taavi Rõivas ja Janek Mäggi, ning loomulikult on selle näiteks olnud kõik need Mihkel Raua «Kolmeraudse» valimiseelsed intervjuud. Pole siis ime, et rahva seas on nii palju vaenulikkust, ärapanemist ja üksteise vihkamist, sest mida külvad, seda lõikad.

Teine küsimus on teemade arutu ülevõimendamine. «Pealtnägija» tegi eelmisel nädalal loo Eesti suusatajate suurelt kõikunud vere hemoglobiini näitudest. Mis seal siis nii erilist on? Mulle rääkis täna ülikoolis üks kauane kolleeg, keskeas naisterahvas, et tema on pikki aastaid verd andnud ja seetõttu on ka alati mõõdetud tema hemoglobiini sisaldust. Olgu öeldud, et ta pole mingi sportlane ega vormi ajastaja. Ja ta ütles, et tema hemoglobiini näitaja on kõikunud iseeneslikult 12,4 ja 15,6 vahel. Kuulge, see on ju rohkem kui 20 protsenti! Eilses «Pealtnägijas» näitas Jaak Mae (fotol ülal paremal) oma vanu treeningpäevikuid, kus oli arstide väljastatud dokumentidest näha, et tema vere hemoglobiini näit oli kõikunud kõvasti juba noorusajast peale. Lühidalt: teemat pole.

Ja siis muidugi see mõõdutundetu enesereklaam. Viimane «Radar» lubas, et toob televaatajateni uued faktid sajandi suurimast dopinguskandaalist (sõnastus Kanal 2e pressiteatest). Palun aidake nüüd mind, millised olid need uued faktid! Kas see skeem, mille Pavo Raudsepp (vasakpoolsel fotol vasakul) tahvlile joonistas? Või see umbmäärane jutt ühe omaaegse Eesti naissuusataja ootamatust positiivsest dopinguproovist Venemaal? Seda juttu tean ma juba üle kümne aasta, seda teavad kõik spordist kirjutavad ajakirjanikud, ja tean, et Peep Pahv on tolle endise suusatajaga ka rääkinud ja tema eitas kõike. Või mis oli seal uut? (Hüva, võib-olla tulid uued faktid saate viimases kolmandikus, mida me ei näinud – justkui saatuse vingerpuss ja hoiatav meeldetuletus, et ära puhu asja asjatult suureks, siis variseb kõik kokku.)

Nüüd küsite ja imestate, miks olen kriitiline. Võib-olla osalt sellepärast, et olen sel nädalal saanud ajakirjanike tegemisi kõrvalt jälgida ja see annab teistsuguse, kainema pilgu, kui päevast päeva asja sees olles. Olen hommikuti suusatanud ja päeval tegelenud ettevalmistustega kevadeks, legendaarne mehaanik Kodanik Männik on minuga päris palju vaeva näinud. Tänagi viisin talle Cube’i tagasi, et ta ühe vana vea lõplikult kõrvaldaks. Ja teiseks, kui ajakirjandus tahab ühiskonda ja poliitikuid ja sportlasi kontrollida, siis kes kontrollib ajakirjandust? See, mis ajakirjandusest viimastel päevadel ja ka nädalatel vastu vaatab, ei ole ilus – kardetavasti ei ole selline, mis tekitaks ajakirjanduse vastu usaldust ja poolehoidu. Ma oleksin südametu ignorant, kui ma selle pärast ei muretseks ja oma muret siin ei väljendaks.

Närvide rahustamiseks tulge ja tehke siin minuga koos üks jalutuskäik - ei ole kindel, et elu teid kõiki lähiajal sinna viib.

Foto 1: Karel Tammjärv ja Anti Saarepuu 1. märtsil Seefeldis suusatamise MMil. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 2: Jüri Ratas 12. märtsil kohtumisel võimalike koalitsioonipartneritega. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Foto 3: Hagijas veebruari lõpus Viljandimaal rebasejahil. Foto autor: Elmo Riig, Sakala/Scanpix
Foto 4: Jaak Mae Tehvandi mäel. Foto: Arvo Meeks, Lõuna-EEsti Postimees / Scanpix
Foto 5: Pavo Raudsepp (vasakul) veebruari algul valimisdebatil Lääne-Virumaal Kadrina raamatukogus. Foto autor: Meelis Meilbaum, Virumaa Teataja / Scanpix
Foto 6: Margus Sirvel kolm kevadet tagasi rattavõistlusel Palermo terviseradadel. Moabis Utah's on enamik rattaradasid sellised. Foto autor: Marianne Loorents, Virumaa Teataja / Scanpix

88 Kommentaarid:

At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

DW-lt väga hea usutlus. Noor kaabu sai peale seda Ratase käest noomida ja kohe tuli ka vabandus, et enam sellist intervjuud ei annaks.
Kas nii ruttu toimub peavooluga sulandumine ja nn kartelli erakonnaks muutumine? Järgmised jutupunktid peab nüüd Ratasega kooskõlastama.
Olen pettunud noores kaabus.

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Vaidleks vastu, noor Helme oli väga hea selles intervjuus. See et noomida sai, on veidi teine teema, nö. kontekst. Härra Pullerits, kas liberismi ustavad sõdalased pole mitte teie blogisse sala in-filt-reerunud? Või kuidas täpselt see võõras sõna oli?

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

Eesti ajakirjandus on valinud selgelt marxistliku poole ja osad neist on ka radikaliseerunud. Infoooefatsioon on selle nimi, milletõttu ilmselt koalitsioonist asja ei saa.

 
At 19:39, Anonymous Anonüümne said...

Aga vaadake seda intervjuud. Noor Helme teeb taadist saiapuru. Täpselt mida Padre oma blogis jutustab - valskus vaob ja tõde tõuseb. Mees paneb kuratlikult head ja õiged argumendid liberaalse limuka vastu.

 
At 20:08, Anonymous Anonüümne said...

Padre läks komandeeringusse.

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

Sirvisin kaabu intekat. Sakslased teevad kaabust varsti EL parlamendi presidendi, peatselt lõpetava Tajani järglaseks. Siis läheb alles sõiduks.

 
At 01:40, Anonymous Anonüümne said...

Sürr värk :) - läksin mina Deutsche Welle kodulehele et lugeda mida meist natsidest-fashistidest kirjutatakse, kuid ülla-ülla ... sealt vaatab vastu Tajani nägu - juba uus tegelane "sisse kukkunud", "fashist" seekord ja pealkiri:

EU's Antonio Tajani says Mussolini 'did some positive things

 
At 02:03, Anonymous Anonüümne said...

BBC kirjutab et ALDE Marietje Schaake kutsub üles Euroopa parlamendi presidenti tagasi astuma.
Huvitav kas meie ALDE Kallased liituvad ka üleskutsega või on nad "lõhestatud".

 
At 02:13, Anonymous Anonüümne said...

ajakirjandus rahustav ja tasakaalukas?
Millest te räägite hr. Pullerits, muidugi rõõm et sellise tõdemuseni jõudnud. Senini ikka oli võidujooks uudistele ja allikatele.

Ajakirjandus toiminud risti vastupidiselt. Keeranud igal asjal vindi üle. Olgu selleks EKRE, oranzid rongid, kolatsioonide moodustamine, tselluloosi tehas, dopingu skandaal. Ajakirjandus kiljub et tema otsib tõde. Tegelikkuses teeb ta oma meedia müra tööd. Peab palju vaeva nägema et objetiivset infot saada-leida.

Huu

 
At 07:13, Anonymous Anonüümne said...

Täitsa tuleb nõustuda kamraad Huuga. Mees räägib kibedat tõde.

 
At 08:10, Anonymous Anonüümne said...

Pahv laksab kümppi täna. Seekord isegi ei leidnud ütegi punkti, milles temaga mittenõustuda.https://m.epl.delfi.ee/arvamus/article.php?id=85601855

 
At 09:30, Blogger AinK said...

Mulle rääkis täna ülikoolis üks kauane kolleeg, keskeas naisterahvas, et tema on pikki aastaid verd andnud ja seetõttu on ka alati mõõdetud tema hemoglobiini sisaldust. Olgu öeldud, et ta pole mingi sportlane ega vormi ajastaja. Ja ta ütles, et tema hemoglobiini näitaja on kõikunud iseeneslikult 12,4 ja 15,6 vahel. Kuulge, see on ju rohkem kui 20 protsenti!

Priit, palun ära räägi asjadest, millest sa mitte midagi ei tea. Iseeneslik kõikumine ja regulaarne 450 ml väljalaskmine! Tõesti iseeneslik? Pluss veel keskealise naisterahva füsioloogiline verekaotus. Numbrid tuleb panna taustsüsteemi, mitte neid isoleerituna vaadata. Keskealist naisdoonorit võrrelda noore meestippsportlasega?

 
At 09:38, Anonymous Anonüümne said...

Ain, aga kui on mõõdetud sellest samast väljavõetud verest, siis näiteks ka paar korda aastas seda tehes ei tohiks ju need väljavõtmised näitu mõjutada, sest vahepealse ajaga on organism vereloome jõudnud ammu taastada. Iseasi kui võtta näit järgmisel päeval pärast poole liitri loovutamist.
Või saan asjast valesti aru?

 
At 09:43, Anonymous Anonüümne said...

Selles valguses on Pahv ja Birgitta Ots üsna sarnased, huvitav, miks Pahv ei räägi 160 tuhandest reformierakonna valijast?

Trumpil tuleb 30 valet päevas, ehk mida rohkem seda suurem toetajaskond.
http://m.delfi.ee/article.php?id=84210113

EKRE-le peaks ka looma sellise eraldi faktikontrolli lehe.)))

 
At 09:55, Blogger Priit Pullerits said...

Mitte ainult EKRE-le, vaid teistele ka, 09:43.

Huu kordab lühisalt seda, mida ma juba eespool pikalt ja põhjalikult ütlesin.

Lp dr Kaare, mis ma öelda tahan, on see, et see hemoglobiini üle arutamine on samasugune hüsteeria ülespuhumine, nagu praegu poliitika teemadel. Kui hemoglobiin kõigub, siis kõigub, see ei näita ega kinnita mitte midagi, nagu on ka ajakirjandus korduvalt möönnud, aga ikka käib hüsteeria õhutamine, et see näitab justkui dopingu tarvitamist. Näitab tõesti või??? No palun siis mulle ka seletada ja tõestada, kuidas!

 
At 10:09, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake mehed kuidas meister paneb litaka. Ütleb vaikselt, ilma hüsteeriata kuidas asjad on ja kõigil suu lukus.

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Mehed. On aega EKRE kottimisele lisaks ka tõsist juttu rääkida. Sellest, et Frank elas majakeses, mida võib võrrelda oma suuruselt endise PM-i majaga. Oskab keegi seletada sellist tagasihoidlikust? Tundub, et meedia on haipinud üle 10 korra suuremaks igasuguste äärmuslaste mõjuvõimu maailmas.

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

10:10
Tartu meestele päeva vihje. Valvake Padret hoolega. Ne dai bohh üks või rohkem juuksekarva tema peas ...

 
At 11:25, Blogger AinK said...

9:38-le
Asi ongi selles, et me ei tea, kas suusatajatel ja ka sellel naisdoonoril on kõik need mõõtmised toimunud samades tingimustes. Doonori puhul siis aeg eelmisest vereloovutusest, aeg füsioloogilisest verekaotusest, vedelikutarbimine konkreetsel mõõtmispäeval jne.
Sportlaste verepassiga on natuke teised lood. Sellega olen ma nõus, et palja hemoglobiini ümber ei ole mõtet tantsida, aga seal vaadatakse ka retikulotsüütide hulka, arvutatakse välja off- skoor, ei võrrelda saadud tulemusi referentsväärtustega, vaid spetsiaalselt sinu eelmiste mõõtmistulemuste järgi välja arvutatud ainult sinu puhul kasutatava vahemikuga.
Panen kaks linki, kel huvi loeb ise lisaks

https://rua.ua.es/dspace/bitstream/10045/17807/6/jhse_Vol_VI_N_II_205-217.pdf
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1002/dta.406

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Komprat ka - Meelis Mäeots kirjutab, et Jüri Ratas käib iga nädal meediaväljaande peatoimetajaga "kohvil" https://www.facebook.com/meelis.maeots/posts/10214442192667825

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Asi siis üks kõik millisel Fan der Fuffedel Ratasele infot saata, kui seda nagunii süstemaatiliselt Toompea-välistest allikatest ammutamas käiakse?

 
At 12:41, Blogger Priit Pullerits said...

Kahekordne olümpiamedalimees Toomas Tõniste on ka sõna võtnud, et aitab hirmutamisest ja paanika külvamisest:

https://majandus24.postimees.ee/6545824/minister-toniste-lopetage-ekrega-hirmutamine

Varem öeldi kogu aeg, et EKRE hirmutab, EKRE hirmutab, aga nüüd on need teised, eeskätte Reformierakond, kes hirmutab, ja suur osa ajakirjandusest, kes seda hirmu tiražeerib ja külvab.

Veel üks asi, mis on ajakirjandusele viimasel ajal omaseks saanud, ja mis mu sissekandes esitatud kokkuvõttes jäi välja toomata - see on ajakirjanduses viljeldav pidev vastandamine. Selle üheks näiteks oli eilne, neljapäevane "Esimene stuudio", ja loomulikult on selle näiteks olnud kõik need "Kolmeraudse" valimiseelsed intervjuud. Pole siis ime, et rahva seas on nii palju vaenulikkust ja üksteise vihkamist, sest mida külvad, seda lõikad.

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Vastasseis on globalismus rahvusriiklus. Vihkamine ei tule mitte tv saadete pinnalt, vaid iga normaalne eestlane vihkab liberaste juba sünnist alates. Mitte ekre ei hirmuta, vaid rahvas kardab maailma migratsiooni. Igasugu kaukaasia ja sarmaatia konksninasid on siin oma maffiahaarmeid laiutamas. Kas vajame pakistani somaali maffiaid lisaks?

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

"Euroopa äärmusliberaalsete parteide alliansi ALDE Euroopa Parlamendi fraktsiooni esimehe kõneisik kinnitas Delfile: Vehofstadt kirjutas Jüri Ratasele Keskerakonna mures liikmete soovil"

Selge-selge, rahvas ei olegi tegelikult mures, ikkagi erakondade vaheline tellitud külvamine, täpselt nagu 12:41 siin kirja pandi

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

Padres peaks rahvast rahustama, et iseotsustamine pole mägede taga.

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Kas võib loota et Padre oma erikanaleid kasutades saab enda käsutusse Verhofstadi kirja? Või Ansipi kirja Putinile? Ammu pole saanud intrigeeriva politikaanluse teemal keskusteerida intelligentses keskkonnas.

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

ERR on valinud selgelt vasakradikaalse venemeelse poole, kutsudes sageli eestkõnelejateks toomid, kõlvartid jt vene kooli jms pooldajad. Kas me kujutaks ette, kui omal ajal oleks peavoolu inimesed olnu lõssenkod ja lebedevid. Ega vist.

 
At 18:45, Anonymous Anonüümne said...

Tee endale selgeks mis on vasakradikaalsus. Seda ei ole venelased ega isegi Kõlvart Toom mitte. Tulebki kutsuda, kuna nemad on rahva poolt valitud. Süü on Laaril ja Meril kes omal ajal Moskva tahtele paindusid. Nüüd limpsime tulemusi igavesti.
Eestis ei kehti eestlaste rahvuslikud huvid, kui sa seda varem pole märganud.

 
At 18:46, Anonymous Anonüümne said...

Lebedev muide oli peavoolu inimene lühikest aega.

 
At 18:58, Anonymous Sotside toetaja said...

No selle nädala uudiste põhjal tundub, et esialgu lähevad koalitsiooniläbirääkimised vägagi edukalt. Ülbikutest reffidel ei jää muud üle, kui nurgas istuda ja käppa imeda ning mõelda, kuidas nad oma võidu oma arrogantses enesekindluses (EKREga koostöö välistame!) ära pudistasid ja nüüd vähemalt seni vesise suu ja tühjade pihkudega on jäänud kõrvalt lolli näoga vahtima.
Järeldus? Iga ülbus saab karistatud, ja valusamalt, kui sa oma ülbusega teisi torkasid.

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

Hea meelega loeks litakat reffide suunas, aga Padre ei tee seda, tal on hea süda. Vanad sõbrasidemed ka, kuidas sa teed poistele haiget.

 
At 19:58, Anonymous Anonüümne said...

Toom veel näitab seda edukust.

 
At 20:06, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, eks neil ole kindlasti valus ja kibe olemine, 19:53 - võit oli ju käes, vormista ära, ja siis oled järsku üldse mängust väljas, vaatad, kuidas teised omavahel esikolmiku medalid ära jagavad. Kas alguses pakkusid tempoga üle?

 
At 20:15, Anonymous Anonüümne said...

Teeks ikkagi selgeks selle, et võitja on see, kellel on 50+ hääled. Valimiste voorus võitjat ei selgunud. Selgusid pretendendid. Reffidel läks lihtsalt toss ülerõhu klapi avanemise tõttu välja.

 
At 21:41, Anonymous Kägu, padu sots ja sallivuslane. said...

Reffid oleks pidanud omale elektrooniliselt veel rohkem hääli tekitama. Vahet ju pole. Keegi niikuinii ei usu, et nii ülekaalukas E valimiste võit ja seda eelkõige vanurite häälte arvelt ei ole üks suur bluff.

 
At 21:46, Anonymous Anonüümne said...

Vara veel parastada või rõõmustada, kuulake matsu jagavat Delfi tagatuba.

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

Rõõmustada pole siin midagi, sest Yana Toom olevat valmis tehinguks vanakuradi endaga!
Kipub tulema siukene luige , haugi ja vähi valitsus.

 
At 22:04, Blogger Priit Pullerits said...

Tulgu mis tuleb, aga seda euromeelset peenhäälestamist ja lömitamist on ka juba küll nähtud. Meeldis see teile või? Las nüüd teistsugune koosseis ka proovib seda asja.

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

Priit laksas naelapea pihta!

 
At 23:45, Anonymous Anonüümne said...

Poliitika poliitikaks. Kes neelab Jüri Ratase valetamise (et EKREga küll koalitsiooni ei tee) alla, nagu meie juht ja õpetaja Priit, kes jätab selle meelde ja tõmbab mehele edaspidi rasvase kriipsu peale. Kõigil on omad väärtushinnangud. Küll aga tahaks teada, kas padre on jätkuvalt seisukohal, et Alaver tuleks Eesti sporti tagasi tuua? Või tahaks ta selle kirjatüki eest koguni vabandada?

 
At 08:32, Anonymous Anonüümne said...

Et mis siis, et valetavad, aga las ikka proovivad riigijuhtimist, eks nii saab ka Alaver varsti noori juhendama nagu Kivirähk kirjutab.

 
At 08:52, Anonymous Anonüümne said...

Aga mida suusablogi tagatoas sepitsetakse?

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Loodame et Padre meid kursis hoiab ja teavitab, kui tagatuba mõne ilge valeinfo opiga taas lagedale tuleb.

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Tagatoas ollakse hetkel äraootaval seisukohal- enne valimisi lubas Helme homodega valitsuse teha. Varsti ehk saame siis näha, kes kapist välja tulema peab.

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Tagatuba teatab, et algas rattasõidu hooaeg. Eile 16 km 21+ km/h. Tehke järgi.

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et valitsemise nimel aetakse selline ümmargune mull kokku, et tulemused saavad olema ainult kosmeetilised iluvead, välja arvatud ventilaatorisse valatud paar koormat si..a.

 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

Klikkige Pulleritsu:
https://majandus24.postimees.ee/6545931/elupoline-toostusjuht-juri-kraft-eestlasi-ja-venelasi-kokku-panna-ei-saa?_ga=2.191231594.1934989927.1552733866-990757860.1552733861

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võikski siin ise off-the-record kommenteerida kas ta on impeeriumi truu sulane või salavaikne kommunist, kes teenib truult oma rahvast.

 
At 13:59, Anonymous MargusM said...

Vähegi asjalikumatel ratturitel kes läbi hooaja võistlevad on juba esimene 1k jalas ja mõtted kevadlaagril.
Praegu on paras hetk alustada neil kes TRR oma aasta tipphetkeks plaanivad :)

Poliitikast rääkides siis olen ühel meelel Priiduga et las IKE saab oma võimaluse. mulle isegi sobib praegune IKE kombo, oleks huvitav näha kas suudavad koos toimida ja palju siis eluliselt suunda muudetakse kui reaalsus kätte jõuab. Ekre pole kunagi meeldinud kuid huvitab nende suutlikkus koalitsioonis hakkama saada ja ehk mõnigi opositsioonifantaasia saab reality check-i.

 
At 14:18, Anonymous Anonüümne said...

Mis iganes. Reff peab ühiskonna radikaliseerumise vältimiseks vähemalt 2 tsüklit, parem aga 3, opositsioonis pead välja magama. Siis tuleb Kalev õue peale õnne tooma.

 
At 21:07, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, kas teile ei tundu, et Jüri Ratas on nende koalitsiooniläbirääkimiste käigus muutunud palju tugevama ja selgema ja jõulisema sõnaga meheks? Ei tea, kas see on sellest, et nüüd on senisest palju jõulisemad ja tugevama hoiakuga mehed tema kõrval, kelle kõrval ei ole vaja nii muneda ja ümarat mõttetut juttu veeretada, nagu sotside seltsis ja liiga palju oma Keskerakonna venelasi arvestades?

 
At 21:44, Anonymous Anonüümne said...

Jah tõesti, me võime siin spekuleerida seda ja teist, kuid ikkagi. Tõmbejooned jooksevad mitmel tasandil. Kui Yana ja Mihhail on vene tiiva esindajad, ehk autoriteedid kogu KEs, siis kui eesti konservatiivsusega väikest ungarit teeb peaks see sobima hästi ka Moskva seltsimeestele.

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult ei tea mitte keegi veel mis saama hakkab ja millega see avantüür lõppeb.

 
At 08:01, Anonymous Anonüümne said...

Enne kõmmutati Ratase juhtimisel rahva sekka suuri kahuripauke, nüüd aga tundub, et suund on võetud rahvaarmeele, ja tuld antakse igast kandist kui tabavalt.

 
At 09:46, Anonymous Anonüümne said...

Natuke veel dopingust. "Suud puhtaks" saates arutleti palju selle üle, kui mitu % dopingut paneb. Selge, et see on spordialati erinev. Laias laastus on petjaid ju sama palju nagu ühiskonnas vargaid. Näiteks kui lähed Tartu Maratonile, jätad suusad seina äärde, kui paljud osalejad need tuuri paneks? Ilmselt neid ikka on. Ilmselt sama palju oleks ka dopingu panijaid. Priit, kuidas kirjutatakse Tartu Maraton? Delfis ja ERRis on näteks segamini, Tartu maraton ja Tartu Maraton, kõik sõltub ajakirjanikust. Tartu Maraton on ju ürituse nimi, peaks suurega olema? keeleabi.eki.ee andmetel on väikesega. Tartu Linnamaraton on alati suurega, aga Tartu maraton siis väikesega? Miks ajakirjanikud kirjutavad nii nagu jumal juhatab? Tahaks tõde teada :)

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

Kui Ratas on õige mees, siis on ka Alaver ja teema ongi lõpuks maas.

Üks saab riiki edasi juhtida, teine suusatajaid treenida.

Ja mis meil lambakarjal siis üle jääb...

 
At 11:04, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen sama meelt et las Ratas juhib kaabude valitsuses ja Alaver treenib kaabude varjus ning Padre kamandab kogu värgendust. Saab eesti rahvas lõpuks rahu majja. Kaua võib?

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

Ilmselt tabab meid selle võimuliidu sünnil samasugune pikaajaline infoooefatsioon nagu USAs

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

11:23 tead mees mis sind tabab? Kotermann tuleb ja viib su minema.

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Juhtub hoopis see et kõik suusa- ja rattapeded heidavad firmahilbud kõrvale ja muretsevad kaabud.

 
At 12:49, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 09:46, vaat seda tõde oskan ma teile küll kirjutada, miks Tartu maraton on väikese m-ga. Sest tegemist on sündmuse üldnimetusega. On Tartu maraton, on Tallinna linnamaraton, on Pyeongchangi olümpiamängud, on Sotši taliolümpia jne - nagu on Priit Pulleritsu sünnipäev, mitte Sünnipäev. Ajakirjanduses on ainuõige kirjutada väikese m-ga. Kui on klubi nimetus, nt Klubi Tartu Maraton, siis klubi ametliku täisnime kirjutamisel on läbiv suurtäht. Selliseid asju küsige mult ikka, neid ma tean! Kuigi võib kirjutada ka klubi Tartu Maraton (ehk siis Tartu Maratoni nimega klubi).

Ja veel, 09:46, mul ei tuleks küll mõttessegi teise inimesi suuski seina äärest tuuri panna, isegi kui vahele jäämise tõenäosus oleks ümmargune null.

Muide, kas panite tähele, et viimases Jooksja ajakirjas, kus kaanel Regina Oja, on pikem lugu ka Karel Tammjärvest pealkirjaga "Karel Tammjärv lõhub barjääre iseendas"? Selle alapealkiri ütleb, et "...Tammjärv on teinud ettevalmistuses olulisi muudatusi, mis on võimaldanud tasapisi tippsuusatajatele lähemale rühkida". Näete, vihjed olid kirjas enne, kui midagi avalikuks tuli. Seal ütleb ka Anti Saarepuu, et vahel vajab Karel võistluseks käimatõmbamist. Huvitav seegi.

 
At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

See viimane on hea tekst. Kui Saarepuu oli K T isiklik treener, siis mida? Oli vä, mina ei tea. Aga kui oli, siis on värk ikka väga kahtlane. Mehed, mida te kardate?

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Küsiks veel kui lubatakse, kas Padre ja tema semud on oma garderoobi täiendanud? Kevadel on külmad tuuled. Võtab kõrvad ära. Ei maksa siit mingit althõlma vihjet otsida.

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Anti Saarepuu ütles ju Radaris selge sõnaga, et tema ei teagi, mis asi see veredoping üldse on. Siit võib nüüd teha vaid kaks järeldust- esimese versioonina pakuks, et tegu on lihtsalt eriti küünilise valetajaga või siis teises variandis on meil tegemist lihtsalt imbetsilliga.

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

Priit, aga sel juhul kui on Tartu maraton, mitte Tartu maraton, siis sa peaks heale sõbrale hr Kelgule sellest teada andma. Vaatan mina TM-i ametlikult koduleheküljelt ühte uudist: https://www.tartumaraton.ee/et/uudised/2019/02/17/

Kes ei viitsi linki avada, aga sel lingil avaneb pealkiri: Ela Tartu Maratonile kaasa ETV ja ERR-i spordiportaali vahendusel!

Priit, kas teed Kelgule valinoomituse ?

ERR-i spordiportaalis selline pealkiri: Tartu Maratoni osalejate arv oli mullusest tunduvalt suurem (https://sport.err.ee/911436/tartu-maratoni-osalejate-arv-oli-mullusest-tunduvalt-suurem) Lugege toda artiklit, seal on läbivalt suure tähega Tartu Maraton.

ERR-i spordiportaalis ka selline pealkiri: Tartu Maratoni rajameister: rajaga ei ole mingeid probleeme. Üldiselt ERR-is väikese tähega Tartu maraton. Tundub, et toimetaja Andres Nõmm kirjutab vaid suure tähega.

Delfi ajakirjanik Raul Ojassaar kirjutas näiteks sellise artikli: Tele- ja raadiohäälte Tartu Maraton. Jüri Muttika jäi üldse kõige viimaseks, aga kuidas läks teistel?
(http://sport.delfi.ee/news/liikumine/rahvasport/tele-ja-raadiohaalte-tartu-maraton-juri-muttika-jai-uldse-koige-viimaseks-aga-kuidas-laks-teistel?id=85358133)

Keegi tundmatu on Delfis pannud sellise pealkirja: Statistikapomm: Tartu Maratoni osalejate arv oli mullusest tunduvalt suurem.

Postimehes oli selline artikkel: Järelvaadatav: Tartu Maratoni võitja selgus grupifinišis, eestlane kaheksas. Mingis muus Postimehe artiklis oli jälle selline pealkiri: Tartu maratonil saadud vigastus surus Jürgen Ligi valimiskampaania haripunktis haiglasse

Õhtulehes oli selline artikkel: HEA UUDIS! Tartu Maraton toimub sulailmade kiuste täies mahus.

Järgmine Õhtulehe artikkel ajab vabsee segadusse: GALERII | Suusapidu Lõuna-Eestis: Tartu maratoni võit läks Soome, parim eestlane esikümne lõpus (pealkirjas väike täht ja järgnevas lõigus suur täht).

Hoolimata viimase nädala soojakraadidest, sõideti täna legendaarne suusapidu Tartu Maraton klassikalisel Otepää-Elva 63-kilomeetrisel rajal. Ja muide, väga kiirel rajal!

Priit, äkki oled kehva tööd teinud ajakirjandustudengite harimisega? Mina kui lihtne lugeja olen täiesti segaduses. ERR, kirjutab kord nii, kord naa, Delfi kirjutab kord nii, kord naa, PM kirjutab kord nii, kord naa, Õhtuleht kirjutab kord nii, kord naa. TM-i ametlikul leheküljel on suurte tähtedega.

Võib-olla olen ma loll, aga ma ei saa midagi aru. Olen mina loll või on ajakirjanikud lollid? Kui ajakirjanikud on lollid. Kas isand Priit siis teadis, et probbleem nii suur on. Tartu maraton on siiski ju pühaüritus eestlaste jaoks. Selle ürituse kirjapilti võiks siiski ju teada.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Eelmise postituse esimeses lauses pidi olema nii: Priit, aga sel juhul kui on Tartu maraton, mitte Tartu Maraton....

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

Kurat suured narratiivid on toimumas, teie arutate mingit kohalikku kelguvõistlust, mille soomlane võitis.
Väike Eesti astub suurte sammudega maailmasse. Eestlased solvavad juute. Homme loeme gardianist ja Washington Postist. Kindlasti tulevad välismaalt Padret interfjueerima. Hooooo!

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

Padre peaks teesklema kohalikku ja vastama "Jaa nitšegoo ne znaaju".

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

"Märt Roosna: miks Jüri Ratas võib petta, aga Mati Alaver ei tohi? Ehk kuidas Eesti vabariigi peaminister otsustas dopingut tarvitada."

Hea lugu, samas nagu kõik lepivad uue normaalsusega ja pole see petmine mingi patt ka.

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Merel pannakse pihku ja sadamas kainaisi. No mis pettus see nüüd on. Kalameeste ametlikud Kaid aga hoiavad aknal meremeheasendajatele vihjeid, et kas petis on eemal või kodus. See nii tavaline asi. Kas koolis õpetatakse veel, et kõik peavad süütuks jääma. Ma käisin teadmiste lisa hankimas siis kui koolis õpetati, et milli ilma petmise ja valetamiseta ei ole võimalik koguda. See ongi normaalne. Imbetsiilidelt võetakse kalanäoga raha ära. Kinni pannakse need, kes vahele jäävad mingile paragrahvile. Paragrahvide vahel aga on suured augud kust saab läbi ujuda kui hää säädusetundja käepärast on.

 
At 17:02, Anonymous Anonüümne said...

16:15 tark mees

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Õige vastus on et me kõik oleme süüdi ja patused. Solvamises, dopingus, rahapesus ja teistes. Vaid Padre on veidi ausam ja moraalsem. Sellest ka tema autoriteet suusarahva seas.

 
At 17:21, Anonymous Anonüümne said...

Petta saab see, kes kõige vähem petab!!! Pole vahele jäänud, pole varas või ikkagi on?

 
At 17:40, Anonymous Anonüümne said...

Kui Padre õhtul koju tuleb tõmbab ta teile kõigile kaabu pähe.

 
At 17:40, Anonymous Sotside toetaja said...

Üks jäle liikumine on lahti läinud, nimega Kõigi Eesti, kus näiteks Lauri Liiv kuulutab, et Eesti on koht, kus leidub koht kõigile, ükskõik mis rassist või rahvusest. No kuulge, see on ju paduvasakliberaalne avatud uste ja immigratsioonisõbralik liikumine! Kurat, mehed, meie, spordimehed, sellist kultuuriinimeste sitta küll ei saa siia riiki lubada. Teeme neile raiskadele äraandjatele säru!

 
At 17:44, Anonymous Anonüümne said...

Kurat, see on õige üleskutse! Kulturnikutele silmus kaela!

 
At 17:51, Anonymous Anonüümne said...

Mõistame hukka, kas te olete siin ikka kõik hukka mõistnud.

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

Nägin seda kõigi eestit. Puhas uuskommarite inseneerlus.

The Social Strategy for Western Political Collapse :
https://m.youtube.com/watch?v=yJOR_ZmJkv8&t=348s

 
At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

The social engineering policies of the liberal technical class have strategically denationalized the institutions of Western nations with the sole purpose of disempowering ethnic Europeans, and in particular, the European male, in both the social and political spheres. As these cultural modifiers continue to evolve into an increasingly implacable machinery, the threat of an utter eradication of Europeans and their cultures becomes ever more real.

 
At 18:22, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, raisk! Aeg on barrikaadidele tõusta!

The Emasculation of White Male Identity :
https://m.youtube.com/watch?v=P3WGRcB5VkM&t=18s

 
At 19:27, Anonymous Sotside toetaja said...

Mu meelest tuleb hakata tasapisi valmistuma otsustavaks võitluseks. Me näeme, et vasakpoolsed liberaalid ja muud destruktivistid on asunud pärast Trumpi, EKRE ja muude parempoolsete ja rahvuslike jõudude edu vahendeid valimata mustama kõiki, keda nad vaenlasena veidigi näevad. Varsti läheb madinaks, seda meil eriti pärast seda, kui hr Ratas saab oma kolmikkolaitsiooni kokku, ja siis tuleb olla valmis juba tõsisteks arvete klaarimiseks. Eesti saatus sõltub meist, mehed, sest vasakpoolseid äraandjaid on meie ümber liigagi palju. Aga kui me oleme julged ja otsustavad ega löö põnnama nende retoorikast, siis on võit meie! Võit on meie kätes. Ja sellepärast, et see on juba meie jätes, vastaspool nii kõvasti kiunubki.

 
At 20:17, Anonymous Anonüümne said...

Sotside toetaja selline tubli eestimeelne mees. Nüüd pole muud kui oodata et tuleks Padre ja paneks punkti. Loodetavasti manitseb ta mehi stardiärevust kammitsema.

 
At 21:09, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et eesti inimesed ei tea mis asi on maraton. Maraton on jooksudistants 42,195km. Ja igasuguseid pikki suusasõite ei tohiks nimetada maratonideks, nagu meil Estoloppeti suusasõite nimetatakse, vaid suusamaratonideks või suusasõitudeks nagu mujal maailmas kombeks on.
Klubi Tartu Maraton nimetas siin mõni aasta tagasi 23km jooksu Jooksumaratoniks ja üldsuse surve tõttu seda nüüd muudeti. Sama võiks teha ka 63 km Otepää-Elva suusasõiduga.

 
At 21:11, Anonymous Anonüümne said...

Kas Padre on ratta tuult murdma ajanud?

 
At 21:53, Anonymous Anonüümne said...

Padre võib olla ka bolševike koosolekul. Me ei tea. GPS on pime.

 
At 00:00, Anonymous Anonüümne said...

Padre ajab Eesti Asja, selles pole kahtust. Küll on aga kuhugi kadunud 15(!) Faluni MK-le üles antud sportlast- kuus asterlast, seitse kasahhi ja kaks eesti sitakotti. Ega keegi neid kusagil näinud pole?

 
At 07:00, Anonymous Anonüümne said...

Kes on eesti inimesed, vene inimesed, saksa inimesed jne? Kas pole julgust öelda eestlased, venenased, või solvab sedasi öeldu kedagi. Venelased on Venemaal venelased, aga Eestis eesti inimesed, enne öeldi muulased.

 
At 07:47, Anonymous Anonüümne said...

Oleneb kellega Padre seda eesti asja ajab.

 

Postita kommentaar

<< Esileht