teisipäev, märts 12, 2019

Pullerits: Suusatamise elav õppetund enne Alaveri kallale asumist

Emotsioonid on liiga lõkkele puhutud. Nii poliitikas, kus Keskerakond on tegemas Reformierakonna elu hirmus kibedaks, kui spordis, täpsemini suusatamises, kus Mati Alaver on võetud liiga valusate pihtide vahele, ehkki seni teadaolevalt ei teinud ta muud, kui vahendas ja jagas kontakte, mida meie ajakirjanduses teeme iga päev, et õigete inimesteni jõuda. Selles ei näe küll midagi kriminaalset. Järjekordne ülepingutamine ja jõudemonstratsioon?

Sellisel ajal tuleb võtta rahulikult. Mitte miski ei aita paremini külma närvi säilitada, kui panna suusad alla ja minna suusatama. Seda enam, et praegune ilm soosib seda. Täna, teisipäeva hommikupoolikul läbisin Tartus Tähtvere spordipargis ja dendropargis 1:16.30-ga 21,4 km, mis teeb keskmiseks kiiruseks 16,7 km/h. Vahepeal lõi kampa ka Tartu Ülikooli kehalise kasvatuse ja spordididaktika osakonna talispordialade õpetaja Allar Kivil, kelle võtsin endale tempomeistriks ja tehnikaguruks. Teie õnneks saate teiegi tema tehnikatunnile kaasa elada – jäädvustasin selle tema kannul sõites kaameraga ning küsisin luba, kas võin selle ka teistele vaatamiseks üles panna. Ta oli nõus. Nii et siin see on. Nautige!

Täna õhtul kella kaheksa ajal aga ärge magage maha «Radari» saadet Mati Alaverist. Saates räägivad Kanal 2-e pressiteate andmeil tema pooldajad, tulihingelised vastased ning inimesed, kelle tervis on väidetavalt tema töö tõttu igaveseks rikutud.

«Ta on tootnud meile ühe olümpiavõitja ja 300 last kasti tootnud. Viimase 30-40 aasta jooksul on tema kätte viidud 300-400 last ja ta on need ära käkerdanud,» ütleb näiteks Pavo Raudsepp.

Saade püüab tuua valgust küsimusse, mis on see, mis on Alaveri nii kaua Eesti suusatamise tipus hoidnud ja inimesi silmi kinni pigistama pannud isegi siis, kui faktid ja info must valgel vastu vaatavad ja doping on päevakorras olnud juba aastaid?

Endine suusakoondise peatreener Jaanus Teppan ütleb: «See on selline söögiahel. Paljude jaoks oli lihtsalt, kartsid kaotada mingeid finantse ja lootsid saada oma õpilasele paremat kohta ja nii see ongi.»

Aga see kõik on ikkagi puhas spekuleerimine, sest ega Alaveri sisse näe nagunii keegi. Kindel on ainult see, mida näete mu tänases lumivärskes videos.

Foto 1: Mati Alaver headel päevadel. Foto autor: Toomas Huik, Postimees/Scanpix
Foto 2: Pavo Raudsepp «Radari» saates. Foto: Kanal 2
Foto 3: Karel Tammjärv ja Algo Kärp vastamas «Radari» ajakirjaniku Piia Osula küsimustele. Foto: Kanal 2
Foto 4: Anti Saarepuu vastamas «Radari» ajakirjaniku Piia Osula küsimustele. Foto: Kanal 2

58 Kommentaarid:

At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Müts maha Pavo ees. Jah, tal on õigus.
Kui ta avaks pisut enamat. Sest asi pole vaid Alaveris.
Pole vaid suusatamises.
Et saada suureks rahvaks, peab saama inimesi usaldada.
Vaid ausaid/ausameelseid inimesi saab usaldada.
Kes on korra noorena petuteel käinud, läheb kogu elu mööda libedat nõlva.

Igaüks on teise võimaluse teeninud. Kuid nagu üks Eesti tuntumaid treenereid oma emakeeles ikka lausus: "pervõi raz ne pederast. vtoroi raz kak pervõi raz".

 
At 16:38, Blogger Priit Pullerits said...

Tallinnas on asi väga pingeline ja kriitiline, kell kuus algab järgmine läbirääkimiste voor. Enne seda helistas ühe jõu tähtis ja positsioonikas esindaja ning küsis, mis positsioon mul on, et nende seljatagune oleks kindlam, et mingit valusat üllatuslitakat ei tuleks, ja küsis, kas ehk tuge saaks, meenutades, et enne valimisi olin ma tema väitel kirjutanud kaks olulist asja, nii et tema sõnul Eesti poliitiline maa värises. Inimesed tahavad selgust ja kindlust, et mis tulla võib siitpoolt, enne kui nad seal teevad nii või teisiti. Tark teguviis neilt.

 
At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

Mida see tänane materdamine enam annab, laske Mati ära pinsile ja asi vask, milleks selle agoonia pikendamine enam ,nagunii oleme nüüd pikaks ajaks mudaliigas millest meil polegi võibolla enam jõudu välja rabeleda. Soomega paralleeli vedamine, et võibolla 10 aasta pärast , see ei päde . Sama asi ka poliitikas. Poleks meil olnud Matit polek meil ka mitte midagi ette näidata - fakt mida ei saa olematuks enam teha. Need kes midagi muud väidavad ei adu sellest valdkonnast midagi või ei taha tunnistada , et teisiti polegi enam võimalik.

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

to 16:54
Aga mis meil siis nii väga on ette näidata?
Piinlik pettus?

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

Kas tõesti arvab ajakirjanik, et tegemist on usaldusväärse allikaga?https://virumaateataja.postimees.ee/2888743/pavo-raudsepp-raagib-dopingust-vaid-nelja-tuhande-euro-eest Sporditeemade kajastamisel peaks olema meediamajas väljaanneteülene komisjon, mis ikka viskab pilgu peale. Paljut need teised peale Padre või Reinapi spordist miskit teavad? Tuhkagi!

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

loen Youtubes video kirjeldust, et filmitud on kiivrile kinnitatud kaameraga. Õige! Kui keskealised tädikesed või väikelapsed hakkavad taas "suusaraevu" pp peal harrastama ja talle kukkumisi korraldama, jääb vähemalt pea terveks.

 
At 18:11, Anonymous Anonüümne said...

Kas Tolik ja Karlovitš tegid koostööd või käisid lihtsalt samadel keemia-biloogiaolümpiaadidel?

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...


Aga kuidas ühendada Bernadski Venemaalt toodud ampullid ja TÜ teadlaste labor ja töö? Kas laboris vääristati algmaterjali või töötati välja vaid doseerimise režiim? Mis saladustvsiin saab olla?

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin videot ja head muljet Tähtvere park ei jäta. Kuskil põllu peal, tuul puhub, tõuse laskumisi minimaalselt, rada lühike. Ei paista olevat hea suusatamise koht.

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

Piinlik pettus jah kui rääkida praegusest seisust. Aga olge siis nii kõvad mehed ja tõestage taganjärgi Andruse ja Jaagu medalid tühisteks ja Mati osalus sealjuures nulliks. Kui vastus on eitav siis pole siin piinlikku midagi.

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

Mida pekki!? Alaveri saade sai poole pealt eetrikeelu. Sõnavabadus missugune. Sulaselge demonstratsioon demokraatia näilikusest Eestis.

 
At 22:09, Blogger Priit Pullerits said...

Mis jama see nüüd Radariga oli??!

Ags HV Seeder andis ETVs Kuusele väga hea intervjuu. Selge ja loogiline jutt. Selline mees võiks valitsusjuhiks saada.

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Radaris 0% uut infot.

 
At 23:06, Anonymous Anonüümne said...

Eddy Merckx andis neli positiivset dopinguproovi.Sellel aastal algab Tour de France Belgiast, et tähistada Cannibali võite. Aga meie tambime oma vähesed kangelased mutta. Palju õnne meile.

 
At 23:54, Anonymous Anonüümne said...

hr. Priit Pullerits, küsin uuesti - kuivõrd kallutatud või pärsitud on suusatajate dopinguloo käsitlemine Postimehe toimetuses, kui on teada-tuntud tõsiasi, et sporditoimetust juhib inimene, kes on olnud üks andunuimaid Mati poolehoidjad. Kui mitte öelda, et lausa Matipoiss.

 
At 00:19, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin järelvaatamisest, mitte otse. Lihtsalt unustasin ära, sest et teema ei ole sellises vormis enam aktuaalne. Sellega ka täiesti nõus, et Radar oli faktiliselt täielik puhas null. Kas Kaljuveeril lastakse Eesti Meedias edasi vegeteerida või on temaga kõik? Ajakirjanikuna seni mitte mingit tulemust selles teemas?

 
At 00:59, Anonymous Anonüümne said...

Mul on fanaatikutele küsimus. Mida see "helendamine" veredopingu puhul täpsemalt tähendab? Videos 34:45 kuni 35:40. Vereproov antakse kohe pärast finišit? Mis kasu on vere välja laskmisel pärast võistlust?

https://tv.postimees.ee/6534208/radari-erisaade-dopinguskandaalist-vaata-postimehest-ka-saatest-valja-jaanud-loiku?_ga=2.168524257.1919640675.1552393119-1482981332.1552393116

Kas ma saan õigesti aru, et nad võitsid vere välja, panid selle võistluse ajaks tagasi, peale võistlust võtsid välja kuniks järgmise võistluseni?

Alati kui vormi ajastamisest räägiti, siis ma tagantjärgi mõtlen, et veredopingut kasutati just selleks kindlaks võistluseks. Seda saab teha mõne korra vb kaks hooajal. Organismil on vaja aega välja võetud vere taastootmiseks. Kliinikum.ee lehel on kirjas, et soovitatavalt 60 päeva. Enne vere välja võtmist on vaja treenida kõrgemäestikus, mis sunnib organismi tootma rohkem punaliblesid jne. Siis see punaliblede rohke veri pannakse tagasi just tippvõistluseks. Kas ma olen valesti aru saanud? Armstrong Lie filmi ning The Secret Race raamatu põhjal jäi selline arusaam.

 
At 08:15, Blogger Priit Pullerits said...

Midagi pole öelda, aga Jüri Ratasel on õigus, mis puudutab kriitikat igasuguste reinraudade ja teiste vaenuõhutajate suhtes:

«Ütlesime välja selle, et Eesti taunib resoluutselt rahvuste vahelise vaenu ilminguid, antisemitismi ning ühiskonda lõhestavat retoorikat,» sõnas Keskerakonna juht.​

 
At 08:25, Anonymous Anonüümne said...

08:15 aga väga pehmelt öeldud. Kui Raud nimetab eestlasi natsideks, siis kogu vastus sellele on /taunime ühiskonda lõhestavat retoorikat/.
Pullisitt!

 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits! Ammu pole teravat poliitilist seisukohavõttu kuulda olnud. Ei siin ega suure Postimehe veergudel. Ega sotsid ometi urgusse ei poe?

 
At 12:26, Blogger Priit Pullerits said...

Ma tean, nii on, eelmine; eile tuli isegi valitsuse suunalt selline küsimus, et millal jälle litaka annan.

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

Ootame hinge värinal. Kõike paremat soovides Eesti ja Liivi maa inimesed.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Järjekordne demagoogiline võrdlus "vahendas ja jagas ju kõigest kontakti", tõestamaks justkui Mati Karlovitši teo eetilisust (mis sest, et kurikuulus dopinguarst..), jätab ikka tõelise aimduse blogipidaja katsetamisaldi käitumismustri kohta. Kus tõde polegi enam tähtis, olulisem hoopis omaenese, vahest kellegi autoriteedi, teinekord ka pisut kummaliselt vastukäivate väärtushinnangute edastamine. Võrreldes 2011 aasta postitustega ikka magedavõitu käsitlus küll.. Või pole seda väljendusvabadust enam?

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Kes vana asja.... Kas senjöör Ligi ennustus läks täide 3.3 finaaliringis? Tark mees nägi selle hullumaja ette mida vaid närused populistid on suutelised korraldama?

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

PP, kas JL küsis?

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

13:45 Tõde on tähtis, aga tõde pole alati must-valge.

 
At 16:18, Anonymous Anonüümne said...

Tõde tihti valus.

 
At 16:30, Anonymous Anonüümne said...

Üli valus. Aga doktor Pullerits oskab kirjutada nii et, noh, ei ole nii väga valus.

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

Doktor Pullerits oskab kirjutada nii et hundid terved ja lambad jooksus. Juba aastast 1992.

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

Idaalade komissaar Verhofstadt ja tema orjad Eestist on tööle rakendatud.

 
At 19:34, Blogger Andrus said...

Priit, kui lugu kirjutad, siis soovitan püstitada küsimuse, et kas selline mees nagu Ratas üldse sobiks peaministriks. Võrreldes Seedriga pole tema suust küll ühelegi küsimusele selget ja konkreetset vastust saanud. Keerutab nagu tuulispask. Hea näide on viimane AK otseintervjuu Kuusega, piinlik. Muidu tore mees aga peaministriks ei sobi. Ansip võiks koju tulla.

 
At 20:55, Blogger Priit Pullerits said...

Loen:
Euroopa Parlamendi ALDE fraktsiooni juht Guy Verhofstadt saatis teisipäeval Eesti peaministrile ja Keskerakonna esimehele Jüri Ratasele e-kirja, milles kutsus üles loobuma plaanist moodustada valitsuskoalitsioon, kuhu kuulub Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE).
Ja ütlen otse, eesti keeles, et ei jääks kaksipidi arvamust:
mine persse, Verhofstadt, mis sa õige endale lubad - sekkuda teise riigi siseasjadesse! Kes sa selline, rsk, üldse oled, et võtad õiguse meie peaministrile midagi ütlema, talle soovitama ja temalt nõudma tulla.
Õnneks ütles sedasama tollele europolitrukile ka peaminister Ratas:
«Ma arvan, et Brüssel ei peaks nüüd ette kirjutama Eestile, missugune on meie uus koalitsioon,» sõnas ta.

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

Uskumatu oravate krõbin käib meedias. Täielik müra. Null infot ja ainult emotsioon. See aga pole üldse oluline. Kui kolmikliit keski osalusel kokku pannakse ja neile jääb ka valitsusjuhi kabinet, siis panen see aasta vähemalt korra ratta omale alla ja kui vähegi võimalust on teen kloostri taga metsas rahvaga suve lõpus ühe tiiru. Ratta tehniliste viperuste korral lükkan vajadusel selle oma kõrval lõpujooneni.

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

Väga jõuline kutse Verhofstadtile. Jääb vaid küsida, et kas ka Priit on sättumuses mehi eelistama hakanud?

 
At 21:27, Anonymous Anonüümne said...

Kärmas tegi täna jälle haltuurat, jättes Pordilt küsimata, miks Mae verenäidud täna nii palju kõiguvad.
Kas Mae, kes töötab Tehvandi spordikeskuses kasutab täna dopingut?

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

Pohmakaga läheb ka veri paksuks. Kahjuks väheneb lisaks vereplasma hulk ja nõnda võidu ei sõida. Saunas käimise kõrvalnäht on enne õlle manustamist vere paksenemine. Neid põhjuseid ei pea Pordi käest küsimagi. Miks Mae närvis oli? Loogilised küsimused, kõrgharidusega inimene peaks suutma neile rahulikult vastata. "Rahu, ainult rahu," ütles Karlsson. Seda raamatut on vast ka Jaak lugenud.

 
At 22:31, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Braavo Priit! Ratasel on siiski rohkem mune , kui arvasime. tundub et mees on selja sirgu ajanud ja aru saanud, et see Brüsseli meelne homopoliitika ei vii kuhugi

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Rattal võib mune olla, aga mitte vene tiiva ohjamiseks, kes varsti sellele pullile piduri peale paneb.

 
At 06:45, Anonymous Anonüümne said...

Paradoksaalsel kombel võidavad pikas perspektiivis praegusest protsessist Refid, sest keski nõrgenemine võo sootuks pooldumine on vesi nende veskile.
kah priit

 
At 06:57, Anonymous Anonüümne said...

Priit, miks sa nii närvi lähed?
Verhofstadt saatis kirja ja kutsus üles... no mis siis?
Kas seda SOOVITUST ka järgitakse, on juba Eesti asi. Tuletan meelde, Eesti valitsus ning Riigikogu on samuti teinud üleskutseid teistele riikidele ja valitsustele.
Üldjuhul ainult nõrgad lähevad kohe närvi, tugevad rahulikult mõtlevad nõuannete üle ja kui sobib, siis valivad sealt endale midagi.

PS. Kas sa Priit lähed sama vihaseks ka siis, kui Teppan , Kunts ehk keegi teine mingeid soovitusi jagab või lähed kohe leili ja saadad "eesti keeles perse"?

 
At 07:07, Anonymous Anonüümne said...

Ei olegi kaua aega möödas, kui 2007 aastal sõimasid pronkvärdja tegelased eestlasi fašistideks jms. Nüüd on osad nende esindajad peavoolu tegelased ja
igati lugupeetavad inimesed. Bolshevistliku loosungi osaliseks on aga endiselt eestlased ja seda meie peavoolu mahitamisel ja heakskiidul.

 
At 07:35, Anonymous Anonüümne said...

Kas EKRE sõimas pronksööl fašistideks? Siin paistab, et oravad tõmblevad agoonias. Ega see inimlik ei ole. Samas aidata ka ei ole paslik.

 
At 10:51, Blogger Priit Pullerits said...

06;57, mitte närvi ei lähe ma, vaid vihaseks sain. Kas teate ka, mis mees see Verhofstadt õige on? See on ju rahvusriikide vastane tegelane, jubedate vaadetega föderalist.

 
At 11:04, Blogger Priit Pullerits said...

Ja siin on veel üks isehakanud tont-teab-kes, kes arvab, et võib tulla meie õue peale meile õpetama kuidas me elama peame. Ajakirjandus on nii ideologiseerituks ja verejanuliseks muutunud, et paha hakkab:
https://www.dw.com/en/martin-helme-on-conflict-zone/av-47897193

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Mae laulis välja, et kasutas tänaseks keelatud veenisisest ainete manustamise taastumise meetodit. Nüüd jääb tüviküsimus, et kui vanalt peab noorsportlane hakkama proovima erinevaid lubatud aineid? Lapsevanemate tüvimure on aga, et kas noorte võistlustel ei peaks olema oluliselt karmimad antidopingu reeglid, et koolipõlves ei peaks oma tervist erinevate seni lubatud taastumist ja sooritust parendavate ainetega sandistama ning liigselt eksperimenteerima. Spordikoolid võiks omaalgatuslikult avaldada listi ainetest, mis ei ole dopingud, kuid mille kasutamine treeningu perioodidel ja võistluste ajal ei ole nende asutuses lubatud. Lapsevanemana olen kuulnud heade noorsportlaste suu kaudu levivaid siiraid imestusi, kui konkurent nendega puhtalt ilma aineteta võistleb. Ütleme nii, et seni, kuni riik maksab pearahasid või sporditoetusi, siis sellised laste ja noorsportlaste survestamised ole tolereeritavad. Või noh. Ütleme nii, et sellistest ainetest tuleb selgelt kommunikeerida kõiki spordiga tegelevaid noori, koos kõrvalnähtude hoiatustega nagu on suitsukapakkidel. See, et laps õhinaga läheb hobitrenni ja satub manipuleerimiste tulemusel ainete rüppe, ei ole normaalne. Sellised kaasnevad probleemid tuleb rääkida välja spordi funktsionäride poolt. Ajalehtedes ja elektroonilises meedias peab alati olema spordiuudiste juures selge rasvane viide, et sportlased kasutavad sooritust parandavaid aineid, mis mõjuvad kahjustavalt nende tervisele.

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Mister Pullerits, do ya see the big picture? Asi pole üksiku reporteri verejanus, vaid suures, maailmapaueri voolamises. Näiteks Vilja Kiisler oleks mõne saksa rahvuslasega täpselt samasuguse interfjuu teinud.

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Härra Verhofstadt tunneb lihtsalt muret üleüldise turvalisuse pärast. On ju teaduslikult tõestatud, et EKRE võimule tulekule järgneb massiline telefonivarguste laine. See pole ju kellelegi hea.

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

12:33 on konservatiivne rahvuslik eestlane. Telefonivargused toovad kaasa ju mitu head asja. Esiteks kaovad paljudel ebavajalikud kontaktid. Teiseks suureneb telefonimüüjate käive , asendusseadmete müügi tõttu. Kolmandaks saab vanast saastast lahti, mida ei raatsi ära vahetada. Ja neljandaks hakkavad inimesed innukamalt oma seadmeid kindlustama varguste vastu ja andmeid säilitama kadumise vastu. Kõik sellised positiivsed tegevused, mis toovad ainult kasu. Ma arvan, et kui riigilt näiteks ID kaardi juurvõti pihta panna, siis võetakse kasutusele kah uuema põlvkonna, isegi kvantarvutite kindlad lahendused.

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge Pullerits, mida te seal ajakirjanikele õpetate, et nad nii analüüsivõimetud on ja kogu kambaga Refromierakonna paanikaõhutamisega kaasa jooksevad?

Fakt on see, et Reformierakonna valitsemise ajaga on Eestis elu väga ebavõrdseks muutunud, millest on ka tulnud palju protestihääli EKREle. Kui täna, tänaste võimalustega parlamendis, teha valitsus selliselt ,et EKRE välja jätta, siis võib väga kindel olla, et kui mitte 4 siis 8 aasta pärast on nad valitsuses kas üksi või tugevama koalitsioonipartnerina ja vot see oleks ohtlik.
Selle pärast võiks iga strateegiliselt, terve riigi heaolu silmas pidades mõelda suutev kodanik eelistada nende tänast ja Keskerakonna poolset kontrollitud valitsusse toomist.

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Õige, tänane populistide ja ekrelaste märatsemine meedias, tänaval ja isegi siinsamas hr Pulleritsu blogis on paljuski Reformierakonna vedelvorstluse tulemus. Küsige oma hea kamraadi hr Ligi käest, et mis ja millal läks lörri? Miks lasti riik ja rahvas lõhki rebida? Varandus laiali tassida?

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Ikkagi see talvine telefonikõne Tallinnasse? Kas Jürgen nägi ette populistide võitu ja sellega kaasnevat skandaali ning poetas infot Pulleritsule? Praegu peavad mõlemad mehed peenikest naeru.

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh, Padre, et Sa ei pea DW ajakirjaniku intervjuud Helmega heaks. Kahjuks on ühismmeediakanalites Sinu nooremad kolleegid DW ajakirjaniku labasest stiilist niivõrd sillas, et varsti tekib neil tahtmine muuta Postimees Edasiks. Sinu intervjuud on tundunud alati väga tasakaalukad ja neutraalsed isegi padupunaste lumehelbekeste hulka kuuluvate persoonidega. Kuid milles seisneb nooremate kolleegide probleem? Kas neil on kõik Sinult õpitu ühest kõrvast sisse ja teisest välja läinud? Miks ei püsi koolis saadud Padre õpetused toimetuse keskkonnas?

 
At 15:50, Anonymous Anonüümne said...

Helmed võiksid edaspidi intervjuusid anda ainult Katrin Lustile. Üks väheseid noorema generatsiooni ajakirjanike, kes teab milline tõeline kvaliteetajakirjandus välja näeb.

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

Postimees pole ammu enam Edasi, vaid võitlev uusmarksismuse nwo-globalismuse häälekandja. Juba aastaid ei saa Postimeest punastama lugeda. Kord eravestluses Padrega soovitasin tal oma rahvuskonservatiivne leht luua. Tuleme alguses sõpradega appi paneme õla alla. Teeme Postimehele 100:0 igast positsioonist. Aga Padrel on hea süda. Ei suuda ta vanale leivaisale njet ütelda.

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Nii see on. Padre head ja lahket südant kasutavad paljud ära. Siinse blogi provokaatorid, dolbajoobid, ekreiidid, nahlebnikud, kintsukaapijad, kristlased, keid ja kõik teised.

 
At 16:16, Anonymous Anonüümne said...

Padre peaks kevadpuhastuse tegema. Nahlebnikud nahker, keidele tuupi ja teistele ka.

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

15:50
Katrin Lust on vaid saatejuht.

 
At 01:09, Blogger Kaur said...

Kivi sõitu on kena vaadata küll. Videos on ta alates 9:50.

 

Postita kommentaar

<< Esileht