reede, juuli 19, 2024

Pullerits: Eesti Olümpiakomitee peab kiiresti kõva protestihäält tegema!

Olin kogu aeg kahtlustanud, et ROK ei suuda või ei taha Vene sportlaste tausta põhjalikult uurida. Nüüd on selgunud, et need kartused polnud kahjuks asjatud.

MTÜ Global Rights Compliance on teinud ära põhjaliku töö, mida pidanuks tegema ROK, ning sealt ilmnes, et Pariisi olümpial on saanud osalemiseks loa Venemaalt kümme ja Valgevenest seitse sportlast, kes on pooldanud sõda Ukrainas või on seotud agressorriigi relvajõududega. Reutersi andmetel omab sellekohast infot ka ROK, kuid pole midagi ette võtnud.

Nüüd peaks Eesti Olümpiakomitee, kui ta tahab olla tegus ja mõjus ühendus, võtma kiiresti kontakti teiste Euroopa riikide olümpiakomiteedega ning kutsuma ühiselt esitama ROKile arupärimise ja läkitama selle ka rahvusvahelisele ajakirjandusele – et ROK ei saaks arupärimist eirata –, miks on olümpiale lubatud sportlased, kes on avalikult väljendanud toetust Venemaa sõjale Ukraina vastu.

Kui ma oleksin EOK president, teeksin seda kindlasti kohe ja kiiresti, või oleksin EOK peasekretär, siis korraldaksin selle ühise arupärimise algatamise jalamaid. Kas Urmas Sõõrumaa ja Siim Sukles teevad selle ära? Või valivad nad alalhoidliku ärme-kõiguta-paati positsiooni?

Foto 1: Turvatöötajad juhatavad inimesi Pariisis reedel, 19, juulil Eiffel torni turvatsoonist eemale. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 2: Prantsuse politsei julgestamas Pariisis Champs-Élysées tänavat reedel, 19. juulil. Foto autor: AFP/Scanpix

32 Kommentaarid:

At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

Need kaks on ammu valinud meist-ei-sõltu-midagi positsiooni. Kiiremas korras tuleb need mehed spordi juhtimisest mujale suunata.

 
At 18:30, Anonymous Anonüümne said...

Urmas on kõpsti kenasti pildil ja võtab sõna kui mõni meie sportlane peaks medali võitma, nagu viimati Euroopa meistri Ermi puhul. Muidu vait nagu kult rukkis, ilmselt tegeleb pimedas toas lingami massaažiga vms vaimselt kirgastava tegevusega. Mingitest miskoovia ja belarussia putinistidest on tal muidugi sügavalt savi.

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Ammu aeg Pullerits pangu suures mängus uus seis lauale. See oleks hirmus, ise Putin tõmbuks kaameks.

 
At 14:45, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits pangu šahh ja matt ära pole mõtet ellitada.

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

Me kõik tõmbuksime kaameks. Õnneks Pullerits halastab meile.

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Tore kui vanamehed kapist välja tulevad ja sõbrad toetust avaldavad. Süda läheb soojaks. Aitüma postimees

https://sport.postimees.ee/8062910/vormelitahed-avaldasid-kapist-valja-tulnud-schumacherile-toetust?

 
At 17:56, Anonymous Anonüümne said...

Kui ma oleksin EOK president, teeksin seda kindlasti kohe ja kiiresti, või oleksin EOK peasekretär, siis korraldaksin selle ühise arupärimise algatamise jalamaid -- aga Sa, Priit, ei ole. Seega mõttetu kõvatamine taaskord...
btw, blogis laiamisele lisaks ka EOK arvamust uurisid?

 
At 20:22, Blogger Priit Pullerits said...

EOK arvamust sel teemal pole kuskil kuulda ega näha. Palun siis näidata seda!

 
At 23:52, Anonymous Anonüümne said...

Rakettväelased on tegijad.

 
At 16:51, Anonymous Anonüümne said...

Lp. Priit Pullerits -- seni oled oma kontaktide ja allikatega siin kiidelnud -- raske uskuda, et Sul Urmas Sõõrumaa või teiste EOK täitevkomiteesse kuuluvate isikute kontakte ei ole, et neilt otse küsida....
Oleks ju tore teada ka härrade Teigamäe, Levandi, Pevkuri, Saare, Kõlvarti, Pordi jt. arvamust sel teemal. Täiesti tõsiselt.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

EOKi seisukoht peaks ilma PP torkimiseta kajama üle Eesti Kuid mida pole, seda pole. Arvata, et EOK aparatšikud tasa ja targu liitlastega midagi toimetavad - no ei usu. Miks väärtusseisukohta varjata?! Lödipüksid varjavad.

 
At 21:19, Anonymous Anonüümne said...

Kõlvart on spordimees. Peaks Priiduga hea klapp olema aga arvan et Kõlvart kardab Soonetsit ja peidab ennast kaugemale

 
At 21:55, Anonymous Anonüümne said...

Miša keerab Soonetsi rulli. Pullerits peab Kägu kaasa võtma Tallinna kohtumisele.

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

Mis te ootate eestlaste boikotti või, naljahambad? Eoklt tuleb tavaline pugemine nagu ikka. Tahad NATO vihmavaru, siis ei otsi tüli vabaduse ripatsitega, lihtne. Kui käitud nii nagu Laari esimene valitsus siis oled varsti mõmmiku rüpes või käpa all.

 
At 23:27, Anonymous Anonüümne said...

Ei Eesti sportlane boikoti. Elutöö minevat kaotsi, kui olümpial agressorriigi esindajaga mõõtu ei saa võtta ja ta kätt tunnustuseks ei suru.

 
At 09:53, Blogger Priit Pullerits said...

No mida kuradit! Et mina pean hakkama EOK tegelasi taga ajama, et uurida, mida nemad arvavad?! (Nagu tahab 16:51.) Ei pea. See on praegu selline olukord, kus iga südametunnistusega inimene peaks iseenesest reageerima (seda märgib ka 16:56), nagu reageerisin mina. Samamoodi peaks reageerima EOK, mitte ootama seda, kuni ajakirjandus asub asja torkima, et siis pika venitamise peale mingi lahja asi öelda. Ise tuleb neil seal EOKs asjade arenguid jälgida, ise seisukoht võtta, tegutsema asuda ning sellest kõigest ka avalikkust teavitada. EOK on nii oluline organisatsioon, eriti praegu, vahetult enne olümpia algust, et ei peaks vajama välist survestamist ning mingit nurumist, et öelge nüüd, härrased, mida te ette võtate...

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, võhmamees Ligi sai rahandusministriks! Kas saame riigi rahaasjad korda? Kas toetame?
Käis Pulleritsuga samas koolis, see on ju positiivne?

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

Vaevalt Pullerits Ligiga sõbrustab. Tema ikka Kolumbia ülikooli mees. Pikalt pikalt üle.

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

Kõva sõna on see, et kingsepp-röövel Rumcajsi välimusega Leto Svet sai taristuministriks. Eesti on kõigi võimaluste maa!

 
At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

On jah kõigi võimaluste maa. Kui Soomes võib saada müüjaplikast peaminister, siis Eestis võib lollpeast saada siseminister, nii resümeeris Soome kirjanik vana kaabu pröökamist Ratta rahvuskonservatiivse valitsuse aegu.

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

Ahh jälle Tartu vaim ministriks. See küll häid mõtteid ei tekita. No mine tea, inimene õpib. Panustama ei julge hakata. Asi mis on pekkis ei kipu kuidagi paranema.

 
At 18:45, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus rahva seast. Milline on Padre roll olümpiamängude ajal? Kas olete kuskil nn olümpiastuudios raadios või teles? Kas teile on eraldatud lehes ruumi spordikommentaariks? Kirjutate peatüki olümpiaraamatusse? Või olete koos kogukonnaga sõltumatu vaatleja ja kritiseerija?

 
At 21:17, Blogger Priit Pullerits said...

Viimane variant on õige!
Olümpia ajal on plaan olla puhkusel, puhkus on kinnitatud.
Seetõttu ka telesse ja raadiosse esinema ei lähe.
Kommentaare ka lehte ei kirjuta.
Olümpiaraamatusse ei kirjuta.
Nii et ainus lootus minult midagi kuulda on... siin! Palju õnne, olete õiges, kõige sõltumatumas ja kriitiliselt jõulisemas kohas.

 
At 23:25, Anonymous Anonüümne said...

See oli alles pauk. Ah, et kohe puhkama olümpiale, mõnel ikka veab.

 
At 14:46, Blogger Priit Pullerits said...

Mis veab!? Ise valin, millal ja kus.

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

Härrad vaatavadki olümpiat kümblustunnis.

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Kümblustünnis olümpia vaatamine on ikka eriti mõttetu. Ei saa kümmelda ega ei suuda korralikult ka keskenduda vaadatavale hüplevale pildile mis seguneb reklaami lupsudega. Sedasi võib teha ainult instapostituse peibutusfoto.

 
At 15:25, Anonymous Anonüümne said...

Padre 5G leping väga kasumliku sidepakkujaga ei pane mingit pilti hüppama. Pealegi tünnis tulevad head mõtted, kuidas asju kajastada. Mul on tunne, et blogist (insta on nõrkadele) hakkab tulema asju...

 
At 15:39, Anonymous Anonüümne said...

No jah, head mõtted, ilmselt on ka koalitsioonileppes tünni tehtud selle lugejatele. Ma väga tünnile ei panustaks, see ei ole pikas perspektiivis jätkusuutlik. Tuleb ikka SKP-d tõsta või vähemalt tünnigi. Ainult siis on lootust helgemale tulevikule. Omaette asi on, et kas me väärime helget elu. Juba piisavalt seda nauditud, võib-olla kuluks nüüd üks väga roheline spartalik elukorraldus ära.

 
At 16:01, Anonymous Anonüümne said...

Kui rahaasjad on juba lappama läinud, siis on raske ree peale tagasi saada. Tulebki tünn tünni järel. PP intekas Hanssoniga enne ärateenitud puhkust paneb asja konteksti.

 
At 16:52, Blogger Priit Pullerits said...

Kui kedagi rünnatakse totaalselt (või kui midagi fännatakse totaalselt, nagu jalgpalli), tekib mul alati huvi teada saada, kas see, kui kisakoor on suur, tähendab automaatselt, et tal on kõiges ka õigus. Minu meelest on hea ajakirjanduse tunnus see, et alati tuleb vaadata ka asju/rünnakuid/fännamisi teisest küljest, nagu näiteks siin:

https://www.postimees.ee/8064320/ardo-hansson-kaja-kallasele-on-liiga-tehtud

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi oskab juhatada head rattamehaanikut kes remondib nõuka aegseid rattaid Tallinnas? Vaja üks 80-ndate Turist jalgratas sõidukorda seada.

 

Postita kommentaar

<< Esileht