reede, juuli 12, 2024

Pullerits: Kurat küll, kas jalgpallihaiged tulevad juba ükskord pilvedest maa peale?

Hämmastaval kombel tegid nii mitmedki, nende hulgas Õhtulehe jalgpallipooldajast peatoimetaja Martin Šmutov näo, et ei saanud aru, mida ma oma viimase jalgpallikriitilise kirjutisega öelda tahtsin. Hämmastav, sest see oli ju suurte tähtedega pealkirjas esile toodud: oh õudust, kui Eesti pääseks ime läbi jalgpalli EM-turniirile.

Kõik, mis öelda tahtsin, on kokkuvõetav ühe lühikese lausega, nii et olgu taipamatutele veel kord korratud: Eesti jalgpalli tase on nii vilets, et see ei küüni kuidagi tasemeni, mida näitavad EMil mängivad meeskonnad, kelle hulka jõudmisest paljud unistavad, sh nt Eesti järjepidevamaid jalgpallipropagandiste Indrek Schwede. Ja pole ka märke, et see tase paraneks.

Pigem läheb asi ainult hullemaks. Ma ei vaadanud hiljutist FC Flora mängu Sloveenia meeskonna vastu (piltidel), aga juba selle esimese poolaja keskel helistas mulle suur spordihuvilisest kolleeg, kes ei üritanudki oma tundeid varjata. Just oli ilmunud minu kirjutis Eesti jalgpalli põhjendamatutest, kuid see-eest üleelusuuruses ambitsioonidest, mistap sai kolleeg irvitada: juba kümnendaks minutiks oli Flora 0:2 taga. Helistamise ajaks võinuks seis olla juba 0:3, kui vastaste mängija poleks põrutanud penaltit latti.

Lõpuks kaotas FC Flora, Eesti jalgpallikoondise farmklubi, kodumängu 0:5. Ja see oli alles turniiri esimene (sic!) eelring (sic!). Tõsiste vastasteni jõudmiseks tulnuks mitu sammu edasi astuda.

Kahjurõõm ja parastamine ei ole ilus, möönan ja tunnistan, aga arvestades, kuidas kohalikud jalgpallifanaatikud on püüdnud mu jalgpallikriitilistele arvamusavaldustele vastulööke anda, tahaks kuulda, mis on neil nüüd öelda. Asjatu lootus muidugi. Midagi ei ole neil öelda. Nad võivad muidugi ümarat juttu veeretada, nagu FC Flora peatreener Norbert Hurt pärast kaotust, et tasemevahe ei ole tegelikult nii suur, aga mulle, nagu teate, meeldivad faktid. Ja need on tollest mängust sellised: pealelöögid poolajaks 3-15, lõpuks 5-29, sh raami 1-16, ja nurgalöögid 0:8.

Kus maailmas elavad inimesed, kes unistavad ja loodavad, et sellise taseme pealt murrab Eesti EM-finaalturniirile?! Ja neil ei ole ka võimalust öelda, et ega Eesti oma klubid näita Eesti jalgpalli taset, sest parimad mängivad kõik välismaal. Ei mängi ju!

FC Flora kordusmäng toimub uuel nädalal Sloveenias. Kaotuse korral läheb Flora Konverentsiliiga teises ringis vastamisi San Marino klubi Virtusega. Vaat seal on Eesti jalgpalli tegelik tase. Kusjuures EM-finaalturniirile valjuhäälne kaasaelamine, nt ETV jalgpallistuudios, ei aita seda taset kuidagi tõsta. Küll annab EM suurepärase võimaluse suunata jalgpallifookus sinna, kust Eesti jalgpalli lootusetu seis välja ei paista.

Fotod: 10 juulil mängis FC Flora A. Le Coq Arenal UEFA Meistrite Liiga esimese eelringi avamängus Sloveenia meistri NK Celje vastu ja kaotas 0:5. Fotode autor: Madis Veltman, Postimees/Scanpix

50 Kommentaarid:

At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame Eesti klubijalgpalli positiivsemat poolt. Eile võitis Paide Walesi klubi Bala Towni 2:1 võõrsil. Paide eest lõid värava Abdoulie Ceesay ja Predrag Medic?! Paide. Levadia võitis Leedus Šiauliai 2:0. Värava lõi Richie Musaba ja Felipe Felicio?! Taolistes mansades on pinutäis nõrku välismaalasi, sest Pohlaku püramiidsüsteem loob veel nõrgemaid koduvillaseid mängijad. NB! Konverentsiliiga on nõrgim Uefa sari.
Uudiseid: Nõmme United (sic!) tugevdab oma meeskonda Ousman Ceesay (Gambia) ja Itaalia ründaja Facundo Martin Stefanazziga!?

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Korvpalliga sama lugu, klubidesse tuuakse ameerika aafriklasi, koondise treener soomest. Kurat mängijad tooge Lätist kui kodus ei ole ja koondise treener Leedust või Serbiast. Läti ja leedu on 3x3 kossus mansaga olümpial. Eesti ei saa kolme poissi kokku kes palli põrgataga oskaks. Kurat varsti peab Jaak Mae kossu föderatsiooni presidendiks panema. Lööb selle korruptsiooni pesa puhtaks. Või Pulleritsu.

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Serbiast??? Nalja teed.

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

Siin ju räägiti turundusest ja häädest palkadest sitavõitu meeskondades. Küsimus on - kus tuhandetel eesti lastel see väljund on, keda jalkaklubid ja -trennid endale hõivavad. Mingites kohalikes rahva- ja õlleliigades koos persse kukkunud vanade platnoilike mängijatega nagu Elvis Brauer ja teised? Arendav?

 
At 17:36, Anonymous Anonüümne said...

Aga miks mitte ? Balkani slaavid on kõvad kossu ja jalkat mängima. Serblane paneb meie memmepojad jooksma, soomlasega olid suured lootused aga jalga lasi.

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

Vaata milline lohe on Jokic, eelmise aasta NBA MVP. Ta ei viitsind üldse mängida aga siis tuli Serbia treener ja ütles, davai Jokic hop hop. Ja Jokic hüppas

 
At 18:03, Anonymous Anonüümne said...

Pole mõtet pikalt muneda pange Jaak Mae kossu föderatsiooni presidendiks. Pullerits saatke Serbiasse ja enne tagasi ei tule kui koos kurja treeneriga, sellise puuma näoga.

 
At 20:44, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits 13.06 postituse kommentaarides:
Suur tänu, 09:22 ja 12:26, et avasite jalgpallistuudiote analüüsimise osakonna. Ma jalgpalli ei vaata, seega jääb siin loota teistele, et nad head ja vead välja toovad. 09:22 analüüs on igatahes väga usutav ja tummine, hästi põhjendatud. Loodan, et siin leidub veel teisigi, kes suudavad talle sekundeerida. Kuskil mujal ju jalgpalli EMi ülekannete kohta kriitikat ei tule. Veel kord: ma ise seda tegema ei hakka, sest ei hakka oma aega jalgpallile kulutama, seetõttu siin sõna teistele!
Vaatame fakte -- sellest ajast peale on Priidult jalkateemalisi kommentaare tulnud kui Vändrast saelaudu. Hea mees, kes lubab -- loll kes usub...

 
At 21:48, Anonymous Anonüümne said...

No mis tolku on pianistidest? Neil peavad olema pikad käed ja sõrmed, et tippu rühkida. Lapsena aga keegi ei tea kehaliste parameetrite lõplikke väärtusi. Ilma klaveritundideta on lihtsam täiskasvanuna teenida pikkade näppudega teate ise kuidas ja vaevalt arvutisse teksti toksimisel doremist mingit tolku on.

 
At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

Korvpall on saatanast. Kammivabrikus tehakse see Tiksi poolt puust ja punaseks. Seega jääb ainult vutt.

 
At 23:50, Anonymous Anonüümne said...

16:50
Korvpalliga on ikka hetkel vähemalt täiskasvanute koondises lood kõvasti paremad. Järjekordne EM finaalturniir on täiesti reaalne, hetkel valikturniiril alagrupis 2 võitu 0 kaotust, viimati panime teatavasti Leedu kotti. Ja koondise põhimehed mängivad tugevates Euroopa kõrgliigades, paar meest USAs, üks eestlane jõudis veerandsajandise pausi järel isegi NBA-s väljakule. Kuidagi on suudetud luua toimiv süsteem, erinevalt jalkast, kus käib 33 aastat üks mudas tammumine koos pidevate lubadustega, et kohe-kohe hakkab tulema, oodake veel mõni aasta.

 
At 00:54, Anonymous Anonüümne said...

👍

 
At 04:46, Anonymous Anonüümne said...

Spetsialist Andri Kiige ennustas et Kriisast ja Kotsarist saavad staarid ja Toijala viib Eesti Euroopa tugevaks. Ei ole Kriisat ei ole Kotsarit ei ole Toijalat enam kuskil. Leedu sai kaotust lubada sest neil edasipääs kindel. Eestil 2 võiduga ei ole. Eesti pole grammigi edasi läinud, viimased 20 aastat käib jutt et vaata kui hästi U16 poisid mängivad kasvavad suureks ja hakkame panema. Ei hakanud. Neid "kuldseid põlvkondi" päris mitu kes ammu pensile läinud.

 
At 04:54, Anonymous Anonüümne said...

Eestlased olid koos lätlaste leedukatega alati NSVL koondises. NSVL oli kõva sats. Hokiriik soome õpetas oma neegrid ja moslemid korvi mängima. Koondise tasemel pole Eesti Soomet võitnud viimased 8 aastat? Või rohkem? Ilmar Kullami legacy on maha joodud. Miks?

 
At 07:32, Anonymous Anonüümne said...

Siis küsitakse Pulleritsu käest et miks meil pole ühtki võistkonda mis häbi ei teeks. Pullerits ei ole süüdi.

 
At 09:06, Anonymous Anonüümne said...

Ott Järvela oma piinlikus artiklis väidab, et jalgpall ühendab Euroopa ühtseks rõõmupeoks. Huvitav, miks siis jalgpallisõbrad üksteisele enne, peale ja mängu ajal peksa annavad, vilistavad teise riigi hümni mängimise ajal? Miks mängijad pillivad kaotuse ja ebaõnnestunud soorituse järel kui plikad? Miks raskelt relvastatud märulipolitseinikud hoiavad idioodiks joonud rahvahulki teineteisest pisargaasi ja kumminuiaga teineteisest eemal? Mis Euroopa ühtsust Järvela siin näeb, millise jalgpallikultuuri üle uhkust tunneb? Uefa trahvib koondisi, fänne jt miljonite eurode eest vägivaldse, seksistliku, rassistliku, natsliku käitumise eest. Keda tahab Järvela õlletopsiga pähe saamise eest kiita? Mõistuse kaotanud ajakirjanikku, kes aitab tobedusel ja naeruväärsusel vohada?

https://sport.postimees.ee/8058302/miks-allub-euroopa-jalgpalli-diktaadile

 
At 09:25, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ei ole süüdi aga vastutab. Jaak Mae ka. Jalgpall on tiblade käes korvpall on juudi ärikate käes, Kaido Kaaberma ütles et jossitage ise kui tahate. Eesti rahval on tühjad pihud ja keegi ei vastuta.

 
At 12:17, Blogger Priit Pullerits said...

Väga head küsimused, 09:06. Näitate nendega, et need, kes kummardavad jalgpalli, elavad pead pidi pilvedes.

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpall on globalistide integratsiooni projekt. Näeme reklaame ja iga päev kuidas õpetatakse Euroopa valgetele et rassism on paha ja kõik on võrdsed ümber palli. Reklaam no to racism on kellele suunatud? Ega ometi neegustele? Jah briti sadamatöölisi ja sellist väheharitud rahvast peab veidi kantseldama aga ikka. Kuulake mis Pullerits ja tema targad sõbrad räägivad

 
At 13:23, Anonymous Anonüümne said...

04:46
Ära aja möla. Mismoodi oli Leedul edasipääs kindel, kui mängiti alles alagrupi teist mängu?

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, olete nagu üks mu sugulane kunagi, kes pani teleka kinni ja ütles et seda jama me ei vaata, mingi meelelahutussaade tuli parajasti. Toas oli mitmeid külalisi ja omainimesi ka. Kõigil oli piinlik. Muidugi tehti telekas uuesti lahti kui peremees oli oma tuppa läinud. Samuti tahate otsustada mida teised tohivad vaadata ja mida mitte. Te teete oma jalgpalli vihkamisega end naeruväärseks.

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits ei vihka jalgpalli vaid ta on nagu hea isa lastele teeb selgeks et nokut näppida pole mõtet niikuinii jääb longu. Eestis oleks rohkem kuulsaid vehklejad jalgrattureid tennisiste ja maletajaid šahmatiste kui lõpetataks raha ja energia musta auku (jalgpalli) kütmine. Usjok? Vaata Raijo Piiroja, temas läks kaduma triatloni maailmameister,

 
At 14:51, Anonymous Anonüümne said...

Aga mida hr Pullerits siis soovitab teha "kahjuliku" jalgpalli leviku piiramiseks? Seame mingid riiklikud piirangud mitu jalgpalliklubi tohib meil olla ja mitu last seal treenida tohib või siis keelame lihtlabaselt jalgpalli mängimise Eestis üldse ära, mis oleks ilmselt pretsedent kogu ilmas ?

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits annab varsti meile õppetunni.

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

😄👍

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

14:04 mis te käite külas tv-d vaatamas või, mis hea telekas peremehel on kaa? Päris mõnsa, perenaine tassib sakuskat lauale ja siis vaadatakse sünnipäevalapse aseme kossu või klaveriko tserti. Unistuste külalised, milline pidu!

 
At 08:06, Anonymous Anonüümne said...

14:51 puupea ei saa aru. Keegi ei keela jalgpalli Eestis, see on lihtne mäng mida saab mängida ebatasasel põllul, paned mütsi maha postiks ja läheb. Asi on selles et Eesti ei peaks osalema rahvusvahelistel võistlustel kus tuleb 0:7 litakas kõigilt vaid sanmarinoga saab 1:1. Eesti üle naerdakse. Miks me ei osale kriketis? Sest Indialt ja Inglismaalt tuleb 60:0. Varsti on korvpalliga sama lugu.

 
At 09:10, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, me oleme oma jalgpalli tasemelt Euroopa mõttetute riikide hulgas, keegi ei võta meid tõsiselt. Ainus küsimus teistele on, kui suurelt nad meid võidavad. Kui me pole jalgpallis naerualused, oleme peksukotid, ja see on jalgpalli ja jalgpallurite kuritegu Eesti vastu.

 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpalli kuriteod meie kalli kodumaa ja armsate kaasmaalaste vastu on kirjeldamatud.
Kaua suudame veel kannatada enne kui jalgpalliväljakute muru lõpuks üles küntakse, sinna kartul külvatakse, jalkapallid pooleks lõigatakse ja neist nahksed mütsid tehakse ning jalgpallurid ümberõpetatakse laadatoladeks, kes käivad mööda maad ringi ja esinevad suvistel väljanäitustel ning talvistel koosviibimistel.
Arvan, et see aeg ei ole enam kaugel. Veel mõned kaotused ja viimasedki jalgpallihaiged saavad ravitud ning meeleparanduse teele suunatud.
Kiidetud olgu Pullerits, kes oma vaimujõud rakendab ja on selle raske töö leheveergudel ette võtnud. Küll saame veel näha kuidas esihull oma lambanahkse vesti seljast rebib, porri paiskab ja meie kõigi käest andeks palub.

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu käest peame ka andeks paluma.

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

Ma kord tahtsin andeks paluda kui ette koperdama jäin aga Pullerits ütles sitakott ja tuhises tohutu tempoga mööda.

 
At 18:30, Anonymous Anonüümne said...

Ära siis ole sitakott. Õpi suusatama nagu õige eesti mees, dolbajoob

 
At 19:21, Anonymous Anonüümne said...

Jah, sitakotid peavad vabandama. Erandiks on siin muidugi meie futbolistid, kes küll regulaarselt Eesti mainet täis situvad, aga vabandada ei mõtlegi, jääb veel õigust ülegi.

 
At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

No kurat kogu aeg. Pall ei seisa putsa küljes nagu liimitult aga jääb õigust ülegi. Vaata Fernando Torres Uibarreta triblab nagu õlitatud kala läbi kaitse aga kummardab ja palub fännidelt andeks kui mööda lööb. Nii peab olema.

 
At 19:55, Anonymous Anonüümne said...

Triblama peab õppima noorelt. Nagu Fernando Manuel Nabarreta, Huracan Montevideo FC pallivõlur. Pärast ainult koperdad.

 
At 20:08, Anonymous Anonüümne said...

FC Dorpat United pallivõlur Fernando Pullerits küll ainult koperdab.

 
At 21:37, Anonymous Anonüümne said...

Fernando Pullerits peaks pensile minema pole viimasel ajal ühtki kolli löönud ainult vabandab et mätas oli ees ja küljetuul puhus.

 
At 00:08, Anonymous Anonüümne said...

See pull on nüüd läbi. Taas normaalne elu mõneks ajaks.

 
At 00:41, Anonymous Anonüümne said...

👍👍👍

 
At 01:04, Anonymous Anonüümne said...

Palun väga, Fernandodel pole jälle vaja vabandada, erinevalt 58 aastat koju tulijatest.

 
At 07:19, Anonymous Anonüümne said...

Kohtunik vilistas valesti.

 
At 08:44, Anonymous Anonüümne said...

Palju õnne kõigile. Eraldi tahaks õnnitleda Fernando Pulleritsu ja Fernando Soonetsit. Soovime edu töös ja puhkusel.

 
At 09:40, Anonymous Anonüümne said...

Harry Tiisler ja Jude Süvari, pea püsti, kojutulemise ootus ei kustu!

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

Jah ühinen. Mõlemad härrad Pullerits ja Soonets minu head sõbrad on. Tartu ilus linn on. Eesti vennad head futbolistid on.
Austusega, Fernando Alejandro Ibarreta

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Fernando Alejandro nahker ot sjuda. Eesti maa vene futbolistid kõige paremad on. Pavel Ibaretšikov, austusega

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

Rahvusvaheline värk ma vaatan.
Kalle Ibaoja austusega

 
At 15:43, Anonymous Anonüümne said...

Palju õnne meistritele.
Doktor Ibasalu, neuroloogia kliinikum

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Härra doktor Ibasalu võiks diagnoosi panna.

 
At 17:43, Anonymous Anonüümne said...

Hr Kägu, kas te olete kuuldel?
Kuidas teile Euroopa ühtsuse triumf ehk jalka EM meeldis? Milline riik turniiril mängis kõige paremat slaavi vutti?
Viimane küsimus, milliselt kanalilt finaali vaatasite, kas ETV-lt või TV3-st, palun põhjendage.

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

Euroopa ühtsuse triumf oli mage muidugi. Enne mängu panid mingi etenduse neeger juhatas koori ja sünteka mehed tirisid poppi. Jeesus kristus

 

Postita kommentaar

<< Esileht