esmaspäev, september 14, 2009

Pullerits: Kuidas tõsta enne rattamaratoni mahtu?

Just siis, kui tuhanded hüppavad Jõulumäel rattasadulasse ja rohkem kui kümme tuhat trambib pealinnas asfalti, on mõistlik massidest irduda ja säilitada oma mina. Psühhooside ja kampaaniatega kaasaminek ei ole kunagi kellelegi head toonud. Sest see, mis sobib Caspar Austale või Tiidrek Nurmele, sobib vaevalt et tavaharrastajale.

Sellegipoolest kujunes nädalavahetus raskeks. Laupäeva õhtuks olid kõik luud ja liigesed nii väsinud ja ausalt öeldes andsid pühapäeva hommikulgi veel tunda. Isegi öösel andis keha märku, et eelmisel päeval sai pingutatud. Sai küll. Tervelt kaheksa tundi, ehkki väga madala pulsiga.

Aga pühapäeval oli kavas nädalavahetuse tsükli teine pool. Kuid pisut väiksemas mahus. Kokku umbes viis tundi.

Sellegipoolest, kui õhtupoolikul koju jõudsin, istusin veel ratta selga ning tegin lihaskonna taastamiseks veerandsada kilomeetrit maanteel, keskmise kiirusega pisut alla 27 km/h. Vihma juba tibutas ning onkoarst Ain Kaare, väga pikkade kestusalade harrastaja, hüüdis oma autoga mööda sõites, et ma ei külmetaks. Aga kuidas sa ikka külmetad, kui keha on sõites soe?

Nüüd, kui rattamaratonini on jäänud vähem kui kuus päeva, kas leidub siin mõni nupukas ja läbinägelik, kes oskab ära arvata, mil viisil ma nädalavahetusel endale maratonieelset koormust andsin? Vihjeks: mõelge loovalt, mitte nii nagu massid!
******Õhtutaevas Elva ja Rõngu vahel. 21. juuli 2009 kell 21.10. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Caspar Austa aasta tagasi Elion Cupi sarja Rakvere etapi võitjana. Foto autor: Arvet Mägi, Virumaa Teataja / Scanpix
Foto 2: Kas keegi oskab ära arvata, kus asub Eestis see rattasõbralikkust kuulutav liiklusmärk? Foto autor: Priit Pullerits

21 Kommentaarid:

At 10:44, Anonymous Anonüümne said...

teeme otsa lahti - ehk oli kartulivõtt.

 
At 11:59, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, ei olnud kartulivõtt. Kuigi kujutan ette, et see töö annaks samasuguse kõva paugu, nagu kirjeldasin.

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Kanuu või siis kajakimatk

P.

 
At 12:11, Blogger Madis said...

Parajalt suur hulk rahvast käis näiteks Looduse Omnibussiga Naissaarel matkamas. Enamus jala, meie punt ratastega. Ja 6 tundi tegid päris hästi keha väsinuks.

Priit käis rabas vms. Muud moodi keha nii läbi ei võeta. Värske õhk jms võtab linnamehe päris läbi :-D

 
At 12:46, Blogger Priit Pullerits said...

Ei ole veel pihta pandud, ehkki mõeldakse päris õiges suunas.

Aga ärge unustage Biker Friendly (foto!) sildi asukohta välja peilimast, eriti Madis, andmetöötleja!

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

Järgmine kord võiksid sa Priit endale kaasaegsema GPS kordinaate salvestava fotoka muretseda, siis pole vaja meil googledada. Vastus: Hiiumaa, kui täpsemat vastust tahad, siis Kõpu kandis.

 
At 13:39, Anonymous Anonüümne said...

ja kui ma ei eksi, siis Sa Priit ööbisid toolkord Villamaa puhkekülas ;)

 
At 13:43, Blogger Priit Pullerits said...

Braavo-braavo, tõepoolest, Biker Friendly sildi leidsin Hiiumaal Kõpu kandis. Kõpu külast küll kaugel, aga Kõpu poolsaare idapoolse otsa keskel, Luidjast paar-kolm kilomeetrit lõunasse.

Aga Villamaa puhkekülas pole ma küll kunagi ööbinud. Olen ööbinud nn lambavillas (nimetav: villa, mitte vill), aga see on täiesti mitteametlik majutuskoht ja seda ärge küll hakake kusagilt otsima.

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

See silt on Villamaa puhkeküla sissesõidu ees. Ja kogu inf oli sinu pildile kirjutatud.

PS. Ma pole seal kunagi käind ega seda silti näinud.

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

aga miks on Su "selle nädalavahetuse" pilt tehtud 26. juunil?

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

Nuh, võttis sõnatuks? Ära karda, muretsemiseks pole põhjust. Ma pole miski selgeltnägija ega ei tööta ka kapo heaks. Seletame, siis pildihäkkimise valemi ka lahti neile kes teemale pihta ei saanud.

I Priit tõstatas küsimuse, mille ta oli oskuslikult pildi allkirja sisse ära peitnud.

II See pani minu unised ajurakud sumisema, et mida värki, see ei ole ju Scanpixi foto, järelikult vastus ei olegi mustvalgelt pildi sees kirjas.

III Võtsin appi guugli ja sain tünga. Ainuke vihje tuli sealt, et tegu on miski turistide peibutusmärgiga, mida kasutavad majutus ja toitlustusäriga tegelejad.

IV Nii pöördusime tagasi pildi juurde. Salvestasime originaali kõvakettale ja vaatasime hiirega hooverdades selle pildi parameetreid. Näeme, et foto tehtud ju 26.06.09 E-410-ga mis on ju Priidu aparaat. Seega vaatame kus ta käis siit blogist. Ja johhaidi eelmises blogikandes on ju samast ajaperioodist pilt Hiiumaalt.

V Nipp on nüüd selge, tuleb vaadata Priidu Hiiumaa promopilete (ei tea kas varsti tuleb müügile uus raamat Hiiumaa fotodega, sest ega Priit niisama ei klõpsi nagu me Ameerika turnee piltidest järeldame). 26. 06 tuuritab Priit Kõpu poolsaare randades. Järelikult kasutades triviaalset loogilist mõtlemist saame, et kuna juba vara hommikul hakkas Priit Kõpus klõpsima, siis sealtkandist tulebki selle pildi asukohta otsida.

VI Kuidas saada teada selle pildi asukoht Kõpu poolsaarel? Simpel vaatame uuesti pilti. Näeme, et päike särab ja jätab puudest maha varjud. Varjud wow! Nüüd vaatame, mis kell see pilt on tehtud. Kasutame jälle hiirega hooverdamist üle pildi nime minu kõvakettal. Näeme, et foto on klõpsitud 9.33. Nii. Loodusinimestena teame,et Eestis paistab päike 9.33 idast. Nii. Näeme, et pilt on ju sellisel juhul võetud põhjast lõunasse peaaegu täpselt. Ja pildil näeme, et tee on kurviline, asfaldiga kaetud metsatee.

VII Nüüd võtame appi korraliku kaardi Maaametist, kus on näha ilusti kõik asfalteed Hiiumaal. Neid ei ole seal just palju. Keskendume põhjalõuna suunalistele kurvilistele lõikudele. Ja ennäe imet. Ainuke vasakkurviga algav põhja lõunasuunaline S kurv on Villamäe puhkeküla ees (paar-kolm kilomeetrit Luidjast lõunas nagu PP mainis).

VIII Ja nüüd väike ämbrisse läinud spekulatsioon, et ju PP hommikul puhkekülast väljudes märkas seda silti, kuid see ei osutunud siiski tõeseks. Eksivad ka selgeltnägijad, mis siis veel minust rääkida.

Selgeltnägija.

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Kartulivõtt see ei olnud, sest siis ei oleks PP-st enam blogijat, rattasõidust rääkimata. Pakun puude lõhkumine (kliima soojenemist ju ei pidavat olema, järelikut tuleb külm talv) või labidaga kaevamine. Mõlemad võtavad kogu kere oi kui läbi.

ain

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Käis Skyparkis batuutidel hüppamas?:D

 
At 17:31, Anonymous Anonüümne said...

Priit käis metsas seenel. Pehme pinnas ja küürutamine-kükitamine võtab sirge seljaga asfaldihundil luud-liikmed valusaks.

Nüüd vaja põhjendada ja argumenteerida, et miks seenel käidi, muidu lahterdatakse selline arvamuseavaldus taas ärplemiseks ja originaalitsemiseks.
- pärast hea laupäevalisasse eksperimenti kirjutada, et kuidas ma kuut erinevat liiki kärbseseent sõin ja ikkagi ellu jäin;
- säästumarketi hinnatase lööb hinge kinni, vaja leida alternatiive;
- naine lubab talvel pikkadesse trennidesse klausliga, et sügishooajal teeb PP ühised tunnid ette ära.

 
At 17:50, Anonymous Kaarel said...

nii-nii, sügisjooks tehtud! Tunne oli hea, kuid aeg ikka sitt mis sitt. Ca 54.5 minutit jääb 5 minti minu tulemusele alla... Enne Russalkat hakkas paha, istusin ehk pooleks minutiks varju, aga ülejäänud 4 min on küll enigma... Aga mis seal ikka, loengus näeme, raisk, ja siis juba rajal!!!

 
At 20:08, Anonymous Anonüümne said...

üks variant veel jäänud - käis õunamahla tegemas. Klassikaline spordijook - kui veega segada (soojemate ilmadega)

 
At 09:47, Blogger Priit Pullerits said...

JA SIIN SIIS TULEMUSED:

1. Peaaegu oleks Ain (K.) mu küsimusvõistluse võitnud, pakkudes kraavi kaevamist, mis ju küürutav tegevus ja võtab läbi. Aga siis tuli 17:31 ja pakkus seente korjamist, mis on tõele lähemal kui kraavi kaevamine või puude lõhkumine. Kuid ka see polnud pihtas-põhjas.

Selle võistluse suveräänne võitja on viimane kommenteerija, kes pani kümnesse. Tõesti, tegin õunamahla. Õunte kummargil korjamine ja korvide tassimine, aga eriti mahlapressi keeramine oli kogu kehale parajalt tugev trenn.

Palju õnne, 20:08! Hea meelega kuulutaks võitja nimeliselt välja ja annaks tehtud mahla preemiaks ka, kui vaid teaks, kellele...

2. Biker Friendly sildi väljapeilimise võitis 14:35 Selgeltnägija. Suurepärane töö! Ma oleksin ise täpselt sama loogikat kasutanud. Siin on ju Hiiumaa pilte olnud küll ja küll, kuid ma ei ole arvuti kasutamises nii osav, et teoraatilist loogilist arutluskäiku ka praktikas ellu viia. Igatahes väga hea töö! Tahaks kohe nimelist tunnustust jagada, aga...

Kuid Hiiumaast pole mul raamatut küll kavas teha. Aitab Ameerika raamatust küll.

 
At 22:59, Blogger Unknown said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

 
At 12:37, Blogger chenlili said...

oakley sunglasses
louis vuitton
christian louboutin pas cher
michael kors
michael kors outlet
oakley sunglasses
cleveland cavaliers jerseys
ralph lauren outlet
canada goose clothing
fitflop sandals
hzx20161226

 
At 13:07, Blogger Unknown said...













I needed to thank you for this good read
https://decor-ksa.com
https://3kary.com/property-status/land-for-rent/
https://3kary.com/property-status/land-for-sale/
https://3kary.com/property-status/commercial-land/
https://3kary.com/property-type/lands/

 
At 20:15, Blogger lamiss ibrahim said...

I definitely love this site.
http://sites.google.com
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=7421661549272645002#allposts
https://www.prokr.net/ksa/jeddah-tanks-isolation/
https://www.prokr.net/ksa/jeddah-water-leaks-detection-isolate-companies/

 

Postita kommentaar

<< Esileht