kolmapäev, september 09, 2009

Pullerits: Kas rattamaratonil ootab fiasko?

Millegipärast arvan, et nii mõnedki on mind juba maha kandnud, sest pole ma ju raporteerinud uutest sportlikest saavutustest. (Vähemasti ei ole pidanud teatama ka sportlikest läbikukkumistest.) Ega ma päris luuslanki siiski ole löönud, ikka pisut liigutanud. Iseasi, kui palju sellest kasu tõuseb, näiteks Tartu rattamaratonil. Aga öelge teie!

Taustast. Debüteerisin rattamaratonil aastal 2004, mil sain 1646. koha. Järgmisel aastal parandasin 63 km distantsil aega 14 minutiga ja olin 1203. Siis läks rada ligi veerandsada kilomeetrit pikemaks, aga koht paranes veelgi - olin 908. Tunamullu tegin oma parima tulemuse - 671. Möödunud aastal istusin naise Optima asemel juba märksa parema sõiduriista sadulasse, mille sain nelikürituse stammteadustajalt Riho Järveläinenilt, ent koht halvenes - olin 728. Tollest sõidust mäletan eredaimana seda, et juba enne poolele distantsile jõudmist sai mul totaalselt villand.

Vähemasti selle kevade rattarallil õnnestus pärast kevadisi rattasõite, mil mahukaimal treeningnädalal läks kirja 129 km, pedaalida välja oma kõigi aegade parim rattatulemus, 324. koht. Andrus Aug ja Art Soonets lõpetasid minuga samas grupis, ehkki mõned sekundid eespool.

Tänavune rattakilometraaž on ilmselt mul küll elu suurim, ehkki tõsiste harrastajatega võrreldes naeruväärne - 2366. Lihtsalt ei inspireeri see ala, mis parata. Eelmine nädal kogunes rattasõidutunde 6:30 ja kilomeetreid 179. Ja see, muide, oli üks kõvemaid nädalaid sel suvel. (Ega te ometi juba naerukrampidesse lämbu?)

Aga kuna alati on leidunud huvilisi, kes ihkavad teada, mis moodi ma trenni teen, siis siin on möödunud nädala ülevaade, kuidas ma "trenni" tegin.

Esmaspäev - puhkepäev; Tallinnas tööl
Teisipäev - rahulik sõit 32 km 1:09
Kolmapäev - temposõit 20,5 km 0:41
Neljapäev - rahulik sõit 40 km 1:29
Reede - temposõit 20,5 km 0:41
Laupäev - kross 26 km 1:03
Pühapäev - rahulik sõit 37 km 1:19

Kes on see tark, kes oskab seniste rattasõitude pealt öelda, mida järgmise nädala pühapäeval kartma peaks?
******Sääretirp, Hiiumaa. 27. juuni 2009. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Küsimus tarkadele: kes on see näitleja fotol, kes läheb järgmise olümpialinna Londoni linnapea Boris Johnsoniga rattasõidule? Foto autor: PA Wire / Scanpix
Foto 2: Küsimus kõigile neile, kes peavad end spordis asjatundjaks: kes on see sportlane pildil, kes sai eile Venemaa presidendilt Dmitri Medevedevilt ordeni rinda? Foto autor: Reuters / Ria Novosti / Scanpix

34 Kommentaarid:

At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Küll Sa jõuad!
Keskmine kiirus 27,53km/h - pole paha - maraton 3:13´ga.
Ajaliselt tunduvad treeningud lühikesed et 4 tundi kesta.

Võta nädalavahetusele plaani pikk sõit, et parema enesetundega maraton läbida näiteks:
Pühapäev, 13. september
SEB 12. TARTU RATTAMARATONI ühistreening
11.00 89 km ja 40 km start Tehvandil
16.00 Finiš suletakse Tartumaa Tervisespordikeskuses

Priit

 
At 10:52, Blogger Madis said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 10:54, Blogger Madis said...

London Mayor Boris Johnson and actress Kelly Brook launch London's Skyride.

Russia's President Dmitry Medvedev (L) presents the Beijing 2008 Olympic Games gold medallist in the women's tennis tournament Elena Dementieva, after awarding her with the Order of Honour, at the Kremlin in Moscow September 8, 2009.

 
At 11:07, Blogger Priit Pullerits said...

Madis surmas teiste meeste mängu liiga kiiresti ära, seda esiteks.

Ja teiseks, kuidas on tal õnnestunud häkkida Scanpixi süsteemi??? Kui Art Soonets sellest kuuleb, võib tulla paksu pahandust. Kui Soonets isegi Savisaarele varastatud fotot ei kinkinud, siis ma ei ole kindel, mida ta mitte-Savisaartega veel teeb...

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

Selle mahu pealt suurt kala ei püüa. Aga kuna midagi on sul ka all, siis pakuks kohta 300 ja 400 vahel. Soovitan proovisõidu natuke kiiremini läbida kui muidu trenni. Siis saad ettekujutuse kus raske hakkab. Enneseda pead siis võistlustel kas sõõma või tempot alla laskma.

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Priit, oled sügavalt eksiteel, kui arvad, et Scanpixi Balti kontor on unikaalne koht, mis ainsana Reutersi ja teiste agentuuride pilte serveerib.

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei oska seekord muud öelda kui et väga kenad daamid on mõlema pildi peal.
Skiwaffe

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Mehed nalja teete või? Soovitate PP-l, kelle keskmine nädala maht võrdub rattamaratoni distantsiga minna nädal enne starti 89 km sõitma???
Koht tuleb 500+.

ain

 
At 14:49, Blogger Madis said...

Selle loo Sinu pilt:
kaamera Olympus E-410
säriaeg 1/200
ava f/9
ISO 100

Elementaarne, Priit!
Pole vaja kusagile häkkida, et olemasolevat infot näha.

 
At 16:10, Blogger Priit Pullerits said...

Nojah, Madis, mis mul kosta. Pole ma kunagi ITs kõva käsi olnud. Müts maha targemate ees.

Aga tõeliselt kõva mees loeb selle Hiiumaa pildi pealt välja muudki, näiteks pildistaja meelolu ja mõtete liikumise. Kes seda suudab, ah?

 
At 16:18, Blogger Priit Pullerits said...

...ja Skiwaffele (Madis võiks välja peilida ja teatada, kes on Skiwaffe!) arutlemiseks, miks kenad daamid satuvad alati kaabakmeeste seltsi. Vaadake Wikipediast Boris Johnsoni kohta, seal on üheksa "Controversies" punkti, mis ei hõlma kaugeltki kõiki tema prohmakaid ja eksimusi. Ja Medvedevist ärme parem pikalt räägigi, tema on õela, väiklase ja kättemaksuhimulise mehe (Vanity Fair) mantlipärija.

 
At 16:30, Blogger Madis said...

Ma ei loeks fotograafiat veel IT valdkonnaks. Kuigi teenin "igapäevast leiba" IT tööga. Häkker ma pole ja ei huvita kah. Pigem "data miner".

Kui Skiwaffe tahab end selle nimega identifitseerida, on see tema asi. Pead ise "kaevandama". Vbl saadab ehk heast tahtest oma kontakti Sulle :-D

 
At 18:28, Anonymous Anonüümne said...

Toho tillae! Vaatan, et mu tagasihoidlik-edasipüüdlik isik on kuidagi ootamatult siin keskpunkti sattunud. Nagu Madis tõdeb, siis ma identifitseeriksin end selle nimega (veel) edasi. Seda enam, et olen selle aliasega aastaid siin-seal sporditeemadel arvamust avaldanud. Ei ole midagi ekstra oma isiku varjamiseks teinud ja kui keegi kuidagi mu passinimeni jõuab, ei ole mul sellest midagi. Sest omatpoolt öeldu osas pole mul häbeneda küll midagi. Võin oma sõnade eest seista.
Võtan PP jaoks küll nüüd niipalju pingeid maha, et ma ei ole ta igipõline konkurent Art Soonets ega mitte ka käesoleva blogi kaasautor Martin Šmutov ega ka mitte keegi ta tutvusringkonnast.
Skiwaffe

 
At 19:21, Anonymous Anonüümne said...

Photoshop 3.0 8BIM äP Stefan Rousseaux KLondon Mayor Boris Johnson and actress Kelly Brook launch London's Skyride.n PA Wire/Press Association Imagess PA Wire 77832437 20090908Z Londone UKg 4pa-news-20090908-112410-transport_skyride_112142.jpgi Skyride London A Transportƒ LandscapeC 3238x2520 WarehouseBpPicture date: Tuesday September 8, 2009. Actress and model Kelly Brook said today she will join the Mayor of London on a mass participation bike ride round the capital. Brook was helping Boris Johnson launch his Skyride, a large-scale cycling event taking place on Sunday, September 20. See PA story TRANSPORT Skyride. Photo credit should read: Stefan Rousseau/PA Wiret PA Wire/Press Association


Photoshop 3.0 8BIM ēP RIA NOVOSTIxHRussia's President Dmitry Medvedev (L) presents the Beijing 2008 Olympic Games gold medallist in the women's tennis tournament Elena Dementieva, after awarding her with the Order of Honour, at the Kremlin in Moscow September 8, 2009. REUTERS/Ria Novosti/Kremlin/Dmitry Astakhov (RUSSIA POLITICS SPORT TENNIS IMAGES OF THE DAY)n REUTERSs X02356 RUSSIA/7 20090908Z MOSCOWd RUSe Russiag MOS02Xz AP/ro/MSFi rRussia's President Dmitry Medvedev presents the Beijing 2008 Olympic Games gold medallist at the Kremlin in Moscow I POL SPO TEN TPX :rel:d:bm:GM1E5981HSI01
CORRECTION
4
GM1E5981IO101< 114020+0000A Adobe Photoshop CS3 Windows/MEDF 1.0.0.16



`Õnneks häkkis blogi lugejate eest Scanpixi süsteemi PP ise. Tnx Priit. See, et sa pilti vaadata ei oska on uuriva ajakirjaniku kohta hämmastav.
Kuidas sa oma tööd küll teha saad, kui elementaarseid asju ei tea?

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Ja nüüd on mul küss, et kas PP-l on ikka õigused nende piltide avaldamiseks mida Scanpix on oma arhiivis talletanud?

 
At 20:12, Blogger Madis said...

Priit on ise kirjutanud, et tal on need õigused olemas.

 
At 08:22, Blogger Priit Pullerits said...

Ärge püstitage küsimusi, millel pole mõtet. Art Soonets on Scanpixi pealik Eestis. See peaks kõik seletama.

 
At 09:12, Anonymous Anonüümne said...

Tavaliselt paneb Scanpix oma partneritele piirangud peale, kui suurena tohib nende fotopanga pilti veebis avalikult näidata. Pulleritsule muidugi tavakliendi normid ei kehti, tema lajatab Reutersi higi ja vaevaga talletatud foto max-suuruses üles.

Herr Soonets võiks oma suuga seletada, ks ja miks Pulleritsul sellised eksklusiivsed õigused on.

 
At 12:13, Blogger Priit Pullerits said...

Mis siin seletada, mul on Scanpixiga ja Soonetsiga leping.

 
At 18:29, Anonymous Anonüümne said...

Ja nüüd tahetakse ka lepingut näha ja see üksipulgi läbi arutada...

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

With the introduction of 1080p HD video recording,
photographers now have the chance to move into the field of film and
experiment with a bevy of large-aperture lenses such as the
50L and 85L. Canon's deal with detection can acknowledge as much as. Compared to the standard prices of camcorders, a DSLR holds its own.

Feel free to surf to my site - 5d mark iii

 
At 20:03, Anonymous Anonüümne said...

Nikon D200 was launched way back in November 2005 and still is
one of the favorites for beginners in photography field.

If not, can not be any tech backup for you will be able to achieve.
In order to remove the lens, depress the lens release button and rotate the lens
clockwise.

My web page ... d7100

 
At 01:59, Anonymous Anonüümne said...

So that means the camera only activates when you're using an app that needs it, such as with a Skype video chat. 1 tablet cannot handle DVD discs directly without DVD drive. Moving on, this handset ships with Android Gingerbread for its OS but soon enough the famous Ice Cream Sandwich update will land on this phone.

my weblog: google nexus 7 tablet

 
At 03:49, Anonymous Anonüümne said...

Black - Berry Play - Book by RIM is at price of Rs 32000 for 16GB model.

Here are just a few examples of the kinds of meditation we
can experience:. One of the first Black - Berry smartphones to feature Black - Berry
OS 6, the Torch has been a breath of fresh air to
the declining brand.

My blog: blackberry playbook

 
At 21:51, Anonymous Anonüümne said...

The recently unveiled samsung galaxy tab looks set to
rival the popular Apple i - Pad. 1 feels excellent within the hand not like the Motorola Xoom and the Acer
Iconia A500. It is priced at around $399 with a 2 year contract and $599 without one.

 
At 06:25, Anonymous Anonüümne said...

It can help you in your business life, school,
or personal life. Fadell has worked with Steve Jobs for
several years and architected Apple's i - Pod and the first few versions of the i - Phone, some of the most successful consumer electronics products in our time. It's african american and roughly how large a new football; the actual converter operates
if the machine is for the cool placing, and also the thermostat
is set for a frigid temperatures.

My web blog - nest learning thermostat

 
At 05:00, Anonymous Anonüümne said...

To give life, a button on the side shows the charge
level. TUAW was even claimed that a product will be launched
in last year's Christmas shopping season. From left to right along the front edge of the Mac - Book Pro are.

Also visit my blog post ... mac book pro

 
At 04:06, Blogger Unknown said...

qihang0630burberry outlet online
coach factory outlet
nike tn pas cher
gucci
air force 1
oakley sunglasses discount
fitflops outlet
coach outlet
longchamp pas cher
coach outlet store online
michael kors outlet
michael kors outlet online
oakley sunglasses sale
mcm outlet
sac longchamp
prada handbags
ray ban sunglasses
toms shoes outlet
ray ban wayfarer
burberry sale
true religion outlet
pandora charms
coach outlet online
nike blazer
oakley sunglasses outlet
ray ban sunglasses
mont blanc pens
toms shoes
gucci outlet online
cheap ray ban sunglasses
cheap snapbacks hats
cheap soccer shoes
cheap ray ban sunglasses
hollister clothing
michael kors bag
chaussure louboutin
mont blanc pen
louis vuitton pas cher
kate spade handbags
nike tn
ralph lauren
q

 
At 10:53, Blogger Unknown said...

north face jacket
air jordan 11
true religion jeans
michael kors outlet clearance
louis vuitton handbags
fitflops sale
louis vuitton pas cher
ed hardy tshirts
lululemon outlet
nike store uk
tory burch outlet online
nhl jerseys
marc jacobs outlet
herve leger outlet
cheap canada goose jackets
michael kors outlet store
mulberry outlet
michael kors canada
soccer jerseys
nike uk store
ugg boots sale
canada goose jackets
coach outlet
ferragamo shoes
michael kors handbags
cheap jordan shoes
nike tn pas cher
cheap nfl jerseys
kobe shoes
christian louboutin shoes
the north face outlet
ugg boots
michael kors outlet clearance
fitflop clearance
tory burch outlet
20160812caihuali

 
At 05:39, Blogger raybanoutlet001 said...

http://www.oakley-sunglass.in.net
nike air zoom
tiffany jewelry
yeezy boost 350 v2
cheap real jordans
tiffany online
adidas nmd runner
http://www.raybanglasses.in.net
skechers shoes for women
fitflops clearance

 
At 03:12, Blogger Unknown said...

north face jackets
jordan shoes
canada goose
michael kors handbags
nike free 5
michael kors handbags wholesale
ugg outlet
san diego chargers jerseys
houston texans jerseys
michael kors outlet

 
At 10:13, Blogger raybanoutlet001 said...

sac longchamp
nike blazer pas cher
michael kors handbags
michael kors handbags sale
san antonio spurs jerseys
ferragamo shoes
bears jerseys
pandora outlet
replica watches
adidas nmd
2017.3.29

 
At 13:25, Blogger Unknown said...

parada handbags
tory burch outlet store
ralph lauren outlet
michael kors outlet clearance
sac longchamp
chaussure louboutin
pandora bijoux
fitflops shoes
michael kors uk
fake rolex
xushengda0619

 
At 05:27, Blogger Unknown said...

michael kors outlet online
ray ban sunglasses
nike outlet
lebron 15
nike polo
hermes belt
nike sneakers
ray ban sunglasses
hogan outlet online
adidas tubular

 

Postita kommentaar

<< Esileht