neljapäev, veebruar 17, 2011

Pullerits: Mida näitas maratoni-eelne kontrolltreening?

NB: Tartu maratoni stardiaeg on kell 10, mitte kell 9.
Neli päeva enne võistlust, nagu targad räägivad, on õige teha lühike kontrolltreening, nagu tegevat Andrus Veerpalu ja Jaak Mae. Veerpalul on küll põlvega sandid lood ja kurguviirusega samuti, teatab ajakirjandus, aga ega mul seepärast võistlustreening tegemata saanud jääda. Tartu suusatalve 3. etapina oli kavas 3x1 km vabatehnikasprint, millest arvesse läks kahe parema sõidu tulemus.

Eelmise aasta lõpus olin sedasama Tähtvere spordipargi sprindirada sõitnud samasugustes jahedates oludes ühel tõusul kukkumise tõttu 2.49ga. Nüüd tuli vaadata, kas vahepealsetest treeningutest on kasu ka olnud. Võtsin oma uisu-Atomicud, mil olid ei tea mis ajast ei tea mis määrdejäänused all, kui üldse midagi oli, ja läksin juba kella neljaks starti, et saaks enne pimedat õhtule.

Suusasprint, tuleb tunnistada, on mulle käsitlematu ala. Juba stardist ei oska ma piisavalt tiheda ja jõulise sammuga minema raiuda. Siis tuleb üleminek nn tõusuvariandilt (üks tõuge keppidega ja kaks jalgadega) nn wassbergile (üks tõuge keppide ja jalgadega), mis samuti pole sugugi ladus. Rajal järgnes täiskiiruselt terav vasakkurv, kus mul oli probleeme kurvi väljavõtmise ja kiiruse hoidmisega. Kohe tuli tõus, enne mida langes kurvi tõttu hoog paratamatult alla, nii et seda pidin taas tiheda tõusvariandiga võtma. Järgneva laskumise lõpus ootas lauge tagasipööre paremale, kus lõpuks tikkusin liiga kauge trajektoori peale libisema ning järjekordse tõusu alguseks hoogu kaotama. Lühidalt: te saate isegi aru, et suusasprinti minu eilne sõit küll ei meenutanud.

Vähemasti olin kiirem kui aasta lõpus ja samuti stabiilne. Tegin sõitude vahel oma arust pisut vähem kui kümneminutilised pausid. Ajad tulid 2.36,2 - 2.36,9 - 2.37,5. Omas, M45 vanuseklassis sain Tartu Suusaklubi sõitja Andres Kübara järel teise koha, kaotust talle tuli vaid 1,1 sekundit (vastavalt 5.12,0 ja 5.13,1). Kui arvestada, et noorte meeste parimad sõitsid seda rada pool minutit kiiremini, on selgelt näha, et kiirust mul pole. Aga seda pole ma ka treeninud (ja ega vanus seda ka enam arendada lase). Olulisem on see, et erinevalt paljudest teistest ei langenud ma teises ja kolmandas sõidus ära. See peaks näitama, et vastupidavust ja taastumisvõimet justkui oleks, või mis?

Sõitsin võistluskombinesoonis, selle all kolm õhukest särki, külm ei hakanud, aga päeval oli ka vaevalt 13-14 miinuskraadi. Kuid niipea, kui seisma jäin, hakkasid sõrmed Toko sõrmkinnastes külmetama. Sõitsin lõdvestuseks ovaalil kaks 850-meetrist ringi peale ning sellest piisas, et sõrmed uuesti soojaks said. Siiski tasub Tartu maratoniks kaaluda paksemate kinnaste kasutamist.

Täna teen pärastlõunal veel lühikese katsetuse riietusega ning siis viin oma maratonisuusad Suusavendadele ette valmistada. Neil on karta suurt järjekorda, nad ise pakkusid, et tuuakse ligi 250 suusapaari. Nende õnneks pole õige määrdevaliku leidmine sedapuhku keeruline. Hoopis iseette küsimus on see, miks saadavad Tartu maratoni korraldajad kusagilt reeglitest leitud -25 kraadiga 6000 inimest rajale, kui rahvusvaheliste võistluste temperatuuri alampiir peaks vist olema -18 kraadi kandis (teadjad, palun parandage!). Kui inimesed sellise hommikuse külmaga teele läkitatakse, on minu arvates korraldajate poolt tegu suure vastutustundetusega. Ja see ei ole argument, et ega keegi käsi starti minna. Kes korraldab võistluse, peab siiski tagama, et võistlus ei oleks arulage. Kuna korraldajad tõstsid stardiaega edasi vaid tunni, mis, ma rõhutan, ei aita võrreldes kella üheksaga temperatuuri kuigi palju tõsta - igatahes mitte nii palju, nagu aidanuks stardi nihutamine kella 11-le, sest tegelikult peavad inimesed ikkagi hakkama startimiseks väljas kärekülmas juba kella üheksa ajal kohmitsema, ja kui siis külm sisse poeb, ei siis seda enam välja saa -, on tegemist tuhandetesse inimestesse vägagi küsitava suhtumisega. Vaadaku korraldajad, mis on juhtunud Veerpaluga - ja see mees ju teab, kuidas end kuulata ja hoida. Enamikul Tartu maratonil osalejaist niisuguseid kogemusi pole nagu Veerpalul, ja ma küll kardan, et jäärapäiselt kella kümnest stardiaega õigustades ja põhjendades mängivad korraldajad lubamatult tuhandete tervisega.
******Plitvice järvede rahvuspark, Horvaatia. 25. juuni 2010. Pildistanud Priit Pullerits.

Foto 1: Näitleja Jan Uuspõld valmistumas Tartu maratoniks. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Tartu maratoni pearajameister Assar Kütt jaanuari lõpus maratonirajal. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 3: Tartu maratoni peakorraldaja Indrek Kelk vastutab oma peaga, et tema allkirjastatud otsused inimestele kalliks maksma ei lähe. Foto autor: Peeter Kümmel, Sakala/Scanpix

152 Kommentaarid:

At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

kas Tartu-Otepää buss väljub ka hiljem? loogiline ju oleks aga hea teada.

 
At 13:04, Blogger dr Holden said...

387 Cold Weather Precautions
387.1 Background
387.1.1 There are three main factors to be considered by the Jury regarding cold weather
safety: the temperature; the duration of the exposure; and, the clothing and other
protection against cold weather. These factors together with any other relevant
information such as the «wind chill factor» must be taken into consideration when
a decision is made regarding cold weather.
387.2 Between minus 15° and minus 25° C
387.2.1 If the temperature level is forecast to be between minus 15°and minus 25° C at any
point on the course, recommendations regarding cold weather protection should
be made available to the participants. Under such conditions it is the responsibility
of the participants to seek the information and to follow the recommendations given
by the organiser.
387.3 Minus 25° C and below
387.3.1 If the temperature in a major portion of the course is minus 25° C or below, the
competition shall be delayed or cancelled.

Kelk on kõik teinud - vajalik info on avaldatud, edasi on osalejate kohustus see endale teadmiseks võtta!

Allikas:
INTERNATIONAL
SKI COMPETITION RULES
(ICR)
APPROVED BY THE
46th INTERNATIONAL SKI CONGRESS, CAPE TOWN (RSA)
EDITION 2008

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

Aa, Jan Uuspõld ka siia blogisse jõudnud! Uuspõld ütles TVs, et suusatab iga päev. Tahaks Janile öelda, et Play the long game, sporti ei pea võtma kui sõltuvust. 8)

 
At 13:17, Blogger suusaunt said...

sa ei pea minema üheksast kohmitsema. mine 10 minutit enne starti. närveeri vähem oma stardipositsiooni pärast, sinu grupis pole nii palju mehi, et sa viimasest reast peaksid nii hirmsasti aega kaotama.
sinu (ja ka minu)pärast võiks start olla ka kell 12, saaks tervet sõitu päikesepaistes nautida, ( kui see sõna sulle suusatamise juures muidugi tuttav on) aga vähemalt viiendik sõidab maratoni üle kuue ja poole tunni. sinule on see võistlus, suuremale osale, ka aktiivsetest harrastajatest, on tegemist suusapeoga, kus peaks mõistma erinevate osalejate võimeid. korraldajad, õnneks, mõistavad ja erinevaid kommentaariume lugedes, suusasõbrad üldiselt ka, keskendudes sellele, kuidas külmaga hakkama saada, selle asemel , et targutada mis kõik valesti on.

 
At 13:17, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, Ain-Ivar! Reeglite järgi on kõik tiptopp. Aga kas see aasta saab välditud ka üks varasemast tuttav olukord, kui üks asjameestest olevat võtnud enne starti põuest termomeetri, mis näidanud, et kae imet, saabki stardi ära anda - üks kraad üle minimaalselt lubatu? Tunnistan, et ise juures ei olnud, aga kuna seda on mulle räägitud nii paljudest eri allikatest, ja teadjatest allikatest, siis usun, et päris lumelegend see ka pole. Korraldajad võiks stardialasse panna suure termomeetri, kust kõigile oleks hästi näha, mis on temperatuur - siis oleks asi vähegi aus. Aga kui väljas on ikkagi stardi ajal -25, siis ma ei kujuta küll ette - olles ise veetnud kaks kuud -41 kuni -43 kraadises talves -, mis sellele stardile peagi järgneb. Mis näoga vaatavad korraldajad hiljem otsa neile, kes on paari esimese km-ga ent totaalselt ära külmetanud ja hakkavad kannatama külmakahjustusi? Ütlevad, et kõik oli reeglite kohane ja miski muu neid ei koti ja inimene on ise süüdi? Minu arvates on tänavust Tartu maratoni korraldades korraldajail kaine ja kriitiline mõistus otsakorrale saanud - jäärapäiselt ja näpuga seaduses tähte ajades aetakse oma rida, peaasi, et saaks inimesed rajale lastud, leitakse mingi nn kuldne kesktee, mis ei rahulda lõplikult kedagi. Algul kannatavad kõik, pärast kannatavad peamiselt kauem sõitjad. Parim olnuks: start kell 11, Palu punkt kinni kell 15.30, kes selleks ajaks sinna jõudnud pole - bussi ja koju.

 
At 13:27, Blogger dr Holden said...

Kuna hetke prognooside järgi on 3 järgnevat päeva üsna sarnase õhutemperatuuri amplituudiga, siis äkki sa, Priit, kasutad ära oma rohkeid tutvusi-allikaid ja lased mõnel tegelasel mõõta stardipaigas õhutemperatuure näiteks homme kell 9, kell 10 ja kell 11. Kui ikka 10 ja 11 vahel on kõvad käärid, on sinu jutus iva.

PS! Tartu Maratoni juhendi punkt nr 9 ütleb kah üsna selgelt asja ära. Korraldaja on teinud kõik endast oleneva, osaleja võtta jääb risk, to be or not to be!
Selles praeguses vaidluses asun selgelt korraldaja poolele ja seda mitte ainult nö tsunfti-kuuluvuse tõttu!

 
At 13:30, Anonymous Anonüümne said...

Blogipidaja ei peaks pabistama kogenud korraldajate ja normaalse mõistusega osalejate pärast. Muretseda tuleks selle pärast, et külm kimbutab kõigepealt alakaalulisi ja buffipõlglikke.

Inimene, kes nõuab avalikku termomeetrit stardialasse, kas on pime või ei ole tänavu Tehvandil käinud.

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Kohe näha, et PP satub harva Tehvandile. Seal juba mitu kuud suur kell, mis näitab ka temperatuuri. Minu nähtuna ta üle kraadi auto temperatuurinäidust ei ole erinenud. Aga eks mõlemad natuke ikka valetavad. :)

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
Stardiaega ei tõsteta ju mitte nii, et päevavalgust ja soojust jaguks optimaalselt stardinumbritega 50-150 sõitjatele (100 meest-naist), vaid kõigile 6000+ osalejale enam-vähem võrdselt. Ja tagapoolsed tuhanded on nõrgemad, katkem eelkõige nende riskid. .. (Parempoolne ideoloogia, jah, ütleks küll, et tehkem eeliseid just tugevamatele)

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Priit on võtnud tänapäeva tüüpilise uusabitu rolli, kus oma tegevuse vastutus läheb kellegi teise kaela, see puudutab nii temperatuuri maratonil, kui õllekastide otsa ronimist seiklusspordis. Tean mitmeid spordimehi, kes on otsustanud juba ära, et maratonile ei tule (külma pärast), ehk siis näide inimestest kes ise mõtlevad, otsustavad ja juhivad oma elu. Vabandust provotseeriva stiili eest. Ise tulen, olen testinud korduvalt erinevat riietust. Stardiootamise jaoks plaanin pugeda prügikoti sisse :)) selle saab ära visata.
terv. J.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

PP olevat oma jutu järgi MK etapil kohal käinud. Nii et järelikult ...

Tunnistan, et ise juures ei olnud, aga mulle räägitud järgmisest vahejuhtumist.

Ajakirjanik toob auto parandada.
"Kuidas nii uus kumm sai katki minna?" imestab mehaanik.
"Sõitsin pudelist üle."
"Kas te siis pudelit ei näinud tee peal?"
"Kuidas ma sain seda näha, kui see oli selle allajäänud mehe taskus!"

 
At 14:31, Anonymous Anonüümne said...

Kuna paljud jäävad koju ning veel enamad lasevad alalhoidlikusest tempo alla, siis avaneb Kamikazedel teha oma elusõit.

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

Arvan ka, et Priit tõmbab "vindi" üle.Iga inimene peab ikka ise oma võimeid ja "külmakindlust" hindama.
Mina osalen igatahes.

 
At 14:37, Blogger Tauno said...

Selle paljude kojujäämise koha pealt ma väga veendunud ei ole. Eile spordipoodides sobivaid määrdeid taga ajades oli näha tõsist tungi ja selle tagajärgi. Ühes poes libisemise määrded otsas teises pidamise määrded otsas. Määrdeteenuse vennad vehivad palehigis suuski ettevalmistada....
Suur mass on ikkagi kohale minemas :)

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

tehvandi temperatuuri saab vaadata siit, pole vaja kohale minna:
http://ilm.ee/tehvandi/

mp

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

PP vaata, kas täna Tartus oli 10.00. ja 11.00. temperatuuridel vahet. Praktiliselt sama, seega see väide ei päde üldse. Samas teeksid tohutu karu teene neile, kes sõidavad 6-7 tundi,kui start antakse kell 11.00. Nende lõpp on saab olema eriti pime metsavahel, kui juhtub veel pilves olema ja muidugi ka külm, sest õhtupoole temp langeb, aga need sõitjad on väsinud ja märjad.

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

Mina olen küll Priiduga nõus! Mõistlikum oleks startida kell 11.00
Kõik kes seletavad ,et pikalt tulijad ei jõua jne. ,kuulge sellise külmaga ei olegi palju neid kes suudavad 7+ tundi rajal olla. Palju siinkirjutajad(6+ h sõitjad) on võib-olla liialt väge täis ,proovimata tegelikult mis tunne on juba 3+h sellise külmaga trenni teha. Seepärast võikski olla rajalviibimise aeg lühendatud.Jääksid nõrgad koju ja saaks rumald ,treenimata kodanikud rajalt maha korjata.Võib-olla ebapopulaarne otsus,aga ka nt. Norra Birkebeiner katkestati ,kuigi esiotsa mehed tahtsid vägisi edasisõita ja ei ilmutanud soovi katkestada- lihtsalt korraldajad mõtlevad seal ka tagajärgedele..
RVW

 
At 16:30, Anonymous Anonüümne said...

Kle Priit, seekord hakkad Sa ju lausa otse solvama. Mina olin ka seal tänahommikusel koosolekul.
Sinu blogikanne ja alljärgnev tsitaat kommentaarist:
"Ütlevad, et kõik oli reeglite kohane ja miski muu neid ei koti ja inimene on ise süüdi? Minu arvates on tänavust Tartu maratoni korraldades korraldajail kaine ja kriitiline mõistus otsakorrale saanud - jäärapäiselt ja näpuga seaduses tähte ajades aetakse oma rida, peaasi, et saaks inimesed rajale lastud, leitakse mingi nn kuldne kesktee, mis ei rahulda lõplikult kedagi."
pole ju miski muu kui sulaselge pahatahtlik norimine!
Häbi Sulle!
terv
Peip

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa ühest asjast aru - räägid, et oled omal ajal -40ga lumme kusnud ja pead rätiga näokaitsjaid memmekateks - miks siis nüüd nii palju kisa? Niimoodi jätad ju ise memmeka mulje.
Võistlusena võtavad seda üritust võibolla napp paarsada inimest, ülejäänud 8000 on need, kelle pärast seda üritust tegelikult korraldatakse.

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

"(6+ h sõitjad) on võib-olla liialt väge täis ,proovimata tegelikult mis tunne on juba 3+h sellise külmaga trenni teha. Seepärast võikski olla rajalviibimise aeg lühendatud."

Teoreetiliselt igati loogilised mõtted -- kuid arvestagem, et ajakirjandus (ja-ja, Postimehel on ka selles osa) on väga järjekindlalt seda "maratonihullust" arendanud (võiks ka küsida: kelle majanduslikul? poliitilisel? tellimusel) ja nõrga ettevalmistuseta inimesi maratonile registreerima õhutanud. Kas regulaarseid 3+ trenne mittetegev inimene suudab 6+ ekstreemses külmas probleemideta läbida? Muidugi ei suuda. Lühimatel maratonidel osaleb tuhat-paar, 63 km pikkusel Tartu Maratonil - 6000+ inimest. Peaks olema vastupidi!
Kuidas see "rajal viimise aja lühendamine" praktiliselt välja näeks? Kardan, et logistiliselt ei ole see võimalik! - ütlevad korraldajad. Pealegi võtaksid paljud inimesed lühendamist tünga tegemisena?

 
At 17:58, Anonymous Anonüümne said...

Sõidan aastaid 6+ tundi ja ei kurda. Olen osalenud kõikidel külmadel aastatel ja sain normaalselt hakkama - stardis ei tohi liialt kihutama hakata, muidu ajab kohe naha/riided märjaks ja siis on jahtumine kerge tulema. Nagu keegi eelpool ütles - külm ei ole ohtlik mitte stardis (minupärast alustagem kell 9), vaid ohtlikuks saab hiljem hämaral rajal, kui jõudu edasiliikumiseks ja keha soojendamiseks peab jagama. Kindlasti peavad korraldajad hoolitsema selle eest, et viimastele sõitjatele jaguks SOOJA jooki ka viimastes toidupunktides. Tavaliselt on seal jook juba jahe ...
Ise panen tasku väikese 300g termose ja arvan et saan rahulikult hakkama.

Mart

 
At 18:10, Blogger Priit Pullerits said...

OK, guys, let's make it clear:

1) oleksin vastutustundetu loll, kui kuulutaksin, et mina hommikust käredat pakast ei karda; pelgan küll. Aga ma kardan veel rohkem seda, et on tuhandetes hurraa-vendi ja -naisi, kes tegelikult ei kujuta ette, mis neid ees ootab, ja kes ei ole selleks absoluutselt valmis;

2) lootuses, et minuga midagi hullu ei juhtu - ja ma olen selle nimel viimastel päevadel palju tarkust kogunud ja katsetanud -, ei saa ma küll kindel olla, et enamik 6000st startijast on samamoodi valmistunud nagu mina. Ja kui ei ole, siis see, head sõbrad, tähendab vältimatuid probleeme. Mõelge: nad tulevad veerand tundi enne starti koridori seisma, siis ootavad stardijoonele nihkumist 10 minutit, siis ei saa esimesed 20 minutit korralikult sõitma hakata - kuulge, see on ju 45 minutit lauskülmetamist. Nalja teete või!?

3) korraldajad, sh Peip, võivad ju anda endast parima, aga ka nende suurimad pingutused ja minu kaasaaitamine siin blogis ei taga, et inimesed oskaks ise end hoida. Houston, we have a trouble! We'll have a huge trouble;

4) ma tõesti ei tea, mida korraldajad oma otsust langetades arvestasid, aga probleemid, mis ilmnesid avatud rajal, kui oli väga vähe sõitjaid ja kui ilm oli palju sõbralikum, peaks olema piisav hoiatus neile, et mõelda, kuidas kaitsta end potential lawsuits eest, kui mõnel peaksid näpud või varbad minema, nagu eelmisel pühapäeval juba läksid. Nüüd on ilm ilmselt oluliselt külmem, rahvast rohkem, algajaid ja kogemusteta sõitjaid oi-oi-oi kui palju. Ma olen üsna kindel, et võimekas jurist teeb selle omal riisikol võistlemise punkti sellisel kujul pihuks ja põrmuks.

Ja Peip, suur aitäh selle eest, millest ma rääkida ei tohi. Tundub, et töötab. Just see, mida vaja oli.

Ja veel üks küsimus: kas maratoni stardi ainult tunnise nihutamise üheks teguriks oli televisiooni diktaat?

 
At 18:11, Blogger Madis said...

Pidage nüüd siin hoogu ometi! Rajal andke aga tuld! Mingi paganama pseudoprobleem tekkinud. Nagu kogu Eestit oleks suur abitus halvanud.

Kas te (enamus siinsetest hädaldajatest) tõesti arvate, et korraldajatel on vaid need andmed, mis on leida MEEDIAST. Neil on kindlasti rohkem infot. Kui mina oleksin korraldaja nahas, siis mul oleks.

PS
Lisaks sellele, et starti lükati 1 tund edasi, on ka finiši sulgemisaeg 30 minutit varem.

 
At 18:14, Blogger Raiko said...

Head (suusa)sõbrad, kasutan võimalust ning küsin teie käest veits personaalset nõu riietuse kohta, millest ehk teistelegi võiks kasu tõusta. Nimelt tuleb minu aeg ilmselt kusagile kuue tunni kanti ning mõtlesin riietuda järgnevalt: jalga boksertüüpi ujumispüksid (et ei ima niiskust ja hoiab varanduse ihuligi, kusagilt loetud nipp), siis pikad võrgust soojad pesupüksid, sinna peale poolsoojad rattasõidu sääred ning kõige otsa tuultpidavad suusapüksid. Ülakeha kataks higimaika, villane õhuke pesusärk, poolsoe tuult mittepidav pikkade käistega rattasärk ning kõige otsa tuult pidama kas õhuke voodrita kilejopp või poolenisti tuulpidav voodrita (ratta)jakk. Kõige otsa läheb ilmelt meeskonna suvine rattasärk niikuinii :) Varvaste otsa siis õhukesed rattasokid ning sinna peale matkasokid (tunduvad veidi paksemad ning soojemad kui suusasokid) ning saabaste peale improviseeriks mingid katted. Pähe läheks poolenisti nägu kattev PP nimeline memmerätt (vabandust :) ning tutiga (missugune siis Tartu Maratonile veel sobiks!) suusamüts. Silmade kaitseks rattaprillid. Mingid kindalaadsed tooted tuleb ka juurde vaadata. Millega veel mängida annaks- on olemas ka soe suusavest, kuid rohkem variante nagu väga polegi. Kas tundub enamvähem mõistlik, kui külma ennustab 15+ kraadi või oleks mõistlik mingid kihid ära jätta või hoopis lisada? Ette tänades.

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

Jaa...seda mõtet ma ei ütle välja,

jaa jaaa jaa, ja seda mõtet ma ka ei ütle välja.

Aga ütlen hoopis välja selle mõtte, et TM on alati loterii olnud ja pole see ka teisiti seekord. Tuhanded inimesed on langetanud oma õige valiku juba mitu kuud tagasi ning nende otsus on lõplik. Igaühel on alati võimalus jääda koju ja üritust telekast jälgida ning nõnda sellest elamusest osa saada. Tänapäeval piisab ka sellest kui oma nutifoni häälestad maratonipäeval otsevideoülekande lainele ja lähed sõidad soemates paikades omalõbuks maratonidistantsi läbi ning kiikad silmaga mis teised samalajal teevad. Vot sihukesed mõtted tulid. Pole ju paha? Mina arvan, et kuritegelik on mingi külma ilma tõttu üritust ära jätta. Keegi ei käsi külmema ilmaga auhindu väljajagada, mina keelaks auhindade jagamise siis ära kui tuulekülm -18 ja madalam on. Vot selline mõte oli kaa veel.

KV

 
At 18:41, Anonymous ALaugamets said...

Leidsin nüüd koha kuhu kirjutada kommentaar!

Teeme nii, et seekord on teistmoodi maraton, selline mida on hiljemgi hea meenutada.
Kõik loevad inforaamatut ja olulist maratoni koduleheküljel.
Teevad endale selgeks, kuis on nüüd stardikorraldus. Arvesta starti minnes võimaliku mahajahtumisega – tee endale prügikotist kilevest, pane ennast soemalt riidesse aga ära jäta starti minekut viimasele minutile.
Omi liigseid riideid saab ära anda toitlustuspunkti meediku kätte, kes annab selle kohta ka vastava “lipaka” ja paneb Sinu “kamal” ka lipaka külge. Pärast saad oma asjad kätte finiši pakihoiust. SEEGA ära pelga ennast soojalt riidesse panna. NB! ÄRA KÜLMETA ENNAST STARDIS ÄRA!
Kõik on sõbrad, keegi ei ole kärsitu ei stardis, ei toitlustuspunktis, ei finišis.
Rajal on nn katkestajate bussid koos soojade tekkideg, MITTE AINULT TOITLUSTUSPUNKTIS VAID KA – Stardi ja Matu vahel, Harimäel, Ande ja Kuutse vahel ja Kuutse ja Peebu vahel. Seal bussis saad omi riideid vahetada ja elu üle mõtiskleda, sinna sisse minek ei tähenda veel katkestamist. NB! Bussi jäetud asiade eest korraldaja ei vastuta! Kui Sa katkestad nendes vahebussides, siis tuuakse Sind finišisse ja seal tuuakse Sulle sooja ruumi, Sinu vahetusriided, mille oled andnud pakihoidu. Kui Sa tahad minna maha Hellenurme tee äärses parklas, siis ka seal buss peatub. Ära palun võta bussisi olevaid tekke endale, neid läheb veel vaja.
Tundes ennast rajal halvasti katkesta! Kuula meedikute nõu!
Kui näed meditsiinisaani rajal kimamas, siis luba saan läbi. Ära tema peale pahanada ta täidab minu käsku ja ei tee seda niisama!
Naudi ära mine ära panema!
Söö ja joo tavalisest rohkem!
Soovitusi on Priidu blogis palju.
Rademaris on müügil ka nn keemilised soenduselemendid, muide.
KUI KAHTLED ÄRA TEE, KUI TEED ÄRA KAHTLE AGA OLE TÄHELEPANELIK!
Andras Laugamets 40. Tartu Maratoni meditsiinikoordinaator,
Klubi Tartu Maratoni volikogu

 
At 18:43, Anonymous Anonüümne said...

Tele ja tema probleemid polnud üleüldse arutluse all.
terv
Peip

 
At 18:52, Blogger Priit Pullerits said...

Selge, Peip, selle teleteema võtame päevakorralt maha. Kuigi maffiafilmidest teame, et mingi korralduse andmiseks ei pea seda isegi välja ütlema - kõik asjaosalised taipavad niigi, millest jutt. (Vaat see, Peip, on nüüd küll norimine, aga ausõna, täiesti sõbralik.)

Minu mure TM pärast, olgu veel kord rõhutatud, on mu 18:10 sissekandes jäetud nelja argumendi tõttu.

Aitäh, Andras Laugamets, siin häid soovitusi jagamast!

 
At 18:56, Blogger Raiko said...

Selmet korraldajaid kohtuasjaga ähvardada võiks ehk iga teadlikum suusasõber oma väiksemate kogemustega sõpradelt/tuttavatelt uurida, kui suur on nende teadlikkus õigest riietumisest ning vajadusel nõu anda. Lisaks võib ju endal mittevajaminevat varustust kellelegi teisele laenata, kel seda rohkem vaja läheb. Usun, et sellest oleks märksa rohkem kasu kui korraldajate kallal närimisest. Kui sõit ära jätta, oleks pahaseid inimesi ilmselt oluliselt rohkem kui sõidu toimudes.

 
At 18:59, Anonymous Anonüümne said...

Raiko.
lähtu põhimõttest:
1. kiht on keha/pead/jalgu/käsi kuivana hoidev.
2. kiht on keha/pead/jalgu soojendav (mingi soe materjal mis on kerge ja juhib samuti niiskust eemale) mul endal mingi spec fliisisarnane asi. seetõttu ei oska arvata midagi villase või tavalise fliisi kohta, kui keegi oskab, pange kirja.
3. kiht (siin sõltub teisest kihist) vajadusel lisa soojust hoidev.
4. kõige peale tuulekindel kiht. kilene jope ei ole hea mõte - oma naise pealt nägin üleeile, kuidas selline jope oli läbi vettinud ja seetõttu jääs, juba 15 - 20 km läbimise järel.
Kasuta parem jalgratta nn. talvetagi.

Raiko - Sinu kirjeldatud ujukate varjant tundus väga kahtlane. Parem tavalised trussad, peale soe pikk pesu ja kõigepeale Sinu nimetatud eest tuult pidavad dressikad.

Rademaris on müügil mingid kotikesed, milles sisalduv keemia tekitab soojust õhuga kokkupuutudes.
ERR suusaportaalis kirjeldas üks kodanik, et Ta testis ja olid tõesti head asjad olnud. Hind oli neil mälu järgi ca 3 eur jalgade paar ja ca 2 eur käte paar.
terv
peip

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

Priit.
Eks seesama mure inimeste mõtlematuse pärast vaeva ka korraldajaid. Siin ei saa muud teha kui selgitada ja selgitada ja ... perioodis.
õde Andras lubas olla seekord resoluutsem meditsiiniliste disklaffide jagamisel e. loodetavasti ei lase seekord TP meedikud endid "ära rääkida".

terv
Peip

 
At 19:08, Blogger Priit Pullerits said...

Äsja oli AK ilmateade, mis ütles, et õige kõrgrõhuga külmalaine alles laupäevaks ja pühapäevaks tuleb... Hull üritus tuleb, väga hull... Seepärast, et õhk jõuaks soojeneda, olnumks vaja nihutada start 11ks ja kõigil olnuks algul parem. Nüüd nihutati vaid kümneks, mis tähendab, et kellelgi pole nii hea, nagu oleks 11 stardi korral, ja lõpus ka kauem sõitjatel ka eriti halb. Start tulnuks sulgeda, nagu ette panin, kell 15.30 Palu punktis - kes läbi, see finišini, kes mitte, see bussi ja koju. Ma ei tea, miks sellist mõistlikku otsust ei tehtud, nüüd külmetavad kõik kokkuvõttes palju rohkem ju...

 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

Jama on selles, et pühapäevaks lubavad ilmaennustajad ka pilvitust, st. et päike ei soojenda nii ruttu nagu sel nädalal harjunud oleme.
Kui oleks olnud võimalik raja läbimist lühendada, (kogu põhjendusest võin Priit, Sulle kunagi otse rääkida, kirjutada ei viitsi) oleks ette poole toonud kõigepealt finishi sulgemise veel 30 min ja alles siis tulnud stardi nihutamise juurde tagasi.
Loodame, et külm liigub kiiremini ja pühap on tegelikult soojem kui täna arvatakse.
terv
Peip

 
At 19:40, Anonymous Anonüümne said...

Mitte pilvitust vaid pigem pilvisust.

 
At 20:23, Anonymous Anonüümne said...

kell 15.30 Palu punktis - kes läbi, see finišini, kes mitte, see bussi ja koju. Ma ei tea, miks sellist mõistlikku otsust ei tehtud,

- väga mõistlik ettepanek, Priit. Tõesti, miks seda vastu ei võetud?

 
At 20:37, Anonymous Anonüümne said...

lp. 20:23
tule ja proovi pühapäeval Palu punktis uuringu korras sellise ettepanekuga sõitjate seas esineda. Kui toimib ja allutakse - oleks mina edaspidi kahe käega nõus.
senine kogemus - med inimesed saavad ajalimiidi ületanud bussi, ent nii kui selja keeravad on need inimesed rajal tagasi. Luuremängude kogemustest võivad kiirabi töötajad (nendest enamuses koosneb med teenistus) palju ja värvikalt rääkida.
terv
peip

 
At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

3. pildi alkiri on vigane.
Kelk ei vastuta kollektiivse otsuse eest, peast rääkimata, see jääb talle igal juhul alles.
Mis puutub kunagisse loosse kraadiklaasiga, seda saab lugeda TM juubeliraamatust. Huvitav, et asjaga kursis olla tahtev ajakirjanik pole seda lugenud, vaid jutustab ümber mingeid ähmaselt meeles olevaid kuulujutte. Lahmimise asemele tahaks näha rohkem süvenemist.

 
At 20:54, Anonymous Anonüümne said...

Peip,

Miks ikkagi ei anna distantsi lühendada?

Kas on võimalik, et pühapäeva hommikul diliiditakse üritus külma tõttu ikkagi ära?

Kas on võimalik, et mingi FIS-i onu ütleb pühapäeval, et ei lähe ja kõik

 
At 21:08, Anonymous Anonüümne said...

kõik on võimalik. vaevalt et see ütleja on FIS onu, pigem sel juhul otsus TM poolt.
Meil on täna parima kvaliteediga rada, arvatavasti läbi aegade. Kui ilm võimaldab ei ole ühtegi põhjust miks saaks FIS World Cup mõttes rada lühendada (tänase seisuga ilm võimaldab). Eesti inimesed on ju nii kanged, nad ei lepiks sellega kui eliit lastakse täispikkuses sõita ja mingi hulk inimesi sunnitakse finisheerima näiteks Palu TP -s. See võimalus oli täna arutluse all, ent valdav seisukoht oli, et ei lähe läbi, osalejad ise ei allu!
Kompromissina saigi see finishi lahtioleku aeg ette poole toodud ja loodetavasti tekivad ka uued kontrollajad TP -de sulgemiseks.
terv
Peip

 
At 21:15, Blogger Priit Pullerits said...

Head küsimused, 20:54.

Lisan omalt poolt ettepaneku, kuidas Palus 15:30 saaks sõidule lõpu teha ilma luuremängudeta: rada küntakse totaalselt üles (kilomeetrist peaks aitama), vajadusel visatakse kerget libisemisvastast killustikku ka peale - problem solved.

Vaadake, mis juhtub nende hurraaga pealetulijatega - tänane Ringvaade näitas seda päris hästi: 9 tüüpi hakkasid kell 8 Tallinnast Otepääle suusatama, külma oli miinus 21, 40. km-ks oli üks juba katkestanud, kella 8ks veel teinegi, minna jäi veel 10-15 km Paideni, ja info ütles, et rajale jäänud 7-st kavatsevad vähemalt kolm veel enne lõppu maha tulla... Ei pea olema kuigi elav kujutlusvõime, et näha, kuidas selliste hurraatajate entusiasm külma ja väsimuse ja tüdimusega alla käib. Sama saab olema paljudega ka Tartu maratonil, mistõttu ainus mõistlik otsus oleks teatada, et kes näiteks 20 km kahe tunniga (või 2,5 - eks seda saa arvutada) läbinud ei ole, need arvestagu, et neile lõpeb maraton nende enda tervise huvides Palul. Ja kõik saaks rahulikult ja normaalselt kell 11 alustada.

Maratoni korraldajad, teil on veel aega, et korrektiive teha! Mõelgem tõesti neile tuhendeile, kelle huvides väidetavalt seni on mõeldud, aga minu arvates ei ole siiski piisavalt mõeldud. Let's face it: saavad olema väga karmid olud, mida ei maksa kellelgi alahinnata.

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks.
puhtalt inimlikel kaalutlustel, korraldaja ei suuda luua, näiteks Palule, piisaval määral soojas olemise võimalusi. Palul pole kohta, et luua sinna parklad, et inimesed saaksid peale finishit kohe oma autodesse sooja, lugesime täna bussid üle, meil pole võimalik tänase seisuga luua Palult Elvasse rahuldavat (külmetamist välistavat) transpordi süsteemi (busse lihtsalt ei ole olemas sellises hulgas). hellenurme on veelgi kitsam koht.
üks õiendus veel. TP -des on aitamas koolilapsed, jooki, sööki ulatamas. nendel on tegelikult veel karmim olla kui suusatajatel. Niiet, kui sõidate pühapäeval TP -dest läbi, tervitage ja tänage neid lapsi.
jne.
terv
Peip

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Olles lugenud ja kuulnud lugusid Harimäelt laskumistest, siis kas algajatel oleks sealt mõistlikum suusad näpus alla tulla? Või on see välistatud?

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

Anyway, ärge nüüd tavalisi puuvillaseid aluskaid küll jalga pange, nagu siin soovitati. Ujukaid ei oska kommenteerida. Pigem spordialukad, bokserid, tuulekindel variant.

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

Priit.
olin tänasel koosolekul suhteliselt sarnastel seisukohtadel Sinuga. miks nii ei saanud otsustada, olen eelnevalt kirjutanud. maksimum, mis minu arust veel oleks olnud võimalik teha, oleks saanud starti nihutada veel 30 min. e. 10.30 -ks. See oleks tähendanud juba (möödunud aasta statistikat arvestades), mitte mõneteist vaid juba ligi 200 suusasõbra jõuga maha võtmist. sõiduaeg 8h. (Minu arvates) -tulevikus peakski harjutama inimesi, et kui ei suuda sõita 63 km 8 tunniga, mine lühikesele sõidule.
Samas, kumisevad mul kõrvus omaaegsed Alar Arukuuse sõnad (kui olin otsinud metsast välja esialgse rajavarjandi esimesks rattamaratoniks): "Peip, me ei tee ju seda võistlust esimeste jaoks, me teeme seda võistlust viimase lõpetaja jaoks"!
Seekord oli otsus selline. Demokraatia ongi üks tüütu nähtus.
Kui tahad, et otsus ümber vaadataks, anna teada. Saadan Sulle FIS TD, ESL TD jne. telefoninumbrid, Kelk'u oma on Sul ju olemas.
samas oli juba täna hommikul hulk murekirju/teateid a'la kus me oleme kui start kl. 9.00 ei toimu.
terv
peip

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Kah mõned mõtted.
1. Kasutage riietumisel vaid selleks ettenähtud varustust, igasugu PP moodi aretused pükste osas (jooksupüksid, korvpallipüksid) unustage, pigem minge poodi ja ostge üks paar pesupükse juurde. Asja ajab ära ka kooslus- spordi alukad, pesupüksid, jooksuliibukad ja windstopperiga suusapüksid. Tuulekaitse on oluline. Ise lähen ilmselt variandiga boksertüüpi Odlo alukad, pikad pesupüksid, ülepõlve pesupüksid, windstopperiga suusapüksid.
2. Ülesse 2 kihti pesu, fliis ja windstopper või softshell jakk.
3. Pähe mask, ümber kaela PP nimeline memmerätt, pähe müts. NB! Pea kaudu kaotame väga suure osa kehasoojusest.
3. Kindad. Minu jaoks probleem nr 1. Sõidan juba -7-ga labaku tüüpi Toko kinnastega. Olemas on ka väga paksud Scotti labakud, aga nendega ei mahu kepirihmad ümber käe. Ilmselt lähen Toko labakutega, mille all Crafti pesukindadad. Kindlasti kaasa teine paar nn back-up kindaid. Liiga paksude kinnastega võib tulla see probleem, et alguses kui jõudu on, kipuvad käed higistama, kinnas saab märjaks, hiljem aga jõu raugedes, kui ei suuda enam märga kinnast soojana hoida, siis viimane jäätub ja sis on jama majas.
4. Jalad. Saapa sisse paks matkasokk, rohkem ei mahu, siis saabas ja peale püüan aretada suurtest sokkidest mingid katted Kuna sidemed on Salomoni sukatrippidega, siis saab see keeruline olema. Endal pole varvastega suuri probleeme olnud.
5. KÕIGE OLULISEM: kui oled hädas, ära häbene abi küsida. Kui käed külmuvad, hõika, äkki kellelgi on varukindaid anda jne. Kui vähegi tunned, et varbad-sõrmad muutuvad tundetuks, siis esimesel võimalusel bussi soojendama. Kaotad küll sõiduajas 30 min aga varbad- sõrmed jäävad alles. Kirurgil pole keeruline neid amputeerida, aga sul võib neid edaspidi veel hädasti vaja minna.
6. Kui kahtled, kas kõrvalsõitjal on ikka kõik OK- küsi kas pole abi vaja. Või kui märkad, et kaasõitjal on nina-põsed kahtlased, anna talle märku, seni kuni ta ise sellest aru saab, võib juba hilja olla.
7. Ja viimaseks- ole sõbralik ja abivalmis, kõik me tahame tervelt finishisse jõuda.

ain, nr 616

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Harimäest alla sõitmine on rahulik, aeglane laskumine, tänu liikumise kiirusele hakkab seal mõjuma nn. windchill tegur (jahutusefekt, mis on õhutemperatuurist oluliselt külmem).
Teepikkus Harimäelt kuni alla tasasele on tegelikult 3 km e. lisaaeg mahajahtumiseks. Kui on tuulekindel riietus, pole seal mingeid probleeme. Loodetavasti on kõigil tuulekindel riietus. Võtke kasvõi seesama prügikott (mida Ints soovitab starti oodates kasutada) seniks taskus või põues kaasa.
NB! puuvill ei anna/hoia sooja!
terv
Peip

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

Aitähh Ain.
Kui vähegi viitsid, copi oma jutta ka err suusafoorumisse: http://sport.err.ee/lumeinfo.php?0&id=23
ette tänades
peip

 
At 22:02, Anonymous Anonüümne said...

rõõmusõnum. norrakate ennustus on ilma paremaks ennustanud:
http://www.yr.no/place/Estonia/Tartumaa/Tartu~588335/weekend.html

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Sellise külmaga on libisemine suht kehva, nii et Harimäelt allasaamisega ei peaks küll kellelgi probleeme olema. Maratoni kiireim laskumine on minu arvates hoopiski Meegaste mäelt enne Peebu TP-d.
Kui kardad Harimäelt allasaamisega, siis kaalu, kas sinu koht on pühapäeval TM stardis.

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

10 põhjust miks ma ei lähe Tartu Maratonile 2011?
1) Sest olen teinud ainult ühe 40 km sõidu, kuigi see hooaeg on suuskadel läbitud üle 800 km.
2) Sest minu varustus ei ole veel täielik - täiendamist vajavad kindad, saapakatted - kuigi olen muus osas investeerinud tuhandeid kroone.
3) Sest ma ei ole laskumisi harjutanud.
4) Sest mul on väike vigastus (reie ülemine sisekülg).
5) Sest ma ei ole kiire sõitja ja head aega loota ei ole.
6) Sest ma ei ole külmadega harjutanud.
7) Sest mulle väga suured massiüritused üldse ei meeldigi.
8) Sest mul ei ole vaja midagi teistele tõestada - olen oma ringis niigi parim.
9) Sest Pulleritsi suusablogi lugemine on mulle näidanud, et suusatamises on väga palju nüansse, mis tuleb enne selgeks saada.
10) Sest ettevalmistusi jätkates võib osalemine nt 2012 või 2013, 2014.. võimalik olla.
--

 
At 23:31, Blogger Priit said...

Hei!

Minge proovige oma varustuse vastavust ilmale ja tempole - veel on aega proovida, et korrektuure teha.

Dendropargis on rajad praegu kiired ja ettekujutus kiiretest pikadest jahutavatest laskumistest saab kätte.

Alutaguse maratoniga (-16) võrreldes lisasin tänaseks trenniks(-22) õhtul 20:00 saapakatted, teise soojapesukihi jalgadele, winstopper vesti, mikrofliisist kindad suusakinnaste peale ja fliisist maski.
Kokku: kaks soojapesukihti, suusakombe ja vest.

Treening 50 minutit koos võistluskiiruse proovimisega.
Tulemus:
Muret tekitavad laskumistel jahtuvad:
põlved, reied ja õlad-õlavarred.

Kujutan ette, mis juhtub Harimäe laskumiste järel ja see paneb pisut rohkem muret tundma kui hommikune start. Seal on minu jaoks külmumise oht kõige suurem.
Selle aastal tuleb arvatavasti keskmisest parem libisemisega maraton.

Õnneks saab veel midagi läbi mõelda et pühapäevaks valmis olla!
Maratonil on lisaks kaasas telefon, et võimalik jälgida liikumist lives: pinmarks.me


Säilitage paanika!

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

Lp. Priit 23:31:
mine sportlandi ja osta endale eest windstopper soe pikk aluspesu nii särk kui ka püksid, tootjaks Halti (neil oli vähemalt üleeile olemas), õlgadega raskem - kas Sul ratturite talvejakki pole? kui ei siis - katseta kraega triiksärgiga (vanasti olen ka sellist asja kasutanud), või ehita ajalehest vms. endale windstopper õlgadele, käevarred peaksid soojaks saama kui lisad ühe kihi pesu.
terv
peip

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

Lp. Priit 23:31:
mine sportlandi ja osta endale eest windstopper soe pikk aluspesu nii särk kui ka püksid, tootjaks Halti (neil oli vähemalt üleeile olemas), õlgadega raskem - kas Sul ratturite talvejakki pole? kui ei siis - katseta kraega triiksärgiga (vanasti olen ka sellist asja kasutanud), või ehita ajalehest vms. endale windstopper õlgadele, käevarred peaksid soojaks saama kui lisad ühe kihi pesu.
terv
peip

 
At 00:11, Anonymous Anonüümne said...

No kurat, te hirmutate siin rahva oma külma ja katkestamise jutuga päris ära. Hakkasin ka ise juba kahtlema, kui kõike seda siin ja mujal meedaias täna lugesin ja kuulasin. Aga siis meenutasin täna hommikust 1.5 tunnist kerget treeningut Tähtveres -22C ja ei ole midagi nii hullu.
On veel kaks päeva aega, minge kindlat ja katsetage oma riietust erinevate variantidega. On veel võimalik seda paika sättida ja ka juurde muretseda.

Ja see musta prügikoti kaasvõtmine rajale on ka hea mõte. Kuigi number jääb varjatuks, saab seda edukalt tuule tõkkena kasutada, kui elu läheb väga külmaks. Enne peaks koti kodus parajaks timmima teibiga, et ta väga suur ei oleks.

 
At 00:32, Blogger Priit said...

Hei Peip

See Halti soepesu võib olla vägagi hea variant. Mõtlesin sellele juba sügisel... aga paraku mõtteks see jäigi. Peab Sportlandis käima vaatamas.

Ilmselt lahendan oma mured õhukese rattasärgi ja lühikeste liibuvate pükstega.

Rattatagi on aga seda ei pane, see piirab liikumist ja siis jõuab Priit järgi
;-)

 
At 07:37, Anonymous Anonüümne said...

minul näiteks probleem, et orgasism higistab kõvasti ning alaselja-tagumiku kohal laskumistel kummardades tõmbuvad riided pingule ning ülemised kihid saavad higist märjaks. Tulemuseks on -15 ja edasi, et külmub sealt riided jääna ühte tükki kõik kihid ja tagumikul kõige külmem...
oskab keegi nõustada?

 
At 07:45, Blogger Priit Pullerits said...

No nii, meil ei läinud täna hommikul autogi käima, kui naine hakkas 7:15 ajal tööle sõitma. (Eks ta sõida ka väikseid linnaotsi ainult ja see kulutab akut vist kõvasti ses mõttes, et ei jõua vahepealse ajaga laadida, aga ikkagi...) Nii et igal juhul veel üks probleem iniimestel juures varahommikuse maratonile saabumisega. Ja kas te Terevisioonis hommikusi tulleindeksiga kraade kuulsite? Ikka sinna -30 peale, mõnes kohas ka -35 ja -36.

 
At 08:06, Anonymous Anonüümne said...

Lp vanemtoimetaja-kes teil PM-s selliseid lapsusi kirjutab!?

http://www.postimees.ee/?id=390369&com=1

 
At 08:30, Anonymous Anonüümne said...

Teen ettepaneku, et need suusatajad, kes Palul, või Hellenurmes maha võetakse (aja limiit), ikka protokolli saaks. Saavad ikka tulemuse kirja. Ei ole ju nemad süüdi, et ilmataat sellist vingerpussi mängib. Eriolukord ikkagi!
Toomas

 
At 08:51, Blogger Priit Pullerits said...

08:06 - ma ei tea, mina mitte.

 
At 09:01, Anonymous Anonüümne said...

Tartu Maratoni otsus üritus 100% mahus toimuda lasta on märk sellest, et see üritus peaks olema läbitav kõigile nii nagu igal aastal. Olles ise pigem seal viie tunni kandis sõitja ja lugedes nüüd kõiki kommentaare, tundub, et ega see sõit ikka ei pruugi nii väga tehtav olla küll kõigile. Esiteks puudub suurel enamusel tagumisel otsal (a la viimased 4000) kogemus nii külmas ilmas nii pikalt sõita. Lisaks sellele ei ole tagumisel otsal üldiselt nii head varustust ja seetõttu on külmumisoht veelgi suurem. Kas nüüd saadetaksegi suurem osa maratonipidulistelt Kurkse retkele, et vaatame, mis juhtub? Miks seda üritust ei tehtud lühemaks soovijatele või ära võetud võistlusmomenti, et ei hakataks ennast ohustavalt kellelegi ära panema? Nii ma siis jätkuvalt mõtlen, kas minna või mitte, sest pole nii pikka sõitu külmas kunagi varem teinud.

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

no suusaraja üleskündmine ja killustikku täis loopimine on ikka KÕIGE LOLLIM ja NÕMEDAM idee üldse, mis PP-l on kunagi pähe tulnud. AGA peip ja korraldajad peaks küll mõtlema, et mis siis saab, kui need 200, kes ametlikult maha võttes neil kuhugi ära ei mahu, tõesti ise kõik katkestada tahavad. mis nad siis teevad?

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Siis tuleb lõkkeid juurde teha, et jõuaks ära oodata bussile saamise.

 
At 10:13, Blogger Priit Pullerits said...

09:01 - teie väljendatud kahtlustega igati nõus!

09:22 - raja üleskündmine ei ole minu idee, kuulsin seda ühelt TM org-komitee liikmelt. Killustiku lisasin küll omalt poolt, seda seetõttu, et tean, et ega niisama neid tagumisi hulle muidu pidama saaks.

 
At 10:28, Blogger Madis said...

Priit, aru ma ei saa, miks peaks Tartus autoga sõitma. Kas Su naine pidi Elvasse minema? Kui ma Tartus olen käinud, siis pole olnud mingit probleemi jala käia kesklinnast äärelinna. Isegi Tallinnas pole sellist probleemi. Seda enam et Tartus. Või on Tartu ühistransport nii hull. Kui nii arvate, siis proovige Pärnu oma ära ja arvake uuesti.

 
At 10:33, Blogger Priit Pullerits said...

Madis, see on elementaarne mugavus, mida iga endast lugupidav eesti mees peaks oma naisele võimaldama - et ta saab oma asjad autoga aetud.

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

Enesest lugupidav eesti mees ei osta oma naisele sellist kärakat mis vähe külmema ilmaga käima ei lähe :)

 
At 11:26, Blogger Priit Pullerits said...

...asi pole Kanadas valmistatud Chrysler Pacificas, mis on korralik suur ja mugav auto igale naisele, vaid akus, mis on saanud vatti külmas ilmas lühikeste sõitudega.

 
At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

Kui need sõidud nii lühikesed on, äkki ei ole seda autot siis vaja nendeks sõitudeks kasutada?

 
At 12:09, Blogger Priit Pullerits said...

Meie talv on see, mis dikteerib, et autol peab olema kliirensit ja hobujõude. Ja mulle ei meeldi absoluutselt euroopalikud pisikesed autod ehk künad. Ruumi ja avarust peab olema.

 
At 12:38, Anonymous Anonüümne said...

Pacifica neelab meeletult kütust oma 3,5 V6ga (ja kas veel mitte 4X4?), ei ole väga jätkusuutlik maalima naftavarude suhtes, kas pole nii? Jääks lastele ka veel fossiilset kütust põletada pagan teab millal nad alternatiivküttel laiatarbemootori (või külmtermotuumareaktsiooni) leiutavad. Euroopas ja Jaapanis tehakse ka mahtuniversaale, märksa mõistlikumate mootoritega.

Higistamisest - keegi kirjutas et higistab palju - järelikult liiga palju riideid seljas, võta vähemaks, nats vajab harjumist, aga kuivana püsiv spordipesu hoiab ka soojuse sees.

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Konkreetse auto kohta ei ütle ma midagi. Küsimus on pigem selles, kas otstarbekam poleks vältida lühikesi sõite ja see 10 minutit hoopiski jalgsi käia? Tervisele ka parem ja puha. Autot niikuinii soojaks selle ajaga ei sõida sellise külmaga.

 
At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

Müüa Tartu Maratoni pika distantsi 63 km NUMBER!!! Stardigrupp: Eliit(1-100)
Tel. 59 002 897 Hind: 25 Eur

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

9:01
Kui kahtled, siis soovitaksin küll, et ära mine. Või siis lühikesele. Täienda varustust ja ürita 2012. Tegin täna ainult 9 km, sest varbad hakkasid tunda andma. Aga tavaline Hansaplast plaaster ninal oli küll ok.

 
At 23:57, Anonymous Anonüümne said...

Tundub,et kylm on Priidul napud ara votnud. Mina ootaks paanikaosakonnalt selgitust. Milleks seda jama vaja oli? Kas meie meedias pole juba piisavalt desinformeerivaid artikleid?
Margus

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

 
At 07:15, Blogger Unknown said...

Kas teil on vaja kiiresti laenu, et maksta oma arve? . siin on võimalus pakume laenu neile, kes on valmis rakendada ja esitada meie tingimus, nii et kui olete huvitatud laenu meie firma siis pead saatke meile nüüd ......

E-mail: am.credito@blumail.org

 
At 07:18, Blogger Unknown said...

Kas teil on vaja kiiresti laenu, et maksta oma arve? . siin on võimalus pakume laenu neile, kes on valmis rakendada ja esitada meie tingimus, nii et kui olete huvitatud laenu meie firma siis pead saatke meile nüüd ......

E-mail: am.credito@blumail.org

 
At 11:50, Blogger Meryl said...

Kas teil on vaja laenu? Kas sa oled igal finantskriis või vajate raha, et alustada up oma äri? Kas teil on vaja laenu, et lahendada oma võlga või maksta ära oma arveid, või alustada kena äri? Kas teil on madal krediidi skoor ja sa oled leidmine on raske saada kapitalilaenu kohalike pankade ja teiste finantsasutuste? Siin on teie võimalus saada laenu meie firma. Pakume laenud eraisikutele järgmistel eesmärkidel ja palju muud. Personal Loan, Business Expansion, Business Start-up, haridus, Debt Consolidation, Hard Money Laenud. Pakume laenu madala intressimääraga 2%. Võtke meiega juba täna, e-posti teel (greatfuturefinancialservices@gmail.com)

 
At 14:32, Blogger Unknown said...

Kas teil on vaja kiiresti laenu, et lahendada oma rahalisi probleeme ja ka alustada oma äri või tõsta oma äri ruume? kui jah võtke meiega ühendust e-posti teel: greatuniversalloancompany1@gmail.com

Laenupakkumine

 
At 13:22, Blogger Unknown said...

Kas teil on vaja kiiresti laenu, et lahendada oma rahalisi probleeme ja ka alustada oma äri või tõsta oma äri ruume? kui jah võtke meiega ühendust e-posti teel: greatuniversalloancompany1@gmail.com


Laenupakkumine usaldusväärsest allikast

 
At 18:49, Blogger Unknown said...

Tähelepanu !!!

minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

Attention !!!

my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.

 
At 20:13, Anonymous Anonüümne said...

sa vajad kiireloomuliste laenu, et maksta ära oma võlad ja ülesseadmine uue äri? kui jah võtke meiega ühendust leolobitohelpfunds@hotmail.com kaudu või facebook https://www.facebook.com/leo.lobito.39

 
At 05:21, Anonymous shawn said...

Lõpeta oma rahalised mured.

Ma olen Rose alates Oklahoma. minu kolleegid ja mina lihtsalt laenu saada $10,000 alates Shawn Louis Laenu Firma. Minu nõu läheb seal, et on rahaliselt laos, ole juurdepääsu panga laenu või oma krediidi skoor on madal, temaga ühendust e-posti teel: shawnlouisloanfirm@yahoo.com. te tunnete sama minuga.Õnnis on käsi andja kui vastuvõtja.

tänud

 
At 04:39, Anonymous Anonüümne said...

Kas teil on vaja lihtne laenu, et maksta ära oma arveid? Kui jah siis kirjutage meile aadressil: johnsonleehelpfunds@hotmail.com teavet on allpool

Täisnimi:
Summa vaja:
Kestus:
Riik:
Telefon:

 
At 09:41, Blogger oakleyses said...

nike air max, ugg boots, oakley sunglasses, burberry outlet online, tory burch outlet, michael kors outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, uggs on sale, replica watches, cheap oakley sunglasses, louis vuitton, louis vuitton outlet, louis vuitton, chanel handbags, jordan shoes, longchamp, longchamp outlet, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, burberry, oakley sunglasses, nike air max, kate spade outlet, louboutin shoes, polo ralph lauren outlet, tiffany and co, tiffany jewelry, prada outlet, ugg boots, christian louboutin outlet, michael kors outlet, gucci outlet, replica watches, prada handbags, ugg boots, michael kors outlet, nike outlet, polo ralph lauren outlet, longchamp outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, michael kors

 
At 01:08, Anonymous Nicolas said...

Tere Sir / Madam,

Sa vaja raha laenamine eraisikute vahel, et tulla toime rahalised raskused lõpuks ummikust põhjustatud pankade poolt tagasilükkamine oma faile taotleda? Olen finants eksperdid võimalik teha laen summas pead ja tingimustel, mis muudavad elu lihtsamaks. Siin on valdkonnad, kus saab aidata:

* Rahaline
* Lend Lease
* Investeerimislaen
* Auto Loan
* Debt Consolidation
* Krediidiliini
* Teine hüpoteek
* Krediitkaardiga Tagasivõtmistasu
* Personal Loan
e-post: nicolashulp279@outlook.com

 
At 12:16, Blogger GREENWINCH PRIVATECAPITAL said...

Kas teil on vaja kiiresti laenu, et lahendada oma rahalisi probleem ja ka alustada oma äri või tõsta oma äri rajatised? kui jah võtke meiega ühendust e-posti teel: greatuniversalloancompany1@gmail.com

 
At 18:11, Blogger marieta said...

Uskumatu, aga tõsi Jumal on alati suur. Pärast mitmeid keeldumisi minu taotlus panga poolt, sain laenu abil väga kena daam. Täpsema info saamiseks palume pöörduda oma e-posti aadressile: eikelenbergfinancieen@gmail.com see pakub laenude € 3000 kuni € 3000000 kellelegi suudab seda tagasi maksta koos intressiga, mille määr on 2 madal % ei kahtle, et sõnum. See on ideaalne reaalsus. Levita sõnumit oma lähedastele, kes seda vajavad.
tagasimaksmine algab viis kuud pärast laenu
Jumal õnnistagu teid.

 
At 04:11, Blogger Unknown said...

Kas teil on vaja laenu Business, investeeringute, ehitus-, tööstus- töö, nafta ja gaasi rajatise ja iga head äri eesmärk?

Me Boost kapitalil põhinev Lääne-Aafrikas ja mitmetes Euroopa Liidu riikides. Pakume teile täna laenu intressimääraga 3% aastas ja saan laenu 48 tunni jooksul.

Palun, kui olete huvitatud sellest pakkumisest, kiirelt kohaldatakse allpool teavet.


LAENUTAOTLUS VORM

Nimi:
Sugu:
vanus:
aadress:
riik:
Riik:
Summa vaja:
Kestus:
Telefoninumber:

E-post: jacksonloanfinancai@gmail.com


Parimate soovidega.
Jackson Lee.

 
At 16:27, Blogger Mr Lake said...


End oma rahalised mured

End oma rahalised mured nüüd: Ma ei naerata, et jumalakartlik mees, kellel oli tagatud 220000 € ja kaks mu kolleegid on ka saadud laene seda meest, ilma raskusteta. Ma teile nõu, et mitte valida vale inimene, siis kindlasti taotleda raha laenu oma projekti ja üksteist. Kirjutasin selle postituse, sest hr Pendelis Wealth, tegi mulle õnnistatud oma laene. See on läbi oma sõbrale, et kohtasin seda aus ja helde Jumal kartes mees, kes aitas mul seda fondi maksma laenu oma elu, teil on vaja rahalist abi, sa oled ummikus, ei pea pangast laenu või mitte panga kasuks, et rahastada oma ehitus, kinnisvara arendamine, arengut oma äri oma äri, siis peab olema näha ja teenida raha, halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid või võlgu. Seetõttu soovitame, et sa sinna minna, võtke ja kohtub teiega teenuste eest küsida seda. Kontakt aadress: pwloancompany484@gmail.com

End oma rahalised mured

 
At 23:13, Anonymous Obrist said...

Hello Sir / Madam,

Du behövs pengar utlåning mellan individer att hantera finansiella svårigheter att slutligen bryta dödläget provocerad av banker, genom förkastandet av sina filer att tillämpa? Jag är en ekonomiska experter som kan göra ett lån i det belopp du behöver och med villkor som gör livet lättare. Här är de områden där du kan hjälpa:

* Finans
* Lend Lease
* Investeringslån
* Auto lån
* Skuldkonsolidering
* Kreditgräns
* Topplån
* Credit Redemption
* Personligt lån
e-post: nicolashelp279@outlook.com

 
At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

Tere Laenu taotlejad,

Kas teil on vaja kiiresti laenu alustada äri, Debt laenu? Osta auto või maja? Kui jah muretse enam, sest me pakkuda igasuguseid laenu madala ja taskukohane intressimäär 2%, ja ilma tagatise krediidi kontroll. Saada meile tagasi, kui teil on vaja laenu allpool teavet.

(1) Nimi:

(2) Laenusumma Vajalik:

(3) Laenu kestus:

(4) Telefoninumber:

(5) Riik:

(6) Riigi:

Võta meiega nüüd e-posti teel täna: (johnsonlehelpfund@gmail.com)

 
At 07:29, Anonymous Anonüümne said...

KIIRE LAEN OFFER NÜÜD.

Head päeva,

Lugupeetud Laenu Tööotsija Tervitused WILLIAMS LAENU FIRM.
Meil on sertifitseeritud laenu andja, mis pakub laenu inimesed, kes on
vajavad laenu. Meil annab laenu projekti, äri, maksud, arved
ja paljud teised reasons.We töötavad 2% intressi rate.There on
rohkem võita saada laenu selle firma, nii et teil on vaja
laenu? Kas olete võlgu? Kas soovite alustada äri ja vajavad
kapitali? Kas teil on vaja laenu või rahastamise mingil põhjusel? Sinu abi on
lõpuks siin, sest me anname laenu kõigile on odavad ja
taskukohane intressimäär vaid 2%, kui huvitatud võtke meiega
täna
: (Williamsloans14@gmail.com)
ja saada oma laenu today.For rohkem informatsiooni meie teenuste, palun andke meile
tean laenusumma pead ja kestus laenu.

anname välja järgmised;


* Isiklik Laenud (Secure ja tagamata)
* Business Laenud (Secure ja tagamata)
* Consolidation Loan ja palju muud.

Meil on sertifitseeritud, usaldusväärne, usaldusväärne, efektiivne, kiire ja dünaamiline.
Kui olete huvitatud võtke meiega ühendust aadressil:
williamsloans14@gmail.com

Edu,
Klienditeenindus.
Williams LAENU FIRM.

 
At 02:05, Blogger dittmannfrankloans@gmail.com | said...

Tere kõigile,

Kas teil on vaja laenu 24 tunni kiire ja usaldusväärne laenu täna 2% intressimäära. DITTMANN FRANK LAENU on üks maailma parimaid ja selle laenu firma pakub kõiki laene.

Täpsema informatsiooni saamiseks võtke meiega ühendust e-posti teel: dittmannfrankloans@gmail.com

Maksame igat tüüpi laene, nagu näiteks:

* Home Improvement
* Laenud Leiutaja
* Auto Laenud
* Debt Consolidation Loan
* Krediidiliinid
* Business Laenud
* Isiklikud laenud
* Rahvusvaheline laene.

Palun kirjutage tagasi, kui huvitatud rohkem teavet meie kontaktid allpool

E-post: dittmannfrankloans@gmail.com

tervitus,
Dittmann Frank Laenud

 
At 14:54, Blogger demetrios said...

Tere tulemast,

Ma olen Louis Banner, era raha laenuandja ja ettevõtete rahastamise kinnisvara ja mis tahes liiki äri rahastamisel. Pakun ka laenud eraisikutele, ettevõtete ja üksuste e.t.c 3% võrra tühistada hind aastane ja 0,5% aastas tühistada kuus alust, laenutingimuste determinant. võtke meiega rohkem teavet tema ootame koos töötada.
Võite pöörduda meie E-post: louisbannerloancorp@gmail.com

soovidega,
Scott

 
At 14:51, Blogger ROSE ANDERSON said...

Me töötame vastavalt selge, paindlik, läbipaistev ja kergesti mõistetav poolest. Pakume väga madalad intressimäärad seoses üleminekuga majandusaktiivsuse vähenemine (langus) enamikus maailma riikides. Teil võib olla halb krediidi, Meie ettevõte pakub nüüd laenu taskukohane intressimäär, nii sa vajad raha, et suurendada oma äri? Või on teil vaja raha mõne isiklikuks otstarbeks? Miks mitte meiega nüüd, kui me pakkuda laenu üksikisikute ja ettevõtete organitega intressimäär 3% üle maksimaalselt 25 aastat. Huvitatud taotleja saab meiega ühendust e-posti nüüd: paulsonloaninvestment@gmail.com

 
At 06:21, Anonymous Anonüümne said...

Kas teil on vaja laenu tahes? sa vajad laenu, et maksta oma
arveid või ettevõtte asutada ?? Ükskõik oma rahalisi probleeme võiks
olla, me oleme siin, et aidata nii pakume laenu nii üksikisikutele või
ettevõtted madalal ja taskukohase intressimäära. KONTAKT ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM, telefoninumber 17472339152

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Tere kõigile, tere Elite Finance Company siin on viimane kodu, kus saad oma laenu ja kus saab leida oma lahendus ning lahendada teie probleemi elus. Pange tähele, et kui teil on vaja laenu, et maksta ära oma arveid, isikliku laenu, Õppelaen, Business laenu või mingit laenu kontakti ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM, 17472339251 rohkem teavet.

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Tere kõigile, tere tulemast Elite Finance Company siin on viimane kodu, kus saad laenu ja kus saab leida oma lahendus ning lahendada teie probleemi elus. Pange tähele, et kui sul on vaja laenu, et maksta ära oma arveid, isiklikud laenud, õppelaenu, äri laenu või mingit laenu kontakti ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM~~pobj, 17472339251 lisainformatsiooni
E-post: ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM
WEB: http://morisloancompany1.wixsite.com/morisloancompany
Telefoninumber: +1(747) 207-0454
TÄNU
JAMES ELITE

 
At 08:29, Blogger Unknown said...

Kas sa oled huvitatud kiiret laenu alustada hea äri, maksma oma arveid, anname juures laenu 5000 € to15,000,000euro pakume või liiki laenu siin vene, täitke see vorm ja saada meile tagasi kui olete huvitatud ...... kirjuta meile nüüd posti teel; eddienicoleloanfunds@gmail.com Täielik nimi: Riik: Riik: Eesmärk laenu: E-post: Kontakt number: Sugu: ma kaardi: laenu suurus: Pikkus : saada meile tagasi nüüd laenu taotluse vorm .... kirjuta meile nüüd posti teel; eddienicoleloanfunds@gmail.com

 
At 07:16, Blogger Unknown said...

kontakt jaoks turvaline & tagatiseta laenu.
laenama laen summa pärit 3000euro et 5000,000euro
valima tagasimaksmine kestus kohta 1 aasta et 30 aastat.
azeesabdul480@gmail.com

 
At 09:32, Blogger Unknown said...

Meil on õigustatud ja Mainekas raha laenuandja. Me laenata vahendeid välja üksikisikute vajavad rahalist abi, anname laenu inimestele, kes on halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid, investeerida äri. Kas olete otsinud laenu? Sul ei pea muretsema, sest olete õiges kohas Pakun laenu madala intressimääraga 2% nii et kui teil on vaja laenu i taha, et sa lihtsalt minuga läbi selle e-posti aadress: mobilfunding1999@gmail.com

LAENUTAOTLUS teabe saamiseks:

1) täisnimi: ............
2) Sugu: .................
3) Vanus: ........................
4) Riik: .................
5) Telefoninumber: ........
6) Amet: ..............
7) Kuu sissetulek: ......
8) Laenusumma Vajalik: .....
9) Laenu kestus: ...............
10) eesmärk Laen: ...........
 
aitäh

 
At 12:23, Blogger Unknown said...

Tere tulemast Ekata Global Limited Company. Võimalus on siin teil saada teie vajadustele. Ekata on välja aitamaks investoritel, ettevõtja, üksikisikud ja ettevõtted saavad raha, mida nad vajavad, et luua. Me investeerida omadused / äri ja pakuvad ka Käivitamine, investeerimis- isiklikke laene, kinnisvara laenud, võlgade laenu. Me saame aidata oma äri või projekti laenu madala intressimääraga 2%. Kui olete huvitatud laenu. EKATA on siin, et aidata teil saavutada oma eesmärki. võtke meiega ühendust selle E-post: ekataelvisglobalinsurnaceloan@gmail.com, Whatsapp Internetis number: +2348086123495 arutada veelgi.

 
At 13:38, Blogger Unknown said...

Minu nimi on härra Carter Collins, ma olen eraõiguslik laenuandja, kes annab laenu eraõiguslikele ja ettevõtetele. Kas olete nii palju panku loobunud? Kas vajate oma ettevõtte loomiseks rahalisi vahendeid? Kas vajate oma ettevõtte laiendamiseks rahalisi vahendeid? Või kas teil on vaja isiklikku laenu? Võtke meiega ühendust nüüd :: cartercreditunionoffer.link@gmail.com

 Selle tehingu kvalifikatsioon:

  1) Laenusaajale tuleb usaldada heauskselt ja piiramatult armu 2) Isegi Bad krediidi puhul garanteerime laenusaajale laenu selle äriühingu piiramatu armu. 3) Laenu võib anda isegi madala krediidiga. 4) Laenu intressi fikseeritud määr on 2%. Anname laenu 5000 eurost kuni 30 000 000 euroni

LAENUTEANDMETE VORM

1) OMA NIMI:
2) SEKS:
3) TEIE RIIGI:
4) OMA OSALUS:
5) JÄRGMISE STATUS:
6) PHONE NUMBER:
7) MUU TULU:
8) AADRESS:
9) EESMÄRK:
10) Laenupakkumine:
11) LAENI KESTUS:

Võtke meiega ühendust nüüd :: cartercreditunionoffer.link@gmail.com
Parimate soovidega
Carter Collins

 
At 13:28, Blogger BENNY MEITIS said...

He estado escuchando acerca de esta tarjeta de cajero automático en blanco por un tiempo y nunca realmente pagó ningún interés a ella debido a mis dudas. Hasta que un día descubrí a un tipo de hacking llamado MR CLIFFORD. Él es realmente bueno en lo que está haciendo. De vuelta al punto, pregunté acerca de la tarjeta de cajero automático en blanco. Si funciona o incluso existe. Me dijeron que sí y que su una tarjeta programada para dinero aleatorio retira sin ser notado y también se puede utilizar para compras en línea gratis de cualquier tipo. Esto fue impactante y todavía tenía mis dudas. Entonces lo intenté y pedimos la tarjeta y accedimos a sus términos y condiciones. Rezando y esperando que no era una estafa que usé la TARJETA en blanco y fue exitoso retirar ni menos de $ 20.000 cada día la TARJETA en blanco funcionó como una magia y ahora me he vuelto rica y famosa en mi sociedad, si usted quiere ordenar por La tarjeta de cajero en blanco aquí está allí dirección de correo electrónico: cliffordhackerspays@gmail.com ....

 
At 09:01, Blogger Unknown said...

Tere tulemast Ekatas Global Limited Company. Võimalus on teie vajaduste rahuldamiseks. Ekata eesmärk on aidata investoritel, ettevõtjatel, üksikisikutel ja ettevõtetel saada raha, mida nad vajavad. Me investeerime kinnisvarasse / ettevõtetesse ja pakume ka Laenud alustamiseks, Investeerimislaenud, Isiklikud laenud, Kinnisvaralaenud, Võlakirjad. Me võime aidata teie ettevõtet või projekti väikese intressimääraga laenu puhul 2%. Kui olete huvitatud laenust. EKATA aitab teil saavutada oma eesmärki. Võtke meiega ühendust selle e-posti aadressiga: ekataelvisglobalinsurnaceloan@gmail.com, veebisaidi Whatsapp: +2348086123495, et arutada edasi.

 
At 04:53, Blogger Unknown said...

Kas vajate kiiret rahalist laenu?
* Väga kiire ja kiire ülekanne teie pangakontole
* Tagasimaksmine algab kaheksa kuud pärast raha saamist
pangakonto
* Madal intressimäär 2%
* Pikaajaline tagasimakse (1-30 aastat) Pikkus
* Paindlikud laenutingimused ja kuumakse
*. Kui kaua kulub rahastamiseks? Pärast laenutaotluse esitamist
Võite oodata esialgse vastuse alla 24 tunni
72-96 tundi pärast vajaliku teabe saamist
sinult.

Võtke ühendust selle õigustatud ja litsentseeritud ettevõttega, kellel on volitus
Anda rahalist abi kõigile
Lisateabe saamiseks ja laenutaotluse vorm

Email: cashfirmarena@gmail.com


Parimate soovidega
Sir Joel Williams
RAHVUSVAHELINE LAENUDE ETTEVÕTT
tegevdirektor
Tel: +601111850392
E-post: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com
W

 
At 04:07, Blogger Unknown said...

Kas teil on vaja 100% laenu? Ma saan teenida oma rahalisi vajadusi vähem tagasipöördumisprobleemidega, mistõttu me maksime teile ainult 2%. Olenemata teie olukorrast, füüsilisest isikust ettevõtja, pensionär, üldine krediidireiting, me saame aidata. Flexiblerepayment üle 1 kuni 30 aastat. Võtke meiega ühendust: comfortfrankloanfirm@gmail.com



Otsite pikaajalisi või lühiajalisi laene

1 Täisnimi: ............................
2 Kontakt Aadress: .......................

3. Riik: .....................

4.Sex: ...............

5. Vajalik laenusumma: ....................
6. Kestus Laenud: ...................
7. Otsene telefoninumber: .................

Palju armastust,

Comfortfrankloanfirm@gmail.com


L
Proua: mugavus

 
At 10:24, Blogger summerfinanceplc said...

Kas sul on vaja laenu
Tere, igaüks, palun, ma tahan kiiresti seda keskkonda kasutada, et tõmmata ütlust, kuidas Jumal käskis mind Legit'ile ja tõelisele laenuandjale, kes muutsid mu elu muru kaudu armu, alates vaesest rikaste naiseks
Kes saavad nüüd kiidelda terve ja jõukat elu ilma stressita või rahaliste raskustega. Pärast seda, kui mitu kuud proovisite laenu Internetis saada
Ja see oli scammed summas $ 2700 ma sain nii meeleheitel saada laenu legitiim laenuandja online, kes ei lisata oma valud, siis ma otsustasin
Võtke ühendust oma sõbraga, kes sai hiljuti laenu internetis, arutasime seda teemat ja meie järeldusele ütles ta mulle naise nimega pr.
Angelina Summer, kes on tegevjuht SUMMER LOAN INTERNATIONAL Nii et ma taotlesin laenu
Madala intressimääraga ($ 120,000.00) summa, nii et laen kiideti heaks ilma stressita ja kõik laenule tehtud ettevalmistused
Üleandmine ja vähem kui kolm (3) päeva laen hoiustatakse minu pangas. Täna võtke ühendust oma e-posti teel: summerfinanceplc@gmail.com või WhatsApp: + 2347063370312, õnne.

 
At 02:16, Blogger Rechael frank said...

Kas teil on vaja 100% laenu? Ma saan teenida oma rahalisi vajadusi vähem tagasipöördumisprobleemidega, mistõttu me maksime teile ainult 2%. Olenemata teie olukorrast, füüsilisest isikust ettevõtjad, pensionärid, üldine krediidireiting, me saame aidata. Flexiblerepayment üle 1 kuni 30 aastat. Võtke meiega ühendust aadressil: Rechaelfrankloanfirm@gmail.com



Otsite pikaajalisi või lühiajalisi laene

1 Täisnimi: ............................
2 Kontakt Aadress: .......................

3. Riik: .....................

4.Sex: ...............

5. Vajalik laenusumma: ....................
6. Kestus Laenud: ...................
7. Otsene telefoninumber: .................

Palju armastust,

Rechaelfrankloanfirm@gmail.com


L
Proua: Rechael

 
At 10:37, Blogger Unknown said...

Tere

Kas vajate kiiret laenu oma rahaliste vajaduste rahuldamiseks? Pakume laene kogusummast 2000 kuni 50 000 000,00, oleme usaldusväärsed, võimsad, kiire ja dünaamilised, ei kontrolli krediitkaarte ega paku 100% tagatisi välislaenudele selle aja jooksul.

Samuti laenasime kogu valuuta 2% -lise intressimääraga kõigile laenudele .... Kui olete huvitatud, pöörduge tagasi selle e-kirjaga.

Kui soovite, pöörduge usalduse saamiseks aadressil trustfirm2010@gmail.com

Lugupidamisega

Hr Andy Cole
Trustfirm2010@gmail.com

 
At 04:43, Blogger Unknown said...

QUEEN LOAN COMPANY (queenceloan@gmail.com) See on kõigi laenude taotlejate teavitamine. Ameerika Ühendriikidest tuntud laenufirmad oleme aidanud tuhandeid inimesi erinevatest riikidest. See ettevõte sai laenupakkumisfirmale 2015. aastaks kõige laenamate laenuandjate auhinna. Igakuiselt tagastati vähemalt 17 ja 25 kliendi igakuine laen ja nad tegid täna head investeeringut, kui see ettevõte annab teile laenu, peate kasutama poole laenu Investeeringus. Teile antakse teie laen, kui olete selles QUEEN LOAN ENTERPRISE queenceloan@gmail.com. Kas otsite ärilaenu? Laenud, võlgade konsolideerimise laenud, tagatiseta laenud, riskikapital jne. Kas teil on laenu laenust keeldutud või petmine, mida ei ole laenupakkumisfirma poolt tunnustatud? . Oleme eralaenuandjad, laenud ettevõtetele ja üksikisikutele madalal määral 2% ja pakume klientidele parimat e-posti teenust; Queenceloan@gmail.com

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

QUEEN LOAN COMPANY (queenceloan@gmail.com) See on kõigi laenude taotlejate teavitamine. Ameerika Ühendriikidest tuntud laenufirmad oleme aidanud tuhandeid inimesi erinevatest riikidest. See ettevõte sai laenupakkumisfirmale 2015. aastaks kõige laenamate laenuandjate auhinna. Igakuiselt tagastati vähemalt 17 ja 25 kliendi igakuine laen ja nad tegid täna head investeeringut, kui see ettevõte annab teile laenu, peate kasutama poole laenu Investeeringus. Teile antakse teie laen, kui olete selles QUEEN LOAN ENTERPRISE queenceloan@gmail.com. Kas otsite ärilaenu? Laenud, võlgade konsolideerimise laenud, tagatiseta laenud, riskikapital jne. Kas teil on laenu laenust keeldutud või petmine, mida ei ole laenupakkumisfirma poolt tunnustatud? . Oleme eralaenuandjad, laenud ettevõtetele ja üksikisikutele madalal määral 2% ja pakume klientidele parimat e-posti teenust; Queenceloan@gmail.com

 
At 13:51, Blogger fgugyf said...

Kas vajate kiiret rahalist laenu?
* Väga kiire ja kiire ülekanne teie pangakontole
* Tagasimaksmine algab kaheksa kuud pärast raha saamist
pangakonto
* Madal intressimäär 2%
* Pikaajaline tagasimaksmine (1-30 aastat) Pikkus
* Paindlikud laenutingimused ja kuumakse
*. Kui kaua kulub rahastamiseks? Pärast laenutaotluse esitamist
Võite oodata esialgse vastuse alla 24 tunni
72-96 tundi pärast vajaliku teabe saamist
sinult.

Võtke ühendust selle õigustatud ja litsentseeritud ettevõttega, kellel on volitus
anda rahalist abi kõigile
Lisateavet ja laenu taotlemise vormi

email: cashfirmarena@gmail.com


Parimate soovidega
Sir Joel Williams
RAHVUSVAHELINE LAENU ETTEVÕTT
tegevdirektor
Tel: +601111850392
E-post: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

 
At 03:33, Blogger fgugyf said...

Kas vajate kiiret rahalist laenu?
* Väga kiire ja kiire ülekanne teie pangakontole
* Tagasimaksmine algab kaheksa kuud pärast raha saamist
pangakonto
* Madal intressimäär 2%
* Pikaajaline tagasimaksmine (1-30 aastat) Pikkus
* Paindlikud laenutingimused ja kuumakse
*. Kui kaua kulub rahastamiseks? Pärast laenutaotluse esitamist
Võite oodata esialgse vastuse alla 24 tunni
72-96 tundi pärast vajaliku teabe saamist
sinult.

Võtke ühendust selle õigustatud ja litsentseeritud ettevõttega, kellel on volitus
anda rahalist abi kõigile
Lisateavet ja laenu taotlemise vormi

email: cashfirmarena@gmail.com


Parimate soovidega
Sir Joel Williams
RAHVUSVAHELINE LAENU ETTEVÕTT
tegevdirektor
Tel: +601111850392
E-post: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

 
At 18:39, Blogger Maureen said...

UPDATE ON LOAN REQUIREMENT

If you are in need of some financial support and you can pay back the loan at a given period.? *Need 100% financing contact Email : (bdsfn.com@gmail.com )
(anatiliatextileltd@gmail.com)
(bdsfn.com@gmail.com)
What is your situation? *Need 100% financing *Can't verify income *Can't verify employment *Recently self employed *Bankruptcy Collections *Credit issues *Accumulated Bills Settlement * Personal Investment Project or Company Investment Projects e.t.c. Apply for a quick and convenient loan to pay off bills and debts, start a new business or refinance your projects and expand your business in this year 2017 at the cheapest interest rate of %. For more details email
us today via email:(bdsfn.com@gmail.com)

For more details :Email : bdsfn.com@gmail.com
Name :
Country :
Phone number :
Amount Needed as Loan :
Purpose of Loan :
Have you applied for loan online before (yes or no)
Email : bdsfn.com@gmail.com
Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
Best Regards.
Mrs.Emilia FedorcakovaUPDATE ON LOAN REQUIREMENT

If you are in need of some financial support and you can pay back the loan at a given period.? *Need 100% financing contact Email : (bdsfn.com@gmail.com )
(anatiliatextileltd@gmail.com)
(bdsfn.com@gmail.com)
What is your situation? *Need 100% financing *Can't verify income *Can't verify employment *Recently self employed *Bankruptcy Collections *Credit issues *Accumulated Bills Settlement * Personal Investment Project or Company Investment Projects e.t.c. Apply for a quick and convenient loan to pay off bills and debts, start a new business or refinance your projects and expand your business in this year 2017 at the cheapest interest rate of %. For more details email
us today via email:(bdsfn.com@gmail.com)

For more details :Email : bdsfn.com@gmail.com
Name :
Country :
Phone number :
Amount Needed as Loan :
Purpose of Loan :
Have you applied for loan online before (yes or no)
Email : bdsfn.com@gmail.com
Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
Best Regards.
Mrs.Emilia Fedorcakova

 
At 20:55, Blogger Unknown said...

ÜLEMABELT MOMENTI EI VAJALIKU
JUHATUS PAUL ALLENI LAENU ETTEVÕTTEST.
Minu nimi on Miss Patrick Deborah, ma olen Limerickist Iirimaal.
ma ei ole veel abielus südamehaiguste tõttu, olen otsinud tõelist laenu
ettevõte viimastel kuudel, et suurendada oma äri, nii õnnelik ma saan a
PAUL ALLEN LOAN COMPANY laenu, mille intressimäär on väga madal
2%, see on minu tõotus, mitmelgi on mind nii siin kui ka rünnatud
internet, kes väidavad, et nad on lõpuks usaldusväärsed, kõik nad kelmuse mind a
palju raha, see oli nagu siin internetis sain sama tunnistaja ja mina
proovisin parima, see kõik tuli läbi nagu unistus
E-post: (paulallen.loanfirm@gmail.com)
ja ma tänan Jumalat, et sellised laenufirmad nagu see on veel olemas
see petuskeem kõikjal, palun ma nõu kõigile seal, kes on
nad vajavad laenu minna (paulallen.loanfirm@gmail.com)
ärge kunagi süüdi ja teie elu muutub nagu mu mine. Kiire kontakt
Paul Allen LOAN COMPANY. täna ja saada oma laenu neilt. Jumal õnnistagu
Paul Allen LOAN COMPANY. nende tõelise laenupakkumise eest.
 Veenduge, et proovite endaga kõige paremini ja võtke nendega ühendust ja saavutamiseks
sa tahad sellest ettevõttest edukalt ilma stressita jõuda.

 
At 15:51, Blogger Maureen said...

UPDATE ON LOAN REQUIREMENT

If you are in need of some financial support and you can pay back the loan at a given period.? *Need 100% financing contact Email : (bdsfn.com@gmail.com )
(anatiliatextileltd@gmail.com)
(bdsfn.com@gmail.com)

*Debt Consolidation Loans *Business Loans *Personal Loans *Home Loans *Car Finance *Commercial Loans *Investments Loans *Debts Consolidation *Business Planning *Commercial Development Finance *Properties Mortgages *Bad credit loans *commercial loans *Start-up- working capital loans *Construction loans *Car loans, *Hotel loans*Student loans.

We awaits your urgent application form to be filled ok. Email Us: (bdsfn.com@gmail.com)

For more details :Email : bdsfn.com@gmail.com
Name :
Country :
Phone number :
Amount Needed as Loan :
Purpose of Loan :
Have you applied for loan online before (yes or no)
Email : bdsfn.com@gmail.com
Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
Best Regards.
Mrs.Emilia FedorcakovaUPDATE ON LOAN REQUIREMENT

If you are in need of some financial support and you can pay back the loan at a given period.? *Need 100% financing contact Email : (bdsfn.com@gmail.com )
(anatiliatextileltd@gmail.com)
(bdsfn.com@gmail.com)

*Debt Consolidation Loans *Business Loans *Personal Loans *Home Loans *Car Finance *Commercial Loans *Investments Loans *Debts Consolidation *Business Planning *Commercial Development Finance *Properties Mortgages *Bad credit loans *commercial loans *Start-up- working capital loans *Construction loans *Car loans, *Hotel loans*Student loans.

We awaits your urgent application form to be filled ok. Email Us: (bdsfn.com@gmail.com)

For more details :Email : bdsfn.com@gmail.com
Name :
Country :
Phone number :
Amount Needed as Loan :
Purpose of Loan :
Have you applied for loan online before (yes or no)
Email : bdsfn.com@gmail.com
Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
Best Regards.
Mrs.Emilia Fedorcakova

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen Venemaa Föderatsioonis registreeritud laenuandja. Anname välja laenu üksikisikute abistamiseks, ettevõtted peavad oma rahalist olukorda maailmas ajakohastama väga madala aastase intressimääraga, näiteks madala intressiga, nagu 2%, 1 aasta kuni 30 aasta tagasimaksmise kestuse jooksul mis tahes maailma osas. globalloanfirm051@gmail.com annavad välja laenud, mis jäävad vahemikku tuhat kuni viiekümne miljonit (1000 kuni 50 000 000) igast valuutast. Meie laenud on kindlustatud maksimaalse turvalisuse tagamiseks. Huvitatud isik peaks võtma meiega ühendust e-posti teel: globalloanfirm051@gmail.com kaudu Whats App Number +1 (845) 731 5341

 
At 12:42, Blogger Dr Purva Pius said...

GENUINE LOAN WITH LOW INTEREST RATE APPLY
Do you need finance to start up your own business or expand your business, Do you need funds to pay off your debt? We give out loan to interested individuals and company's who are seeking loan with good faith. Are you seriously in need of an urgent loan contact us.Email: (urgentloan22@gmail.com)

BORROWERS DATA FORM
1)YOUR NAME:_______________
2)YOUR COUNTRY:____________
3)YOUR OCCUPATION:_________
4)YOUR MARITAL STATUS:_____
5)PHONE NUMBER:____________
6)MONTHLY INCOME:__________
7)ADDRESS:_________________
8)PURPOSE:_________________
9)LOAN REQUEST:____________
10)LOAN DURATION:__________
11)CITY/ZIP CODE:__________
12)HAVE YOU APPLIED FOR LOAN BEFORE?

E-mail: (urgentloan22@gmail.com)

 
At 01:10, Blogger FRED MORE said...

Kas vajate laenu?
Kas teil on finantskriis või teil on oma ettevõtte loomiseks raha vaja? Kas vajate laenu võlgnevuse maksmiseks või lisatasu maksmiseks või ettevõtte alustamiseks? Kas teil on madal krediidireiting ja kas teil on probleeme laenude saamisel kohalikelt pankadelt ja muudelt finantsasutustelt? See on võimalus saada meie organisatsioonilt laenu. Anname inimestele laene järgmistel eesmärkidel ja palju muud. Isiklikud laenud, ettevõtete laienemine, stardiabi ettevõtted, võlgade konsolideerimine ja rasked rahalised vahendid. Pakume 3% intressimääraga laene. Võtke meiega ühendust e-posti teel: fredmorefinance@gmail.com
Whatsap: +919654763221

 
At 01:46, Blogger Unknown said...

Hea päev kõigile.

Ma olen siin, et jagada oma tunnistust, mida Hea usaldatud daam tegid minu jaoks. Minu nimi on Cristina Mihaela olen Taanist ja ma olen 4 lapse ema ja ma kaotasin oma abikaasa eelmisel aastal 8. novembril ja asjad, kus mulle ja mu lastele oli väga raske, nii et kui ma olin võrgus, otsisin laenu ja ma langesin pettuste käes, olin kelmuse üle $ 17,000.00 dollarit, kõik mu abikaasa ligipääsu, kust vallad meilt ära võtsid, kogu minu lootus kaotas, ja mina ja mu lapsed, kus magasin tänaval kuni ühe tõetruu päevani, kui ma kohtusin selle sõbraga minu, kes tutvustas mind selle ausale ettevõttele, kes aitas mul järgmise 24 tunni jooksul saada laenu ilma Daleyta, oleksin igavesti tänulik SRSAN JAMESI LAENI ETTEVÕTTELE. Võite temaga ühendust võtta Whats-app Number:+1(587)206-1157 or via the company email: (susanjamesloanfirml07@gmail.com or susanjamesloanfirml07@outlook.com) ta ei teadnud, et ma teen seda temaga, aga ma pean seda lihtsalt tegema, sest seal on palju inimesi, kes vajavad laenu. Võite ka kontakteeruda ettevõttega Website: https://susanjamesloanfirm.wixsite.com/loan-officer

 
At 10:06, Blogger Mr Chris A said...

Hea klient,

Õigustatud laenu saamine on alati olnud suur probleem klientidele, kellel on finantsvajadused. Krediidi ja tagatiste küsimus on see, et kliendid on alati huvitatud laenude otsimisest õigustatud laenuandjalt. Kuid erakrediidi teenused. muutis laenutööstust. Krediidiandja krediteerib Chris Agadaga Loan Limited Company, kellele me pakume laenu 2% ulatuses, laenamiseks kohalikele ja rahvusvahelistele klientidele. Meil on olnud teie finantsvajaduste privileeg. Krediidikinnitus peatab teid vajaliku laenu saamise eest.

Meie teenused hõlmavad järgmist: -

Investorilaenud
Võlgade konsolideerimine
Teine hüpoteek
Ärilaenud
Isiklikud laenud
Rahvusvaheline laen

ISIKLIKE ANDMETE TEAVE

Täisnimi:
Aadress:
Linn / Postiindeks:
Sugu:
Sünnikuupäev
Riik:
Riik:
Linn:
Vanus:
Nõutav laenusumma:
Laenu eesmärk:
Laenu kestus:
Telefon:
Faks:
Kuu sissetulek:
Amet:

Võta ühendust E = mail: chrisagloanltd@gmail.com

Märkus: tuleks kohaldada ainult tõsiseid laenuvõtjaid. Ja täitke taotlusvorm õige teabega, nii et laenu saab teile lihtsalt aega saada.
Taotle: Chris Agadaga Loan Limited Company. 24-tunnine klientide vastusteenus: chrisagloanltd@gmail.com
Asuvad filiaalid on: Aafrika, Euroopa Napoli, Itaalia, Moskva linn Vene.

 
At 10:12, Blogger Mr Chris A said...

Hea klient,

Õigustatud laenu saamine on alati olnud suur probleem klientidele, kellel on finantsvajadused. Krediidi ja tagatiste küsimus on see, et kliendid on alati huvitatud laenude otsimisest õigustatud laenuandjalt. Kuid erakrediidi teenused. muutis laenutööstust. Krediidiandja krediteerib Chris Agadaga Loan Limited Company, kellele me pakume laenu 2% ulatuses, laenamiseks kohalikele ja rahvusvahelistele klientidele. Meil on olnud teie finantsvajaduste privileeg. Krediidikinnitus peatab teid vajaliku laenu saamise eest.

Meie teenused hõlmavad järgmist: -

Investorilaenud
Võlgade konsolideerimine
Teine hüpoteek
Ärilaenud
Isiklikud laenud
Rahvusvaheline laen

ISIKLIKE ANDMETE TEAVE

Täisnimi:
Aadress:
Linn / Postiindeks:
Sugu:
Sünnikuupäev
Riik:
Riik:
Linn:
Vanus:
Nõutav laenusumma:
Laenu eesmärk:
Laenu kestus:
Telefon:
Faks:
Kuu sissetulek:
Amet:

Võta ühendust E = mail: chrisagloanltd@gmail.com

Märkus: tuleks kohaldada ainult tõsiseid laenuvõtjaid. Ja täitke taotlusvorm õige teabega, nii et laenu saab teile lihtsalt aega saada.
Taotle: Chris Agadaga Loan Limited Company. 24-tunnine klientide vastusteenus: chrisagloanltd@gmail.com
Asuvad filiaalid on: Aafrika, Euroopa Napoli, Itaalia, Moskva linn Vene.

 
At 10:16, Blogger Mr Chris A said...

Hea klient,

Õigustatud laenu saamine on alati olnud suur probleem klientidele, kellel on finantsvajadused. Krediidi ja tagatiste küsimus on see, et kliendid on alati huvitatud laenude otsimisest õigustatud laenuandjalt. Kuid erakrediidi teenused. muutis laenutööstust. Krediidiandja krediteerib Chris Agadaga Loan Limited Company, kellele me pakume laenu 2% ulatuses, laenamiseks kohalikele ja rahvusvahelistele klientidele. Meil on olnud teie finantsvajaduste privileeg. Krediidikinnitus peatab teid vajaliku laenu saamise eest.

Meie teenused hõlmavad järgmist: -

Investorilaenud
Võlgade konsolideerimine
Teine hüpoteek
Ärilaenud
Isiklikud laenud
Rahvusvaheline laen

ISIKLIKE ANDMETE TEAVE

Täisnimi:
Aadress:
Linn / Postiindeks:
Sugu:
Sünnikuupäev
Riik:
Riik:
Linn:
Vanus:
Nõutav laenusumma:
Laenu eesmärk:
Laenu kestus:
Telefon:
Faks:
Kuu sissetulek:
Amet:

Võta ühendust E = mail: chrisagloanltd@gmail.com

Märkus: tuleks kohaldada ainult tõsiseid laenuvõtjaid. Ja täitke taotlusvorm õige teabega, nii et laenu saab teile lihtsalt aega saada.
Taotle: Chris Agadaga Loan Limited Company. 24-tunnine klientide vastusteenus: chrisagloanltd@gmail.com
Asuvad filiaalid on: Aafrika, Euroopa Napoli, Itaalia, Moskva linn Vene.

 
At 05:43, Anonymous Anonüümne said...

Tere kõigile! Olen siin, et tunnistada, kuidas laen Larry Financeilt laekus pärast seda, kui palju võltsitud laenuandjaid eitas mulle võimaluse saada laenu siin foorumis. Hr. Larry Scott Gregory aitas mul ja mu perekonnal laenu 35 000 eurot. Kui ma kaotasin peaaegu 1000 eurot petturid. Hr. Larry Scott Gregory kinnitas mulle, et ta kavatseb mind aidata, algselt keeldusin ma lubamast, kuni ta lõpuks kohtumiseks oma lubadusega.

Kui teil on vaja kiiret tõelist laenu, kui soovite, võtke täna ühendust e-posti teel: larryfinance@yahoo.com või WhatsApp: +2348125943569.

Parimate soovidega
Philip Ray Hudson

 
At 02:48, Anonymous Anonüümne said...

Tere kõigile! Olen siin, et tunnistada, kuidas laen Larry Financeilt laekus pärast seda, kui palju võltsitud laenuandjaid eitas mulle võimaluse saada laenu siin foorumis. Hr. Larry Scott Gregory aitas mul ja mu perekonnal laenu 35 000 eurot. Kui ma kaotasin peaaegu 1000 eurot petturid. Hr. Larry Scott Gregory kinnitas mulle, et ta kavatseb mind aidata, algselt keeldusin ma lubamast, kuni ta lõpuks kohtumiseks oma lubadusega.

Kui teil on vaja kiiret tõelist laenu, kui soovite, võtke täna ühendust e-posti teel: larryfinance@yahoo.com või WhatsApp: +2348125943569.

Parimate soovidega
Philip Ray Hudson

 
At 08:41, Blogger cash loan said...


Hello, Do you need a loan from The most trusted and reliable company
in the world? if yes then contact us now for we offer loan to all
categories of seekers be it companies or for staff usage. We offer
loan at 3% interest rate, Contact us via Whats app +919205646839
mohanmendcompany01@gmail.com

LOAN SEEKERS APPLICATION FORM
******************************
1) Full Name:
2) Gender:
3) Loan Amount Needed:
4) Loan Duration:
5) Country:
6) Home Address:
7) Mobile Number:
8) Fax Number:
9) Occupation:
10) Monthly Income:
11) Salary Date:
12) Purpose of loan:
13) Where did you get our loan advertisement:

 
At 08:42, Blogger cash loan said...

Halo, Adakah anda memerlukan pinjaman daripada Syarikat yang paling dipercayai dan boleh dipercayai
di dunia? jika ya maka hubungi kami sekarang kerana kami menawarkan pinjaman kepada semua
kategori pencari sama ada syarikat atau penggunaan kakitangan. Kami menawarkan
pinjaman pada kadar faedah 3%, Hubungi kami melalui Whats app +919205646839
mohanmendcompany01@gmail.com

BORANG PERMOHONAN PENCEGAHAN PINJAMAN
  ******************************
1) Nama Penuh:
  2) Jantina:
  3) Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan:
  4) Tempoh Pinjaman:
  5) Negara:
  6) Alamat Rumah:
  7) Nombor Mudah Alih:
  8) Nombor Faks:
  9) Pekerjaan:
10) Pendapatan Bulanan:
  11) Tarikh Gaji:
  12) Tujuan pinjaman:
  13) Di mana anda mendapat iklan pinjaman kami:

 
At 21:17, Blogger Unknown said...

Tere

    Kas vajate kiiret laenu oma rahaliste vajaduste lahendamiseks? Pakume laene vahemikus 2000 kuni 50, 000, 000, oleme usaldusväärsed, võimsad, kiire ja dünaamilised, ilma krediidikontrollita ja 100% -lise tagatisega välislaenud ülekandeperioodi jooksul.

    Samuti väljastasime laenu kogu valuutas, mille puhul on kõigi laenude puhul 2% intressimäärad ... Kui olete huvitatud, võtke meid selle meili kaudu tagasi.

Kui soovite, pöörduge tagasi meie poole, kui olete huvitatud

E-post: easyloanfirm2020@gmail.com
WhatsApp: +14062845321

Lugupeetud
Härra Derek Douglas
easyloanfirm2020@gmail.com

Laenupakkumine

 
At 18:01, Blogger finance said...

Kas vajate hädaolukorda? laen alustada
äri või maksma
arveid saate siis, kui olete õiges kohas, võtke meiega ühendust niipea kui võimalik
täna kell
finance.micro1@gmail.com

perekonnanimi:
nõutav laenusumma:
sugu:
riik:
telefon:

MÄRKUS. Kõik kirjad tuleb saata aadressil finance.micro1@gmail.com

 
At 18:47, Anonymous Anonüümne said...

Tere kõigile,
Minu nimi on pr Sharon Sim. Ma elan Singapuris ja ma olen täna õnnelik naine? ja ma ütlesin ise, et ükskõik milline laenuandja, kes päästab mu perekonda meie kehvast olukorrast, viitan kõigile, kes otsivad talle laenu, andis mulle ja mu perekonnale õnne, vajaksin ma laenu 95 000 US dollarit et ma alustan oma elu kogu, kui ma olen 3-aastane üksik ema, kohtasin seda ausat ja jumalat kartma, mees laenuandja, kes aitavad mind 95 000 dollari dollari suuruse laenu abil, ta on jumalakartlik mees, kui teil on vaja laenu ja sa maksad tagasi laenu palun võtke temaga öelge talle, et on proua Sharon, kes suunab teid temale. võtke ühendust piiskop Elijahiga, posti teel :( bishopelijahloanfirm002@hotmail.com) WhatsApp: +2349035555247 aitäh.

 
At 18:44, Blogger Unknown said...

siaran langsung laga ayam bangkok 2018

 
At 01:46, Blogger SUSAN BENSON said...

Kallid lugupeetud kliendid, kas te vajate kiiresti laenu? Kui jah, siis võtke ühendust Sunshine Financial Group Inc.'ga (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)

Oleme sertifitseeritud, autoriteetne, seaduslik ja akrediteeritud laenuandja. Pakume rahalist abi kõigile, kes vajavad kiiresti laenu. Pakume igat liiki laene, isiklikke laene või kommertslaene, samuti saame pakkuda Teile laenu projekti alustamiseks või kodu või auto ostmiseks.

Kui teil on olnud nii raske hankida oma kohalikelt pankadelt ja teistelt finantsinstitutsioonidelt omakapitali laenu, ärge muretsege, sest Sunshine Financial Group Inc on saanud laenu kogu maailmas.

USA peamised eelised;

- Rakenda igal ajal ja igal pool.
- Saa raha vähem kui 24 tundi
- laenata 1000 eurolt 30 miljonile eurole
- Peidetud tasusid pole.
- Madal intressimäär 3%
- Te saate võimaluse valida tagasimakse kuupäev kas nädalas, kuus või aastas 1-30 aasta jooksul.
- Pakume nii tagatud kui ka tagatiseta laene

Vahendajad / konsultandid / maaklerid on teretulnud oma kliente ja on 100% kaitstud. Me usume täielikult, et teeme koostööd kõigi osaliste kasuks.

Kui vajate kiireloomulist laenu 24 tunni jooksul, kirjutage meile lisateabe saamiseks e-posti aadressi allpool.

E-post: (sunshine_fginc@outlook.com)
E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp: +447903159998

Soojad ootused
Susan Benson (vanemlaenude juht)

 
At 06:17, Blogger SUSAN BENSON said...

Tere daamid ja härrad, kas teil on vaja laenu kiiresti? Kui jah, siis soovitan teil oma laenu saamiseks võtta ühendust Sunshine Financial Groupiga selle e-posti aadressi (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) kaudu

Sunshine Financial Group on terviklik finantsteenuste ettevõte, mis on pühendunud teie pikaajalise rahalise edu parandamisele. Meie kohandatud programmid on loodud selleks, et aidata teil kasvatada, kaitsta ja säilitada oma rikkust, pakkudes personaalset teenindust ja asjatundlikkust.

Kui teil on olnud nii raske saada kohalikelt pankadelt või muudelt finantsinstitutsioonidelt omakapitali laenu, ärge muretsege, sest me oleme aidanud arvukalt inimesi ja organisatsioone, kes on kogu maailmas silmitsi seisnud finantsraskustega. Kui te taotlete SFGI-ga taotlust, pöördute usaldusväärse ettevõttega, kes hoolib teie rahastamisvajadustest. Teid hooldatakse kogu protsessi vältel.

PEAMISED EELISED;

- Rakenda igal ajal ja igal pool.
- Saa raha vähem kui 24 tundi
- laenata 1000 eurolt 30 miljonile eurole
- Peidetud tasusid pole.
- Madal intressimäär 3%
- Te saate võimaluse valida tagasimakse kuupäev kas nädalas, kuus või aastas 1-30 aasta jooksul.
- Pakume nii tagatud kui ka tagatiseta laene

Kui vajate kiireloomulist laenu 24 tunni jooksul, kirjutage lisateabe saamiseks allpool olevale e-kirjale

E-post: (sunshine_fginc@outlook.com)
E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp: +447903159998

Soojad ootused
Susan Benson

 
At 18:06, Blogger Andre Credit Union IQ said...

Kodus lukustatud ja vähe krediiti? Lihtsalt võtke ühendust CREDIT IQ e-posti aadressil: (1stms.creditunion@gmail.com) Kiirlaenu pakkumise saamiseks vahemikus 1000 kuni 1 000 000 järgmistes valuutades (USD), (€) ja (£), mis on saadaval laenude jaoks. COVID-19 on reaalne. # Hoidke kodus turvaliselt.

 
At 05:07, Anonymous Anonüümne said...

Laenukrediidiasutused säästsid mind, kui polnud lootustki (loancreditinstitutions00@gmail.com)

Tere, kõik siin foorumis olevad inimesed, olen John Michael
USA-st, ma ei suuda uskuda, et jumal tegelikult eksisteerib alles siis, kui mind lunastati ja päästeti rahalisest sidemest. Olin sattunud finantskriisi ja pidin maksma mõned arved. Proovisin abi otsida pankadest, kuid tulutult, proovisin abi otsida ka Internetist, vaid selleks, et kohtuda petturitega, kes teesklesid end eraviisiliseks laenuandjaks ja tegid mu 15000 dollarist lahti ega saanud mu laenu, alles siis, kui JUMAL tutvustas mind hr. Eelija sõber, kes päästeti rahalistest probleemidest ja hr Elijah andis talle 100 000,00 dollari suuruse laenu, nii et võtsin ta nõuande ja võtsin ühendust Moore Loan Company'ga ning ühe nädala jooksul anti mulle mulle 250 000 dollari suurune laen. ma soovitan kõigil, kes otsivad madalat 2% intressimääraga laenu. Teen seda seetõttu, et olen nii õnnelik, et olen finantssõltuvusest väljas ja olen jälle rõõmu täis ning elu on tänu Jumalale ja härra Eelijale lihtne. Laenukrediidiasutustega saate ühendust võtta aadressil (loancreditinstitutions00@gmail.com) VÕI WhatsApp: +393510483991

 
At 04:10, Anonymous Anonüümne said...

TESTISTAMINE KUIDAS MINU LAENU SAAN JURIIDILISEST ALLIKAST ( loancreditinstitutions00@gmail.com )

Tere, ma olen nime järgi proua Judy ja ma elan Jordaanias Russeifa linnas. Olen nii palju õnne ja rõõmu täis, tahaksin rääkida jumala headusest minu elus pärast mitu kuud kestnud proovimist laenu Internetis ja oli pettus, nii et mul tekkis meeleheitlikult võimalus saada laenu legitiimse laenuandja käest Internetis, siis näen sõbra Tracie Rush kommentaari ja rääkisin sellest legitiimsest laenufirmast, kus ta sai oma laenu kiire ja lihtsa ilma stressita , nii et ta tutvustas mind hr Elijah-nimelise mehega, kes kontrollib firmat nimega Loan Credit Institutions, ja seepärast palusin ma laenusummat (90 000,00 USD) madala 2% -lise intressimääraga, nii et laen kiideti heaks ja deponeeriti oma pangakontole, mille abil ma suutsin oma ettevõtte käivitamiseks ja arvete tasumiseks laenu saada, seega soovitan kõigil, kes on huvitatud kiire ja lihtsa laenu saamisest, võtke nendega ühendust e-posti teel :( loancreditinstitutions00@gmail.com) VÕI WhatsApp: +393510483991 saate mis tahes laenu, mida vajate d täna,
tänan teid, kui lugesite minu elu suurimaid tunnistusi.

 
At 21:28, Blogger Анна Стасюк said...

Oleme sertifitseeritud eralaenuandja ja pakun kohalikke ja rahvusvahelisi laenuteenuseid teie rahaliste vajaduste rahuldamiseks, näiteks: B. kodulaenud, autolaenud, hüpoteeklaenud, ärilaenud, rahvusvahelised laenud, isiklikud laenud, riiklik refinantseerimine ja võlgade konsolideerimine taskukohase hinnaga määr. Lisateabe saamiseks võtke minuga ühendust e-posti teel: (challotloan@gmail.com)

Kiireloomuline laenupakkumine.

 
At 13:50, Blogger Anonymous said...

Tere, tänu LAPO MICRO FINANCE'le, kes andis mulle täna laenu oma haige lapse elu päästmiseks, soovitan kõigil abivajajatel kiiret laenu saata e-kirjaga: lapofunding960@gmail.com
Whatsapp +447868753778

 
At 04:28, Blogger Gerald Walter said...

Kui vajate kiiret laenu, soovin Karin Sabine'ile laenata 4000 eurot, et vältida võltslaenuandjate pettust ja taotleda tõelise laenufirma e-posti aadressi sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861.

 
At 22:40, Anonymous HUMMELS said...

KIIRELT LAENUPAKKUMINE
Looge oma teenuseid kasutades oma ettevõte ja rikkus
laenutoetus vahemikus 5000 kuni 1 750 000 dollarit. Pakume seda
laen kõigile finantsolukorras olevatele inimestele
neil, kes tahavad oma äri luua, on õnnelik elu. Üksikisikute vahelised laenud on olemas, nii et ärge raisake oma aega.
alustamiseks saatke meile e-kiri: {jameskelvine28@gmail.com}.

 
At 21:54, Anonymous LOAN OFFER said...

Tere härra / proua
Pakume laenu alates: 10 000 kuni 9 500 000 € intressimääraga 2%.
Teate, et raha laenamine on keelatud.
Peate võtma laenu, märkige valdkonnad, kus saame.
sind aitama:
* Rahaliselt
*Ettevõtte laen
* Hüpoteegid
* Investeerimislaenud
* Autolaenud
* Võlgade konsolideerimine
* Krediidipiir
* Teine hüpoteek
* Krediidi tagasiostmine
* Isiklikud laenud
* Õpilaslaen
Otsite projekti ja vajate rahastamist, vajate raha oma arvete tasumiseks, raha ettevõttesse investeerimiseks.
võtke USAga ühendust e-posti teel [ georgewilliamsloanfirm333@gmail.com ]

 
At 03:25, Anonymous MARCUS said...

Kas otsite raha laenude ja võlgade või ärilaenude tasumiseks?
{ jameskelvine28@gmail.com }. Siis on James Kelvini laenufirma
vastus. Pakume igasuguseid laene, anname laenu välja An
tasumata intressimäär Huvitatud taotlejad peaksid meiega ühendust võtma:
E-post: { jameskelvine28@gmail.com }

 
At 03:38, Anonymous Loan seekers said...

Head päeva Kallid laenuotsijad, kas vajate kiiret finantskrediiti ***? * Väga kiire ja otsene ülekanne pangakontole * Tagasimakse algab kaheksa kuud pärast raha laekumist pangakontole * Madal intressimäär 1% * Pikaajaline tagasimakse (1-30 aastat) Kõrgus * Paindlik ***siis igakuiselt makse*. Kui kaua seda rahastatakse? Pärast taotluse esitamist *** Eelnevat vastust võite oodata vähem kui 24 tunni jooksul rahastust 72-96 tunni jooksul pärast Teilt vajaliku teabe saamist. Kui olete huvitatud, võtke meiega ühendust aadressil: unisoncreditunion344@gmail.com ja täitke allolev laenutaotlusvorm. Laenutaotluse vorm: Täisnimi:................... Riik:................................ Osariik:.............. Linn:............. Sugu:................ ......... Telefoninumber:........... Laenusumma :........... Kuu sissetulek:.......... Amet:................... .... Laenuperiood:...................... ................. Laenu eesmärk:........................ .... ....... E-posti aadress:...................... ................ Kas olete varem kandideerinud?........................ Ootame teie kiireloomulise taotlusvormi täitmist. Saada meile:
( unisoncreditunion344@gmail.com ) Parimate soovidega. Hr UNISON Ettevõtte nimi: UNISON CREDIT UNION E-posti aadress: unisoncreditunion344@gmail.com
E-posti aadress: unisoncreditunion344@gmail.com
E-posti aadress: unisoncreditunion344@gmail.com

 
At 03:59, Blogger Loan Offer. said...

Tere,

Oleme sertifitseeritud pakkuma järgmist tüüpi laene või mis tahes tüüpi rahastamist: eralaen? Ärilaenud? Võlgade konsolideerimise laen? Kas parandada oma kodu? Investeerimislaen? Krediidid on saadaval? Isiklikud laenud? Ärilaenud? Kombineeritud laen? Konsolideerimislaenud? Huvi korral võtke meiega ühendust: (dakany.endre@gmail.com)

Kiire laenupakkumine.

 
At 12:31, Anonymous Stefanii Martynie said...

Złóż wniosek o kredyt konsumencki, ubezpieczenie, nieruchomość, szybko
Aby sfinansować projekt, zakup pojazdu, wycieczkę lub nawet
zakup dóbr konsumpcyjnych oraz wszelkie inne potrzeby Wniosek o kredyt odnawialny.
najczęściej korzysta się z pożyczek. E-mail: stephanie4martina@gmail.com
Oto przykładowy wniosek o pożyczkę: [Zawód]:...........
[Imię NAZWISKO]............[Wydział]:................
[Ulica, kod pocztowy, miasto]:............[Numer telefonu]:..........
[Adres e-mail]: .............[Ustawienia kredytów]:...........
[Kwota pożyczki]: ..............Euro [Czas trwania pożyczki]: ...............Miesiące
Otrzymuj newsletter Bons Plans E-mail: stephanie4martina@gmail.com
Noty prawne i Metodologia komparatorów i porównań
Selectra: 66, Rue Sebastien Mercier, 75015 Paryż, Francja
Wszelkie prawa zastrzeżone. Pani Stefanii Martynie

 
At 12:36, Anonymous Chrystèle Cornet said...

Vi investerer i dine "et lån" -projekter. Kort og lang -term
Hej Mr/ Mrs., ved denne nuværende meddelelse vil jeg informere verdensbefolkningen om, at der virkelig er långivere mellem enkeltpersoner, til nytårsdagen, der er på næsen, hvordan kan jeg komme ud af krisen? Jeg vidste ikke længere, hvad jeg skulle gøre, det var sådan, jeg begyndte at undersøge for at anmode om et lån fra et seriøst folk, fordi jeg er sikker på refusionen. Sådan stødte jeg på vidnesbyrdet fra Ms. Claudine Andrieux, der modtog et lån på € 34.000 på Chrystel Cornet. Uden tøven fremsatte jeg en anmodning på € 50.000, og hun svarede hurtigt mig ved at underrette mig om disse forhold, at jeg fulgte til brevet, og det lykkedes mig at få mit lån inden for en kort frist på min konto, så var jeg i stand til at redde min ære fra min familie. Jeg råder dig til kun at tage via: credituniversalfinance@gmail.com
Adresse: 56 Avenue Guillaume Le Conquérant 01200 Bellegarde-sur-Valserine Ain, betaler Frankrig Chrystèle Cornet

 
At 18:41, Blogger Joshua benjamin said...

Kas olete otsinud rahastamisvõimalusi oma uue kodu ostmiseks, ehitamiseks, kinnisvaralaenuks, refinantseerimiseks, võlgade konsolideerimiseks, isiklikuks või äriliseks otstarbeks? Tere tulemast tulevikku! Meiega on rahastamine tehtud lihtsaks. Võtke meiega ühendust, kuna pakume oma finantsteenust madala ja taskukohase intressimääraga 3% pikaks ja lühikeseks laenuperioodiks koos 100% garantiiga laenuga. Huvitatud taotleja peaks meiega ühendust võtma edasiste laenu omandamise protseduuride jaoks aadressil: joshuabenloancompany@aol.com

 
At 15:05, Blogger Unknown said...

Luban jagada seda laenutunnistust Jumala soosingu tõttu oma elus olen otsinud Interneti kaudu laenu ja ikka ei saanud laenu, sest olen oma halva krediidiskoori tõttu mustas nimekirjas, kaotasin töö ja kaotasin oma kodu, elasin tänaval pettunult ilma peavarju või toiduta, kuni ühel päeval leidsin Internetis tunnistuse, kuidas see ettevõte on inimesi laenuga aidanud, nii et proovisin kahjuks mu laen anti ilma tagatiseta, mida taotlesin 15 000.00 EURO eest olen ma nii õnnelik, tänu Sabine'i rahandusele, kui vajate seaduslikku laenuandjat ja jumalakartlikku laenuandja kontaktandmeid, siin on nende e-posti aadress: (sabinhelps@gmail.com) või whatsapp telefonil +7 9853899410

 
At 03:39, Blogger Urgent Loan said...

Lugupeetud laenutaotlejad

Kas teil on rahalisi raskusi? Kas soovite alustada oma äri? See laenufirma asutati inimõiguste organisatsioonid üle maailma, mille ainus eesmärk on aidata vaeseid ja rahalistes eluraskustes inimesi. Kui soovite laenu taotleda, võtke meiega ühendust allolevate üksikasjadega: elenanino0007@gmail.com

Nimi:
Vajalik laenusumma:
Laenu kestus:
Mobiiltelefoni number:

Tänan teid ja Jumal õnnistagu teid
USLADA
Jelena Nino

 

Postita kommentaar

<< Esileht