laupäev, september 21, 2019

Pullerits: Kuidas hallil päeval uueks hooajaks plaane haududa?

Hoidke ennast, mehed! Sageli on tark ja tugev see, kes suudab hoopis kainelt ära jagada, millal ei maksa, maksku mis maksab, trenni minna, sest oht haigestuda muutub liiga suureks võrreldes selle kasuga, mida võib ratta seljas saada sügisel, hooajal lõpul.

Selliste ilmadega, nagu eile õhtul, mil raius jäist vihma, ja täna hommikul, mil vett on maas veel liiga palju (las päeva peale taheneb!), on hea mõelda näiteks järgmisele kevadele ja uueks hooajaks plaane haududa. Miski pole praegusel mornil ajal inspireerivam, kui vaadata, mis kõik ees võib oodata.

Näiteks Triikrauakõrgenik, Flat Iron Mesa. Seal näeb harva rattureid, sest tegemist on maasturirajaga. Olen üks väheseid, kes seda maastikurattaga on läbinud. Mõned lõigud on küll väga lihtsad, nagu näete, nii et kiirus kerkib 40 km/h ligi, aga mõned teised kohad on see-eest sellised, et džiibid ähvardavad ümber minna – ühe sellise juhtumi püüdsin ka filmile. Kokkuvõttes näete, et jalgratas on maailma kauneimas maastikurattapaigas ikka absoluutselt kõige tõhusam sõiduvahend – näete seal, kuidas ma džiipidest mööda lähen, nii et nood lugupidavalt teed annavad. Päris lõpus läks sõit aga üsna riskantseks, kui laskusin suurte autode kõrval Muleshoe kanjonisse kiirusega 60 km/h. Filmil, mis seal salata, paistab see üksjagu närvekõditav.

Aga hea vaheldus tänasele süngele ja trööstitult hallile päevale, kas pole?

Fotod 1 ja 2: Tartu rattamaratoni porine lõik Mägestiku külas. Fotode autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

43 Kommentaarid:

At 21:10, Anonymous Priit Pehmo said...

No mida sa nüüd üritad vabandusi leida,et Tartu maratonil ei käinud. See et kevaditi utahs uhad ei muuda fakti, et vihmaga sõitma ei läind.

 
At 23:25, Anonymous Anonüümne said...

Haanjas on mehed veel rajal.

 
At 15:31, Anonymous Priit Pehmo said...

No nii Priit, siin paar väljavõtet artiklitest ja teistest blogidest sinu kohta:
1)
“Mitmele kursusekaaslasele, sealhulgas mulle näis, et Priit on kursuse kõige elukaugem inimene,” ütleb Päevalehe vastutav väljaandja Aavo Kokk. “Kui talle millestki rääkisid, siis ta ikka imestas, oo, kas tõesti nii ongi? Ta oli korralik ja tema konspektid olid väga korralikud. Me nägimegi teda peamiselt loengutes. Kui mindi pidu panema, siis tema ei tulnud. Ta ei elanud nii hoogsat üliõpilaselu nagu paljud teised.”

2) Pulleritsu pühendumus cum laude saamisele võttis ühel 1989. aasta kevadel koomilise pöörde. Otsustati protestida kogu kursusega sõjalise õppe vastu ja mitte minna soomustransportööri eksamile. Kokkuleppele vaatamata hiilis Pullerits siiski kateedrisse, et eksam kenasti ära teha. Kuivõrd teisi ei tulnud, tegelesid seltsimehed ohvitserid ainsa tudengiga pikalt, lasid muudkui noormehel soomukist sisse ja välja käia (oli selline aja peale harjutus), lõpuks panid ikka hindeks “neli-miinus”. See oleks aga tunnistuse ära rikkunud. Puänt seisneb selles, et aasta hiljem, kui Pulleritsule diplomit välja kirjutati, ei arvestatud ühiskondlike olude muutumise tõttu enam sõjalisi eksameid. Nii läks kogu püüdlikkus vett vedama.

3)Ajakirjanikuna tuleb tal tihti sõita kodulinna Tartu ja Tallinna vahet. Aga ta ei tee seda isikliku auto, vaid bussi või mõne kolleegi Volvoga. Üks selline kuulub SL Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorbergi töövahendite hulka. “Kui me Priiduga Tartusse sõidame, siis iga kord, kui spidomeeter näitab 95 km/h, hakkab ta karjuma: “Kuhu sa kihutad?!” Tiit Hennoste (tuntud ajakirjandusguru – toim), vastupidi karjub: “Pane mööda!” Ükskord ma ajasin tasakesi auto 200 peale välja. Ise seletasin: tead, Priit, proovisin autot siin mõni päev tagasi, 200 võtab välja ja sõita polnud üldse hull, noh, umbes nagu praegu. Priit oli selle peale ainult vait.”



Miks kõvatad siin blogis kui inimesed mäletavad sind kui pugejat tossikest?

 
At 16:40, Anonymous Anonüümne said...

->15:31
See PP alfaisase jutt jms on naeruväärne küll jah, pigem tundub see ärritamisene esitatud, aga ometi, on ta siiski piisavalt tegija, et tal on selliseid sinusuguseid temast kirjutatut meeldejätvaid fänne olemas...

Ja noh, tossikeseks ei saa küll sellist avalikult ärplevat ja väljakutseid esitavat selli, nagu Pullerits, nimetada, eriti veel arvestades mis mahtudes ja tingimustel ta suhteliselt edukalt tehtava töö kõrvalt treenib.

Pigem on tossike, könn, äbarik, pussukott anonüümne eluloosisi märkusi koguv ja siis refereeriv fänn.

P

 
At 16:53, Anonymous Anonüümne said...

Inimesed muutuvad. Riigikorrad muutuvad. Raha nimetused ja väärtused muutuvad. Priit on nüüdseks karastunud. See vana asi, las ta olla. Saa nii vanaks kui Priit, siis oled kah sarved maha jooksnud ja ei ülba enam.

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

Oot ,mis siis kui kooliajal kõva tatipritsija oled siis oled kõva miis?Miks ei näe noid kõva mehi kuskil sporti tegemas .Haanja 100 miili peaks kubisema noist tatipritsijates aga ei.Põhjus selles ju siis ikka ei ole nii kõvad .

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

Haanja 100 lihtsalt virutaks reaalsus näkku valusalt.

 
At 17:40, Anonymous Anonüümne said...

to Pehmo Priidule -
kas sain õieti aru, et sulle on rohkem tehtud sarvi mida maha jooksta?

 
At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole ma Priitu kaitsenud, lihtsalt tahtsin selgelt aru saada, et kirjutad mida mõtled.

Üldjuhul kiitlevad naiste arvuga need, kes kardavad teiste kahtlust oma mehisuses.
Nii nagu Priit ülistab oma UTAH reise, aga tõsiseid Eesti radasid kardab. Eriti, kui mõni veel möödub ja kogemata peaks pori pritsima ...

 
At 20:45, Anonymous Anonüümne said...

Ei välista, et see minevikku meenutav kommentaator on PP ise, et tekitada diskussiooni muidu igava postituse all.

 
At 20:50, Anonymous Anonüümne said...

Kle Priit Pehmo, mida sa tõestada üritad? Loodad ise selle läbi paremaks saada,kui kedagi teist anonüümselt halvustad? Kui oled kõva mees, pane Pulleritsuga ratas või suusad joonele! See on väga mage ja eidelik tegu anonüümselt lahmida. Me kõik norime siin vahel Pulleritsu, aga keegi ei lähe niimoodi isiklikuks.

 
At 21:06, Anonymous Anonüümne said...

Too Pehmo P on küll kõva alaväärsuskompleksiga, et käib siin niimoodi esinemas. Tõenäoliselt mingi häirega tüüp. Ei tea, kes talle nii liiga on teinud, et siin nii peab sõna võtma. Inetu ja ebamehelik igatahes.

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

Kes siin blogis häireta on? Täismehed ei peaks poisikeste moodi ratastega sahmima. Normaalne sõidab rattaga asja pärast punktist a b-sse. Siin selliseid polegi.

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

Mis siis täismehed teevad?
Vaatavad telekast jalkat ja delfi kommentaariumis valdavad kõiki teemasid?

 
At 10:48, Anonymous Priit kustutab kommentaare. said...

Jälle mu kommentaare kustutatud. Uskumatu. Nagu juba mainisin siis Eesti meedias on kolm eite keda ei salli, need on: Katrin Lust, Brigitte Susanna Hunt ja Priit Pullerits.

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Kuule pasakott 10:48 tõmba õige uttu siit blogist.

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Padre peab tulema vere sauna korraldama. Nagu Utahi Bloodshedi päevadel 1857 kui mormoonidel lõigati habe koos peaga maha.

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

Järgmine vere saun tuleb mitte Salt Lake Citys vaid Jurjevi linnas.

Mingi jälk pagulaslembus propaganda käib. Milline võrdlus. Neegrid Eestis pidi olema sama mis eesti tudengid Euroopas.
https://tartu.postimees.ee/6784162/tiia-konnussaar-kas-kultuuripealinnas-sobib-vooraid-altkulmu-pornitseda

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Blogi lugejaskond on nautinud siinset karmi isaste mängu ja õppinud aru saama, millal blogipidaja keerab mängu ilu nimel vinti peale, aga sellist nõmedat, vastikut ja õelat käitumist, nagu me oleme siin näinud ühe kommentaatori poolt, ei saa mitte tolereerida. Selline käitumine räägib selle mehe kohta kõik.

Ma ausalt öeldes imestan, milliseid ebameeldivaid ja sügavates kompleksides tüüpe liigub meie spordimeeste seas. Loodan, et sellise tüübiga kunagi kokku ei satu.

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

09:50 Rasva koguvad voodri vahele enne talve ,et siis kevadel pundus põskedega oma urust välja tulla ja avastada et tervis on käest lastud?

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

-10.48, selge. Said ära öelda. Loodame, et hakkas nüüd kergem ja leiad endale nüüd mõne muu koha oma sapi pritsimiseks.

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

13:45 sinu kohus on selline tüüp üles otsida ja kääks teha. Mitte loota et ei satu. Oled sa isane või ei ole?

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

Mehed ärge mölisege. Kui Priidul hing täis saab teeb ta meile kõigile kääks. Sitakotid raisk!

 
At 16:57, Anonymous Ei tee Padre midagi. said...

Vaadake mehed ja kuulake ning õppige.

Esiteks Priit on meedias halvustanud naisi, homosid, neegreid jne...
Pange tähele, need on kõik vähemuses või väetimad vastased. Meestega ta ei julge konflikti astuda. Kasvõi seal videos kus keeras rattaga ette ja sai sõimu vastas aint: kriitikaga nõus mõkk mõkk..

Teiseks inimesed kelle kohta Priit teravalt on öelnud, ei ole saanud Priidu kommentaare kustutada, eriti veel kuna Priit on ajakirjanik on lausa avalikult mõni haiget saanud, mäletan siingi foorumis üks naine käis end kaitsmas ja siis te mehed kõik ründasite teda ja kaitsesite Priitu.

Aga vaadake nüüd, Priidu rahe alla sattunud ei saanud kommentaare kustutada, Priit saab ja on ka seda teinud... Kas pole kahepalgeline ja arglik??

Võite mulle öelda mida iganes, ma ei lase pahaks panna. Olen mees, kannatan kriitikat. PRiit ei kannata.

Tõde.

 
At 17:51, Anonymous Anonüümne said...

Olgu eks kõigil tuleb nõrkuse hetki ette,mis te arvate et tuntuse koormat on kerge kanda.Meie saame oma arvamust avaldada anonüümsuse all hea veel et saab,küll tuleb see aeg kui lõpetatakse see pull ka ära.Niiet hoiame pea selge.

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

To 16:57 Mis krdi pühad lehmad need homod ja neegrid on, et neid halvustada ei tohi? olen kahe käega selle poolt, et kui keegi käitub sitasti siis võib teda kritiseerida, olgu ta siis naine, neeger või pederast

 
At 18:48, Anonymous Anonüümne said...

Inimeste halvustamine läheb ajamöödudes üle kui tähtsamaks hakkab muutuma enda tervis millega tuleb järjest rohkem tegelema hakata.Tervise kõige suurem hävitaja on pime viha.Mida vähem on seda tervem ühiskond.

 
At 19:15, Anonymous Anonüümne said...

Kuule valeidentiteetidega möliseja, sa oled jube tüütuks muutunud. Tee oma blogi ja avalda ja kustuta seal, keda tahad, aga ole mees ja säästa meid oma kompkeksidest ja sogast. Jõle tüütu ja nõme oled!

 
At 19:15, Anonymous Anonüümne said...

Vahi vahi vilusoofideks hakanud. 17:51 sa võid ju pea selge hoida aga kui see sul kaela otsast lahti kaksatakse, mida siis teed? Hea kui munad alles, need pidid pärast ekre võimusaamist küljest lõigatama. Ole Pulleritsu sõber ja palu Jehohvat siis ehk jäetakse külge.

 
At 19:42, Anonymous Anonüümne said...

19:15 Helistage ette ,kui tulema hakkate 617 2623

 
At 21:39, Anonymous MargusM said...

Ohhoo, vaatan et see Priidu äärmiselt nõrk postitus kisub kuumaks, leidub ajaloo peegeldusi Priidust endast ja härgajaid pavlikmorozoveid, ainult peategelane on vait kui rukkis.. See ju ammu selgeks saanud et alfaisane lubatakse olla ainult enda märgades fantaasiates ja M-radade vesternlikes rollimängides.

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

To 16:57
Priidu blogi, loomulikult ta otsustab mida kustutab ja mida mitte. Sama hea kui läheksid kellegile külla, sõimaksid tal näo täis, situksid nurka ja siis pahandaksid, et miks sind välja visati. Sa võid ju ise teha endale ülidemokraatliku blogi, kus kunagi midagi ei kustutata ja kõik saavad segamatult läbustada ja lällata.

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

Pakuks ka välja paar varianti lisaks Moabile, mida uuel hooajal vahelduseks ette võtta

Näiteks Mountain of Hell
https://www.youtube.com/watch?v=J_IFoSKTl1Y
või
Megavalanche
https://www.youtube.com/watch?v=wKBBeRcFnDY

 
At 22:48, Anonymous Anonüümne said...

Lp Margus, Priit teeb ainuõigelt, et ei lasku debatti selle lolliga, kes siia lällama on tulnud nagu külaparm spordipoiste peole. Selliseid ongi õige just ignoreerida, mõttetu on sellistega midagi rääkida.

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

Kes Haanja100 ajal teki all laiskleb, saab järgmiste plaanide tegemisel ainult järgmise aasta H100 pileti ostmise ja ettevalmistumiste alustamisega rahu majja. Muidu hauguvad katusealuse jagajad terve talve, kevade, suve ja sügise.

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Rattasepp alustab 28 september oma 40X triatloni. Mind paneb imestama mitte tema ise, kahtlemata on tegu kõva sportlasega, vaid tema pere pühendumus. Mina teen kuus ca. 35-40h trenni, siis juba naine ei jõua ära sajatada (jälle lähed sa trenni, midagi muud sa ei tee, kesse lastega on, jne.), aga kui ma teeks trenni 120h kuus nagu Rattasepp, oleks mul ammu juba kohvrid minu asjadega ukse taha tõstetud. Saaks Ratassepp veel rahagi selle eest, siis saaks veel aru, ainult au ja kuulsus kitsas ringkonnas. Loodetavasti peseb ta vähemalt ise oma trenniriideid.
Ise pean juba oma 35h. kuus olema loominguline, et oma trennid ära teha- varahommikul kui kõik magavad, hiilin töö juurest minema.

 
At 20:33, Anonymous Anonüümne said...

On siis panna vaja, või ei ole?!
Igatahes kes arvab et TRM sai libeduse absoluutne tipp ületatud, see eksib rängalt.
Haanja 100ks suutis hoida terve päeva vihma ja see savi seal singlitel, tõusudel, laskumisel on hoopis teistsugune loom.
Kui Tartus oli pasa all enamus raja osadel kõva-stabiilne põhi olemas, siis kui Haanjas selline asi olemas oligi siis pidama selle peal ei jäänud.
1600 tõusumeetrit ja parimad laskumised mida piirkond pakub.
Tehnika tõrkus , savi mätsis ratta ja keti kinni.
Kui tõusudest ülesse ei saanud, siis otsustasin et laskumised teen kõik ära mõrvar, rolling rocks, downkill, kütiorg.
Usun et sain seal libedas laskudes rohkem tehnilisi oskusi juurde kui Priit terve Moabi nädalaga.
Oli väga tore 8,5h. aktiviteeti ja enestunne oli peale joone ületamist täitsa hea.
Veelkord sai kinnitust, et ega jah eestis toimuvast MTB sõitudes/radadest objektiivset hinnangut anda pole Pulleritsul võimalik ilma Haanja klassikradasid külastamata. Olgu selleks Haanja 100, Tour de Rõuge, Rõuge gp etapp. Käi sa Moabis nii palju kui tahes.
See on täiesti heatahtlik soovitus.

Huu

 
At 21:20, Anonymous MargusM said...

Palju neid spordipoisse siin õige on?
Kes ratta MM-i jälgib siis tänased U23 temposõidud olid päris huvitavad..
Loodame et homme ilm parem ja Kanx ennast top 20 ning olümpiakoha välja sõidab.

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Tekkis küsimus, et kas Tartu Linnamaraton on ka varasematel kordadel Tähtver ovaali ümver tiirutanud või avaldatakse Priidule sedasi austust esmakordselt?

 
At 00:31, Anonymous Anonüümne said...

I consider something really interesting about your weblog so I
saved to my bookmarks.

 
At 04:16, Anonymous Anonüümne said...

Very good post. I'm facing some of these issues
as well..

 
At 10:28, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu jäi lubatud veresaun? Või on pehmojütside aeg tagasi tulnud?

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

Padre teeb teile sellise sauna et soovite mitte sündinud olla. Rähnipojad, tulbatoksijad. Vaid Huu pääseb kuna on nii kõva mees.

 

Postita kommentaar

<< Esileht