laupäev, detsember 09, 2006

Suusablogi: Vaade tehtule

Postimehe suusablogi on viimase paari päevaga külastanud üle 8 000 inimese ja kokku on nende päevade jooksul lugusid klikatud üle 10 000 korra. Meid on külastatud nii USAst, Taiwanist, Peruust, El Salvadorist kui ka kümnetest Euroopa riikidest (vt. kaarti).

Et blogis korralikku sisukorda veel pole, teeksimegi kirjutatust kiire kokkuvõtte. Nii on uutel külalistel ehk lihtsam vanemaid, kuid siiski põnevaid lugusid leida.

Samuti soovime tänada Teid, et olete meie lugusid uurinud ja ka kommenteerinud. Püüame Teile järgmistelgi päevadel, nädalatel ja kuudel sisukat lugemist pakkuda. Kindlasti võite meile kirjutada, et saaksime teada, mis teid rohkem huvitab - nii saame neid teemasid põhjalikumalt kajastada.

Paremat!
Postimehe suusablogijad


Oktoober 26
Šmutov: Tagasi suusarajale
Martin Šmutov kirjutab oma esimesest ja seni ainsast Tartu suusamaratonist. Maratoni ta ei lõpetanud ja asub seetõttu nüüd treenima, et selle ülesandega korralikult hakkama saada.

Oktoober 27
Šmutov: Sprinterid hakkavad paugutama
Suusablogi juhatab sisse Eesti murdmaasuusatajate esimese võistluse.

Pullerits: Algatuseks eesmärkidest
Nii nagu olen suusatajailt nõudnud hooaja eel aru, mis on nende sihid, olgu siinkohal välja öeldud ka minu talvised eesmärgid: Tartu maratonil vähemalt 400 sisse ja Estoloppeti klassikamaratonidel 120-130 hulka, kirjutab Priit Pullerits.

Oktoober 30
Pullerits: Raske nädal
«Toimetaja Vahur Kalmre, kellega kahasse oleme Tartu-Tallinna maanteel välja haudunud nii mõnegi spordikommentaari, mis minu nime alla ilmunud - ja mille eest olen oponentidelt kõvasti võtta saanud -, imestas hiljuti, kust ma küll võtan aja, et pärast tööd trenni teha. Kusjuures tööpäev tavaliselt enne poolt seitset või seitset lõppema ei kipu,» kirjutab Priit Pullerits ja selgitab, kust ta selle aja leiab.

Oktoober 31
Šmutov: Suusaamööbi esimesed pingutused Martin Šmutov kirjutab oma esimesest ametlikust suusatreeningust. Šmutov läks ja ühines Tartu Suusaklubi täiskasvanute suusakooliga.

November 01
Pullerits: Mida raskem, seda parem
Priit Pullerits kirjutab veristest ja rasketest treeningutest ning pingutamisest.
«Minu kolleeg Villu Päärt hüüdis mulle toimetuse teisest otsast, kui selle nädala algul taevast lund poetas, et mis ma enam tööl passin, Šmigun on kindlapeale juba rajal.»

November 03
Pullerits: Profisuusad juba ootavad
Priit Pullerits kirjutab, et tulemust saab väidetavalt parandada ka pelgalt paremat varustust kasutades.
«Eile, kui kirjutasin Postimehele järjekordset spordikolumni - teemaks, miks parempoolsed on spordis kõvemad tegijad kui vasakpoolsed (vt "Parempoolne spordiedu") -, helistasin mõtete kogumiseks ka endisele isamaaliitlasele Jõri Mõisale. Mõis, kes sai nädala eest 50, on ratta seljas kõva pedaalija: viimasel Tartu rattamaratonil oli ta 498.»

November 06
Pullerits: Jõudu tarvis!
Priit Pullerits kirjutab treeningust, mille lõppedes ei suutnud ta enam korralikult kõndida.
«Lehekolleeg Deivil Tserp raporteeris kuu aeg tagasi Ramsaust, kuidas Jaak Mae teinud nii kõvasti trenni, et söögilauas ei tahtnud nugagi käes püsida. Väga tuttav tunne, tajusin laupäeval.»

November 07
Pullerits: Avalöök tehtud!
Priit Pullerits sai tänu eile maha sadanud lumevaibale suusad juba kergelt sisse õnnistatud, kui ta läbis õhtul Tähtvere spordipargis viisteist ringi, mis teeb kokku tosin kilomeetrit.
Pulleritsu sõnul oli lauluväljaku taguse ringi suusajälg siiski umbes sama hull, nagu võis olla näiteks Aserbaidžaani meistrivõistlustel aastal 1973.

Šmutov: Sport – see on tervis
Martin Šmutov kirjutab Postimehe suusablogis teda tabanud vigastustest ja ebaõnnest.
«Juhtus see tänavu aprilli lõpus või maikuu alguses, tegelikult pole täpne kuupäev eriti oluline. Igatahes visklesin Tartu Tamme staadioni kunstmurukattel ja teadsin, et olen tervise jälle sinnasamusesse keeranud,» kirjutab ta.

November 10
Pullerits: Kahtlane jõutreening?
Priit Pullerits käis arsti juures ja sai teada, et ta kaalub 73 kilo.
«Seni on mu võistlus- ja muidukaal püsinud stabiilselt 68 ja 69 kg vahel. Ka Fischeri tuliuued klassikasuusad, mis Silja Spordis juba kevadest ostmist ootavad, on valmistatud just 68 kg raskuse sõitja tarvis. Kust see lisakaal küll tuli? Ainus seletus, kuna meediku vilunud silmad liigseid rasvu kusagil ei täheldanud, et ilmselt jõutreeningust,» kirjutab ta.

November 13
Pullerits: Pisut komprat
Priit Pullerits kirjutab suusaliidu kartustest ja tegemistest. Pullerits uurib ka peaminister Andrus Ansipi treeningplaani ja tutvustab veidi 17. novembril Postimehe vahel ilmuvat suusalehte.
Samuti kinnitab Pullerits, et ta on viimastel nädalatel kuulnud päris palju komprat, kuid kõigest ta kohe ei räägi.

November 14
Pullerits: Petlik välimus
Priit Pullerits kirjutab, et teda külastavad aeg-ajalt kahtlused, sest ta pole kindel, kas suurest trenni tegemisest mingi kasu tõuseb.
Samas jõuab Pullerits järeldusele, et võib-olla ei pea tunne ja välised parameetrid midagi suurt ütlema, sest näiteks Torino olümpia suusakuningas Jevgeni Dementjev ei näe välja nagu kõva suusaäss.

Šmutov: Ebameeldivad jõutreeningud
Martin Šmutov kirjutab jõutreeningutest, mida ta on alati vihanud.
«Igatahes. Eelmisel kolmapäeval tegelesime Tartus Toomemäel trepiharjutustega – põhiliselt kombineeritud hüpped, kuid ka venitused ja vahepeal lõdvestavad jooksud. See trenn on ametlikult esimene, mille keskel oli mul tunne, et oksendan sisikonna tühjaks,» kirjutab ta.

November 15
Pullerits: Veerpalust ja uisusammust
Priit Pullerits kirjutab Andrus Veerpalu uisusammust. Nimelt kohtus Pullerits hiljutu ühe endise suusatuusaga, kellel oli huvitav nägemus selle kohta, miks Andrus Veerpalu ei suuda kõvasti uisku sõita.
«Ei mina ega vana suusahunt pretendeeri väitma, et see nägemus oleks lõplik tõde, kuid nagu öeldi vanas filmis Stirlitzi kohta, on see igal juhul «materjal dlja razmõshlenija»,» kirjutab Pullerits.

November 16
Šmutov: Täiesti ebaterved jalad
Martin Šmutov kirjutab jalaprobleemidest. Nimelt avastasid arstid, et teda vaevavad vigastused võivad olla tingitud kõrgest pöiast.

November 17
Pullerits: A-koondise sihid tule alla!
Priit Pullerits hindab Eesti suusatajate eesmärke, mille nood on hooaja eel püstitanud.
Lisaks räägib Pullerits iga suusataja kohta kas pikantse või intrigeeriva loo, mis aitab isegi koduperenaistel suusatamises toimuvat mõista.

November 20
Kerstin Margus: Tormakas treening suretab suutlikkust
Selleks, et lihtkodanikud valesti ei treeniks, jagab Tartu Suusaklubi vanemtreener Kerstin Margus (42), 1986. aasta Tartu maratoni võitja, alljärgnevalt nõu, kuidas tavaharrastaja saaks palgatöö kõrvalt end järelejäänud kolme kuuga parimasse maratonivormi viia.

November 21
Pullerits: AV jalast ja Kiku peost
Olosel treeninud suusatajate kinnitusel on Andrus Veerpalu jalg jätkuvalt kole paistes ja inetu ning põletik istub tugevalt põlves sees, kirjutab Priit Pullerits suusaringkondade telgitagusest pärit teabe põhjal.
Samuti kummutamaks laialt levinud süüdistusi, et veebipäevikutes ei ilmu seniteadmata teavet, vaid seal kirjutatakse lihtsalt ümber mujal kajastatavat, avaldab Pullerits esmakordselt Eesti ajakirjanduses, kui palju läks Eesti Olümpiakomiteele maksma Torino olümpial Kristina Šmiguni esimese olümpiavõidu tähistamiseks korraldatud võidupidu.

November 23
Pullerits: Tõenditega slikerdamisest
Piret Pormeister, kes õpib Tartu Ülikoolis teist aastat majandust, räägib, et hoolimata suusakoondise peatreeneri Mati Alaveri abiga väljakaubeldud individuaalsest õppegraafikust tuleb kõvasti vaeva näha, et õppejõud teda jutule võtaksid ja paslikul ajal eksamile laseksid.
Tõrksuse põhjus peitub Pormeistri väitel selles, et majandusteaduskonnas pole sport õppejõududele põrmugi nii arusaadav, nagu see on näiteks kehakultuuriteaduskonnas.

November 24
Pullerits: Soomlaste sigadustest
Priit Pullerits kirjutab, et kui Eesti omaaegne parim suusataja Arne Sirel 1980. aastal Kuusamos 30 km sõidus kolmanda koha sai, andsid soomlased talle autasuks järelhaagise, sest Sireli väitel teadsid nad väga hästi, et üle Nõukogude piiri ei õnnestu tal seda viia ning nii saab selle kasudega tagasi kaubelda.

November 28
Pullerits: Kuidas harjutada?
Priit Pullerits annab Postimehe suusablogis Tartu Suusaklubi treeneri Jaak Teppani abil suusanõu. Türgi koondise juhendaja Jaanus Teppani poja sõnul tuleb suusatamisest naudingu saamiseks täita kaks tingimust: arendada aeroobset vastupidavust ja omandada korralik sõidutehnika.

November 29
Šmutov: Pulss punasesse ja kraavi
Martin Šmutov kirjutab Postimehe suusablogis juhusportlase suurimast painajast ehk laiskusest. Näiteks pole ta senini viitsinud nädalavahetusel ujumina minna ja treeningkordade arvu nädalas kolmeni suurendada. Kuigi laiskuse alistamisele Šmutov imerohtu ei paku, on kirjas võimalikud ohud, mis laiskusest tulenevad.
Lisaks räägib Šmutov viimases Tartu Suusaklubi trennis tehtust.

November 30
Pullerits: Tulevasest ja kahekordsest olümpiavõitjast
Kui Timo Simonlatser, kes nädalavahetuse MK sprindietapil jahmatas 15. kohaga, oli kõigest kuueteistkümnene, pani Pavo Raudsepp, Eesti kauane esisprinter, talle hüüdnimeks Kuldkala, kirjutab Priit Pullerits.
«Mul on silmad peas,» põhjendas ta hüüdnime panekut.

Detsember 01
Šmutov: karm otsus - auto või suusavarustus
Martin Šmutov kirjutab, et suusasport on päris kallis lõbu. Korraliku suusavarustuse hankimiseks peab isegi harrastaja kulutama umbes 10 000 krooni, mis on aga päris suur summa, sest ajakirjaniku auto hinnaks on 5 000 krooni.
Šmutov kirjeldab blogis ka erinevaid termos- ja joogivöösid, mida saab suusatamise või jooksmise ajal kasutada.

Pullerits: Teeme vahekokkuvõtte
Priit Pullerits kirjutab, et neljapäev on millegipärast kujunenud pisut ebanormaalseks päevaks - kolm nädalat järgemööda on sellele sattunud suusaimitatsioon.
Ent ebanormaalne seepärast, et kaks korda olen pimeda peale jäänud ja korra libedas vaat et jalad väänanud.
Novembris treenis Pullerits 19 korda ja treeningtunde kogunes 28 ning 25 minutit veel lisakski.
Kuuldavasti treenivad Eesti tippmehed aga ligi sada tundi kuus.

Detsember 04
Pullerits: Otsustav mitmekülgsus
Sellal kui Eesti parimad suusatajad harjutavad sügiseti ligi sada tundi kuus, kogunes Eesti naiste B-koondise juhendaja Kalmer Trammi plaanide järgi suusahooajaks valmistuval Priit Pulleritsul treeningtunde pisut alla 30.
Pullerits kirjutab sellest, kuidas sellised koormused tavainimesele mõjuvad.

Detsember 05
Šmutov: taastud ja surad, taastud ja surad
Martin Šmutov kirjutab Postimehe suusablogis fartleki jooksustiilist, mis peaks tugevdama nii aeroobset kui ka anaeroobset põhja. Rootslaste leiutatud jooksustiil tähendab tõlkes jooksu- või tempomängu.
Lisaks avaldab Šmutov oma senise treeningplaani.

Detsember 06
Pullerits: Venelaste uskumatud seiklused välismaal
Kui Eesti omaaegne parim suusamees Arne Sirel koos Nõukogude Liidu ametiühingute koondisega Itaalias kuulsa Rode määrdefirma tehasesse kutsuti, käskis delegatsiooni juht, kes oli võõrustajaile kinkinud postkaardi Leningradi vaatega, vastutasuks saadud kolm määrdekasti oma tuppa tassida, et ligi 6000 rubla väärt noos kodumaal maha ärida ning selle eest sõiduauto soetada.

Detsember 07
Pullerits: Veerpalu, mis sa tegid?
Priit Pullerits selgitas pärast suusaallikate ristküsitlemist välja, et lisaks jõulupostkaardile, kus Edgar Savisaar poseerib koos Andrus Veerpalu ja Kristina Šmiguniga, on valmistamisel ka reklaamklipp, kus kahekordsed olümpiavõitjad kiidavad Keskerakonda ja selle panust suusatamise arengusse.

Detsember 08
Pullerits: Bossid annavad skandaalis aru
Austrias kõrgmäestikulaagris viibiv Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver avaldas telefonivestluses Postimehega muret, et seoses Edgar Savisaare jõulureklaamidega võivad Eestis maad võtta meeleolud, kus suusasangareid Andrus Veerpalu ja Kristina Šmiguni hakatakse avalikkuses põhjendamatult kritiseerima.

Foto: Google Analyticsi kaart, mis näitab blogi lugejate asukohta.

9 Kommentaarid:

At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

mul küsimus, et mismoodi sellist klikkimiste maailma(/eesti) kaarti saab paigaldada?

 
At 15:18, Blogger Martin Šmutov said...

Jõudu!

Tegemist on Google Analytics teenusega, millega saab ühineda siit: http://www.google.com/analytics/. See on selline keerukam loendur.

 
At 05:29, Blogger oakleyses said...

oakley sunglasses, tiffany and co, prada outlet, louboutin shoes, michael kors outlet, ray ban sunglasses, gucci outlet, christian louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, replica watches, nike free, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, tiffany jewelry, longchamp, michael kors outlet, louis vuitton outlet, ugg boots, ugg boots, louis vuitton, burberry, uggs on sale, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, louboutin outlet, nike outlet, louboutin, louis vuitton, jordan shoes, michael kors outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, ugg boots, nike air max, louis vuitton outlet, michael kors, nike air max, polo ralph lauren outlet, chanel handbags

 
At 05:29, Blogger oakleyses said...

abercrombie and fitch, mulberry, ray ban pas cher, hollister, air force, nike air max, air jordan pas cher, nike blazer, nike air max, vans pas cher, hermes, michael kors, true religion jeans, lacoste pas cher, louboutin pas cher, converse pas cher, coach outlet, north face, air max, ray ban uk, coach outlet, longchamp pas cher, tn pas cher, true religion jeans, ralph lauren uk, lululemon, timberland, true religion outlet, nike free run uk, vanessa bruno, michael kors, sac longchamp, hollister pas cher, north face, ralph lauren pas cher, new balance pas cher, nike roshe run, coach purses, hogan, coach factory outlet, nike free, kate spade handbags, nike roshe, nike air max, sac guess, michael kors, true religion jeans, michael kors, burberry, oakley pas cher

 
At 05:31, Blogger oakleyses said...

mac cosmetics, mcm handbags, wedding dresses, beats by dre, birkin bag, vans, asics running shoes, north face outlet, p90x workout, new balance, mont blanc, ray ban, hollister, bottega veneta, babyliss, nike huarache, vans shoes, nike trainers, louboutin, baseball bats, jimmy choo shoes, north face outlet, hollister, giuseppe zanotti, nike roshe, nike air max, celine handbags, nike air max, chi flat iron, insanity workout, reebok shoes, converse, gucci, converse outlet, timberland boots, soccer shoes, iphone 6 cases, lululemon, soccer jerseys, abercrombie and fitch, instyler, herve leger, longchamp, valentino shoes, hollister, ferragamo shoes, nfl jerseys, ghd, oakley, ralph lauren

 
At 05:33, Blogger oakleyses said...

montre pas cher, pandora jewelry, canada goose, juicy couture outlet, doke gabbana outlet, hollister, moncler, karen millen, marc jacobs, louis vuitton, replica watches, coach outlet, wedding dresses, swarovski, pandora charms, moncler, barbour jackets, canada goose outlet, ugg pas cher, canada goose, lancel, thomas sabo, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, moncler outlet, moncler, louis vuitton, ugg boots uk, canada goose outlet, swarovski crystal, pandora jewelry, moncler, juicy couture outlet, michael kors outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, sac louis vuitton pas cher, moncler, barbour, supra shoes, canada goose uk, links of london, michael kors handbags, toms shoes, moncler, bottes ugg, moncler, doudoune canada goose, michael kors outlet online, louis vuitton, canada goose, pandora charms

 
At 03:19, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, ugg boots, jordan shoes, jordan pas cher, polo ralph lauren, michael kors pas cher, christian louboutin uk, air max, burberry pas cher, longchamp outlet, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, gucci handbags, tiffany jewelry, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, christian louboutin, ray ban sunglasses, longchamp outlet, polo outlet, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, prada outlet, louis vuitton outlet, kate spade outlet, uggs on sale, cheap oakley sunglasses, nike free, nike roshe, ugg boots, nike air max, sac longchamp pas cher, nike outlet, polo ralph lauren outlet online, louis vuitton, oakley sunglasses wholesale, christian louboutin shoes, replica watches, tory burch outlet, longchamp outlet, chanel handbags, replica watches, oakley sunglasses, prada handbags, louis vuitton, oakley sunglasses, longchamp pas cher, nike air max, ray ban sunglasses

 
At 03:25, Blogger oakleyses said...

moncler, canada goose, louis vuitton, doudoune moncler, louis vuitton, juicy couture outlet, toms shoes, juicy couture outlet, moncler outlet, pandora jewelry, canada goose outlet, canada goose, coach outlet, swarovski crystal, ugg,uggs,uggs canada, canada goose jackets, moncler uk, lancel, pandora uk, swarovski, moncler, moncler, pandora charms, moncler outlet, ugg pas cher, hollister, wedding dresses, canada goose outlet, links of london, canada goose, marc jacobs, thomas sabo, ugg uk, supra shoes, replica watches, moncler, louis vuitton, ugg, louis vuitton, canada goose outlet, louis vuitton, canada goose uk, karen millen uk, montre pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora jewelry

 
At 08:20, Blogger yanmaneee said...

jordan shoes
adidas ultra boost
cheap mlb jerseys
cheap nba jerseys
nike flyknit racer
cat boots
yeezy boost 350
golden goose
longchamp
kobe 11

 

Postita kommentaar

<< Esileht