reede, jaanuar 26, 2007

Šmutov: osta suusavarustus. TEHTUD!

Ülikool on üks hull asi, sest sellele keskendudes ei jää aega millekski muuks. Aga tuleb keskenduda, teisiti ka ei saa –pean tänavu lõpetama, muidu kustutatakse õppekava ära ja siis on jälle jama. Ma parem ei mainigi, kui kaua ma haridust olen taga ajanud.

Kuid ülikooli ja töö vahelt ühe trenni siiski napsasin. Esmaspäeval. Esimese tõelise trenni suuskadel, sest nüüd on mul olemas peaaegu täiuslik ja täielik suusavarustus. Kui ma Otepää MK-etapil ei stardi, siis lähen täna jälle.

Tegelikult tahaks ikka Otepääl startida, sest suusad on eriti head - rajale minnes tuleb neile paks pidamiskord peale tõmmata, muidu lendaksin Veerpaludest ja Angereridest mööda nagu tuul, vähemalt nii väitis treener Jaak Teppan, kes need lauad mulle maha parseldas. Ma muidugi uskusin, sest Fischeri suusad ju ja SCS oli ka peale trükitud, mille tähendust ma samas ei tea.

Üldiselt on suusavarustuse otsmisega nii, et kuna ma seda spordiala ei tunne, siis usaldangi teisi, üldjuhul müüjaid ja Jaak Teppanit võib ka usaldada, sest ta on suuskadel olnud alates ajast, mil sai kümneseks - siis putkas ta jalgpallitrennist lumele. Minuga on põhimõtteliselt vastupidi, sest samas vanuses ma enda jaoks just jalgpalli leidsingi. Kuid igatahes peaks ta suusaasja jagama.

Seega esimene ost: Fischeri suusad (klassika, 202 cm ja medium stiff) ja Salomoni sidemed – 2000 krooni.

Teine ost läks veelgi libedamalt, sest Sporditähe tellijaid said Sportlandis meeletu allahindluse ja seetõttu jahtisin suusavarustust esmajärjekorras sealt. Peale keppide ei leidnud aga midagi, kuid kepid läksid loosi. Jaagu õpetustest oli selge, et kepile tuleb täie raskusega peale suruda, et selle painet näha. Mida vähem paindub, seda parem roigas, eriti sprinterite jaoks.

Märkus: Kui Jaak kunagi lubab, siis panen üles ka tema suusaõpetuse, kus ta räägib nii keppidest, suuskadest, määretest, määrimisest ja jumal teab veel millest, mille üks suusakoolis osalenu ka videolindile jäädvustas. Seni pole Jaak luba andnud, sest ta olevat öelnud ka paar rumalat asja. Kuid eks ma kauplen edasi.

Kuid sellele õpetusele tuginedes võtsin Fischeri CR Competition kepid, mille letihind oli 865 krooni, kuid 30 protsendise alega maksid nad 605,50 krooni.

Viimane ülesanne oli suusasaapad ja nendeni jõudsin ma esmaspäeval umbes 20 minutit enne trenni algust, mistõttu ma jäin trenni pool tundi hiljaks. Varem lihtsalt polnud sobiva suurusega paari, mis oleks mulle ka hinnaklassilt meeldinud. Proovimistel olin välja valinud Salomoni saapa Equipe SC LJ10, kuid Tartu Silja Spordis müügil olnud paar oli pool numbrit liiga väike. Õnneks oli nende Võru esinduses õige number olemas ja kui ma nädal aega pärast esimest proovimist poodi tagasi läksin, oli see paar ka imelisel kombel Tartusse saabunud – ma tegelikult läksin poodi, et see paar Tartusse tellida.

Kolmas ost: Salomoni saabas – letihind oli 2099, läbirääkimistega 1679.20.

Suusavarustus kokku: 4284,70. Polegi väga hull, sest Priidu viimast kahte lugu lugedes, ei saa sihukese raha eest alati isegi suusakeppe.

Ahjaa, kui päris aus olla, siis neljas ost oli tegelikult ka, sest ma ostsin paksud jooksu- ja suusasokid, mille letihind oli 199 krooni.

Pesu osas on kõik okei, sest mul on omast varust olemas nii pikad aluspüksid kui ka pikk alussärk, millest viimast ma olen trennides alati kasutanud. Esimese jaoks pole vajadust olnud. Kindad, mütsid ja dressid on ka vanad ja head ning neid ma vist vahetama ei hakka. Joogivöö on samuti olemas.

Kas midagi peaks veel olema?

-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --

Nüüd siis esmaspäevasest treeningust. Soovitan teha, sest täitsa lõbus oli ja ma sain lõpuks isegi aru, kuidas vabas tehnikas nagu sõita tuleks. Täielik mõistmine saabub ehk paari kuu pärast. Alguses oli küll nii, et pool aega uisklesin ja pool aega püüdsin mitte persili kukkuda.

(harjutused toimusid päris esimesel dendropargi ringil, kus on üks tõus ja üks laskumine, kohe pärast asfaltteed, mis viib jõeni)

1. ring: soojenduseks kahe kepiga üks ring
2. ja 3. ring: ilma keppideta
4. ring: vasaku kepiga
5. ring: parema kepiga
6. ja 7. ring: mõlemad kepid kukla taga ja käed nende ümber (poos on nagu oleksid risti löödud)
8. ring: kepid käes, kuid tõukad vaid ühe jalaga, nimetatakse vist ka pooluisuks
9. ring: sama harjutus teise jalaga
10. - .... ring: vabakava

-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --

Ujumisest ka natuke. Me käime nüüd suusatrenniga neljapäeviti Aura ujulas, kus tegevust juhib samuti üks ujula treeneritest (need on need inimesed, kes vallatlevatele lastele vilet lasevad ja näiliselt niisama valves istuvad). Eks te saate täpsemalt küsida, kuid hommikul peaks nende nõuanded ja juhendamine olema täitsa tasuta, õhtul on see mingi summa eest, kuid grupiga minnes oleks ehk ikkagi kasulik abi paluda.

Selliselt korralikumalt harjutades on täitsa vahva, kuigi viimati suutsin end isegi vees vigastada, kui ühele põhja vajuvale kummirõngast püüdma hakkasin.

Foto 1: Pildil on Tartu Ülikooli peahoone. Foto autor: Margus Ansu / Postimees / Scanpix
Foto 2-3: suusavarustus. Erakogu

14 Kommentaarid:

At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

2000- SCS+side on päris hästi saadud va kui just väga vanad ei ole.

 
At 09:17, Anonymous Anonüümne said...

tõepoolest hea tehing, sest letis oleks see kaup olnud nt 2899,-+549,-. SCS on muidugi harrastaja jaoks juba vägagi korralik suusk, millel ka maratone hea sõita...

 
At 04:49, Blogger Unknown said...

qihang0630longchamp soldes
cheap beats
cheap ray ban sunglasses
chaussure louboutin
mcm handbags
oakley sunglasses discount
pandora charms 2015
toms shoes
coach factory outlet
longchamp pas cher
michael kors
ed hardy
replica watches
coach outlet
christian louboutin outlet
burberry handbags
ed hardy clothing
hollister clothing
michael kors handbag
michael kors outlet
nike tn pas cher
coach outlet store online
soccer jerseys wholesale
mont blanc pens
michael kors bags
coach outlet online
chaussure louboutin
nike tn
soccer jerseys
louis vuitton
cheap beats headphones
borse louis vuitton
michael kors handbags
oakley sunglasses outlet
ralph lauren
coach outlet online
burberry sale
cheap jordans for sale
q

 
At 05:27, Blogger oakleyses said...

oakley sunglasses, tiffany and co, prada outlet, louboutin shoes, michael kors outlet, ray ban sunglasses, gucci outlet, christian louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, replica watches, nike free, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, tiffany jewelry, longchamp, michael kors outlet, louis vuitton outlet, ugg boots, ugg boots, louis vuitton, burberry, uggs on sale, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, louboutin outlet, nike outlet, louboutin, louis vuitton, jordan shoes, michael kors outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, ugg boots, nike air max, louis vuitton outlet, michael kors, nike air max, polo ralph lauren outlet, chanel handbags

 
At 05:34, Blogger oakleyses said...

montre pas cher, pandora jewelry, canada goose, juicy couture outlet, doke gabbana outlet, hollister, moncler, karen millen, marc jacobs, louis vuitton, replica watches, coach outlet, wedding dresses, swarovski, pandora charms, moncler, barbour jackets, canada goose outlet, ugg pas cher, canada goose, lancel, thomas sabo, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, moncler outlet, moncler, louis vuitton, ugg boots uk, canada goose outlet, swarovski crystal, pandora jewelry, moncler, juicy couture outlet, michael kors outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, sac louis vuitton pas cher, moncler, barbour, supra shoes, canada goose uk, links of london, michael kors handbags, toms shoes, moncler, bottes ugg, moncler, doudoune canada goose, michael kors outlet online, louis vuitton, canada goose, pandora charms

 
At 03:19, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, ugg boots, jordan shoes, jordan pas cher, polo ralph lauren, michael kors pas cher, christian louboutin uk, air max, burberry pas cher, longchamp outlet, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, gucci handbags, tiffany jewelry, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, christian louboutin, ray ban sunglasses, longchamp outlet, polo outlet, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, prada outlet, louis vuitton outlet, kate spade outlet, uggs on sale, cheap oakley sunglasses, nike free, nike roshe, ugg boots, nike air max, sac longchamp pas cher, nike outlet, polo ralph lauren outlet online, louis vuitton, oakley sunglasses wholesale, christian louboutin shoes, replica watches, tory burch outlet, longchamp outlet, chanel handbags, replica watches, oakley sunglasses, prada handbags, louis vuitton, oakley sunglasses, longchamp pas cher, nike air max, ray ban sunglasses

 
At 03:23, Blogger oakleyses said...

north face outlet, hermes belt, gucci, reebok outlet, longchamp uk, iphone cases, ralph lauren, p90x workout, asics running shoes, soccer jerseys, chi flat iron, mont blanc pens, giuseppe zanotti outlet, converse outlet, herve leger, mac cosmetics, lancel, hollister clothing, bottega veneta, hollister, celine handbags, nfl jerseys, wedding dresses, timberland boots, nike air max, ferragamo shoes, nike air max, insanity workout, nike huaraches, vans outlet, new balance shoes, ghd hair, soccer shoes, oakley, abercrombie and fitch, mcm handbags, babyliss, baseball bats, north face outlet, lululemon, vans, hollister, beats by dre, valentino shoes, ray ban, instyler, louboutin, jimmy choo outlet, nike roshe run, nike trainers uk

 
At 03:25, Blogger oakleyses said...

moncler, canada goose, louis vuitton, doudoune moncler, louis vuitton, juicy couture outlet, toms shoes, juicy couture outlet, moncler outlet, pandora jewelry, canada goose outlet, canada goose, coach outlet, swarovski crystal, ugg,uggs,uggs canada, canada goose jackets, moncler uk, lancel, pandora uk, swarovski, moncler, moncler, pandora charms, moncler outlet, ugg pas cher, hollister, wedding dresses, canada goose outlet, links of london, canada goose, marc jacobs, thomas sabo, ugg uk, supra shoes, replica watches, moncler, louis vuitton, ugg, louis vuitton, canada goose outlet, louis vuitton, canada goose uk, karen millen uk, montre pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora jewelry

 
At 04:31, Blogger chenlili said...

tommy hilfiger outlet
nike outlet
jordans for sale
kate spade outlet
ugg boots
kate spade outlet
cheap ray ban sunglasses
ugg uk
true religion outlet
adidas superstar
nfl jerseys
cheap rolex watches
canada goose sale
ugg sale
coach factory outlet online
coach outlet store online
uggs canada
coach factory outlet
asics shoes
ray ban sunglasses outlet
coach outlet store online clearances
polo shirts
ralph lauren polo shirts
coach factory outlet online
michael kors handbags
oakley sunglasses
fitflop shoes
ugg sale
ralph lauren outlet
toms shoes
uggs outlet
adidas yeezy
michael kors outlet clearance
adidas originals shoes
ugg boots
polo ralph lauren outlet
christian louboutin sale
fitflop sale
chenlili20160829

 
At 12:13, Blogger Unknown said...

qzz0419
christian louboutin shoes
tory burch shoes
coach factory outlet
jordans
fitflops sale clearance
true religion jeans
adidas superstar
prada outlet
coach outlet
golden state warriors

 
At 04:05, Blogger raybanoutlet001 said...

ralph lauren outlet
ugg boots
mlb jerseys
detroit lions jerseys
houston texans jerseys
giuseppe zanotti sneakers
yeezy boost 350 v2
bottega
nike shoes for women
true religion outlet store
zzzzz2018.4.27

 
At 05:07, Blogger Unknown said...

qzz0606
air max 90
christian louboutin outlet
polo ralph lauren
ugg outlet
michael kors outlet
lebron james shoes
true religion jeans
fingerlings monkey
nba jerseys
soccer jerseys

 
At 04:49, Blogger jeje said...

Il peut air jordan in france être fondamentalement inégalé avec les air jordan basketball tank top baskets de sa catégorie. Cette compagnie chaussures nike flyknit racer de vêtements a un Adidas Zx 850 Soldes style attrayant surtout quand nike air jordan 3 femme blanc ciment il s'agit de la mode asics gel stormhawk homme prix Hip Hop. Le Nike Air chaussure nike free run femme Max Plus est communément appelé boutique officiel nike france Air TN ou Air Tuned.

 
At 10:22, Blogger Unknown said...

www1020

pandora jewelry
off white jordan
jordan 4
louboutin shoes
kate spade outlet
nba jerseys
pandora jewelry
christian louboutin shoes
ecco shoes
moncler outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht