esmaspäev, veebruar 13, 2012

Pullerits: Mida arvata esinemisest esimesel teatemaratonil?

LISATUD ÜKSIKASJALINE TEATEMARATONI ANALÜÜS KÕIGI OSALEJATE KOHTA - KLIKI SIIA (kliki lingile "download"!)
Ma kohe kartsin sellise tiimiga liituda. Olgu öeldud, et ega ma sinna ise trüginud. Kutsuti. Kui teateneliku ülejäänud kolme liikme kohta infot sain, ütlesin neile otse, et ega ma solvu, kui nad viimaks otsustavad mind välja arvata ja kellegi teisega asendada.

Meie nelik ajaloo esimeseks Tartu teatemaratoniks oli Eesti paremini hoitud saladusi. Mitte miski, erinevalt Eesti Suusaliidust, ei lekkinud mitte kusagile. (Kas neil, kes üritasid siin hiljuti mu usaldusväärsust seoses reaalse seljavaluga kahtluse alla seada, on veel midagi kobisemist?) Konspiratsioon oli maksimaalne. Meil olid isegi kodeeritud nimed. Omavahel meilitsi pidevalt lävides ja üksteist ergutades ning oma tegemistest vastastikku teavitades kasutasime varjunimesid Johan Olsson, Silvio Fauner ja Jiři Magal. Minu panus oli vähemasti see, et pakkusin need nimed välja, lähtudes sellest, et meie võistkonna liikme eesnimi oleks võimalikult sarnane maailma tipptasemel sõitva suusataja eesnimega.

Oi, kuidas mult üritati kõik need möödunud kaks kuud meeskonna ülejäänud liikmete kohta teavet välja pressida! Ainus, mida olin nõus ütlema, oli see, et olen meie tiimi pikalt kõige nõrgem lüli, teised kaks on Tartu maratonil kindlad esisaja mehed ning kolmas piiripealne. Kuna olin nõrgim lüli, siis meeskonnakaaslased tegid mulle vähemalt nii palju rõõmu, et lubasid mul võtta kõige tugevama suusataja varjunime. Minu pseudonüüm oli Petter Northug.

Milleks selline konspiratsioon, küsite. Väga lihtne: teie pärast! Ma võin leppida, nagu üks teist siin mõni postitus tagasi tabavalt kirjutas, et "Pulleritsu blogis sebivad ringi karmid mehed, kes passivad vaid hetke, et üksteisele turja karata vöi lihtsalt molli anda" - ja et pihtasaaja olen enamasti mina -, aga ma ei näe vähimatki põhjust, et keegi peaks turja kargama neile, kes minuga ühes tiimis on otsustanud sõita.

Konspiratsiooni ehk tiimikaaslaste säästmise eesmärgil viivitasime viimase hetkeni ka võistkonna ülesandmisega - meie nimetus PSJJ tulenes meie varjunimede esitähtedest etappide järjekorras (kuid korraldajad suutsid ikkagi nime stardiprotokolli valesti kanda [TSJJ]) -, ent see, nagu selgus, maksis mõneti kätte. Üllatus oli see, et stardikoridoris jagati kohad ülesandmise järjekorras ning sedasi sattusime 91. registreerinud tiimina alles viiendasse ritta.

Esmane ülesanne mul kui avaetapi sõitjal oli sealt meestesummast kiiresti ja kadudeta ette pääseda. Mõned haagid vasakule ja paremale - jälgisin hoolega, kuhu eessõitjad keppe lõid, et mitte nende taha takerduda (sõitma peab ju silmadega!) - ja olingi massist läbi nagu sulavõist ning võtsin sisse viienda-kuuenda positsiooni. Plaan oli vaadata, mis edasi saab, ja igal juhul mitte ette trügida. Igatahes sain kätte hea rütmi ja algus läks ludinal. Vana lasketiiru äärse tiigi serval kerkisin vasakult möödudes isegi kolmandaks - aga taas polnud see kõige targem tegu.

Sest järgnenud järsul tõusul jäin väliskaarde ja pidin läbima teistest pikema maa. Üleval saidki mõned mehed väikse edu sisse, kuid laskumisel võtsin nad kohe kinni. Mu aukudega uutel Fischeritel, nagu selgus, polnud häda midagi, ehkki all oli neil kahe nädala taguse Viru maratoni pulbrimääre, mis tollal jäi kulutamata. (Kui suusad enne starti Tehvandi boksis Swixi tiimile harjata viisin, sain teada, et pulber on suusapõhju ikka kõvasti kuivatanud. Kui mitu minutit ma seetõttu kaotan, seda ei söandanud sealsed asjatundjad pakkuda.)

Üle maantee rühkisin ligi kümnese grupi sabas ning järgnenud esimese tõsise tõusu alguseks olin endalegi üllatuseks täitsa heal positsioonil. Aga see tõus, nagu ilmnes, ei sobinud mulle. Ma ei tea, kas asi oli lume struktuuris või määrdes või tõusu nurgas, aga kuidagi ei saanud suuski libisema. Seni kui ma lühikeste sammudega üles kangutasin, said seitse meest eest ära. Ja järgnenud laskumisel ma üksinda neile järele ei "imenud".

Kuid rolleriraja äärne tõus osutus hoopis paslikumaks. Vaat seal sain suusad libisema ning tundus, et saan lätlase ja Team TT mehe kätte. Vahe nendega oli 30-40 meetrit. Ega eespool olijadki kaugel olnud, alla saja meetri igal juhul.

Ent hämmastaval kombel läksin alt just laugetel lõikudel, mis Tartu Tähtvere spordipargi stammtreenijana pidanuks mulle justkui eriti hästi sobima. Kui tee äärest lõpuks metsa vahele keerasin, olid kaks eesmist meest käristanud vahe juba rohkem kui sajale meetrile ning veel rohkem eespool sõitjad kadusid sootuks silmapiirilt.

Hommikul ärgates, mis seal salata, tundsin, et Alutaguse maraton annab liigestes ja lihastes tunda. Olin pisut kange. Aga ma ei saa ka parema tahtmise juures väita, et laupäevane sõit teatemaratonile tuntava jälje oleks vajutanud. Kangestumist ei tekkinud, väsimust samuti mitte. Ent kuidas ma ka ei püüdnud, lätlasele ja Team TT mehele ma lähemale ei pääsenud.

Kui metsa vahelt välja sain ja põllule siirdusin, muutus rada märgatavalt pehmemaks. Selgelt tajusin, et libisemise nimel tuleb raiuda ja rügada. Enam polnud sõidumõnu. Tuli jõuga tööd rabada. Seda enda arust suutsin, mida näitab ka Delfi pilt, mis on tehtud 9.-10. kilomeetril järsu tõusu otsas. (See on vist juba pisut suusatamise moodi, kas pole?)

Väike tööõnnetus juhtus järgnenud pikal laskumisel. Olin otsustanud startida õhukeste kinnastega. Samasuguse riski olin võtnud Alutagusel - ja see oli õigustanud: kätel külm ei hakanud. Kuid sedapuhku sai parema käe nimetissõrm mäest alla kihutades nii palju külma, et jäi valusalt kangeks. No mis sa teed?! Loomulikult pistad sõrme suhu ja puhud peale. Paarikümne sekundiga sai probleem likvideeritud.

Olime võistkonnaga arutanud üksipulgi läbi logistika ja teatevahetuse, aga ikkagi suutsid korraldajad üllatada. Kui Matus vahetusalale lähenesin, ei saanud midagi aru, mis seal toimub. Õnneks märkasin silti, mis juhatas otse sõitma. Aga ees ei olnud ootamas mitte kedagi. Siis sain aru, et järgmise etapi sõitjat Silvio Faunerit alias Silver Eensaart pean otsima paremalt võrgu tagant. Kuid sellega polnud probleem veel lahendatud.

Olin stardis jätnud küll meelde, kuhu jäi jalal ajavõtukiibi krõpsu serv, aga kui seda serva jala küljest otsima hakkasin, ei leidnud seda ühegi kandi pealt. Siis otsustasin, et pean kinda käest ära võtma: äkki saan sedasi sõrmed kusagile õigesse kohta taha? Aga neil Salomoni keppidel, millega võistlesin teist korda, on selline tobe side, et võid krõpsu küll lahti teha, aga kätt ikka kohe kätte ei saa. Minu kohmitsemisele võis vabalt kuluda 15-20 sekundit ja see oli aeg, mis, nagu hiljem selgus, võis meile valualt kätte maksta. (Ütlasi kinnitab too juhtum, et spordis ei ole tõepoolest pisiasju.)

Protokoll näitab, et lõpetasin oma vahetuse 8. kohaga, 12 km aeg 35.24. Kiireimale, EWK I sõitjale Raivo Pärnpuule kaotasin 3.14. Ise söandanuks väga heaks tulemuseks pidada kaotust kahe minuti ringis. Kuid ka kolm pole ju palju? Keskmiseks kilomeetri ajaks tuli 2.57. Võistluse favoriidi, SK Biathloni avavahetuse sõitjale Karel Kulbinile kaotasin 1.39. Seitsmes koht oli minust ees 38 sekundit.

Silver Eensaar sai kõige raskema etapi, ja see vist ei olnud meilt õigeim valik. Sain teada, et ta pole uisku eriti palju harjutanud, liiati kuulsin, et ta ei pidanud oma Rossignole just kõige äkilisemateks sõiduvahenditeks. Pealekauba sai ta kõige pikema etapi (20 km) ja tagatipuks tõusuga Harimäele. (Olin võistkonna meilikoosolekul etappe jagades palunud endale lühima, seega avavahetuse, sest siis jääb teistel aega teha 51 km vigade parandust.) Olen kindel, et teist etappi poleks ma tahtnud mingil juhul sõita.

Eensaar tuli kümnendana, vahe liidriks tõusnud laskesuusatajate tiimiga oli 9.14, kuid vahetusalas saime ühest konkurendist mööda - erinevalt minust paistis ta silma palju lihvituma kiibikäsitsusega. Tema etapiaeg oli 1:01.45.

Meie kolmanda vahetuse mees, tõele au andes meie tiimi kokkupanija Johan Olsson alias Jaanus Laidvee, tõstis meid kaheksandaks. Kuid esimesed arendasid teistega võrreldes pöörast tempot, nii et kaotus oli kärisenud 16.44ni. Sedasi oli küsitav, kas meie tiimi trumbil, Jiři Magalil alias Indrek Teppol, kelle viimane uisutehnikavõistlus jääb kümmekonna aasta taha, on üldse võimalik midagi päästa ja parandada. Sest kaotus kolmandal kohal sõitnud Haanja Rattakubi tiimile oli 8.28, Veikko Tääri, Allar Raja, Mihkel Mardna ja Jüri Jaansoni tiimile KUMA Raadio 5.08 ja Salomon Teate Teamile, mille avavahetuse sõitja Anti Arak kaotas mulle 1.15, oli 5.32. Aga te vaadake eilse AK uudislõiku sellest võistlusest ning selle lõpus näete, millise isuga Teppo rajale sööstis! (Laidvee etapiaeg oli 40.59.)

Ja Teppo tegi meeletu sõidu! Haanja Rattaklubi Tarmo Mõttuselt võttis ta tagasi 4.26. Mis ütled, Vigurivänt - särk topiti sul ikka kapitaalselt püksi ja võeti pool skalpi lisaks ka! Jaansonilt võttis ta tagasi neli ja pool minutit ning Salomoni tiimilt üle viie minuti. Kokkuvõttes tõstis Teppo meie võistkonna seitsmendaks. Jaanson jäi viiendana ette kõigest 33 sekundiga ning Salomoni tiimi ankrumees Ivar Heinola 25 sekundiga. Teppo võttis isegi 2. koha saanud Team TT viimase vahetuse sõitjalt Tauri Tikerpelt tagasi 1.35. Võidumeeskonna ankrumehele Martten Kaldveele jäi ta alla kõigest 12 sekundiga. Teppo etapiaeg oli 41.33, ja arvestades, millise naeratusega ta finišeeris, oli selge, et varu pidi jääma korralik. Tema keskmiseks kilomeetri ajaks kujunes 2.32!

Tagantjärele jäi vaid kahjatseda, et olin esimeses vahetuses kiibiga nii pikalt kohmitsenud. Oleks seal 15-20 sekundit võitnud, olnuks Teppol kindlasti väga reaalne võimalus meid viiendana Elvasse tuua. Saime ajaga 2:59.42 seitsmenda koha.

Aga, nagu juba stambiks on kujunenud: siit on nüüd hea edasi minna.

Usun, et väga alt ma oma tiimi ei vedanud. Kuid imet ka ei suutnud teha. Igatahes on täna hommikul lihased päris valusad.
******
Cactus Loop Trail, Yaqui Pass Road, Anza-Borrego Desert State Park, California. 5. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Tartu teatemaratoni start. Foto autor: Tarmo Haud
Foto 2: Meeskonna PSJJ liikmed (vasakult) Priit Pullerits, Silver Eensaar, Jaanus Laidvee ja Indrek Teppo Tartu teatemaratoni finišis. Foto: Jaanus Laidvee erakogu
Foto 3: Silver Eensaar (nr 91) teeb Matul sooja. Foto autor: Jaanus Laidvee
Foto 4: Priit Pullerits kohmitseb teatevahetuse alas ajavõtukiibi kallal, Silver Eensaar (nr 91) vaatab seda kannatlikult pealt. Foto autor: Jaanus Laidvee
Fotod 5 ja 6: Silver Eensaar (vasakul) on Priit Pulleritsult lõpuks ajavõtukiibi kätte saanud ja läheb oma etappi sõitma. Fotode autor: Jaanus Laidvee
Foto 7: Indrek Teppol (paremal) jäi 6. koha saanud Salomon Teate Teami ankrumehe Ivar Heinola alistamisest puudu vaid 25 sekundit. Ta võttis temalt rajal tagasi 5.07. Foto autor: Jaanus Laidvee

61 Kommentaarid:

At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

See Delfi pilt http://pilt.delfi.ee/picture/13485621/ sobiks algaja suusahüppaja stiilinäiteks:)

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Kuuldavasti olla Silver Eensaar andnud Eesti Patendiametisse avalduse Silvio Fauneri nime kaubamärgistamiseks.

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

Palju õnne esimese Tartu teatemaratoni eduka läbimise puhul!Ikkagi esikümnes!Enamus selle blogi lugejatest ja ka teistest võib ainult unistada nii kõrgete kohtade peale sõitmisest:)Isiklikult arvan,et laup. Alutaguse maraton ikka mingi jälje jättis...aga mine tea.Edu edaspidiseks!

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

Võtan Priidu ees mütsi maha, et kaks päeva sõitu ja korralikult veel, tubli!
Ain V

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

>> Anti Arak kaotas mulle 1.15

ROFL - Anti Arak on igal juhul Sinust kõvem mees. Oled ettepoole saanud ainult tänu Vahur Teppani nippidega šnikerdamisele ja absurdini viidud trennile. Arak, kui võtaks tõsiselt, teeks sulle lõdvalt ära. Ilmselt Arakul ei ole lihtsalt praegu aega nii trenni teha nagu sina teed. Aga see kuidas sa teed, on ikka tsipa imelik. Õpi ära kuidas tõelised mehed trenni teevad ja siis võistle nagu mees meestega!

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Priit on saavutanud sellise kurikuulsuse, et temaga ühes võistkonnas teadet sõitjad peavad Priiduga koos sõitmist viimase hetkeni varjama. Nagu öeldakse: siit ei ole enam kuskile edaśi minna.

 
At 13:32, Blogger Madis said...

Pakun, et selle esimese mittelibiseva ja rolleriraja tõusu libisemise vahe võis tulla lumetemperatuurist ja struktuurist.
Mäletamist mööda on see esimene neist lagedal ja rolleriraja oma suhteliselt varjatud mäekülje ja suurte puudega. Kindlasti on veel lisafaktoreid, mis libisemist muudavad.

Väidaksin siiski, et spordis on just pisiasjad, mis loevad. See juba oleneb, mis vaatenurgast asju vaadata :-)

Kuulates eile laskesuusatamise naiste jälitussõidu võitja kommentaari, jäi kõrva selline iva, et MM-ini võetakse suuskadel lõdvemalt ning keskendutakse rohkem jõusaalile. Viimasel ajal on nii mõnegi suusataja suust kõlanud kommentaarid jõusaali osatähtsuse suurenemisest.

Millal siis Sina, Priit?

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Jõusaali kohalt oleks kohe üks võrdlusvõimalus välja pakkuda. Priidule teadaolevalt meeldib end teiste meestega võrrelda
http://forums.fitness.ee/index.php?/topic/34001-ott-kiivikas-valmistu-koos-minuga-em-2012/page__view__findpost__p__330798

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

ROFL - Anti Arak on igal juhul Sinust kõvem mees. Oled ettepoole saanud ainult tänu Vahur Teppani nippidega šnikerdamisele ja absurdini viidud trennile. Arak, kui võtaks tõsiselt, teeks sulle lõdvalt ära. Ilmselt Arakul ei ole lihtsalt praegu aega nii trenni teha nagu sina teed. Aga see kuidas sa teed, on ikka tsipa imelik. Õpi ära kuidas tõelised mehed trenni teevad ja siis võistle nagu mees meestega!

Mõnel mehel on nüüd küll sünapsite vahel lühiühendus tekkinud. Oleks, tuleks, võtaks, teeks.
1. Milliste voltustega te AA eest sõna võtate
2. Antud päeval ja antud hetkel oli PP kiirem. Kiretud numbrid protokollist. Oleksid ei maksa.
3. Oleks ma kah kõva mees, oleksin kah PP-le ära teinud.
4. Ei ole näinud, et PP kuskil naiste arvestuses oleks võistelnud (ükskord küll tahtis naistejooksu starti pääseda, aga zoovolinik ei lubanud)

ain

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

Ain,
Aga millega Pullerits eelmises postituses kiitles (kohe pealkirjas)?

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

14.02, see jah, jäi mul küll kahe silma vahele.
Age, eks see ole kõigi viletsamate meeste viga, et hakkavad ennast naistega võrdlema, minu etaloniks oli omal ajal Ille Kukk, kui tappa sain, siis oli vilets jooks .

ain

 
At 14:31, Anonymous Anonüümne said...

Osad ju sõitsid klassikat? Miks üldse valida anti, kas vaba või klassika?

 
At 14:36, Blogger Vigurivänt said...

Priit, viimase vahetuse meeste aegu ei saa nii üks-ühele võrrelda, sest mõned hoiavad kohta ja mõned püüavad. Mina oma 300 läbitud kilomeetriga, millest uisku sõidetid koos eilsega 4 korda, sain kiiresti aru, et Team TT ankrumehest ma kinni ei suuda hoida, aga poodium oli sellegipoolest kindel. Kellele seal veel midagi tõestada oli? Priit Naruskilt saadud suusad olid parimad millega ma kunagi uisku (vähemalt ma ise nimetan seda tehnikat nii) sõitnud olen. Eelmisel õhtul alla pandud pulber töötas väga hästi, ainult mees suuskadel oli lahja, aga rohkem polnud õnneks vajagi. Sa võid ju mingi statistilise fakti veel välja imeda, aga 7. jääd ikkagi. Ja lõppu veel üks valus fakt: pool meie tiimist võistles ka eelmisel päeval Alutagusel ja olid sinust kiiremad :)

 
At 14:57, Blogger Priit Pullerits said...

...see kõik ei maksa tuhkagi, Vigurivänt! Sinu konkurent, kust otsast ka ei vaata, oli meie tiimi viimase vahetuse mees Indrek Teppo ja said tema käest ikka haledalt kitli peale, isegi Naruski suuskadega. Analyze this! Ja oma vahetuses oli Sinu-sugusel paadunud vastupidavussportlasel ka alles üldse kuues aeg. Ja see kuues koht oli Su tiimis kõige viletsama tulemuse jagamine koos kolmanda vahetuse mehega. Kusjuures Sa ei sõitnud Alutagust kaasagi.

Teistele: see siin on minu ja Mõttuse vaheline asi, ärge oma nina vahele pistke, võite pihta saada (Mõttuse käest, minult vaevalt).

 
At 15:10, Anonymous Anonüümne said...

Meeldetuletuseks - võistlus on läbi ja kohad on jagatud.

 
At 15:25, Blogger Henri Ruul said...

Väga humoorikas nimede valik! Palju vist ei pea mõtlema, kes järgmisel aasta teil viimast vahetust sõidab... punane kurat ise:)

 
At 15:34, Blogger Vigurivänt said...

Oma vahetuse 6. aeg on minu puhul pigem võit, kui kaotus. Tänan, et mu pingutusi tähele paned ja tunnustad :)
Aga ma rohkem ei hakka vastu panema, sest mul on niigi kuri aura ümber. Isegi sellel samal võistlusel sain vahetusalas teada, et ma ei saa ühe ajalehe peatoimetajaga läbi. Kummaline, kuidas saab inimesega hästi läbi saada, kui teda ei tunnegi:S Veel kummalisem on omada halbu suhteid tundmatuga :)
Lõpetuseks lisan ühe tarkusetera: Nühi Tähtvere rada usinasti edasi, siis seisad kenasti arengus paigal ja tulevikus tunned ka päris mägede peal, et suusk jääb kinni :D :D

 
At 15:39, Blogger Priit Pullerits said...

...teisest lõigust, Vigurivänt, ei saanud ma mõhkugi aru - see on üks metatekst. Ma harjunud otsekohese, meheliku ütlemisega, mitte naiseliku keerutamisega.

Ja arengus paigal seista, muide, on minu vanuses kõva saavutus. Ela ka nii kaua, nagu mul on korda läinud, ja vaata siis, kuhu sa veel arened. Vean kihla, et sind ei aita siis edasi ka see, kui sa päevas kaks korda Haanja mägedes trenni uhad teha.

 
At 15:55, Anonymous Kohtunik said...

Mis te vaidlete? Käed küljes ju!

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

"Ma harjunud otsekohese, meheliku ütlemisega, mitte naiseliku keerutamisega." - oma peresiseseid suhteid pole mõtet teistele üle kanda :)

 
At 16:41, Anonymous Anonüümne said...

Hinnang sportlikele tulemustele antakse lõpuprotokolli põhjal. Kolmas koht on alati parem kui seitsmes. Lihtne ju. vaata kust poolt tahes.

Esimese raundi PP kaotas, teine raund toimub pühapäeval. Eelmise aasta Tartu maratonil kaotas PP Vigurivändale umbes 9 min 30 sek. Näis kuidas läheb tänavu. Kas edu toob Tähtvere rajal liuglemine või Haanja mägedes turnimine.

Edu mõlemale.

Siim

 
At 17:02, Anonymous Anonüümne said...

Nove Mestos MK-etapil oli eile ka väga kõva teatesõit. Kui vaadata sealseid vahetuseaegu, siis Venemaa II koondises kaht viimast vahetust sõitnud Legkov ja Tšernoussov said ajad vastavalt 23:50 ja 23:41. Venemaa I koondise lõpumehed Glavatskihh ja Võlegžanin aga 24:11 ja 24:17. Kumb koondis oli edukam? Venemaa I sai 2. koha, Venemaa I oli alles 7. Oleks ennatlik väita, et Võlegžanin tegi kehvema sõidu kui Tšernoussov. Kuigi ajaliselt oli Võlegžanin ligi 40 s aeglasem, tõi ta meeskonna viis kohta eespool finišisse. Arvestama peab meeskonnasõidu taktikat - seda tahabki Vigurivänt kogenud võistlejana öelda. Meeskonnasõidus ei saa üksiksooritust kontekstist välja rebida. Sul Priit on veel üht-teist õppida sellest osas 8)

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

P.O. Venemaa II sai 2. koha

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Venemaa I sai ikka 2. koha. Vabandust.

 
At 18:09, Blogger Gaspar said...

Otsepilt tänasest suusasprindist: http://veeb.tv/

 
At 19:13, Anonymous Anonüümne said...

Herne tänava suusahirm :)
E.

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 19:44, Anonymous Anonüümne said...

Küll venitavad seda võistlust. Karm vana see Herne tänava hirm, juba kolmas võistluspäev. See on korralik lahtisõit nädalavetuseks. See kolm tundi külmetamist ja passimist on karmim, kui mõni lühem maraton.

 
At 20:04, Anonymous Anonüümne said...

Flora jalgpallur pani Pulleritsu suusarajal paika

Sic transit gloria mundi...

ain

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

ja mitte ainult jalgpallur...

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

Ehk vähemalt kostüümi eest antakse auhind, oleks midagigi...

 
At 21:41, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpallurilt suusasprindis pika puuga lüüa saanud Priit Pullerits: "Totaalne pettumus! Olen mitte keegi!"

http://www.ohtuleht.ee/464469

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas ei ole tulemust? Kui sind juba anekdoodi sisse pannakse, siis oledki kuulus. See on ju Pulleritsu paroodia!?
"Mul on kõige kallimad ja paremad Rossignoli suusad. Selle aasta mudel. Loomulikult ei tee ma nendega trenni. Neid hoian võistluste jaoks. Trenni jaoks on mul 2 paari eelmise aasta kõige kallimast mudelist. 1 külma, teine soojema ilma jaoks. Arusaadav ka, vaja ikkagi kaitsta Tartu Maratoni 537. kohta. Trenni teen kõvasti. 3 korda nädalas 180se pulsiga. Ainult üht asja ma ei mõista, mille pärast need uimerdajad, kes suusatada ei oska, sinna rajale ronivad? Tolknevad mul jalus koguaeg ja kui ma neil vihaselt üle suuskade sõidan, sest mina küll ei ole nõus korraks mingi kakerdaja pärast klassika jälge astuma, siis jääb neil veel õigust ülegi. Kas nad tõesti ei mõista, et mõni üritab siin trenni teha? Mingi viisakus võiks ju ikka olla tippsportlaste suhtes?" Rossignolimees, 09.02.2012 17:56 ERRi suusaportaal, Harku ringi rajaolude kommentaar

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

Get a life, Priit! - tahaks selle peale öelda.

 
At 22:37, Anonymous Anonüümne said...

mõned märksõnad suusasprindist

1) ain'le "Flora jalgpallur pani Pulleritsu suusarajal paika" See kutt on minu mäletamist mööda lõpetanud Audentese Otepää filiaali kahevõistlejana ja suusatamine oli ta tugevam külg.

2) Priit sa oled enda üle põhjendamatult negatiivselt kriitiline. Minu arust läks sul väga hästi. 100m ehk jõud+kiirus pole üldse sinu tugevam külg. Sinu lihast vaadates ongi just mingid 2m sutsakad vast enam vähem. Mina usun, et sa võiksid küll rahul olla.

3) Jaan Rakaselg võiks sprindikoondisele mingiks treeneriks minna :D See on ajuvaba. Võib-olla ma mäletan valesti aga Alaver pidas Einastet maailma tugevaima paaristõugetega suusatajaks ja tuleb põhimõtteliselt mees metsast ja tõmbab mütsi kõikidele peale Simonlatser pähe siis jah. Polegi nagu midagi lisada.

 
At 23:27, Anonymous Anonüümne said...

Väga heal tasemel sissekanne Priidult, taaskord!
Jätka samas vaimus ja igasuguseid kiibitsejaid pole mõtet tähele panna. Edu! Seda enam, et hooaja põhietteasteni pole enam palju jäänud.

 
At 08:02, Anonymous Anonüümne said...

To 22.37
Pealkiri "Flora jalgpallur pani Pulleritsu suusarajal paika" pärineb PP tööandja veebilehelt, mina pole seda välja mõelnud ja tema suusatamise tagapõhjaga olen samuti tuttav.

ain

 
At 09:40, Anonymous Anonüümne said...

Priit, väga hea sõit su'lt esimeses vahetuses. Ausalt öeldes suutsid tiimikaaslasi positiivselt üllatada ja su sõit oli parem kui ma enne starti eeldasin. Eriti veel, kui arvestada Alutagusel osalemist.

Kindlasti oli see tugevat koormust andev nädalavahetus heaks tühjenduseks enne TM-i ja selle pealt on hea hooaja tippsündmusele vastu minna.
Seda enam, kuna ma ise sel aastal TM-l startida ei saa, siis oled paugust ka koha võrra kõrgemal:)

Igaljuhul tegid tubli etteaste ja edu järgnevatel võistlustel!

Johan

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

Kust selle 100m suusasprindi tulemusi näha saab?

mp

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Üle pika aja hea analüüsiv lugu.

Ainult see vaheaegade võrdlus ei ole päris kohane (nagu ka Vigurvänt mainis) - igal mehel on omal etapil talle sobilik ülesanne ja kui selle täitis, siis on kõik korras. Kas Sinul oli ülesandeks püsida liidrite kandadel, hoida sobivat vahet või panna nagu torust tuleb? Kas täitsid püstitatud eesmärgi?
Tähtis pole ju see, et mitmes oled distantsil, vaid mitmendana ületad finišijoone!

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

Vabandan ! Eelmine kommentaar - 13:15 - lisandus kogemata ilma nimeta.

Mart

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

Nädalapäevad tagasi kirjutas üks mees: "ma ei taha enam kellegagi võidu sõita. Mis selle mõte on?"

Tänases Tartu Posimehes aga: "Eks lohutuseks tule üle lugeda need isased, kes tahapoole jäid, ja mitte lasta tuju rikkuda neil, kes ettepoole tulid."

Kes siin naudib suusatamist? Või ikkagi ärapanemist? Või oli nädal tagasi jälle vaimne nõrkusehoog kallal?

ain

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

Link siis ka:
http://www.tartupostimees.ee/738734/teatemaratoni-voidu-jaht-kais-kavaldades/

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Priit sõitis vist elus esimest korda teadet, siinset lugedes võib järeldada, et tal pole aimugi, mis on teade ja mille poolest see individuaalvõistlusest erineb?

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Ma tunned ühte isast, a.ka. Rossignolimeest,
tal supersuusad,
võistluskombe,
lexus maastur,
kõrgfluor määrded,
kallis buff,
kuid muus ei erine ta kromanjoonlasest.

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, see salatsemise jutt on lapsik. Tegijad mehed teevad oma asju avalikult ja ei karda oma nime välja öelda. Teatavad, et meie sõidame sellises kooseisus, katsuge vastu saada. Just sõidavad, sest tegemist ei olnud tõsiseltvõetava võistlusega vaid ühe rahvaspordiürituse formaadi katsetamisega. Kui oleks võistlus, ei oleks ka salatsetud ja oma koha võid ka välja arvutada, mis oleks siis kui see oleks võistlus olnud, oleksid kohal meie suusatajad (mite ainult rahvasportlased ja teiste alade esindajad).
Jõudu pullidegemisel ja pullitamisest tõsise näoga kirjutamisel!
Artikel sobiks põhikooli seinalehte.
http://www.tartupostimees.ee/738734/teatemaratoni-voidu-jaht-kais-kavaldades/

 
At 14:58, Anonymous ÄN said...

Teateneliku (P/T)SJJ nimed ei jäänud lõpuni ja täielikult saladuseks. Detsembrikuise kahe haamri loo kommentaarides on kõik nimed nimetatud, ühes postituses lausa kolm õiget nime korraga.

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Priit, oskad seletada ka, mis sellest võistkonnaliikmete saladuses hoidmisest tulemusele kasu oli, või oli see lihtsalt haiglane tegevus (paranoia)?

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

46-aastane ja nii lapsik jutt tänases Tartu Postimehes. Kuidas seda taset on suudetud nii kaua hoida?

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Priit, palun selgita rumalatele, mitu kohta te tagapool oleksite olnud kui oleksite võistkonna kooseisu kohe välja öelnud?
Pakun, et eespool oleksite siis küll saanud olla kui me oleksime teadnud kooseisu ja pakkunud paremat vahetuste jaotust ja te oleks seda (meie põhjendusi) kuulda võtnud.
Praegu mängisite ise oma parema koha selle salatsemisega maha.
Ja nüüd veel salatsemist tagantjärele kiita...
Rumalus ruulib!

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

See 100 m oli nädal enne TM-i PP-le hea motivatsioonitapja.

Juhan

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Kas rattaamatöörid hakkavad suusatajatelt kohti ära võtma? Millal vastupidist oodata on?
Ilmselt Olle üksinda ei suuda. Kokk on kah viimasel ajal rohkem ratta seljas, aga pigem maantee. Aga need nimed on ka nn endised profid.

 
At 16:17, Blogger Priit Pullerits said...

Teeks, 15:08 ikkagi nii, et enne loete mu postituse läbi ja siis tulete oma küsimusi esitama. Sellist totaalset funktsionaalse kirjaoskuse puudulikkust, nagu te demonstreerite, ei näe just tihti. Vastus teie küsimusele on mul selle sama sissekande alguses põhjalikult lahti seletatud.

Hmm, miks ma teiesuguse peale siin üldse aega raiskan?

Vastus: sest teiesuguseid ignorante ja lahmijaid on siin liiga palju. Ehk ka mõni teine loeb seda (ehk?...) ja ei korda teie viga.

 
At 20:01, Anonymous Anonüümne said...

Ah et Priit säästis oma võistkonnakaaslasi enda halva maine eest.
Võibolla peaks hoopis mainega tegelema?
Ja muide Postimehe artiklis, mida siin kommenteerisin, pole sellest mainest midagi räägitud, seal on salatsemine teises kontekstis.

 
At 20:45, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Kaks aastat pole seda blogi lugenud, tüütas ära. Nüüd proovisin jälle ... Mis paigalseisust siin rääkida, see ju sulaselge taandareng ... Palgalehel veel on, järelikult lootus sureb viimasena.

Mati

 
At 10:09, Blogger oakleyses said...

nike air max, ugg boots, oakley sunglasses, burberry outlet online, tory burch outlet, michael kors outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, uggs on sale, replica watches, cheap oakley sunglasses, louis vuitton, louis vuitton outlet, louis vuitton, chanel handbags, jordan shoes, longchamp, longchamp outlet, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, burberry, oakley sunglasses, nike air max, kate spade outlet, louboutin shoes, polo ralph lauren outlet, tiffany and co, tiffany jewelry, prada outlet, ugg boots, christian louboutin outlet, michael kors outlet, gucci outlet, replica watches, prada handbags, ugg boots, michael kors outlet, nike outlet, polo ralph lauren outlet, longchamp outlet, oakley sunglasses, louis vuitton, michael kors

 
At 07:18, Blogger Unknown said...

0904jeje

 
At 07:18, Blogger Unknown said...

0904jeje

 
At 04:03, Blogger Unknown said...

jinyi921
canadian goose
louboutin shoes
fitflops clearance
adidas superstar
ugg outlet clearance
coach outlet
longchamp
nike outlet
moncler jackets
lacoste polo

 

Postita kommentaar

<< Esileht