kolmapäev, aprill 03, 2013

Pullerits: Miks Erki Noole kaitseks tuleb välja astuda?

Mul ei oleks justkui erilist põhjust olümpiavõitja Erki Noolt kaitsta. Vanasti ta ikka helistas kuu-kahe tagant ja vahetasime informatsiooni, aga pärast seda, kui kirjutasin mullu suvel Postimehes Rein Taaramäed tunnustava kolumni, kus meenutasin konteksti ja kontrasti lisamiseks ka Noole omaaegseid väljaütlemisi, sain temalt väga pahura telefonisõnumi, misjärel ei ole temalt saanud enam ühtegi telefonikõnet.

Sellegipoolest tekitas minus sügavat nördimust, kuidas vihased heterofoobid viimastel nädalatel ühiselt Noolele kallale sööstsid. Kuidas nad teda prolelikult mõnitama hakkasid. Kuidas nad – kellest enamik on tulised vihakõne vastased – nii endasuguste heterofoobide hulgas kui ühiskonnas tervikuna Noole vastast viha ja hüsteeriat õhutasid.

Ma ei hakka nende heterofoobide (homoaktivisid, tulised homofiilid) käitumise kohta siia viiteid panema, sest see laseks neil veel rohkem rinda kummi ajada. Ei, minust ei saa nende viha õhutava kampaania pahaaimamatut käsilast.

Kas teate, mis on Noole-vastase kampaania puhul kõige kummalisem ja paradoksaalsem? Nimelt see, et heterofoobid läksid eriti täkku täis, kui võtsid nõuks tõstatada küsimuse, kas Nool on kapihomo. Sellega tahtsid nad Noolt enda arvates eriti halba valgusse seada, sest mõelda, kui õudne ju – Nool võib olla omasooihar. Paradoksaalne on see, et halvustades ja häbimärgistades sedasi homoks olemist, ei pannud nad tähele, et sedasi halvustavad ja häbimärgistavad nad tegelikult kõiki homosid ja sealhulgas iseennast. Ehk teisisõnu, kui keegi veel aru ei saanud: kui heterofoobid irvitavad ja parastavad selle üle, et keegi võib olla homo, siis tähendab see, et nad tunnistavad kogu homonduse parastamis- ja irvitamisväärseks.

Aga ilmselt on viha kütmise ind ja soov nii pime ja suur, et sellist ise endale vasturääkimist ei suuda nad tähelegi panna.

Kindlasti ei vaja Nool oma võitlustes minusuguse eestkostet. Ei ole ta seda minult küsinudki ega lähe mina seda talle ka pakkuma. Nool on nii kõva mees (siiralt, mitte irooniaga), et saab vajadusel ise enda kaitsmisega hakkama.

Küsimus on palju laiem. Hoopis laiem. Küsimus on selles, et kui ühele tuntud ja tugevale inimesele võidakse arvamuse avaldamise eest niisugune vihane kambakas korraldada – olgu rõhutatud, et heterofoobide rünnakud Noole vastu olid eriti räiged, sugugi mitte proportsioonis Noole tegelikult ju tsiviliseeritud kombel esitatud arvamusavaldustega –, siis mis te arvate, kuidas see mõjub ühiskonna sõnavabadusele? Loomulikult kõike muud kui julgustavalt. Pärast sellist massiivset kallaletungi, ebainimlikku mõnitamist – ja palun teil mõelda sellele, kui Nool oleks kasutanud oma arvamusavalduses selliseid võtteid, nagu heterofoobid tema vastu, kuidas me siis kuuleks siiamaani seda hädakisa, kuidas heterofoobidele on taas hirmsal kombel liiga tehtud – ei maksa loota, et inimesed üldse enam midagi öelda julgevad (vähemasti mitte oma nime alt, mis on tsiviliseeritud väitluse ja dialoogi elementaarne alus).

Ehk kokkuvõtvalt: kui heterofoobide vihasele rünnakule avalikul areenil mitte kuidagi reageerida, kui lasta neil rahva valitud esindaja vähimatki süütunnet tundmata ja karistamatult meelevaldse ja halvustava sopaga üle valada, siis mõelda vaid, mida nad võiks teha tavalise lihtsa inimesega. Tavaline lihtne inimene muutuks nende käes ja meelevallas sel juhul eriti haavatavaks, eriti kaitsetuks, eriti kinni topitud suuga kodanikuks. Ja kui inimesed ei julge enam häält teha, siis on see meie demokraatliku ühiskonna lõpu algus. Siis saabub vähemuse diktatuur, hirmu valitsus, siis algab vaikiv ajastu.

Sellepärast ongi vaikimine Noole vastu suunatud vihkajalike ja mõnitavate rünnakute asjus ohtlik. Seepärast ma siin selle teema tõstatangi. Mitte niivõrd Noole pärast, vaid murest selle ees, milline saatuslik vari on langemas Eesti kohale.
******
Camping near Kane Creek Road, Moab, Utah. 20. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1 ja 2: Erki Nool mullu veebruaris Kuusalu keskkoolis. Fotode autor: Toomas Huik, Postimees/Scanpix
Foto 3: Erki Nool mullu veebruaris Eesti muusikaauhindade üritusel. Foto autor: Tairo Lutter, Õhtuleht/Scanpix

73 Kommentaarid:

At 18:22, Blogger Peeter said...

Kahju, et siin sissekande facebooki jagamiseks nuppu ei ole. Hea meelega lisaks vastuseks teiste poolt jagatud homopropagandale.

 
At 18:23, Blogger Peeter said...

copy-paste toimis kah :D

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanikel on heaks tavaks kaklustesse mitte sekkuda. Blogikandes mainitu on ju varasemast tuntud "annan lõuga" mentaliteediga. Mitte, et sellega E.N-lt halvustada tahaks. Kuid keegi E-N-le "pede" ütleks, siis E.N tõenäoliselt murraks sellel ütlejal midagi rohkemat kui nt suusad.. Mis on omast vaatenurgast mõistetav, siis ülbele solvajale tuleb vastu hakata... See selleks. Ajakirjanikul aga, eriti prillikandja, ei ole soovitatav pea ees märulisee tormata... Nii puhtfüüsiliselt kui ka ajakirjanduse ülla põhimõtte - neutraalsuse - nimel.

 
At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

Aga ajakirjandust teevad ikka mehed ja naised, mitte sooneutraalsed tegelased ju.. Juba sinu olemise algplatvorm, 18:36, on kallutatud.

 
At 20:30, Anonymous Anonüümne said...

Arvan, et ei Andrus Veerpalut ega Erki Noolt ei huvita väga see, kas ajakirjandus neid üldiselt toetab või mitte. Oluline on see, kes konkreetsetest kirjutajatest/reporteritest toetab või mitte.

AK

 
At 21:04, Anonymous Pärnumaa noored isamaalased said...

Toetame Priitu tema võitluses homode kommude pervertide anonüümikute keigarite bürokraatide ja vene natside vastu. Samuti nende vastu kes kisuvad alla eesti suusatamise autoriteeti.

 
At 21:41, Anonymous Anonüümne said...

Diagnoos: homo = ladina k inimene, itaalia k uomo jne.

Aga "hetero", mida Pullerits innukalt lansseerib, on vist mingi uus sõna. Kõlab imelikult. Nagu 'Veterok'. Vanasti oli populaarne kohvikunimi.

 
At 21:41, Anonymous Anonüümne said...

Homodele võib ette heita seda, et nad ei taha teha vahet olulise ja mitteolulise vahel.

Inimesel ja ühiskonnal on olemas teatavad fundamentaalsed põhivajadused, ilma milleta poleks nende eksistents võimalik. Selleks, et inimene elada saaks, peab tal olema toit laual. Kellel midagi süüa ei ole, ega see armastusest ikka väga kaua ei pajata. Seetõttu on loomulik, et esmavajaduste rahuldamisele omistatakse muudega võrreldes suurem tähtsus. Selleks, et ühiskond edasi kestaks, on vaja järglasi, need tekivad ainult mehe ja naise suhtest. Seetõttu on loomulik, et sellele kooslusele on ühiskonnas antud prioriteet ning teda kaitstakse teistest mõeldavatest kooslustest rohkem. Mingi homoabielu seda kuidagi ei asenda.

Karl-Martin Sinijärv rääkis Postimehes, et vaadake, kui vahva oleks, kui teised taevakehad oleksid võrdsed päikesega. No hea, kujutleme nüüd, et korraldatakse küsitlus, milline taevakeha ära kustutada. Rahvas avaldab arvamust ning tulemus on selline, et otsustatakse kustutada päike. Ja nii lähebki. Ja teha pole midagi, sest päike on teiste taevakehadega täielikult võrdväärne.

Ilmselt on meie elu muutunud juba liiga heaks. Me loeme mõned asjad garanteerituks, mille eest me varem pidime iga päev võitlema. Seetõttu tajume ka piire asjade vahel ähmasemalt ja seetõttu ilmuvad tegelased, kellel on ettekujutus, et piirid ei olegi üldse olulised.

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Aga "hetero", mida Pullerits innukalt lansseerib,
-----------------------------------

mõni mees (või nooruk) on ikka eile sündinud

 
At 22:15, Blogger Priit Pullerits said...

"Hetero" ei ole minu väljamõeldud sõna. Mulle ka see sõna ei meeldi, sest see on võõras, tobe ja värdjalik. Õigem oleks minu arvates kasutada selle sõna asemel sõna "normaalne".

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea kommentaar 21:41-lt (algab sõnadega "Homodele võib ette heita..."). Aitüma mõistmatuid valgustamast, vähemalt seda üritamast.

Homod, lugege ja arenege!

 
At 22:52, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea tõesti. Aga 21:41 ei ole kahjuks eriti originaalne. Sellised marksistlikust klassiteooriast malli võtvad heietused on iga aastaid tagasi läbi vaieldud - ja modernses ühiskonnas kõlbmatutena kõrvale heidetud.
Kui "normaalsed", siis homod on "premium klass".
Aga jätkem klassiviha õhutamine. Abielumudeleid on tänapäeval mitmeid; põhimõtteliselt on nad kõik võrdset tunnustust väärt. Ameerikas astuvad ka kongressmenid ja senaatorid järjest gay-abielude pooldajate poolele üle.

 
At 23:04, Anonymous Anonüümne said...

Ühiskond peab kindlasti tegelema igasuguste hälvete minimaliseerimisega, mitte tolereerimisega. Kui hälve hakkab normaalse üle domineerima ja lausa dikteerima, siis tuleb midagi ette võtta. Meditsiinis näiteks vähkkasvaja eemaldatakse.
Teet

 
At 00:10, Anonymous Anonüümne said...

Minu postkasti kukkus üks kummaline kiri. Kirjal puudub saatja nimi. Kahjuks ei taibanud fikseerida IP-aadressi, seetõttu ei saa Politsei poole pöörduda, et kirja autorit välja selgitada. Kirjas on juttu mingist “Tartu”-nimelisest kohast, mida autor näib olevat külastanud. Teksti põhjal ei saa tuvastada, kas tegu on reaalse paiga või väljamõeldisega. Kuna kirjas mainitakse suusatamist, siis otsustasin pika kõhklemise järel kirja siia “Suusablogisse” postitada.

Tartu peded (olukirjeldus-veste)

Reisija, kelle jalg kuulsa Emajõe äärsessse Ateenasse satub - teaduskonverentsile osalema, klubi Tartu maraton üritusele harrastussportima, turistina Tartu huviväärsuste vastu huvi tundma - ei jäta kindlasti ka küsimata maailmakuulsa ülikoolilinna nn “pedekultuuri” markantsemate ilmingute kohta.
Kus siis võib Emajõelinnas pedesid kõige kergemini kohata? Toomemäel? Ülikooli peahoones? Vaksalis meeste WC-s? Ei! Suvisel ajal on lihtsaimaks viisiks pedesid kohata võtta suund linnast väljuvatele maanteedele. Siis võib kindel olla, et seal kohtab liibuvates, tihedalt ümber keha tõmmatud värvikirevates trikoodes muskulatuurseid pedekultuuri viljelejaid suurel hulgal. Tagumikud üleval, kallite rataste seljas, on neil kombeks ringi liikuda suurte parvedena. [Aga see ei ole ju normaalne? - küsib turist. Kannatust, kallis külaline! Meenutagem, et Si fueris Romae, Romano vivito more!]
Talvel on aga Taaralinna külalisel kõige mõistlikum lasta endale juhatada teed Tähtverre. Sealses spordipargis on suusarada, kuulus "Ovaal". Ovaalil võib kohata sõitmas Pulleritsu, muistse Dorpati üht tuntuimat spordipedet. Ajalehes reporterina töötav Pullerits on suviti üks aktiivsemaid kirev-liibuva kombinesooniga linna peal edevalt ringi sõitja.
“Ovaalist” vaid sajakonna sammu kaugusel leiab Emajõe Ateena külaline Laululava taha tagasihoidlikult asetunud telliskividest majakese. See on nn “Suusavendade" kooskäimise koht. Pedede lemmik teenuse pakkuja. Väidetavalt linna libedaim määre. Sees tervitab külalisi teenistusvalmis Kunts. Ruumis olevad pehmed nahkdiivanid, rütmikas teleriprogramm ja seintele riputatud liibuvad erksavärvilised “kombed” (pedede tunnusriietus) loovad erilise, sensuaalse õhkkonna.
Tartus on Pulleritsu ümber moodustunud aktiivne pedede vennaskond. Selle ringikese kontaktpunktiks ja suhtluskohaks internetis on Pulleritsu poolt peetav nn Suusablogi. Nädalavahetuseti käib blogis vilgas väljasõitudeks kaaslaste otsimine.
"Ovaali" rühmituse aktiivsemate liikmetena väärivad veel äranimetamist Teppan ja Oolo. Samuti kuuluvad Pulleritsu ringi staažikas Maamees ja pedenduses alles esimesi samme tegev Teet. Uue nähtusena on Vahur Teppan käivitanud kohvikus "Vilde" spordipededele loengute sarja, mis on kiiresti võitnud kõigi Tartu pedede tunnustuse ja heakskiidu. Kuuldavasti on samalaadset asja Tartu eeskujul nüüd ka pealinna peded algatatud. Tartu spordipedede nimekiri ei oleks täielik ilma arsti ametit pidava Ripsita, ülikooli õppejõu Pärtlita ja viljakaupmehena leiba teeniva Soonetsita.
Tartu pedeelu on seega elav ja värvikas. Ja mis eriti pikantne - teaduslinna pedeelus ei puudu ka oma väikesed "sado-maso kiiksud". Külaline kindlasti üllatub, kui kuuleb, et mõni Tartu pede on tegelikult homovastane. Üks näiteks esineb ajakirjanduses regulaarselt homofoobsete artiklitega. Aga eks mitmekesisus rikastab - nii seksi kui ajakirjandust.

 
At 07:45, Anonymous Anonüümne said...

Noole juhtumi juures ei häiri mitte tema seisukoht ja homode mittetolereerimine, vaid arusaam, et see on midagi, mida saad ise reguleerida. Ning üleskutse 'lintšimisele'.
Pullerits, te ei saa nii rumal olla, et sellest ise aru ei saa. ?.

Marko

 
At 08:18, Anonymous Anonüümne said...

Väidet, et omasooiharus on kaasasündinud, toetab ja levitab organisatsioon American Psychological Association (APA). On tehtud sadu (vist isegi tuhandeid) tõsiteaduslikke uurimusi püüdega tõestada kaasasündivust (geenid, geeniregulatsioon, erinevate organite talitlus ja omapära), kuid mitte ükski neist pole eesmärki saavutanud. Tõestust ei ole. Tegemist on ajupesuga, mille läbiviimist mingid mõjukad jõud heldelt rahastavad.

 
At 09:19, Anonymous Siim S said...

Hea Anonüümik 8:18!

Tundub, et oled teemaga hästi kursis. Kas saaksid mulle anda lingi mõnele neist sadadest/tuhandetest teadustöödest, millest enda kommentaaris räägid ja kus "eesmärki ei ole saavutatud"? Oleksin väga tänulik - see aitaks meid kõiki homovastases võitluses edasi.

 
At 09:35, Anonymous Anonüümne said...

Hea anonüümik Siim S!
Kasuta otsingumootoreid Google, PubMed.

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

kapietero,

tvelv points kommentaarile 00:10.
lühike, kuid meeleolukas jutuke väidetavast tartu "kaikultuurist".
eks igas suuremas linnas peabki neid "subkultuure" olema, sest erinevus nikastab meid kõiki!

 
At 09:39, Blogger GuidoMukk said...

Homo teema oma muutunud meie oma mugandatud muu maailma rassi teemaks, kuna see meil vastaste puudumisel puudulik.
Reeglid ja võitlustingimused samad, kuni absurdsuseni välja.
Timberwolvesi korvpalli meeskond. Kus miski organisatsioon hakkas protestima. Et miks teil poisid nii vähe neeger mängijaid on? Alla kvoodi.
Varsti homo võib homole öelda homo. Hetero aga mitte.
Heterod selles võitluses sama ebavõrdses tingimustes nagu valged mustade vastu. Nemad peavad alati jääma andvaks, kompromissidele kaasa minevaks pooleks. Sellises võitluses ei saa valged ega heterod võita. Mehi-naisi kes nendele liikumistele vastu võitlevad nimetatakse tagurlasteks ja ajale jalgu jäänud indiviideks. Neid naeruvääristatakse ja alandatakse igal võimalusl. P.s. ülisuur teene selle sitatsiooni tekkimisel on meedial. Kus mingil juhul ei taheta ju olla ajale jalgu jäänu.

 
At 09:51, Anonymous Siim S said...

9:35, tänud vihje eest. Otsisin veidi, aga enda ja kõigi teiste homode vastu võitlevate inimeste kurvastuseks leidsin hoopis sellise teadustöö, mis kinnitab, et homoseksualism ikkagi on kaasa sündinud. Ma küll päris tervet tööd läbi ei jõudnud lugeda, aga kokkuvõtte järgi jäi küll üsna kindlalt selline mulje. Lähemalt saab lugeda siit: http://www.jstor.org/stable/10.1086/668167 ja siit: http://www.foxnews.com/health/2012/12/11/homosexuality-ultimately-result-gene-regulation-researchers-find/

Mis nüüd saab siis? Kas see tõesti tähendab, et Erki Nool eksis ja homoseksualism ei olegi ravitav?!

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

Tasub lugemist ja mõtlemist: http://en.wikipedia.org/wiki/Latent_homosexuality

 
At 09:57, Anonymous Alexander Linkhorst said...

Kus nüüd peded asusid rünnakule. Isegi novelli on valmis kirjutanud.

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

Siim S 09:51:
Rice et al., 2012 artiklis ei ole tõestust. Seal on uuritud teoreetilist mudelit, mis autorite arvates sobib oletusega kaasasündivusest. See ei tõesta.
Published by: The University of Chicago Press – teadusmaailmas kolka-kirjastus.

 
At 10:17, Anonymous Anonüümne said...

veel lugemist, mis annavad aimu, kust võivad pärineda PP homofoobia algjuured http://www.huffingtonpost.com/2012/04/09/homophobia-homosexuality-gay_n_1412846.html

 
At 10:28, Anonymous Anonüümne said...

10:17: Sellist pseudoteaduslikku ajupesu on web'is lõputult.

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

Krt; nn. spordiblogist on ikka puhtatõuline pedeblogi saamas....
Vaheta päises tutvustav tekst ära.. sisu ja argumentatsiooni poole pealt pole spordiga siin midagi pistmist. Tuuletallamine, seltsimehed...

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

Võib olla ka reaalne variant selle postituse sisu näol, et kodanik blogija loodab, et mõni õrnema närvikavaga tegelane paneb siintoodud lauslollusi lugedes textiga "üle võlli". Saaks mitu kohtuasja kokku siduda, paar nime rohkem päevavalgele tirida ning õiguskaitsekulud jaotatuna mitme juhtumi peale ka väiksemad;)))

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

Ma arvan, et probleem pole kapiomodes ja mittepraktiseerivates omodes. Aga nagu rahvasaadik ju ütles, tuleb vältida praktiseerivaid omosid. Just need praktiseerivad on ohtlikud ja nõrgestavad meie riiki, kui sellist.
Ei praktiseerivatele omasooiharatele!

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

Omasooiharus on uus meetod võitlemaks maailma üha suureneva rahvaarvuga.

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Üks mõte seoses selle homoseksuaalsuse kaasasündivusega. Seda väitvaid teadusuuringuid on tõesti, aga eks Priit teab Veerpalu juhtumistki, kui väänatav see tänapäevane statistikal põhinev teadus on. Aga. Kuidas seletada sel juhul Antiik-Kreeka ühiskonna homoseksuaalsust? Seal oli see ju vähemalt aristokraatia seas üldlevinud norm. Noore poisi ühiskondliku edenemise ja õigele "karjääriredelile" sattumise vältimatu eeltingimus oli suhe mõjuka mehega. Kas tõesti olid kõik vanad kreeklased siis kaasasündinud homoseksuaalsusega või oli tegu ikkagi meemiga, kultuurilise normiga? Sama huvitav on vangide homoseksuaalsuse küsimus. Vabaduses on kantpea alfa-isane ja hoorajääger, tsooni sattudes aga muutub homoseksuaaliks. Sealt väljudes on jälle über-hetero, kelle homoks nimetamine lõpeb kurvasti. Kas tal tõesti ekpresseeruvad geenid vastavalt viibimisele vanglas või vabaduses? Või on tegu siiski liikumisega ühest kultuurikontekstist teise? Ma usun, et võib olemas olla ka kaasasündinud homoseksuaalsust (nagu on palju teisigi kaasasündinud kõrvalekaldeid), aga sellelel lisaks toimib ja levib ka homoseksuaalsuse kultuuriline meem. Ja ehkki homosid ei tohi mõistagi diskrimineerida, ei ole ühe meemi pärast vaja ega ole ka õige lõhkuda olemasolevaid kultuurinorme (mis muidugi põhinevad ka meemidel, aga end praktikas õigustanud meemidel).

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

mitmenda koha saanuks Priit Pullerits Tartu Maratonil homode arvestuses?

 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

Antiik-Kreeka kõrgkultuurist on alles ainult varemeid. Sarnane tulevik ootab ka praegust "edumeelset" ühiskonda.

 
At 12:24, Anonymous Anonüümne said...

10:36 teeb täpse analüüsi. Ilmselt on suund võetud ühe (või mitme) keissi väljakutsumisele ja siin käib lihtsameelsete "õngevõtmine".
Kas Pullerits saab oma keissi?
-- Nii või teisiti, Nelja lapse isa ei jäeta üksi, Facebooki toetusgrupid tulevad jms. Kindla peale.

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei võtaks seisukohta, kas homoseksuaalsus tuli Antiik-Kreeka kõrgkultuurile kahjuks või kasuks. Võibolla ta tõesti hävitas selle, aga võibolla oli ka selle mootoriks: tänapäevalgi seostatakse homoseksuaalsust loovusega. Sparta sõjaväes soositi sõdurite homoseksuaalseid suhteid ja sellest tulenev sõdurite lähedus võis olla Sparta sõjakunsti taseme üks allikaid. Mind huvitab ainult see aspekt: kuidas käib Vana-Kreeka homo- ja biseksuaalsuse ilmne kultuuriline iseloom kokku praeguste teaduslike väidetega, et selline sättumus on kaasasündinud?

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

"The heart has its reasons which reason knows nothing of." -- Blaise Pascal, homoseksualist

Eesti k: Südamel on oma loogika, millest (teaduse) loogika ei tea tuhkagi.

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

Tsitaat on mõistlik, tõlge võib-olla küsitav. Aga kuidas on teada, et Pascal (1623-1662) oli homoseksualist?

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

11.47.paneb siin teadust nagu oleks tsoonis aega veetnud. . .m.

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

http://www.elu24.ee/?g=17216#700100 Vaene Jürgen.

Teet

 
At 15:42, Blogger Priit Pullerits said...

10:17, mis on teie viidatud lugude tagamõte? Teistele ka selle viidatud loo avalõik:
Homophobics should consider a little self-reflection, suggests a new study finding those individuals who are most hostile toward gays and hold strong anti-gay views may themselves have same-sex desires, albeit undercover ones.
Vastan: tagamõte on ju läbinähtav: vaigistada selliseid jutte ja väiteid levitades neid, kes homopropaganda vastu sõna julgevad võtta.
Ma arvasin, et siin on siiski targemad ja läbinägelikumad inimesed, et siin ei ole neid, kes lähevad odava homopropaganda ohvriks ja usuvad kõike seda pehmalt öeldes iba, mida heterofoobid välja ajavad.
Samas tõestab see kõik seda, mida ma sissekandes kirjutasin: et heterofoobid ei põrku tagasi ka homondust demoniseerimast, kui sedasi õnnestub mitteheterofoobe rünnata.
Jäle, jälk ja tülgastav on see kõik, mis nad teevad.

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

"aradoksaalne on see, et halvustades ja häbimärgistades sedasi homoks olemist, ei pannud nad tähele, et sedasi halvustavad ja häbimärgistavad nad tegelikult kõiki homosid ja sealhulgas iseennast."

Päris nii see kindlasti pole. Kui homovastast inimest nimetatakse kapihomoks, siis tehakse seda ikka sellepärast, et konkreetsele isikule on tema võrdsustamine homodega vastik. Sest pole ju midagi hullemat, kui sind pannakse ühele pulgale nendega, keda sa vihkad. See on ülim solvang.

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Aga Priit, kuidas sa defineeriksid sõna "homopropaganda"?

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.delfi.ee/news/suusatamine/eesti/port-eesti-antidopingu-noukogu-votab-ules-teema-veerpalu-varasemate-testide-avamise-kohta.d?id=65921908

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Homode käitumisviis sarnaneb väga pronkssõduri "kaitsjate" omaga: demonstratiivselt kantakse rinnas linte ja korraldatakse valveid, mittenõustujaid nimetatakse russofoobideks. Sõjas langenute mälestus on kolmandajärguline, peaasi ainult, et saaks oma vastastele "ära panna". Ei näe küll põhjust, miks taolisele seltskonnale peaks mingeid eriõigusi andma. Nad pole seda millegagi ära teeninud.

Teiseks. Keskendumine labasele poliitsõimule aitab efektiivselt tähelepanu kõrvale juhtida homosid millegipärast häirivast asjaolust, et Eesti seadustes on lubatud rahvaalgatuse korras rahvahääletuse korraldamine. Võib-olla tehagi rahvahääletus homode õiguste küsimuses? Kõrgeima võimu kandja Eestis on ju rahvas ja rahva tahe on seaduseks.

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Ei imestaks, kui 00.10 story on kellegi eluaegse üliõpilase kirjutatud.

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.delfi.ee/news/suusatamine/eesti/port-eesti-antidopingu-noukogu-votab-ules-teema-veerpalu-varasemate-testide-avamise-kohta.d?id=65921908

Kirjutasin Delfi loole kommentaari:" Toetan Porti ja puhast sporti."
Uskuge või mitte, aga mu kommentaar kustutati.
Tõesti, kellegil on täna valus elada.

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

Oh, sorry, ei kustutatud, on alles. Vedas!

 
At 17:09, Anonymous Anonüümne said...

José Carreras ja Elton John -
ütle kumb neist terve on?

José Carreras ja Elton John -
ütle kumb neist haige on?

ERINEVUS RIKASTAB!

 
At 17:15, Anonymous Anonüümne said...

Toeta sporti!
Toetas.. Porti.

 
At 17:35, Blogger Priit Pullerits said...

16:09, panen siis paar viidet oma varasematele lugudele, neist saate küllalt kinnitust nii propaganda kui sõnavabaduse ahistamise ja kõige muu kohta:

http://rooma.postimees.ee/161006/esileht/siseuudised/223282.php

http://www.postimees.ee/473254/homooiguslased-piiravad-sonavabadust/

Eriti juhin tähelepanu minu eelviidatud artiklile järgnenud kommentaarile, mille andis meie esigeiõiguslasi Reimo Mets, ise veel jurist, aga nii mööda ja nõrga argumentatsiooniga, et lausa piinlik:
http://arvamus.postimees.ee/474710/reimo-mets-emotsioonid-versus-seadused

Reimo Metsa peateemalt kõrvale juhtivale ja hämavale kirjutisele andsin veel samal päeval vastulöögi:
http://arvamus.postimees.ee/474714/priit-pullerits-miks-homoaktivistid-tekitavad-muret/

http://arvamus.postimees.ee/310086/varro-vooglaid-homoliikumise-taustal-toimub-moraalirevolutsioon/

http://rooma.postimees.ee/211206/esileht/arvamus/235241.php

Chew that!

 
At 17:42, Blogger Priit Pullerits said...

Head inimesed, kui te eelviidatud kirjutistest kõiki ei jõua lugeda, siis lugege vähemalt seda siin, see on kõige kõvem ja löövam ja võtab kõik kõige veenvamalt kokku:

http://arvamus.postimees.ee/474714/priit-pullerits-miks-homoaktivistid-tekitavad-muret/

 
At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

siit on ainult üks samm "suusapede blogi"-ni

Tanel

 
At 18:10, Anonymous Anonüümne said...

nüüd võiks veel keegi avaldada selle jooksumaratonil tehtud foto, kus nõtke randmehoiak näha.

 
At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

Minule omasooiharad mehed meeldivad. Väga kindlal põhjusel - konkurents vallutamaks kauneid naisi on sellevõrra hõredam ja endal šansse rohkem. Teine lugu on lesbidega. Siin olen enne hukkamõistu suisa kõhklev... Ilusad, armsad ja pehmekesed nahistavad; pole raske end fantaasias nende hulka kolmandaks mõtelda ning tegelikult ju vahel võtavad ka;))) Meeshomopaaris näha midagi esteetilist - no tänan, ei!
Mehed, kas ka teie olete nii mõelnud? Sisimas. Vahel. (Pullerits võib vastamata jätta)
Aga mõtleme edasi - soojätkamise tupiktee on ikka naised- lesbipaarid. Pe..de "out of game" pole evolutsioonis üldse oluline. He-Mehed, meile jagub ju rohkem! Siit üleskutse terminoloogiliseks suunamuutuseks - lesbid "tuleriidale", kanalkavennad ausse.
Aga kas ikka suudame..??

Rahu ja tolerantsust!

 
At 20:18, Anonymous Anonüümne said...

Minu meelest haugutakse vale puu all. Ma ei ole lugenud Noole artiklit ega kommentaare, ja miks - see on lihtne: ma olen piisavalt haritud. Ajakirjandus on omaette tööstus. Ikka ja jälle tuleb seal vastu nt roheline kast, mida olen juba näinud ja kasutanud.

Tuleb taas artikkel ja jälle karjutakse. Põhjus on mujal. Anonüümsed kommenteerijad saab ju mitmesse lahtrisse paigutada, paljudel on igav, paljud käivad end aga välja elamas, mis teemal ja kuidas, see neid ei huvita. Nende mure on nende endi elu, nende kesine palk ja nägematus kauguses olev lõunamaareis. Selles on probleem. Rahulolev inimene ei räuska.

 
At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

20:18 jutus on iva sees. Dr Holden nt tõepoolest ei räuska ega ela komplekse välja. Tegi täna Hispaanias 123 km sõidu ja paneb kohe varsti kirjelduse oma blogisse üles. Juhhuuu!

 
At 20:51, Anonymous Anonüümne said...

Imestasingi juba, et kuhu need dr Holdeni austajad kadunud on :))

 
At 22:18, Blogger Kaur said...

Kuidas see teema suusatamisega seotud on?

Priit, tee enda spordimehe mainele teene, lahka ühiskondlikke asju kusagil mujal.

 
At 22:24, Anonymous Anonüümne said...

Priit, pane pededele needus peale ja asi mutt.
Teet

 
At 23:52, Anonymous Anonüümne said...

Ausalt öelda jätab mind Pulleritsu seksuaalne orientatsioon üsna külmaks, aga tema jutt pedede, et mitte öelda pederastide, kohta ja Noole kaitseks on igati õige ja asjakohane.
Hea et meil veel terve mõistusega mehi leidub, kes oma mõtteid ka välja julgevad öelda!

 
At 09:20, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen üldiselt nõus sellega, et homoaktivistid ohustavad vähemalt mingil määral sõnavabadust. Aga ma ikkagi tuleks selle "homopropaganda" definitsiooni juurde tagasi. Paraadi võib kindlasti pidada propagandaks. Aga Priit, kas näiteks homoaktivistide soovitav kooseluseadus kuulub samuti propaganda alla. Ehk siis, kas homodel on sinu arvates õigus esitada oma soove teatud seaduste vastuvõtmiseks või on see keelatud? Kuhu ikkagi see piir tõmmata?

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

Mitte iga spordisõber
pole Kristjan Pordi sõber.
Mitte kõik, mis meedias kõlab
pole tõde!

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Mis toimub? Miks kustutatakse normaalseid ja üldharivaid kommentaare?

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

Alaver et al.
Al.et Alaver
Al.et AV
AV et al.

Ütlevad, et pärast kaklust rusikatega ei vehita,
arvavad, et pärast kohust nendega ei köhita.

Loodavad, dopingukütid õlgu kehitaks
ja medalitest suud puhtaks ei pühitaks.

Kui kütid avavad vanad proovid,
puhtad olgu need, ma soovin.

 
At 14:45, Anonymous Anonüümne said...

Miks homod on lillad?

 
At 14:55, Blogger Unknown said...

Tere

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mis bloggeri keskkonnaga juhtus, sina uprade'id?

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Priit, are you OK?

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

Kes pidevalt sel teemal sōna vōtab, ju sel endal ka mingi homoasi ajada on. Su fischerid on jätkuvalt ohus.

 
At 22:23, Anonymous Anonüümne said...

Teemakohane muusika ... tegelt ju päris hää:)

 
At 05:36, Blogger raybanoutlet001 said...

tiffany and co outlet online
ray ban sunglasses
skechers go walk
michael kors outlet
nike roshe run
nike huarache
cheap air jordan
hermes belt
toms outlet store
oakley sunglasses,oakley outlet sunglasses

 
At 08:21, Blogger Unknown said...

louis vuitton outlet stores
coach outlet
louis vuitton outlet store
coach outlet store online
coach outlet online coach factory outlet
ray bans
tiffany and co
michael kors outlet
cheap oakley sunglasses
oakley sunglasses wholesale
20170214lck

 
At 05:44, Blogger Unknown said...

www0912


nike outlet
jordans
ray ban sunglasses
nike air max
michael kors outlet
coach outlet
canada goose
moncler outlet
christian louboutin
air max 90

 

Postita kommentaar

<< Esileht