kolmapäev, mai 13, 2015

Pullerits: Raio Piiroja heitis kinda. Mida teha?

Te vist juba arvasite, et pärast suusahooaega võib Raio Piiroja ja tema hirmutekitavad sõidud ära unustada ning elu pöördub jälle normaalsetele rööbastele. Aga näe, ei läinud nii. Pühapäeval tuli Piiroja Tartu nn jooksumaratoni starti, asus teele teisest grupist eeldatava lõpuajaga alla 1:45, võttis enda sõnul – jah, ma kuulasin ta üle (ega te ju ometi arva, et ma siin asju teile välja mõtlen?!) – esimest poolt võistlusmaast rahulikult, et «siis vaatan, mis edasi saab», sest ümber Viljandi järve jooksul oli ta reie tagaosa ära tõmmanud. Ta kiitis, et tagapool joosta on huvitavam, sest seal saab inimestega suhelda ja näha muud tsirkust, samal ajal kui eesotsas kuuled ainult enda hingeldamist. Ja see jutt on õige, sest mu salaallikas kandis mulle ette – jah, mul on silmad ja kõrvad igal pool (ega te ju ometi arva, et ma siin asju teile välja mõtlen?!) –, et oli jooksnud pool kilomeetrit enne poolele maale jõudmist Piirojaga kõrvuti, kiitnud suurepärast ilma ja rada, ning kuulnud, et Piiroja kavatseb rohkem soojaks saades tempot lisada. (Kas soojaks saamiseks ei tasuks äkki teha soojendust?) Mida ta oli mu salaallika sõnul ka teinud. Piiroja ise väitis, et jooksis viimased kilomeetrid tempoga neli minutit või alla selle kilomeetri kohta.

«Vaatasin, et ütlesid noormehele eluteele kaasa ka paar motiveerivat sõna,» ütles salaallikas, kui oli lugenud esmaspäeva hommikul blogist mu sõnumit Piirojale, mis kõlas nii:

«Jõudu, Raio! Sul on veel tükk maad minna, 1:39.06 on rohkem kui viis minutit kehvem minu kolm aastat tagasi joostud isiklikust rajarekordist 1:33.56. Head treeninguindu! Priit P.»

Selle peale saatis Piiroja vastusõnumi: «Kõva tulemus, pole midagi öelda. Aga ikka pakun välja, et paneme midagi vahele ja ma jooksen selle aja üle. Aga mitte ennem, kui kahe nädala pärast. Sealt alates sobib iga sinu valitud kuupäev. Mina jooksen ja sina sõidad rattaga kõrval ja võtad aega ;-) Raio.»

Minu kord: «Kas muidu tulemust ei tule, kui miskit vahele panna? Ma pole suur kihlvedude sõlmija tüüp, eriti, kui tulemus minust ei sõltu - ja antud juhul ei sõltuks. Kui suur peaks panus olema? Priit.»

Selle peale ei pidanud Piiroja närv ilmselt enam vastu ning ta haaras tõsimeeli telefoni – selleks, milleks telefon on ette nähtud: helistamiseks. Kui ta vaid teaks, mida mu salaallikas tema kohta arvas! Aga ei tea. Ta arvas nii:

«Füüsiliselt oleks ta suure tõenäosusega võimeline su rajarekordi üle jooksma, iseasi, kui palju tal motivatsiooni on seda teha. Aga kui sa talle seda pidevalt meelde tuletad, siis võiks see ju isegi tekkida.»

Lühidalt: täiesti tühja koha pealt tekkis intriig, kas Piiroja on võimeline kahe nädala pärast minu rajarekordi 1:33.56 üle jooksma.

Raske uskuda. Aga kes teab? Millised on teie panused? Mille peale peaks kihla vedama? Kas avame siin kihlveokontori?

Taustainfoks olgu nii palju lisatud, et tegelikult liiguvad Piiroja mõtted juba Tartu rattaralli suunas. Ta pole seda kunagi sõitnud. Ta pole, nagu aru sain, üleüldse grupis sõitnud. Uuris minult, kuidas on. Ütlesin, et õudne, et isegi paljukogenud mehed kardavad. Ta näis kuulavat tähelepanelikult, tõsinevalt. Küsis, kui palju ma juba rattaga sõitnud olen. Ütlesin, et 1800 km. «1800!? Nii palju?!» imestas ta. (Olgu, panin veidi juurde, tegelikult olen sõitnud 1787,5; aga kui lisada rattaga tööle ja koju sõidud, tuleb kilomeetreid üle 2000.) Selgus, et Piiroja on vaid paar korda sõitmas käinud.

Aga sellest ei maksa lasta end uinutada. Ta tegi hiljuti Pärnu lähistel eraldistardist 25 km pikkuse sõidu, kus sai karedal asfaldil keskmiseks kiiruseks 35,3 km/h. See on kõva avaldus. Aga siiski mitte nii kõva avaldus, mille varal saaks Tartu rattarallil üksinda kuskilt nn Indiast startides esimesi gruppe kinni püüda. Või siiski saab? Arvestage, et Tartust välja sõites on rada väga kitsas. (Raja üksikasjaline fotograafiline kirjeldus ilmub siin mõne aja pärast.)

Keelitasin Piiroja tulema järgmisel laupäeval Jõgeva rattarallile, sest see on just paraja suurusega võistlus, kus algaja saab grupisõidukogemuse. Ta lubas selle peale mõelda. Ma loodan väga, et ta võtab mu väärt nõuannet kuulda. Sest suures ratturite grupis 50 km/h ja üle selle sõita on ikka palju närvilisem kui Hollandi jalgpallikoondise ründajate vastu palli pärast õhku hüpata.

Niisiis, rattamehed, aitame Raio Piirojal järgmise nädala laupäeval Jõgeva rattarallil ratta- ja grupitunnetuse kätte saada!
******
A jeep road to The Maze passes a huge butte, Canyonlands National Park, Utah. 29. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Raio Piiroja Eesti koondise kaptenina lahkumismängus Islandi vastu. Foto autor: Liis Treimann, Postimees/Scanpix
Fotod 2 ja 3: Tartu jooksumaratoni osalejad keeravad asfaldilt kruusateele. Fotode autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 4: Tartu jooksumaraton läbitud, medal kaelas. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 5: Steve Astok Tartu rattaralli rajal Vedu laskumisel. Foto autor: Priit Pullerits

86 Kommentaarid:

At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Mulle meeldib Piiroja/Scanpixi spordiblogi väga!

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

Siis on sul ju päris hea maitse, 10:06.
Jätka hinge eest hoolitsemist!

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge, mis teemad. Eesti on uuesti uue sisserände ohu lävel. Kuulates neid jutte mida meie peavoolumeedia kui ühest suust välja pritsib, tekitab minus kõhedust. Olukorras, kus meil juba on 30% muid sõjakaid, agressiivseid rahvaid.

 
At 11:10, Anonymous Anonüümne said...

Arvestades, et Piiroja jooksis möödunud aasta lõpus, talvel poolmaratoni alla 1.28 ja täispika 3.07-ga, siis olen kindel, et Pulleritsu 1.33 saaks kahe nädala pärast (kui PP kihlveo vastu muidugi võtaks) üle löödud, ehk on ka Viljandi jooksu vigastus taandunud selleks ajaks.

Toits

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Ma julgustaks kah meie väimeest vabariigi parima gruppettoga liituma. Üks teine soovitus veel - minu meelest tema mansa nimi Pärnu Linnameeskond on liiga ilmetu. Õige ja iseloomuga Pärnu sats peaks kandma nime Pärnu Kalur.

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

11:19, kas alaväärsuskompleks on tõesti nii suur, et pead oma tühisust käima siin välja elamas?
Püüa midagi kasulikku teha, hiljem oleks vähemalt endal hea meel.

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Kui selles võimalikus kihlveos panustest rääkida, siis ise panustaksin RP peale, ta jookseks selle aja üle. RP on ennast juba näidanud küllaltki võimeka jooksjana (hea jalgpalluri puhul see ei saaks teisiti ollagi) ja PP aeg peaks jõukohane olema. Kuigi, see ei tule ka päris niisama, ilma tugeva pingutuseta, 4 min/km on korralik tempo.

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

11:37 kõlab pigem nagu pööre peeglisse..

 
At 13:36, Anonymous Kaarel, blogirott said...

Iseloomuga meeskonna nimi peaks olema ikka Pjarnusskii Rõbakk. Sellise nimega mansat kardetaks ka Kirde-Eesti steppides ja tasandikel.
Nimi peab olema karm. See on juba pool võitu. Teate ju isegi kui tähtis on psühholoogiline pressing. Aga nüüd - Pärnu Linnameeskond? See oleks nagu lasteaed nimega "Mummukesed". Vastasel ei tõuse isegi pulss, kui kuuleb et laupäeval Mummukesed vastaseks tulevad.

 
At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

Kui Rattarallil jääb PP peale, siis sügisesel rattamaratonil on RP kord.
---
Tuleval nädalavahetusel jälle MTBest vs HEC.
Kas Lemps on ikka kaameraga kohal või oli esimene saade ühepäevaliblikas?

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Pärnu Linnakalur.

 
At 14:18, Anonymous Anonüümne said...

"...Ta tegi hiljuti Pärnu lähistel eraldistardist 25 km pikkuse sõidu, kus sai karedal asfaldil keskmiseks kiiruseks 35,3 km/h..."
Nii, Priit, aeg võistluseks sinu ja Raio vahel.
Täna on Kambjas järjekordne temposõit - tule löö tema keskmine üle!

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

"Mida teha?"
Kinnas tuleb vastu võtta. Definitely!

 
At 14:46, Anonymous Väino said...

Jah, "Pärnu Kalur". Või "Audrurand". Või isegi "Nõukogude Partisan" - Kihnus oli sellenimeline kalurikolhoos.
Kui jutt juba ajaloo peale läks, siis üks küsimus.KGB teatavasti üritas aastate jooksul nõukogude agente Läände saata ja tihti edukalt. Läänes oli nende ülesanne imbuda sisse võimu-, tööstus-, teadus- ja üldse igasugustesse struktuuridesse. Peeter Vihalemma ja Marju Lauristini juhtimisel tegutses TRÜ-s psühholoogilise testimise labor.Psühholoogia üldiselt oli NSV Liidus keelu/põlu all. Pidi olema väga mõjuv põhjus, et delikaatse teemaga tegelda lasti. Tõenäoliselt oli seal taga KGB tellimus, eri uurimisteemad, mis seotud "uue inimese kujundamisega", sotsiaalse kontrolliga ja psühholoogilise mõjutamisega. Välismaale agentuuri saatmiseks pidi olema nii kehaliselt kui psühholoogiliselt võimekas. Usutavasti saadeti neid agente Eestist välja veel 1989/1990. KGB ju oma tegevust ei lõpetanud. Pole kunagi lõpetanud.

 
At 15:19, Anonymous Rikardo, isafiguur said...

Tegelikult see Pjarnusskii Rõbakk hästi ei kõlba. Me oleme juba aastast 1991 lääne kultuuriruumis, seega mansa milles mängib nii kuulus mees kui RP, peaks olema vähemalt The Bärnu Beach Boys. Marketingi silmas pidades poleks see mitte paha lüke: nii mõnigi kaunis naisterahvas kel laupä õhtul üksildane olukord tuleks matši vaatama. Sponsoreid saaks ka rohkem kui mullu. Ehk siis mitu kärbest ühe hoobiga.

 
At 18:12, Blogger Priit Pullerits said...

Pagana tühikargajad olete! Arutate asja, jalgpallimeeskonna nime, mille nime muutmine ega selle mõjutamine pole absoluutselt teie võimuses. Ehk kulutate auru mõttetusele. selle asemel, et ergutada Raio Piirojat Tartu jooksumaratoni rajal peatseks rekordijooksuks või utsitada teda starti tulema Jõgeva rattarallil.

 
At 18:53, Anonymous Robi said...

Lgp Tähtvere pargi õhtuse üksisõidu kuuekordne maailmameister ja ovaali rekordite omanik,
võite muidugi, et Piiroja jookseb ja teie sõidate rattaga kõrval. Tulemustest ja aegadest rääkigem ikka siis, kui aeg on protokollis. Saage aru, et isepäi metsa vahel poogeldades võite näidata või Usain Boltist paremaid aegu. Võistlusprotokollis pole - pole ka teil millestki rääkida. Täna Kambjas, nagu ülalpool öeldi, on meestele, kes tahavad üksteisest mõõtu võtta, üritus. Võistlusmäärustik, lähetaja, kohtunik, ajamõõtja, protokoll. Ärme hakka siin nagu indiaanlasi mängivad poisikesed oma fantaasiamaailma arendama.

 
At 20:15, Anonymous Anonüümne said...

Möödunud talvel RP versus PP - 3:0.

 
At 20:20, Anonymous Merike, kaunis naisterahvas said...

Aga te tehke nii nagu Pakvaio ja Meivezer - goolõi torss, lühikesed trussikud, sõrmed tõmmake kleeppaelaga kokku ja GO! Koht - 30.mai kell 20.00 Tartu Raekoja platsi esine vabaõhu teater. Vaat kui palju üksildase olukorraga naisterahvaid siis kokku tuleb? Nii palju, et ei oska kohe kokku lugedagi. Tartu Ülikooli majandusteaduskonna serveri register lõppeb otsa enne kui loendamisega poole peale saadakse!

 
At 20:36, Anonymous Siimeon said...

Pada sõimab tavaliselt katelt, ehk, keda ausalt öeldes huvitab niiväga see korrespondetsvõistlus mingi ""rajarekordi"" või JÕGEVA rattasõidu asjus, võiks ju kiibitsema minna..aga üks küsimus jäi eelmisest sissekandest õhku: miks toodi mängu Heiki ja mida taheti tõestada üle 25 aasta vanuste fotodega..?? Kel vähegi motti, jookseb 800 alla 1.55,9 , rääkimata pikematest maadest, ainult, et väga raske on seda motti tekitada.. Kui rõhuasetus on iseenda andekuse tõestamisvajadusel, siis on asjalood küll sedapsi, et tegemist on 50-sse jõudnud meesisendi kergel kompleksi väljaelamise katsel.. Aga jõudu edasistekski üritusteks!!

 
At 20:52, Anonymous Leila, üksildase olekuga kaunis naisterahvas said...

Olen kohal 30.mail kell 20.00 Tartu vabaõhu teatris

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Rahvas nõuab refrendumit ja Schengenist väljaastumist.

 
At 23:06, Anonymous A P said...

Mehed, Pärnu Kaluril on Salmo pankrotti ajamise ja Välismajanduspanka raha uputamise tõttu halb karma. See ei lähe mitte. Pigem pange Pärnu Räim, see läheb praeguse linnaeluga paremini riimi.

Tegelikult tuleb igasugune sportimine ära unustada. Sport arendab keha liiga suureks, eriti jooksmine kus on aeroobne võimekus ka väga oluline. Tänapäeval on popp hoopis kiluna palja tilliga laval venides laiutamine. Jah venimine, mitte reibas liigutamine. Miks? Selleks, et mitte häirida kui esitatakse suurmeistri heliloomingut. Ja, et kontrast tavalise sportlase ning suurmeistri vahel oleks absoluutne - selleks tuleb kuulajad toolidele panna nagu Pärnu Räimed. Just räimed mahuvad sellisele üritusele vaevalt ära aga meesterahavad, aga sportlased? Vastus on ei. Kujutate ette, et istud mõnusalt toolile ja vaatad, et uhh, kuidas siia küll 2 inimest 80€ eest kõrvuti istuma mahub? Mõtled, et äkki saabub su kõrvale mõni räim ja siis pole väga hullu. Aga saabub hoopis tuntud suhtekorraldaja, kes vaatamata oma väiksele kehale on siiski räimest oluliselt suurem. No wtf? Ega midagi keerad ennast poolpõiki 80 eurosele toolile ja mõtled, et sellist koonerdamist näen esimest korda. Lahkumast hoidis mind ainult suurmeistri vaim, mis pidi räimedele õige pea ennast ilmutama. Õnneks undas ventilatsioon täie auruga ja tundus, et olin sattunud vähemalt eriti hapnikurikkasse kohta. See päästis. Sest hingata sai oma kopsumahust vaid ca 10% ulatuses. Vastasel korral oleks räimede rivi terve rea ulatuses kaasa võnkunud nagu õllepruulija rahvamuusikalis. Ja siis lõpuks tänasin kõige vägevamat, et ma polnud langenud PP poolt promotud jõusaalide kasutamise lõksu ning käe ja rinnalihaseid punni ajanud. Oleks 2 Karl Lemani poksiklubi meest sinna maha isutnud oleks üks nendest pidanud põrandale istuma.

Seega moraal, tahate osaleda kodustel maailma multikulti üritustel, siis peate oluliselt oma kehalisi mõõtmeid kärpima. Aga noh, üldiselt andis selline räimena olemine sellise alandliku tunde, meistrite ja ahnete korrldajate ees. Pealegi oli ju ka valguslahendus tõsine kultuuriporr mis oli täielikus dissonantsis esitatud helilise poolega (mis õnneks oli siiski kõvem kui undav ventilatsioonisüsteem). Parim oli seda eelkõige nautida kinniste silmadega nagu eile juba õpetati. Ainuke õigustus kogu selle kompoti kuulamiseks oli siiski puhas ja nauditav muusikaline esitus, mis oli vaba helimeeste ja tehnika poolsetest moonutustest. Lisaks ei saa jätta mainimata, et räime tunne oleks täielik, siis selleks oli tellitud ka korralik tihe vihmasagar, mida sai enne räimekarpi sisselubamist pikalt ja mõnusalt otse välisukse taga mitmeid minuteid mõnusalt nautida.

Vot sihuke värk. Lõpetuseks jäin mõtlema, et äkki see ongi see EL kuhu me liigume. Ahistav, pagulasi importiv, kallis, ülejala korraldatud ja läbimõtlemata moodustis kuhu malli sportlikel ossidel pole asja. No pedeks võiks ju veel tehniliselt hakata, aga vat kuna olen laia kondiga, siis normaalselt nendesse euronormidesse ei mahu ma isegi siis kui vähendaks lihas ja rasvamassi. Tean, et arstid teevad jäsemete suurendamise operatsioone, kuid kas arstid oskavad teha ka karkassi kärpimise oppi, et räimede karkass euronormidesse ära mahuks? Võib-olla Priit uurib välja kas on miskid erilised teraapiad olemas mis aitavad näiteks treenida keha viltu istuma ja vast ka jooksma. Kujutate ette, kui palju tuuletakistust nii joostes vähemaks jääks ja selle võrra kasvaks ka jooksmise kiirus. Piiroja on sellist külg ees triblmaist palju praktiseerinud. Äkki oskab tema siin nõu anda, et kuidas sellist tehnikat edukalt tipptasemel jooksmisse integreerida?

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

Kes on see rahvas? Interneti kommentaatorid vä? See rahvas võib ju tahta, aga valimised on läbi. Mida maksab eesti rahva tahtmine? Märulipolitsei ja veekahur on ühe telefonikõne kaugusel. Seega sõbrakesed, maandage internetis oma pahameel, see on isegi päris suur vastutulek. Olge õnnelikud.

 
At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

Unustage see sport nüüd ära korraks - ideid on vaja.

 
At 23:56, Anonymous Haige ühiskonna alandlik kodanik said...

Kohe saabuvad siia sajad (hiljem tuhanded) neegrid ja muud elukeskkonda oluliselt rikastavad saadikud.
Kas me oleme valmis?
Ei kuule...
Eesti rahvas, kas me oleme valmis? Neid vastu võtma ja nendega koos Eesti elu uueks looma? Oleme?
Okay, aga siis peaks uusi kogukonna liikmeid ka väärikalt sadamas tervitama ühe meeleoluka lauluga. Et uusi liikmeid kohe esimesel päeval mitte solvata ja neile ikka meele järele olla.
Teatavasti on Aafrika üks suur laulurahva paabel.
Laulurahvas nagu ka me ju oleme.
Mis oleks aga üks hea ja sobilik murjanite tervituslaul? Näiteks see?
Laul käivita siit, sõnu laula alt:

Welcome To Eufooria (Euphoria)
Viljo Tamm

Kuskil kauguses majakas vilgub,
sellest valgusest hakkab mul soe.
Kuskil, rõdu peal kuivavad silgud.
Kuskil hiinlane avanud poe.

Tulles sadamas laeva pealt maha,
mu ees mustlaseit tantsib kadrilli:
"Las ma ennustan söör, anna raha!
Anna palju ja mis sa ta'st loed!"

"Welcome to Estonia!",
käsib Toompeale valitud jumalik staaride koor.
"Welcome to Eufooria!",
Huilgab Lasnamäe nõlvadelt vastu nii vana, kui noor.

Tallinn City reklaamist on rohe-
liseks saand nõiaväel läbi öö.
K...K...kohukest tahaks nüüd kohe!
Kuigi jah, seda orav ei söö...

Peatub taksojuht: "Istu v mashinu!
Tean üks koht, kus sa pidu saad panna!
Koht on hea - uksekood sulle annan.
Pererahvas Ameerikas tööl..."

Kave keldris all, trellide taga,
loodab mooramaamees veel banaani.
Võimud kinni on keeranud kraani,
mida mööda käis joovastav moon.

Mida kuradit, kus olin varem!
Käisin pea seljas maailmas ringi.
Eesti naba on kõikidest parem!
Kiidan ja selle terviseks joon!


Erinevus rikastab, elagu Eesti!

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Kõvade meeste ala on MTB.
Kas Karvajalg on Kõrvemaal, Eestimaa Šveitsis, laupäeval stardis?

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

Minu salaallikas rääkis, et üks hiinlane kavatseb osta Eesti Gaasi ja seejärel kohe Venemaale edasi müüa.

 
At 12:07, Anonymous Kustas, sepa poeg Alutaguse metsadest said...

härrased, püsigem teemas! seda on ka tihti pidanud meenutama lgp blogipidaja ise.

Mina sooviks väga teada, missugust matši gigantide vahel eelistaks Maige, meie priimabaleriin? Kas palja ülakehaga mees-mehe vastu vanakreeka-rooma stiilis käsivõitlust Tartu vabaõhu teatris või maanteeratta korrespondentsvõistlust Alutaguse metsades?

 
At 12:25, Anonymous Arvu Part said...

Alandlikult kodanikult väga sobilik murjanite tervituslaul ja mina teen ettepaneku see järgmisel valitsuse istungil ka ära kinnitada ametlikuks murjanite vastvõtuhümniks.
Ühtlasi teha kohustuslikuks kõigile kooridele ja võtta ka laulupeo repertuaari.

Mul juba kummitab hommikust saati, mis on hea laulu olulisim tundemärk.
So, our dear fellows, welcome!

 
At 12:44, Anonymous vait männ said...

Aga on veel parem laul!
Laul „Neeger on loom“

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

Eelistaks palja alakehaga korrespondetsmaadlust.

 
At 13:00, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

10:47 kahjuks ei saa osa võtta, kuna talus tööd vajavad tegemist. Esimene pikem sõit on Jõelähtme maraton, vooremäe3000 jne.
Seni aga lõgistan neid kolmapäevakuid oma 26 tollisega.
Aga kui teemas püsida, siis RP jookseb Blogikunni aja üle ja järgmine aasta tõmbab rattas ka juba mütsi pähe.

 
At 13:16, Anonymous Annabel said...

mmmmmm, võimsad õla- ja rinnalihased mänglemas õhtupäikese kuldkollastes kiirtes! See on minu valik.

 
At 13:23, Anonymous Anonüümne said...

Siin paljud nüüd kirjutavad pamflette neegri teemadel. Nagu väikesed lapsed. See kas neeger siia saadetakse, ei sõltu neegrist, vaid meie enda vahvatest kaasmaalastest. Seega, narrige ja mõnitage kõigepealt Paeta Lauristini Toomi Ansipit Rõivast ja nende adjutante. Või ei julge? Eesti mees pidi ju kartmatu olema.

 
At 13:24, Anonymous Romantik said...

Annabelil on ilus maitse!
Loodetavasti on ta ka ise tähelepandav kaunishing.

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

13:23, sa ei saa ju asjadele üldse pihta. Kes siin neegreid mõnitanud on?
Mõnitatud on just nimelt poliitikuid ja ametnikke nii meie kui EU tasandil, kes on aastakümneid lasknud probleemidel eskaleeruda õigel ajal õigeid samme astumata ja nüüd kui asi on, vabandage, aga täielikus perses, siis hakatakse nuga rinnus patsiendile pakkuma raviks analgiini tablette. Ehk juba ette on teada, millega asi lõpeb.
Neegrid on ka muidugi tekkinud olukorras süüdi - pole nad nii süütud midagi nagu vasakliberaatia apologeedid õhinal seletavad -, aga peamine vastutus lasub ikka Euroopat saamatul ja pohhuistlikul viisil manageerinud Jumalaasemikel...

 
At 13:44, Anonymous Meediakriitik emeritus said...

Ebameeldiv inimõiguslane Kari Käsper argumenteerib tänases Õhtulehes, miks tuleb varjupaika anda, näidetega ajaloost, kuidas paljudest pagulastest on saanud hinnatud inimesed: Saksamaalt põgenenud filosoof Hannah Arendt, näitleja ja laulja Marlene Dietrich, teadlane Albert Einstein ja kirjanik Thomas Mann, Tšehhist põgenenud endine USA välisminister Madeleine Albright, filmilavastaja Milos Forman ja kirjanik Milan Kundera, Ungarist põgenenud helilooja Bela Bartók, Venemaalt põgenenud kirjanik Vladimir Nabokov, filmilavastaja Andrei Tarkovski ja tantsija Rudolf Nurejev.

KÜSIMUS: miks ei ole Käsper lülitanud nimekirja ühtegi Aafrikast pärit neegrit, vaid opereerib rassistlikult ainult valgete, europiidset rassi inimestega? Kus on näited neegritest?

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Priit, pange Raioga midagi ilusat ja toredat vahele - kes kaotab, läheb loomade varjupaika üheks päevaks vabatahtlikuks, puhastab mingeid terviseradu vabatahtlikuna vmsvms.

Heiki

 
At 13:55, Anonymous Annabel said...

Härra Romantik, mul on tõesti kaunis hing. Kui Tartus üle Raekoja platsi kõnnin, saan sellele pidevalt kinnitust, kui mehepojad õhkavad järele: Milline rind! Milline puus! Milline naine!
Venekeelsed eestimaalased ütlevad aga nii: Bože moi! Kakaja krassaavitsa! Ma küll täpselt ei tea, mida see tähendab.
ps. kui teada tahad, siis minu lemmikud on Johnny Depp, RP ja PP. Mehed kui kreeka jumalad! Ilusad, kiired ja vastupidavad!

 
At 14:11, Anonymous SK Pirita Purakas said...

Kobras on kah kaugelt vaadates nagu neeger, pruun. Aga lähedalt vaatad näed, et hoopis karvane ja töökas.

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Näited on tõesti väga kunstlikud. 99% nimetatutest on juudid, kes põgenesid spetsiifilise ohu eest. Nurejev oli tatarlane, ehk mongoliidsest rassist. Ta oli kuulus juba ENNE põgenemist. Samuti Einstein ja teised nimetatud. Nad oleksid tänu oma andekusele õitsenud ka esialgses kohas. Einstein tegi oma avastused saksa weimari vabariigis. Kõik ju ei pääsenud põgenema. Andekad juudid kes NSVL-i jäid, tegid ilma kunstis (teater, muusika, film), teaduses (nsvl kosmoselennud ja sõjatehnika). Ega siis totalitaarsete riikide juhid lollid ole. Ka nemad vajavad andekaid tegijaid.

Tuuakse näiteks Rootsi Ibrahimovic. Tema on aga väga tavaline näide. Kolmandast maaiilmast või pruunimatest rassidest inimeste esimene, kui mitte ainuke väljund on sport. Eks on ka häid teadlasi ja leidureid, kuid nendest meedia ei räägi.

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

SK Pirita Purakas aasta spordinominendiks!

Aga reportaaži eilselt Premium-7 Temposõidu Karikasarjalt jälle ei ole. Tähtveres polegi pealehakkajaid väntajaid võtta..!?

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Pirita Purakas kirjutab vähe, aga kui kirjutab, siis nii et mats pihtas ja põhjas.

 
At 15:01, Anonymous Arvi 44a said...

Annabel sa kirjuta oma mobiil telefoni numbert.

 
At 15:31, Anonymous Laane Jakup said...

Armas Arvi! Pean sulle kahjuks ühe kurva loo rääkima. Asjalugu on nimelt selline, et kaunishing Annabel valib omale sõbrad pankurite, ärimeeste, juristide, ajaloolaste, ajakirjanike ja väljapaistvate neegerpoksijate seast. Sinusuguse arvi šansud sellise raskekahurväega rinda pista ei ole vist väga hmm, ... innustavad. Aga ega ma ei tea, kui oled tubli Eesti mees, kes härra ees mütsi peast ei kraba, siis võibolla just vastupidi.
Kas polnud see Mihkel Muti lugu, kus peategelane oli Arvet, kah maa poiss, aga sõitis saksa pätile lõuga nii mis kolises. Asi juhtus Tartus, teatri laval, üliõpilaste suvemängude pidulikul lõpetamisel. Tokumentaalne lugu, igatahes, kes teab, võib-olla oli esmakursuslane PP isegi seal platsis, tolle harukordse sündmuse tunnistajaks. Jou never nõu.

 
At 15:39, Anonymous Vana Fabian said...

Tokumentaalne jah
http://et.wikipedia.org/wiki/Elu_allikad

 
At 16:06, Anonymous Mägra Märt said...

RP ja PP võiksid üks-ühele mõõtu võtta maastikul, kuna üks mees enam ei jookse, siis MTB-ga. Esimene võimalus oleks laupäeval Tallinna Rattamaratonil.

 
At 16:18, Anonymous Martin, semiootik said...

Eesti Kergejõustikuliidu kestvusalade ja Eesti maratonitiimi juht Toomas Tarm on maratonitiimi blogis oma sügavalt mureliku kirjutise (http://maratonitiim.ee/miks-ei-taheta-joosta-pikemaid-staadionidistantse/) illustreerimiseks välja pannud ühe pildi.
Küsime:
1. Kes jooksevad? (iga õige nimi - 1 p)
2. Mis aasta? (2 p)
3. Mis distants? 800 m, 1500 m, 3000 m, 5000 m, 10 000m, maraton - 1 p
4. Mis võistlusega on tegu? 1 p
5. Pildil jookseb ka üks blogi lugeja. Mis oli tema aeg (+- 10 s) - 2 p.

 
At 16:21, Anonymous Martin said...

BOONUS (+ 5 p):
"Aga on üks asi,mis eristab toonaseid tippe praegustest. Kui vaadata nende kõikide võistlemisi, siis jooksid nad hooajal enamik võistlusi staadionil ja ...."

Mis eristab toonaseid tippe praegustest (peale enamiku võistluste staadionil jooksmise)?

 
At 16:30, Anonymous Anonüümne said...

Kopiks siia ühe toreda kommi Postimehest, teemal "Immigr."
<<<<
Ei saa just öelda, et liitlased oleks meie vastu ebaõiglased olnud – nemad said musta kulla ja meie saame „musta kulla“. Ainult nende oma jääb vee peale, meie oma vajub põhja. Liitlased saavad oma musta kulla kasumlikult krõbiseva kulla vastu vahetada, meie aga peame oma „sõjasaagile“ nüüd ja igavesti peale maksma. >>>>

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Kus Mutt selle teose üllitas, kas Kamtšatkal vää? Jutt sihuke nagu oleks see tšuktside juures valmis vorbitud. Teate mehed, kui te Arvediga lati nii alla lasete, siis on Annabel siin küll küla hoor.

 
At 17:04, Anonymous Meinhart, blogirott said...

Martin, sinu ja Tarmi jutu saab kergelt ümber lükata ja ma vist isegi viitsin seda teha.
Lühike vastus on, et AJAD ON TEISED.

Tollal, nõuka ajal, millest on pilt, ei olnud meile kättesaadavad väljamaa rahamaratonid. Kui olid kõva mees staadionil, oli söögitalongid ja päevaraha olemas. Koolis oli ka aega õppida.

Täna, et joosta staadionil, peab sul olema rikas isa. Pikamaajooks kui energiamahukas ala, on raske trenniga/võistlustega samal ajal õppida, et tulevikku kindlustada, või töötada, et olevikus raha oleks. Kui platseerud hästi Riia Vilniuse Tallinna Tartu maratonidel, saad tasuks veidi nutsu, et mingi aja edasi vireleda. Kui platseerud kohalikel 10k 5k võistlustel, saad sooja käepigistuse ja medali/diplomi. Kui lähed kaugemale nime tegema, on sul vastas rootsi hollandi belgia prantsuse araablastest/neegritest jooksjad. Kas on keegi heaks ja kuulsaks saanud nendega võisteldes? Sakslane Arne Gabius 13.08 mees, kimab nüüd maratone. Okei ta pole enam väga noor, aga ikkagi. Ju on maratonide auhinnalaud magusam.

Tiidrek Nurme punnitab ja jookseb kõva aja 13.55. Eestis saab ta selle eest esikoha, mida ta selle eest euroopas või ameerikas saaks? Tiidrek talitab üldse rumalasti. Ta on karjääri loojangul. Kui ta jookseks euroopas kommertsjookse 10k 15k poolmaraton, maraton, siis teeniks ta toreda nutsu, mille eest Tartus kebabi kiosk tööle panna. Perekond ju kah mehel. Ta võib ju staadionijooksu võita ajaga 13.45. Kui suure preemia selle eest saab? Kindlasti makstakse kuskil 5000m eest ka kõva preemia. Aga siis on noored neegrid/araablased platsis, kes nokivad Tiidreku eest lõpuspurdiga, või teevad vahelduseks 13.10 jooksu.

 
At 17:14, Anonymous Annabel said...

Vahet pole kas ärimees või pankur, minu südame võidab mees, kes on tubli ja töökas ja kuldsete kätega ja valmis kõhklemata astuma võitlusse vaeste, nõrkade ja kurnatute kaitseks. Priima oleks, kui ta eesti keelt ka kõneleda mõistaks. Teate ju isegi poisid, mul on kaunis hing.
ps. kahju et RP ja PP juba hõivatud mehed on, aga pole midagi parata, oma viga et õigel ajal jaole ei jõudnud
pps. ei tea kuidas Pirita Purakaga lood? Kas rangid juba kaelas?
ppps. Arvil on võimalus täitsa olemas, kui võidad TRM-l PP-d ennast, saad mu telefoninummri

 
At 19:49, Anonymous Martin said...

VALGED NEEGRID
ehk Eesti meeskond rassismimaigulisele Stockholm maratonile?

"Eesti meeskond osaleb maratoni Põhjamaade meistrivõistlustel"
http://www.jooksuportaal.ee/2015/05/eesti-maratonitiim-osaleb-pohjamaade.html
"Eesti võistkonda kuuluvad Kaupo Sasmin, Raivo Alla, Tõnu Lillelaid, Andrus Lein ja Kristo Reinsalu."

Jutumärgid peaks küll panema Põhjamaade "meistrivõistluste" ümber. Skandaalse sammuna on Stockholmi maratoni korraldajad Ida-Aafrika favoriidid auhinnarahade saajate hulgast ette välja arvanud. Võistlus on kuulutatud "Põhjamaade meistrivõistlusteks". Neegrid aga võivad silgata niisama.
Nüüd on aga leitud veel viis valgenahalist neegrit Estlandist. Õige kah, Eesti oli ju Rootsi impeeriumi provints. Kuigi Põhjamaadega Eestil (kahjuks) kultuuriliselt praegu vähe ühist.
"No prize money to östafrikaner in Stockholm Marathon."
http://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=43121

P.S. Meinhart,
Tarm kirjutab, et mingid rahad siiski on olemas. Ei ole ainult jooksjaid, kes koondise vormi tahaks selga panna.

 
At 20:34, Anonymous Žarmuhhamedov, endine kossumees said...

Vaadake nüüd mehed, kuulus hispaania mägedekunn Kontadoor ka haiget saanud, aga tühja sellest, tibisid musitama on ikka kõva mees.

http://www.steephill.tv/players/youtube3/?title=Alberto+Contador+injured+in+finish+crash;+unable+to+don+leader%27s+jersey&dashboard=giro-d-italia&id=0G6PrP-Q7tA&yr=2015

Rattasõidu spetsiifika, praegu ei viitsi kirjutada mida ma selle all mõtlen.

Martin, see Tarmi tugi on stipendium, kuskilt sponsorilt välja mangutud kommiraha, mingi tonn kuus, kui sedagi. Stokkolmi maratoni võit on about 60 tonni eurot. Nuputa nüüd kui palju ja kus pead sa 5k ja 10k staadioni võistlusi jooksma, et võrreldav summa kokku saada.

 
At 20:57, Blogger AinK said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 20:58, Blogger AinK said...

1. Kes jooksevad? (iga õige nimi - 1 p)
Enn Sellik, Rein Valdmaa, Aivar Tsarski, Villy Sudemäe
2. Mis aasta? (2 p)
1983
3. Mis distants? 800 m, 1500 m, 3000 m, 5000 m, 10 000m, maraton - 1 p
5000 m
4. Mis võistlusega on tegu? 1 p
EMV
5. Pildil jookseb ka üks blogi lugeja. Mis oli tema aeg (+- 10 s) - 2 p.
14.11,0

aink

 
At 21:27, Anonymous Martin, kultuuriteooria, 2. kursus said...

8 punkti, AinK! Hea tulemus.
Aivar Tsarski ja Villy Sudemäe puhul siiski ei ole andmeid, et nemad oleksid 20. augustil 1983 Eesti meistrivõistlustel 5000 m distantsil olnud. Kui keegi oskab kinnitada, siis saab teile vastavalt punkte juurde anda.
Rein Valdmaa tulemus muidugi oli 14.11,0, nagu ka täpselt vastate.
Foto autor on Lembit Peegel. Väga meisterlik foto muide.
Tähelepanuväärne on see, et Rahvusarhiivis on mõned mehed välja kaadrist välja lõigatud. Tarmi kasutatud fotol on näha veel üks mees. (See võibki olla Sudemäe. Sellisel juhul teile üks punkt juurde).
Nii "retušeeritud" meie jooksuajaloo seis kahjuks on. (Sellikut ei õnnestunud välja lõigata.)

 
At 21:49, Blogger AinK said...

Tarmi kasutatud pildil peaks viimane mees Sudemäe olema, Tsarskiks pidasin seda, kellel pool pead Selliku pea tagant välja paistab. Ära peaks veel tundma kolmanda mehe Valdmaa selja taga, aga ei tunne.

aink

 
At 21:53, Anonymous Siimeon said...

Pigem paistab Valdmaa seljatagant Vello Misler ning veel tagapool äkki Ülo Kriisa ning seespool Lev Zagzetskas..

 
At 21:59, Blogger AinK said...

Enn Selliku ja Rein Valdmaa vahelt paistab jah vist Vello Misler, Lev Zagzetskast nii hästi nägupidi ei tunne.

aink

 
At 22:06, Anonymous Martin said...

Vello Misler on õige. Ülo Kriisa ja Lev Zagzetskas vajaksid veel kinnitamist.
Selles jooksus osales 16 meest.

 
At 22:10, Anonymous Anonüümne said...

Spordiblogi administraator on eemaldanud eestimeelse kommentaari pagulastest. Nüüd teame, et läks valusaks.

 
At 22:16, Anonymous Anonüümne said...

Spordiblogi administraator elab hinges läbi iga pagulase isiklikku tragöödiat ja kannatusi. Maailm on nüüd parem paik.

 
At 22:23, Anonymous Martin said...

Mehed,
ühe meie tuntud, veel praegugi rahvaspordiüritustel arvestatava tegija isiklik rekord 5000 m on 14.22,1, aastast 1983. Kes ta on ja kas ta on fotol (või vähemalt osales 16 mehe hulgas jooksus)?

 
At 23:30, Anonymous Romantik said...

Annabel paistab tragi ja naksis tüdruk. Siuke tulesäde kohe!
Suur saab küll olema selle peiu rõõm, kes kord Annabeli südame võidab ja talle kellad külge riputab. Ehh...

 
At 01:04, Anonymous M. said...

Pole midagi. T.Tarmil ei tule enam kaua oodata. Taas saabub aeg, kus 5000 m jooksus Kadrioru staadionil ei mahu mehed enam kuidagi stardijoonele. Baasid on sees ja sisse toodud on ka hulka tumedanahalisemat rahvast. Seda nii humanitaarsetel kui ka geopoliitilistel kaalutlustel. Venkudele ei meeldi, et Peterburi külje alla islami saareke tekkimas.
Jooksumehed on nad kõvad. Tartus on nad harjutamiseks valinud Tähtvere spordipargi. Hea pikem ovaal. Dendros pannakse krossi. Keenlaste kiire-aeglane meetodil., 21-25 km. Samasse lähedale on tekkinud terve mustanahaliste elamurajoon. Istuvad õhtuti taradel, taovad kaltsupalli. Ajakirjanik Pullerits on oma kodu aknad laudadega barrikadeerunud ja nimetab end "viimseks mohikaaniks".
Eesti jooksul on taas tull tiibades.

 
At 07:56, Blogger AinK said...

Mehed,
ühe meie tuntud, veel praegugi rahvaspordiüritustel arvestatava tegija isiklik rekord 5000 m on 14.22,1, aastast 1983. Kes ta on ja kas ta on fotol (või vähemalt osales 16 mehe hulgas jooksus)?

Viljo Emajõe, oli selles jooksus pronksil

aink

 
At 08:18, Anonymous Anonüümne said...

See oli siis see artikkel, mille blogiadministraator eemaldas - kus küsisin lisaks, kelle loal selle mehe asüülitaotlus rahuldati ja millisel tasemel meil Eestis asjad käivad?

http://arvamus.postimees.ee/3190723/sudaani-pagulane-alustan-eestis-oma-uut-elu

 
At 08:30, Anonymous Anonüümne said...

08.18 jätkan..
tahan kiita seda inimest, kes härrale halastas, sest tajun sügaval sisimas peituvaid eestlaste õnnevärinaid musta mehe ees. Et me ta ikka omale SAIME.
Fuh, Martin Helme, fuh!

luuletus ka:
Õnnejudin kappab üle mu keha
pealaest algab ja selgapidi
tuharateni - miskit pole teha.
Musta mehe sain, sain, sain ,sain
oehh, kui kerge on õnnelik olla.

 
At 09:32, Anonymous Martin said...

Jah, AinK,
Viljo Emajõe oli selles jooksus pronksil, nagu õigesti arvate. Tema tulemus 14:15,8 jäi ka Emajõe karjääri parimaks tulemuseks. Tundub, et Lev Zagžetskas siiski jookseb pildil. 2 punkti teile.
Meelis Veilbergi (http://www.esbl.ee/biograafia/Meelis_Veilberg/?tul=1&) osalemine selles jooksus on aga küsimärk. Kuigi Veilbergi isiklik rekord 14.22,1 on pärit just 1983. aastast. Eesti meistrivõistlused peeti siis kolmel päeval ja kavas olid kahepäevase vahega nii 5000 m kui ka 10 000 m. Nii kõvad mehed olid siis, et jooksid mõlemat pikka distantsi.

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

See maratonitiim on saba stepslist välja tirinud, ei näe sealt miskit. On kuskil puhvris äkki seda Tarmi pilti näha?

Seniks nautige siinse blogi rahalist väärtust mille leidsin maratonitiimi järele nuhkides - Viimati uuendatud: 15 May 2015

Suusk.blogspot.com on registreeritud 14 aastat, 9 kuud ja 20 päeva tagasi. Ülemaailma külastatavuse positsioon on #2,802,962. Domeenil on blogspot tsoon. Veebilehe pagerank on 2/10. Ei ole lisatud Dmoz kataloogi . Veebileht on turvaline külastamiseks, hoiatusi pole leitud. Suusk.blogspot.com umbkaudne hind on € 11,220 ja päevane tulu on € 1.

 
At 10:02, Anonymous Martin said...

Meelis Veilberg on siiski fotol. Valdmaa taga.

http://maratonitiim.ee/miks-ei-taheta-joosta-pikemaid-staadionidistantse/

 
At 10:27, Anonymous Siimeon said...

Veilberg on siiski Misleri taga aga Kaur Kivistikul jäi täna USA-s Eesti rekordist vaid 4 sek. puudu..

 
At 10:44, Anonymous Laane Jakup said...

Mida sa Martin selles nsvl-aegses jooksus nii kinni oled? Poisid (Valdmaa Misler Veilberg Tsarski Turb Apivala Paalberg Pullerits) olid seestpoolt kõvad ja pealtpoolt kaunid kõik nagu Džonny Depp, aga see on ajalugu. Pealegi, tänasel päeval mil jooks neegrirassi meeste leib on - on jooksul teatud arhailisuse/loomalikkuse mekk man. Onju?

Don't get it wrong, olen ka ise eluaegne jooksja (alustasin küll Karl Londi ja Pääsukeste maailmakuulsas suusatajate sepikojas, aga käed jäid nõrgaks nii karmi ala nagu suuskamine jauks ja jooks sujus paremini) ja pean jooksu kõige õilsamaks spordialaks inimkonna ajaloos.

Aga siiski, kas Valge Mehe suur spordiala täna pole mitte tsiklismus? Karm ala, tehniline ala, vajab taktikalist ja strateegilist taipu, patriotismi ja isamaalisust? Samuti terasest reielihaseid ja lõõtsamehe kopsu? Kui jälgida suurt Meediat ja moodsa maailma paradigmat, siis .... onju?

Iga näljarott ju endale bianchi jalgratast ei osta ka? Onju? Treeningpartner Mukunga oleks suurima heameelega tsiklist, aga näe, pappi pole, tegijaid sõpru (RP, PP) ka pole, kes aitaksid hankida.

Aga eilsed ja tänased jooksumehed, ärge pead norgu laske!
SEGODNJA KRÕMM, ZAVTRA RIM! Uraa!

 
At 10:59, Anonymous Voldemar said...

Sul on õigus Jakup! Kui jälgida suurt Meediat - PP blogi, siis Valge Mehe õige spordiala täna ON tsiklismus. 150 protsenti!

 
At 11:02, Anonymous Voldemar said...

Ja Martin ära hakka siin oma neegritest kämarat ajama, oled juba kõik ära tüüdanud

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Vasakult - Ülo Kriisa, Meelis Veilberg, Rein Valdmaa, Vello Misler, Enn Sellik, Lev Zagžetskas, Rein Puurits, Villy Sudemäe. Jooks toimus Komsomoli staadionil (praegune Kalevi) ja meeste taset näitab see, et Valdmaa sai Sellikult kaotuse 6 sekundiga viimase 200 meetriga.

 
At 11:36, Anonymous Kuimet, vana treener, 78a said...

Aga härrased kas olete tähele pannud, kes on kokkuvõttes võidumees? Kes on universaalseim, ehk vabariigi kestvussportlaste kunn ja keiser? Senjöör Pullerits ise! Noorena pani jooksjatele päkad silma, siis keppis suusarajal selle karmi ala spetsialiste (Mae, Veerpalu, Raudsepp), täna, keskealisena lükkab tsiklistidele (Austa, Maasikmets, Kirsipuu) lohvi suhu. Kes ja mis järgmiseks? Ahh, mis te selle peale kostate?

 
At 11:39, Blogger Priit Pullerits said...

Jaa, Laane Jakup, tsiklismus on valge mehe uus ala! Kuigi eile Girol nägin peagrupi lõpus ka etiooplast tillerdamas.

 
At 11:40, Blogger Priit Pullerits said...

Tänan, Kuimet, et mõnel jätkub silmi näha laia pilti. Nii on!

 
At 12:09, Anonymous Kuimet said...

Eks ta ole, ma vana ka juba. Silm on rähmane ja vasak üldse enamb ei seleta. Aga nupp nokib paremini kui noortel vurledel

 
At 12:15, Anonymous Kuimet said...

Kuhu kadus Annabell, meie särtsakas amatsoon, kõrge rinna ja kumera puusaga otšerovatelnaja krassaavitsa? Tahaks pilti ka kuigi silm enamb hästi ei seleta.

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Annabel tahab kloostri metsa tagust purakat või lootusetut Arvit. Kuimetil pole lootustki.

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Just küsiti mu käest, et mis asi on burrito. Ma pole elusees sellist asja näinud ega söönud aga mingi imega sain ikka õigele asjale pihta. Pagan, kas PP ise teab mis on burrito ja milline see välja näeb, et sihukeste küsimustega kommentaatoreid jebib?

 

Postita kommentaar

<< Esileht