reede, märts 18, 2016

Pullerits: Mis mõte on 27. või 38. kohal? Ega olegi!

Kõige igavam ja mõttetum ja lootusetum peaks suusamaratonidel olema neil, kes sõidavad stabiilselt kolmandasse ja neljandasse kümnesse. Igatahes on palju põnevam, kui sõita esisaja piiril või ka üle selle.

Seletus on iseenesest lihtne. Ja rangelt faktipõhine. Need, kes lõpetavad kohtadel 21.-40. – mõni koht siia sinna, see ei ole siin statistiline väide –, on kahtlemata väga sitked sõitjad. Kuid just selles peitubki neist enamiku traagika. Nad on juba liiga tugevad, et suudaksid sellelt tasemelt oluliselt ettepoole kerkida. Ettepoole kerkimise all pean silmas kohta esikümne piiril. Mis tähendab, et ainus tulevik, mis neile terendab, toob neile tagasikäigu. Ehk langemise edetabelis. Kui sa ei ole just M17 vanuseklassi sõitja Jarmo Kaasiku, kes tuli Alutaguse maratonil 25. kohale. Temal on nooruse tõttu lootust edaspidi veelgi paremaks saada.

Aga vaadake ülejäänuid: Alutagusel oli kolmandas kümnes tervelt kuus ja neljandas viis meest vanuseklassist M40, lisaks neljandas kümnes üks mees koguni klassist M50. Aga kes olid neil ees teises kümnes? Seal oli vaid kaks meest klassist M40. Ülejäänud olid kõik parimas sportlikus arengueas. Ja vaadake ka selja taha, kes teile kuklasse puhivad! Viiendas kümnes oli Alutagusel kaks M17 klassi poissi ja üks M20 noormees ning kõigest kaks M40 klassi veterani.

Või võtame Haanja maratoni tulemused. Seal lõpetas kohtadel 19.-36. kümme 40-aastast ja vanemat. Või Tallinna maratoni: kohtadele 18.-36. jõudis tervelt kuraditosin üle 40-aastast.

Nii et palju õnne, kolmanda ja neljanda kümne mehed, teil ei ole erilist lootust ettepoole jõuda! Olete saavutanud oma lae ning edaspidi saate oodata peamiselt vaid langust. Ja ma isegi ei vabanda, kui selle tõsiasja väljatoomisega teie tuju nulli tõmbasin. Ise oleksite pidanud juba ammu sellest aru saama.

Pahameelt tunnen tõusmas üle Eesti, mis tahab paisuda vihakõneks: «Ja seda tuleb meile ütlema mees, kes on viimase nelja hooaja jooksul vaid korra murdnud esisajasse!»

Just, täpipealt, näete: minusugustel, kes jahivad esisaja piiri, on heal päeval võimalus saavutada oma tahtmine ja unistus. Jah, see on võimalik, tõestasin tänavu. Ja just see, et on midagi käegakatsutavat, mille poole püüelda, ja mida võib ka saavutada, teeb esisaja piiril ja sellest tagapool sõitjate elu palju huvitavamaks. Palju õnne minusugustele!

Vaat siis, milline paradoks selgub, kui Estoloppeti tulemustesse süüvida.
******
Buttes near San Rafael River historic bridge, Utah. 2. mai 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1-3: Meenutusi tänavuselt Haanja maratonilt. Fotode autor: Raul Soome, Master

70 Kommentaarid:

At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

Haanja maratonil oli top100 konkurents lahjavõitu.

 
At 20:48, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas on ikka sobilik nüüd vasta kallist reede õhtat, pärast kurnavat nädalat, niimoodi intrigeeritseda!

Ja kuidas see oligi... et kas viinamarjad on - võta nüüd kinni... - magusad või olid nad hapud hoopis? :D

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

Paradoks on see, et Priidu ponnistused võivad teda 4-5 aasta pärast Haanjas lausa esikümnesse viia. Mr lihtsalt räägib sündmuse nii marginaalseks, et osalejaid on vaid poolsada ja Priit napilt esikümnes.

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Kalasaba või vingerdus.. Kahekümnest on väga lihtne viiekümne sisse kukkuda või täitsa mööda pannes napilt saja piirile jääda. Ja jutt, et pole enam võimalik tugevamaks treenida...

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

Tänased teatesõidu isaste tulemused - vahi kus on vana kaader tugev ja tipuladvik tihe! http://www.suusaliit.ee/bw_client_files/suusaliit/public/competition_result_file/262_MS_EMV_M_Teaade_Tulemused.pdf

 
At 22:24, Anonymous Anonüümne said...

pasakott

 
At 22:29, Anonymous Anonüümne said...

Priit, võtke 22:22 protokoll lahti ja vaadake Tartu teise tiimi kõige vanema osaleja tulemusi Estoloppetil 2015 ja 2016 (kohad):
46
24
15
28

Oma vanuseklassis on muuhulgas olnud nii 30. kui 4. Ja potentsiaali esikümnesse murda jagub, minu teada on ta isegi tänase tiimikoosseisu parimat alistanud.

Kas tunnistate selle näite põhjal, et on võimalik neljandast-viiendast kümnest esikahekümnesse või isegi kümnesse sõita?

 
At 00:27, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, ei tunnista. Sest ei ole võimalik.

 
At 08:51, Anonymous Suusagurmaanlusest said...

Täna siis Birke päev.
Ka meie mees Poltoranin on stardis. Ka Sundby, kes oli eelmisel aastal teine - kindlasti jäi kripeldama - ja soovib sel aastal iluvea parandada.
Kõvu MK-tasemega vendi on stardis teisigi.

Kas MK-vahelduvtõukespetsid suudavad tohutupikal tõusul (stardist u 21km) paaristõukespetsidelt eest ära sõita ja seda nii palju, et ette jäävadki? Suurim faktor siin teadagi ilm ja rajaolud.

Meie mehi on aga stardis teisigi: Algo Kärp ja Martti Himma, kui eliitklassist rääkida.
Aga ka peaaegu meie naisi - Justyna Kowalczyk.
Stardinimekiri

Meeste start kell 9:00.

 
At 09:09, Blogger Priit Pullerits said...

Vaatan, et Vahur Teppan on pannud eestikate teatesõidu avavahetuses ehk siis ühiselt joonelt Aivar Rehemaale 10 km sõidus tervelt 25 sekundiga!!!! Tohoh, palun seletage see ära, kuidas saab mittetreeniv mees võita Eesti koondislast nii palju!

 
At 09:26, Anonymous Kogenud võhmamees said...

Küsiks isegi nii, et kuidas ü l d s e saab võita?

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

22.24

 
At 09:44, Anonymous Anonüümne said...

Mati Karlovitšil on praegu kõik ilusti kontrolli all.
Meie Aleks on esimesel 8,6km splitil esimene, kohe kuklas Lukáš Bauer ja Sjur Røthe.

 
At 09:57, Anonymous Päeva tuleb ikka alustada naeruga said...

00:27 aplaus! AK e i o l e v õ i m a l i k!

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Algo Kärp esimese 8,6 kmga pea 3 min esimestest maas, võimas.

 
At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

homme eestikate 50 km, stardiprotokoll on võimas tervelt 13 osalejat!!
Raijo Piiroja ja Raivo Sala on stardis. Küsiks, miks ei ole Rehemaad, Tamjärve, kes meil seal koondises veel on Sellis. Kas ei kõlba võistelda Eesti MV. Hämmastav koondis meil.

 
At 16:04, Anonymous Anonüümne said...

Miks peab olema 35 kohal lõpteanud kurvem kui 99 mees?
Aru ma ei saa.
Ta võidab 99 koha meest kalendriga ja naudib julgelt 100 sees loksumist ka vana rasva pealt veel paar aastat, 100 sisse pongestaja peab selleks aasta oma elust loovutama. Idiootne loogika. Väänatud demagoogia. Sama võiks öelda 1000 piiril sõitja et mis te junnite.? Teil vanameestel pole kuhugi areneda.

Vahur ei tee sugugi vähe trenni ära räägi kuidas mees metsast tuli ja loputas Rehemaad. Ta ju punninud aastaid harrastajate, proffide vahelisel jahimaal.
Ja vaadakem skoori kasvõi viimasel paaril aastal. Alustuseks lähim Tallinna maraton. Vahur on tubli ja teeb suusahullude uskumatult head , tasuta promotööd suusatamisele. Sa Priit ära kuula kõiki kes sulle näpunäiteid jagavad, keskendu kasvõi Vahurile.
Kas nüüd saame seda võitu teatesõidus juttu kuulata sama mitu korda kui teise sõbra Oolo heitlus Veerpaluga sprindirajal


Lauri

 
At 16:18, Anonymous Martin, spordiimagoloog, -semiootik ja medioloog said...

Hr Pullerits,
kas räägite kohast Eesti ajakirjanike edetabelist. Tõepoolest, real aastatel, sagedamini küll 2000-ndate alguses on teil esisajasse murdmine õnnestunud.
Kes selgitaks aga - kui Vahur Teppan "loputab" eesti koondise esinumbrit 10 km-s 25 sekundiga, kuidas siis Linnar Priimägi, kui võtab ette delfis üks kolumn kirjutada, saadab teiesugused ajaleheneegrid - "neegri" kasutamine teie jaoks, OK? - olematusse?

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Priidul matemaatika koolis kõige tugevam ei olnud,tema võimalikke ja võimatuid rehnungeid on siin ennegi üleval rippunud.

 
At 17:36, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, te ei tea, millest räägite. Vahur Teppan ei tee suurt mingit trenni, võib-olla pisut rohkem kui mina, kellel nüüd on 700 km koos. Aga ma ei usu, et Teppanil on oluliselt üle tuhande, sest näen kõrvalt, kuidas ta rabab mitmel rindel, kärutab suusabussiga mööda Eestit, viib läbi võistlusi jne. Kuidas on võimalik, et selline sisuliselt pühapäevasuusataja võidab 10 km distantsil pea poole minutiga suusatajat, kellele suusatamine on palgatöö, kes teeb seda professionaalsel tasemel eesmärgiga maailmas läbi lüüa? Minu arust on see juba kas või uhkuse asi, et koondisemees ei lase suvameestel endast parem olla, isegi mitte riigi meistrivõistlustel. Õigemini, seal ammugi mitte.
Mati Karlovitši tagatubades on millegagi ikka kohutavalt puusse pandud. Kas seal Team Haanjas ikka üldse suusatatakse või käib miski muu jaur ehk aur kulub... millele?

 
At 18:16, Anonymous Anonüümne said...

22.24

 
At 18:17, Anonymous M. said...

Suusavõistlusel
(tõene jutt)

- Näe, neeger suusatab!
- Neeger jah. Vaata aga. Nägu must ja kräsupea.
- Kaeme lähemalt

- Aivar, sina! Miks sa neegrikostüümis sõidad????
- Oh, kui kõik näevad, kuidas ma kodus Vahur Teppanilt tappa saan,
kes mind siis enam Davosesse saadab?

 
At 18:27, Anonymous Mati said...

Väga hea, 18:17, aga asja tõesuses ma kipun kahtlema.
Nimelt, kuidas sai "neeger" stardiloa? Meie pagulaskvoodid ei luba neegrit riiki, veel vähem võtma meie spordimeeste leiba käest ära.

Seega tundub mulle, et te olete väikestviisi vigurimees ja meile küllaltki käojaani puhusite.

 
At 18:50, Anonymous Sulev, Mati talendi austaja said...

17.36, võite kindel olla, et Mati Karlovitši staabis käib töö täies mahus. Team Haanja sai loodud ju alles eelmisel aastal, suusaliit toimetab aastakümneid. Üks asi, mida lihtne suusasõber saab hinnata, ja peabki hindama, on meeste kohad MK-l ja mujal rahvusvahelistes sarjades. Teine, ja mitte vähem oluline on uue spordiorganisatsiooni ülesehitamine, sest, nagu me kõik teame, palju sõltub taustajõududest. Nii et vaatlemegi asja natuke teisest otsast - kumb on edukam sponsorite kaasamisel, kas TH või ESL? Jah, ESL-il on edu, sest saab riigilt vahendeid, aga ma panustan pigem uuele, sest paremat müügimeest kui Mati annab otsida, ehk juba tuleval hooajal on meestel finantstugi per suusamees paremas suhtes kui suusaliidu hoolealustel, seda TH puhul netona ehk ilma riigi abita (OK, võib-olla va Sildaru).
Kui me peame selle suusahooaja peamiseks võistluseks Tour de Skid, siis vaatame tõele näkku, parim klassik on endiselt MA hoolealune - meie Poltaranin. Nii on lood kulla mehed.

 
At 19:00, Blogger Priit Pullerits said...

Imelik jutt teil, 18:50. Ütlen ausalt, et mulle tundub see TH asi algusest peale kuidagi kahtlane. See on lihtsalt murdmaameeste soov lahku lüüa ESList ja võtta kaasa üks suursponsor, et mitte jagada raha ESLiga. Okei, sel juhul võiks ESL oma käed neist ka puhtaks lüüa, et las TH ise majanda ja õienda ja hangi määrdemehed kah. See on riigi tekitamine riigis. Kuid raha peakski andma tulemuste järgi, mitte ajaloo põhjal, ning praegu peaks toetama maksimaalselt Kelly Sildarut ning kui tema vajadustest midagi üle jääb, siis teistele kah. Ehk sitta tuleb panna ikka sellele kapsale, mis kasvab. Kas see on kasv, kui profisuusataja kaotab harrastussuusatajale??

 
At 20:19, Anonymous Sulev said...

Mulle näib, et ESL püüabki agaralt murdmaameestest lahti saada, nii et TH loomine oli esialgu hädalahendus, mis, arvestades just nimelt edukaid aastaid nii tulemuste kui ka organisatsiooni tegevuse osas, võib osutuda järgnevate aastate jooksul edukamaks kui ESL. Spekulatsioon küll, aga jälgime mängu.

Homse maratonisõidu eel pisut ajalugu:
1977. a. meistrivõistlustel Holstre-Pollis oli 50 km suusamaratoni esikolmik järgmine:
1. Uno Leist 2:47.29
2. Mati Alaver 2:49.33
3. Mati Albert 2:49.50
Tuline kahju, et ei oska öelda, palju mehi rajal oli toona. Ehk mõni tõsine statistik oskab kosta?
Vaatamata hõredale osalejate arvule saab võistlus olema põnev. Kes platseeruvad seekord pjedestaalile? Millist vastupanu suudab näidata blogipoeg?

 
At 20:44, Anonymous Anonüümne said...

Ilus kuulda, Sulev, et ka vanema põlve tegijad mehed mitte ainult ei valuta südant noorte (sportlaste) hukkamineku pärast, vaid ütlevad ka ise õna sekka. Väga viis!
Stardilist on natuke küll vahepeal täienenud, kuid hõre jätkuvalt. Aga kuna tegu ühisstardiga, siis teatavat põnevust peaks sealt silm üles korjama.
Esimene ja kõige suurem küsimus kindlasti, et kas võidab suusataja või harrastussuusataja.
Seejärel, kui võidab esimene, siis kui palju?
Kuidas sujub Piirojal esimene tiitlivõistlus individuaalalal? jne.

Jälgiks huviga sündmuste kulgu, aga kas keegi teab, kas mõni kanal ka live-ülekande teeb, baltic broadcasting, PM?

MS_EMV_M50_stardinimekiri

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

Aivar uuris ka seda nimekirja ja tegi oma plaanid ümber.

 
At 23:54, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sa näitad siin välja täielikku teadmatust. Hea ajakirjanik ei lahmi kunagi niisama. Kas sa helistasid Aivarile ja uurisid,miks ta kaotas Vahurile?(olnuks suur ime,kui ta Vahurit võitnud oleks). Võiksid eneseharimiseks selle kõne teha. Team Haanja kohta räägid enesele kohaselt jälle valet. Soovitus sulle kui amatöörajakirjanikule- uuri ikka enne,kui lahmima hakkad. Ise olete ülikoolis ajakirjanduse õppejõud. Kas samu nippe õpetate ka tudengitele? Lahmige lihtsalt oma arvamust! Pole vahet,kas see on õige või mitte. Kurb on see Eesti ajakirjanduse tase. Kui Eesti sportlased teeksid oma tööd sama kehvasti,kui neist kirjutavad ajakirjanikud, siis meil ei oleks üldse sportlasi,kes suudaks maailmas top 100 sisse pääseda. No välja arvatud Kelly,kellel on üldse maailmas 10 alaga tegelevat sportlast.

 
At 02:34, Anonymous Anonüümne said...

Miks Aivar Rehemaa kaotas Vahur Teppanile?
Kas Teie teate, hr Pullerits? Siin küsitakse.
Mina küll ei tea.
1) oli lõpetanud raske treeningtsükli
2) võttis eestikaid (raske|kerge) treeninguna (C) T.Tarm
3) suusad ei lipanud (koondisel pole raha tippmäärdemehi palgata; Vahur Teppan aga on professionaalne määrdemees, kelle klientide hulgas ka P.Pullerits)
4) kõhus hakkas pistma

Aga lugegem Andres Keba. Keba terased tähelepanekud:
"Millise spordiala esindajatelt on jõusaalis kõige rohkem õppida? Kindlasti poksijatelt - saledad, tugevad, hea koordinatsioon, palju energiat. Võtame järjest ka oma treeningkavasse poksijate harjutusi - alates kõhulihastest. Mina ei ole vähemalt viimase 2 aasta jooksul näinud, et keegi teeks jõusaalis veel raskema kava järgi trenni kui poksijad (taipoksi, vabavõitluse jm analoogsete alade harrastajad). Või nagu ütles üks tuttav poksija, kes osaleb aeg-ajalt küllalt edukalt ka pikamaajooksuvõistlustel - võrreldes poksimatšiga on jooksuvõistlus tõeline puhkus. Ilmselt see nii ongi."

 
At 07:41, Anonymous Anonüümne said...

10km jooks aja peale on hulga räigem,kui 3min väikeste vahedega rringis kargamine,eriti veel siis kui ise oled kõva laduja,eelnev kommija on vist põrandalt koguaeg püsti kangutama pidanud,see on jah päris keeruline,on ka seda kogetud.

 
At 09:18, Blogger Priit Pullerits said...

07:41 eksib. Sellele ligilähedasel teemal kirjutan ka Jooksja järgmisse numbrisse kommentaari, miks pikamaajooks on köki-möki võrreldes 2-3 minutiliste andmistega (800 m jooks!).

23:54 - hoia ja keela! Kas te tõesti ei tea, et spordis maksab koht protokollis?! Muu on lihtsalt möla. Ja fakt on see, et Aivar Rehemaa sai Vahur Teppanilt 25 sekundiga sisse. Kindlasti, kui uurida, võiks ka Vahur Teppan tuua n+1 põhjust, miks ta EI võitnud Rehemaad ROHKEM kui 25 sekundiga. Kuulge, nii võibki jääda lõpmatuseni igasugu tulemusi seletama ja õigustama. See aga ei ole spordi mõte. Spordi mõte, kui võistlus käib aja peale, on selles, kes jõuab varem kohale. Rehemaa jõudis hiljem. End of story. Vastuväited?

Kes tahab polemiseerida minu selle sissekande teemapüstituse üle, siis sain just sõnumi mehelt, kellelt täna ootame tegusid ja kes on viimasel kahel hooajal enim arenenud harrastussuusataja (asjatundjad teavad, kellest jutt), kes kirjutas, et "lugesin sinu blogi ja tekkis meeldiv äratundmisrõõm. Olen sellele ise palju mõelnud, et 30.-40. kohast on harrastajal ainult üks tee ja see ei vii tipu poole. Teine variant oleks hakata trenni tegema, aga harrastajal ei ole selle jaoks piisavalt aega".

Vaat nii, näete, jälle oli mul õigus. Nagu enamasti.

 
At 09:30, Anonymous Anonüümne said...

Priit,eelnev ei eksi----10km asemel oleks võinud ka panna 1500m,3000tkj või 5000m.

 
At 10:21, Anonymous Siimeon said...

Iseendale vasturääkimine, nagu enamasti. Kui spordis maksab koht protokollis, mis mõtet on siis rõhutada seda 25 sekundit, veelgi enam: üritada väärtustada omaenda supersaavutust, kohta esisajas.., samas maha teha 30.40.-le tulnuid.. Demagoogia alamkategooria.

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Siimeon, Ülemkategooria!

Aga need, kes eile võistlust kohapeal vaatamas olid, said juba selgeks, mis täna juhtuma hakkab.

 
At 10:51, Anonymous Martin, spordiimagoloog said...

23:54 heidab ette, et ajakirjanik pole oma tööd korralikult teinud.
Oleme nõus, et ajakirjanduse roll ei tohi piirduda protokollide papagoiliku ümberlugemisega? Ajakirjanik peab jõudma nähtuste põhjuste juurde.

Pulleritsul jääb aga oma blogis õigust ülegi.
Küsimus tuleks tõstatada Postimehe toimetuse nädalakoosolekul.
Pahv on osakonna ajakirjanike töö juhtimise unarusse jätnud. Sõnumeid toodetakse palju, spordi põhjuste analüüsi leiab neist haruharva.

Kui aga suusad on juba joonele seatud, siis pole vist muud öelda, kui et Let's get it started!.

 
At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

LIVE ajavõtt M50km

 
At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

Vahur teeb kavalat sõitu - passib sprindimeeste selja taga. Kõrges mängus sees!
Raiol üks mees alistatud.

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Kas sa andestad, et jäin sinust 100 kohta tagapoole? Mis sa minuga nüüd teed, Priit?

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

Kas naine juba ei hakka geiriista kahtlustama?

 
At 12:39, Anonymous Martin said...

Meeldiv kuulda, et Raio ja Vahur "küpsetavad" koondislasi ja muidumehi.

12:02, palun hoidke meid siin sündmuste arenguga kursis. Ootame huviga.

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Mis mõte sel küpsetamisel ka oleks? Niisama?

 
At 13:27, Blogger Siim S said...

Tänase EMV 50km tulemused:

1. Ränkel
2. Andreas Veerpalu
3. Teppan
13. Piiroja

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Raio oli kiirem kui Mati Holstre-Pollis. Pole paha.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Priit,ära hüppa oma 800m-ga,1500m on hulga räigem.

 
At 13:43, Anonymous Kati said...

Good point, 13:34! :))

 
At 14:11, Anonymous Martin said...

Tubli. Nüüd teame, et Eestis on vaid tosin suusameest (palju nende hulgas on "tippsportlasi", oleks hea küsimus), kes pikamaasuusatamise kuldalal, 50 km, ühelt jalgpallurilt "kotti" ei saa.
Kui Raio Piiroja veel harjutab, jääb neid tuleval talvel alles v-o 10, v-o vveel vähem.

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Põhimõtteliselt kui blogipidaja oleks osalenud, siis oleks Eestis ainult 13 meest kes ajakirjanikult kotti ei saaks EMV-lt.

Tegelikult on ju tegemist labase shõuga kus maksab ainult 1. koht. Mõned ei tulegi seepärast starti, et lasevad teistel kah tiitleid jahtida. Seal ju peale au ning meediapeksu muud autasu ei ole.

 
At 15:00, Anonymous M. said...

"Kuidas koondislased kohalikelt harrastajatelt "kotti" saavad"
"Suur suhuandmine suusarajal" vms
Hr Pullerits,
Postimehes sellele klikitaks! Inimesed loevad alati huviga, kuidas keegi kolki või kotti (või tünga) saab. Nad ei pea olema suusahuvilised

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

Blogipoeg jäi viimaseks, kuid mis siis, vähemalt oli stardis.

 
At 17:15, Blogger Priit Pullerits said...

Mis viimaseks, üks võeti maha ja teine katkestas, nagu Raio nentis.
Tema sõidust homme pikemalt Postimehes ja Vahur Teppani sõidust ka - mina kirjutan. Head killumehed mõlemad!

 
At 18:02, Anonymous Anonüümne said...

Vanasti olid suusad puust, suusakampsunid maavillasest, keppideks toikad või "import" bambusest. Mehed aga olid rauast!
Hain Kinks, Arne Sirel, Uno Leist.. legendaarsed nimed!
Nüüd on suusad plastikust, kepid teflonist, määrdeks kõrgfluor, mehed aga - ...?

 
At 18:57, Anonymous Martin, spordiimagoloog said...

Erinevaid aspekte vaagides - niipalju, kui katkendlikku teavet sõidust on siia tilkunud - näib, et Raio Piiroja võib teatud mõttes pidada isegi selle sõidu võitjaks.

 
At 19:09, Anonymous M. said...

"Põhimõtteliselt kui blogipidaja oleks osalenud, siis oleks Eestis ainult 13 meest kes ajakirjanikult kotti ei saaks EMV-lt.

Tegelikult on ju tegemist labase shõuga kus maksab ainult 1. koht. Mõned ei tulegi seepärast starti, et lasevad teistel kah tiitleid jahtida. Seal ju peale au ning meediapeksu muud autasu ei ole."

Hr Pullerits!
Kasutage 14:34 lausutu ära. Ta peab olema tippsuusatajatele lähedal seisev isik. Paistab nii, et noist 13 mehest suur osa tuimalt teevad seda, mida harjunud tegema.
"Noored ja näljased" on aga hoopis harrastajad nagu Raio Piiroja ja Vahur Teppan (kes väliselt pole noored).

 
At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

M (19:09) laotab meile siin mõtteteri...

 
At 19:43, Anonymous Arbiiteri abi said...

Einaste pani siis täna ka uisku?
Et eilsest hoiatusest veel ei piisanud...

 
At 20:58, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, Einastel oli eilsest hoiatus all ja kui täna jäi ta ka mitmel ringil klassikatehnika reeglite rikkumisega silma, ja mitte ainult silma, vaid ka videosse, siis tõi see kaasa disklaffi. Siiski lasti tal lõpuni sõita, sest reeglid ei näe ette, millal peab ja millal ei või kõrvaldada ning enamasti võistluse käigus kedagi maha võtma ei hakata, sest see otsus tehakse hiljem mitme inimese osalusel ning seal võib olla mitut pidi arvamusi.
Eks ilmselt üks Einaste eksimusi põhjusi oli ka see, et ta läks starti uisusuuskadega nagu Vahur Teppangi. Aga kui Teppan pani juba 5 km järel alla klassikasuusad, sest nägi, et uisusuusad ei andnud eelist, siis Einaste pani uisusuuskadega ca 20 km.
Et kust ma seda kõike tean?
Aga ma teen reporteritööd. Ainsana.

 
At 22:43, Anonymous Anonüümne said...

Tore,et lõpuks ka natuke tööd teed. Kurb,et seda "ajakurjanikule" meelde peab tuletama.

 
At 23:22, Anonymous Anonüümne said...

Jant oli veel see, et Einaste ei libisenud uisusuusa ja kõvema keharaskusega laskumistel ega laugetel pidama määritud klassikasuuskadelt eest - suusapark polnud seekord võitmiseks tasemel. Elasime lootusrikkalt lõpuni kaasa sellegipoolest.

 
At 01:09, Anonymous Anonüümne said...

jahh 22.45 kui mule ka keegi meelde tuletaks et ma oma tööd vahel teeksin. Ja kui ka teen, sellest ka räägin kuidas ma oma tööd teen teie saamatud lödipüksid

 
At 06:27, Blogger Priit Pullerits said...

23:22, Teppan ütles, et temal oli sama: uisusuusad ei andnud laskumistel mingit eelist.

 
At 07:06, Anonymous Anonüümne said...

PM-s väga lahe lugu ja lugemine uuest komeedist harrastussuusatamise taevas.
Ja mehed pole ka suu peale kukkunud. Kiidame heaks!
Kahtlemata ka Raiolt südi sõit. Mehes on sisu.

 
At 08:25, Anonymous Anonüümne said...

Uisusuusaga klassikat sõitmine on suht gei ka. Parem loobuge, uisusuusk on ka lühem.

 
At 08:36, Anonymous Anonüümne said...

Nõus. Vahepeal käis jutt et FIS tahab klassikatehnika sõite üldse ära jätta, kuid pigem võiks justnimelt reegelid karmistada. Kui on ikka klassika ette nähtud, siis vähim mida teha saaks on uisusuusa/saapa keelamine.

 
At 09:12, Anonymous Anonüümne said...

ma ei saa aru ,kuidas nad nii lollid on,õigem oleks olnud minna puhta kl. suusaga,kindel värk,pidamisala vesipaberiga üle ja perjod,onju Priit.

 
At 10:41, Anonymous Anonüümne said...

08:36 - Jõulumäe rajale omased rikkumised tehnika osas tekivad sama käitumise korral nii klassika- kui uisusuusaga.

 
At 11:27, Blogger Unknown said...

JIANBIN0704
adidas wings
iphone case uk
coach outlet
ralph lauren uk
ray ban sunglasses
christian louboutin online
air max 90
louis vuitton pas cher
fitflop clearance
links of london
beats by dr dre
jordan shoes 2015
calvin klein underwear
prada outlet online
beats by dre
swarovski crystal
replica watches
coach outlet
ray-ban sunglasses
ferragamo shoes
michael kors handbags
ralph lauren polo shirts
futbol baratas
fitflops sale
michael kors handbags
juicy couture tracksuit
lululemon outlet
asics
kate spade handbags
air max 2015
longchamp outlet online
tiffany and co
polo ralph lauren
ferragamo shoes

 
At 04:22, Blogger chenlili said...

oakley sunglasses
uggs sale
ugg boots
jordan femme pas cher
red bottom shoes
ugg boots
the north face outlet
polp ralph lauren
fit flops
uggs on sale
supra shoes
louis vuitton
timberland outlet
jordan 3 retro
lebron 11
canada goose outlet
air jordan shoes
oakley sunglasses
the north face outlet
michael kors outlet
cheap jerseys
canada goose sale
replica watches
uggs sale
ugg on sale
toms shoes uk
kate spade outlet
instyler max
hermes birkin bag
kevin durant shoes 7
montblanc
gucci outlet
canada goose jackets
cheap toms shoes
adidas boost
burberry handbags
canada goose jackets
oakley vault
michael kors outlet
chenlili20160829

 
At 05:47, Blogger raybanoutlet001 said...

kobe basketball shoes
yeezy shoes
cheap rolex watches
coach outlet online
michael kors handbags sale
vera bradley outlet
vera bradley backpacks
kobe shoes
basketball shoes
chrome hearts

 
At 11:30, Blogger Unknown said...

michael kors
san antonio spurs jerseys
jets jersey
hugo boss outlet
michael kors outlet
new york knicks jersey
nike huarache
cleveland browns jerseys
fitflops shoes
san antonio spurs

 

Postita kommentaar

<< Esileht