reede, märts 09, 2018

Pullerits: Miks mehed naiste spordilollusi ei takista?

Arutasime hiljuti Eesti kõigi aegade kõige kiirema suusataja Aare Tammega (fotol vasakul) Kitzbüheli ja Wengeni kiirlaskumisradade nüansside ja neil peetud kaelamurdvate võistluste üle – vaadake näiteks 1981. aasta MK-sõitu, kus üks õudne kukkumine järgneb teisele, sealhulgas lendavad käkaskaela Tamme koondisekaaslased Gulijev ja Tšaadajev –, kui ta mainis, et tema tütar Annika, kes võitis kuueaastasena Soomes Himosel slaalomis ka kõiki endast aasta vanemaid Soome poisse, lõpetas seejärel tema soovitusel mäesuusatamise. Imestasin, miks, kui ta nii paljulubav paistis. Ja Tamme vastas: see ei ole õige ja naistele sobiv ala, kus tuleb kiiver pähe panna.

Tamme ei ole mingi hellik ega lumehelbeke. Tamme oli omal ajal ikka hull ja segane. Just Kitzbüheli Streifi ja Wengeni taolised pöörased rajad olnuks talle kontimööda. Aga venelased olid siis mäesuusatamises kõvad: Valeri Tsõganov ja Vladimir Makejev sõitsid MK-sarjas pidevalt punktidele. Liidu koondisse murdmine tähendas tollal ikkagi maailma tippklassi lävepakule murdmist.

«Vaatasin Kitzbühelit,» ütlesin Tammele. «Kas seal mõni mees püsti ka jäi?? Ja kuidas need, kes kukkusid, ellu ja terveks üldse jäid?»

«Tuletan meelde, et mina kukkusin 1985 – see oli just see põlvkond!» vastas Tamme. «Mind peeti Venes ikka selliste raskete radade ekspertiks. Rada, kus kukkusin, oli Venemaa Streif.»

«Kas Kitzbühelit ja Wengenit oled saanud sõita?» küsisin.

«Ei, kahjuks... See vaevab hinge siiani. Ei võetud siis veel kaasa. Venelased on Wengenist medaliga tulnud.»

Mina: «No ei tea, tänu sellele äkki elus oledki, et kaasa ei võetud?»

Tamme: «Ei, oleks ikka pidanud käima... See oli kõvade meeste aeg.»

Jah, oli küll. Vaadake tolle aja sõite! Radadel pole õiget julgestustki, igasugustest kolmekihilistest võrkaedadest rääkimata. Samuti on rada ja selle kontuurid sinise värviga tähistamata, nii et raske oli tajuda, kus lumepind algab ja kus kaob. Ja rajad polnud nii silutud nagu nüüd – vaadake, kuidas mehed on enamiku ajast õhus või sõidavad ühe suusa peal. Nüüdisaja tippsport on ikka hirmus turvatud. Kui keegi räägib nüüdisaja sportlastest kui gladiaatoritest, siis teeb ta neile tarbetu ja õõnsa komplimendi ning teeb ränka ülekohut paari kümnendi tagustele spordimeestele.

Kui Tammega selle üle arutasime, lausus ta, et kindlasti saan nüüd paremini aru, miks ta tütre mäesuusatamisele lõpu tegi. «Las laulavad ja tantsivad parem,» ütles ta.

Aga nüüdisajal on ju selline vastutustundetu seisukoht, et las naised teevad ka kõike seda, mida mehed tahavad ja teevad, ja ega siis naisi tohi takistada. Ehk nagu ütles mulle endine kahekordne peaminister Mart Laar enne vabariigi aastapäeva, kui küsisin tema arvamust Mikk «Eesti on apartheidiriik» Pärnita ja Ahto Lobjaka kohta: «Ega ühtegi inimest saa takistada loll olla.»

Kurb on see, et mehed, kes teavad, millega nad karme alasid harrastades riskivad – seepärast ongi naiste eluiga pikem, et mehed saavad lollusi tehes sageli varakult surma, ja nüüd, oh õudust, tahavad naised ka endale õigust varakult oma lollusest surma saada –, on kaotanud munad ega julge naistele aru pähe panna ning neid pidurdada. Sest nad kardavad, et siis sõimavad naised – ja ka paljud mehed, oh jubedust küll! – neid šovinistideks ja seksistideks. Ja kuna keegi enam mõistuse häält kuuldavale tuua ei julge (peale Tamme ja minu ja võib-olla veel mõne üksiku), siis lähebki maailm inimeste lollusest hulluse ja allakäigu teed.

Jah, ma arvan ka, et naised ei peaks kiivriga sporti tegema. Ja seda, et niimoodi arvates on õigus, kinnitab see, et ega ju absoluutne enamik maailma naisi kiivriga sporti teegi. Lihtne ja veenev näide: võrrelge näiteks naisjalgratturite ja naisjooksjate arvu! Või võrrelge näiteks naismurdmaasuusatajate ja naislumelaudurite või naisvigursuusatajate arvu – lööge lahti Tartu maratoni protokoll ja lööge lahti mingi Big Airi Eesti suurvõistluse protokoll ning lugege naised üle. Või veel üks võrdlus: lugege üle Kelly Sildaru ja Tatjana Mannima vigastused – kusjuures pange tähele, et Mannima on Sildarust üle kahe korra vanem.

Kahjuks on maailma feminism ajanud naistele pähe kärbse, et neil peab olema meestega võrdne õigus idiootsusi teha, ning surm sellele, kes püüab naisi nende surmateel takistada. Aga vaat selline ala on naistele rohkem kontimööda. Miks see siis ei ole, kui isegi meestele kõlbab?!

Foto 1: Aare Tamme 2004. aastal Väiksel Munamäel. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Norralane Aksel Lund Svindal tänavu Kitzbüheli kiirlaskumisrajal. Foto autor: imago/Hartenfelser/Scanpix
Foto 3: Aksel Lund Svindal kukub 2016. aastal Kitzbüheli kiirlaskumisrajal. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 4: Itaallane Luca De Aliprandini tänavu Kitzbüheli kiirlaskumisrajal. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 5: Prantslane Brice Roger tänavu treenimas Kitzbüheli kiirlaskumisrajal. Foto autor: AFP/Scanpix

61 Kommentaarid:

At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

Otse loomulikult on isand Pulleritsul tuline õigus, aga kui vaatame lähemalt, siis Alpide rahvas. Kuidas me Alpides sündinud naistelt võtame ära nende peaaegu ainukese spordiala? Ei võta ju. Võibolla et kiirlaskumist ei peaks naised võistlema? Kui mõmiseda siis naiste suusahüpete ja naiste kahevõistluse kallal. Olgem ausad, meeste kahevõistlus on jumalast igav, kes hakkab naiste kahevõistlust vaatama? Kes vaatab naiste hokit?
Veidi juttu juba sissehigistatud aladest. Kui tuli naiste laskesuusk, siis vaadati ju väga imestunult, kuidas SELLINE ala naistele? Naine sõidab püss seljas!?? Tänaseks oleme harjunud. Kui tuli staadionile naiste teivashüpe, naiste 3000 (2000) takistusi, naiste 10K oli ju väga imelik?

Olen šovinistina seda meelt et kuigi me ruttu harjume, siis sellegipoolest, naised ei peaks kõiki meeste alasid järele tegema.

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

Õigust räägid, lugupeetud PP. Sinu suu läbi kõneleb suur tarkus. Mis head sellest on tõusnud, et naistele valmisõigus anti ja nad nüüd ka pikemaid distantse, kui 800 meetrit, joosta tohivad. See on ju ammu teada tõde, et naistel puudub otsustusvõime valmistel ja pikema maa jooksmisel põrutavad nad emaka paigast ära. Kes meile siis uusi mõttehiiglasi sünnitab, kui emakas paigast ära?

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

Gulijev ja Tšaadajev on nimede põhjal kaukaaslased. Mägedes sündinud ja hingelt džigitid. Loomulik et nad austria ja sveitsi sitakottidele mütsi pähe tõmbasid. Aare Tamme, tema on muidugi hull.

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Võrdlused ei päde. Tartu maratonile pääseb iga tervisenõudleja vanaema. Katsu sa vigursuusa võistlusele pääseda kui ei ole ennast mingile aferist mänedžerile maha müünud.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Kogu see vigursuusa ja muu pask olümpial on räige kommertsialiseerumise tulemus.
Ameerika tv kontsern ESPN tegi raha abil rulatamisest olümpiaspordi. Laua peal trikitamine kuival pinnasel või lumel on mõnus aja tapja. Eriti veel kui trikitamist saab teha iga päev. Maratonis sa ei võistle iga päev. Isegi 400m jooksus mitte.
Trikialade olümpiale sokutamine on ebaõiglus. Darts, snooker ja keegel on ka rohkem spordid kui rulaga saltode hüppamine, misjärel kohtunikud hindavad.

Eestlased oma igipõlises ahnuses oleksid Kellyle võidu puhul oode laulnud. Umbes sellist laulukest et nii väike tüdruk, aga juba tõusis Taltsi ja Pikkuusi kõrvale. Õnnestumise korral oleks ta hakanud saama olümpiavõitja pensionit.

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Juba pealkirjaga puusse pandud. No kuidas saavad mehed naisi takistada? Mis õigusega? Me elame 23.sajandil. Naised on presidendid. Meil eestiski on varsti nii et president ja peaminister on korraga naised. Riigikogu esimees ka. Õiguskantsler ja Eesti Energia juhatuse esinaine ka.
Ega mul selle vastu midagi ei ole, aga Pulleritsu vanameelse šovinismi blogi panevad nad kinni. Sellest on kahju. Mis saab Pulleritsu meessoost semudest? Neile pannakse meedias esinemise keeld. Või lausa koduaresti. Ma ei taha rohkem spekuleerida. Õudus tuleb peale.

 
At 14:19, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kes oli see tuntud Eesti murdmaasuusataja, kes pidas Mammaste radu liiga ohtlikuks?
Kes ei tea, guugeldage "Mammaste õudus".

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

Õudne jah

 
At 16:41, Anonymous Anonüümne said...

Spetsialistid, kas teate, kas homseks on Pariisis klassika jaoks rööpad tõmmatud?

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

Põldude peal ehk 15km 20st pidid sooned sees olema. Vähemalt nii võis rajameistri jutust millalgi aru saada.

 
At 22:00, Anonymous MargusM said...

hmm, Priit on ikka paras relikt, arvasin tast siiski paremat:
et naised hoidku pada toiduga soe kuni PP plogist innustust saanud mees (kõvamees!!) kuskil maratonil kokkukukub ja ära sureb..

Kas Priit on nõus võtma vastutust?

 
At 00:29, Anonymous Anonüümne said...

Lugege vanu postitusi, kus PP peab kiivriga rulluisku puhtalt naiste alaks.
Ja nüüd?

Kes tuleb mulle ja millise õigusega ütlema, millist ala ma tohin harrastada ja millist ei tohi?
Kas PP?

Hallooo üksikud, tulge ometi ükskord puu otsast alla, olete ennast sinna kauaks imetlema jäänud)))

 
At 00:41, Anonymous Anonüümne said...

Sovinistlik möga.
Las paneb see naine kiivri pähe ja teeb mis tahab. Asi mille kallal iriseda tõesti!

Huu

 
At 08:32, Anonymous Anonüümne said...

Siin on mõned nn uusajamehed selgelt ajupestud ning minetanud igasuguse džentelmenliku hoolitsuse nõrgema soo esindajate suhtes, kihutades neid tagant ennast hävitama. Vaat need mehed on sead, vastutustundetud sead!

 
At 09:36, Anonymous Anonüümne said...

Esmalt võtaks vanemlikud õigused lapse lõhkujatelt ära. Lapsevanemad peaks ikka tagama lapsele elamisvõimaluse, mis ei toimu läbi kroonilise valu.

 
At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pulleritsult taas väga jõuline artikkel Postimehes kohe laupäeva hommikuks. Spordisõbrana on mul sellest jummala pohhui aga härra Kaljuveer, kelle töökoht hetkel löögi all on, kindlasti tänab. Sellest hoolimata tõenäoliselt lahti ta lastakse, vähemalt loogiline oleks.
Küll aga tahaks ma reklamatsiooni esitada PM sporditoimetusele seoses Mehhiko ralli blogiga, kus Padre noor kolleeg raiub mingit segast rallimeeste sängi. Saage aru, kui Murakas nii räägib siis on OK aga kui mingi suva sitakott räägib "katsete põhjadest" siis see ei ole sotsiaalselt aktsepteeritav. Hea ajakirjandus ikka eeldab korrektset keelekasutust või ma eksin?

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

Padre näitab mis tähendab suurus, vastutus, kohusetunne.

Huu oled puhta lammas.

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Ei näe lugeda kahjuks. Tooge paremad kohad Pulleritsu artiklist siin ära.

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Nõus 10.04
Ja selle sama suuga teevad need hakatised mingeid hoopis rallikaugeid, isegi inimväärituid asju.

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Padre noortel kolleegidel on nüüd nuttu kui palju. Rallimehe autu ei tahtnud enam väga edasi sõita ja Eesti ralliajalugu jäi jälle tegemata. Nuuks! Pisarad voolavad mööda põski alla ja klaviatuuril tähed ligunevad lahti. Vist ei saa ma rohkem kirjutada. Olge terved kõik PP blogi võhmamehed ja ärge väga kurvastage. Loodame et järgmine kord tehakse maailma ajalugu topelt kurja saatuse kiuste. Iga põlvepikkune poisike teab kust maalt tegelikult tulevad need kõige kõvemad automehed. Alleluuja!

 
At 19:41, Blogger Priit Pullerits said...

Mind paneb jätkuvalt hämmastama kaks suhtumist. Üks on see, et kui tõstad teema, et kas naised peaks ikka ennast arulagedate ja elupõletavate meeste kombel sandiks ja vigaseks sõitma - vt Red Bull Rampage'it ja mõelge, miks seal ei ole naisi! - , siis hakatakse kohe vastu süüdistama, et kas tahad naised koju ja kööki suruda. Ei! See on väga mustvalge suhtumine. Peale alade, kus on vaja end kiivriga kaitsta, on ju ka palju muid alasid, mis on inimlikumad, ohutumad, säästvamad. Ja teiseks see, et osad hakkavad kohe õigustama, et las naised aga teevad, mida tahavad. No kui seda loogikat jälgida, siis las inimesed süstivad end surnuks, las inimesed kihutavad end surnuks, las inimesed hüppavad end kaljunukilt surnuks jne. Ometi me ju ei lase neil seda teha, püüame takistada, mõistust pähe panna. Samamoodi on vastutustundlik panna naisi mõtlema, kui neil ise ohutaju puudub, et kas ikka on mõistlik harrastada ala, kus on vigastumise risk väga suur. Millisel lapsel on vaja ema, kes on 35-aastaselt sant, ja millisel mehel on vaja naist, kes on 35-aastaselt vigane, ja millisel õel-vennal on vaja õde, kes on 35-aastaselt sant? Aga tänapäeva arulage ultraliberalism on juurutanud hoiaku, et püüd inimest kaitsta tema lolluse eest - ma ei räägi siin ju millegi keelamisest, vaid vastuhoiaku kujundamisest! - on vaat et kuritegu või vähemalt ahistamine. It's a very sick world we are living in.

 
At 19:57, Anonymous Anonüümne said...

Kunagine vabavõitluse raskekaalu maailmameister Frank Mir ütles umbes nii: "99 protsenti normaalseid inimesi ei tule selle pealegi, et kuskil puuris kedagi peksta või lasta ennast veriseks tampida aga neil on võimalus tulla vaatama, kuidas meie seda teeme". Aga vaadata, kuidas naised seda teevad? Natuke rõve nagu.

 
At 20:19, Anonymous Anonüümne said...

Hämmastuda pole vaja! Kui sama tekst üllitada anonüümselt v. kellegi teise nime all, oleks arutelu tuumakam ja “padretamist” ja “ sitakotitamist” kindlasti vähem..
Litsalt lepi sellega, et sinuga seotud teemad- tegemised võtavad, noh niiöelda, lõhna juurde..

 
At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

sama küsimus ka meeste kohta:
kellel on vaja santi meest?
ei ole ju!

 
At 21:26, Blogger Priit Pullerits said...

Ma tean, 20.19, et enamik mehi ei suuda kuidagi taluda, et jäävad mulle alati vaidluses alla, ja siis ei jää neil meeleheites ja kibestumises muud üle, kui lasta käiku argumentum ad hominem, mis on ikka väga s*tt stiil.

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et Kelly Sildaruga on nüüd kõik,sest temalgi ju kiiver peas.
kah priit

 
At 08:01, Anonymous Anonüümne said...

Kangertit oli hea eile Tirreno-Adriaticol vaadata, tundub et on hästi taastunud.
Sai oma ülesandega hästi hakkama, tõmbas gruppi enne lõppu nii, et maailma tipud pudenesid.
Sellest on ainult puhas rõõm, on kellele nüüd teleka ees see hooaeg kaasa elada.
Äkki saab Räimgi girole, oleks veel parem. "Ma olen jalgrattur" pika persooniloo lugesin läbi, mehe suhtumine jättis mulje, loodame talle parimat. Kindlasti on ka tal omad võimalused hiilata.

Delfis nimetatakse 8 km. 7% keskmist tõusu lõpus "sprindifinisiks"

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

_Positiivsest märkis Nuutmann ära veel selle, et kriitilised spordisõbrad jäid kommentaatoritega rahule. «Selles osas kriitika puudub,» ütles ta._

Üheksa tugitoolisportlast kümnest arvab hoopis midagi muud. Krdi Rootsi trikoloorid....

 
At 12:11, Anonymous Anonüümne said...

Mida arvab suur õpetaja olümpiamängude haledast kajastusest Eesti Meedia poolt?

"Ole vait!

Spordireportaaži kui ainulaadsesse kunstilisse vormi suhtutakse kergekäeliselt. Olümpiamängude teleõiguste üleminek erameediale tõi kaasa reportaažižanri professionaalse käsitööoskuse languse."

http://www.sirp.ee/s1-artiklid/c7-kirjandus/ole-vait/

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Reportaažižanr on ammuilma alla käinud. Nii tehniliselt kui sisuliselt. Miks piirduda tänase talve ja Eestia Meediaga? Ega siis ERR-s lugu parem ole? Mingid nagad kommenteerivad üleolevalt ja oma tsunfti slängi kasutades. Annavad nad või nende ülemused endale aru milline vastutus on lobiseda avalikus kanalis?
Tehnilise poole alla kuulub sõnavalik. Täiskasvanud inimene, aastatepikkuse vatramise kogemusega Säärits tulistab : /austraalia naine, saksa naine, nüüd spurdib poola naine/ ... kurat kui ta ise ei taipa siis kus on kolleegide abi? Poolal ei ole naist, poolal on võistleja, poolal on sportlane, poolal on esindaja ...
Selliseid näited on palju ma siin ei ole aega praegu mökitada aga hinge teeb täis küll. Ptüi, raisk, õnneks on PP blogi mis jütsidele aeg-ajalt mõistust pähe peksab.

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

Padre 19:41 kommentaar on väga kõva. Ülikõva. Selle kõrval on teised kommijad nokunäppijate tasemel.

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

Kas naiste olümpia grupisõidu koledustest saaks siia postitusse ühe kiivriga pildi - ise ei teagi, millise rakursi alt kõige võikam oli.

 
At 14:39, Blogger Priit Pullerits said...

Lugesin ka Joosep Susi kommentaari olümpiareportaažidele.

Mõned asjad olen temaga päri:
Iseloomustab ju vajadus ennast näidata valdavat osa noorema põlvkonna reportereid (vahest kõige markantsem näide on ERRi Alvar Tiisler). (Lisandus: keda kutsutakse tema hoiaku ja stiili pärast majasiseselt Elviseks.)

Teistes asjades jälle mitte:
Nii näiteks kommenteerisid laskesuusatamist kaks, kes vajanuksid kõrvale professionaalset ajakirjanikku. Tagajärjeks oli efektsete, aga sisutute väljendite vohamine, halvasti planeeritud ülesehitus.

PP-lt: minu arvates olid Margus Ader ja Assar Jõepera üks paremaid kommentaatoripaare. Ader on väga hea leid, sest ta tunneb ala, jutt jookseb, on ühtiivis nii emotsioonalne kui informatiivne.

Kokkuvõtvalt: ma ei nõustu mingil juhul Susi väitega: Olümpiamängude teleõiguste üleminek erameediale tõi kaasa reportaažižanri professionaalse käsitööoskuse languse.

Oleme ju varem kuulnud ERRi esituses ja kuuleme praegugi palju sellist, mida ei tahaks kuulda ja mida on valus kuulda ja mis lihtsalt on küündimatu.

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

On see Delfi mis ta on, aga liivakasti-tasemel teemades ja titalikes pealkirjades on pikalt ületamatu beebiportaal Postimees. Rallivürst Tänakust on igast suunast kokku 5-6 artiklit, sellega oleme harjunud. Olgu nii. Aga PM tõstab pjedestaatile ka Tänaku auto, mingi igeriku odava asiaatide säästuka. Artikkel "Mis ikkagi juhtus Tänaku autoga?" Kas Postimehe tsurnalistid annavad endale aru et sellise pealkirjaga alandavad nad tulevast maailmameistrit?
Järgmine artikkel: Olümpial haamri saanud Poltoranin võitis Eestis. Kujutlen tulevaid PM pealkirju, haamri saanud Poltoranin lõpetab karjääri, haamri saanud Poltoranin investeerib kinnisvarasse ...

 
At 16:27, Blogger Priit Pullerits said...

Väga huvitavat spordiinfot liigub ringi, näiteks EPLis:

Seitsmevõistleja Mari Klaup, kes hiljuti abiellus Uus-Meremaa treeneri Jeremy McColliga, on leidnud teda painava koormus- ja allergiaastma vastu õiged rohud ning doktor Egon Puuorg lahendas ka kanna- ja põlvemured, mis mullu treenimist ja võistlemist häirisid.
Katrin Klaup: „Praegu on kõik kontrolli all. Doosid ei ületa lubatud piiri, seal on isegi varu. Olen suure tänu võlgu kergejõustikusõbrale Aivar Viismale, kelle kaudu saime Göteborgis professor Jaak Kutti juurde. Tema juhatas meid Teet Pulleritsu juurde. Abi oli meeletu!"

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Vast ei maksa nimedega nii kergelt ümber käia. Tuleb mingi rootsi õhtulehe reporterinäss ja keevitab sinu nime ette tiitli topingutoktor. Mida siis teed või kellele kaebad?

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

Aftonbladetis töötab jalgpalli reporterina eesti juurtega Robert Laul, kes suht hiljuti oli sunnitud viinaravil käima tööandja nõudmisel. Nimelt oli tal rumal harjumus joogise peaga sotsiaalmeedias sõna võtta. Kuigi Roosi ajakirjanduses on lubatud kasutada kõiki sõnu, ka neid, mida meie idanaabrid nimetavad hellitavalt "kolmekordseteks", olid tema väljaütlemised isegi Rootsi õhtulehele liiast. Lihtsalt selline info.

 
At 17:48, Anonymous Anonüümne said...

Kas sobilik et Eesti Meedia ajakirjanik proovib analüüsida Eesti Meedia Olümpia reportaaze ja võrrelda neid konkurendiga?

 
At 17:56, Anonymous Anonüümne said...

Kula Priit oma kasulastega (padre patrajad).
Mis annab mehele õigus kiiver peas riskida? Et küll e talt sperma välja hiljem pigistame kui ta juurvili on? Kas lastel isa vaja ei olegi?
Vastan samaga. Ms kasu on isast kes 35 aastselt füüsiliselt läbi on ja lapsega tagahoovis jalgpalli mängida ei suuda? Mis kasu on lapsel, naisel sellisest "mehest".
Idiootne võrdlemine.
Priidu sugune šovinist peaks sellised teemad rahule jätma, sama pask on seda lugeda kui lesbiäärmuslase sõigumist. Siit ei tule miskt üllatavat.
Pole minu kutsumus naisi kiivriga ja kiivrita kaitsta, aga te ei jäta muud võimalust.

Huu

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Seltsimees Huu, oled ilmselgelt nakatunud mingi pisikuga. Kui Suur Padre räägib aiast, siis sina, pisike tattnokk aiaaugust. Teema käis sinu peakesest kõrgelt üle. Küsimus polnud mingitest pereisadest ja -emadest vaid sugude rollist ishatoomilises dialektikas. Mehe ülesanne kogu ajaloo vältel on olla sõjamees, gladiaator, lohetapja, mägedevallutaja (nagu Padre). Et seda ohtlikku karjääri täna naistele pakutakse on reeturlus naise ürgajaloolise idee vastu. Padre terav silm nägi selle sigaduse läbi ning ta hoiatab teid ja meid kõiki. Tänage Isa ja õppige, sitakotid!

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Krestomaatiline kommentaar, 18:35!
Suurepärane arusaam maailmakorralduse alustaladest. Õppige, sitakotid!
Lisaks tabab ka sm Huu olemust oivaliselt.

 
At 19:26, Anonymous Anonüümne said...

Miks Pulleritsu eile Pariisi mägedel näha polnud?

 
At 19:45, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult mehed, on ju Huu-l õigus. Läbi ajaloo on äärmuslased astunud käsikäes võitlusesse - kommunistid-faSistid, parem- ja vasakpopulistid, jne. Kandev jõud on alati olnud ühiskonna keskmine osa (mitte segamini ajada Keskerakonnga, mis on tegelikult punane).
Kui Padre hakkab liiga lammutama meeste-naiste osas, kas siis on oodata varsti liitu homode-lesbidega?
Hirm tuleb peale, hirm...

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul on põhjust tõsiselt uhkust tunda oma klakööride pärast.

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

18:58
Üks sama tegelane sõimab mind lambaks. Ja lolli järjekindlusega. Tegelikult ei peakski sellisele vastama, aga tahaks ju proovida.
Pane nimi alla. Olgu see siis sitakott või kapi pederast, et oleks kelle poole pöörduda (sotsioloogias õpetati et otsesele kõnele peaks otseselt samade vahenditega vastama, nii pidavat saavutama dialoogi)

Lugupidamisega Huu

 
At 21:54, Blogger Priit Pullerits said...

Vaat siis, kodanik Huu, näete nüüd, ehk jõuab teile ka lõpuks kohale, miks ma olen rääkinud, et anonüümikud võiks ikka oma nime ka alla panna, kui nad sõna võtma tulevad, mitte argpüksid olla. Hakkas häirima, eks? Küllap jõuab teile läbi isikliku õppetunni kohale, miks ma olen alati rääkinud, et kui tahate teravalt ja valusalt öelda, siis tehke seda oma nime alt; enamik on selle peale ikka väitnud, et vahet pole, ega sõnum sellest muutu. Näete nüüd, et on ikka vahe küll, on ju.

 
At 23:19, Anonymous Anonüümne said...

No kanal 2 tegi ikka väga halvasti ju. Saanuks halvemini teha? Tiisler ja Ader ei olnuks kindlasti halvem tandem kui Jõepera ja Ader. Tarve ja Uba, Tarve on liiga sarkastiline ja aeg-ajalt lähevad omavahel vaidlema, see on nõme. Vanem Tiisler ja sinna kõrvale Assar Jõepera, see olnuks õige valik. Ja juba mul olekski põhialadel 2 paremat tandemit pakkuda, kui praegu oli. Mäesuusas ei tunne Tarve ju üldse asja. Sellisel puhul oleks konkurentsitult parim valik Helar Osila, kes on väga informatiivne kommentaator. Ei mõista ju see Tarve endale ala selgeks teha ja emotsionaalselt kommenteerida nii nagu eurospordi mäesuusa kommentaatorid, seega kindlalt valik Helar Osilale.

Kiiruisutamises ei suutnud Timo Tarve Saskia sõitu kommenteerides ju üldse matsu jagada. Ta ei mõistnud sõidu käigus miks Saskia ette läks, et ükski sportlane ei lähe ju neljandat kohta püüdma - jah, just nii ta ütleski. Ka seal oleks olnud Osila selgelt parem kui Tarve.

Anu sobinuks iluuisutamisse, sinna mõni proff kõrvale nagu vanasti ja olekski täiulik. Praegu olid seal kõrvuti kaks igavat kommentaatorit.

Hokis peaks ka olema üks Tiisler, teine spetsialist. Poleks vahet kumb Tiisler. Sellisel kujul nagu praegu oli. Kaks keskpärast tüüpi, no ei tööta.

Antud hetkel oli laskesuusas ju kaks eriala meest, kuigi Ader suudab üksi mittespetsialisti rolli ka täita, mu teada paar sõitu tegigi ta üksi. Ikka Spetsialist ja kommentaator, see on parim tandem. Eurospordikvaliteeti pole meil võtta, et panna kaks Aderit pulti. Murdmasuusas oli vastupidiselt laskesuusale kaks kommentaatorit ja null eriala meest. Täitsa mööda loogika ju. Ader ja noorem Tiisler ja vanem Tiisler ja Jõepera, oleks SELGELT tugevad tandemid olnud. Kiiruisus ja mäesuusas olnuks Osila selgelt parem kui Tarve. Kes vaidleb vastu ?

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

Absoluutselt Priiduga nõus. Julge oma sünonüümi altki rääkida, sellest piisab et distsiplineerida. Ja inimest saab tema sõnavõttudega seostada meeldigu need siis , või mitte. Margus , karvajalg, , Eesti mees jms. on kümneid kordi rohkem väärt kui tatti pritsiv kellaaeg. Pole kunagi vastupidist väitnudki.

Huvitavam küsimus, vaatasin Tirreano tuuri. Huvitav mis mängu Froome mängib? Ta pole aastaid nii taga rajal tuianud, ikka kui tulnud ka poodiumil olnud. Nüüd tiksub grupi sabas. Nagu oleks tegu uinutamis taktikaga. Hoian siin madalat profiili, äkki keegi ei märka mind ja unustavad kõik ära.

Huu

 
At 10:23, Anonymous MargusM said...

Froomel pole mõtet poodiumist enne unistada kui dop.juhtum lahenenud
kuid tal on vaja ennast vormis hoida ja selleks on parim paik võistlused, seega aitabki Gerrainsi GC-s kõrgele ja ise kogub kvaliteettrenni kilomeetreid.
Profiratturite kirjutamata reegel on et aita oma abimeestel võita ja siis veavad nad sind ka tänulikult suurtele võitudele, win-win.

 
At 10:26, Anonymous Anonüümne said...

Froome ei tohigi praegu ees olla, sest siis tuleks minna pressikatele ja oi-oi mis küsimusi hakkaks tulema ...

 
At 07:22, Blogger Unknown said...

kate spade outlet
nike air zoom
lebron 15
louboutin shoes uk
supreme hoodie
dior sunglasses
chrome hearts
nike flyknit
yeezy boost 700
cheap nba jerseys

 
At 13:00, Anonymous kodulehe tegemine said...

Good post!

 
At 00:18, Anonymous Anonüümne said...

Aare Tamme on vist koos Pavo Raudepaga løvisuppi søønud.

 
At 15:20, Blogger Theresa williams said...

Tere, ma olen Theresa Williams. Pärast aastatega Andersoniga suheldes läks ta koos minuga lahti, tegin kõik endast oleneva, et teda tagasi tuua, kuid kõik oli asjata, tahtsin ta tagasi nii palju, et ma armastan teda, Ma palusin teda kõike, lubasin, kuid ta keeldus. Ma selgitasin oma probleemi oma sõbrannale ja ta soovitas pigem ühendust kirjutamise ratastega, mis aitaks mul anda õigekirja, et ta tagasi saaks, kuid olen tüüp, mida kunagi ei usutud õigekirja, mul ei olnud muud valikut kui seda proovida, ma postitas kirja ratas ja ta ütles mulle, et ei ole mingit probleemi, et kõik oleks enne kolme päeva, enne kui kolm päeva tagasi mulle kolm päeva tagasi tagasi läinud, viskas ta õigekirja ja üllatavalt teisel päeval umbes kell 16.00. Minu endine kutsus mind, ma olin nii üllatunud, vastasin kõnele ja kõik, mida ta ütles, oli see nii kahju, et see juhtus, et ta tahab, et ma naaseksin teda, et ta armastab mind nii palju. Ma olin nii õnnelik ja käisin temaga, see oli see, kuidas me hakkasime uuesti koos elama koos. Sellest ajast alates olen lubanud, et keegi, kellele ma tean, et on suhteprobleeme, oleksin mulle selle inimese abistamiseks, viidates talle ainukeseks tõeliseks ja võimsaks õigekirja ratiks, kes aitas mind oma probleemiga. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} võite talle e-kirja saata, kui vajate abi tema suhetes või muudes kohtuasjades.

1) Armastusloomingud
2) kadunud armastuse loitsud
3) Abielulahutuse ilm
4) Abielu Tähemärgid
5) siduv loits.
6) Breakup Tähemärgid
7) mineviku armastaja välja laskma
8.) Tahad edutada oma kontoris / loteriide õigekirja
9) tahab oma väljavalitu rahuldada
Kui teil on probleemi püsiva lahenduse leidmiseks, pöörduge selle mehe poole
{drogunduspellcaster@gmail.com} kaudu

 
At 12:07, Blogger Unknown said...

qzz0419
nike air jordan
polo ralph lauren
kate spade outlet
cheap jordans
rayban sunglasses
true religion jeans
mulberry handbags
jordan shoes
polo ralph lauren
converse shoes

 
At 03:57, Blogger raybanoutlet001 said...

nike outlet store
boston celtics jersey
oakley sunglasses
nike huarache
air max 90
ralph lauren outlet
nike shoes
christian louboutin shoes
bengals jersey
mulberry uk
zzzzz2018.4.27

 
At 05:06, Blogger Unknown said...

nmd
michael kors outlet
nike roshe
yeezy boost 350 v2
adidas outlet online
kyrie irving shoes
van cleef arpels
asics shoes
yeezy boost 500
ray ban

 
At 05:59, Blogger raybanoutlet001 said...

oakley sunglasses
true religion jeans
true religion outlet
nike factory outlet
coach outlet
jordans
nike factory store
adidas superstar
michael kors outlet online
nike chaussure femme
zzzzz2018.5.19

 
At 10:42, Blogger Unknown said...

www0525

cheap jordans
michael kors outlet
oakley sunglasses
ray ban sunglasses
fitflops sale
fred perry polo shirts
canada goose jackets
air jordan retro
clippers jerseys
michael kors outlet

 
At 05:20, Blogger jeje said...

adidas outlet online
nike chaussure
ugg boots clearance
ugg boots uk
adidas nmd
moncler online
coach outlet
kate spade
louboutin shoes
canada goose outlet

 
At 05:49, Blogger Unknown said...

nfl store
golden goose starter
cheap nfl jerseys china
ultra boost
curry 5
nmd r1
lebron 13
nike huarache
kobe 9
adidas eqt

 

Postita kommentaar

<< Esileht