kolmapäev, märts 07, 2018

Pullerits: Milline abimees aitab suusatehnika ideaalseks lihvida?

Kas teate, mis on parim moodus suusatehnika õppimiseks? Et ostate suusaõpiku ja uurite sealt? Oi ei, teoorias võite saada kõvaks, aga praktikas jääte pehmeks. Et palute Andrus Veerpalult eratunde? Täiesti võimalik: üks tund maksab kolmkümmend eurot. Aga ärge lootkegi, et tehnika kahe-kolme tunniga selgeks saate. Ja samuti on tõenäoline, et talvel, parimal suusaajal, on Veerpalu hõivatud pigem Aleksei «Haamri saanud» Poltoraniniga ning suunab põhienergia tema aitamisele, mitte teie suuskadele panemiseks. Et palute siis tunde Vahur Teppanilt? Ärge lootkegi – ta pole neid mullegi andnud; viimane kord, kui teda rajal nägin ja abi küsisin, tegi ta laia naeratuse ja sõitis lihtsalt koos Margus Aderiga eest ära. Ader oli, muide, viimane, kes mu tehnikat sättis – aga see oli uisutehnika; ja see oli ammu.

Muidugi võite tehnikatunnid kus see ja teine saata ning lihtsalt Raio «The Rai» Piiroja kombel toorelt panna. Kuid ärge kujutage ette, et olete nagu Piiroja.

Niisiis tuleb tehnikaga vaeva näha. Ja parim moodus selleks, nagu rääkis mulle umbes kümme või rohkemgi aastat tagasi Kalmer Tramm, kes mind üldse jalgupidi suusatamisse tõi, on vaadata oma sõitu videos.

Siin olen ma jälle teist kõigist ees. Sest just seda ma tegingi.

Aga ma tulin teile vastu. Teie õnneks saate ka vaadata, kuidas mul klassikatehnika välja tuleb.

Olgem enesekriitilised. Nagu näete, on käte töö pehme ja jalatõuge samuti. Hüva, tegemist on Eesti ägedaimal rajal rahuliku sõiduga, mis küllap seletab kassilikku liikumist. Aga vähemasti ma nüüd tean, kus peitub mu varjatud reserv, ning tean, mille kallal tuleb tööd teha.

Aga kas teie ka teate, miks teil klassikasõit kohe üldse välja ei tule? Eks tehke endast samuti video ja vaadake seda. Kuid vean kihla, et nii julged te nagunii pole, et söandate selle ka teistele lahkamiseks üles panna.

Fotod 1 ja 2: Priit Pullerits alustamas 2017. aasta Otepää MK-etapil harrastajate 5 km klassikatehnikas sõitu. Fotode autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Fotod 3: Priit Pullerits lõpetamas 2017. aasta Otepää MK-etapil harrastajate 5 km klassikatehnikas sõitu. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix

43 Kommentaarid:

At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Veerpalu viitsib ikka küll: http://www.veerpaluvilla.ee/suusakool/andrus-veerpalu-suusakool

30 euri tund ja Andrus paneb iga puujala suusklema.

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

to 10:05 -
Nii lihtne see ei ole.
Kui lähed abi küsima ja ütled, et tulid Pulleritsu blogis saadud nõuande peale, siis ei pruugi aidata.

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Teeks eksperimendi ja maksaks AV-le PP koolituse tunni kinni. Sellest tuleks kõva lugu.

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Miks video ei ole ühtlane, mitmes kohas on "käärid" oma tööd teinud?
Mul ka omad suusatamise videod olemas ja ikka korralikud kõrvalt filmitud. Ei ole mul suusaraja videod. Need ju kaks erinevat asja. Aga video on siiski parim abimees kui jah mujalt abi pole saada. Esmaseks abiks väga hea.
Ja miks ma peaksin ma oma eravideosid kuhugi teistele vaatamiseks panema kui ma pole avaliku elu tegelane?

Kalju

 
At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

Ajagem mehed ikka suurt asja. Mida olete teie teinud selleks, et olla Raio The Rai Piiroja, Priit Padre Pulleritsu ja teiste tublide semudega heades ja sõbralikes suhetes? Noh? Vastake ausalt.
Vastus on kindlasti et sittagi ei ole teinud. Aga miks?

Putin ütles ka et parem on Venemaaga sõber olla.

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

No nüüd murrab pullerits rind kummis jälle lahtisest uksest sisse;))
Avastas, kuidas sealihast kulda toota......

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Millisel võistlusel me uut, ideaalseks lihvitud tehnikat näha saame? Jääme põnevusega ootama.

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas peaks suusaraja ning ümbruse filmimine tehnika kohta tagasisidet andma???!

 
At 12:07, Anonymous Tefunni Taits said...

Varju pealt on päris mitu viga näha, saaks üht-teist tagasiside anda küll

 
At 12:57, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, Tefunni Taits, ei taipamatud õigele rajale juhatasite. Ja kes peale silmade oskavad ka kõrvu kasutada, need näiteks kuulevad, et suusk plaksub tõusudel. Aga Vahur Teppan ütles, et see on suur viga.
Nii et videost on palju kasu, kui silmad ja kõrvad lahti hoiate!

 
At 13:25, Anonymous Ohkimise õnnepäevad said...

Kuidas teha nii et Eesti sport poleks kaootiline juhuslikkus? See küsimus jäi meil ju lahendamata.
Et meie spordirubriigi uudiste sisu poleks "Tänak koostab jälle legendi. Seekord ühtki lehma vastu ei tulnud".
Kuidas saab väike vaene Läti omada koolkondi hokis ja kelgutamises? Suvealadest on neil ka omad trumpalad.
Eestil on vaid vehklemine, kuid selle pärm on vanad nsvl aegsed valgevene treenerid eelmise sajandi kuuekümnendatest.
Male suurmeistreid on Lätil 12, Eestil 5. Kusjuures need ei olegi juudid, puha läti nimed kõik! Mõttekoja spetsialistidele muremõtteid närimiseks. Kas saab vankri veerema või ei?

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas kutsusid treener Teppanit tema Hiina hoolealused? Kas Mister Tep Pan või The Big White Man Fron Jeurop?

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

Vanker juba ammu veereb. Allamäge. Homsed medalid pannakse kasvama täna. Kas paar noortreenerit on saadetud Rumeeniasse õppima? Kas ungarist on kutsutud vanameister Fagernatich siinseid treenereid koolitama? Et näitaks kuidas õiged bukanjeerid vehklevad.

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa aru kuidas see peakaameraga filmitu aitab tehnikat sättida?
Julge mees tõesti!

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Priit,nüüd murrad tõesti lahtisest uksest sisse.Suusatamise filmimist ja hiljem selle filmitu pimedas ruumis vaatamist ja analüüsimist kasutas meie treener juba viiskümmend!!! aastat tagasi,kui noorte nagadena suusatrenni läksime.Meenub,et mõni aasta tagasi soovitasin seda sullegi,aga toona väitsid,et ei julge,ehk on liiga kole.Tänapäeval on asi lihtsam.Jõudu ja edu.

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Vasaloppetil ei antud punktides liha, talumehed vihased. Priit mis ette võtad?
Kuulutame rootsi tolerastidele sõja?

Huu

 
At 15:11, Blogger Priit Pullerits said...

Tere, üle-eelmine! Te ju teate isegi, et kõik uus - see on unustatud vana. Kehtib see ka minu puhul. Ja teiste puhul samuti.

 
At 15:34, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Huu, kas on üldse veel võimalik selle maailma lolluse vastu võidelda?

Ma lugesin täna Tartu PMis lugfu "Elva tüdruk julgustab Kanadas naisi motokrossi sõitma" ja s*tt läks keema. Seal on kirjas: "Kanadas elav ja töötav Eline Mets on pärit Põlvast. Et Kanadas on seadusega keelatud inimese vanust küsida, sest seda peetakse diskrimineerimiseks, jääb tema vanus kirja panemata."

Kanadat peetakse eesrindlikuks maaks (teate ju küll, vedas vabatahtlikult endale lennukiga süüria põgenikke sisse). Võtkem siis sealt eeskuju (mitte tõemeeli, vaid sügava irooniaga) ja küsigem:

-aga miks küsitakse minult Eestis spordiüritusele registreerides vanust?

-miks on meil spordiüritustel jätkuvalt vanuseklassid?

Ja ma isegi ei hakka küsima seda peaküsimust, et kui noormees ei tohi küsida noore neiu vanust, välistamaks, et ta räägib äkki ära alaealise ja läheb pärast vangi, siis kuidas see noormees peab käituma, kui ta ei taha saada süüdistust diskrimineerimises?

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Millal tsiklismi lainele üle läheme?
Briti uhkus Froome sõidab nagu õige mees kevadistel tuuridel. Tema keissi protsessitakse parasjagu. Üritatakse tõestada et sisse hingas ta lubatud koguse stuffi, aga output ehk siis organismist mõõdetud salbutamooli hulk oli mingi jama tõttu liiga suur. Ehk siis mängitakse piirmäärade venitamisega soovitud suunas. Nah!
Teine kõva puhta spordi reklaaminägu Wiggins. Tema puhul on teada et sõi ja süstis 5-6 erinevat ergutit. Rivivendadele olid samad ained dopingu nimekirjas. Tema aga sai rahuga "ravimit" manustada. Häbi ikka küll.
Seniks aga laulab Froome neid tobedaid loosungeid "Ma olen uhke et .... sõidan nii kõvas meeskonnas ... elan nii huvitaval ajal ... blablabla. Armastan rattasporti üle kõige ... .
Sitakotid raisk. Me kõik armastame. Aga kui üks mees tuleb ja kõik suured auhinnad mida soovib endale krabab, siis andke andeks!

Loodetavasti Padre teab missugune positsioon sellisel puhul sisse võtta. Positif või negatif.

 
At 16:21, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Hr Pullerits, te olete ikka väga palju ajast maha jäänud! Edumeelsetes riikides ei ole enam noormehi ja neidiseid. Inimese sugu ei omavat mingit tähtsust ja täiesti taunitav on enesele pelgalt soo järgi partnerit valida. Sellised värdsõnad nagu mees ja naine kuuluvad ajaloo prügikasti. Rootsi lasteaedades ja koolides vallandatakse kasvatajaid ja õpetajaid, kes veel vanamoodsalt poissi poisiks või tüdrukut tüdrukuks kutsuvad. Muide see nn. videotreening on väga vana asi ja seda kasutatakse ka paljudel teistel spordialadel. Ütleks, et enamusel.

 
At 17:11, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 15:42, teie pahameel ja nördimus mõistetav. Froome minu silmis süüdi, kuni on tõestatud süütus. Ja isegi siis jääb minu silmis süüdi edasi. Seal pole ju midagi arutada - ainet oli kaks korda rohkem! Mida seal protsessida??

Hr Kägu, teil on taas õigus nagu (peaaegu) alati. Olen tõesti ajast maha jäänud (mitte videotreeningu osas - sellega püsin ikka veel ree peal).

 
At 17:22, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits, aga sellel Kanada asjal on olemas ka helgem külg. Kui pole lubatud vanust küsida, siis pole ju ka põhjust karta karistust alaealisega seksuaalsuhete eest. Ei saa ju karistada asja eest, mida pole võimalik vältida. ( juhul muidugi , kui inimeste vaheline seks selles riigis veel lubatud on). Huvitav, kas ametiisikul ikka on veel õigus vanust küsida, või on seegi teema komplitseeritud.

 
At 18:08, Anonymous Anonüümne said...

Ärge lollitage nagu 17:22
Asi on tõsine. Varsti nutame kõik selle uue korra kammitsas. Väga hea kirjutis Kanada ja Rootsi idiotismist on tänane Ronald Tõnissoni kolumn Objektiiv.ee -s
Arvate et Eesti pääseb sellest pasast. Ei pääse. Senikaua kui meie liitlane on usa ja väärtusepuu on euroopa. Õnneks seisab meiesuguste argpükside eest Padre ja tema meeskond. Kui nemad langevad tuleb minna põlvede peal Vladimiri poega paluma.

 
At 22:13, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed, õhtust!
Kas vaatame pärast kosutavat - või väsitavat, sõltub treeningplaanist - trenni suusagümnastikat ka või mis?
No ikka vaatame ja etendust alga nüüd!

Parimad gümnasistid Haanja maratonil.

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits tuleb ülehomme Pariisi paugutama?

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Uhm

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Kas siin blogis mõnd mehist mehi leidub kes naisterahvatele õnne julgeb soovida?
Hanna-Greeta

 
At 11:47, Anonymous MargusM said...

..selgus et mingit abimeest polnudki, oli hoopis väike abivahend
ja Priit sai ka oma suurelt sõbralt Teppanilt korvi.

ühes olen ma Priiduga nõus- lugupeetud kaaskommenteerijad, olge enesekriitilised!
Sellist kabjaplaginat ja varjudemängu nagu PP videos ei tasu üles laadida, see on YT risustamine!
Olge julged ja ärge pange samasugust saasta teistele lahkamiseks!

Siin on küsitud et miks Priit klassikat pole harjutanud, siin on minu mõte:
See aasta pole korralikku klassikarada piisavalt vara Tähtveres sees olnud. Nüüd poole veebruari pealt ehk tõmmati korralikumad rööpad sisse. Dendrosse vist veelgi hiljem..
Uisurajad on koguaeg norm olnud kuid klassika on isegi rajameistrite jaoks hääbumas.
See võib olla üks põhjustest.

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

to 11:47
Klassikarajad on kasvõi mõnel Tähtvere ringidest alati olemas olnud, ei ole selle talve jooksul ühtki uisusammu veel tegema pidanud ja ei kavatse ka.

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Tekkis selline mõte: kes EOK'lt mingit stipendiumi küsima läheb, võtab enesele kohustuse töötada laste või amatööride treenerina mingisuguse arvu tunde nädalas. Kas ta selle tegevuse eest ka treenitavalt raha küsib, selle võib jätta lahtiseks sest töö eest palka saama ikka peaks olenevalt tehtud töö kvaliteedist. Selle tegevusega sportlane arendab analüüsivõimet ja loob vundamendi võimalusele jätkata pärast sportlaskarjääri lõppu treeneritööga.

Oleme olukorras, kus näiteks Aivar Rehemaa kasseeris neli aastat EOK'lt kena kopika ja mis koha ta olümpial sai? Isegi MK punktikoht on nende nelja aasta sees kättesaamatuks jäänud. Kui näiteks ettevõtja on saanud Prial't või EAS'ilt toetuse aga järelvalve tuvastab, et saadud raha on kulunud mitte sihtotstarbeliselt, tuleb saadud toetus tagastada (esineb erandeid). Aga sportlastel riigilt raha küsides puudub hetkel igasugune vastutus. Ei ole ju normaalne, et inimesed ainult võtavad midagi tagasi andmata.

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Mis utoopiat sa kirjutad? Kust võtab sportlane aja ja energia treenida noori? See võimalus ei tule niisama, keegi peab selle pooliku treeneri/õpetaja koha looma.
Mis analüüsivõime siin areneb?

Vaid väga heade asjaolude kokkulangemise korral oleks selline võimalik.

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

Poolast õunte vedamiseks aega leiame aga lastega tegelemiseks kolm korda nädalas kaks tunnikest leida on utoopia? Selge siis, meestel on prioriteedid paigas.

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Eesti spordi päästmisest - https://mitmekylgsus.wordpress.com/2018/03/04/paastame-eesti-tippsuusaspordi/

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

Ei päästa sellise eksperimendiga (otsigu omale sobiv ala) midagi. Kes on andekad, on andekad mitmel alal korraga, ning parima saavutavad seal millega esimesena alustasid. 16 aastane suusataja kes leiab et VO-max ei ole tasemel enam suusahüppajaks ei hakka. Ega ka vastupidi. Pealegi selleks spordiala vahetuseks peab olema sobiv hetk. Liiga vara ei saa ja hilja samuti mitte.
Õige jutt artiklis on eelisalade arendamine.
Enamus alasid vajavad infrat, ehk baasi, treenereid, abilisi, töölisi, vabatahtlikke. Väike Eesti palju selliseid keskusi lubada ei saa. Kui vaadata konkreetselt, siis mäesuusatamise keskust me "joosta" ei saa. Nüüd küsiks et kus on meie tipppurjetajad? Baasid on, treenereid ja klubisid nagu oleks? Aga mida pole on toodang?
Üksikute eeskujude najal ei tee ka midagi. Kus on Salumäe innustatud tuhanded nais-trekiratturid? Levandi innustatud tuhanded kahevõistlejad? Olid nii mõnedki tipu lähedal, kuid seetõttu kuna ala konkurents on võrreldes teiste talialadega väike.
Ka suurtes riikides ei ole pidevalt tippe.
Kui meil tiksuvad üks suurem sõudebaas ja paar vehklemissaali, siis ei jäägi muud kui oodata et kunagi tuleb trenni talent.
Talialad võime unustada sest nende harrastamine on väga kallis. Kes tahab talialadel tippu pääseda sel peavad olema rikkad vanemad. 12 aastast ju ei sponsi riiklikult.

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

13.25 oskan vastata Salumäe küsimuses.
Salumäe propageeris ratta (kergliiklus) teid ajal , kui enamuse jaoks oli see hiina keel ja mõttetus. Tänud selle eest.
Tuhandeid trekiratturid peaksid meil tulema laguneva Pirita vedelodroomi pealt?

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Salumäe ISE poleks midagi pidanud tegema. Piisas tema medalitest. Aga loomulik et ei tulnud sest midagi. Salumäe treenis nsvl lõunas ja väljamaa treeneri all. Sadadel innustunud noortel polnud kuhugi trenni tulla. (Sama on täna Alusaluga)

90 alguses Pirita trekk oli veel täitsa kobe. Täna on trekid ja uisurajad katuse all. Need hallid on suured. Suuremad kui hokiväljak 3 tribüünireaga. Arvata võib et Eestisse pole neid majanduslikult mõttekas ehitada, kuna ei tule piisavalt harrastajaid kummagile alale.

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

Ärge udutage siin. Las härra Pullerits ütleb, tema on autoriteet.

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Seega, ajakirjanikud, tehke teene ja ärge kajastage hullumisele pühendunud tegevusi. 90 alguses oli hullude suhtes 0 tolerants. Tänu kaameratehnika arengule on see jama leidnud tee ajakirjandusse. Sest selles pritsib verd, tekivad sandid ja sünnivad laibad. See toob aga klikke ja raha. Kas peame laskma darvinistlikul kapitalismil ajakirjandust solkida?

 
At 15:21, Blogger Theresa williams said...

Tere, ma olen Theresa Williams. Pärast aastatega Andersoniga suheldes läks ta koos minuga lahti, tegin kõik endast oleneva, et teda tagasi tuua, kuid kõik oli asjata, tahtsin ta tagasi nii palju, et ma armastan teda, Ma palusin teda kõike, lubasin, kuid ta keeldus. Ma selgitasin oma probleemi oma sõbrannale ja ta soovitas pigem ühendust kirjutamise ratastega, mis aitaks mul anda õigekirja, et ta tagasi saaks, kuid olen tüüp, mida kunagi ei usutud õigekirja, mul ei olnud muud valikut kui seda proovida, ma postitas kirja ratas ja ta ütles mulle, et ei ole mingit probleemi, et kõik oleks enne kolme päeva, enne kui kolm päeva tagasi mulle kolm päeva tagasi tagasi läinud, viskas ta õigekirja ja üllatavalt teisel päeval umbes kell 16.00. Minu endine kutsus mind, ma olin nii üllatunud, vastasin kõnele ja kõik, mida ta ütles, oli see nii kahju, et see juhtus, et ta tahab, et ma naaseksin teda, et ta armastab mind nii palju. Ma olin nii õnnelik ja käisin temaga, see oli see, kuidas me hakkasime uuesti koos elama koos. Sellest ajast alates olen lubanud, et keegi, kellele ma tean, et on suhteprobleeme, oleksin mulle selle inimese abistamiseks, viidates talle ainukeseks tõeliseks ja võimsaks õigekirja ratiks, kes aitas mind oma probleemiga. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} võite talle e-kirja saata, kui vajate abi tema suhetes või muudes kohtuasjades.

1) Armastusloomingud
2) kadunud armastuse loitsud
3) Abielulahutuse ilm
4) Abielu Tähemärgid
5) siduv loits.
6) Breakup Tähemärgid
7) mineviku armastaja välja laskma
8.) Tahad edutada oma kontoris / loteriide õigekirja
9) tahab oma väljavalitu rahuldada
Kui teil on probleemi püsiva lahenduse leidmiseks, pöörduge selle mehe poole
{drogunduspellcaster@gmail.com} kaudu

 
At 18:37, Anonymous Médecine esthétique Tunisie said...



Acide hyaluronique tunisie

Botox tunisie

Peeling tunisie

Liposuccion laser tunisie

Mesotherapie tunisie





 
At 11:25, Anonymous liposuccion laser tunisie said...

le site http://www.veerpaluvilla.ee/suusakool/andrus-veerpalu-suusakool est la bonne référence merci !
chirurgie esthetique tunisie

 
At 16:29, Blogger Medchirurgie said...

rhinoplastie sans chirurgie en tunisie
lifting des cuisses tunisie tarif

 
At 16:20, Blogger Katherine Johnson said...

Moj mož je varal z mojo prijateljico, preselil se je k drugi ženski. Moj mož, ki ne bi mogel brez mene zdaj ne želi videti mene. Tako sem vesel, da sem dobil moj ljubek mož nazaj, ko sem bil scammed dvakrat ponaredek urok caster, ampak se zahvaljujem Bogu, da dr Lomi pomagal pripeljati nazaj moj mož brez odlašanja brez kakršne koli oblike prevara dejavnosti. Obrnite se na tega Boga poslal urok caster na njegovo WhatsApp številko;+2349034287285 Ali Email; LOMIULTIMATETEMPLE@GMAIL.COM obljubim, da vam bo pomagal rešiti vaš odnos problem, njegove besede so prepričani!

 

Postita kommentaar

<< Esileht