kolmapäev, mai 22, 2019

Pullerits: Kes tuleb Tartu rattarallil minu tempogruppi?

«We got freaks to the left
We got jerks to the right
Sometimes I get so low
I just have to ride»

Teate, mis laulust need sõnad pärinevad? Kas pole tabavad sõnad – just esimesed kaks rida?

«Hullud vasakul ja jobud paremal.» Millest see räägib?

Jah, see räägib Tartu rattarallist. Indrek Kelk peaks selle loo rattaralli hoiatuslauluks kuulutama.

Ja kaks järgmist rida? Tõlgiks nii: «Mõnikord läheb meeleolu [hulludest ja jobudest] nii mustaks, et tuleb grupist plehku panna.»

Kes on minuga nõus?

Niisiis, need, kes on, alustame Tartu rattarallit taas kõige tagant (nagu mullu)! Olete päri? Aga enne tempogruppe, sest nemad on stardialas seljaga vastu sõidusuunda ning jäävad minu teada nagunii ootele, kuni põhimass on liikvele läinud. Pärast on tükk tegu, et neist mööda pääseda. Niisiis, võtame enne starti koha sisse põhimassi sabas, organiseerime kohe meeskonnatöö ja saame stardist meeldivalt, närveldamata minema, lisaks saame esimestel kümnetel kilomeetritel paljudest mööda sõita, mis iseenesest tõstab jahedas ilmas meeleolu. Distantsi teises pooles satume nagunii ilmselt mõne suurema grupiga kokku, aga vähemalt saame esimeses pooles teha üksjagu segamatult oma sõitu.

Kes on valmis kampa lööma? Andke teada, palun, nt meilile priit.pullerits@postimees.ee, siis on aegsasti teada, kui palju meid tuleb. Minu stardinumber on 729, kiiver kollane, pükste reitel mu perekonnanimi kirjas – nende tunnuste järgi leiate mu kergesti üles (vt eelmise sissekande avapilt!) ja saame enne starti kõige taga kokku.

Kes tahab hullu panna, siis neile inspiratsiooniks, kus seda teha: selleks on olemas spetsiaalne roller coasteri ehk Ameerika mägede rattarada, aga nagu saate isegi veenduda, on sealtki kerge välja sõita – ja siis võib olla kuri karjas! Kes tahab saada maksimumelamust, peab lingitud videot vaadates panema kindlasti taustaks selle loo, mille sõnu olen algul tsiteerinud. Olge ainult hoiatatud: ettevaatust, pea võib hakata ringi käima!

Fotod 1-4: 2017. aasta Tartu rattaralli. Fotode autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix

25 Kommentaarid:

At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Kas Eesti sport püsib nüüdsest vaid Hooandja peal? Väga naljaks artikkel K Kivistiku kohta. Sponsoreid ei ole, küll aga korraldab Nike abimeestele kokkusaamise?

 
At 15:10, Anonymous Anonüümne said...

Tulemustele vaatamata loodame lugeda teksti nagu .... tõmbasin grupi ribadeks, konkurentidel sai õhk otsa juba tõusu alguses ...

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

Queen. ride the wild wind (album innuendo)

 
At 19:16, Anonymous Anonüümne said...

Tore on muidugi sõita metsik tuul kõrvus tuhisemas, aga kump on selle hooaja kunn, Padre või Huu?

 
At 19:45, Anonymous Anonüümne said...

Padre ja Huu võiks tandemiga starti minna.

 
At 19:59, Anonymous Anonüümne said...

Demokraatlise hääletuse peaks tegema ja kes rohkem hääli saab see on kunn hooaja lõpuni, novembri kuuni.

 
At 20:27, Anonymous Anonüümne said...

Jagage demokraatiliselt ära. Padre on lõunaeesti kunn, Huu aga põhjaeesti ja saarte kunn. Kui ta juhuslikult Pärnus või Paides ei ela.

 
At 23:40, Anonymous Anonüümne said...

Padre ja Huu tandemil... See oleks kõikide verepulmade ema.

 
At 00:06, Anonymous Anonüümne said...

Lähen ka tagant otsast, kui näen ütlen tere.
Ma tean küll kuidas see lõpeb ..Lõivu 35 keskmist punt korjab meid ülesse ja päev saab mööda.

Huu

 
At 04:00, Anonymous Anonüümne said...

Huu ja kunn? Kas keegi on seemneid söönud?
Hakkame sellest pihta, mis on kõva mehe testi skoor. See on esmane indikatsioon, kas on mingitki eeldust...

 
At 05:18, Anonymous Anonüümne said...


PP ralli lõppeb üsna varsti mõnes suures pundis loksumisega, sest kuni Otepääni on vastutuul.

Pealegi paistab üsna jahe ilm tulevat.

 
At 08:20, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame asja. Kunn ei pea nagu reamees kükkima ja hüppama kõva mehe testi punkte koguma. Kunni ülesanne on mehed motiveerida ja neile rünnakusuund ette näidata. Huu on ennast väärilisena näidanud. Ma tean mitmeid kes Huu poolt aga ei julge välja tulla kuna kardavad vana kunni ebasoosingusse sattumist.

 
At 09:03, Anonymous Anonüümne said...

Enne tähtsat lahingut on kodusõda üles tõmmatud. Kas lõhestame niigi hõredaid ridu? Vana ja uus kunn. Kes TRM eespool lõpetab see on kunn ja jutul lõpp.

 
At 10:18, Anonymous Säinas, taluperemees ja eestlane said...

Nii ta on, enne rattarallit on meestel mõistus jälle peast läinud, emotsioonid lõkkele puhutud ja suuorganit ei kasutata mitte enam söömiseks vaid öeldakse palju suuri ja tarbetult tühje sõnu.
Kui see tühipaljas ärplemine siin ära ei lõpe, tulen annan igaühele sõnnikuhargi kätte ja saadan teid kõiki vaovahele sitta loopima. Kes õhtuni vastu peab, võib ennast kunniks pidada. Saab näha, et kes on niisama luhvtikusti ja kes peab kauem kui tunnikese vastu. Karta on, et esimesed peened linnahärrad nõrkevad põlluveerde juba tühipalja virtsahaisu peale ära. Varemgi selliseid nähtud.

Seevastu rattarallil, padre Pulleritsust ja isand Huust mööda sõites, tervitan neid viisakalt, soovin jõudu ning heameelega pakun tuulevarju. Saame kõik koos jupp aega enne Lõivu punti finišisse.

 
At 10:37, Anonymous Anonüümne said...

Sõnnik peab olema korralikul talumehel ammu laotatud. Säinas on samasugune põhulõug nagu tema iidol.

 
At 10:45, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, Lõivu punt on dangerous. Eriti siis, kui mehi, kes minuga peavoolu (sic!) tagant alustavad, koguneb vähe. Huu on tulemas, see on hea. Ühendame jõud. Aga kes veel? Kahe mehega massi vastu ei saa, selge see. Vaja oleks vähemalt viit-kuut meest, siis on lootust. Lootust oma tempoga minna ja tempogrupi eest pääseda, on lootust kinnipüütud spontaansetest gruppidest lahti ja ette murda. Üks kõva tohtrihärra on ka tagantpoolt tulemas, aga tema tahab kõige-kõige tagant minna, isegi tempogruppide tagant...

Kui tempogrupp tagant massiga tuleb ja su alla neelab, on rattaralliga muidugi ühel pool. Eelmisel aastal juhtus see Ihamaru kandis ja siis läks asi massi sees tõesti igavaks. Igasugune point ja võlu kadus ära. Siis hoidsin lihtsalt kõige taha, et mingisse jamasse ei satuks - pärast Liivat näiteks tekitatigi keset gruppi sirgel kukkumine. Just sellised olukorrad on need, mispärast ei taha nende suurte gruppidega kaasa minna.

Niisiis, lühidalt: hädasti on vaja veel lisajõude, et oma võitlusvõimeline rügement formeerida. Meist ainult kahekesi Huuga jääb väheks.

 
At 10:54, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb teil koos Huuga soolosõit teha. Põhulõugadest pole abi.

 
At 22:30, Blogger Priit Pullerits said...

Ai sa nuga, AK ilmateade lubas pühapäevaks vihma. Tuleb isevärki sõit. Botikud jalga!

 
At 22:48, Anonymous Anonüümne said...

VõIdavad need kes vihmast elu maitset tunnevad,peaasjalikult meie võsukesed aga miks ka mitte meie kes me püüdleme tervise poole.

 
At 23:17, Anonymous Anonüümne said...

22:48, lartsatasid elektrirattal ilma kiivrita vasta tellisseina?!

Võsukesed, myass...

 
At 01:21, Anonymous Anonüümne said...

Vihjeks veel et tagant minemas erk oranšides 5-8 ne punt. Eelmine aasta udjasid läbi 3.30'ga vast.
Hüppa saba peale vaevalt nad ära ajama hakkavad. Järgi ka ei oota.
Mul oli isegi paar tere tuttavat seal pundis, kampa ei läinud. Tempo tundus liig ambitsioonikaks päeva nautimiseks.


Huu

 
At 09:21, Anonymous Anonüümne said...

23:17 meenutagem lapsepõlve kui me noored olime ja vihmast helget rõõmu tundsime.Elu maitses hästi tol korral,kas ka vanast peast seda rõõmu ülesse leiame on juba mentaalne väljakutse ja takupeadel jääbki kättesaamatuks:)

 
At 09:56, Anonymous Anonüümne said...

Viimasel nädalal 3 kmc ketti puruks vajutatud.Form on õigelt ajastatud selleks rattaralliks.Talvisest rassimisest tõuseb ainult tulu.

 
At 11:10, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh info eest, Huu, kindlasti püüan nendega oranžsärklastega koopereeruda. Kas oleks keegi, kellega peaksin varem läbi rääkima sealt pundist, et ma järsku kontvõõrana sekka ei vaju - see vast poleks väga ilus ja viisakas?

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Pange oranž lipuke särgi alla peitu. Kui see punt kohale jõuab, siis lenksu peale. Infiltreerumise meistriklass. Vana rebane peaks selliseid nõkse teadma.

 

Postita kommentaar

<< Esileht