reede, juuni 21, 2019

Pullerits: Kust küll tulevad head keskmised treeningukiirused?

Kas teil on ka vahel selline tunne, et tulete töölt koju, sööte kõhu täis, vaatate, et kell juba seitsme ringis või üle selle, võiks mõni päev ka puhata, lõdvaks lasta – aga ei saa! Ikka on vaja rattariided selga ja rattakingad jalga panna ning sõitma minna. Kuigi tunne ütleb, et ega täna midagi head tule.

Aga vaata imet – tuleb küll.

Selline tunne oli teisipäeval. Ent sõitsin ligi 30-kilomeetrise ringi koduuksest koduukseni täiesti lõdvalt keskmise kiirusega 32,2 km/h.

Selline tunne, ehk veel laisemgi kui eelmisel päeval, oli ka kolmapäeval. Ometi sõitsin sama ringi veelgi parema keskmisega – 32,8 km/h.

Neljapäeval ehk eile oleks jätnud ka pigem välja minemata. Mõtlesin siis, et hea küll, lähen ikka veidi sõitma, aga sõidan rahulikult. Esimesed neli kilomeetrit hoidsingi keskmist kiirust vaikselt 27-30 km/h vahel. Aga piisab, kui saad mõnel lõigul hoo üles ja siis seda juba niisama alla ei lase. Edasi sõitsin keskmisega 34-36 km/h ja sain lõpuks ligi 30-kilomeetrise uksest ukseni ringi keskmiseks kiiruseks 34,35 km/h. Ja see ei olnud mingi võistlus, lihtsalt nautimine. Kõik on, muide, teil Endomondost kontrollitav.

Ma ei tea ise ka, kust see hea vorm tuleb. Kas äkki sellest, et olen teinud mõned täiesti uues kohas aeglased sõidud – vaadake seda! –, nagu targad on soovitanud? Öelge teie, aga minu mõistus enam ei võta.

Foto 1: Hollandi rattur Tom Dumoulin. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 2: Rein taaramäe (vasakult), võitja hispaanlane Eduard Prades Movistari meeskonnast ja teise koha saanud venelane Jevgeni Šalunov Gazprom-RusVelo tiimist 44. Vuelta Aragoni autasustamisel Hispaanias Zaragozas tänavu 19. mail. Foto autor: EPA/Scanpix

8 Kommentaarid:

At 22:49, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd võib minna võistlustele atrõõve tegema, gruppi kontrollima, teisi tööle kamandama. Roheliste rattaretk oleks olnud ka hea variant.

 
At 01:26, Anonymous MargusM said...

Eelmise aasta pealt soovitaks atrõõvi ka EMV rajatutvustus sõidul, kuid see aasta vältida pöördest mööda sõitmist : )

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

Sain täna hommiku tööle sõites seda sama tunda,eile oli rattavaba päev.Ütleme nii see tuleb sellest ,et väntamis tehnika on jõudnud ideaali lähedaseks.Puhanuna suudab vaim lihastööd paremini tunnetada.Selliste heade päevadega tekkib dilemma kas üldse hakatagi tööle teha pikk trennipäev kuna kasu on sellest arvatavasti suurem enesearengus kui tööjuures teenitavad kopikad.Selline päev annab rohkem kui kaks mitte nii head päeva.Ja loodus ande on mõistlik ära kasutada koheselt:)

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

Kurram rekord jälle kepi viskamises. Huvitav kes on Padre sõpradest kõvem kas ta ise või Vahur Teppan kui vähe noorem mees? Või hoopis Huu? Või hoopis Säinas maamees võimsate õla lihaste ja äkilise kiirendusega?

 
At 19:15, Blogger Priit Pullerits said...

Einoh, Magnus Kirdiga olen ma teinud Eesti pikima ja põhjalikema intervjuu. Nagu ka eelmise esinumbri Risto Mätasega. Ise ma küll oda visata ei oska, aga selle ala takendid tunnen kaugelt ära, et saada nendega kõige sisukamad usutlused.

 
At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

Saite nüüd, sitakotid, Padre jälle võidumees.

 
At 19:57, Anonymous Anonüümne said...

Küll Padre 76,5 välja pitsitaks. Tahtejõu küsimus.

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Õige - 19:57!
Kui Kirt paneb oma Eesti rekordi lühidalt ja plärtsuga maha, siis Padre võib ilusate sõnadega oma 30-meetrise kaare ka kirjelda just nagu 100 meetriseks!
Tak deržat!

 

Postita kommentaar

<< Esileht