kolmapäev, juuni 26, 2019

Pullerits: Miks ühest tunnist rattasadulas on küll ja veel

Mehed, ärge kulutage suvel enamikku aega ratta seljas! Uskuge, elus leidub palju muudki. Tund päevas vändata – aitab küll! Vorm püsib selle pealtki. Kinnitus selle kohta mu viimase tosina päeva sõitudest alates 14. juunist.

Päev, läbitud distants, keskmine kiirus
R, 14. – 31,8 km – 32,7 km/h
L, 15. – 31,7 km – 33,4 km/h
P, 16. – 30,1 km – 30,8 km/h
            30,1 km – 31,85 km/h
E, 17. – Tallinnas tööl
T, 18. – 29,4 km – 32,2 km/h
K, 19. – 29,2 km – 32,8 km/h
N, 20. – 29,4 km – 34,35 km/h
R, 21. – 31,5 km – 32,05 km/h
L, 22. – 41,8 km – 29,9 km/h
P, 23. – 30,1 km – 31,3 km/h
            30,1 km – 33,6 km/h
E, 24. – 31,8 km – 32,9 km/h
T, 25. – 31,8 km – 33,55 km/h

Lühidalt: parem tund aega ja kiiresti kui kaks tundi ja aeglaselt. Rohkem kulutatud ajast oleks lihtsalt kahju, sest ma ei ole ju profisportlane, kelle elu sisu on rattasõit – nagu ei ole teiegi. Mina, nagu ka kõik teie, oleme tavalised inimesed, kes peaks oma elus oskama väärtustada mitmekülgsust ehk mitmeid eri tegevusi – ühekülgsus teeb inimese väga igavaks. Siis ei oskagi ta muust mõelda ega rääkida kui ainult antud juhul rattasõidust. Kurb.

Foto 1: Rein Taaramäe võidab 2016. aastal Giro d'Italial 20. etapi. Foto autor: LaPresse/Scanpix

38 Kommentaarid:

At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Tund päevas? See on nagu sõltlase eneseõigustus. Mu meelest nagu liiga palju. Sihukese intensiivsusega kaasneva vormiga pole ju miskit tarka teha. Sihukese intensiivsusega piisab kahest tunnisest korrast nädalas.

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

23 juuni nägin blogiomanikku enne Lähtet mäest üsna ulja tempoga üles pressimast.

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

ühekülgsus teeb inimese väga igavaks

Seda minagi-praegu on päramine aeg tulevaseks talveks vaikselt asfalditoksimisega algust teha.

 
At 12:27, Anonymous MargusM said...

näen et pühapäeviti pole Priit isegi suutnud oma motot "tund päevas" hoida...

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

Pole vaja toksida või kedrata. Peamine mida suusa ratta ja jooksurahvas ootab on viljakad blogi sissekanded. See on meie õnn ja ajalugu.

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Padre on nagu Jeesus Kristus - elab koos oma rahvaga, nälgib, kannatab mõnitamist ja sõimu, sõidab tempokrossi iga päev tund aega.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Johhaidii, nii halba soovitust pole tükk aega kohanud... Loomulikult, tund päevas sama asja pole on igal juhul parem kui kord nädalas 3h järjest, ja kordades parem kui üldse mitte midagi, aga mingi vaheldus võiks ikka asja juurde ka käia - erinevad tempod, erinevad kestused, erinevad alad, erinevad marsruudid...

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

Erinevad alad? Sa ei taha ometi et PP diskgolfi või kiiruisutamist tegema hakkab? Või kurlingut?

 
At 15:10, Anonymous Anonüümne said...

Kunagi ammu Padre ütles et ei mingit kurlingut ja pinksi, tema teeb ainult meeste alasid nagu murdmaasuusk, maanteeratas ja käsivõitlus ehk pankration.

 
At 15:13, Blogger Priit Pullerits said...

Aga ongi erinevad marsruudid, 14:19. Neil nimetatud sõitudel on neli erinevat marsruuti. Ega see siin mingi Moab ei ole, kus on kümneid ja kümneid eri marsruute ja eri raskusastmega ja eri pinnasega ja eri profiiliga linna ümbruses lõdvalt võtta.

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

Meil Tartu ümber saab sõita kümneid marsruute. Kui panna limiidiks 40km ja seda kogu aeg algusega ühest ja samast kohast, siis võibolla tõesti neli. Kui nüüd teha veelgi intensiivsem ja lühem trenn, näiteks 25km, siis vast saabki nädalate kaupa kogu aeg ainult ühte ja sama rada "toksida"...

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Kidas see praktiliselt iga jumala päev 30km otsade sõtkumine mitmekülgsust väärtustab?

 
At 19:34, Anonymous Anonüümne said...

Legendid ei kustu iial. Gianluigi Buffon läheb tagasi Juventusesse. Padre Pullerits istub ratta selga ja teeb tund aega tempot.

 
At 20:17, Anonymous Anonüümne said...

Gazetta della Sport kirjutab et Padre tuleb tagasi koju. Siis Buffon va karvalõug, mitte meie Padre.

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

Meil oli ka pikk ootamine enne kui Padre Moabist tagasi koju tuli. Siis meie Padre, mitte Buffon.

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

Padrel on lõug sile, Buffon on nagu 60 aastat metsas redutanud resistansi partisan.

 
At 22:19, Anonymous Anonüümne said...

Kirjutises sisalduv sõnum on see, et tehke alati reaalajas nii nagu Pullerits, sest nii on õige. Kui te teete täna nii nagu Pullerits eile , siis teete valesti. Samuti ärge tehke täna nii nagu Pullerits ülehomme, sest ka see on absoluutne vale.

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Sellise ahvi kannatusega nii ühelaadseid otsi kedrata ja veel suvel, näeb välja nagu kohustus.

 
At 22:32, Anonymous Anonüümne said...

Minul on hoopis küsimus, et miks on hakanud teatud liik siinseid nn. perssepugejaid hr. Pulleritsu isaks kutsuma itaalia keelse sõnaga? Kas see on peenem kui inglise keeles father, saksa keeles vater, vene keeles otets jne? Muidu kiunutakse siin tihti välismaiste lapse nimede aadressil, aga nüüd järsku maakeelne isa või siis paps enam ei kõlba? Kas orja veri lööb välja, et niimoodi peenutsema peab?

 
At 07:34, Anonymous Kägu said...

Tegelikult on vene keeles olemas selline tore sõna nagu батя või siis hellitavalt батюшка, mida kasutati tähtsate härrased nagu näiteks tsaari puhul. Eestil ja Itaalial mingit erilist ühist ajalugu ei ole, selles suhtes on see isaotsijate "padretsemine" tõepoolest arusaamatu.Isake või siis batjuska kõlaks palju kenamini.

 
At 08:39, Blogger Priit Pullerits said...

Nii see on, 22:19. Vähemasti on mul oma süsteemi kinnituseks tulemusi ette näidata, vt nt Tartu rattaralli video, kus ju näha, kes raja teisel poolel, kui tulid tõsisemad kohad, sündmuste käiku dikteeris.

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Mesikäpa lastejooksul suudab igaüks sündmuste käiku dikteerida, eriti siis kui kohe alguses valida grupp, kellest jõud üle käib. Näita parem videot võistluse dikteerimisest. Kõik muu on puhas pardi pask.

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

Kurb ja haletsusväärne pask mida seal kirjutate. Kes vallutasid ja tsiviliseerisid ameerika lääne lõuna ja kesklääne? Ehk tänase california nevada arizona uusmeksiko colorado ja utahi osariikide alad? Tõid sinna kultuuri ja ristiinimese kombed? Need olid kuningas Juan Eusebio III alamad, hispaania konkistadoorid. Suurimad ülemused ja vaimlised liidrid olid Padred, kes näitasid kuhu alustada asundused ja ehitada kloostrid ehk presidiod. Tänu neile tublidele õppinud meestele on ameerika maailma suurvõim ja määrab takti iga viimase kui sitakoti elus ja saatuses.
Nüüd küsime kus käib Padre igal kevadel lõõgastumas?

 
At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

07:34 sina limpsi oma baatjuška jalataldu terviseks

 
At 10:50, Anonymous Anonüümne said...

Vanapapid, kes te kahe minuti asemel tund aega hingeldate - kuda te jaksate üksi? https://sport.err.ee/955970/spordist-loobunud-56-kordne-eesti-meister-uksi-treenimine-hakkas-tundma-andma

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Kas see 56x meister ei tule asjaolust et kodust konkurentsi pole?
Levinud trikk et kõvemad naised treenivad koos meestega. Kas polnd siis mehi ka võtta? Kas mõni vanameister ei taha siin kommentariseerida?

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

Life in the Mission
The missions created new communities where the Native Americans received religious education and instruction. The Spanish established pueblos (towns) and presidios (forts) for protection.

The natives lived in the missions until their religious training was complete. Then, they would move to homes outside of the missions.

Once the natives converted to Christianity, the missionaries would move on to new locations, and the existing missions served as churches.

Padres as the spiritual and religious leaders, oversaw the mission.

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Padre, kuidas kommenteerid sinu poolt haibitud kooli abiturientide halbu tulemusi eesti keele riigieksamil? Kas oled nördinud, et nende seast sulle väärilisi tulevasi kolleege ei pruugi leiduda? Kas kool on kasvatanud lennu lumehelbekesi? Kes vastutab?

 
At 15:02, Blogger Priit Pullerits said...

Raske kommenteerida, aga kas pole see esimene märk sellest, et uus õppesüsteem, mingi läänest üle võetud MYP ja PYP, kus hindeid ei panda ja õpilane võtab ise vastutuse (võtab ta jee!) ja kus on muud arulagedad põhimõtted, on hakanud "vilju" kandma?

Keelega on üldse asjad korrast ära. Eelviidatud 56-kordse Eesti meistri loos ERRi küljel on näiteks ühes lauses kaks viga - leidke need üles! Vt all:

"Ma olin küllalt üksi, et mõnda aega oli nagu tore üksi treenima, aga kuskilt maalt hakkas see tundma andma," tunnistab Pajusalu.

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Siin ongi problemtšik. Kes vastutab? Ma küsin kes vastutab? k-e-s ?

 
At 15:36, Anonymous MargusM said...

Priit, selmet ERR-i toimetada vaata mis Postimehe portaalis toimub!

Sündmuste käigu dikteerimiseks on tõenäoliselt vaja suuta intervallidega 2tunni keskmine hoida vabalt üle 35kmh. Muidu on just Mesikäpa tase ja fantaasiad.

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

Jah õige, Postimehe portaal on alla käinud pikalt. Padre peaks korra majja lööma. Aeg on pea toimetajaks tõusta ja miks ka mitte omanikuks.

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Teie, kes te siin Pulleritsu taldu limsite, teda lipitsedes küll padreks ja baatjuskaks tituleeritud, te ostke oma spirituaalsele liidrile ajaleht,kus ta saaks olla nii toimetaja kui omanik.

 
At 07:32, Blogger Priit Pullerits said...

Nägin eile õhtul vaeva, et saada valmis üks film, panen selle peagi üles, siis saate alles näha...

 
At 07:37, Anonymous Anonüümne said...

Miks peaks Padre Postimehe omanikuks saama? Ta on suusablogi omanik, mis on palju mõjuvõimsam ja relaiebiilsem meedia. Isegi varesed naeravad Postimeest.

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

Miks te arvate et Padre pole Postimehe salajane omanik? Kindlasti poetas härra Kadastik mõned tuhanded aktsiad oma heale sõbrale hr Pulleritsule vana sõpruse kinnituseks.

 
At 09:58, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin Endomondo treeninguid/ liikumisi paari kuu/ aasta jooksul , kus naljalt vaba päeva ei tule.
Selliste treening tundide juures võib ennast küll juba pool proffiks nimetada.
Peaks ju ka tulemused head tulema? Või Priit andetu nagu minagi, et pean aastas 5-6000km. ratast sõitma et midagi üldse oleks.

Kangerti ja Taaramäe mahtusid pole, aga vaba aega treenimiseks on teil küll.

Huu

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Postimehe paksu aktsiapaki omanikud võiks muidu avalikustada küll. Kui see väga tüli ei tee.

 

Postita kommentaar

<< Esileht