reede, juuni 28, 2019

Pullerits: Kuidas ma tegin filmi väheavastatud rattasinglist?

Mitte keegi ei saa öelda, et ma ei mõtle siin oma lugejate peale. Mõtlen küll! Ma ju nägin, kui elavat arutelu tekitas minu eelmisel nädalavahetusel linastunud film «Steelbender ehk Terasepainutaja», mille järel leidsid kriitikud, et autor on käinud vales kohas, autor on sõitnud vale rattaga, autor on sõitnud vale trajektoori pidi ja autor on üldse teinud kõike valesti. Kriitika, mis oli ilmselgelt kantud õelusest ja kibedusest ja ilmajäetusest, oli kohati hävitav.

Aga alati tuleb endale kindlaks jääda ja vääramatult oma teed edasi minna.

Eile õhtul pärast tööd võtsin aega – ja jätsin selle nimel isegi rattaga sõitmata –, et teha keskööks valmis uus film «Rodeo», mis on hoopis teistsugune, ütleks isegi, et teises žanris kui «Steelbender». Ikka selleks, et siinseil lugejail oleks, mida arvustada – sest kes ei tahaks ära panna? Kõik tahavad.

«Rodeo», mille skemaatilist käsikirja saate näha siin, räägib üksikust ratturist, kes läheb Metsikusse Läände otsima uut ja vähetuntud, ent lahedat ja lennukat singlit, millel jätta maha kõik tsivilisatsiooni pinged ja pained ning sukelduda tegevusse, mis haaraks kaasa kõik tajud ja meeled. Ta näeb algul pisut vaeva, et leida õnnetoov ja paljutõotav teeots, aga kui see viimaks käes, pole enam tagasivaatamist. Ta satub ühelt rajalt teisele, teiselt kolmandale, kolmandalt neljandale jne. Oma teekonnal satub ta kokku ka ühe teise üksildase sõitjaga, kellele võtab kannule, kuid avastab, et too tahab liiga kihutada, jättes tähele panemata kõik selle, mis teda ümbritseb – ehk selle, mille pärast seesugune teekond üldse ette võtta. Lõpuks satub peategelane rajale, mis viib teda kurvitades ja kivide vahel põigeldes ja kõrgete äärtega flirtides salakavalalt üha allapoole ja allapoole, kuni... No kes siis filmi lõppu ette saab rääkida? See poleks aus.

Sõna kriitikuile!

Foto 1: Rodeo singel. Leia fotolt jalgratas! Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Karjavärav Wrangleri singlil alguses. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Leia fotolt kaks jalgratturit! Monitori ja Merrimaci kõrgendikud vaadatuna üle kanjonis kulgeva Utah State Route'i nr 313. Foto autor: Priit Pullerits

32 Kommentaarid:

At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Seksi on liiga vähe selles filmis!

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

"Sel aastal pakuvad näiteks Toronto jooksuvõistlused osavõtjatele soo määratlemiseks nelja valikut. Lisaks tavapärasele mehele ja naisele pakutakse registreerimiseks veel võimalusi „non-binary“ ja „prefer not to disclose“ ehk otsetõlkes – „mittebinaarne“ ja „eelistan mitte avaldada“. Mittebinaarne tähendab siis kõike seda, mis jääb sugude „Mees“ või „Naine“ määratluste vahele"

https://marathon100.com/uudised/vaata/kanada-jooksuvoistlustel-voetakse-kasutusele-4-erinevat-soo-maaratlust

Meil on kuhu areneda.)

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

15.17 Vasaloppetil on midagi analoogset juba aastaid kasutuses.

 
At 17:48, Anonymous MargusM said...

Loo esimene lõik peaks kuuluma bellertsistika kuldvaramusse!
Tekib lausa mulje et Priit on justkui Lenin- nii üllas, lahke ja hea.. hakka või mausoleumi jaoks raha koguma.

 
At 22:29, Anonymous Anonüümne said...

Meie igapäevast Moabi anna meile tänapäev.

 
At 08:55, Anonymous Anonüümne said...

"Terasepainutaja" oli parem kui "Rodeo".
Kas on lootust, et tuleb järjefilm ka? Alapealkirjaga "Terasepainutaja tagasitulek", kus me näeme ausa mehe võitlust salakavala Moabiga. Filmi lõpus näeksime kuidas Moab on lõplikult alistatud ning peategelane istub rattal, tuul juukseid sasimas, tearasratsu jalgevahel ning pilk suunatud kaugusse.
Kolmas film pealkirjaga "Moab ründab" lõpeb sellega kuidas kangelane nimega Terasepainutaja on kukkumise tagajärjel Moabi liival maas ja vaagub hinge. Sellega film lõppeb, jättes otsad lahtiseks.

Kui need filmid ära teha on uks filmimaailma avatud ja võib hakata mõtlema Laagne teel (Lasnamäe kanalis) või Tähe tänavas filmimisele. Kus Terasepainutaja hakkab ühelt poolt tulema ning filmi lõpuks on jõudnud teisele poole. Põnevust ja suuri tundeid oleks palju. Väga ootame.

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

https://youtu.be/cNaB7jpWO3o Priidu filmi vaadates tekkisid enam-vähem samad mõtted mis ülal toodud video peategelasel

 
At 11:06, Blogger Priit Pullerits said...

See on hea ideestik, 08:55. Midagi sinna suunda annab arendada küll, sest palju head kraami on veel kasutamata, millega võrreldes Terasepainutaja on, nagu öeldakse, morsipidu.

"Rodeo" tegin vahepeale kirgede jahutamiseks ja eeskätt muidugi seepärast, et see kõnetab oma profiililt ja olemuselt koduseid nikerdajaid rohkem kui Terasepainutaja karmid kivised tõusud ja käkaskaela laskumised. Tegelikult on ju "Rodeo" igati mõnusate singlite näidis, kas pole? Vasakule-paremale, üles-alla, siledamad ja kivisemad lõigud - tegin need rajad kõige esimesel täispäeval, et kohalike oludega harjuda. Need olid sissejuhatuseks. Seega on ka "Rodeo" tegelikult sissejuhatus sellele, mis kõik on veel tulemas.

Kus te Eestis selliseid singleid nii pikalt nautida saate?...

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Ameerikas on tubli filmimees. Kventi Tarantinov. Tema pealt peaks snitti võtma kuidas teha apetiitne kino. Filmi sisu jäägu samaks, kui ümber peab riputama rinnakad naised, mehhiko viina, ussinahast buutsid, kärnased koerad ja pideva taga ajamise motiiviga seda kõike vürtsitada.

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Mõnda kõhna meest peaks kägistama. See jätab filmist tempoka mulje ja tõstab emotsioonid lakke. Sõna levib ka et äge tükk. Paha saab paraja palga ja õiglus võidutseb. Emotsioonid härra Pullerits peab valla päästma.

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Ärge kägistage. Kõhna mees tahab ka elada.

 
At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

Aga te teate seda lugu et alguses kägistatakse kõhnad mehed, seejärel keskmised mehed ja siis tulevad sinu ukse taha koputama õlitatud kanepinöör peos. Selliste asjadega peab ettevaatlik olema.

 
At 21:50, Anonymous Anonüümne said...

19:14 jagab matsu. Süzee peab olema selline, mida ise oled nõus läbi tegema. Lihtsalt mõtlemiseks. Kes sõna on lendu lasknud, see seda enam tagasi kutsuda ei saa.

 
At 09:38, Anonymous Anonüümne said...

Kunagi nägin ühte Mehhiko kõnnumaa filmi. Tüdruk ratsutas ja jõudis oja äärde. Võttis riidest lahti ja läks kümblema. Tolm ja higi vaja maha pesta. Vahepeal aga hiilisid garifuunad põõsa taha nilbitsema. Õnneks ratsutas salk pueblosid mööda, võtsid nõgidel natist kinni ja nüpeldasid vere välja. Üks pääses putku aga hiljem püüti lõksu ja tõmmati kuivand kaktuse oksa külge rippu. Kohe hea mõnus tunne oli vaadata. Rohkem selliseid filme.

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Tarantinoga tuleb rääkida.Ajab ju temalgi vere käima kuidas nõgisi töödelda.Kadund onu Bella olevat mingi oma käsikirja saatnud,ei tea mis sisu ja kas kõnetas ka vanameistrit.Viimane film vihane kaheksa ,aga hakkas juba poliitkorrektsusele kalduma.Tahame me ju kõik öösel rahulikult magada.

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

Siin ongi nõks peidus. Me saame rahulikult magada alles pärast seda kui kõik garifuunad ja need teised on üles poodud.

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Ega jah selliseid filme pole lõbus teha kui pool sisse tulekuid peab ihukaitsjate peale ära kulutama:)

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

Tahaks teada kas Pullerits Moabis garifuunadega kohtus? Kui jaa, siis miks ta meile sellest ei kirjutanud? Kas valge mehe ülbe üleoleku demonstratsioon?

 
At 11:56, Blogger Priit Pullerits said...

Moab on säärane paik, kus nägin ainult valgeid. Isegi hiinlasi peaaegu vist polnud, sest peatänava hiina kohvik (China Cafe), kust sai suure hunniku kolmeosalist toitu (chow-mein, sweet & sour chicken ja orange chicken) ainult seitsme dollari eest, nii et söö end lõhki, oli likvideeritud. Selle asemel oli mehhiko restoran end laiendanud, aga mehhiklasi nägigi vaid teenindussektoris, mujal mitte. Radadel tegijad, olgu ratta seljas või maasturi roolis, on ikka sellist karva mehed, nagu mina ja teie, head lugejad. Moab on valge mehe mängumaa, see on tõsiasi ja seda ei muuda ühegi liberasti mis iganes või tahes jutt või soovmõtlemine.

Aga tehke see trikk: pange "Rodeo" film oma ligi pooleteisemeetrise diagonaaliga OLED-teleri ekraanil mängima ja vaadake, kas teil hakkab pea veidi ringi käima. Mul küll hakkas. Ja siis mõelge, et seda sõitu oli kokku üle viie ja poole tunni ning kujutage ette, millist raputamist selle aja jooksul ikka keha saab, rattast rääkimata. Isegi ei usu, et seda nii pikalt tegin. Aga tegin! Te saate õnneks vaadata nii, et keha kivipeksu ei tunne. Lucky you, bastards!

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Siinsed vanemad tegijad teavad et Pullerits ei ülbitse mitte ainult vaeste rõhutud garifuunadega vaid ka valge eesti inimesega.

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Kas geograafiliselt loebki enam kus valge mees saab vabalt tunda.Pigem need alad offroad,autoralli ,tsiklid ja jalgratas on valge mängumaa.Niisiis mida keerulisem on ala ja ka keskkond,suure tõenäosusega jääbki valgetele.Ei ole seda hirmugi ,et see muutuks.Kui saab peremehelt allalaadimisloa saab ka suuremalt vaadata "Rodeo" ,niipalju kui silm haarab.

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

Valgete meeste kolonnid lähevad offroadi. Linnad, sadamad, disnilandid, kaubakeskused, kinosaalid, aerodroomid jätame vaenlasele. Huvitav mida ütleks siinkohal Padre?

 
At 18:49, Blogger Priit Pullerits said...

Pole midagi öelda, Mr Putin räägib õigust:

Vene president Vladimir Putin ründas täna seksuaalse ja sooidentiteedi vabaduse ideid, öeldes, et neid sunnitakse enamusele peale, mis viib ühiskonnas poliitilistele muutustele nagu Donald Trumpi valimine USA presidendiks.

https://www.postimees.ee/6718603/putin-liberaalseid-ja-lgbt-meelseid-ideid-sunnitakse-inimestele-peale

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

Mr Pullerits läheb offroadi ja teeb Putinile positiivset mainet. Mehed, kuhu me ratsutame?

 
At 22:16, Anonymous Anonüümne said...

Sa ratsuta vasakule või paremale vahet pole, kui kätte saavad tõmbavad oksa nagu kärnase koioti. Niikuinii. Kui tahad elusana sellest supist välja tulla ole Pulleritsu sõber.

 
At 10:38, Anonymous Anonüümne said...

Kurb kui siin koguaeg tahetakse kägistada ja üles puua. Nagu kärnase koioti. Võiks ikka sõbralikult läbi saada.

 
At 16:16, Anonymous Anonüümne said...

Mitu rehvi härra Pullerits Moabis ära lõhkus?

 
At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

Terasepainutaja sõidab ilma rehvideta. Tema rattad on tehtud puhtast rauast, mis taotud vana sepa enda poolt ning raud ise saadud soomaagist. Ei need rattad katki lähe. Ennem läheb Moab pigem katki, kui Terasepainutaja kiire hooga tuleb ja kurvis kallutab, nii et sädeme pilv ja tuline jutt on taga. Pärast kohalikud räägivad veel lastelatelegi muistseid lugusid aegadest kui Terasepainutaja tuli.

Ei USA ikka Eesti vastu saa, meil oma lihast ja luust Terasepainutaja, neil seal vaid väljamõeldud kangelased, tühipaljad Rocky ja Rambo. Neist sõidetakse üle nii et nad ei saa arugi, enne kui pori sees maas ja raust ratta jälg üle näo jooksmas. Võibolla ainult Putin oleks ehk meile võrdväärne vastane, kuid sedagi ainult kavalusega, pistes sõidu pealt raudkangi Terasepainutaja esiratta kodarate vahele.

 
At 17:43, Anonymous Anonüümne said...

Või saates Valka kohaliku ratturi, kes õigel pool teed sõidab. Ka see kavalus töötab.

 
At 19:13, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, see kavalus töötas valusalt, 17.43. See oli hästi ajastatud manööver, mida suudavad vaid Putini mehed.
Ei ühtki rehvi, 16.16. Kui kaktustesse ei põruta, ei juhtu seal hullu midagi.
16.54 see on puhas auhinnalugu, kuidas te asju kirjas maalida oskate. Moab on tõesti katki, vt varasemat Steebenderi filmi.

 
At 23:33, Anonymous Anonüümne said...

16.54 on julge mees. Isegi kui mul oleks sellist annet, siis ma pelgaks seda sellises sõnastuses kasutada.

 
At 23:56, Anonymous Anonüümne said...

Pole hullu. Padrel on kõva seljatagune, sidemed Rambo ja Putini juurde. Võib vabalt sõna võtta.

 

Postita kommentaar

<< Esileht